asraz Czy Starsza Pani K Ł A M I E ??????? 22.02.10, 08:14 Ewidentnie widać, że Starsza Pani w porozumieniu z rodziną wrabia policjanta. Starsza Pani starała się zastraszyć policjanta informując,że " DZIECI PRACUJĄ W PROKURATURZE , MAM TAM TEŻ ZIĘCIA " JAK POLICJANT ŚMIAŁ NAŁOŻYĆ MANDAT KREDYTOWY NA MATKĘ PROKURATORÓW??? TO S K A N D A L !!!!!!!!! Powinien uklęknąć, przeprosić za zatrzymanie i życzyć dalszej bezpiecznej jazdy jak przed zatrzymaniem. ...... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Czy Starsza Pani K Ł A M I E ??????? 22.02.10, 08:58 asraz napisał: > JAK POLICJANT ŚMIAŁ NAŁOŻYĆ MANDAT KREDYTOWY NA MATKĘ > PROKURATORÓW??? TO S K A N D A L !!!!!!!!! > > Powinien uklęknąć, przeprosić za zatrzymanie i życzyć dalszej > bezpiecznej jazdy jak przed zatrzymaniem. ******************** A PełO by go awansowało, takie standardy ... Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja Re: Czy Starsza Pani K Ł A M I E ??????? 22.02.10, 10:19 sympatyklewicy napisał: > A PełO by go awansowało, takie standardy ... Chłopie,napij się święconej wody ,moze ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Czy Starsza Pani K Ł A M I E ??????? 22.02.10, 12:29 propagacja napisał: > Chłopie,napij się święconej wody ,moze ci przejdzie. ********************** Nie popierasz PełO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia biedaczki 22.02.10, 08:15 nie wiedziałyśmy, że funkcjonariuszowi nie daje się pieniędzy do ręki rozumiem, że mamusia spadła z kosmosu i nie zna przepisów, ale skóra na mnie cierpnie gdy pomyślę czegóż to jeszcze pani prokurator może nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
decisive biedaczko... 22.02.10, 09:09 to ty ku... jestes naiwna albo taka glupia; ja wiem jak ta sprawa wygladala naprawde; otoz mama zadzwonila do corki ktora kazala zaplacic ten mandat i wyciagnac celowo z portfela 100 zl a ten glupi policjant liczac ze 70 letni dziadkowie sie nie polapia ze mandat nie jest zaplacony wzial pieniadze ot i cala sprawa teraz bedzie mial przesrane tym bardziej ze ta akcja z gotowka byla celowa Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: biedaczko... 22.02.10, 09:53 decisive napisał: > to ty ku... jestes naiwna albo taka glupia; ja wiem jak ta sprawa > wygladala naprawde; otoz mama zadzwonila do corki ktora kazala > zaplacic ten mandat i wyciagnac celowo z portfela 100 zl a ten glupi > policjant liczac ze 70 letni dziadkowie sie nie polapia ze mandat > nie jest zaplacony wzial pieniadze ot i cala sprawa teraz bedzie > mial przesrane tym bardziej ze ta akcja z gotowka byla celowa > jak ja jestem ku.. to ty jesteś ch.. na kaczych łapach. Odpowiedz Link Zgłoś
andyis Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:22 borru !nie zartuj, policjant wyludzil 100zl !od kobiety co chwali sie koneksjami w prokuraturze??? Odpowiedz Link Zgłoś
old_pj he he 22.02.10, 08:45 //Wanda D. miała się wtedy zastosować do jej podpowiedzi i wręczyć Andrzejowi R. stuzłotówkę. - Ani ja, ani mama nigdy nie płaciłyśmy mandatu i nie wiedziałyśmy, że funkcjonariuszowi nie daje się pieniędzy do ręki. i nigdy nie ogladalysmy TV, nikt nie znajomych nigdy nie zaplacil mandatu, po prostu zyjemy na Marsie :-) kwestii straszenia policjanta koneksjami w prokuraturze tez nie skomentowala ? Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 09:22 andyis napisał: > borru !nie zartuj, policjant wyludzil 100zl !od kobiety co chwali sie > koneksjami w prokuraturze?? Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie udaję że wiem coś na pewno , bo nie wiem. Ale na korzyść wersji starszej Pani świadczy kilka okoliczności. 1- Starsza Pani zatrzymana. Postanawia szukać pomocy u córeczki. Na 99 % przebieg zdarzenia bylby następujący- córeczka ufna w swoją wladzę prosi mamę aby podala telefon funkcjonariuszowi. Spodziewany efekt? funkcjonariusz odstępuje od wymierzenia kary i poucza ( ma takie prawo)sprawcę wykroczenia. 2- Uważamm że u funkcjonariusza mogla zadziałać rutyna- często brał stowę to i teraz machinalnie wziął. A ględzenie o koligacjach rodzinnych puścił sobie mimo uszu- kierowcy popełniający wykroczenie często powolują się na znajomośći lub koneksje rodzinne. 3- W przypadku lapówki winny jest ten co bierze ale też ten co daje. Dlatego nikt nie jest zainteresowany ujawnieniem łapówki. Funkcjonariusz o tym doskonale wiedział. Cala sztuka to wzięcie kasy od kogoś kto nie poleci do gazety lub organow ścigania, a więc od obcokrajowców ,ludzi starszych i mało mobilnych społecznie, pod wpływem alkocholu lub takich co to na pierwszy rzut oka widać że nie będa dochodzić swoich praw. 4-Gdyby naprawdę sytuacja robila się podbramkowa, funkcjonariusz poprosiłby kolegę i w jego obecności wręczyl kierowcy mandat- zaznaczając że jest to mandat kredytowy. Dlaczego tego nie zrobił? bo potraktował przypadek rutynowo- jak setki innych.Czyli nie wziąl na poważńie "rodziny w prokuraturze". 5- Gdyby córka nie byla prokuratorem nikt nigdy nawet nie wspomniałby o sprawie. Raz jeszcze zaznaczę- nie wiem jak było. Ale więcej okoliczności świadczy na korzyść staruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:04 A ja widzę prokuratora i jego rodzinę której wydaje się że mogą stać ponad prawem. Jakoś sobie nie przypominam sobie by po 20 latach w wolnym kraju gruntownie czyścili prokuratury z betonu komunistycznego.Co jakiś czas wychodzą najbardziej chore przypadki. Hermetyczne środowisko prokuratorsko sądowo towarzyskie mowiace lacina podwórkową ma się dobrze. Jeśli do tego się widzi że wiedza z zamiatania pod dywan jest równie cenna to mamy pełny obraz. To że osoba pomawiająca jest spokrewniona z urzędnikiem idzie na jej nimus. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:41 warturek napisał: > A ja widzę prokuratora i jego rodzinę której wydaje się że mogą stać ponad praw > em. Jakoś sobie nie przypominam sobie by po 20 latach w wolnym kraju gruntownie > czyścili prokuratury z betonu komunistycznego. Na Twoim przykładzie widać jak na dłoni głupotę współczesnego Polaka naiwniaka, któremu wszystko co złe na tej Ziemi kojarzy sie z "komuną". Pani prokurator jest córką 70 letniej kobiety. Ma pewnie około 40 lat i "za komuny" pewnie jeszcze studentką była. To po pierwsze. A po drugie. Zło w człowieku jest zjawiskiem uniwersalnym. Tylko na niektórych filmach amerykańskich dla dzieci i młodzieży dobro zawsze zwycięża i ogólnie na świecie jest "prawo i sprawiedliwie". Jednak w naszej opinii publicznej milicjant który przywalił pałą pijanemu maturzyście, który się awanturował, to zrobili z tego mord rzekomo polityczny i nawet paieża na grób ściągnęli. Gdy kilka lat później, już policjant potraktował pałą śmiertelnie i nnego Przemka (tym razem z imienia nie nazwiska), to już tylko wypadek przy pracy. Gdy ostatnio ujawniono przypadki brutalnych napaści na policjantów przez gó...arzy, to się domagamy powszechnie już nie, żeby pałować bez ostrzeżenia, ale wręcz strzelać. W każdym systemie politycznym i każdym systemie gospodarczym ludzie często próbują okpić drugiego człowieka, wykorzystać swoją pozycję, czy swoje znajomości. Ze złem trzeba walczyć, ze świadomością że się go nie wypleni, ale chociaż ograniczy. I tak jak Michnik kazał się od.pie...ć od generała, tak ja radzę, nieco grzeczniej odpieprzyć się od "komuny" i żyć dniem dzisiejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 11:48 Po pierwsze , widzimy straszne oburzenie za mandat po wykroczeniu drogowym. Czyżby było to dla miej szokiem że nie "szanuje" się ustosunkowanych ludzi? Może ta złość wynika ze stachu spowodowanym mijajacą urodą i w konsekwencji potaktowania jej jak zwykłego emeryta? A przecież sędziowie i prokuratorzy to nie samorodki, ktoś ich rekomendował. Ciekawe gdzie ten babol pracował przed emeryturą? Sądownictwo od komuny jest pewnym ciągiem, kontynuacją załatwiania spraw po kolesiowsku. Powszechne Uklady mafijno finansowe, jak to widzimy za sprawą Olewnika mają sie dobrze. Szeroka debata