pogromca_gamonia 15.02.10, 08:24 Kalisz ma racje: Kaczynski to szuja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Re: "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Pora 15.02.10, 08:29 "Przypomniał, jak w przeszłości bracia stosowali tego rodzaju metody i podkreślił, że przyczyniły się one do wyborczego sukcesu PiS." **************************** Metody braci Kaczyńskich okazały się metodami iście bolszewickimi. I nic nie wskazuje na to, by w wieku przedemerytalnym bracia chcieli tych metod zaniechać. Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Elektorat PiS to bolszewicy, odrzuty po matce PZPR 15.02.10, 08:38 które przygarnął Rydzyk i Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dla Balcera, Olechowskiego czy Cwiakala PZPR byla 15.02.10, 10:21 ...matka, ktora do dzis rzewnie wspominaja. Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje: www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print i593.photobucket.com/albums/tt20/mirmat4u/SchetynyInstrukcja.jpg) miszczu.pl narzygał: > Elektorat PiS to bolszewicy, odrzuty po matce PZPR które przygarnął Rydzyk i Kaczyński M: trzeba bylo sie skonsultowac z tow. Kaliszem zanim sie porzygales. Czyz nie stoisz 13 grudnia z obroncami gen. "Wolskiego" z SLD przed domem tegoz generala ? Wytlumacz mi kto u was (nie)rzadzi ? czy to mafia glosujaca na Tuska... Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32 www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ 76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa. ...czy tez PZPR-owski beton wytyczajacy droge Tuskowi... Andrzej Olechowski Andrzej Marian Olechowski (ur. 9 września 1947 w Krakowie) Załozyciel “Platformy Obywatelskiej” !!!! Jako jeden z nielicznych polityków POstKomuny złożył oświadczenie lustracyjne o przyznaniu się do współpracy ze służbami specjalnymi polsko-jezycznej sekcji KGB – w okresie pracy w instytucjach międzynarodowych współpracował z wywiadem (Departament I MSW). Był jego kontaktem operacyjnym o pseudonimie "Must". W 1989 brał udział w obradach “okrągłego stołu”ze strony sowieckiego rezymu Jaruzelskiego w zespole ds. gospodarki i polityki społecznej. Leszek Balcerowicz Leszek Balcerowicz Guru PostKomunizmu i polityki Platformy Obywatelskiej, (ur. 19 stycznia 1947 w Lipnie) – “ekonomista” i polityk, kawaler Orderu Orła Białego z laski tow. Kwasniewskiego. W latach 1978-1980 pracował w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu przy KC PZPR. Był członkiem PZPR od 1969. W latach 1978-1980 kierował zespołem doradców-ekonomistów przy premierze PRL. Zbigniew Ćwiąkalski Zbigniew Ćwiąkalski (ur. 9 marca 1950 w Łańcucie) i od 16 listopada 2007 byl ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym w rządzie Donalda Tuska. - W latach 1972-1981 był członkiem PZPR, szefem uczelnianej Podstawowej Organizacji Partyjnej. Według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa w 1985. Danuta Hübner Danuta Hübner urodziła się w Nisku. Od 1971 do 1987 roku była członkiem PZPR. Jest córką Ryszarda Młynarskiego, byłego szefa niżańskiego UB. Śledzińska-Katarasińska Iwona Elżbieta Śledzińska-Katarasińska (ur. 3 stycznia 1941 w Komornikach) W PRL wraz z mężem, Jerzym Katarasińskim, pracowała w "Dzienniku Łódzkim" oraz "Głosie Robotniczym", organie Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Łodzi. Powodująca wypadek drogowy pijana posłanka Śledzińska-Katarasińska w 1968 roku pisała antysemickie paszkwile. Tadeusz Mazowiecki Tadeusz Mazowiecki, autorytet Tuskowej PostKomuny, jeden z liderów Unii Wolności, w 1953 r. w okresie Stalinowskim, to właśnie Tadeusz Mazowiecki, na zlecenie komunistycznych władz PRL, napisał słynny artykuł oczerniający bpa Czesława Kaczmarka i Kościół Katolicki w Polsce. Michał Boni - TW "Znak" Za niezwykle cenne usługi w kontrolowaniu RKW „Mazowsze” TW „Znak” został doceniony w III RP, zwłaszcza w jej stadium początkowym, no ale ostatecznie zarejestrowany został dopiero w 1988 roku, kiedy nawet niemowlęta wiedziały, że komunizm się samolikwiduje i był to ostatni dzwonek by przyłączyć się do zwycięzców z SB, co zapewniało jakieś miejsce w wolnej Polsce. Jerzy Buzek - TW „Docent” Jerzy Buzek został zwerbowany przez Wywiad Wojskowy PRL w roku 1971 przed wyjazdem na stypendium naukowe do Wielkiej Brytanii (1971-72r.) W zakończonej kadencji PE był jednym z tych europarlamentarzystów znad Wisły, którzy sprzeciwili się propozycji deputowanej PiS - Hanny Foltyn-Kubickiej, by uznać rtm. Witolda Pileckiego za symbol walki z totalitaryzmami – niemieckim i sowieckim. Po burzy medialnej Buzek oświadczył, że przeciwko projektowi zagłosował przez pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kalisz-co (nie)zrobiłeś w sprawie Olewnika??? 15.02.10, 10:27 Kalisz-co (nie)zrobiłeś w sprawie Olewnika??? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Kalisz dał medal "policjantowi"ze sprawy Olewnika 15.02.10, 10:36 business3 napisał: > Kalisz-co (nie)zrobiłeś w sprawie Olewnika??? Kalisz dał medal policjantowi ze sprawy Olewnika www.dziennik.pl/wydarzenia/article151600/Kalisz_dal_medal_policjantowi_ze_sprawy_Olewnika.html Wpadka byłego szefa MSWiA środa 9 kwietnia 2008 13:58 Pali się grunt pod nogami Ryszarda Kalisza. Jak podaje RMF, polityk SLD cztery lata temu, gdy był szefem MSWiA, przyznał medal naczelnikowi wydziału kryminalnego z Radomia, nadzorującemu nieudolne śledztwo w sprawie porwania Krzysztofa Olewnika. Dlaczego? "Nie pamiętam" - odpowiada Kalisz. "Jeśli odznaczałem Srebrnym Krzyżem Zasługi, to ten Srebrny Krzyż Zasługi został przyznany przez prezydenta. Jeżeli na mój wniosek, to oczywiście na wniosek policjantów, czyli komendanta głównego" - przyznaje Ryszard Kalisz w rozmowie z RMF. Ale jak dodaje od razu, nie chce o nic obwiniać ówczesnego szefa policji, generalnego inspektora Leszka Szredera. "Odpowiadam za wszystko, co działo się wtedy w resorcie" - zapewnia Kalisz. Emerytowany naczelnik wydziału kryminalnego mazowieckiej komendy wojewódzkiej w Radomiu Remigiusz Minda, odznaczony czery lata temu przez Kalisza, nadzorował śledztwo w sprawie porwania Krzysztofa Olewnika. Śledztwo, jak przekonuje minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski, nieudolne i prowadzone skandalicznie. Sprawę na polecenie szefa resortu bada Prokuratura Krajowa. Rola nadkomisarza Mindy w tej śledztwie jest co najmniej zagadkowa. Nie wiadomo, dlaczego zlekceważył moment przekazania 300 tysięcy euro okupu porywaczom i nie wysłał za rodziną Olewników policyjnych tajniaków. Nie wiadomo, dlaczego zignorował anonimy, w których padały nazwiska porywaczy i opisywano miejsce przetrzymywania Krzysztofa. Zagadką pozostaje, dlaczego policja nie nagrywała telefonicznych rozmów bandytów z rodziną Olewników. "Twierdził, że mają to wszystko pod kontrolą. Bydlę, nie człowiek" - tak o naczelniku z Radomia powiedział w TVN24 Jerzy Dziewulski, były policjant i antyterrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak sobie czytam Mirmat te Twoje wypociny 15.02.10, 11:21 i dochodzę do wniosku, że masz równie bogate teczuszki jak Twoi idole z piSB. I tu dobra rada jak na kogoś czegoś nie wygrzebiesz to mu zarzuć mu, że miał dziadka w Wermachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Dlaczego Lech K podpisał nominację Sikorskiego? :) 15.02.10, 12:27 Skoro Sikorski jest tak umoczony i groźny dla kraju, dlaczego Lech K., mając rzekomo wiedzę na ten temat, podpisał nominację Sikorskiego? :) Czy to nie pachnie Trybunałem Stanu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego Lech K podpisał nominację Sikorskieg 15.02.10, 12:51 No cóż... wynika z tego, ze mamy "haka" na L.Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Żurnaliści i POlitycy kłamią... 15.02.10, 15:52 Nikt nie zbiera żadnych "haków" na Radosława Sikorskiego - zapewniał dziennikarzy w Radomiu szef PiS. I zastrzegł, że nie mówił też o hakach w "Newsweeku". "To jest nadużycie. Nadużycie bardzo daleko idące ze strony dziennikarzy, którzy prowadzili ze mną wywiad" - powiedział Jarosław Kaczyński. www.dziennik.pl/polityka/article550051/Kaczynski_Nie_mowilem_o_hakach.html Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 gdzie ten gruby ch.j widzi słowo hak w wywiadzie?? 15.02.10, 17:09 menda i bezczelny spaślak utuczony w sejmie w wsi24 Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Podpisał nie podpisał, PiS zawinil.. 15.02.10, 22:57 tw_wielgus napisał: > No cóż... wynika z tego, ze mamy "haka" na L.Kaczyńskiego M: wylazles z szafy Lesiaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
nemozyna Oj mirmat, mirmat... 15.02.10, 11:22 To już muszą być zmiany chorobowe. I obawiam się, że... nieodwracalne. Nienawiść, jad, pomówienie - mieścisz sie wspaniale w opisanym przez Kalisza paradygmacie działania "braci mniejszych". Mam jedynie nadzieję, że sowicie opłacają Twoje wędrówki po forach... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zobacz, co mirus matuszewski wypisuje na kanadyjsk 15.02.10, 11:33 ich forach. Tam dopiero poznasz jego demokratyczny pysk pełen nazistowskiego lub komunistycznego jadu. Himmler to przy nim mały pikuś! Kanada nie tylko pachnie żywicą, Kanada to również obsesja. I miruś jest tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zabraklo ci linku kanalio? To ci podam.... 15.02.10, 16:03 Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje: www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print i593.photobucket.com/albums/tt20/mirmat4u/SchetynyInstrukcja.jpg) 1410_tenrok narzygał: > ich forach. Tam dopiero poznasz jego demokratyczny pysk pełen nazistowskiego lub komunistycznego jadu. Himmler to przy nim mały pikuś! > Kanada nie tylko pachnie żywicą, Kanada to również obsesja. I miruś jest tego przykładem. M: watpie czy trenowana na kursach balcerowiczowskiego Instytutu Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy PZPR gnida cokolwiek z tego zrozumie ale innym uczestnikom forum nalezy sie zademonstrowanie "komunistycznego jadu".... A Combined Total Reflection-Transmission Method in Application to Dielectric Spectroscopy Stuchly, Stanislaw S. Matuszewski Miroslaw ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=4314682 Dielectric properties and a model of biphase water suspension at 9.4 GHz adsabs.harvard.edu/abs/1976JAP....47.1275K Kraszewski, A.; Kulinski, S.; Matuszewski, M. Journal of Applied Physics, Volume 47, Issue 4, pp. 1275-1277 (1976). Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 co ten spaślak robi tu po oświadczeniu D. OlewniK? 15.02.10, 17:08 ...gruba menda komunistyczna wypasiona przez menda-agentów z WSI24... Dość takich sku...sy.ów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lyzwinski Re: Dla Balcera, Olechowskiego czy Cwiakala PZPR 15.02.10, 11:53 Nie wziales dzisiaj pigulek? Odpowiedz Link Zgłoś
rodoolf Re: Dla Balcera, Olechowskiego czy Cwiakala PZPR 15.02.10, 14:59 Jarosław Kaczyński. Krzyczał o wyprzedaży majątku narodowego. PO sprzedaje państwowe firmy po zaniżonych cenach. Jarosław był łaskach kupić majątek RSW za kilkukrotnie zaniżoną cenę.Oczywiście ratując skarb państwa. Pomógł też robotniczej braci wysyłając na zasiłki. Dobry z niego Pan. Znajomy psychiatra twierdzi że Jarosław jest nietykalny. Każdy lekarz wystawi odpowiedni dokument na podstawie zachować podczas jego występów medialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 czy urwales sie z Tworek rodoolfie ???????????? 15.02.10, 16:14 rodoolf napisał: > Jarosław Kaczyński. > Krzyczał o wyprzedaży majątku narodowego. PO sprzedaje państwowe firmy po zaniżonych cenach. Jarosław był łaskach kupić majątek RSW za kilkukrotnie zaniżoną cenę.Oczywiście ratując skarb państwa. M: Oczywiście Tusek ratuje Skarb Państwa eh...Sobiesiakow. > Pomógł też robotniczej braci > wysyłając na zasiłki. Dobry z niego Pan. M: Dane GUS-u... Za rzadow PiS-u zanotowano 7% roczny wzrost PKB, 1.5mln nowych miejsc pracy, WIG20 doszedl do 3800 punktow, w dwa lata IV Rzeczpospolitej bezrobocie spadlo z 18% do 11% i dramatycznie obniżono deficyt budżetowy !!!!!!!! > Znajomy psychiatra twierdzi że Jarosław > jest nietykalny. Każdy lekarz wystawi odpowiedni dokument na podstawie zachować podczas jego występów medialnych. M: z twojego belkotu widac, ze tfuj znajomy psychiatra wypuscil cie z Tworek za wczesnie ! Czy ci sie tam nie podobala Tuskowa atmosfera "milosci" i "cudow" ? Wyniki Wyborów do Sejmu 2007 w Szpitalach Psychiatrycznych Pruszków - Tworki - PiS 35% - PO 34% - PSL 13,2% - LiD 9,4% Czyli w Tworkach razem 34% (PO) + 13,2% (PSL) + 9,4% (LiD) razem 56,6% dla POstKomuny i 35% dla PiS. www.wawa.in/Forum/tabid/28106/forumid/7396/tpage/1/view/topic/postid/38533/Default.aspx#103924 Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl idea Dzierżyńskiego też opierala się na hakach 15.02.10, 08:33 ma godnego kontynuatora Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Komunista Kalisz i Faszysta Giertych to idea ! 17.02.10, 17:57 miszczu.pl napisał: > idea Dzierżyńskiego też opierala się na hakac > ma godnego kontynuatora M: Chciales powiedziec dwoch bo do komucha Kalisza doszlusowal faszysta Giertych. Wiem co Jaroslaw Kaczynski mi powiedzial ale nie powiem, he, he, ha, hak. Odpowiedz Link Zgłoś
juzmasz Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 08:37 Wałęsa też niedawno wspomniał o hakach na Sikorskiego, które mogą mu wyciągnąć w trakcie kampanii. Znaczy się takie haki istnieją? No to może lepiej zamiast oburzać się na Kaczyńskiego (a czemu nikt się nie oburzył na Wałęsę) sprawę tych haków wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 08:40 haki ma każdy na każdego i nie trudno to przewidzieć, chyba że mózg się tylko posiada a nie używa. Jeżeli są to prezydent Kaczyński pod trybunał stanu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:26 haki to nic innego jak negatywne informacje o kandydatach i jest rzecza normalną w demokracji że społeczeństwo jest informowane przed elekcją o tychże; oczywiście u nas to "hakować to my a nie nas" nuhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl hkii to metoda Dzierżyńskiego i jego potomków 15.02.10, 09:28 a są nimi niewątpliwie Kaczyńscy i Bielan. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ja mogę. 15.02.10, 09:46 Kaczyńscy stosują tą samą filozofię walki politycznej co Dzierżyński. Dzierżyński na początku TEŻ ludzi nie zabijał. Tylko takim pozwolić rozwinąć skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 09:50 uuu słabiutko:))) o każdym polityku można napisac jak napisałeś - kończąc własnie że na razie nie zabija żenada, skompromitowałeś się Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl skoro tobie taqkie metody odpowiadaja 15.02.10, 09:56 to znaczy ze bolszewizm ma sie zdrowo ale skoro twierdzisz ze na całym świecie tak jest to po cholere kaczki czepiają się komunizmu skoro wszędzie tak jest? Jedno kaczki za komuny kąpali się w mleku kiedy inni głodowali, dzięki tatusiowi wspierającemu właśnie reżim Dzierżyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: skoro tobie taqkie metody odpowiadaja 15.02.10, 10:06 bolszewizm ma się rzeczywiście nieźle na forum - poczytaj tylko posty HENRYKA Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: skoro tobie taqkie metody odpowiadaja 15.02.10, 10:23 Nie myl chamstwa z bolszewizmem. Chamstwo wykazują różne osoby na forum (bez względu na poglądy politryczne). Bolszewizm Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Ja mogę. 15.02.10, 09:59 loppe napisał: > uuu słabiutko:))) > > o każdym polityku można napisac jak napisałeś - kończąc własnie że > na razie nie zabija > > żenada, skompromitowałeś się Mówisz jak doopa kaczorów, wynoś się kolwś. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:01 chamstwo i chęc kneblowania ze strony pseudoliberałów są szeroko znane, nie dziwi mnie więc wypowiedź Henryka:) Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:27 loppe napisał: > > chamstwo i chęc kneblowania ze strony pseudoliberałów są szeroko > znane, nie dziwi mnie więc wypowiedź Henryka:) Ty głupku z moherowego talibatu, lepiej wytłumacz co zrobił sromotnik z Torunia ze 100 mil. zł na stocznie. A bolszewikami to PISi gang, nawet KATOBOLSZEWIKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:50 Akurat ty, loppe, jesteś ostatnią osobą, która powinna kogokolwiek krytykować za brak kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:15 Z tobą toksyczna osóbko nie rozmawiam i wypraszam sobie takie uwagi jak powyższa - nie jestem ostatnią osoba chamko. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:18 Nie jestem tą ostatnią osoba która itd. z tego prostego powodu że ostatnią osobą ktora powinna krytykować kogokolwiek za brak kultury osobistej, w tym mnie, jest miętowe loczki, chamka czystej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:28 Loppe oswiadczył - ...że nie jest ostatnią osobą, co skontestowałem ze zdumieniem. I tu błąd, mój drogi Loppe, bo czyż Pismo Święte nie mówi o tym, że ostatni będa pierwszymi? I tak też się w tym wątku okazało kiedy to z ust Twoich popłynął obrzydliwy potok pomówień przeciwko koleżance o zielonych loczkach, że bez kozery można napisać, iż jesteś pierwszym chamem i ostatnim prostakiem. Dwa w jednym - szampon i odżywka. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:39 Chamie...?! to tak się wita starego przyjaciela..?! Może powinienem Ci udzielić lekcji dobrego wychowania? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:45 Co ty znowu bredzisz - przeciez ty mnie powitałes chamami i prostakami idioto Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:53 Przywitałem Cie przypowieścią biblijną nieuku... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozwijasz się Drogi Loppe... 15.02.10, 11:29 Muszę Cię pochwalić skoro już opanowałeś trudną sztukę liczenia do dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rozwijasz się Drogi Loppe... 15.02.10, 11:32 tw_wielgus napisał: > Muszę Cię pochwalić skoro już opanowałeś trudną sztukę liczenia do > dwóch. U Ciebie niestety stagnacja - jak byłes tak pozostałeś nielotem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozwijasz się Drogi Loppe... 15.02.10, 11:51 Nielotem..?! A czy to ja się zapisałem do grona zwolenników kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rozwijasz się Drogi Loppe... 15.02.10, 11:58 tw_wielgus napisał: > Nielotem..?! A czy to ja się zapisałem do grona zwolenników kaczek? Za późno kochany, z tobą już nie będzie tu moich dyskusji - zapisałeś się bowiem przed paroma minurami do chamskiej frakcji PO Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Rozwijasz się Drogi Loppe... 15.02.10, 11:59 Kochany.. za późno..?! Wybacz Loppe ale chyba żle mnie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
nemozyna Re: 1. miętowe loczki 2.henryk 15.02.10, 11:35 To może ja Tobie, "loppe", wyjaśnię, bo zauważyłem, że Twója szara masa nie funkcjonuje chyba zbyt dobrze. Włącz więc jakiś wyższy bieg i... odfruń z tego forum, boś nie dość, że niewychowany (czy też cham stuprocentowy), to jeszcze próbujesz w jakiś dęty ton uderzać i innych pouczać. Fora z tego "fora"! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: 1. miętowe loczki 2.henryk 15.02.10, 11:38 Wszystko co potrafi taki wielgus i taka nemozyna to podlączyć się pod chamską nagonkę do henryka Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 1. miętowe loczki 2.henryk 15.02.10, 12:04 "podłączyć się pod chamską nagonkę do henryka"..?! Przełóż na polski swoje myśli Lopper bo Twój dialekt wolski jest słabo znany w moich stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:17 loppe napisał: > uuu słabiutko:))) Nie nie słabiutko. > > o każdym polityku można napisac jak napisałeś Nie nie o każdym. Nie każdy polityk buduje swoją wielkość na specsłużbach i zastraszaniu obywateli i opozycji. Nie to, że kazdy jest "dobry". Bo sa np populiści jak Lepper. Jednak Lepper nigdy się hakami nie posługiwał, nigdy nie chciał by ludzie podpisywali lojalki, że nie są wielbłądami, nie kłócił się z potencjalnym koalicjantem o to, że w życiu nie pozwali mu dac w resortach siłowych choć wiceministra. > - kończąc własnie że na razie nie zabija Tak się pisze TYLKO o tych politykach, którzy wykazują tendencję do niszczenia swoich konkurentów. Nie konkurowania z nimi na argumenty czy programy, niszczących ich dobre imie. > > żenada, skompromitowałeś się Twoja opinia jako osoby chwalącej Kaczyńskich mało mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:21 W tym wątku nie chwaliłem nikogo, zajmowałem się - jak zazwyczaj - ochroną wysokich standardów demokratycznych które fanatycy partyjni mają w nosie. Zdarza mi się chwalić Tuska, Kaczyńskiego, Nałęcza - jestem z tego dumny:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:22 Większość uczestników dyskusji na forach szuka haków na polityków:), chce opluwać, ja wolę tego nie robić Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 10:24 loppe napisał: > W tym wątku nie chwaliłem nikogo, zajmowałem się - jak zazwyczaj - > ochroną wysokich standardów demokratycznych które fanatycy partyjni > mają w nosie. Zdarza mi się chwalić Tuska, Kaczyńskiego, Nałęcza - > jestem z tego dumny:) ?????????????????????? Obrona "wysokich standardów demokratycznych" poprzez obronę działań, które są zaprzeczeniem tychże??!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:31 To zbyt skomplikowane dla Ciebie Drogi Loppe, nawet nie będę się starał Ci wytłumaczyć o co chodziło przedmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:55 Przeceiż napisałem, że nie mam zamiaru. Tłumaczenie Ci lotności myśli jaką zawarł w swoim poście maac przekracza zdolności pedagoga ze szkoły specjalnej a co dopiero moje... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:35 Walka na haki to zaprzeczenie wysokich standardów demokracji. Naprawdę tak trudno to zrozumieć? ZAPRZECZENIE a nie standard!!!!!! Jezeli ktoś dyponuje jakąś wiedzą kompromitujacą dotyczacą przeciwnika politycznego powinien albo ją ujawnić OD RAZU w sposób jawny, albo uprzedzić po cichu konkurenta by się wycofał. zalezy to od kultury i wagi tych zarzutów wobec bezpieczeństwa państwa. Walka polityczne powinna się koncentrować WYŁĄCZNIE na argumenty dotycz ace rozwiązań programowych. Tylko taka walka jest walką którą można ocenić jako zachowującą "wysokie standardy demokratyczne". No i jak zwykle uwaga. Oskarżenia Kaczyńskich o bolszewizm to nie próba obrażenia czy zdyskredytowania Kaczyńskiego ale WYĄŁCZNIE ocena jego działań, którą to ocenę można zawsze umotywować poprzez porównanie działań Kaczyńskiego do działań bolszewików. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:41 No zdaje się po cichu własnie już uprzedzono i to 2 lata temu. Oczywiście ja jestem jak najdalszy od rozstrzygania czy ten negatyw jest prawdziwy i istotny, ponieważ tak jak Ty go nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:54 loppe napisał: > No zdaje się po cichu własnie już uprzedzono i to 2 lata temu. > Oczywiście ja jestem jak najdalszy od rozstrzygania czy ten > negatyw jest prawdziwy i istotny, ponieważ tak jak Ty go nie znam. Jeżeli jest prawdziwy i istotny obowiązkiem Kaczyńskiego było ujawnić go publicznie 2 lata temu. Jeżeli znał sprawy godzące w bezpieczeństwo państwa i milczał powinien teraz pójść do więzienia (ale nie sam, również z tymi których poinformował po cichu i nie zareagowali). Jeżeli jest prawdziwy i nie istotny. Powinien siedzieć cicho. Jeżeli jest nie prawdziwy za pomówienie powinien pójśc do więzienia. Tak czy inaczej Kaczyński albo jest chamem albo przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 11:59 No ale jak jest "w tym" tajemnica państwowa to nie wolno publicznie więc Twój atak na tego polityka wybitnie niesprawiedliwy i chybiony się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 12:21 Można, oczywiście, że można. To mogą być obrady komisji sejmowej, to mogą być utajnione obrady całego Sejmu. To może być ujawnienie informacji Konwentowi Seniorów Sejmu. To w końcu może być jednak mimo wszystko ujawnienie publiczne informacji - jeżeli waga oskarżeń jest wyższa niż waga ujawnionej tajemnicy. Mój atak jest jak najbardziej słuszny i celowy. Informowanie opinii publicznej o sprawie w sposób: "a ja wiem, ale nie powiem" jest wyrazem skrajnej niodpowiedzialności - chamstwa czy wręcz działalności przestępczej. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 12:41 No gdyby z pominięciem opinii to uczyniono - czyli Kaczyński do Sikorskiego - wyglądałoby to w Twych oczach na szantaż...:( Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ja mogę. 15.02.10, 12:54 loppe napisał: > No gdyby z pominięciem opinii to uczyniono - czyli Kaczyński do > Sikorskiego - wyglądałoby to w Twych oczach na szantaż...:( Pisałem o JAWNYCH drogach zgodnych z prawem informowania opinii publicznej. Nie o tym, że Kaczyński do Sikorskiego. Nie rżnij głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ja mogę. 15.02.10, 12:43 Poza tym no jednak z tym rżnięciem głupa, wszyscy o to apelują ... chyba coś nie tak napisałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:43 Nie. Nie jest normalne. Twierdzenie, że minister spraw zagranicznych ma coś na sumieniu i że "wiem, ale nie powiem" co to jest to nie jest normalna sprawa. To co robisz to tylko wariant 2 wykrętów a'la PiS - "wszyscy tak robią". Wariant 1 jest taki - "nic takiego nie zrobiliśmy, to nie my, albo nas źle zrozumiano". Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:49 No jest tam podobno jakaś tajemnica państwowa? W przeciwnym razie Sikorski by już przecież odparował tak jak każdy w takiej sytuacji - dawaj pan tego haka na światło dzienne! Dlaczego Sikorski nie zażądał sprecyzowania negatywu w celu poddania go dyskusji/weryfikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Jeżeli tajemnica państwowa 15.02.10, 09:51 to Kaczyński Lech przed trybunał stanu za podpisanie niminacji Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl i jeszcze jedno jaki to hak skoro tajemnica 15.02.10, 09:58 państwowa? i dwa skoro tajemnica to Kaczyński do pierdla za ujawnienie, proste? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno jaki to hak skoro tajemnica 15.02.10, 10:02 no nie takie proste, bo tajemnicy nie ujawniono:) Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Re: i jeszcze jedno jaki to hak skoro tajemnica 15.02.10, 10:51 jak Sikorski wystartuje przeczytamy o tym w bolszewickiej rzepie Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 10:27 loppe napisał: > No jest tam podobno jakaś tajemnica państwowa? Kaczyński jest je dysponentem? Czy wszedł w jej posiadanie bezprawnie? Jeżeli wszedł prawnie dlaczego nie zrobił nic takiego by zapobiec mianowaniu Sikorskiego na ministra? Ba. Sikorski był jego własnym ministrem. > W przeciwnym razie Sikorski by już przecież odparował tak jak każdy > w takiej sytuacji - dawaj pan tego haka na światło dzienne! Dlaczego > Sikorski nie zażądał sprecyzowania negatywu w celu poddania go > dyskusji/weryfikacji? ????????????????????????????/ Przecież wszyscy o to apelują!!!!!!!!!!!!! Rżniesz głupa?? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 11:55 Rżnięciem głupa jest ujawnianie sprzeczności w Twoich poglądach? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 12:01 Jak to wszyscy o to apelują? - nawet Gazeta Wyborcza o to nie apeluje Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Z wiadomości na którą odpowiadasz. 15.02.10, 12:24 Dziś w TOK FM sprawę komentował Ryszard Kalisz. - To jest skandal. Nie waham się użyć tego słowa, bo to tak, jak walka z cieniem - powiedział podkreślając, że Sikorski nie może się nawet bronić, bo Kaczyński zasłania się tajemnicą państwową. No co to jest jak nie apel by Kaczyński jednak raczył powiedziec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:40 Aha..... czyli świat poza moją wypowiedzią nie istnieje? Nawet jak jest sprzeczny z twoimi tezami, że nikt nie chce by Kaczyński jednak zdradził o co chodzi... No cóż już napisałem raz - rżniesz głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:45 maaac napisał: > Aha..... czyli świat poza moją wypowiedzią nie istnieje? Nawet jak > jest sprzeczny z twoimi tezami, że nikt nie chce by Kaczyński jednak > zdradził o co chodzi... > > No cóż już napisałem raz - rżniesz głupa. No ale wybacz- użyłeś mocnej figury retorycznej, a gdy wskazano Ci pudło, po prostu uciekłeś od swojej wypowiedzi i znów zaatakowałeś rżnięciem. Słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:56 > No ale wybacz- użyłeś mocnej figury retorycznej, a gdy wskazano Ci > pudło, po prostu uciekłeś od swojej wypowiedzi i znów zaatakowałeś > rżnięciem. Słabo Niczego mi nie udowodniłeś. Nie ma żadnego pudła. Wszystko jest w moich wypowiedziach umotywowane w faktach. Ty rżniesz głupa udając że fakty nie istnieja lub próbujesz manipulowac moimi wtypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:46 Istnieje bowiem i Twoja wypowiex i świat. Ty w tej chwili chciałbyś by Twoja wypowiedź już nie istaniała... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:57 ??????? Znów coś bredzisz. Jak mam "swoją wypowiedzią" udowadniać, że jednak Kaczyński ma ujawnić swoją "tajemnicę". Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 13:03 > ??????? > Znów coś bredzisz. Jak mam "swoją wypowiedzią" udowadniać, że jednak > Kaczyński ma ujawnić swoją "tajemnicę". Myślę że masz już mało cierpliwości po latach na forum, co zrozumiałe. No ja w każdym razie nie zgłaszam zarzutow ani wobec Sikorskiego, ani wobec Kaczyńskiego, interesuje mnie demokratyczny proces i tu niewatpliwie wszelkie watpliwości co do kandydatów musza być wyjasniane. Pan Kaczyński swoją odwazną wypowiedzią rozpoczął ten proces wyjaśniania (sam Pan Wałęsa wspominał już o czymś tam na Sikorskiego więc ewidentnie jest coś do wyjasnienia...) - no niestety jakoś nikt inny tego nie zrobił. Trochę nadto zamykasz się w swojej optyce wydarzeń:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 13:32 > Myślę że masz już mało cierpliwości po latach na forum, co > zrozumiałe. Mam dużo cierpliwości - co widac po ilości postów które do Ciebie wysłałem. > No ja w każdym razie nie zgłaszam zarzutow ani wobec > Sikorskiego, ani wobec Kaczyńskiego, interesuje mnie demokratyczny > proces i tu niewatpliwie wszelkie watpliwości co do kandydatów > musza być wyjasniane. Ty może nie, ale ja tak. Zgłaszam je wobec Kaczyńskiego Jarosława Aleksandra. Oczywiście wszystkie wątpliwości powinny być wyjaśnione. Jednak osoba Ministra Obrony Narodowej i Ministra Spraw Zagranicznych to jest ktoś wobec kogo już wszelkie wątpliwości powinny być dawno wyjaśnione. No chyba że pojawiły się jakieś nowe fakty. Jeżeli tak to osoba dysponujaca tą wiedzą powinna się nią podzielić z odpowiednimi organami - już ci pisałem JAK to powinna zrobić. Więc problemem nie jest to czy Kaczyński Jarosław Aleksander chce coś wyjaśniać - bo widac, że nie chce, albo jest głupcem który nie wie oczywistych spraw jak to nalezy robić. Problem więc jest w zachowaniu Kaczyńskiego Jarosława Aleksandra, które zupełnie nie przystaje do "wysokich standardów demokracji". Raczej jest bliższy standardom prezentowanym przez wspominanych tu często "bolszewików" gdzie nie potwierdzane oskarżenia były na porządku dziennym. > Pan Kaczyński swoją odwazną wypowiedzią rozpoczął > ten proces wyjaśniania (sam Pan Wałęsa wspominał już o czymś tam > na Sikorskiego więc ewidentnie jest coś do wyjasnienia...) - no > niestety jakoś nikt inny tego nie zrobił. Trochę nadto zamykasz > się w swojej optyce wydarzeń:) W niczym się nie "zamykam" - przedstawiłem sposoby jakimi powinien pan Kaczyński wyjasnić watpliwości. Jednak pan Kaczyński tego nie robi. Więc dopuszczam mozliwość, że takie problemy istnieją. Jednak istnieją i sposoby ich rozwiązywania. Sa jednak diametralnie różne od tego co Pan Kaczyński robi. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 12:58 prawda? rżnący głupa Maacu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: odpowiadam na konkretny post 15.02.10, 13:45 Nieprawda panie Loppe. Nieprawda. Cały czas wiesz dla czego nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 17.02.10, 16:32 Haki to nie informacje negatywne-lecz podłe pomówienia ktorych przed wyborami sprawdzic czy udowodnic sie nie da.Im bardziej podłe i niesprawdzalne- tym lepsze.w koncu "dziadek z Wermahtu" zostal wcielony przymusowo,zdezerterował i walczyl w Armii polskiej.Tatuś Kaczorów dobrowolnie byl prominentem PZPR -czerpał z tego okreslone profity ,a sam L.Kaczyński pisal prace doktorska opierając sie na Leninie.Co z tego porównania wynika ? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Drogi czekisto: 15.02.10, 08:44 Walesa wyrazal obawe ze te dwa kurduplaste typki spod ciemnej gwiazdy beda hakowal przeciw Sikorskiemu Kurdupel- alfa wyrazal natomiast taki obrzydliwy zamiar, na dodatek w stylu: wiem ale nie powiem, bedzie smiesznie. Czy ni dostrzegasz roznicy? Porownywanie Walesy do tego szalbierza tjest nieprzyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:04 O ile wiem, Wałęsa nie jest liderem głównej partii opozycyjnej i bratem głównego kontrkandydata... ale może się mylę. juzmasz napisał: > Wałęsa też niedawno wspomniał o hakach na Sikorskiego, które mogą mu wyciągnąć > w trakcie kampanii. Znaczy się takie haki istnieją? No to może lepiej zamiast > oburzać się na Kaczyńskiego (a czemu nikt się nie oburzył na Wałęsę) sprawę > tych haków wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:23 Obawiam się że nic nie zrozumiałeś z inteligentnej wypowiedzi przedmówcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:34 mianowicie za każdym razem gdy prawdziwa negatywna informacja o kimś zostanie ujawniona przez kogoś nie z tej strony barykady (no a wiadomo że tylko ci zechca ujawnić:)) druga strona olewa meritum i ogłasza MĘCZEńSTWO BOHATERA, SANTO SUBITO i tak postępuje idiotyzacja kraju Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk [...] 15.02.10, 09:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 09:52 juzmasz napisał: > Wałęsa też niedawno wspomniał o hakach na Sikorskiego, które mogą mu wyciągnąć > w trakcie kampanii. Znaczy się takie haki istnieją? Wałęsa nie "wspominał o hakach na Sikorskiego" tylko powiedział, że Kaczyńscy mu "nie odpuszczą". A czego nie odpuszczą? Wiadomo: Sikorski stawiał się Kaczyńskiemu gdy był ministrem w rządzie PiS-u, buntował się przeciwko Macierewiczowi i kwestionował kompetencje Fatygi. Nie okazywał czołobitności Jarosławowi i popadł w niełaskę. Dlatego go wywalili. To ma być "hak" ? Odpowiedz Link Zgłoś
balarok Re: Wałęsa o hakach na Sikorskiego 15.02.10, 10:35 Wystarczą fakty ... wyjechal z kraju i przyjął obywatelstwo innego państwa zdradził raz . Zdradził ludzi którzy wynieśli go na stanowiska a potem chciał ich wyżynać jako watahy . Zdradził Talibów do których jeżdził , których podziwiał . Zdradził Polaków na Białorusi , którym białoruska milicja zabrała Dom Polski . Zakonnicom rozdawał stopnie i emerytury wojskowe . Czy taki ktoś może być prezydentem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Porank... 15.02.10, 08:42 Oczywiście, że jest to bolszewicka metoda stosowana przez Kaczyńskich, ale niech tak robią to szanse na reelekcje Lecha Kaczyńskiego spadną poniżej 5 procent. Wszyscy się brzydzą takimi wrednymi metodami, oprócz garstki myślących podobnie, oprócz ludzi o takiej samej mentalności jak Kaczyńscy. Ludzie Ci w zupełnie innych warunkach tworzyli by zdyscyplinowane dywizje SS, mordujące masowo przeciwników. Taka jest prawda, to są potencjalni ludobujcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
and192 "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Porank... 15.02.10, 08:46 Kaczyński nie ma żadnego haka na Sikorskiego ani Komorowskiego! Chce zmusić przeciwnika do wystawienia takiego kandydata, na którego ma haka NAPRAWDĘ. Tylko robi to w stylu człowieka, który nigdy nie dorósł. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa Polacy musza sie dowiedziec, kim jest Sikorski 15.02.10, 08:49 i komu sluzy. Na pewno nie Polsce i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Polacy musza sie dowiedziec, kim jest euro-pa 15.02.10, 09:53 i komu sluzy. Na pewno nie Polsce i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa euro-pa jest zwyklym obywatelem Polski i 15.02.10, 16:50 sluzy swoja uczciwa praca Polsce i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
jarro69 Re: Polacy musza sie dowiedziec, kim jest Sikorsk 15.02.10, 09:58 a powiedz komu służą pis-dzielce? chyba raczej rydzykowi niż polsce i polakom, jak widzę któregoś mlaskacza w tv to wstyd mi że takie coś łazi po ziemi i śmie nazywać się reprezentantem narodu Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polacy musza sie dowiedziec, kim jest Sikorsk 15.02.10, 18:27 jarro69 napisał: > a powiedz komu służą pis-dzielce? chyba raczej rydzykowi niż polsce i polakom, > jak widzę któregoś mlaskacza w tv to wstyd mi że takie coś łazi po ziemi i śmie > nazywać się reprezentantem narodu "W tym kraju jest wielu sukinsynów i oni też powinni mieć swoich reprezentantów" (Calvin Coolidge, prezydent USA w l. 1926 - 1929) Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly Sikorski skompromitował sie sam, uznając Kosovo 15.02.10, 08:50 razem z NATO i USA ukradli w imieniu prawa, pomimo traktatu o nienaruszalnosci granic w Europie miasto naszym braciom slowianom. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Sikorski skompromitował sie sam, uznając Koso 15.02.10, 10:04 Ale to informacja powszechnie znana. Poza tym mówienie o braciach słowianach w XXI wieku, to jest groteska. Podobnie, jak płakanie za Kosowem. Serbii odszedł po prostu biedny region kraju, czyli obywatele za tę samą kasę z podatków dostaną więcej dla siebie na infrastrukturę, służbę zdrowia, itd. Narodowy bełkot, w klimacie Dżugaszwilego (nie brat słowianin, niemniej bratami słowianami zawiadywał, a właściwie ich mordował) jest nijak w interesie braci słowian - Serbów. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly Re: Sikorski skompromitował sie sam. 15.02.10, 10:45 proszki Cię póściły? co brałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Porank... 15.02.10, 08:50 Jakoś hierarchowie kościoła siedzą cichutko, zawsze mają coś do powiedzenia a tym razem nic?? Ci panowie od haków wszyscy zawsze siedzą w pierwszych rzędac w kościele! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kalisz, Minister Niesprawiedliwości... 15.02.10, 08:51 Lech Kaczyński został prezydentem, ponieważ był świetnym Ministrem Sprawiedliwości. R.Kaliszowi to nie grozi, bo był kiepskim ministrem.Ale jest dobrym adwokatem Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kalisz, Minister Niesprawiedliwości... 15.02.10, 09:12 slavik222 napisał: > Lech Kaczyński został prezydentem, ponieważ był świetnym Ministrem > Sprawiedliwości. R.Kaliszowi to nie grozi, bo był kiepskim > ministrem.Ale jest dobrym adwokatem Lech Aleksander Kaczyński byuł kiepskim Ministrem Sprawiedliwości i został jeszcze gorszym Prezydentem. Im wyżej idzie tym bardziej się kompromituje. W przeciwieństwie do niego Ryszard Kalisz zawsze był dobrym prawnikiem - i jako minister, i jako adwokat, i jako poseł. Jest jednym z niewielu polityków, którzy zwykle dbają by ich wypowiedzi były maksymalnie kompetentne. Jedyna wada Kaliosza to wygląd zewnętrzny (no i socjalistyczne - przynajmniej oficjalnie poglądy). No ale na tym polu i Lech Aleksander wyłącznie remisuje. Wygląd równie zniechęcający. Różnica w poglądach - Kaczyński ma lewicowe poglądy nie oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Był ministrem spraw wewnętrznych 15.02.10, 09:41 Za jego rządów strach było zostawić samochód przed domem. Za jego rządów mafia i gangsterzy wymuszali okupy na biznesmenach Za jego rządów przetargi były ustawione nawet w policji. Itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Był ministrem spraw wewnętrznych 15.02.10, 09:54 wręcz przeciwnie, to właśnie działo się za rządów Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 na uczciwych i prawych ludzi "haków" nie ma 15.02.10, 08:52 ... panie Kalisz Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa Re: na uczciwych i prawych ludzi "haków" nie ma 15.02.10, 08:56 mysle ze i Kalisz ma jakies trupy w szafie... Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: na uczciwych i prawych ludzi "haków" nie ma 15.02.10, 09:57 W ramach uściślenia: "trup w szafie" jest rodzajem "haka", czy też odwrotnie: "hak" jest jedną z odmian "trupa w szafie"? Bo się już k*wa gubię. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: na uczciwych i prawych ludzi "haków" nie ma 15.02.10, 09:03 Niestety mylisz się. Nie ma ludzi krystalicznie uczciwych i prawych. Nie ma ludzi, którzy będąc aktywnymi w życiu kiedyś nie popełnili jakichś błędów. Każdemu można coś wyciągnąć, mniejszego lub większego. Jak się nie daje to znajdzie się coś na kogoś z rodziny... bliższej lub dalszej. A jak się już nie da nic a nic znaleźć to się zasugeruje, że się da i skutek będzie prawie taki sam. NKWD jakoś zawsze znajdowało coś co nadawało się na akt oskarżenia i często były to rzeczy prawdziwe lub prawdziwe chociażby w jakiejś części. Opinia publiczna wydaje wyroki znacznie szybciej i nawet nie trzeba aktu oskarżenia formułować. pw2221 napisał: > ... panie Kalisz Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Nonsens 15.02.10, 16:51 Im wyzej wejdziesz na drabinie zycia, im bardziej ono zlozone, tym hakow bedzie wiecej, beda powazniejsze. Ciezko rzeczywiscie znalezc haki na pustelnika, ale to wyjatek. Kazdy albo za mlodu sie upijal tanim winem, albo ma slabosc do kobiet, albo probowal srodkow odurzajacych, albo... setki przykladow. A jak juz naprawde ciezko cokolwiek znalezc, to rzuca sie cokolwiek. 'Lud jest ciemny, lud to kupi' - to cala prawda w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Kalisz się jeszcze wypowiada ? 15.02.10, 08:57 Pamiętam jak rezygnował z komisji ds. Rywina na tydzień przed wypłynięciem wątku Kwaśniewskiego. Rezygnował z polityki ... Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Haki były za Gierka - puste, w sklepach mięsnych. 15.02.10, 08:59 Wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego w sprawie rzekomo posiadanych przez niego informacji na temat Radosława Sikorskiego, będących przeszkodą w kandydowaniu na Urząd Prezydenta Polski, jest zwykłą prymitywną nikczemnością, polegającą na szantażowaniu ministra Rządu Polskiego. Za ten czyn prawdopodobnie prokuratura wdroży postępowanie, które powinno skończyć się wnioskiem o odebranie Jarosławowi Kaczyńskiemu immunitetu i przedstawieniem mu zarzutów: szantażowanie ministra rządu, zatajanie informacji mogącej szkodzić Polsce. Jeżeli bowiem informacje te są aż tak mocno obciążające Radosława Sikorskiego to ich posiadacz, Kaczyński, ma obowiązek bezzwłocznie zawiadomić o tym stosowne organa państwa. Zatajając je, sam popełnia przestępstwo. Prokuratura sprawdzi też z pewnością, czy Jarosław Kaczyński zdobył te informacje legalnie i czy rzeczywiście one istnieją. Jedno w całej sprawie jest pewne: Kaczyński dopuścił się nikczemnego i karalnego czynu, niegodnego człowieka i posła do sejmu -szantażu Oceniając wypowiedz Kaczyńskiego, muszę stwierdzić, iż ten Pan w moich oczach jest zwykłym prymitywnym intrygantem pozbawionym elementarnych zasad moralności i przyzwoitości. Jego obecność w życiu publicznym jest dla Polski szkodliwa i przynosi naszemu krajowi wstyd na arenie międzynarodowej. Normalny przyzwoity człowiek, posiadając takie informacje, zawiadomiłby stosowne organa. Tylko człowiek tchórzliwy posługuje się metodami Jarosław Kaczyńskiego – stosuje wszelkie niemoralne chwyty dla utrzymania się przy korycie. Wzywam Jarosława Kaczyńskiego do przeprosin Radosława Sikorskiego lub do zawiadomienia stosownych organów o zawartości informacji na temat Radosława Sikorskiego - jeżeli, rzez jasna, takie informacje posiada. PS. Haki były za Gierka - puste, w sklepach mięsnych. Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: Haki były za Gierka - puste, w sklepach mięsn 15.02.10, 10:06 Przecież tylko o to chodzi żeby rzucić podejrzenie a sprawa będzie żyła swoim życiem i jeden albo drugi człowiek powie, coś w tym jest. Jeden z dziennikarzy powiedział " obywatele nie powinni dawać na coś takiego zgody". Tylko, że my obywatele możemy to zrobić tylko raz na jakiś czas z okazji wyborów a codziennie jesteśmy bombardowani bezsensownymi informacjami przez usłużne gazety czy telewizje. Odpowiedz Link Zgłoś
djdrachulik Re: Haki były za Gierka - puste, w sklepach mięsn 15.02.10, 10:08 Watpie aby jakikolwiek 'hak' istnial. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Jarosław,zmilcz, szkodzisz Lechowi 15.02.10, 09:00 Kiedyś J.Kuroń powiedział: Lech Kaczyński to wspaniały i uczciwy człowiek. Ma tylko jedną wadę-brata Jarosława.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Hehe. A komu Jarosław nie szkodzi? 15.02.10, 09:27 Szkodzi Lechowi, szkodzi swojej partii, szkodzi Polsce. Szkoda, że nie potrafiłeś tego wcześniej odkryć. > Kiedyś J.Kuroń powiedział: > Lech Kaczyński to wspaniały i uczciwy człowiek. > Ma tylko jedną wadę-brata Jarosława.... Jeżeli nawet coś takiego powiedział, w co mocno wątpie - po wyczynach obu braci po tym jak opóścili kancelarię prezydencką Wałęsy. To na pewno by zmienił o Lechu zdanie po tym jakby zobaczył "Lecha prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Pora 15.02.10, 09:02 Cichy fan Janosika: haki, Ziobra, gnida dworska... ino Maryny brak. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Polska Zielona Wyspa w Europie 15.02.10, 09:03 Jak Haiti, Tobago, prawdziwy 3 swiat. Jedni maja TGV, autostrady, mosty i czyste dworce a Polska ma komisje sledcze i piata kolumne w elicie wladzy, takie kanalie jak Jaroslaw K. ktorzy sa uwazani za dobro publiczne przez co 4 glosujacego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
fallenknight Jak tu nie buchnąć śmiechem 15.02.10, 09:08 Jak tu nie buchnąć śmiechem? Takie "rewelacje" Kaczorów nie powinny nikogo już ekscytować. Kalisz wpisuje się moim zdaniem w obraz polityka, który potrafi powiedzieć to, co myśli. Z drugiej strony - ciągle pamiętam, że SLD i PiS zawarły nieformalną koalicję jeżeli chodzi o media publiczne. A wypowiedź w TOK FM? Też PR. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Kaczyński pomawia, a Palikot tylko pyta? 15.02.10, 09:09 Wszyscy siebie warci. Insynuacje zawsze były częścią poliyki i tyle. Tuskomatołki już zapomniały jak ich guru wykosił z wyborów 2005 "Cimoszcze"? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta ,,magister elegantiare'' z pontonem i duzym zadem 15.02.10, 09:13 Idol ,,warszawki'' :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: ,,magister elegantiare'' z pontonem i duzym z 15.02.10, 09:45 amanasunta napisała: > Idol ,,warszawki'' :)))) Oszołomom, populistom, chamom i fanatykom - zachciej dać Panie choć odrobinkę rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe a czym sa komisje 15.02.10, 09:13 w sprawie rzekomych nacisków, w sprawie Blidy jak nie szukaniem haków na Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek-1943 "Na tym opiera się cała IV RP". Kalisz w Porank... 15.02.10, 09:14 W Polsce potrzebne są dwa haki a nie jeden, dla każdego kaczora osobno.Należało by ich powiesić nie za żebro jak Janosika lecz za brodę żeby już nigdy nie pluli jadem i nie siali nienawiści w śród Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
ryzyoszust [...] 15.02.10, 09:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Kłamliwy czerwony bufon niczego nie zmieni. 15.02.10, 09:27 ryży bozia talentu Ci nie dała a o rozumku zapomniała Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Kłamliwy czerwony bufon niczego nie zmieni. 15.02.10, 10:14 ryzyoszust napisał: > Karzeł moralny Sikorski Radek dostał kopniaka w tłusty peowski zadek. > Ryży oszust kopa dołoży i tego zdrajcę całkiem rozłoży.Jarek eliminuje > peowskich meneli i jeszcze nie raz kopniakiem ich z dzieli. Jesteś mendą z genitalii kaczorów, boś ich naczelnym liżydupem. Ty już dostałeś kopniaka w wózgownicę, bo bredzisz. Do psychuatryka z chorymi na psychopatologiczną paranoję. Wiesz co robią kaczory na korcie tenisowymm? Grają w siatkówkę. No i widzisz, lepiej być ryżym i grać w siatkówkę na normalnym boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Co Kaczyńscy robili w latach 1982-90? 15.02.10, 09:21 Wystarczy jak odpowiedza na to pytanie, poprą "kwitami" z IPN (są takie), poświadczy to Kosciół i wtedy możemy mówić o przyjaźni, uczciwości i hakach. Na podwórku było by to proste, została by kupa zasikanych łachów. Odpowiedz Link Zgłoś
himax oni wszyscy sa koszerni........................... 15.02.10, 09:26 tylko kwestia jest czy popieraja sie czy nogi podstawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 W USA też szukają haków i to jest normalne 15.02.10, 09:45 Tylko w Polsce łże media udają święte oburzenie. A o Cimoszewiczu zapomniały jak PO go gównem obrzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper W Polsce obrzucanie g... to sport narodowy, 15.02.10, 12:50 Jest róznica między szukaniem haków a straszeniem nimi, w różnych dziedzinach życia takie "bazy danych" niektórzy ludzie mają, w świecie biznesu często sie zapoznaje kogoś kto pozwala sobie za dużo, wtedy bastuje. W urzędach dzieje sie to na podstawie "usłużnych" ludzików, Kaczyński zastosował wariant lękliwego chłopczyka który mówi ja cos wiem ja cos wiem, ale nie jest pewny czy mu d... nie skopią, na ile poparcia może liczyc za za to uważa że nie poniesie konsekwencji, a ja śmiem twierdzić ze poniesie, bo jemu podobnych jest mniej. W stanie wojennym myslałem że ormowcy i Urban to największe kanalie, w wolnej Polsce wszelkie plugastwo wypełzło czując bezkarność. Będąc nastolatkiem, na podwórku, na solówke szło sie sam na sam i bez kopania, tym bardziej lezącego, by pokazac charakter wiązano sie pasami i okładano póki ktos nie upadł albo powiedział dość, tchórzy i kapusi miały prawo gonić dzieci a gdyby przypadkiem cos im się stało dupa była skopana, jaka splute i posypane piaskiem. Nikt sie w domu nie poskarżył skąd ma sińce, to procentowało w późniejszych latach, także w stanie wojennym, dzisiaj widac kto był mendą. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Kalisz, umyj swe ręce z krwi Krzysztofa Olewnika 15.02.10, 09:50 himax napisał: > tylko kwestia jest czy popieraja sie czy nogi podstawiaja. M: dla was czerwono-rozowe gnidy to kwestia czy się wyrzygac w Szkle Kloakowym czy napluc w GWnie. Bardzo urokliwie wygląda "sędzia komisyjny" z lewicy kawiorowej Ryszard Kalisz, nieco rozpaczliwie szukający "zbrodni" Zbigniewa Ziobry czy Mariusza Kaminskiego, który - mając, jako minister Rzeczpospolitej - do czynienia z prawdziwą zbrodnią - umył ręce. Bardzo mi się podoba ta wiecznie rechoczaca twarz, której jest wszędzie pełno. Bardzo radosny facet. Ryszard Kalisz nie mówi prawdy w sprawie Olewnika? www.polityka.pl/kraj/analizy/1502873,1,ryszard-kalisz-nie-mowi-prawdy-w-sprawie-olewnika.read [b] W kwietniu 2004 roku przy okazji wizyty w MSWiA powiedział o tym (były poseł SLD Dziewulski) szefowi MSWiA Ryszardowi Kaliszowi, gdy odwiedził go w jego gabinecie(o uprowadzeniu Krzysztofa). Ale nie spowodowało to żadnej reakcji. Natomiast u Andrzeja Brachmańskiego był jeszcze wcześniej, w lutym 2004 r, gdy powołąno go na stanowisko wiceszefa MSWiA. Brachmański, jak przypomina sobie Dziewulski, zasięgnął w tej sprawie informacji w Komendzie Głównej i po jakimś czasie uznał, że sprawa nie jest warta zainteresowania. - Powiedział mi: Jurek daj sobie z tym spokój – wspomina Dziewulski. – Chłopak sam się uprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Re: Co Kaczyńscy robili w latach 1982-90? 15.02.10, 09:26 kwity są Kurtyka nadprodukował je, spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Co Kaczyńscy robili w latach 1982-90? 15.02.10, 13:18 Kwity są, nie tak dawno prf. Żaryn nieopatrznie za dużo powiedział, sprawa ucichła a on warunkowo nadal pracuje, pewmnie by za dużo nie gadał, resztę opowiadał w wywiadzie sam Lech Kaczyński, o tym że brali udział po stronie koscielnej w przygotowaniach do Okragłego Stołu. PZPR wespół z SB wymogły na hierarchii koscielnej "licencjonowanych" katolikaów jak Bender czy tych co zbłądzili w stronę "Kuroni" jak Kaczyńscy, jedni i drudzy wiedzieli kto będzie spolegliwy, tajemnica poliszynela jest że było tez porozumienie o wyeliminowaniu kręgów KOR-u, tu hierarchia razem z aparatem PZPR miały wspólny mianownik. Okrągły Stół uwazam za krok w dobrym kierunku, gorsza była "wojna na górze", która doprowadziła do podziałów zamiast kontynuacji zdobyczy z Magdalenki a szczytem była koalicja z 2005 r, przekreśliło w moich oczach osobe J.Kaczyńskiego jako polityka propaństwowego, to "prywaciarz" z bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś