syn_wojtyly 31.01.10, 22:15 moze i mi sie wydaje ale sikorski ma wiecznie ciemne i podpuchniete oczy, takie oczy maja narkomani. Poza tym uznał isslamskie kosovo i zdradzil naszych braci Serbów..Polacy mu tego nie zapomną.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pusiek8 Co za pech! 31.01.10, 22:21 Mają tam w ogóle kompanię honorową, jakiś pomnik pamięci pomordowanych czy Grób Nieznanego Żołnierza? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Co za pech! 31.01.10, 22:41 pusiek8 napisał: > Mają tam w ogóle kompanię honorową, jakiś pomnik pamięci pomordowanych czy Grób> Nieznanego Żołnierza? +********* Nie, tego na pewno nie maja, co za pech? Co za pecha ma ten Sikorski, każą mu czekać na rozmów,ę a wa końcu nie maja dla niego czasu (Juszczenko), albo poświęcają mu tylko 10 minut (Clinton) na krótkie streszczenie się by dowiedzieć się po co przyleciał. Nie otrzymał też numeru telefonu od Obamy, biedny bezrobotny ten Sikorski, co za pech w dodatku zdrowie mu "nie dopisuje". Może będzie maila więcej zajęcia jak zostanie prezydentem Polski, tylko jest jeden tu szkopuł, kto będzie chciał z ucinać pogawędki w świecie skoro już jest zapisany na marginesie? Polska ma pecha do polityków;-))))) ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Co za pech! /korrekta 31.01.10, 23:02 pusiek8 napisał: > Mają tam w ogóle kompanię honorową, jakiś pomnik pamięci pomordowanych czy Grób> Nieznanego Żołnierza? +********* Nie, tego na pewno nie maja, co za pech? Co za pecha ma ten Sikorski, każą mu czekać na rozmowę, a w końcu nie maja dla niego czasu (Juszczenko), albo poświęcają mu tylko 10 minut (Clinton) na krótkie streszczenie by się dowiedzieć się po co przyleciał, nie otrzymał też numeru telefonu od Obamy, biedny bezrobotny Sikorski, co za pech w dodatku zdrowie mu "nie dopisuje". Może będzie miał więcej zajęcia jak zostanie prezydentem Polski, tylko jest jeden tu szkopuł, kto będzie chciał z nim ucinać pogawędki w świecie skoro jest już zapisany na marginesie? Polska ma pecha do polityków;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Co za pech! 31.01.10, 23:06 Niechybnie musi być prezydentem. Najwyższa pora. Tylko jego żona jakoś mało nadaje się na prezydentową. Jedyna (jego) nadzieja, że większość rodaków nie dowie się w porę, jaką ma żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pech? 31.01.10, 23:26 Bez tej żony Sikorski byłby nikim, więc Polacy powinni to docenić. P.S. Słucham właśnie Flassbecka, ale jestem trochę rozczarowana, że tłumaczy studentom ABC na poziomie szkoły średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pech? 31.01.10, 23:27 P.S.I2. No ale na razie jestem w 15 min., może dalej będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:05 Ale czego miałby się w Lichtensteinie obawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:17 eva15 napisała: > Ale czego miałby się w Lichtensteinie obawiać? ************* Eva15, paluszek i główka jest na wszystko wymówką. Dlaczego nie napiszą prawdę że Sikorski w Europie i poza nią jest spalonym? Co za podpadające jak i zdradzające usprawiedliwienia gazety? One maja swoja wypowiedz. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:25 Wyraźnie zatrzymały go ważne sprawy w kraju. U platformersów zaczynają się intrygi do schedy po kandydaturze Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:35 pusiek8 napisał: > Wyraźnie zatrzymały go ważne sprawy w kraju. > > U platformersów zaczynają się intrygi do schedy po kandydaturze Tuska? > ************* Nie sadze żeby paluszek i główka były w międzypaństwowymi rozmowami wymówką, czytaj miedzy strofami jak gazeta zaraz podkreśla range byłych spotkań Sikorskiego, to robi muzykę, to ma swoja wymowę. --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:50 GW w robieniu muzyki jest nieoceniona. Ale doceniana. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 31.01.10, 23:59 pusiek8 napisał: > GW w robieniu muzyki jest nieoceniona. > Ale doceniana. ************** Tak masz racje gazeta jest nieoceniona w robieniu propagandy a co gorsze nawet nie zauważa że więcej szkodzi jak przynosi korzyści Polsce jak i jej politykom. Co docenia? Napisz? Przez "docenia" jak twierdzisz, gazeta mówi i zdradza w naiwny sposób resztę. --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Może dostał Kaczej przypadłości? 01.02.10, 00:16 Już samo to określenie "gazeta" jako synonimu "gazety" - najważniejszej ze wszystkich gazet. Jest tu codzienne forum dla wszystkich tych wskazywaczy najsłuszniejszej drogi i jedynie słusznego, właściwego myślenia, krzewienia właściwych światopoglądów w dziedzinach wszelakich, tudzież szerzenia rusofobstwa. To wszystko GW. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Księga ksiąg 01.02.10, 00:53 pusiek8 napisał: > Już samo to określenie "gazeta" jako synonimu "gazety" - najważniejszej ze wszystkich gazet. Fakt, to tak jak Biblia jest Księgą ksiąg. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy synu wojtyly, wyluzuj.... zadne narkotyki... 31.01.10, 23:12 a zwykla roznica czasu... gdy w cia rozpoczynaja sie poranne spotkania i narady, w polsce srodek nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: synu wojtyly, wyluzuj.... zadne narkotyki... 31.01.10, 23:26 CIA never sleep! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Brak snu a brak rozumu 31.01.10, 23:31 CIA never sleeps! To prawda i pewnie dlatego robi tyle błędów, brak klarownych głów. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Brak snu a brak rozumu 31.01.10, 23:49 Evo, nie mogłem się zdecydować, czy po angielsku z CIA jest tak jak z Police i jest używana w liczbie mnogiej. Ale chyba jak zwykle masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 00:10 Central Intelligence Agency. Agency to liczba pojedyńcza. Ale to mało ważne, to było na marginesie, ważne, że nie spi, czyli ma poplątany łeb. Flassbeck powoli coraz lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 00:24 Już miałaś czas posłuchać? Altvater - stary i szczery marksista - też Ci się spodoba. No tak. Ja mam w pamięci taką fajną scenę (zaczyna się tutaj po 1,5 minuty). Jest tam właśnie to zdanie (w l. poj.). Spodoba Ci się. www.youtube.com/watch?v=P4mEcltyvMo&feature=related Tak mi się zatarło w pamięci z tą policją - inaczej niż w polskim. W polskim za to są kłopoty z rodzajem skrótowców. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 00:36 Słucham dzielnie, na razie kończę Flassbecka, ale mam trudne warunki brzegowe, różne domowe przeszkody. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 00:41 Z Twoim nowym linkiem już chyba dziś nie wyrobię, mam uwagę podzielną, ale nie aż tak. Co sądzisz o Julce z FAZ? Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 00:59 Nie czytałem, Evo. Było coś ciekawego? Słuchanie to moja metoda. Książki są o wiela bardziej szczegółowe. A mi wydaje się, żeby uchwycić możliwie szybko, co najważniejsze. Jeśli w ogóle jest tam coś istotnego, godnego uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: Brak snu a brak rozumu 01.02.10, 01:31 Do FAZ muszę się jeszcze przekonać. W sumie po tych artykułach myślę, że to może być ciekawsze od obecnego Spiegla, klientela jednak jest tam taka dość ekskluzywna i co tam piszą nie wywołuje tak wielkich fal w powszechnej świadomości społecznej. Czy my już dawniej nie wiedzieliśmy tego, jak to się robi? I tak dobrze, że papiery są z USA. Gdyby były z Rosji tutejsi publicyści roznieśliby je w proch i pył. Bez głębszego wnikania w szczegóły. Ba taka jest tutaj konwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy jest takie powiedzonko... 01.02.10, 00:49 cia never sleeps and nor do its captives... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: jest takie powiedzonko... 