zablokowany-obrazliwy-nick 08.02.10, 07:42 To pokutujący Rudolf Hoess w nowym wcieleniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkat Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 07:58 Jak kot pojdzie, zalegna sie szczury, natura nie znosi prozni. Na szczura nie ma innej rady jak kot, bo szczur to bardzo inteligentne zwierzatko. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 08:17 minkat napisała: > Jak kot pojdzie, zalegna sie szczury, natura nie znosi prozni. Na szczura nie > ma innej rady jak kot, bo szczur to bardzo inteligentne zwierzatko. nie bój żaby. przyjdą babciunie z wnusiami, rozsypią chlebek dla ptaszków i szczury będą miały mnóstwo darmowego żarcia Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla "Kot po oświęcimsku" - będzie następny kandydat... 08.02.10, 17:18 ...do Oscara ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kukulat Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 08:18 co za bzdury! koty łapia myszy a nie szczury! szczurow kot nie zlikwiduje, predzej sam sie wyniesie! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:06 kukulat napisał: > co za bzdury! koty łapia myszy a nie szczury! szczurow kot nie zlikwiduje, > predzej sam sie wyniesie! Jeżeli czegoś nie wiesz to nie pisz. Moja kotka łapie szczury nawet wielkości takiej jak ona i nie stwarza jej to żadnego problemu,kotki się szczura nie boją. Gorzej z kotami,są za leniwe na łapanie nawet myszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Od dziesięcioleci "żyję z kotami". 08.02.10, 09:34 gregory433 napisał: > Jeżeli czegoś nie wiesz to nie pisz. > Moja kotka łapie szczury nawet wielkości takiej jak ona i nie stwarza jej to ża > dnego problemu,kotki się szczura nie boją. > Gorzej z kotami,są za leniwe na łapanie nawet myszy. Co do kotki - zgoda; moje wszystkie też sobie świetnie radziły/radzą ze szczurami. Co do kotów - chyba się mylisz: wszystkie moje w niczym w tej kwestii nie ustępowały/nie ustępują kotkom. Może to kwestia "egzemplarza" albo rasy? Ponoć persy myszy nie łapią. Nie wiem jak z innymi rasami. Moje doświadczenia, choć bogate, bo wieloletnie, ograniczają się do dachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Od dziesięcioleci "żyję z kotami". 08.02.10, 10:23 Moje dachowce wszystkie były łowne. Szczurów powiem uczciwie nie widziałem - widziałem wszystko inne co nie jest psem, kotem, krową, dzikiem, człowiekiem czy bocianem. By było śmieszniej częścią łupów dobrowolnie dzieliły się z psem. Kotka koleżanki - arystokratka z rodowodem na widok myszy uciekła ze strachem. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:07 Kot jest w stanie upolować szczura, przynajmniej dla mojej kotki to nie był problem. Problem miała dopiero z odholowaniem zdobyczy. Ale CAŁY obóz to chyba nie na siły jednego kota. Choćby nie wiem jak łownego. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:16 Owszem lapia. Niektore nawet jedza. Mialam w zyciu kilka kotow i musialam pogrzebac rowniez mase szczurow, ktore skads przywlokly. Moja babcia (na wsi: stodola, kurnik itp) miala swego czasu szczury, bo nie miala kota. Szczury lataly po podworku, wielkie jak nota bene koty. Po tym jak kot sie pojawil szczury momentalnie wymiotlo, a przynajmniej przestaly sie tak afiszowac. Kot lapie szczury tak samo jak lapie wszystko inne co jest male i sie rusza. I fakt- ja szczurow jest bardzo duzo, to ich nie wytepi, ale jest wspanialym srodkiem prewencyjnym zeby sie zadne nie zalegly. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:36 minkat napisała: > I fakt- ja szczurow jest bardzo duzo, to ich nie wytepi, ale jest wspanialym > srodkiem prewencyjnym zeby sie zadne nie zalegly. DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 11:00 Kot poluje na gryzonie nie tylko z głodu czy apetytu ale dla przyjemności, z instynktu łowcy. Przeciętny kot jest w stanie upolować i zabić nawet królika. Odpowiedz Link Zgłoś
rodoolf Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:56 nie znasz się i piszesz bzdury. Mój kot regularnie przynosi dorosłe szczury. Co ciekawe żarła ma pod dostatkiem a je zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
lawrientij2010 buhahaha! 08.02.10, 08:51 tak! jeden kot jest w stanie trzebić szczury na terenie całego obozu! rozumiem, że dziecko neo w samym obozie nie było, ani nawet o nim nie czytało? Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: buhahaha! 08.02.10, 09:09 Inteligentne szczury z reguly w ogole nie laza tam, gdzie czuc kota i nie zabawiaja sie w sprawdzanie ile kotow tam jest, w jakim wieku i czy w ogole umieja lowic. Ale jak gdzies jest juz tabun szczurow, to fakt, jeden kot na to nic nie poradzi, ale przynajmniej trzyma je z daleka od miejsc gdzie sa rowniez ludzie. Mnie na przyklad szczur biegajacy gdzies w bialy dzien po prostu obrzydza. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 08:23 "Na zarzut kustosza, że błyski fleszów szkodzą kotce na oczy" - na te słowa ciśnie się do głowy jedno zdanie które kiedyś wypowiedział S. Lem - "Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że na Świecie jest tylu idiotów". Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 08:45 "Ale sprawą kota z Auschwitz już zainteresowała się katowicka fundacji For Animals. Jej zdaniem umieszczanie wolno żyjącego kota w schronisku byłoby dla niego wielką krzywdą." Pierwszy raz rozsądne słowa ze strony obrońców zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
rowno Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 14:07 No i koniecznie kotkę wysterylizować, bo będzie problem z niechcianym potomstwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 14:12 jaki problem ?? zrobi się pif-paf przy próbie ucieczki małym reality show Odpowiedz Link Zgłoś
nocny79 Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:49 Myślę że to zdrowy objaw że w obliczu zagłady milionów ludzi potrafimy przejąć się mieszkającym na tym terenie kotem 65-70 lat później. To znak że każda rana nawet najdotkliwsza może się zabliźni i że kiedy ugasimy płonących ludzi i płonące lasy potrafimy pochylić się znów nad różami. Wyjałowione tym miejscem pokolenia muszą pewnie wymrzeć. Myślę że jak by to dzisiaj obrazoburczo nie brzmiało nadejdzie taki czas że teren obozu zostanie przeorany pod nowy sad lub trawnik-cmentarz. A o historii nie będą nam przypominały piętrzące się stosy włosów i okularów a kopiec / kurhan, może wystawa, może pomnik przestrzenny. Naród który nie pamięta swojej historii jest skazany na jej powtórzenie, ale naród który nie pogrzebie swoich zmarłych - nie usypie nad nimi kopca ziemi - jest skazany no to, że wiecznie będzie gnębiony przez duchy historii i nigdy nie uwolni się od tych zmór. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:59 misio z komitetu partyjnego się obudził ? Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:50 Gdyby kotka była wcześniej,to może i napisu z nad bramy by nie pozwoliła ukraść:). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pierwszy działacz PiS którego broni GW i Polityka? 08.02.10, 10:21 Prócz tego specjaliści od "zabierania babci dowodu" czyli internauci? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.blogspot.com Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:54 Dowolna bzdurna informacja wystarczy, byle tylko wspomnieć w niej że "w sieci zawrzało" i "na facebooku rozpoczęła się akcja". Tak wrze, że aż parzy - aj! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 09:57 spoko,koty dopiero się budzą Odpowiedz Link Zgłoś
wyrwiflak Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:06 Ludzie, nie macie większych zmartwień? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:33 martwić powinien się kto inny,w Kostaryce wybory wygrała szynszyla więc z kotem ostrożnie,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:07 powinni kota ukraść, widać że większe emocje by to wzbudziło ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
ashes1234 Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:11 a moze tak, ktos zaadoptowalby tegokota, skoro jest przymilny i nie boi sie ludzi to czemu nie, w koncu znalazlby ciepły dom; jakos o tym nikt nie pomyslal, tylko atrakcje turystyczna z niego robic:/ do tego skoro na teren obozu wchodza lisy to moga go zaatakowac. Moze zaapelowac o adopcje kota a nie o oddanie go do schroniska Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:20 kot już wybrał sobie dom i nikomu nic do tego,he,he a szczególnie jakiejś spółce Manteufel,Zymes und Sohn,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:23 ...oczywiście gdyby to był pokutujący Rudolf. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 10:31 Biedny kot. Interes na nim mają i w doopie go mają. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry moze to juz czas na starszego kustosza? 08.02.10, 10:43 ten tepy dziad wlasnie przepowiedzial wlasna przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: moze to juz czas na starszego kustosza? 08.02.10, 10:48 otóż to,koty już się zbierają.... Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed A jeśli do dyskusji włączy się Kazimierz Świtoń i 08.02.10, 10:58 rabin Weiss, to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_fan pies jakoś zaadaptuje się w schronisku 08.02.10, 11:51 dla kota - to wyrok: nie przystosuje się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: pies jakoś zaadaptuje się w schronisku 08.02.10, 11:57 to nie o to chodzi Ordnung muss sein ! koty na lewo,ludzie na prawo,panie na prawo,panowie na lewo ubrania zdjąć na kupke po prawej,buty po lewej,zegarki na stół teraz higiena -włosy obcinamy do worków, zęby złote do pudełek nic nie marnuje się teraz łażnia - gaz psss ze skóry można zrobić abażury,rękawiczki nic nie marnuje się taśma do pieca,proch i kości do pudełek,będzie mączka,nawóz nic nie marnuje się nic tylko ISO 9003,nieprawdaż ? a taki kot to co,wyjątek ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: pies jakoś zaadaptuje się w schronisku 08.02.10, 12:22 zapomniałem o produkcji mydła,z tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn niech kustosza wywiozą... 08.02.10, 12:17 Niech kustosza wywiozą do schroniska! Pożytku z niego mniej niż z tej kotki... Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Ale NAPISU nie upilnował ! 08.02.10, 19:55 Fakt - powinien chociaż zaszczekać ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Ale NAPISU nie upilnował ! 08.02.10, 20:04 upilnował,ale przecież nie będzie się z takimi szarpał Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Ale NAPISU nie upilnował ! Antysemita ? 09.02.10, 17:59 A pytał się ktoś tej kotki gdzie się podział napis? Ano nie i o co te pretensje. Trzeba było spytać. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 13:07 zablokowany-obrazliwy-nick napisał: >To pokutujący Rudolf Hoess w nowym wcieleniu ! -----------------------Re: ,,,jeżeli wierzyć w reinkarnację-całkiem możliwe.Świetne skojarzenie.Gratuluję!! Odpowiedz Link Zgłoś
oora_boora Kot to kot, a nie "kot z Auschwitz". 08.02.10, 13:07 Niebezpieczna zabawa. Nie róbcie TAM jakiegoś Disneylandu, bo zaciera się granica. A granica jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kot to kot, a nie "kot z Auschwitz". 08.02.10, 13:27 jakiego Disneylandu ? jaka granica ? tate bil pasem i maz sie znecal bo nie postawila granicy ? to nie ten temat,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kot to kot, a nie "kot z Auschwitz". 08.02.10, 13:33 a juz tak prywatnie orabora,byles tam wiezniem ? czy tylko tak patos bijesz na forum ? i pochylenie i czy masz kota ? i czy go tresujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Kot to kot, a nie "kot z Auschwitz". 09.02.10, 22:17 oora_boora napisał: > Niebezpieczna zabawa. Nie róbcie TAM jakiegoś Disneylandu, bo >zaciera się granica. A granica jest. ---------------------------------Re: ,,,masz typowo narodową sztywność mentalną,bez poczucie humoru,ponurą. Chyba jesteś z miotu pisowskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio1313 Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 13:11 >trafił do schroniska dla zwierząt - powiedział na łamach lokalnego portalu Super-Nowa dr Adam Cyra, starszy kustosz Muzeum Auschwitz. Panie kustosz w ramach poszerzenia wiedzy proponuję wycieczkę po schroniskach dla zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 13:39 im sie wiele rzeczy juz myli,poprzebierali sie w mycki a teraz to chyba w mundury po tej kradziezy,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
hush.tm Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 13:33 A może tak by Kustosza do schroniska a kotkę do jego ciepłego lokum... :] Zwariowali normalnie... Niech sobie żyje spokojnie jak jej dobrze, "Animalsi" dostarczą ciepłą budkę i będzie Kotka sławna :) Pewnie wymyślą zaraz, że brudzi i w ogóle... Precz ze sztampowym myśleniem - niech zaczną ludzie dbać o zwierzęta i środowisko bo sami na Ziemi nie mieszkamy do cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
sonofherne Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 14:29 Po prostu ktoś powinien ponieść odpowiedzialność za aferę z "Arbeit macht frei". Kustosz dobrze wskazał, w końcu to kot miał pilnować i odpędzić złodziei :) Ciekawe czy dyscyplinarnie czy za porozumieniem stron... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sławny kot z Auschwitz 08.02.10, 14:37 pilnowac to pilnował,ale telefonu mu nie dali,to po kogo miał zadzwonić i jak ? Raz popędził złodziei,niby po narzędzia poszli, ale drugi raz przyszli i co miał robić. Poza tym widocznie nie ro- zumieli kociej mowy,skoro teraz niedouki chcą go do schroniska od- dać. Odpowiedz Link Zgłoś