spoleczna na ten temat jest jeszcze przed nami. Lecz to politycy powinni ja zacząć. ................................................. Zyj w komforcie, nie masz racji Złogi komunistycznego myślenia wielkie są w naszym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:58 A ja myślę, że policjanci biorą w łapę i prokuratorka to wiedziała (ale dotychczas miała to w dupie, albo traktowała to jako hak właśnie na takie okazje), więc podpowiedziała mamie, żeby zapłaciła, a sprawa przeciw matce obróci się przeciw policjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 13:19 dyngos napisał: > A ja myślę, że policjanci biorą w łapę każdy wie i jaki z tego dowód w sprawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:41 Ta Pani, w razie czego, odpowie za wręczenie łapówki albo odwrotnie za oczernianie policjanta i fałszywe powiadomienie o przestępstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy [...] 22.02.10, 09:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:01 Ty chyba masz obsesję.... to jest po prostu nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:24 sympatyklewicy napisał: > apache5 napisał: > > > Ta Pani, w razie czego, odpowie za wręczenie łapówki albo > > odwrotnie za oczernianie policjanta i fałszywe powiadomienie > > o przestępstwie? > ************************** > Ale to chyba dopiero wtedy jak władzę przejmie od PełO inna > partia ... Komuniści? Wrócą wasze standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 12:32 propagacja napisał: > Komuniści? Wrócą wasze standardy? ******************* Takiej pogardy dla prawa jak jest za PełO to już więcej jak dwadzieścia lat nie było ... Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 10:35 sympatyklewicy napisał: > apache5 napisał: > > > Ta Pani, w razie czego, odpowie za wręczenie łapówki albo > > odwrotnie za oczernianie policjanta i fałszywe powiadomienie > > o przestępstwie? > ************************** Chłopie te dzieła Lenina,chyba ci we łbie trochę pomieszały,idź zapal świeczkę dziadzi Dzierżyńskiemu i odmawiaj tam,ta swoja mantrę. > Ale to chyba dopiero wtedy jak władzę przejmie od PełO inna > partia ... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 12:37 propagacja napisał: > Chłopie te dzieła Lenina,chyba ci we łbie trochę pomieszały,idź > zapal świeczkę dziadzi Dzierżyńskiemu i odmawiaj tam,ta swoja > mantrę. *********************** Nerwy ci puściły?, ale czy to dlatego że PełO lekceważy prawo ... Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 13:18 apache5 napisał: > Ta Pani, w razie czego, odpowie za wręczenie łapówki hmm ciekawe chodzi o te łapówkę którą rzekomo sama wręczyła i o wręczeniu doniosła? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:43 Nie chcę przesądzać o winie kogokolwiek. Dla mnie kompromitacją jest to, że prokuratur nie zna się na prawie! Nie zna kpa, nie zna kpc, a być może i kk. Dość już ludzi niekompetentnych z POwołania. W końcu to ta sama prokuratura prowadziła sprawę Olewnika i popełniła w początkowej fazie mnóstwo błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
wedry Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:45 Bezczelna ta staruszka, szkoda policjanta, ale moze sie mu uda. Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Prokuratory to swięte krowy 22.02.10, 08:45 Prokuratory to święte krowy, które korzystając ze swoich uprawnień są w stanie wsadzić do aresztu każdego, kto wypomni im ich niegodziwości. Te święte krowy często a zwykłymi przestępcami. Pokazuje to życie. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Chamstwo prokuratorskie... 22.02.10, 08:45 jak się pracuje w prokuraturze to trzeba być kryształowo czystym... nie wyzyskuje się takiej sytuacji... bezczelna starucha... Odpowiedz Link Zgłoś
mrupio To jeszcze nic! 22.02.10, 08:46 Ten policjant jakoś może udowodni swoją niewinność, natomiast ten: www.petycje.pl/4452 Jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Stary przekretas z immunitetem? 22.02.10, 08:46 Nie sadze,zeby policjant byl tak ograniczony ze poza mandatem kredytowym pobral jeszcze 100zl.Ta sprawa powinna byc wyjasniona do samego konca,a mamuscce powinny zostac postawione zarzuty wprowadzania w blad urzedu i falszywe oskarzenie policjanta o ile prawda stoi po jego stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Jest tylko jedno logiczne wyjaśnienie wydarzeń 22.02.10, 09:00 Jest tylko jedno logiczne wyjaśnienie wydarzeń: kobieta zemściła się na policjancie za wystawienie mandatu i 5 punktów. 'Ktoś' jej tak już po zajścu poradził... 'Ktoś' obyty w takich sprawach. Inne interpretacje nie mają żadnego sensu. Nie trzymają się kupy. Żaden myślący trzeźwo człowiek nie przyjął by łapówki od matki prokuratora. Chyba, że szaleniec. Inny wariant: Wziąć łapówkę a potem wystawić matce prokurator mandat i dać do tego 5 punktów... Ludzie. To tylko desperat jakiś może tak zrobić aby samemu się zniszczyć. Brzydko ten 'ktoś' zagrał wobec policjanta. Oj, brzydko. Bronić go i pomyśleć czy ten 'ktoś' co stosuje takie metody godny jest swojej odpowiedzialnej pracy w prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi dokładnie tak jak piszesz!!! 22.02.10, 09:53 policjanci nie są święci ale nie słyszalem jeszcze o przypadku żeby wziął i wystawił mandat! i w druga stronę słowo przeciwko słowu ale prokuratura i tak aresztuje policjana - bez cienia dowodu! ciekawe czy mamuśke aresztują jeśli okaże się że kłąmała? moim zdaniem teraz ktoś powinien zająć sie tą prokuraturą! Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Re: dokładnie tak jak piszesz!!! 22.02.10, 10:37 truten.zenobi napisał: > policjanci nie są święci ale nie słyszalem jeszcze o przypadku żeby > wziął i wystawił mandat! > > i w druga stronę słowo przeciwko słowu ale prokuratura i tak > aresztuje policjana - bez cienia dowodu! > ciekawe czy mamuśke aresztują jeśli okaże się że kłąmała? > > moim zdaniem teraz ktoś powinien zająć sie tą prokuraturą! > Napisałeś "prokuraturą", chyba chciałeś napisać "kreaturą" Wybacz za dosłowność, Ale ta prokuratura nie zrozumie, więc trzeba "kawę na ławę" Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: dokładnie tak jak piszesz!!! 22.02.10, 11:37 wybacz jestem dyslektykiem i czasem popełniam błędy w pisowni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi podobny przypadek 22.02.10, 11:42 kumpel był kiedyś świadkiem takiego zdarzenia: dzwonek, sprawca wysiada, przeprasza, ... na co poszkodowany z ryjem że jest prokuratorem i go teraz załatwi, policja (nietypowo) przyjeżdza w 5min. prokurator się jeszcze bardziej nakręca silny władzą.. sprawca spokojnie tłumaczy się, a poproszony o dokumenty wyciąga min legitymację senatora... prokurator od razu stał się spokojny i uległy... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:49 Aby oczyścić prokuraturę z tego typu draństwa może należy szurnąć tych pseudoprokuratorów na bezrobocie. Może to nauczy pozostałych o podobnych skłonnościach, że nie warto ratować mamuśki, brata, koleżki jak łamią prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Kolejny przykład 22.02.10, 08:49 Jeżeli okaże się, że pani prokurator interweniowała w sprawie członka swojej rodziny to natychmiast powinna stracić prace w prokuraturze. Ten przypadek to kolejny przykład na obrzydliwe stosunki w aparacie sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo metody które proponujesz sparaliżowałyby wymiar 22.02.10, 10:25 sprawiedliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
pioste71 Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:52 Wiadomo nie od dziś że prokuratura z policjantami (oprócz tych z BSW) nazbyt się nie lubią i jak jest możliwość to od razu glinę wsadzą.Natomiast na drodze prokurator jak coś przeskrobie z daleka wymachuje swoją legitymacją mówiąc ja mam immunitet ot takie polskie święte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szesnasty_sympatyk_po Re:W Toruniu rzadzi mafia sedziowsko-prokuratorska 22.02.10, 08:58 Wystarczy popatrzec na przypadek sedziego wielkanowskiego. Od lat bawi sie z Prokuratura w kotka i myszkę. Tu mamy do czynienie z ewnidentnym łamaniem prawa. Policjant powinien dostac nagrodę,za to ze złapał pirata drogowego. Tego kto chroni ta starą , powinno sie posadzic na klika miesiecy do pudła. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 marna z niej prokurator 22.02.10, 08:54 Pani prokurator nie zna procedury wystawiania mandatu??? Panie strzeż nas przed niedouczonymi funkcjonariuszami państwowymi! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi teraz wsadzić prokuratora 22.02.10, 08:55 i sprawdzić czy nie wykorzystał stanowiska do realizacji prywatnej zemsty... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi dlaczego prokuratura nie aresztowała tej kobiety 22.02.10, 09:57 za stosowanie gróźb karalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a policjanci mają nauczkę! 22.02.10, 09:58 jeśli ktoś im grozi powinni gnoja aresztować! Odpowiedz Link Zgłoś
bes6 Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:56 Prokuratorzy oraz ich rodziny do trzeciego pokolenia, są pod specjalną ochroną w tym bandyckim państwie. Teraz dojdzie jeszcze straż miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Polska Policja nie jest swieta, ale..... 22.02.10, 09:00 100 razy bardziej wiarygodna niz prokuratura! Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 nastoletni bandyci leja policjantow bez wahania. 22.02.10, 08:57 A nawet zabijaja. Prokurator ma policjanta za smiecia, ktorego moze zamknac za zdenerwowanie mamusi.... A chetnych do tej sluzby ponoc nie brakuje........ Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: nastoletni bandyci leja policjantow bez wahan 22.02.10, 13:08 w12121 napisał: A chetnych do tej sluzby ponoc > nie brakuje........ Podobno tylko do 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
lisowski.piotr Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 08:58 Dziwne, wg. mnie jak doszło do wykorzystania stanowiska w sprawach prywatnych to prokurator powinien stracić stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_smutek czy znasz przypadek aby prokuratora ukarano 22.02.10, 09:32 to nie w Polsce, państwie bezprawia, tylko nieuchronność kary może doprowadzić do tego aby wszelkiego "rodzaju bydło " ( przepraszam bydło )zaczęło przestrzegać prawo Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Czy za zatrzymanie auta biskupa Michalika 22.02.10, 08:58 jakis policjant nie zostal zdegradowany, po czym wyladowal w kiciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: Czy za zatrzymanie auta biskupa Michalika 22.02.10, 13:06 minkat napisała: > jakis policjant nie zostal zdegradowany, po czym wyladowal w kiciu? Pewien biskup jadąc z Płocka spostrzegł "tirówki" stojące przy trasie , kilka dni póżniej w tym rejonie była akcja " Tirówka " Odpowiedz Link Zgłoś
epimeteos BSW i spółka 22.02.10, 08:59 BSW to nadgorliwe sk...syny!Pierdzą w stołki bo nie mają nic do roboty to się czepiają takiego gówna. A tą starą jędzę na miejscu tego gliny bym zatrzymał z 224 § 2kk a teraz to niech złoży pozew z 212kk z prywatki.Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 jest na to rada 22.02.10, 08:59 i jeśli kontrolowana osoba informuje w trakcie kontroli że jest rodziną znajomym prokuratora/ sędziego przewieźć na komisariat, dać zadzwonić na koszt państwa do rodziny i zażądać wyjaśnień w jakim celu informuje przyłapana na popełnieniu przestępstwa że ma rodzinę w porkuraturze. A to wszystko przy świadkach i w kameralnym wnętrzu. Gdyby KGP miała jaja, to by wprowadziła taką procedurę do regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: jest na to rada 22.02.10, 10:13 Myślę, że gdy powiedziała, że ma córkę w prokuraturze, powinien był zawołać kolegę i kontynuować we dwóch i sporządzając wyczerpującą notatkę ze zdarzenia. knock.out.4 napisał: > i jeśli kontrolowana osoba informuje w trakcie kontroli że jest > rodziną znajomym prokuratora/ sędziego przewieźć na komisariat, dać > zadzwonić na koszt państwa do rodziny i zażądać wyjaśnień w jakim > celu informuje przyłapana na popełnieniu przestępstwa że ma rodzinę > w porkuraturze. A to wszystko przy świadkach i w kameralnym wnętrzu. > > Gdyby KGP miała jaja, to by wprowadziła taką procedurę do > regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: jest na to rada 22.02.10, 13:04 topoll napisał: > Myślę, że gdy powiedziała, że ma córkę w prokuraturze, powinien był > zawołać kolegę i kontynuować we dwóch i sporządzając wyczerpującą > notatkę ze zdarzenia. W cuda "Tuska" prędzej uwierzę niż w to że KGP to zrobi, a to że Ty na to wpadłeś jest najlepszym dowodem na to gdzie oni takie sprawy mają. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: jest na to rada 22.02.10, 15:24 > i jeśli kontrolowana osoba informuje w trakcie kontroli że jest > rodziną znajomym prokuratora/ sędziego przewieźć na komisariat, dać > zadzwonić na koszt państwa do rodziny i zażądać wyjaśnień w jakim > celu informuje przyłapana na popełnieniu przestępstwa że ma rodzinę > w porkuraturze. ja myślę że nie ma co pytać tylko od razu (w zależności od faktów) postawić zarzut albo groźby karalnej albo korupcji. momentalnie skończyło by się powoływanie na wysoko postawionych znajomych czy wykorzystywanie stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan19691 Re: jest na to rada 22.02.10, 18:07 zgoda . Tylko w oparciu o co te zarzuty postawisz??? Jego "bohaterski" partner widząc dwoje staruszków pozostał w radiowozie świadkiem wiec nie bedzie wiec kto poprze policjanta ??? Można nagiąć że był przy rozmowie ale takie " kłamstewko" robić Policji wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: jest na to rada 22.02.10, 19:49 w tym konkretnym przypadku już "mleko się rozlało" ale normalnie nie trzeba nic naginać pani ponoć stwierdziła że " że jej dzieci pracują w prokuraturze. D. ma tam też zięcia. - Chciała, aby poprzestał na upomnieniu" a więc jeśli to prawda to przecież policjant sam sobie nie mógł tego wymyślić (jeśli nie zna danej osoby) prosi drugiego policjanta by zawiadomił centralę i był świadkiem przy dalszej rozmowie (policja powinna też mieć możliwość nagrywania) i myślę że byłby to wystarczający powód by tę panią zatrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi gdyby.. 22.02.10, 20:11 gdyby policjant słowa "moje dzieci pracują w prokuraturze prosze poprzestać na upomnieniu" potraktował tak samo jakby powiedziała "mordę w kubeł i spie...j bo ci przyjebię" albo "masz stówę i zapomnijmy o sprawie" i zastosował stosowne do sytuacji procedury to pewnie nie miał by problemów. a że się da świadczy o tym parę przypadków policjantów którzy skutecznie udokumentowali sprawy propozycji łapówek przy wystawianiu mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm W Kurduplandii Miłości Dyrdymała Wielkiego 22.02.10, 08:59 coś takiego ?, w krainie niezawisłości sądów, niezależności prokuratury, w krainie uczciwości Mirosława Upudrowanego coś takiego ?, w Piterlandii Nowej Moralności coś takiego ? najpierw trzeba przesłuchać wszystkie kurduple i krasnale, a potem im dowalić Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe.2 Re: Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 09:00 "Ale i Kasza pyta nie od rzeczy: - Po co moi rodzice mieliby fałszywie oskarżać obcego im funkcjonariusza?" Po to że myśleli że córci wszystko wolno. A teraz niech policjant dostanie wsparcie prawne i oskarży zjebaną rodzinkę prokuratorską o oszczerstwa i nadużywanie władzy. O bezczelność galopująca... Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka Policjant wsadzony za mandat 22.02.10, 09:00 Jedno zawsze jest pewne, mianowicie to, że sędzia i prokurator są przekupne jak najgorsza ku.. z ulicy, kwestią jest tylko to za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 teraz wieicie dlaczego chamstwo nie boi sie policj 22.02.10, 09:01 i bije ja na kazdym kroku??? Odpowiedz Link Zgłoś