01.02.10, 00:56 Czy masz na myśli to że inni jej rachunki płacą, więc nie musi się ubezpieczać? Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 Re: jest takie powiedzonko... 01.02.10, 01:00 Jak to miło się czegoś nowego dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 synu_wojtyły, pomyśl o małpkach 31.01.10, 23:38 Przekrwione białka i wory pod oczyma, podpuchnięta wiecznie twarz to raczej symptomy małpek, rozsławionych przez pijącego publicznie Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wizyta Sikorskiego w Liechtensteinie odwołana 31.01.10, 23:44 Europa nie zapomniała Sikorskiemu Davos, spotkań NATO i jego popisy, kandydatury jak i wyboru szefa NATO i całej historii po wyborach, domaganie się od Clinton telefonu Obamy, Steinbach i jego podskakiwaniu do Niemiec, Gruzję, Ukrainę, tarczy i wielu, wielu innych jego wyskoków. Stawiał za wysoko w grze w pokera, teraz zbiera żniwo na jakie zasłużył. Ale Polacy chcą go widzieć jako prezydenta Polski, nic dodać nic ująć lepiej się pośmiać z tego. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Moje asocjacje 01.02.10, 00:16 Mnie się Sikorski kojarzy pod paroma względami z Kmicicem - do pewnego, przełomowego momentu. Jeżli ów moment pominąć, to to ta sama gorąca głowa, która zanim pomyśli (czym miałaby to zrobić?) to już chwyta za szabelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Moje asocjacje 01.02.10, 00:25 eva15 napisała: > Mnie się Sikorski kojarzy pod paroma względami z Kmicicem - do pewnego, > przełomowego momentu. Jeżli ów moment pominąć, to to ta sama gorąca głowa, któr > a > zanim pomyśli (czym miałaby to zrobić?) to już chwyta za szabelkę. ************** Facet który skończył Oxford powinien mieć coś w sobie a tu widzi się odwrotność tego. Bez głowy, bez planu ale gęba pełna wrogich, nieprzemyślanych jak i szkodzących Polsce frazesów. Przeszedł wielka kosmopolityczna nie tylko partyjna drogę, co tu mówić i co więcej wymagać od takiego. A na dodatek świat wie o jego kosmopolitycznych paszportach, kim jest on w rzeczywistości? Taki człowiek jest polskim MSZ. Tja? Dobranoc, jutro trzeba wstać i iść do pracy. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Tytuły i zasługi 01.02.10, 00:51 nie-tak napisała: > Facet który skończył Oxford powinien mieć coś w sobie Kończył, nie kończył, trudno to, mimo najszczerszych wysiłków tak dokładnie prześledzić, zresztą i Bush ponoć Harvard kończył. Bycie przydatnym dla danego systemu to chyba najlepszy dyplom. >a tu widzi się odwrotność tego. Bez głowy, bez planu ale gęba pełna >wrogich, nieprzemyślanych jak i szkodzących Polsce frazesów. Przeszedł >wielka kosmopolityczna nie tylko partyjna drogę, co tu mówić i co więcej >wymagać od takiego. Więcej wymagać, czemu? Oxford nie gwarantuje ni kultury, ni rozsądku, ni patriotyzmu. Najwięcej wynosi się z domu, reszta to kwestia charakteru a dopiero w następnej kolejności wykształcenia. > A na dodatek świat wie o jego kosmopolitycznych paszportach, kim jest on >w rzeczywistości? Taki człowiek jest polskim MSZ. Tja? Skoro Polska chce takich mężów stanu, to pewnie, jak zwykle, wie, co robi. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego O remontach kibli w MSZ Radek chcial z nimi 01.02.10, 01:01 rozmawiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Wizyta Sikorskiego w Liechtensteinie odwołana 01.02.10, 01:13 Nawet miniaturowy Liechtenstein poznal sie na Applebaukmu! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Sikorski jest juz zuzyty 01.02.10, 01:33 jak stara...... (no powiedzmy plyta) i nikt nie chce tracic czasu na sluchanie jego. A to wlaczenie MSZ-tu ktorego jest szefem w obrone Polanskiego zdyskwalifikowalo go calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Wizyta Sikorskiego w Liechtensteinie odwołana 01.02.10, 15:54 Chciał załatwić następny kontyngent do stacjonowania w Polsce w celu jej obrony? Odpowiedz Link Zgłoś