4dagome1 26.02.10, 07:38 Blida popełniła samobojstwo ze strachu i ze wstydu . Miała coś na sumieniu ,więc nie róbcie z niej bohatera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 07:39 to pan Swieczkowski nie baluje? Z niego to taka chodzaca dziewica? Myslalby kto...Za kolniez tez nie wylewa? He, he, he....Czyli- swiety jak Ziobro! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 jakie Sw. ma dowody ze Blida trzymala pistolet, kt 26.02.10, 09:20 ktory on jej nie wciskal Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Chce mieć szef Blidę? To mu tę Blidę… 26.02.10, 09:55 …”dostarczymy! Ma być brudna? To ją ubrudzimy! „Jak posiedzi, to zmięknie”, rechotał szef ABW Bogdan Święczkowski.”… ...”„Wokół Basi toczono grę. To było tak – agent spotykał się z jakimś jej znajomym i mówił, rzekomo w największej tajemnicy: słuchaj, mają na nią papiery, wiedzą wszystko, jak w banku sześć lat, widziałem nakaz aresztowania... Jak ludzie reagują w takiej sytuacji? Ten znajomy natychmiast biegł do Blidy i mówił: słuchaj, czy to prawda? Że ty? Bo mają wszystko! Bo jest nakaz... W ten sposób ją zaszczuwano”. Nasz informator mówi też o inspirowanych materiałach w mediach.”… …Ta armia ludzi, która pracowała nad Blidą kilka miesięcy, dzień w dzień, niczego nie znalazła. Zeznania pani Kmiecik się nie potwierdzały, wszystko wskazywało na to, że rok wcześniej wykpiła się funkcjonariuszom ABW nic nieznaczącymi opowiastkami. Tak zresztą sugerowała prowadząca sprawę Blidy prokurator. Za co została zbesztana. I usłyszała, że nie nadaje się na prokuratora. całość: ”Agenci wokół Blidy www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=3096 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A katowicki "kronikarza prokuratury i ABW" Marcinek Pietraszewski z GW co go śląski UKŁAD / MAFIA Adasiowi w Gazecie Wyborczej obsadziły ma wielkie ZASŁUGI w ZASZCZUCIU Barbary Blidy. :-((( Z my old postu: …”B.Blida wiedziała, że obrabia ją ta sama ekipa od AWS-ej akcji TEMIDA SB ZBÓJÓW płk. (ups! w IV RP gen.) Z. Nowka o której workers PL prawicowych mediów (innych w RP nie ma) końce w wodę do dnia dzisiejszego. B.Blida nie chciała trafić do aresztu wydobywczego jak jej przyjaciółka, była wicewojewoda Śląska, której katowiccy posokowcy do SPEC OBSTALUNKÓW wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 postawili circa 200 zarzutów, z których po weryfikacji NIE OSTAŁ SIĘ ANI JEDEN. B.Blida wiedziała, że podstawowym narzędziem IV RzeszyPospolitej są „skruszeni” przestępcy, z którymi z IV RzesząPospolita zawiera UKŁADY -> Ty nam zeznasz czego oczekujemy, a IV RzeszaPospolita odwdzięczy Ci się łaskawością (wobec ALEXIS wycofano wszystkie oskarżenia, nawet te z sądu za przewały z odszkodowaniami górniczymi).”… …”$$ przeciw orzechom, że B.Blida kalkulowała, że bez nagłośnienia tej PR HUCPY medialnej wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 & jego katowickich posokowców do SPEC OBSTALUNKÓW przez wiele lat będzie gniła w kazamatach w oczekiwaniu na akt oskarżenia / proces i dlatego postanowiła się „postrzelić” „Miała złamać Blidę” Nad psychiką B.Blidy pracowało kilka miesięcy przed jej tragicznym końcem kilkudziesięciu / kilkunastu agentów (jakiś SPEC zespół z Poznania nawet do tej obróbki ściągnięto) płk. Świączkowskiego ps. Godzillla (kumpel z katowickiej aplikacji wybitnego PiC aplikanta Ziobro). W obróbce psychiki B.Blidy z zaangażowaniem uczestniczyły katowickie media łącznie z katowickim "kronikarzem prokuratury i ABW" co go śląski UKŁAD / MAFIA Adasiowi w Gazecie Wyborczej obsadziła o czym tutaj: „Marcin Pietraszewski w nagonce na Blidę”: tekstowisko.com/ollo/51351.html ….” … całość: forum.gazeta.pl/forum/w,904,99532490,99552535,Kuz_wa_Adas_smiac_sie_czy_plakac_.html - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - „Bodzio, człowiek do zadań specjalnych” (2007-08-31) wyborcza.pl/1,76842,4447389.html …”Gdyby nie Zbigniew Ziobro, to szef ABW Bogdan Święczkowski dalej byłby szeregowym prokuratorem z Katowic. - Z wdzięczności wykonana więc każdy jego rozkaz - mówią śląscy prawnicy”… …” Święczkowski nigdy nie ukrywał swojego zafascynowania PiS-owską ideą walki z układem. Kiedy jeszcze pracował w Katowicach, zapowiedział kolegom, że jak tylko awansuje, to rozbije układ w prokuraturze. I słowa dotrzymał. Kilka dni temu w czasie konferencji prasowej zwołanej w odpowiedzi na ujawnione przez Janusza Kaczmarka rewelacje, Święczkowski podziękował Bogu za szansę współpracy z takim ludźmi jak minister Ziobro i premier Kaczyński.”… … i dużo więcej o Godzilli, ale nie wszystko, bo tekst przez katowickiego "kronikarza prokuratury i ABW" co go śląski UKŁAD / MAFIA Adasiowi w GW obsadziły i w 2007 r. pisany. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws ZASZCZUCIA Barbary Blidy przez katowickich siepaczy do SPEC OBSTALUNKÓW wybitnego PiC aplikanta Zi0br0: forum.gazeta.pl/forum/w,28,62814602,,FETOR_kolo_Zi0br0_gestnieje_.html?v=2 źródłach do info o identycznej jak z Blidą akcji „TEMIDA” z tymi samymi UOP aktorami: „od jutra SB ZBÓJE płk. Nowka przed komisją” … forum.gazeta.pl/forum/w,28,93758117,,od_jutra_SB_ZBOJE_plk_Nowka_przed_komisja_8230_.html?v=2 „SB ZBÓJ Godzilla przed komisją ds. ZASZCZUCIA Barbary Blidy” forum.gazeta.pl/forum/w,28,107813326,,SB_ZBOJ_Godzilla_przed_komisja_8230_.html?v=2 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki POPiS-we Zi0brzydzenie !!! 26.02.10, 10:17 Do dnia dzisiejszego w Donkowym „państwie miłości” śledztwo prowadzi / „nadzoruje” prok. Rafałek Sławikowski, któremu wybitny PiC aplikant Zi0br0 powierzył UTOPIENIE HUCPY katowickich poskowców do SPEC OBSTALUNKÓW IV RzeszyPospolitej w czwartym dniu po śmierci Barbary Blidy i i który kilka dni temu (8 lutego) w Donkowym „państwie miłości” to śledztwo UDUPIŁ (Rafałek w zeszłym roku w Donkowym „państwie milości” awansował SIC!): www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul136149.html Ten sam Rafałek Sławikowski, który dekadę UDUPIA śledztwo w sprawie tych 20 mln. $$ WZIĄTKI łobuzów ŁoBuzka od Gtech (w listopadzie ub.r. Rafałek śledztwo odwiesił SIC!) Ten sam Rafałek Sławikowski, który przez wiele lat prowadził sprawę przewałów w łódzkim WFOŚ i to tak prowadził, że ze sprawy wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska” oraz Pęczaka w PRAWICOWYCH mediach (innych w RP nie ma) zaistniała wyłącznie jako sprawa Pęczaka. SIC! Nawet GW w styczniu br. nie OŚMIELIŁA się podać chociażby inicjałów tych wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska”, a którzy to MACZALI swe LEPKIE ŁAPKI w przewałach w łódzkim WFOŚ: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=90504787&a=90515435 [/b] Ten sam Rafałek Sławikowski, do którego ostatnio w Donkowym „państwie miłości” śledztwo w sprawie zabójstwa gen. Papały trafiło i Rafałek Sławikowski się już POPiSał: „Proces ws. Papały pod specjalnym nadzorem” (10-02-2010) www.rp.pl/artykul/431846_Proces_ws__Papaly_pod_specjalnym_nadzorem.html …” Sąd ujawnił, że łódzka prokuratura nie uwzględniła jego wniosku o przekazanie sądowi akt śledztwa Papały, powołując się na ryzyko przedwczesnego ujawnienia dowodów oraz utrudniania śledztwa. - Nie mamy na to wpływu - mówił prok. Mierzewski.”… …”W aktach łódzkiego śledztwa są dowody przeczące oskarżeniu - twierdził sam Bogucki.”… więcej o tym jak IV RP dowody przeciw Mazurowi FAŁSZOWAŁA i innych kwiatkach w tej kilkunastoletniej ŚCIEMIE śledczej prok. Jurusia Mierzejewskiego & Co.: forum.gazeta.pl/forum/w,28,107352915,,aplikantowi_Zi0br0_nawet_TRUPY_8230_.html?v=2 A workers „wolnych mediów” na barykadach tej POPiS-ej batalii HUTU & TUTSI końce w wodę, …, udają, że deszcz pada, …, MATRIXY kreują i pielęgnują, …, o powinnościach IV władzy wobec maluczkich już całkiem zapomniały. Tak samo jak o CUDACH & ŚCIEMACH w śledztwie Olewnika, które w mataczeniu i czarnym PR sprawie gen. Papały dorównuje: forum.gazeta.pl/forum/w,28,107196718,,CUCHNlE_ta_sprawa_Olewnika_coraz_bardziej_.html?v=2 Prok. Zbysiu Niemczyk z Gdańska prowadzący / nadzorujący śledztwo Olewnika w Donkowym „państwie milości” to ten od udupienia śledztwa ws. AKCJI „TEMIDA” UOP ZBÓJÓW AWS płk. Zbysia Nowka, tych samych, którzy replay z AKCJI „TEMIDA” zrobili i w 2007 r. Barbarę Blidę ZASZCZULI, to ten od udupienia śledztwa w sprawie AFERALNEJ prywatyzacji PZU; … forum.gazeta.pl/forum/w,28,93758117,,od_jutra_SB_ZBOJE_plk_Nowka_przed_komisja_8230_.html?v=2 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Bolszewicy IV RzeszyPospolitej mogą spać spokojnie bo Donkowe „państwo miłości”: 1. zawarło UKŁAD z IV RzesząPospolitą, 2. BOI się IV RzeszyPospolitej 3. jest AWERSEM IV RzeszyPospolitej. 4. … co widać, słychać i czuć. :-((( Niedawno się dowiedziałem, że Donkowe „państwo miłości” do dnia dzisiejszego nie dopuściło do „tajnych’ i „ściśle tajnych” materiałów komisji ds. ZASZCZUCIA Barbary Blidy asystentów posłów co jest w dotychczasowej praktyce funkcjonowania komisji ewenementem. A tych „tajnych’ i „ściśle tajnych” … w dokumentach komisji jest ponad 80% (słownie: osiemdziesiąt %) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PiS bolszewicy na TACY podani, a Donkowe „państwo miłości” uszy po sobie, … główki w piasek, … udaje, że deszcz pada, … Pytaniem retorycznym jest, czy IV RzeszaPospolita UMARŁA, czy wręcz przeciwnie … „Na naszych oczach” wyborcza.pl/1,75968,7255846,Na_naszych_oczach.html …”"Za obietnicę wyjścia z aresztu na święta zgodziłem się ześwinić i obciążyłem panią Ostrowską. Celowo i świadomie zeznałem w prokuraturze nieprawdę" - mówi były policjant, który przez pół roku "walczył o życie" osadzony w celi z zabójcami. Fałszywe zeznania wymusiła na nim prokuratura.”… …”"Ja bym z diabłem pakt zawarł" - mówi fałszywie oskarżający Widackiego - skazany m.in. za gwałt na 11-latce - Sławomir R., którego przeżycie w więzieniu zależało od tego, jak skutecznie będzie chroniony przed współwięźniami. Teraz R. wycofał zeznania obciążające Widackiego, bo prokuratura nie dotrzymała obietnic danych w zamian za fałszywe zeznania. Za podobne fałszywe oskarżenie Widackiego przeprosił też Łukasz Z., tzw. mały świadek koronny. Złożył je, gdy prokuratura obiecała mu przeniesienie z więzienia, gdzie siedział razem z przestępcami, których sypał.”… …”Przypadek Blidy był bardzo podobny. Po dojściu PiS do władzy wcześniej aresztowana Alexis oskarżyła ją w zamian za nadzwyczajne złagodzenie kary.”… …”Gdy czas płynie, poznajemy kolejne pikantne szczegóły. Historię pani prokurator, która wypłakiwała się kolegom, że nie chce fałszywie oskarżać Widackiego, ale pękła i przestała płakać, gdy otrzymała awans. Albo zeznania prokuratora, który w sprawie Blidy "zmienił zdanie" po rozmowie z szefem.”… …”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”… JESZCZE RAZ: …”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”… = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
chn506 Re: POPiS-we Zi0brzydzenie !!! 26.02.10, 13:34 Kobieta z wieloletnim doswiadczeniem w dzungli polityki nie odbiera sobie zycia, udawadnia i walczy o swoj honor i swojej PARTII ! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwat0r POtwarze, POdłość, POgarda, POhańbienie, POmyje 28.02.10, 17:29 chn506 napisała: > Kobieta z wieloletnim doswiadczeniem w dzungli polityki nie odbiera > sobie zycia, udawadnia i walczy o swoj honor i swojej PARTII ! Mafia zlozyla jej propozycje nie do odrzucenia: zostanie swieta patronka aferzystow albo stanie sie kozlem ofiarnym. Naj zabawniesze, ze dzis szef mafii szefuje Sejmowej Komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte a ty skąd wiesz? rozmawiałeś z nią? 26.02.10, 07:48 chcesz oczyścić swoje pisowskie sumienie, szkalując tragicznie zmarłą? to jest cały pis, cyniczny, tchórzliwy i głupi Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 07:57 To wstrząsające, że ludzie takiego "formatu" sprawowali władzę w mojej Ojczyźnie nad porządkiem prawnym. Ten człowiek wygląda na ciężko chorego - nie tylko cieleśnie, ale duchowo. Bezmiar nienawiści, zero pokory, buta i straszenie powrotem... PiSowskie "słupki poparcia", dzięki takim ludziom, karleją. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 08:03 to taki wspolczesny Heinrich Himmler...Tylko bez odpowiednich narzedzi i mozliwosci. Na szczescie! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 08:26 Jeżeli dla kogoś Rychu ,Michu i Zbychu to wzorce godne podziwu, to rzeczywiście Świeczkowski musi być tych ludzików, odwrotnością. A Blida w , conajmniej 50% , przez gazetę zginęła. Proszę sobie wyobrazić, że ma się coś na sumieniu, że rozpisują się o tym gazety, że ma się słabe nerwy i raptem widzi grupę smutnych panów , przed progiem swego domu. W jakim Stanie psychicznym znajduje się, w tych okolicznościach, wrażliwa kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 12:19 henryk_49 napisał: > Jeżeli dla kogoś Rychu ,Michu i Zbychu to wzorce godne podziwu, to rzeczywiście > Świeczkowski musi być dla tych ludzików, odwrotnością. > A Blida w , conajmniej 50% , przez gazetę zginęła. Proszę sobie wyobrazić, że > ma się coś na sumieniu, że rozpisują się o tym gazety, że ma się słabe nerwy i > raptem widzi grupę smutnych panów , przed progiem swego domu. W jakim Stanie > psychicznym znajduje się, w tych okolicznościach, wrażliwa kobieta? -----------------------------------------------------------------------Nadal przy tym pozostaję zdaniu. Święczkoaski, ukazał się jako zdolny i sumienny pracownik, obdażony niepospolitą pamięcią i refleksem , wyposażony w rozległą wiedzę prawniczą. > Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Przestań pieprzyć. 26.02.10, 12:39 Równie dobrze można powiedzieć, że to ty ją zabiłeś, przy tak idiotycznej argumentacji w twoim wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 08:35 mela_1 napisała: > To wstrząsające, że ludzie takiego "formatu" sprawowali władzę w > mojej Ojczyźnie nad porządkiem prawnym Sprawowali?! Sprawują! Zauważ że Święczkowski to obecny prokurator krajowy! Prokuratorzy i służby specjalne doprowadzili do samobójstwa Barbarę Blidę. Prokuratorzy nie reagują na to że Święczkowski po doprowadzeniu Blidy do samobójstwa obraża ją i jej rodzinę. Większe zagrożenie dla nas stanowi nie przestępczość pospolita a patologia wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 11:33 Masz smutną rację. Byłam przekonana, że to zadufane w sobie indywiduum przeszło w stan spoczynku...Myliłam się. Polski wymiar sprawiedliwości jest, rzeczywiście, chory. Za wymierzanie kary i osąd publiczny (bez prawdziwego sądu) biorą się polityczni aparatczycy z Kępą, Wassermanem, Kryże, Ziobrą czy Wróbel na czele. Legitymizują bylejakość. Co więcej - sankcjonują ją swoją postawą i narzucają "pis-standardy". Opluć, obrzygać, publicznie zlinczować bo nie sąd, ale oni będą decydować kto w Polsce jest przestępcą, a kto nie. Rozmnożyło nam się Wyszyńskich, oj rozmnożyło. Tylko ciekawe, że wszyscy mają ten sam PiSowski rodowód. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk do pryszczatych lemingów! 26.02.10, 11:56 Oj lemingi, lemingi. Cuchnowski kłamie, bo tak Święczkowski nie powiedział. Szkoda, że Cuchnoski nie cytuje od początku zeznań, jakie były dowody, aby sprawę prowadzić. Święczkowski dokładnie też podawał tytuły artykułów z GieWu z poprzednich lat na temat Blidy i spółki. Pryszcze, radzę najpierw poczytać stenogram z przesłuchania i samemu ocenić, a nie wdupcać papkę zapodaną Wam przez Czuchnowskiego. On doskonale wie, że stenogramy będą dostępne za jakiś czas, a wówczas nik z was już nie będzie pamiętał jak wami zmanipulował! Ja oglądałem od deski do deski, więc wiem o czym piszę. Przesłuchanie ma być wznowione. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ja też ogladałem od deski do deski 26.02.10, 12:01 i jakie były dowody? masz na myśli zeznania wywalonego z SLD Zająca, o którym nawet Święczkowski powiedział, że to była niewiarygodna osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
bykk do Ponte! 26.02.10, 12:32 Jeśli Ty skumałeś jeno o Zającu, to widać i słychać jak słuchałeś. A o tych aresztowaniach obecnie, to słyszałeś w związku z jakim związkiem:)), hę? Zając to "bajkopisarz", ale fakt jest taki, że niektórzy zostali skazani właśnie m.in. po zeznaniach jego, ale też innych, więc...? Nota bene, Blidę tyz LSD wyrzuciła od sie z list, a dzisiaj Miller płacze jaka to świetna kobita i działaczka była, żenada! Poza tym, przypominam sobie wypowiedź w TV syna Blidy (zaraz po tragedii), że to wina LSD a Millera szczególnie, za to, że Mamę zaszczuli!!! Tylko raz to pokazali i cisza. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ale proszę, przypomnij mi, o jakich dowodach 26.02.10, 12:53 mówił Święczkowski o ja słyszałem dużo o Zającu i B. Kmiecik - i tyle! jasne, B. Blidę zaszczuł Miller (w końcu zlecił też zamordowanie Papały ;)), SLD i Gazeta Wyborcza, ale co z PO? SLD wstawił Blidę na listę do senatu, dostała b. dużo głosów, ale SLD po prostu do Senatu nie wszedł B. Blida sama wystąpiła z klubu poseslskiego SLD, bo uznała, że partia za mało uwagi poświęca Śląskowi co do syna, to np. Drzewiecki w tej chwili mówi, że jego matkę zabili politycy, nie ma nic dziwnego w takim rozżaleniu Odpowiedz Link Zgłoś
bykk do Ponte 26.02.10, 13:12 Ja też dużo słyszałem, zależy gdzie ucho trzymasz i oczy zawiesisz, hehehe. Poszukaj na necie całość zeznań Święczkowskiego, stenów chiba jeszcze nie ma, ale być może na "politycznych" jest już nagranie, jeszcze nie zaglądałem tam dzisiaj, słyszałem go na "żywca", więc zdanie swoje już mam i nie muszę czekać, aż mi nijaka GieWu, albo nijaki szamboTOK cosik wciśnie. hej! jak siem:) dokopiesz, to zobaczysz sam kogo i dlaczego wymienia Święczkowski Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte słuchałem tego oczadziałego durnia 26.02.10, 13:36 i robiło mi się niedobrze nie podał ŻADNYCH dowodów, tylko pluł, porównał B. Blidę do Pęczaka mam nadzieję, że rodzina Blidów poda go do sądu rozumiem, że dla was te zeznania broniącego się rękami i nogami monstrum są jak miód na zbolałe serduszka, ale coś ci powiem - komisja ma wszystkie dowody i zeznania, komisja jest spokojna, poczekaj na dalszy ciąg przesłuchania Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw-24 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 08:10 ten facet musi sie leczyc u specjalisty....koniecznie ..chce polic gazety itp. patriotyzm myli z nacjonalizmem straszne Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Święczkowski się zachowuje jak typ z pod ciemnej g 26.02.10, 08:14 gwiazdy" Obrzydliwość mnie ogarnia jak słucham takich tekstów !! Strach pomyśleć kto strzeże prawa w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss wersje poprawne i prawdziwe 26.02.10, 08:16 Trzeba z niego zrobic chorego umyslowo, stad mile uwagi o psychiatrach. Wybiorcza nie moze przyjac innej wersji niz ta, ktora propaguje z Kaliszem. Trzeba wiec pokazac, ze to swiadek niewiarygodny. Wiarygodni sa tylko tacy, ktorzy potwierdza wersje GW. Ogladalem chwile te przesluchania. Podziwialem spokoj tego przesluchiwanego. Pytania w stylu ile Pan zarabial, kto odbieral przysiege maja przeciez zasadnicze znaczenie dla sprawy. Ale nie chodzi o Blide, chodzi tylko o sprzedawanie czarnej legendy PiS-u.. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: wersje poprawne i prawdziwe 26.02.10, 08:33 yanuss napisał: > Trzeba z niego zrobic chorego umyslowo, stad mile uwagi o psychiatrach. Wybiorc > za nie moze przyjac innej wersji niz ta, ktora propaguje z Kaliszem. Trzeba wie > c pokazac, ze to swiadek niewiarygodny. Wiarygodni sa tylko tacy, ktorzy potwie > rdza wersje GW. Ogladalem chwile te przesluchania. Podziwialem spokoj tego prze > sluchiwanego. Pytania w stylu ile Pan zarabial, kto odbieral przysiege maja prz > eciez zasadnicze znaczenie dla sprawy. Ale nie chodzi o Blide, chodzi tylko o s > przedawanie czarnej legendy PiS-u. ------------------------------------------------------------------ Niestety , takie chamstwo prasę polską opanowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Obsesyjność rzuca się w oczy 26.02.10, 08:40 stąd pytania o stan psychiczny same się narzucają. Jednak większość ścisłych władz PiS ma tego rodzaju problemy, które nie są przecież poza granicą psychiatrii klinicznej. Jeżeli tylko jest się na zewnątrz tej sekty, widać to dość wyraźnie, ale tego typu publiczne pytanie jest nie na miejscu. Warto dodać, że krytyczna ocena funkcjonariuszy PiS nie oznacza afirmacji działań Chlebowskiego czy Drzewieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Czarna legenda PiS 26.02.10, 09:00 No tak, yanus i jemu podobni na 100% wiedzą, że Blida zastrzeliła się ze strachu. wg mnie np. to tylko niepoparte dowodami domysły, bo znałem osobiście denatkę i wiem, że co jak co, ale braku odporności psychicznej nie można jej było zarzucić. Natomiast co dotwardych faktów. Chciałbym, aby wyjaśniono, dlaczego w pierwszej oficjalnej wypowiedzi rzeczniczki ABW przed kamerami TVP użyła ona słów: "Pani Blida zabiła się z PISTOLETU, który przeładowany trzymała w łazience" (podkr. moje). Dlaczego funkcjonariusz ABW polecił panu Blidzie wziąć ten "pistolet" z podłogi i odłożyć do umywalki. Dlaczego zatem nie ma na nim ŻADNYCH odcisków palcy. Dlaczego Ziobro w oświadczeniu przed "Wysoką Izbą" kłamał, że nie wiedział o zamiarze zatrzymania BB. To tylko niektóre z wątpliwości, jakie mam do "prawożądnego" i "sprawiedliwego" postępowania w tej sprawie najwyższych urzędników państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Nie bądźcie nawini! 26.02.10, 08:33 Nie bądźcie naiwni! Nikt przy zdrowych zmysłach i bez powodu nie strzela sobie w łeb na sam widok policji w domu! A pomyłek z brutalnym wejściem z drzwiami i rzucaniem na glebę delikwentów, było już niemało. Bowiem tego policja nigdy nie uniknie. Blida straciła życie tylko dlatego, że policja nie zastosowała właściwych procedur postępowania w takich przypadkach. A sąd umorzył postępowanie, tak jak to czyni z każdym oskarżeniem, które oskarżyciel niedostatecznie udowodnił. Po śmierci Blidy, politykierzy rozpętali taką burzę, że i cały zastęp Ziobrów nie był w stanie już nic nikomu udowodnić. Tym bardziej, że jak się okazuje, wówczas jeszcze i polskie prawo nie dorastało do ścigania, co niektórych przestępstw węglowych baronów. Nie przesądzając o winie Blidy, do tej pory zapewne pamięta ją wielu naszych bezdomnych rodaków z dworców i przytułków całej Polski i Europy. Bowiem to z czasów jej ministrowania na mocy pakietu Blida Lex nierozgarnięci prawnie polscy sędziowie zdołali orzec o eksmisji na bruk w prawie 25 tysiącach bestialskich wyrokach. A wyrzucano, jak leci - całe rodziny, matki z dziećmi, inwalidów, starców. Jak się później okazało, w 2/3 były to przypadki ordynarnego naruszenia konstytucji osób specjalnej troski i konstytucyjnie chronionych. Nikt nigdy nikomu śmierci nie życzy, ale ciszej nad tym grobem! Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte lepiej milcz, populistyczny kłamco 26.02.10, 08:48 przede wszystkim ABw nie powinna się u niej pojawić, bo nie było do tego podstaw, chodziło o ugotowanie lewicy, o nic więcej, a wszelkie rozważania o tym, co robi osoba, u której pojawia się świtem policja, możesz sobie wsadzić, będziesz o tym wiedział na pewno, jak po ciebie przyjdą po drugie - to Blida przyjęła to prawo, czy Sejm? a teraz sobie poczytaj: "I tu odniosę się do tego, co pan poseł Ikonowicz mówi o eksmisji - rozwiązaniu, które wprowadziliśmy w 1994 r. w ustawie o najmie lokali mieszkalnych i dodatkach mieszkaniowych. Pan poseł Ikonowicz pisze w swoim uzasadnieniu, że jest to rozwiązanie antyhumanitarne. Ten antyhumanitaryzm polega pewnie na tym, że mieliśmy może zbyt duże zaufanie do sądów - oddaliśmy im decyzje o eksmisji, pisząc w ustawie, w jakich przypadkach może być orzeczona eksmisja, czyli w przypadkach, kiedy ktoś nie płaci czynszu, a może go płacić, bo zabezpieczyliśmy ludzi żyjących w niedostatku dodatkami mieszkaniowymi. Są zaś takie przypadki, że ludzie nie płacą, bo nie chce im się płacić, bo im się coś nie podoba, bo mają inne wydatki. Czy mamy to tolerować, że emeryt płaci czynsz, że mający niską pensję nauczyciel płaci czynsz, a ktoś, kto ma doskonałe warunki, nie płaci, bo on jest bezkarny? Nie można tego tolerować. I nie można również tolerować tego, że ktoś niszczy, dewastuje, demoluje substancję mieszkaniową wybudowaną za wspólne pieniądze. Czy on ma być bezkarny? Ludzie mieszkają w budynkach, gdzie jest melina pijacka, gdzie jest jakieś inne utrudnienie, są zastraszeni - jedna melina potrafi zastraszyć wszystkich lokatorów. Kogo tak naprawdę chronimy, chcąc zlikwidować eksmisje? Kogo my naprawdę chronimy? Czy chcemy doprowadzić do anarchii czynszowej? Mam również w biurze poselskim takie sygnały: Kogo, pani poseł, chronicie? Tych ludzi, którzy nam utrudniają życie, czy tych, którzy starają się zachowywać porządnie w tych warunkach, jakie im stworzono? Ale równocześnie jest tu cała przewrotność pana posła Ikonowicza, ponieważ pan Ikonowicz, nazywając antyhumanitarnym rozwiązaniem przyjętą w ustawie o najmie lokali mieszkalnych i dodatkach mieszkaniowych możliwość eksmisji bez wskazania lokalu zastępczego... Jeszcze raz powiem, że liczyliśmy, iż niezawisły sąd - może to było naiwne wtedy - poza swą wiedzą prawną będzie miał też po prostu serce. Okazało się, że w niektórych przypadkach orzeczono eksmisję rodzin z dziećmi bez wskazania lokalu zastępczego. Jest to niedopuszczalne. Ale również pan poseł Ikonowicz w swojej ustawie, o czym nie powiedział, tę eksmisję na bruk utrzymuje. Pan poseł Ikonowicz mówi, że w tamtej ustawie było to niehumanitarne, a w art. 38 w ust. 4 pisze: w przypadkach innych niż wymienione w ust. 3 - czyli tam, gdzie trzeba chronić ludzi - o prawie do pomieszczenia zastępczego decyduje sąd. Czyli tak samo jak w tamtej ustawie. To tam było niehumanitarne, a tu jest humanitarne? Czegoś tu nie rozumiem. Dziękuję bardzo. (Oklaski)" orka2.sejm.gov.pl/Debata3.nsf/main/68CE6A55 Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: lepiej milcz, populistyczny kłamco 26.02.10, 09:58 Wiesz, zdarzało się ludziom honoru, (do nich ty nie należysz, bo insynuujesz bez żadnych dowodów) strzelać sobie w łeb, bo nie mogli znieść samego oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: lepiej milcz, populistyczny kłamco 26.02.10, 10:01 oczywiście, to było do postu henryabor Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte to do mnie? zły adres 26.02.10, 10:03 akurat walczę z insynuacjami przedmówcy Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: lepiej milcz, populistyczny kłamco 26.02.10, 10:53 .ojciec napisała: > Wiesz, zdarzało się ludziom honoru, (do nich ty nie należysz, bo > insynuujesz bez żadnych dowodów) strzelać sobie w łeb, bo nie > mogli znieść samego oskarżenia. Niestety na skutek działania ludzi związanych z tą stroną sceny politycznej, którą dziś reprezentuje PiS, zarówno nazwa "człowiek honoru"/"ludzie honoru" jak i same pojęcie "honoru" straciło swoje pierwotne znaczenie. Oni używają "człowieka honoru" jak jakąś obelgę, a pojęcia honoru czy też dotrzymania honorowego danego słowa kompletnie nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Obudziłem się zlany potem 26.02.10, 08:53 Śniło mi się,że tacy ludzie nadal rządzą Polską. Że przesłuchuje mnie taki spaślak pewny swojej bezkarności i pozbawiony wszelkich skrupułów, opętany swoją obłędną ideologią. Wizja prawie jak z Al. Szucha... brrrr!!! Obudziłem się zlany potem. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Rzeczywistość gorsza od snu 26.02.10, 09:03 hieronim_kowalski napisał: > Śniło mi się,że tacy ludzie nadal rządzą Polską. Że przesłuchuje > mnie taki spaślak pewny swojej bezkarności i pozbawiony wszelkich > skrupułów, opętany swoją obłędną ideologią. Wizja prawie jak z Al. > Szucha... brrrr!!! Obudziłem się zlany potem. Obudziłeś się a tu gorzej niż we śnie. Święczkowski jest dalej prokuratorem krajowym. Czy jakiś prokurator z urzędu zacznie postępowanie za obrażanie przez Święczkowskiego osoby którą doprowadził do samobójstwa? Święczkowski wczoraj obrażał ś.p.Blidę oficjalnie na forum sejmu i co? Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 09:34 dlaczego ten typ nie siedzi jeszcze w wiezieniu? Blida zginela dlatego, ze w najwyzszych polskich wladzach pojawili sie oszolomi, maniacy i inkwizytorzy. Czemu zaden z nich nie poniosl jeszcze kary? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Normalni nie nadają się do walki z korupcją! 26.02.10, 10:10 gburiaifuria napisała: > dlaczego ten typ nie siedzi jeszcze w wiezieniu? Blida zginela dlatego, ze w > najwyzszych polskich wladzach pojawili sie oszolomi, maniacy i inkwizytorzy. > Czemu zaden z nich nie poniosl jeszcze kary? Odpowiedz Link Zgłoś
maz9 To pokazuje jak niebezpiecznie fanatyczny był PIS. 26.02.10, 09:45 Doprowadzili do śmierci niewinną osobę robiąc z tego show. Teraz hieny żerują na cudzym nieszczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: To pokazuje jak niebezpiecznie fanatyczny był 26.02.10, 09:55 i te hieny chca ciagle wladzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Ten bydlak,Święczkowski,pwinien być pod celą... 26.02.10, 10:07 co za skurw..yn... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bydlaków tylko bydlacy potrafią rozliczać 26.02.10, 10:11 po_stach napisał: > co za skurw..yn... Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Co za bufon i do tego bezczelny 26.02.10, 10:24 myśli że wszyscy to idioci Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 10:47 Różne gnojki występoiwały przed komisjami śledczymi, ale takiego tępaka i prostaka jak Święczkowski jeszcze nie było. Zadziwiające, jak takim ludziom można powieżać tak ważne stanowiska państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bo on zna ortografię lepiej od ciebie... 26.02.10, 11:23 henryk-sikora napisał: > Różne gnojki występoiwały przed komisjami śledczymi, ale takiego > tępaka i prostaka jak Święczkowski jeszcze nie było. Zadziwiające, > jak takim ludziom można powieżać tak ważne stanowiska państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw-24 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 11:00 ten chce palic gazete.... ale to stary numer...to bylo w dlaekim krau o nazwie 3 RZESZA - tam pan o nazwisku j.gebels...zrobil impreze,zana calemu swiatu.. palono gazety ,a szczegolnie jak ktos mial takie same korzenie jak JEZUS CHRYSTUS-dla przypomienia chrystus nie-byl polakiem -tylko zydem szczesc boze i maryja zawsze dziewica miroslaw Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Afera Rywina 2. 26.02.10, 11:07 Następny przekręt symbolicznego znaczenia jakiś wydarzeń/słów. Zmieniono już całkowicie znaczenie słów Mazowieckiego o odkreślaniu przeszłości grubą linią. Praworządne wotum nieufności wobec chwytającego się niepraworządnych chwytów rządu Olszewskiego przedstawiano jako zbrodnię na demokracji. Potem próbę szantażowania firmy Agora pod hasłem, jak nie zapłacicie okupu to zmienimy prawo na niekorzystne dla was przedstawiano jako próbę przekupienia przez Agorę ludzi związanych z kreowaniem ustawy by uzyskac dla siebie pozytywne zapisy. Taką kłamliwą wersję podawał nie tylko Ziobro ale i Rokita. Teraz swoją zbrodnią znów próbują Agorę obciążyć. Nie to, żeby Agora i sam Michnik to były jakieś aniołki. Są sprawy za które jest o co ich oskarżać jak choćby sprawa ich korespondenta zagranicznego Jacka Kalabińskiego. Jednak nie nalezy ich oskarżać o sprawy w których nie są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Święczkowski, Kaczyński, Radkiewicz, Bierut 26.02.10, 11:10 Czekam na dzień, który będzie powtórzeniem roku 1956. Wówczas rozwiązano UB i "pracę" straciły dziesiątki tysięcy wiernym synów partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Święczkowski, Kaczyński, Radkiewicz, Bierut 26.02.10, 11:30 felicjan15 napisał: > Czekam na dzień, który będzie powtórzeniem roku 1956. Wówczas > rozwiązano UB i "pracę" straciły dziesiątki tysięcy wiernych synów > partii... ...którzy (tzw. "biedronki") nareszcie uzyskali wówczas szansę pójścia do szkół (wieczorowych, aby nie mieszać się z normalną młodzieżą). Takie to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly To Slazak ?? 26.02.10, 11:26 raczej urodzony w sosnowcu -to zaglebianin. Wie kto cos o tej patriotycznej i antykomunistycznej rodzinie delikwenta, na ktora sie tak powoluje ? w sosnowcu rzadza od zawcze czerwoni rewolucjonisci. -wz Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: To Slazak ?? 26.02.10, 12:27 to dupek krojcowy z Zaglebia a nie Slazak.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 11:52 D...zawsze d...zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Święczkowski:Działa ABWehra. 26.02.10, 12:51 Były szef ABW: Ponoszę odpowiedzialność moralną za śmierć Barbary Blidy jagor, ps, PAP, IAR 2010-02-25, ostatnia aktualizacja 46 minut temu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7600564,Byly_szef_ABW__Ponosze_odpowiedzialnosc_moralna_za.html Oprawca Wolaków, konsument haków. Działa ABWehra. Byłego premiera. Klip PiSLuDzików. Areszt przeciwników. Układu afera. Byłego premiera. Chroni forsę układ. W przyszły związek wkład. Ktoś wspomaga spust. Nie otworzy ust. Boguś Gromniczny. Jak Zbysiu śliczny. Niedoszły szef NATO. Namaszczony weto. Papież i ONZet. Pachnący jak klozet. Z szamboperfumerii. Redykowej koterii. Powstał w wolszczyźnie. Wiernie służy ojczyźnie. Ten kraj on broni. A ojczyzną oni. Przerwana kariera. Tych Zbysia Zera. A plan był prosty. Masz areszt ostry. www.youtube.com/watch?v=bw_a2WL7Nw8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
cezar123456 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 13:11 Jak za Gierka - jeżeli nie można dać mu rady to trzeba wezwać czerwone brygady i po kolejnym śmieciu czarnej komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 13:35 Buta ,arogancja ,nienawiść oraz osobowość jaką zaprezentował były wymagane od SS-manów w czasie II wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 13:40 Co za bezczelna, zakłamana swołocz. Jakby kurdupel Jarek zastrzelił kogoś w biały dzień na ulicy ze swojego pistoleciku, to też by pewnie powiedzieli, że to nie był on, tylko Tusk, albo ktoś z GW... Odpowiedz Link Zgłoś
jwkgw Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 14:19 Blida popełniła samobojstwo ze strachu to oczywiste. Blida była uwikłana w liczne szachrajstwa swoje i SLD.Także polityczne łajdactwa postkomunistów.Blida jest współodpowiedzialna za śmierć ludzi, których wyrzuciła na bruk z ich mieszkań. jwk Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 14:22 > Blida jest współodpowiedzialna za śmierć > ludzi, których wyrzuciła na bruk z ich mieszkań. Nie ma to jak być antykomunistą broniącym komunistycznego prawa do bezprawnego zajmowania cudzego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Święczkowski: Blida zginęła przez "Gazetę" 26.02.10, 14:54 Sledziłem uważnie przesłuchania p. Święczkowskiego i przeczytałem linki. Nadal uważam że główną winę za śmierć b. Blidy ponosi prasa, w tym szczególnie GW, przesądzając już o jej winie, kiedy jeszcze nawet świadkiem nie była. W następnej kolejności winę SLD ponosi, który przestraszony , p. Barbarę na boczne odstawił tory. Zjawienie się ABW, pod drzwiami osoby poniżonej i przez prasę zaszczutej, było tylko kroplą dzban przepełniającą. Nadal też uważam że p.Święczkowski jest człowiekiem godnym szacunku i dobrze do pełnienia, wysokich w państwie funkcji przygotowany. Godny też jest zaufania apołecznego. Odpowiedz Link Zgłoś