kloszu "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:42 Dziwi mnie że GW dała zdjęcie generała na tle orła w koronie. Przez wiele lat generał wolał wersję orzełka bez korony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
audwork Re: "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie 02.02.10, 18:52 *Dziwi mnie że GW dała zdjęcie generała na tle orła w koronie. Przez wiele lat generał wolał wersję orzełka bez korony. :)* ...no i to zdjecie *gienierala* rzeczywiscie moze wzbudzac wspolczucie:) Proponuje obejrzec INNE zdjecie *gienierala*: uzar.files.wordpress.com/2008/12/the-generals.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Nawet Rumuni w sposob cywilizowany zalatwili 02.02.10, 18:43 problem Chalchescu.A my generalowi emeryture obcinamy.Nic dziwnego,ze swiat sie z nas smieje Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:43 przyznam ze nie widzialem filmu,ale tez nie zamierzam ogladac wystarczy ze tam sa nazwiska "histerykow" na uslugach PiS-kaczynskich ale dla mnie general byl od poczatku do konca zdrajca Polski,wykonywal rozkazy z Moskwy,i tu nie ma dwoch zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
szokez PIS pokazało koalicjantowi z SLD , wała ???? 02.02.10, 18:49 patrz.pl/zdjecia/my-fack Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Tak sobie myślę to dobrze,że ten materiał się uka 02.02.10, 18:44 Tak sobie myślę to dobrze,że ten materiał się ukazał Precedens został zrobiony W niezbyt odległej przyszłości jakiś szmatławy Zyzak czy Cyckiewicz zrobią kolejny firm o największych szkodnikach w historii Polski kurduplach Haczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Tak sobie myślę to dobrze,że ten materiał si 02.02.10, 18:50 wicary tak dlugo jak im "haczyski"(jak ich okresliles) ,placa nie beda robic filmow o szkodliwosci swoich "dobroczyncow'..;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:45 A może dla kontrastu zrobić film o Piłsudskim i jego roli jako agenta wywiadu austro-węgierskiego, dziwnych losach gen. Zagórskiego, Rybaka, Jordana-Rozwadowskiego, o pobiciu przez legionistów pana marszałka różnych innych osób, jak np. zmasakrowanie niejakiego literata Dołęgi-Mostowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
szokez Piłsudzki, ten to był sprzedawczyk-socjalista !!! 02.02.10, 18:50 kropekuk1 napisał: > A może dla kontrastu zrobić film o Piłsudskim i jego roli jako > agenta wywiadu austro-węgierskiego, dziwnych losach gen. > Zagórskiego, Rybaka, Jordana-Rozwadowskiego, o pobiciu przez > legionistów pana marszałka różnych innych osób, jak np. > zmasakrowanie niejakiego literata Dołęgi-Mostowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa tylko 02.02.10, 18:46 Nic więcej, tylko to: nienawiść i pogarda. To jedno uczucie mam do tego obywatela Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szokez ajakzupa , typowe dla prawdziwego "katola"... 02.02.10, 18:52 ajakzupa napisał: > Nic więcej, tylko to: nienawiść i pogarda. To jedno uczucie mam do tego > obywatela Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis do dwóch nie umiesz zliczyć, katoliku? 02.02.10, 18:54 tak tylko pytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:52 Błaszczak zastanawia się na szybkoscią awansu generała.co to za szybkość w porównaniu do pisuarowych awansów od szeregowca na pułkownika w ciągu jednego roku.kilku generałów pisuarowych tez można podziwiać za szybkość awansu. poanie pośle-gnida pan jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:53 Niezwykle nośny temat został przez twórów filmu spaprany swą jednostronnościa ataku, wyborem miernych historyków jako komentatorów, słabemu warsztatowi. Wbrew zamiarowi opluskwienia Generała - niepodważalne fakty podane zostały w taki sposób, że musiały budzić zastrzeżenia. Już lepszego przedstawienia Pana Generała, aniżeli dokonała tego kilka lat temu Teresa Torańska w wywiadzie z nim w Gazecie Wyborczej - nikt nie dokona. Generał sam przedstawił się w roli janczara, przyjmującego bezkrytycznie wszystko co sowieckie i wykonującego bez sprzeciwu polecenia ich przywódców. Autorzy filmu wykazali się ponadto nieudolnością w swej pasji przedstawiania Generała w jak najgorszym świetle: wystarczyłoby przecież podać, że po wojnie wyparła się go własna matka! No i że Generał wykonując rozkazy sowieckie wiedział, że Polska i wojska Ukladu Warszawskiego sposobione są do agresji na Zachód, że w tym celu rozbudowuje się ad absurdum armie pancerne, buduje w Polsce drogi przerzutowe dla wojsk sowieckich, ogromne bazy, składy i stacje zaopatrzenia! Polska stacją etapową azjatyckich hord w marszu na cywilizację zachodnią - czy dla Polaka może być coś bardziej haniebnego? Odpowiedz Link Zgłoś
plinta47 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:53 Jednostronny? To oczywista oczywistość! Działalność W.J. w świetle faktów nie może być inna. Nareszcie! Szkoda, że tak późno i że są tacy, dla których kłamstwo i zdrada jest dobrem. Może by sceny rodzinne przemawiały na korzyść J.W.przynajmniej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Mazowiecki z Żakowskim -śmieszni.Film lata za póżn 02.02.10, 18:54 Taki film powinien być pokazany trzydziesci lat temu,wtedy Jaruzelski nie bylby dl;a wielu bohaterem narodowym.Filmu nie bylo byl natomiast czxlowiek honoru i ten co ratowal kraj.Zaciekla walka m.in. Gazety W o to by nasza najnowsza historia byla tematem tabu,sprawila że niejeden zbrodniarz uchodzi za aniola..Smiesznie wygladaly argumenty obrońcow gen.w dyskusji po filmie.Zarzuty że są tam opinie czlonka pZPr są debilne.Jak w gazecie piszą komunistyczni aparatczycy to jest okej,bo oni przecież zmienili poglady .działają dla dobra Polski,jak ktos z czerwonych oskarza wspóltowarzysza to jest to podejrzane i jednostronne.Dla Mazowieckiego i Zakowskiego przedstawione fakty czy dokumenty nie maja znaczenia,bo film byl jednostronny. Odpowiedz Link Zgłoś
cviii Czy normalny Żyd może bronić 02.02.10, 18:55 tudzież, nie daj Jahwe, wielbić gorliwego moczarowskiego czarnucha, "generała" Jaruzelskiego? Delikwenta, który z żyjących między Odrą a Bugiem ma wobec żydostwa największe (i nierozliczone) przewiny? Czy takiego Żyda można by brać za reprezentanta żydostwa czy bardziej za po żydostwie popłuczyny, coś analogicznego do śliniącego się na widok tego bandziora polactwa? Pod rozwagę przede wszystkim tym miśkom, którzy włażącą spawaczowi bez mydła Wyborczą nazywają "koszerną" czy chociażby "filosemicką". Odpowiedz Link Zgłoś
ri-pi Film - dno 02.02.10, 18:55 Jest to film z poziomem filmów propagandowych z lat 50. Lektor mija się z tym co jest pokazywane. Niestety zbyt dużo jest takich kadrów by tu przytaczać przykłady. Jeśli NSZ były organizacją za którą tęsknimy to nie miejmy żalów do Ukraińców o Bandere. Najkrócej ja można napisać: "Wolno psu na księżyc szczekać" Dodaje że: nie byłem nigdy członkiem partii ani zwolennikiem systemu komunistycznego Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Film - Youtube 02.02.10, 19:01 Można go obejrzeć na youtube i stąd moja znajomość tematu. Film dobry, z pewnością stroniący od niezaangażowania - ideowy (ideowi są najsłynniejsi dziennikarze w Polsce), z pewnością tworzony ze świadomością że 100 razy więcej filmów bez - mówiąc skrótowo - informacji o agencie Wolskim publiczność widziała dotychczas. Co najwazniejsze - po filmie odbyła się dyskusja z osobami z różnych obozów, uczesticzyli rozmaici dziennikarze, jak Żakowski. I TAK to powinno wyglądać (niech jeszcze ideowa prasa zaprosi za każdym razem dziennikarza z drugiego obozu by pod jej ideowym zaangażowanym dziełem się od razu wypowiedział w gazecie!) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:55 o wojsku to się mówi jak o odpadach (jeden podskoczył to dostał kapelusz) (a myślał już ktoś co będzie jak się wojsko "zdenerwuje") Odpowiedz Link Zgłoś
compor "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 18:59 dobrze ze juz nie trzeba placic abonamentu na pisowska tv. 200 duzych baniek straty w 2009, moze w koncu zbankrutuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska to tylko kolejny gniot propagandowy 02.02.10, 19:07 to tylko kolejny gniot propagandowy na zamówienie polityczne naszpikowany naginaniem historii do potrzeb obecnej zakłamanej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: to tylko kolejny gniot propagandowy........... 02.02.10, 19:14 tak... być może już nigdy nie zbliżymy się do taj wysokiej jakości filmów propagandowych z czasów gdy Pan Generał robił swoją karierę...smutne Odpowiedz Link Zgłoś
parker1980 Re: to tylko kolejny gniot propagandowy 02.02.10, 19:15 dla mnie Jaruzelski to rosyjski pionek i sługus jak cala PZPR !!! wszyscy oni powinni siedziec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: to tylko kolejny gniot propagandowy 02.02.10, 19:47 synku, co ty możesz o tym wszystkim wiedzieć jak ciebie wtedy na świecie nie było.Wiesz tylko tyle ile wyczytasz w agenturalnych mediach Ja mam tą przewage,że żylem w tamtych czasach i wiele pamiętam. Zapewniam cie,że dziś w Polsce jest więcej sługusów i zdrajców pracujących dla amerykańskiego mocodawcy.Ci zdrajcy oddali w obce ręce polski majątek narodowy budowany przez wiele pokoleń i pomogli sprowadzić Polske do roli taniej kolonii siły roboczej. Ci demoratyczni zdrajcy oddali w ręce mocodawców strategiczne informacje o polskich firmach,zniszczyli polski przemysł zbrojeniowy bo tak kazali mocodawcy.Dziś Polska jest jest zwykłym psem łańcuchowym,który musi słuchać poleceń nowego pana. Takiego politycznego zniewolenia nie było w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: to tylko kolejny gniot propagandowy 02.02.10, 21:03 makabrapolska napisał: > synku, co ty możesz o tym wszystkim wiedzieć jak ciebie wtedy na świecie nie > było.Wiesz tylko tyle ile wyczytasz w agenturalnych mediach > Ja mam tą przewage,że żylem w tamtych czasach i wiele pamiętam. --------------------- no to pewnie zapamiętałeś towarzyszy których tatuś gościł. Taki też majątek tatuś z towarzyszami zbudowali, że niebawem się rozleciał razem z socjalizmem. Też by się dorobili amerykanie na tym bolszewickim badziewiu. I nie mąć młodemu w głowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ----zostawcie czlowieka honoru nadredaktora GW---- 02.02.10, 19:09 i innych ludzi honoru ... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-nty12 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 19:12 powinno powstać więcej takich filmów o innych bolszewikach niszczących Naród Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 towarzysz generał - nareszcie kilka słów prawdy 02.02.10, 19:15 I kto broni sowieckiego rezydenta w Polsce? Czerwoni towarzysze, co jak on, jedli Moskwie z ręki. I zapomnieć nie mogą, że smakowalo... Kiedy drania wreszcie skażą i wsadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 19:16 Adolf H. też miał dobre strony! Proponuję dyskusję na ten temat! Do dyskusji zapraszam Żakowskiego i całą resztę! Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie 02.02.10, 19:41 ja bym nawet, zgodnie ze stylem pana Mazowieckiego powiedział ze w biografii Hitlera zabraklo niuansów i detali. Przez co postac Hitlera jest bardzo jednostronnie przedstawiana. W koncu dbal o kulture fizyczną i pracę dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy przypomnę że jenerał też jednostronny do bólu był. 02.02.10, 19:16 gdyby nie Solidarność to miałby kulkę jak Kutchera... Odpowiedz Link Zgłoś
dd4131 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 19:16 Pan Polko też został generałem jako młody człowiek. Czy to oznacza, że też był jakimś agentem? Odpowiedz Link Zgłoś
szokez Niech SLD zrobi dokument o Rajmundzie Kaczynskim 02.02.10, 19:19 w rewanżu... safari.blox.pl/2007/09/czy-ojciec-Jarosawa-i-Lecha-Kaczynskich-wyludzil.html ----------- forum.gazetalubuska.pl/Cudowne-przypadki-z-zycia-Kaczynskich-t32235.html Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie 02.02.10, 19:22 Spawacz to komunistyczna swinia.Powinien wisiec.Zdychaj ty sowiecki bydlaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Nareszcie 02.02.10, 19:28 Nareszcie ukazał się film ukazujący Ob.Jaruzelskiego z innej strony. Dotychczas robiono z Niego bohatera a przecież był zwykłym zdrajcą. Ob.Jaruzelski (rosyjski generał) jest winien wielu krzywd na narodzie polskim i sam się do tego częściowo przyznaje. Nie ustosunkował się do tego filmu bo jak zwykle zaprzecza że był szpiegiem i jak zwykle wciska kity że był zbawcą. Cisną mi się tutaj o wiele mocniejsze słowa uchodzące ogólnie za obraźliwe,ale nie będę zniżał się do poziomu obrońcow Ob.Jaruzelskiego. Jedno dla mnie jest jasne i proste-przez tego zdrajcę zginęło wielu ludzi i Polska wstrzymała swój rozwój na wiele wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk64 "Ustalony zestaw kłamstw". Politycy o filmie "T... 02.02.10, 19:28 Taka ocena Generała jest JEDNOSTRONNA a tym samym NIESPRAWIEDLIWA!!!! Mam takie zdanie pomimo że nie jestem entuzjastą Pana Generała czy SLD. To jest czyste CHAMSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
rzwawiec to nie był dokument. 02.02.10, 19:29 To raczej paszkwil. wykreowany przez polityków prawicowych poemat zaspiewany przez autorytety z ameryki, rosji i postkomunistycznej polski. najlepszym znakiem tego była figurka w tle , towarzysząca głownemu piewcy , figurka józefa p. jakby nie patrzec głownego wodza prawicy polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Józef Piłsudski był wodzem lewicy...jaśni pani ze 02.02.10, 19:38 dworu mówiła że to komunista...przez prawicę nielubiany.. uwieldbiany przez socjalistów zarówno polskich jak żydowskich.. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ....Powiem krotko.................. 02.02.10, 19:32 Dlaczego upadl PRL?.Bo chcielismy byc w Nato.Dlaczego umarlo NATO?.Bo zbrodnie NATO uwazamy za odpowiedzialne, a zbrodnie Ukladu Warszawskiego-za niedpowiedzialne.Gdzie wiec logika?.Nie pytam obywateli, ale pytam chociazby Michnika.Czy mordy jego brata sa lepsze od mordow wojsk NATO?.Czym rozni sie wie Jaruzelski od Milosewica?.Czym rozni sie Bush od Hitlera?.Zadajcie sobie to pytanie w Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś