16.10.06, 22:12
Ogłaszam wszem i wobec że samowolnie odstawię depakinę chrono którą brałem do tej pory 600 mg na noc.Wiem że należy lek ten odstawiać powoli bo mogę mieć padakę jak szybko odstawię.Na leku czuj się jak zombi i nie ja.Bezprzerwy śpię,jak idę ulicą to jestem nieprzytomny i nie mam lęku bo mi obojętne co będzie ja poprostu na tym leku nie myślę!!! Chcę zrobić prawko a jak to mam zrobić jak wogóle jestem przymulony i senny i ledwie co chodzę w dodatku potrącam rzeczy bo chodzę czasami lekkim ukosem jak pijak.Ten lek zrobił ze mnie roślinę i kompletnie nie panuję nad tym co robię.Wczoraj np. kupiłem linuxa i nie wiem po jaki grzyb skoro wolę windowsa no ale kasę trzeba wydać.Dzisiaj zamówiłem pizzę za 40 ileś zeta z dobrej pizzeri i rodzice byli żźli a ja udałem głupiego-na tym leku nie kontroluję co robię i już wydałem moje wszystkie oszczędności na głupoty bo tak mi się zachciało a na leku nie myślę o konsekwencjach-czyli o tym że pieniędzy nie mam w obecnej chwili bo wydałem na bzdury.Aha i dzisiaj poszedłem też na pocztę tak nagle i wpłaciłem 170 zeta aby... móc grać w grę internetową przez pół roku chociaż ta gra mnie tak nie ciągnie.Sam nie wiem jakim cudem to zrobiłem i że wydałem kasę.Pioprostu na tym leku kompletnie mi odbija-no [poprostu zachować się jak debil i wydać ostatnie zaskórniaki na grę internetową.Co ten lek ze mną robi-czuję się na nim jakbym ćpał i to ostro-nie wiem co robię a są to głupoty.Normalnie na leku antydepresyjnym samym zawsze byłem rozważny i konsekwętny a teraz na depakinie? Mam jakieś schizy że wychodzę na dwór i idę przed siebie nie myśląc o tym żeby wrócić do domu-nie myślę o tym co będzie za chwilę ani co w przyszłości ani nie pamiętam tego co robiłem dzień wcześniej.Gadam od rzeczy,jestem szczery aż do bulu jak na jakimś haju.No sorry ale ten lek poprostu zabija wszystko co w człowieku.Teraz to piszę bo lek trochę przestał działać ale jak jutro znowu wezmę jak codziennie te 600mg to znowu zaczną się jazdy z ostrym przymuleniem.Wogóle nawet podchodzę do ludzi i się do nich odzywam jakbym był pierdolnięty i gadam od rzeczy-wcale się nie zdzwię jak ktoś mi powie że np. chodziłem po ulicy i gadałem do powietrza a ja tego nie będę pamiętał.Co robić? Czy mogę przez 2 tygodnie brać zamiast 2 tabletek depakiny to 1 a potem odstawić tę 1 całkowicie? Czy to nie za szybkie odstawienie? Niech mi ktoś powie jak odstawić depakinę 600mg 2x300mg? Na samym leku antydepresyjnym czułem się różnie z psychiką bo miewałem lęki ale wolę je mieć ale nie być rośliną i mieć plany na przyszłość a nie żyć w takim jakby ciągu alkoholowym bo tak się czuję i mi odbija.Coś czuję że mam depresję zwykłą a nie CHAD ale lekarz nie uwierzy mi i każe dalej brać depakinę i ja udam że biorę-lekarz mi przepisuje też cital a jego nie odstawię a jak nagle przestanę leczyć się depakiną to lekarz zrezygnuje współpracy ze mną i nie będę miał recept na cital,dlatego udam że biorę depakinę i cital i że wszystko ok i niech mi wypisuje 2 leki z czego ja będę realizował tylko receptę na 1 lek cital a te z depakiną wywalę do śmieci i udam że biorę i to i to.Boże gadam od rzeczy-czuję się jakbym zajarał marychę-dosłownie te stabilizatory to ćpanie na koszt państwa a myślałem że leki antydepresyjne zamulają a to stabilizatory to największy chłam i robi zombie w 2 miesiące-teraz nie dziwię się że w szpitalach psychiatrycznych na filmach amerykańskich pacjenci śpią non stop albo są pół przytomni.Może lekarz specjalnie powiedział że mam chad żeby państwo więcej zarobiło na dodatkowym leku-stabilizatorze nastroju jaki musz łykać zdaniem lekarza? To jakaś zmowa milczenia Boże co ja pierdzielę już dostałem schizofrenii przez ten stabilizator i jeszcze jak go będę brał dłużej to dostanę omamów wzrokowych i słuchoiwych jednak ja jestem mądrzejszy i uniknę tego odstawiając powoli lek.jednak sam antydepresant najlepszy.No jakbym naćpany był - zaraz mnie zamkną w wariatkowie-co ten lek ze mnie zrobił.o rany ale słowotok i nakręcenie
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: ogłaszam 16.10.06, 22:31
      masz manie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      depakina ci zbije ten stan tylko poczekaj!!!!!!!!!!!!
      do jasnej anielki nie odstawiaj bo jeszcze wiecej głupot zrobisz!!!!!!!!!!!!!!!!
    • bridget777 Re: ogłaszam 16.10.06, 22:39
      CZŁOWIEKU !!!!! IDŹ DO LEKARZA!!!!Jeśli ten Twój Ci nie pasuje to idź do
      innego, ale idź!!! Tobie bezwzględnie potrzeba jest pomoc. Samowolne
      manewrowanie dawkami i rodzajmai leków, zwłaszcza w przypadku tego typu
      schorzeń, to katastrofa. Jeżeli doszukasz sie u siebie jakijś resztki zdrowego
      rozsądku, to go użyj. Pozdrawiam.
    • winston771 sa lepsze leki, idz do lekarza! 16.10.06, 23:13
      pomoze ci!
    • winston771 post scriptum 16.10.06, 23:16
      ja biore depakine od roku, wieksza dawke niz Ty - 1250 a kiedys bralem 1500mg i tez czulem sie
      zmulony, drzaly mi rece, bylem zaspany caly czas, ale przeszlo mi i czuje sie zupelnie normalnie. nie
      odstawiaj depakiny tylko idz do lekarza!
      • suchyxxx2 Re: post scriptum 17.10.06, 11:21
        macie rację-może zmieni mi lek na inny a teraz pobiorę jeszcze tę depakinę ale przez nią jestem tak śpiący i nie kontaktuję jak nigdy w życiu.Dodatkowo biorę cital na dzień po ustaleniu z lekarzem.Tylko że ja nie widzę żebym miał depresję dwubiegunową tylko zaburzenia emocjonalne bo nigdy nie miałem czegoś takiego jak mania kilkudoniowa ale za to mam powracające depresje bardzo często bez powodu.Czy ta choroba może się objawiać samymi depresjami? Powracającymi? Bo ja nie wiem czy słusznie biorę stabilizatory-a jeżeli lekarz się pomylił to co? To okaże się że człowiek chorujący na zwykłą depresję bierze lek stabilizujący.Czy jeżeli nie mam depresji dwubiegunowej to depakina mi nie zaszkodzi? Dodam że po 2 miesiącach brania nagle zacząłem się czuć jak zaćpany i nieprzytomny a senność to już katastrofa.
        • rudaa5 Re: post scriptum 17.10.06, 13:41
          Wymusilam na lekarzu zmiene leku z Depakiny na Tegretol a powodem bylo
          wypadanie wlosów. Moje wlosy to jedyna rzecz jaka w sobie lubie a ten cholerny
          lek zabiera mi nawet to. Przez tydzien mam stopniowo odstawiac Depakine a potem
          stopniowo wlaczac ten drugi lek. Musialam podpisac oswiadczenie ze zmieniam lek
          na wlasna odpowiedzialnosc.
          • suchyxxx2 Re: post scriptum 17.10.06, 13:48
            a nie lepiej brać trileptal? To jest unowoczesniony tergetol i ma mniej skutków ubocznych.
            • suchyxxx2 Re: post scriptum 17.10.06, 22:42
              już w porządku-lekarka mnie uspokoiła że taką senność mam bo oznacza to
              regenerację systemu nerwowego dzięki stabilizatorowi i poprostu zdrowieję a ta
              snność kiedyś przejdzie poprostu.Poleciła też odstawić cital ale bardzo
              stopniowo bo to on koliduje ze stabilizatorem i takich leków nie powinno się
              łączyć powód? "SSRI ze stabilizatorem może wywoływać manię" tak pisze w ulotce i
              tak lekarz mi mówił co nie znaczy że musi ale u większości branie ssri i
              stabilizatora kończy się manią albo jeszcze większymi huśtawkami nastroju.Także
              powoli odstawię cital a depakina mi jednak pomaga w niektórych rzeczach np. nie
              mam lęku przed jazdą metrem i autobusami sam na koniec miasta-dzisiaj pojechałem
              do psycholog sam i wróciłem i nic strasznego nie było.Także depakina to skutki
              uboczne ale i wielkie korzyści
              • winston771 fajnie ze juz w porzadku 18.10.06, 10:42
                na poczatku brania lekow zawsze jest trudno - organizm roznie reaguje na lek i
                dawke i musi sie przyzwyczaic... najwazniejsze to nie poddawac sie, bo ta
                choroba to zazwyczaj jednak wzloty i upadki. wazne zeby probowac wyjsc z dola i
                probowac nie latac za wysoko smile. powodzenia, stary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka