henryk-sikora 27.02.10, 12:06 Wolność ma swoje granice!!! Taka reklama nie tylko powinna byc natychmiast usunieta, ale jej twórcy i dystrybutorzy powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za nawoływanie do przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlserwis Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:06 Do tego może doprowadzić "róbta co chceta". PATRZTA TERAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Na kolana bandziory! 27.02.10, 12:43 Chory umysł, który to stworzył i ten który to zaakceptował jako reklamę swojego geszeftu powinni być pociągnięci do odpowiedzialności za nawoływanie do przestępstwa ale też za znieważenie godła państwowego, które policjant ma na czapce. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Na kolana bandziory! 27.02.10, 13:20 Wystarczy że "psy" się wezmą za tą firemkę Guru Gomez. Zrobiła wielki skandal i dobrze na tym wyjdzie (bo reklama będzie miała dużo większy zasięg), więc czas im trochę krwi odessać, a można być pewnym że łamią prawo (np.podatkowe, pracy, BHP itd. itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
indeeed4 No i po co ten eufemizm .... ? 27.02.10, 14:49 Nie prościej było napisać w dymku HWDP ? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: No i po co ten eufemizm .... ? 27.02.10, 14:56 za trudne, teraz pisze się JP Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy >>> Propozycja dla Pana Kosego 27.02.10, 16:22 Niech umieści siebie w miejsce policjanta a skejtowiec (z nożem zamiast pistoletu) niech mówi: "Chcesz kosę Kosy?" I co? Już nie śmieszy? A gdzie ten dystans i poczucie humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Najbardziej ironiczne jest to ... 27.02.10, 16:34 ze jak zamienimy ich miejscami i to milicjant bedzie mowil "na kolana smieciu" albo cos, to juz to bedzie calkowicie normalne i akceptowane przez spoleczenstwo. Idealnie obrazuje niewolnicza mentalnosc motłochu, ktory sie tym bulwersuje. Wiadomo, Pan ma byc panem, a sługa sługą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Bardzo dobra i na czasie reklama. 27.02.10, 16:54 Reklama obrazuje jak powinien zachować się normalny i kulturalny chłopiec wobec policji. Nie widzę tu nic gorszącego ,lecz pozytywne wzorce wychowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Bardzo dobra i na czasie reklama. 27.02.10, 18:43 A nie probujesz sie zastanowic, DLACZEGO ta reklama jest chwytna ? Podpowiem ci, sytuacja odwrotna zdarza sie nagminnie, pol biedy, kiedy ofiara jest winna, ale zazwyczaj traktuje sie tak niewinnych. Dlatego taki przekaz z po prostu odwrotna sytuacja trafia do mlodych. Sytuacje kiedy to policjant tak sie zachowuje, ogladac mozna bardzo czesto. Stad idzie ten "wzorzec". Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: Bardzo dobra i na czasie reklama. 27.02.10, 20:05 > A nie probujesz sie zastanowic, DLACZEGO ta reklama jest chwytna ? Podpowiem ci > , > sytuacja odwrotna zdarza sie nagminnie, pol biedy, kiedy ofiara jest winna, ale > zazwyczaj traktuje sie tak niewinnych. Dlatego taki przekaz z po prostu odwrotn > a > sytuacja trafia do mlodych. Sytuacje kiedy to policjant tak sie zachowuje, > ogladac mozna bardzo czesto. Stad idzie ten "wzorzec". Rzeczywiście! Przemoc i zwykły bandytyzm policji generuje nienawiść społeczeństwa do tej formacji. Bardzo cenna uwaga. Oprócz jednego razu,nigdy nie spotkałem rozsądnego mądrego lub choć humanitarnego policjanta. Za to swołyczy oprawców i zwyrodnialców całą masę o tępakach zamilczę bo to standard. Nawet kiedyś socjologicznie się zadumałem. Czy nabór do w/w. formacji przechodzą ludzie o trwale obniżonej inteligencji? Spostrzeżenie to korelowało z zdarzeniem pracy w policji mojego znajomego ,nomen omen człowieka etycznego i uczciwego. Szybko się go pozbyto z szeregów organizacji matoły z pałką,po prostu się nie kwalifikował. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Bardzo dobra i na czasie reklama. 27.02.10, 22:59 > A nie probujesz sie zastanowic, DLACZEGO ta reklama jest chwytna ? Chyba tylko dla twojego lotnego umysłu jest chwytna. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_amo Re: Bardzo dobra i na czasie reklama. 28.02.10, 00:56 Niestety nikt nie zwraca uwagi na to, że ona jest chwytna. Właściciele nie są takimi idiotami, żeby narażać się na tak potężną krytykę z powodu "pomyłki" i "nieprzemyślanej reklamy". Najważniejsze jest to, że się o tym mówi. Dziś cały czas wisi to na głównej stronie i wszystko zostanie maksymalnie rozdmuchane, i co? W oczach zdebilowaciałej młodzieży firma stanie się męczennikiem...W dobie fenomenu marki JP na 100%, ktoś chciał się po prostu doczepić do tej "new wave". Po cichu się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_gbm Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 27.02.10, 19:09 obiektywnyx napisał: > ze jak zamienimy ich miejscami i to milicjant bedzie mowil "na kolana smieciu" > albo cos, to juz to bedzie calkowicie normalne i akceptowane przez > spoleczenstwo. Idealnie obrazuje niewolnicza mentalnosc motłochu, ktory sie tym > bulwersuje. Wiadomo, Pan ma byc panem, a sługa sługą. Zgadzam się z powyższą opinią. Policja zasłużyła sobie na taki odbiór ze strony młodych ludzi. Jak dla mnie w tej reklamie przesadą jest ten pistolet. Gdyby zamiast niego miał w ręku deskorolkę i celował by nią jak "pistoletem" było by wszystko ok i nie było by skandalu. A tak na marginesie jest baaaardzo dużo reklam które nie bulwersują choć pokazują rzeczy bardziej gorszące i w mediach o dużo większym zasięgu Odpowiedz Link Zgłoś
angelic.a Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 27.02.10, 19:44 "przesadą" - ładnie to nazwałeś, pewnie jak Ty będziesz klęczeć przed kimś, kto ma wycelowany pistolet w Twoją głowę nazwiesz to "dużą przesadą", ja też jestem młodą osobą, myślę że nie wyrażam "niewolniczej mentalności motłochu" pisząc, że właściwie nikt na takie poniżenie nie zasługuje i jakimś cudem moich spotkań z policją nie uważam za skrajnie traumatyczne, może to wynika z mojego zachowania, nie służalczego ale jednak wyrażającego pewien minimalny poziom szacunku należny każdemu. A może tak pojmujesz relacje z ludźmi: albo Ty gnoisz innych albo inni gnoją Ciebie, i żadnej innej opcji nie widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 27.02.10, 20:38 właściwie nikt na takie poniżenie nie zasługuje i jakimś cudem moich spotkań z > policją nie uważam za skrajnie traumatyczne, może to wynika z mojego zachowania > , > nie służalczego ale jednak wyrażającego pewien minimalny poziom szacunku należn > y > każdemu. A może tak pojmujesz relacje z ludźmi: albo Ty gnoisz innych albo inni > gnoją Ciebie, i żadnej innej opcji nie widzisz... Z twojego zachowania właśnie wynika to że jesteś bezwolnym manekinem i można ci "kazać" . Mimo oczywistych racji nie podskoczysz. BO TY MENTALNOSCIOWo już jesteś gorsza podporządkowana i bezwolna. Odpowiedz Link Zgłoś
angelic.a Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 27.02.10, 21:23 prawo wyznacza ramy, a w tych ramach jest wolność, nie dowolność, biedronko wyobraź sobie, że oczywiste racje można przeforsować w inny sposób, a nie odszczekiwaniem i podskakiwaniem, a o mojej mentalności nie wiesz NIC, skąd hamuj się w ocenach, być może jak będziesz się szarpać na dzień dobry, w dodatku bez większego powodu (no może dla jakiejś bliżej nieokreślonej idei "walki wszystkich ze wszystkimi")- osiągniesz jakiś stopień samozadowolenia na poziomie 12-latki, no tak, tupnij nóżką i powiedz, że się nie zgadzasz i że to wszystko przez organy ścigania i wymiar sprawiedliwości, które nie dostrzegły, że twoje działania i zachowania wynikają wyłącznie z twojej porażającej wyjątkowości, o sorry z poczucia wyjątkowości.. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_amo Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 28.02.10, 01:03 Chciałbym częściej widzieć Cię na tym bezwzględnym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_gbm Re: Najbardziej ironiczne jest to ... 28.02.10, 03:24 Chciałbym przypomnieć,że chodzi o reklamę a nie rzeczywistą sytuacje. Wiele osób się obudziło , obrońców biednej policji która łaskawie przydziela nam wolność dokładnie wyznaczoną przez prawo. To jest reklama i nie ma się co tak spinać bo dziś w tv i ogólnie mediach ciągle się zabijają, filmy o gangsterach są mega popularne, zabijanie policjantów to normalka. Nie wspominam już o grach typu GTA gdzie zabijanie policji jest również normalne a wręcz konieczne. I co na to powiedzą wszyscy oburzeni?! angelic.a nie chcesz wchodzić w dyskusje na temat przyczyn konfliktów społecznych i ogólnie antagonizmów między ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
ernestdsk Re: Na kolana bandziory! 27.02.10, 17:10 Guru Gomez to nie firemka, wracaj do szkoły nauczyć się czytać. Po drugie, każda gazeta nie jest odpowiedzialna za treść reklam zamieszczanych na swoich stronach. Firma nazywa się Stoprocent. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Na kolana bandziory! 27.02.10, 23:01 > Guru Gomez to nie firemka, wracaj do szkoły nauczyć się czytać. A co ma jakaś tam firemka Guru Gomez do nauki czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:15 Na pewno jest to przekroczenie granic przyzwoitości, ale czy przyzwoitość to cnota dla klientów, do których reklama jest adresowana? Dzięki tej publikacji okazała się stukrotnie skuteczniejsza. Może lepiej było zignorować ten chamski numer? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:12 Nie. Bo tak konsekwentnie myslac(?) zobaczymy moze obrazki typu SM albo gwaltu na przystankach ? Tego typu reklama, to nie tylko zasmiecanie miasta. To atak na nasze mózgi i naszych dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:16 cel osiągniety, o reklamie głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:51 Jesteś pewien?? Firma reklamująca się w ten sposób ma na rynku przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:14 Tak, dokladnie, jest zalatwiona. To nie tylko "blad przy pracy" marketingowca. To szachmatt dla szefa, ktory to zaaprobowal. Do szefa: Wspolczuje glupoty. Wspolczuje konsekwencji teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:18 Przerąbane i zyski. Będzie z czego płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:25 Nie na rynku, bo jej klienci nienawidzą "psów". Ale ma przerąbane od policji, US itp. i co najzabawniejsze od konkurencji:) Teraz jeśli jakiś konkurent anonimowo zakapuje Łukasza K. lub jego firmę to ma pewność że policja z radością sprawdzi to niezwykle dokładnie, najchętniej rekwirując cały towar na 10 lat do ekspertyzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_quatro Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:59 > Teraz jeśli jakiś konkurent anonimowo zakapuje Łukasza K. lub jego firmę to ma > pewność że policja z radością sprawdzi to niezwykle dokładnie, najchętniej rekw > irując cały towar na 10 lat do ekspertyzy:) Bardziej bym sobie zyczyl, zeby ten smiec dostal uczciwy wyrok w zawieszeniu + wysoka grzywne Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:17 Przerażające co "drzemie" w głowie pana Kosego. Mam tylko nadzieję,że prokuratura tym się zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:49 ciekawe co drzemie w glowach tworcow filmowych w ktorych ciagle bmordobicie strzelaniny i trupy. i raptem w reklamie takie to straszne, a na filmie nic wielkiego. filmy nie demoralizuja ale reklamowki tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:19 Masz racje, troche racji. Tylko ze film mozesz wlaczyc i wylaczyc. A takiej reklamie nie uciekniesz. Twoje 5-10 dzieci tez nie, Twoja babcia tez nie. I zaakceptowanie tego w przestrzeni publicznej byloby uznaniem i pochwaleniem. I jak nie od razu dla niektórych wzorem, to posrednio stymulacja w kierunku takiego "rozumowania". Tego szefa to ja bym popedzil przez cale miasto po nagu (tylko w skarpetkach) i BICZOWAL. A ta jego gnojowkowa nibyreklame wrzucil do gulika (kanalizacji ulicznej). Szczecin = takie fajne miasto, a jednak kilku jest tam chorych psychicznie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:26 tak samo mozemy nieogladac telewizji jak nie czytac gazet. prosze nie mow, ze mlodziez wylacza brutalne filmy. biorac wskazniki czytelnictwa, nawet predzej unikamy czytania gazet niz ogladania filmow. reklamy tez sa przed filmami i w ich trakcie i ludzie od nich uciekaja, a nie od filmu. ta reklama nie byla na bilbordzie tylko w pisemku dla skeitow. Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 15:00 Ale chodzi o samą zasadę. Takich rzeczy się nie robi i tyle. Tak w skrócie :) Trafne podsumowanie oburzenia hasłem "róbta co chceta" w stosunku do kiboli i dresiarzy - Przystanek Woodstock to inny target - młodzież rokenrolowa jest odpowiedzialna, więc dla nich takie hasło jest odpowiednie. Co innego drechy, hiphopy i inne tego typu małpy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 15:41 polacy tego hasla sie nie wiem czemu strasznie boja. lepiej wiec robic to czego nie chcemy, taki masochizm narodowy. z natury jestesmy zli, seks jest brudny, nic tylko sie biczowac i robic wszystko przeciwko swemu chceniu i w posluszenstwie ksiedzu ktory powie jak zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy @afriatyk 27.02.10, 16:31 Nie do końca dobry przykład z tymi filmami. W filmie osoby grożące/zabijające policjantów są negatywnymi postaciami. Z fabuły wynika że sa negatywnymi postaciami, zdemoralizowanymi, które na końcu spotyka kara. Wszystko to jest pokazane w filmie i twórca MA NA TO CZAS. Ta reklama niestety w zamiarze swym ma byc czymś pozytywnym 1. "follow no one" - a więc włącz myślenie (bądź inteligentny) 2. wybierz swój styl 3. ubieraj fajne ciuchy Po czym strona graficzna (mierzenie z broni do policjanta, poniżenie i obrażenie go) zdaje się mówić: Jeśli spełniasz warunki 1-3 to możesz sobie pozwolić również na broń i grożenie policji. Wtedy dopiero jesteś fajny, jesteś 'cool'. Czy widzisz pewną różnicę w przekazie? Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: @afriatyk 27.02.10, 16:42 sa film w ktorych policjanci sa zli i dobrzy ludzie walcza z nimi w slusznej sprawie. moze skeit jest dobry a policjant jest morderca? ale ja mialem na mysli filmy w ktorych czyny karalne sa calkiem atrakcyjne. jest pelno filmow pelnych przemocy na ktorych nie ma moralu ze przemoc jest zla tylko ze calkiem klawo jest byc agresywnym. skad wzial sie ten moty na kolana psie? z zycia? ogladamy ciagle kolesi z bronia na ulicach? w filmnie obejrzano fajny motym ze fjnie byc panem ze spluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: @afriatyk 27.02.10, 16:50 jesli skeit bedzie gwalcil niemowlaka tez skeici uznaja ze pedofilia jest klawa? o nie pedofilia jest potepiona. ale ponizanie czlowieka nie jest tak potepione, fajnie kogos upokorzyc ze spluwa i panowac. na filmach nie raz pokazali twardzieli. dlatego ciuchy jakze atrakcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
ernestdsk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 17:23 piehemoth napisał: > Ale chodzi o samą zasadę. Takich rzeczy się nie robi i tyle. Tak w skrócie :) > > Trafne podsumowanie oburzenia hasłem "róbta co chceta" w stosunku do kiboli i > dresiarzy - Przystanek Woodstock to inny target - młodzież rokenrolowa jest > odpowiedzialna, więc dla nich takie hasło jest odpowiednie. Co innego drechy, > hiphopy i inne tego typu małpy. > Pozdrawiam. Ciekawe co Ty sobą reprezentujesz. Primo, dresy, kibole nie czytują info. Duo, młodzież "rockenrolowa" też jeździ na desce, i to dosyć często. Trio-widać, że nie znasz tematu, i nigdy nie widziales na oczy tego czasopisma, bo lepiej atakować i oczerniać dla zabawy, bezpodstawnie, fajna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaelaera Re: Na kolana, psie!!! 28.02.10, 00:10 "Róbta co chceta" to, moim zdaniem, zaproszenie do realizowania siebie, a nie do łamania zasad. No, chyba, że ktoś się realizuje poprzez łamanie zasad...... ale wtedy może mieć pretensje wyłącznie do siebie. Bardzo mi się podobało, jak ktoś powyżej napisał, że nie wspomina swoich spotkań z policją jako traumatycznych. Ja też nie, jakoś.... Może jak policjant widzi buca, to traktuje go jak buca, a jak widzi normalnego człowieka, to traktuje go po ludzku. Z bucem nie da się po ludzku - to przecież jasne. A tej firmie, mam nadzieję, walną takie kary, że się nie podniesie. Faktem jest, że wkrótce takich reklam może być wiecej i wszyscy ci reklamodawcy bedą się zasłaniać poczuciem humoru i wolnością wypowiedzi. Będzie jeszcze fajniej........ Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:24 To znaczy uważasz, że można usprawiedliwiać jedno moralne dno drugim? To się nazywa brakiem moralnego kręgosłupa. "Jestem zły bo inni też są". Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:33 twoje wnioski nie sa byt logiczne, bo nijak to nie wynika z mojego tekstu. tylko zaciekawil mnie ten szal oburzenia, z ktorego wniosek taki ze ludzie kieruja sie tylko przyzwyczajeniem w swoich opiniach moralnych. do filmow juz przywykli to sie nie oburzaja. a jak sie powie, wywalmy takie filmy ze scenami przestepczymi z telewizji, to zaraz ta propozycja zostanie masowo wysmiana tak jak ta reklama masowo potepiona. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:48 Na zarzut brutalności tej reklamy nie odpowiadasz broniąc jej, ale atakując filmy. Gdy przed sądem stoi złodziej to nie można powiedzieć "on ukradł tylko tysiąc, a ktoś tam ukradł milion" bo to nie jest argument. PS. Na temat logiki po prostu się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:53 zamiast przeprosci bos baka pucil, glupoty piszesz. bo nie zaatakowalem z oburzeniem reklamowki to znaczy ze ja pochwalam? kolega z pisu? jak ci nielogicznosc wykazalem ty zas na swoj autorytet sie powolujesz zakaqzujac mi sie wypowiadac bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 16:09 Nie wykazałeś żadnej nielogiczności. Moje tłumaczenie było tak proste, że prościej się nie da - nawet przykład dałem. To nie ja nie zrozumiałem twojej wypowiedzi. Chcesz bronić reklamówki? Możesz, ale użyj jakiegoś argumentu bo na razie powiedziałeś tylko "w filmach też tak robią", a to nie jest argument za reklamówką ale przeciwko filmom. Logika nie jest trudna, ale trzeba zacząć myśleć a nie tylko pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 16:22 to ty mi wmawiasz ze bronie reklamowki, ktorej wogole nie bronie. a to ze rzekomo jej bronie nijak nie wynika logicznie z mojej wypowiedzi tylko z twojej interpretacji tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 17:11 To jest twoja wypowiedź: "ciekawe co drzemie w glowach tworcow filmowych w ktorych ciagle bmordobicie strzelaniny i trupy. i raptem w reklamie takie to straszne, a na filmie nic wielkiego. filmy nie demoralizuja ale reklamowki tak" Jasno tutaj widać, że chcesz usprawiedliwić tą reklamę mówiąc, że w filmach też tak jest. Chyba, że nie rozumiesz własnych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 17:21 to ty nie rozumiesz tego co jest napisane od tego co sobie dopowiadasz. ja nie usprawiedliwialem tej reklamowki, tylko zwracalem uwage na podwojna ocene tego samego zjawiska. tego samego bo kontekst zawierania sie czegos w filmie a zawierania w reklamie reklama nie jest czyms z innej bajki. ba, uwazam ze film jest grozniejszy, i takie reklamowki dzieki filmom istnieja. w realiach polskiej rzeczywistosci broni za duzo sie nie widuje, na filmach obejrzano ze postraszenie i panowanie gnatenm jest cool. tutaj masowo potepiano reklamowke, dlaczego wiec na forach filmowych nie widze masowego potepienia agresywnych scen w kinie? bo ostatnio mlodzian w dresie zabil policje i znow spole czenstwo czuje zagrozenie od mlodych. tylko moze samo ich tak wychowuje filmami, na ktore sie juz tak nie obrusza? Odpowiedz Link Zgłoś
wkwony Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:54 norbertrabarbar : nie dyskutuj z idiotą. Nie ma sensu i tak go nie przekonasz. Idiota to permanentny stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:56 zwlaszcza jak ma argumenty a madrale maja tylko epitety Odpowiedz Link Zgłoś
wkwony Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:10 mam syna - kilkunastolatek, jeździ na desce. jak każdy rodzic mam troski związane z wychowaniem dziecka (sorry - prawie dorosłego). wiele razy załamywałem ręce słysząc Jego poglądy w różnych kwestiach. te poglądy nie wzięły się z próżni. nie będę pisał o moich staraniach o jak najlepsze jego wychowanie - nie chcę też słyszeć, że jestem złym rodzicem. na koniec powiem tylko tyle, że większość swojej "pracy" nad wychowaniem najważniejszej osoby w moim życiu poświęcam na oczyszczanie Jego głowy ze "śmiecia", który inni w tą głowę wsadzają. Tylko dlatego, że chcą zarobić. są tacy, którzy czują się odpowiedzialni za innych (za kogoś ważnego) i mają prawo ich chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:17 syna tez na starcie wyzywasz od idiotow bo osmielil sie wypowiedziec swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wkwony Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:28 niczego takiego nie miałem na myśli - wprost przeciwnie. cieszę się, że potrafi mieć swoje zdanie - jestem z tego dumny. A największą satysfakcję mam wtedy, kiedy widzę że szanuje innych ludzi i "nie przykłada pistoletu do niczyjej skroni". Przepraszam Kolego ale jesteśmy z innej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:34 tyklko ze to ty mnie wyzwales od idioty a nie ja ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkwony Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 17:53 z innej bajki jesteśmy - cały komentarz "nie dyskutuj z idiotą bo ktoś kto na was patrzy może nie zauważyć różnicy między wami" !!!!!!!!!!! "nie dyskutuj z idiotą bo on w tym czasie robi dokładnie to samo" więc zaniecham :) Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 18:06 to ze jestesmy z innej to wiem i calkowicie sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
kaelaera Re: Na kolana, psie!!! 28.02.10, 00:22 "Idioto, jesteś idiotą" - to jedno z bardziej przygnębiajacych zdań w polskiej literaturze. Pasuje do afriatyk jak ulał, niestety. Sutyacja jest beznadziejna. Niech Pan nie marnuje energii na tego ciecia, drogi Tato. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Mylisz się, to jest doskonały argument 01.03.10, 22:09 Tu nie chodzi o to ile kto ukradł, ale fakt, że szanse na uniknięcie kary są tym mniejsze im więcej ukradniesz, a powinno być dokładnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:06 afriatyk napisał: > twoje wnioski nie sa byt logiczne, bo nijak to nie wynika z mojego tekstu. tylk > o > zaciekawil mnie ten szal oburzenia, z ktorego wniosek taki ze ludzie kieruja si > e > tylko przyzwyczajeniem w swoich opiniach moralnych. do filmow juz przywykli to > sie nie oburzaja. a jak sie powie, wywalmy takie filmy ze scenami przestepczymi > z telewizji, to zaraz ta propozycja zostanie masowo wysmiana tak jak ta reklama > masowo potepiona. film, to film. A reklama to wlasnie REKLKAMA. Taka scena w jakis sposob reklamuje takie wlasnie zachowania. Zwlaszcza ze jest skierowana do najlupszego wiekowo "targetu", ktiory i bez takich reklam jest w takim wieku, ze kontestuje wszystkie zasady spoleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 14:14 powtorze raz jeszcze, ze film ma o wiele wieksza role propoagandowa. ludzie maja swoich idoli filmowych, filmy ksztaltuja mody, wzorce postaw. reklama wiaze marke z pewnym przekazem, ale przekaz fimu jest o wiele silniejszy niz reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 17:13 Musisz byc strasznym niedorozwojem umyslowym skoro nie widzisz roznicy pomiedzy reklama o takiej tresci a filmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:27 Remedium może być publiczne lanie dup tych mądrali! Podobno Anglicy tym sposobem osiągnęli niezłe rezultaty. Oczywiście przed dniem, w którym zaimportowali sobie wielobarwnych służących! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.jak autorowi 27.02.10, 12:28 nalezy wspolczuc poczucia humoru. wycelowany pistolet w skron drugiego czlowieka to maja czyc zarty? czy ci, ktorzy groza innym pistoletem lub nozem to tez dowcipnisie? Autor musi byc nie lada palantem. Sprawa powinna trafic do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: autorowi 27.02.10, 12:51 na filmach ciagl ktos celuje do glowy pistoletem i prokuratury nie wzywamy? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: autorowi 27.02.10, 13:21 I dlatego byloby wykroczeniem/przestepstwem, gdybys puscil taki film np. w hali dworcowej albo nawet w oknie wystawowym Twojego sklepu - jako "reklame". I to jest ta roznica. Imho jedna z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: autorowi 27.02.10, 13:29 ta reklama nie leci na hali dworca zy na bilbordzie w centrum miasta, tylko w pisemku skeiterskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: autorowi 27.02.10, 13:34 Pisemko milosnikow sadyzmu ? Ja rozumiem, wszystko musi byc. Od tatuazu do "zlotego deszczyku". :) Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: autorowi 27.02.10, 17:18 afriatyk napisał: > na filmach ciagl ktos celuje do glowy pistoletem i prokuratury nie wzywamy? Jestes pusty jak butelka po Mamrocie. Zacznij sie szczylu leczyc na nogi, wiesz dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: autorowi 27.02.10, 17:25 pokaz polaczkowi hipokryzje to polaczek wyjedzie odrazu z epitetami bo na tyle polaczka stac jedynie i odwolaniem do mamrota, bo takie jego horyzony Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: autorowi 27.02.10, 17:34 afriatyk napisał: > pokaz polaczkowi hipokryzje to polaczek wyjedzie odrazu z epitetami bo na tyle > polaczka stac jedynie i odwolaniem do mamrota, bo takie jego horyzony Twoich debilnych wypowiedzi nie da sie inaczej skwitowac. Ps. Z tymi horyzontami to ci wyszlo polaczku hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: autorowi 27.02.10, 17:38 zeby cos zrobic inaczej to najpierw musialbys miec jakas alternatywe a u polaczka mamrotka epitety to odruch wyluczony jak z czyms sie nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: autorowi 27.02.10, 17:49 afriatyk napisał: > zeby cos zrobic inaczej to najpierw musialbys miec jakas alternatywe a u > polaczka mamrotka epitety to odruch wyluczony jak z czyms sie nie zgadza "wyluczony" to jestes ty jak widac zreszta. Dla ciebie moja alternatywa jaka przedstawilem w zupelnosci wystarczy. Dyskutowac na poziomie to ja moge z inteligentnymi ludzmi. Ty sie do nich nie zaliczasz. Zeby z toba porozmawiac to trzeba sie znizac do twojego poziomu co bardzo mi nie pasuje ale nie moglem sie powstrzymac zeby nie napisac czegos na twoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
afriatyk Re: autorowi 27.02.10, 18:08 jak sie poduczysz to moze wyskoczysz poza mechanizmy obronne zwane prymitywnymi Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: autorowi 27.02.10, 18:21 afriatyk napisał: > jak sie poduczysz to moze wyskoczysz poza mechanizmy obronne zwane prymitywnymi "podlucz" sie ty bo twoja glupota az razi matolku. Odpowiedz Link Zgłoś
beblok Re: autorowi 27.02.10, 18:37 afriatyk napisał: > waruj przy mnie polaczku :-) wiedzialem ze nie pomylilem sie co do twojej osoby buraczku Odpowiedz Link Zgłoś
angelic.a Re: autorowi 27.02.10, 18:21 ten plakat obrazuje poniżenie, nic więcej, nie można się doszukać innego znaczenia, poniżenie w prymitywnej, epatującej przerażającą bezmyślnością i niewrażliwością formie, po prostu nic więcej, brak jakichkolwiek innych, możliwych interpretacji i nie ma co tutaj powoływać się na podwójne standardy, bowiem w filmach przemoc może być pokazana w różnym wymiarze i w różnym celu, czasem akcentuje realizm, czasem jest papką dla niewybrednych, ale tak jak napisałam - bywa różnie każde potępienie tego plakatu i oburzenie jest zdrową reakcją, nie zawsze i wszędzie mamy odwagę czy wytrwałość potępiać arogancję, ignorancję, chamstwo, bezmyślność, agresję- to nie musi być zdeterminowane jakimś relatywizmem moralnym, po prostu w natłoku zdarzeń i w takim tempie życia nie zawsze mamy możliwość reagowania zgodnie z naszą wrażliwością wszędzie i na wszystko, ale jeśli zdarza nam się chwila refleksji i potrafimy się jeszcze zatrzymać - to chyba nie jest tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwiony_max [...] 27.02.10, 12:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick maxiu wymoderowali Twoją pochwałę 27.02.10, 13:05 idiotycznej reklamy PS Hitler też miał fajne plakaty reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:30 żałosny ten ,,twufrca". zabawa? ciekawe, czy rodziny policjantów i sami policjanci uśmiechną się na widok tej reklamy... wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzacy_przez_rzeke Beznadzieja 27.02.10, 12:30 Pomijając treść, która jest bardziej żałosna niż straszna, widać, jak słabym warsztatem operuje autor tego plakatu. To jest poziom gazetki starostwa powiatowego na wygnajewie. Jeśli ktoś nie potrafi robić porządnych plakatów, to lepiej niech się za to nie zabiera. Jestem ciekaw, jaka firma zapłaciła za taki badziew. Przeciętny student 1. roku grafiki potrafi lepiej to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
yuly Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:31 A ja nie lubię skejterów, bo mi się tłuką pod oknem, gdy ja chcę odpocząć po pracy, albo cokolwiek zrobić w domu. I bardzo lubię gosci, którzy ich przeganiają. Zróbmy odwrotną reklamę:policjant/strażnik/ksiądz trzymają pistolet przy głowie bezdusznego palanta zatruwającego życie ludziom w promieniu kilkuset metrów i mówi:....... jełopie! Odpowiedz Link Zgłoś
tabcapslock Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:33 Najbardziej podoba mi się ten fragment: (...)Napaści młodzieży na policjantów się zdarzają: dwa tygodnie temu w Warszawie policjant został zabity za to, że zwrócił uwagę dwóm 18-latkom, bo rzucali koszem na śmieci w tramwaj; tydzień temu policjanta pod Płockiem pobito, bo upomniał młodzież za złe parkowanie.(...) (...)- Wiadomo, że młodzież nie przepada za wymiarem sprawiedliwości. (...) No tak, skoro nie przepada, to niech a). morduje ludzi b). bije ich. Brawo, czyli skoro ktoś "nie przepada" ma prawo zabić / pobić? A wypowiedź nie jest wcale wyrwana z kontekstu. Rozumiem, że ta reklama ma być w stylu tych z zachodu? Czy jak? Jestem bardzo otwarty na wszelkie kreatywne reklamy, ale to już - jak zostały napisane - przegięcie! Na miejscu tej społecznośnie nie kupiłbym ani jednego "ciuchu" (co za wyraźenie w chyba poważnym artykule) tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:37 ,,A jeśli ktoś weźmie to na serio i spróbuje się tak rozprawić z policjantami? - Nie. To jest z przymrużeniem oka. Może to komunikat dosadny, ale to żarty." to ,,szanowny" autor reklamy nie zdaje sobie sprawy z istnienia sporej grupy debili, którym taki komunikat się spodoba w dosłownej formie, pozbawionej jakiegokolwiek żartu. ,,Co by powiedział o tej reklamie? - To nie jest namawianie do złych rzeczy, to naprawdę jest zabawa." od kiedy zabawą jest przystawianie do głowy broni? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:25 to jest tylko rysunek. codzień komuś w telewizji przystawiają broń do głowy i jakoś wyborcza nad tym nie rozpacza Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass Nie wiedziałem 27.02.10, 12:37 Nie wiedziałem, że rolkarze to taki ciemny ludek. Jak można z dobrą wiarą przyjmować teksty w rodzaju tego z tej głupiej reklamy: "Follow no one"? Przecież to najbardziej bezwstydne schlebianie intelektualnemu lenistwu połączonej ze skrajną próżnością, jakie można sobie wyobrazić. Nie dość, że kupują jak leci ciuchy według jednego fasonu, bo taki jest "trynd", to jeszcze dają sobie wmawiać, że są niezależni, oryginalni i nikogo nie naśladują. Każda subkultura to zgraja konformistów. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Co za debilna reklama.... 27.02.10, 12:41 pomyslodawca i zleceniodawca maja wyraznie cos z glowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Nie wiedziałem 27.02.10, 13:27 Sa 2 mozliwosci - w "scenie" skejterów: a) albo ta firma stanie sie "kultem" (bo sie o niej gada i wszyscy przeciwko, wiec specyficzna i watpliwa solidarnosc) b) albo teraz dla niej ostracyzm i game over (bo przeciez zaszkodzila samym skejterom chyba najbardziej - miliony o tym dyskutuja i maja teraz w wiekszosci zdecydowanie negatywne zdanie o tych kolezkach) Osobiscie przypuszczam, sobie zycze i Wam proponuje scenariusz b) ! Odpowiedz Link Zgłoś
bednarro Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:38 Ten kto to wymyślił powinien iść do wiezienia lub zapłacić pokaźną grzywnę za znieważenie funkcjonariusza publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:38 Kolejnym etapem będzie zdjęcie przedstawiające skajtowca gwałcącego panienkę z napisem 'Bo sama nie chciała'. To podobno inteligentni ludzie, na pewno sie domyślą że tak nie wolno robić. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 16:33 albo "bo nie wiedziała co dla niej dobre" Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:40 w tym kraju naprawde coś jest cwaj wek. Odpowiedz Link Zgłoś
pierrecruise Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:40 Kasa robi z ludzi ostatnią szmatę, żal. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek1963 Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:42 Niech twórca reklamy ustawi tam zamiast gliniarza swoją matke i dzieci( o ile taki imbecyl był zdolny je płodzić) KOSY, dla mnie jesteś niedowartosciowanym kabotynem Odpowiedz Link Zgłoś
top80 dlaczego państwo jest bezradne? 27.02.10, 12:45 należałoby z pełną powagą się tym zająć, tylko zaraz się okaże , że nikt nic nie może zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: bo to nie białoruś 27.02.10, 13:17 ...żeby ścigach tych którzy nadepnęli na odcisk jakiemuś kacykowi. U nas jest polska republika bananowa. U nas trzeba nadepnąć na odcisk kacykowi oraz gacecie wyborzej. Wtedy dopiero służby ruszają do boju :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:45 Autor tej reklamy powinien zbadać się u psychiatry. "Bo takie myśli drzemią w głowach skaterów"?? Szkoda, że nie dorzucił reklamki ze sceną zbiorowego gwałtu i wieszaniem murzyna albo Żyda... Żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 12:48 Wolność może i ma granice, ale głupota ludzka, jak widzisz, granic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_bandyty Re: Na kolana, psie!!! 27.02.10, 13:01 Po dysleksji, dysgrafii, dyskalkulii i dysortografii mamy teraz dysmózgię Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 Mma nadzieję, ze ten kto wymyslił ta debilną 27.02.10, 12:54 reklamę pójdzie siedzieć. I to na te 3 lata. To jest po prostu ... brak słów. Jakim idiotą i chorym psychicznie człowiekiem trzeba być aby coś takiego wymyślić i jeszcze bronić? i to opublikować. czy w tym kraju nie ma środków prawnych reagujących na takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Mma nadzieję, ze ten kto wymyslił ta debilną 27.02.10, 23:18 Co za debil wpadł na taki pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś