douglasmclloyd 29.06.06, 16:03 Eksporterzy nie nadazaja, a mocny zloty zabija gospodarke. biznes.onet.pl/0,1348059,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebe3 Re: Efekty silnego zlotego 29.06.06, 16:13 Nie zapominaj że jesteśmy zadłużeni i spłacamy dług bynajmniej nie w złotówkach:) Silny zł- mniejszy dług Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Efekty silnego zlotego 29.06.06, 16:14 bebe3 napisała: > Nie zapominaj że jesteśmy zadłużeni i spłacamy dług bynajmniej nie w złotówkach > :) > Silny zł- mniejszy dług Przeciez nie splacamy w zlotowkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Efekty silnego zlotego 29.06.06, 16:24 bebe3 napisała: > Ale zarabiamy;) No wlasnie. Rzad dusi eksport. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Efekty silnego zlotego 29.06.06, 16:28 A mi się wydaje,że każdy kij ma dwa końce. Ja osobiście, przed wakacjami jestem za silnym zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Efekty silnego zlotego 29.06.06, 22:03 bebe3 napisała: > A mi się wydaje,że każdy kij ma dwa końce. Ja osobiście, przed wakacjami jestem > za silnym zł:) Tak jest od lat. Dla Polakow tylko to sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa A co powiesz o "efekcie" drogiego paliwa? 29.06.06, 16:39 I efekcje "drogich" komponentów do produkcji, drogiego importu inwestycyjnego? Chyba, że chodzi Ci o dewaluację kroczącą, i "zarobek" na różnicy kursów w dniu zakupu komponentów i sprzedaży gotowego wyrobu. To jest złudny sposób napędzania gospodarki poprzez psucie pieniądza. Globalnie bardziej opłaca się wypracowac dobra markę, promować produkt doskonałej jakosci, nawet droższy niż badziewie. A kurs złotego powinien byc przede wszystkim STABILNY!!!!! Porównując ceny detaliczne w Polsce i w krajach strefy euro odnieśc mozna wrażenie, że złotówka jest jednak nadal niedowartościowana. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A co powiesz o "efekcie" drogiego paliwa? 29.06.06, 17:21 Coz, zloty w ciagu szeciu lat spadl z 4.75 do 2.9 za dolara. Dzis waha sie w granicach 3.25. O ile w tym czasie stanialo paliwo? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A co powiesz o "efekcie" drogiego paliwa? 29.06.06, 22:14 w polskim dobrobycie wg matolkiewiczow Polacy zarabiaja wiecej ale moga sobie za to mniej kupic :o benzyny , mkw mieszkania , itd Odpowiedz Link Zgłoś