Dodaj do ulubionych

"Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi...

04.03.10, 20:08
mmm
Obserwuj wątek
    • pies_na_prawizne chory kraj 04.03.10, 20:09

kiedy to oszołomstwo zniknie, świat idzie do przodu a ci 2 kroki do
      tyłu, wlażą do łozek, w majtki, wszędzie, chory kraj..
      • niestaly_czytelnik A co, mieli umieścić wizerunek Stefana Michnika? 04.03.10, 20:35
        Wtedy to dopiero jazgot mielibyśmy w "Gazetach" polskich i
        zagranicznych.

• jagger2009 Re: A co, mieli umieścić wizerunek Stefana Michni 04.03.10, 20:44
          niestaly_czytelnik napisał:

> Wtedy to dopiero jazgot mielibyśmy w "Gazetach" polskich i
          > zagranicznych.
          >
          > MOZE LEPIEJ JENNIFER LOPEZ WTEDY BYLOBY NA CZYM OKO ZAWIESIC
          >
          >
          • mirmat1 Komory gazowe nie ronaja sie ze skalpelem aborcjon 04.03.10, 22:39
            ...aborcjonisty...
            jagger2009 napisała:

> niestaly_czytelnik napisał:
            >
            > > Wtedy to dopiero jazgot mielibyśmy w "Gazetach" polskich i
            > > zagranicznych.
            > >
            > > MOZE LEPIEJ JENNIFER LOPEZ WTEDY BYLOBY NA CZYM OKO ZAWIESIC
            M: okolo 2 miliony dzieci morduje sie w Eurokolchozie rocznie z przyzwoleniem
            prawa mimo, ze niby kara smierci za pogrubienie figury mamusi nie istnieje. Zeby
            bylo smieszniej, w takiej Szwecji w imie dyponowania swoim cialem, kobiety moga
            mordowac swoje dzieci we wlasnym lonie ale nie maja prawo uzywac swego ciala w
            celach zarobkowych w najstarszej profesji swiata.
      • arius5 Chory ? Katolicki. 04.03.10, 21:10
        To po prostu kraj rzadzony przez Watykan i zboczencow w sutannach.
        Ta cała mafia zlodziei i pedofili wysługuje sie armia zdrajcow pokroju
        Kaczynskich i Tuska, ktorzy za odrobine władzy sprzedadza kazdy kawałeczek
        naszego kraju.
        A tematy typu aborcja i in vitrio to tylko ochłapy rzucane tłuszczy aby zamknac
        im ryje i zeby chołota miala czym sie zajac zamiast roztrzasac problemy
        zboczonych ksiezy.
    • k1-1 Rece opdaja...wstyd, a smrod pozostanie... 04.03.10, 20:12
    • korcia2000 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 20:17
      Co na to ustawa zabraniająca pokazywania i propagowania postaci zbrodniarzy
      wojennych? A swoją drogą strzał kulą w płot: w Niemczech hitlerowskich za
      aborcję trafiało się do obozu koncentracyjnego. Podobnie w ZSRR za czasów Stalina.
      • a_weasley Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:19
        korcia2000 napisał:

> Co na to ustawa zabraniająca pokazywania
        > i propagowania postaci zbrodniarzy
        > wojennych?

Nic, bo takiej ustawy nie ma i nigdy nie było. Jest tylko kara za propagowanie
        ustroju faszystowskiego lub innego totalitarnego. Ogłoszenie, że twórca ustroju
        zrobił coś, co ogłaszający w oczywisty sposób potępia, ni choinki na
        propagowanie się nie łapie.

> w Niemczech hitlerowskich za
        > aborcję trafiało się do obozu koncentracyjnego.

Za aborcję dziecka Niemki - tak. O to szło - naród niemiecki niech rozkwita, a
        untermensche niech się bzykają i skrobią.
      • ande77 Adolf dla Polek ... 04.03.10, 21:20
        Zabraniano robić aborcje Niemkom, Polki miały za Hitlera aborcje na życzenie.
        Więc teraz można mówić, że dla Polek pierwszy aborcję bez ograniczeń umożliwił Adolf.
        • andrzejo52 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 21:44
          ande77 napisał:

> Zabraniano robić aborcje Niemkom, Polki miały za Hitlera aborcje na życzenie.
          > Więc teraz można mówić, że dla Polek pierwszy aborcję bez ograniczeń umożliwił
          > Adolf.
          ----------------------------------------------------------------------Szanuj
          Polki - Polaku i nie pisz bzdur.Co to znaczy "miały aborcję na życzenie"?Miały
          życzenie i Adolf przyjeżdżał i dokonywał aborcji.
          -
          • cichysadam Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 21:55
            andrzejo52 napisał:

> ande77 napisał:
            >
            > > Zabraniano robić aborcje Niemkom, Polki miały za Hitlera aborcje na życze
            > nie.
            > > Więc teraz można mówić, że dla Polek pierwszy aborcję bez ograniczeń umoż
            > liwił
            > > Adolf.
            > ----------------------------------------------------------------------Szanuj
            > Polki - Polaku i nie pisz bzdur.Co to znaczy "miały aborcję na życzenie"?Miały
            > życzenie i Adolf przyjeżdżał i dokonywał aborcji.
            > -
            Ja nie widzę tu braku szacunku tylko szeroko znany fakt.
            Bardzo wiele Polek korzystało z tej możliwości.
            • andrzejo52 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:08
              cichysadam napisał:

> andrzejo52 napisał:
              >
              > > ande77 napisał:
              > >
              > > > Zabraniano robić aborcje Niemkom, Polki miały za Hitlera aborcje na
              > życze
              > > nie.
              > > > Więc teraz można mówić, że dla Polek pierwszy aborcję bez ogranicze
              > ń umoż
              > > liwił
              > > > Adolf.
              > > ----------------------------------------------------------------------Sza
              > nuj
              > > Polki - Polaku i nie pisz bzdur.Co to znaczy "miały aborcję na życzenie"?
              > Miały
              > > życzenie i Adolf przyjeżdżał i dokonywał aborcji.
              > > -
              > Ja nie widzę tu braku szacunku tylko szeroko znany fakt.
              > Bardzo wiele Polek korzystało z tej możliwości.
              >------------------------------------------------------------------
              • cichysadam Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:17
                ------------------------------------------------------------------
                • andrzejo52 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:28
                  cichysadam napisał:

> ------------------------------------------------------------------
                  • cichysadam Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:32
                    I o to co napisałeś w postscriptum mi chodziło.Popisaliśmy,wyjaśniliśmy,szacune
                    > k
                    > dla Ciebie.

Jak i dla Ciebie :)
                    Miło jest się wymienić poglądami z człowiekiem który nie miesza z błotem ani nie
                    rzuca mięsem :)
              • pani_bozia Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:18
                jasne, ze dla przyjemnosci a nie dlatego, że była wojna, były gwałcone, ich
                mężczyźni zginęli, nie miały czego dać dzieciom do jedzenia, same nie miały co
                jeść i ciąża była dla nich wyrokiem śmierci

po prostu skrobały się dla przyjemności, to przecież jak wypad to spa, jak dobry
                masaż.......

nie denerwuj się, cichysadam to katobetoński poyeb ktoremu odpierdoliło na
                punkcie zygot, zarodków i płodów
                • cichysadam Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:26
                  Udowodnij to o zygotach może dostaniesz nobla i rozwiążesz wiele problemów na
                  świecie. Acz wątpię, bo jak widać nie potrafisz myśleć i kierujesz się wedle
                  szablonu. Skąd go wytrzasnęłaś nie wiem, może złe dzieciństwo? Nie mnie wnikać,
                  psychologia to moje hobby więc orzeczeń nie mogę wydawać.
                • andrzejo52 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:36
                  pani_bozia napisała:

> jasne, ze dla przyjemnosci a nie dlatego, że była wojna, były gwałcone, ich
                  > mężczyźni zginęli, nie miały czego dać dzieciom do jedzenia, same nie miały co
                  > jeść i ciąża była dla nich wyrokiem śmierci
                  >
                  > po prostu skrobały się dla przyjemności, to przecież jak wypad to spa, jak dobr
                  > y
                  > masaż.......
                  >
                  > nie denerwuj się, cichysadam to katobetoński poyeb ktoremu odpierdoliło na
                  > punkcie zygot, zarodków i płodów
                  ---------------------------------------------------------------------
                  Czytałem Twój wpis i zaczęło robić mi się gorąco z wściekłości i żle
                  o Tobie myślałem !!!!!!!!! Po przeczytaniu ostatniego zdania zrozumiałem sens
                  Twojego wpisu .Przepraszam .
            • maura4 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:14
              To myślisz, że Polki - katoliczki zaczęły dokonywac aborcji dopiero
              jak Hitler im zezwolił ?. Wczesniej te wierne katoliczki tego nie
              robiły ?.
              • ande77 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:24
                Każdy kto dokonuje/poddaje się aborcji automatycznie przestaje byc katolikiem. A Hitler zezwolił na legalne aborcje. To tak jak z zabójstwem popełnionym na Żydzie- przed i po wojnie to było scigane przestępstwo zabójstwa. A za Hitlera było to legalne i nie ścigane.
                • andrzejo52 Re: Adolf dla Polek ... 04.03.10, 22:46
                  ande77 napisał:

> Każdy kto dokonuje/poddaje się aborcji automatycznie przestaje byc katolikiem.
                  > A Hitler zezwolił na legalne aborcje. To tak jak z zabójstwem popełnionym na Ży
                  > dzie- przed i po wojnie to było scigane przestępstwo zabójstwa. A za Hitlera by
                  > ło to legalne i nie ścigane.
                  Po co Pan miesza aborcję,katolicyzm,Hitlera i Żydów jak jakiś koktajl.Problemu
                  aborcji bądż jej zakazu nie rozwiążemy na tym forum.
                  A tematem zasadniczym jest plakat.Uważa Pan,że Hitler jako logo akcji
                  przeciwko aborcji to pomysł szczęśliwy.
    • artctrl "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 20:18
      Hitler z polską rzeczywistoscią jakos dobrze sie komponuje....
    • archeus_pl Właśnie katolicka prokuratura 04.03.10, 20:21
      Zgłosiła apelację do korzystnego dla pewnej artystki wyroku o naruszenie
      chrześcijańskiego symbolu krzyża .Faszystowski tfu en propagujący miłość do
      błękitnych chłopców z dużą pałą już nie wspomniał dzisiaj o norweskim akcencie
      podkreślającym polską gościnność i fachowość służ porządkowych.A tu proszę
      mamy ustawę o zakazie propagowania symboli i wizerunków faszystowskich ......i
      nic.Katolickie prokuratury milczą.Przecież to jest propagowanie wizerunku
      faszystowskiego.Bo przecież twarz hitlera symbolizuje faszyzm tak jak
      swastyka.Ale widocznie ma to poparcie katolików więc można bez
      odpowiedzialności propagować symbole faszystowskie.
      • smaleczjagodami hahaha antifa 04.03.10, 20:36
        masz 100% racji, w ogóle to samo słowo Hitler jest propagowaniem nazizmu (na
        równi z jego wizerunkiem), w związku z tym zgłaszam zarówno swój post, jak i
        twój do prokuratury, oprócz tego, rozpocznę monit książek historycznych
        nastawiony na występowanie w nich słowa H....r!!
      • jagger2009 Re: Właśnie katolicka prokuratura 04.03.10, 20:42
        archeus_pl napisał:

> Zgłosiła apelację do korzystnego dla pewnej artystki wyroku o
        naruszenie
        > chrześcijańskiego symbolu krzyża .Faszystowski tfu en propagujący
        miłość do
        > błękitnych chłopców z dużą pałą już nie wspomniał dzisiaj o
        norweskim akcencie
        > podkreślającym polską gościnność i fachowość służ porządkowych.A
        tu proszę
        > mamy ustawę o zakazie propagowania symboli i wizerunków
        faszystowskich ......i
        > nic.Katolickie prokuratury milczą.Przecież to jest propagowanie
        wizerunku
        > faszystowskiego.Bo przecież twarz hitlera symbolizuje faszyzm tak
        jak
        > swastyka.Ale widocznie ma to poparcie katolików więc można bez
        > odpowiedzialności propagować symbole faszystowskie.
        BO TO SA TACY ZAPIERDZIALI KATOLICY MOJ DROGI I NIC NA TO NIE
        PORADZIMY CHYBA ZE MLODA POLSKA GENERACJA SIE ZAPRZE I NIE DA SOBIE
        PRAC MOZGOW A JAK NARAZIE TO MOZEMY TYLKO WYPOWIADAC SWOJE OPINIE NA
        ICH TEMAT
    • jerjar "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 20:37
      Dla nich Polska to mroczna wiocha, w której rządzą zakapturzone typy z pochodniami. Niedokładnie tak jest, ale jest coś na rzeczy.
    • jagger2009 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 20:37
      Polska, jeden z najbardziej religijnych krajów w Europie, ma bardzo
      restrykcyjne prawo dotyczące aborcji. Jakiekolwiek próby
      zliberalizowania ustawy budzą gorące, zaciekłe spory - pisze "Daily
      Telegraph".
      DODAM JESZCZE ZE JEDNYM Z NAJBARDZIEJ KOLTUNIARSKICH I NAJWYZSZY
      CZAS ABY TO SI EZMIENILO I KOBIET MIALO PRAWO WYBORU
      • ande77 nie trzeba być religijnym, by być przeciw aborcji 04.03.10, 21:51
        Nie trzeba być religijnym aby być przeciw aborcji- wystarczy zauważyć, że
        początek rozwoju człowieka jest w brzuchu jego matki (jak u każdego ssaka). A
        sprzeciw wobec zabijania ludzi nie musi byc związany z żadną religią.
        • cichysadam Re: nie trzeba być religijnym, by być przeciw abo 04.03.10, 21:59
          Zgadzam się :)
          I muszę przyznać że wcześniej nie miałem nic przeciw aborcji. Dopiero film
          trwający 20 minut i pokazujący prawdziwą aborcję wpłynął na mnie tak mocno że
          jestem już przeciw.
          Dla zainteresowanych: poszukajcie to znajdziecie. Nie będę wrzucał tu linku gdyż
          dla wielu materiał może być zbyt drastyczny. Mną i mą narzeczoną bardzo wstrząsnął.
          • andrzejo52 Re: nie trzeba być religijnym, by być przeciw abo 04.03.10, 22:23
            cichysadam napisał:

> Zgadzam się :)
            > I muszę przyznać że wcześniej nie miałem nic przeciw aborcji. Dopiero film
            > trwający 20 minut i pokazujący prawdziwą aborcję wpłynął na mnie tak mocno że
            > jestem już przeciw.
            > Dla zainteresowanych: poszukajcie to znajdziecie. Nie będę wrzucał tu linku gdy
            > ż
            > dla wielu materiał może być zbyt drastyczny. Mną i mą narzeczoną bardzo wstrząs
            > nął.
            I znowu sensowny wpis i znowu się zgadzam !!!!!
            Ale jestem upierdliwy - co z plakatem, który jest treścią dyskusji ??
            • cichysadam Re: nie trzeba być religijnym, by być przeciw abo 04.03.10, 22:36
              > I znowu sensowny wpis i znowu się zgadzam !!!!!
              > Ale jestem upierdliwy - co z plakatem, który jest treścią dyskusji ??
              Co do plakatu to jest z nim jak z wierszem, co człowiek to inna interpretacja.
              Ja uważam że twórca/twórcy tego plakatu chcieli zwrócić uwagę na to że aborcja
              podobnie jak władza Hitlera pochłonęła już masę istnień ludzkich. Aborcja jako
              antybohaterka przyrównana do jednego z największych zbrodniarz. Myślę że
              mniejsze oburzenie by wywołała podobizna Stalina acz ze złem głownie kojarzy nam
              się właśnie ten wąsaty diabełek z grzywką na bok.
              Ale jak mówiłem, to tylko mój punkt widzenia. :)
              • 1410_tenrok a ty co? Jesteś kobietą, że tak gadasz? 05.03.10, 00:21
                Najzabawniejsi są goście, którzy wypowiadają sie w tematach, o których
                kompletnie nie mają pojęcia. Dokonanie przerwania ciąży to jest tylko i
                wyłącznie kwestia kobiet i jedynie one, i nikt inny, oprócz nich, mogą się
                wypowiadać na ten temat. A już na pewno nie przedstawiciele kleru lub
                zmanipulowani przezeń bojownicy.

Ten plakat został wymyślony przez kretyna lub przez redaktora terlikowskiego. To
                w zasadzie jedno i to samo. I tyle.

Aborcja antybohaterka? To może powiedzieć jedynie chory człowiek lub samczy
                samiec! Pogadaj z ofiarami gwałtów........
                • aplus daj ludziom zyc .. a w razie czego Owsiak wyleczy 05.03.10, 02:47
                  przeciez niedawno pierdziales ze Owsiak to i tamto....
                  A teraz co odmawiasz innym prawa do zycia ?
                  Kim ty jestes zeby decydowac
                  Ja tobie tylko radzilem zebys rodzil zdrowe bachory a ty teraz znowu
                  pokazujesz niekonsekwencje i hipokryzje.
                  Przeciez im mniej aborcji tym wiecej frajerow da zlotowke i bendziesz
                  mogl leczyc te swoje PO-tomstwo z darow WOSP. Wiec moze jednak PO-pukaj
                  sie ? POki nie jest za POzno

1410_tenrok napisał:

> Dokonanie przerwania ciąży to jest tylko i
                  > wyłącznie kwestia kobiet

> Ten plakat został wymyślony przez kretyna lub przez redaktora
                  terlikowskiego.
                • cichysadam Re: a ty co? Jesteś kobietą, że tak gadasz? 05.03.10, 06:49
                  Z tego co wiem mówimy o aborcji na żądanie.
                  Co do kwestii że to wybór tylko kobiety, ojciec nie ma już nic do powiedzenia?
                  Zresztą na szczęście kobiety radzą się swych mężczyzn i jest to wspólna decyzja.
                  • 1410_tenrok ojciec? 06.03.10, 11:25
                    tak, ma. Ale nie ma sutanista lub terlikowski!

Najważniejsza jest w tym przypadku kobieta, ponieważ ta decyzja, tak na prawdę,
                    zasadniczo jej dotyczy i tylko jej.
              • 1410_tenrok A ty co? Jesteś kobietą, że tak gadasz? 05.03.10, 00:29
                Najzabawniejsi są goście, którzy wypowiadają sie w tematach, o których
                kompletnie nie mają pojęcia. Dokonanie przerwania ciąży to jest tylko i
                wyłącznie kwestia kobiet i jedynie one, i nikt inny, oprócz nich, mogą się
                wypowiadać na ten temat. A już na pewno nie przedstawiciele kleru lub
                zmanipulowani przezeń bojownicy.

Ten plakat został wymyślony przez kretyna lub przez redaktora terlikowskiego. To
                w zasadzie jedno i to samo. I tyle.

Aborcja antybohaterka? To może powiedzieć jedynie chory człowiek lub samczy
                samiec! Pogadaj z ofiarami gwałtów........
        • andrzejo52 Re: nie trzeba być religijnym, by być przeciw abo 04.03.10, 22:17
          ande77 napisał:

> Nie trzeba być religijnym aby być przeciw aborcji- wystarczy zauważyć, że
          > początek rozwoju człowieka jest w brzuchu jego matki (jak u każdego ssaka). A
          > sprzeciw wobec zabijania ludzi nie musi byc związany z żadną religią.
          ---------------------------------------------------------------------Wszystko co
          napisałeś jest najoczywistszą prawdą !!!!!
          Jeżeli jesteś jeszcze na forum, to może napisz, jakie jest Twoje zdanie na temat
          rzeczonego plakatu .-
      • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:57
        Proponuję wprowadzić aborcję za zgodą sądu/trybunału. Za aborcję dokonaną bez
        zgody proponuję karę śmierci. :)
    • niestaly_czytelnik A co, mieli umieścić wizerunek Stefana Michnika? 04.03.10, 20:37
      Wtedy to dopiero jazgot mielibyśmy w "Gazetach" polskich i
      zagranicznych

• tadek-1 Potomkowie Hitlera. 04.03.10, 20:41
      Fundacja Pro,-potomkowie Hitlera.
    • miroo A Watykan w 1939 uznał upadek Polski... 04.03.10, 20:43
      ...zatem to Watykan uznał zgodność z prawem prawa Hitlera..
      • kireta21 Re: A Watykan w 1939 uznał upadek Polski... 04.03.10, 21:02
        W końcu to Pius XII napaść na Polskę nazwał "walką o sprawiedliwy podział
        bogactw, którymi Bóg obdarzył ludzkość". Więc nawet mnie to nie dziwi.
      • reakcjonista1 Re: A Watykan w 1939 uznał upadek Polski... 04.03.10, 21:28
        Napisz jeszcze, że to sam Pius XII dokonywał tzw. aborcji na
        bezbronnych Polkach.
        • miroo reakcjonista1-a co może nieprawdę napisałem? 04.03.10, 21:44
          To Watykan złamał zapisy konkordatu z 1925 roku i do dzisiaj twierdzi, że ma
          rację, zmienił granice diecezji dostosowując je do nowych granic i uznał upadek
          polski po niemieckiej napaści...
          udowodnij, że to nie prawda....
          • ande77 Re: reakcjonista1-a co może nieprawdę napisałem? 04.03.10, 22:08
            Hmm, tak samo jak zmienił granice diecezji po 45 roku (chyba nie powiesz,że to z sympatii do Stalina?). Po prostu jak sie chce działać to struktura organizacyjna musi byc dostosowana do realiów jakie są w danym momencie. Swoją drogą- ktoś kto by nie zauważył przegranej Polski w 39 musiałby być głuchy i ślepy- ważne było co się robiło po tej klęsce a tu Kosciól nie ma się czego wstydzić (np. ile dzieci Żydowskich przechowywano w klasztornych sierocińcach itp.)
            • ulther Re: reakcjonista1-a co może nieprawdę napisałem? 04.03.10, 22:16
              Kosciol katolicki powinien sie wstydzic za wiele rzeczy:
              przesladowania innowiercow, sprzeciw wobec demokracji, poparcie
              caratu przeciw polskim powstaniom, wspolczesnie za proby wplywania na
              swiat ludzi swieckich, propagande przeciw antykoncepcji, judzenie
              przeciwko kobietom, gejom, wszystkim, ktorzy mysla niezaleznie od
              polecen z kruchty i tej filozofii zycia.

Wspolczesnie nie patrzy sie na swiat przez pryzmat nauczan
              religijnych starozytnych Izraelitow czy prorokow z czasow rzymskich.
              Swiat i spoleczenstwo troche sie rozwinelo, powstaly nowe prady
              filozoficzne, poznanie swiata za pomoca narzedzi naukowych - nauki
              mistyczne nie okreslaja dluzej tego jak trzeba patrzec na otaczajaca
              nas rzeczywistosc - to juz nie sredniowiecze.
            • 1410_tenrok coś słaba wiedza historyczna................ 05.03.10, 00:27
              Watykan nie zmienił granic diecezji po 1945 roku, ustalił jedynie ich
              administratorów....... Zmiana granic nastąpiła dopiero wiele, wiele lat po
              wojnie, jakby co!
              Watykan przepuszczał przez swoje granice po II WS zbrodniarzy hitlerowskich z SS
              i z Gestapo (conajmniej 5.000 tysięcy uciekł w taki sposób do Ameryki
              południowej). Po przegranej Belgii, Niederlandów, Danii czy Francji jakoś nie
              dokonano zmiany granic diecezji.......... Slepi byli w tym Watykanie?
              Kościół ma sie czego wstydzić i przyjdzie czas na rozliczenie.
    • sharn1 Brawa za akcję! 04.03.10, 20:43
      Uświadomienie pewnym aspołecznym lewackim elementom, że Hitler był ostatnią
      postacią która wprowadziła w Polsce prawo do aborcji idealnie trafia w pomysły
      głupich feministek i innych antyspołecznych lewaków.

Środa też się ośmiesza mówiąc, że to Hitler kazał Niemkom rodzić jak najwięcej
      dzieci. Czyż nie jest to także aktualny temat teraz w Polsce? Przecież w dobie
      niżu demograficznego i perspektywicznych problemów z systemem emerytalnym i
      starzeniem się społeczeństwa każdy rząd chce żeby rodziło się jak najwięcej
      dzieci.

Dobrze, że akcja (mimo mojej nienawiści do Hitlera) spotkała się z odzewem za
      granicą naszego kraju.

Może to da do zastanowienia idiotom (np. w Hiszpanii), że skrobanka to nie
      jest żadne prawo ani zabieg kosmetyczny, ale głupia moda ukazująca bezsilność
      państwa w dodatku szkodliwa.

• tadek-1 Re: Brawa za akcję! 04.03.10, 21:19
        Re:sharn1 napisal:Jestes glupszy niz wszystkie normy przewiduja.
      • ptr0 Re: Brawa za akcję! 04.03.10, 21:33
        sharn1 napisał:

> Może to da do zastanowienia idiotom (np. w Hiszpanii), że skrobanka to nie
        > jest żadne prawo ani zabieg kosmetyczny, ale głupia moda ukazująca bezsilność
        > państwa w dodatku szkodliwa.
        >
        >
        No właśnie, moi starzy nigdy nie mieli z tym problemu...
      • cichysadam Re: Brawa za akcję! 04.03.10, 22:01
        W pełni popieram przedmówcę :)
      • blue.ptysia85 Re: Brawa za akcję! 05.03.10, 11:04
        Brawo!
        Pan w TV powiedzial ze feministki sa glupie i nie lubia mezczyzn wiec
        sa.
        A aborcja to moda...
        Twoj poziom intelektualny jest nizszy niz mojego 4 letniego brata
    • malutkie2 a co z dziećmi 04.03.10, 20:48
      które oglądają takie plakaty?
      proponuję, żeby autorzy zafundowali swoim małym dzieciom traumę polegającą na
      tłumaczeniu kilkulatkowi o co chodzi w tym plakacie i co to za krwawe części...
      mam silne podejrzenie, ze wielu z tych propagatorów leczy w ten sposób swoje
      osobiste traumy związane z dokonywaniem aborcji i próbuje swoje grzechy zmazać
      takimi zasługami. nie tędy droga
    • darla152 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 20:50
      Prokurator, powinien zamknąć tę fundację z urzędu ! A założycieli
      tego "stwora" pozamykać !A swoja drogakto finansuje tych zboczeńców ?
      • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:03
        Polska wolny kraj.
        Sama korzystasz tutaj z prawa wolności słowa. Daj też je wygłaszać innym.
        Ps. Powiało feminizmem :)
    • conrad11 To przecież historyczna prawda 04.03.10, 20:56
      Histeria wokół tego plakatu wywołana została prze skojarzenie, że Hitler i
      zwolennik aborcji to tacy sami zbrodniarze. Ale wmawianie takich skojarzeń to
      zwykła manipulacja. Sam plakat pokazuje jedynie goły historyczny fakt, bez
      komentarzy.
      To właśnie Hitler wprowadził w okupowanej Polsce prawo umożliwiające
      dokonywanie aborcji bez ograniczeń. I to właśnie lata 1943-1945 były jedynym
      okresem w historii Polski kiedy aborcja "na żądanie" była legalna.
      • venus99 Re: To przecież historyczna prawda 04.03.10, 21:05
        bo potem nastapiły czasy stalinowskie i było wszystko w
        porządku.aborcji zakazano.
        • ande77 Re: To przecież historyczna prawda 04.03.10, 21:45
          Bo Hitler chciał zlikwidować Polaków żeby zrobić miejsce dla Niemców (aborcja na życzenie dla Polek idealnie pasowała do tego planu) a Stalin chciał panować nad światem i do tego potrzebni byli ludzie- ŻYWI- bez względu na narodowość.

venus99 napisał:

> bo potem nastapiły czasy stalinowskie i było wszystko w
          > porządku.aborcji zakazano.
          >
          • hermina5 Re: To przecież historyczna prawda 05.03.10, 11:49
            >Bo Hitler chciał zlikwidować Polaków żeby zrobić miejsce dla
            Niemców (aborcja n
            > a życzenie dla Polek idealnie pasowała do tego planu)

Doprawdy? A czy ta aborcja dla Polek była przymusowa? Lapano te w
            ciazy i skrobano na siłę ? Wymuszano skrobanki? Nie. Dano im wolną
            wolę - tak sie składa, ze w trakcie wojny to cholernie duzo dla
            kobiety, któa moze przecwelić nagle 15 zołnierzy i zostawić z
            brzuchem. Moja matka urodziła się w 43 roku - nie było co jesc,
            babka piła wodę po gotowaniu klusek - taka była głodna. Ale nikt jej
            do zadnej aborcji nei zmuszał!

Przez całe dorosłe zycie mojej mati aborcja ww Polsce była dozwolona
            i jakos nei wyginelismy - urodziąłm się w trakcie najwyzszego wyzu
            demograficznego w Polsce. \
            \

A teraz co? Klechy i wlazący im w tyłek politycy zakazali aborcji,
            rózne typy robią na tym karierę polityczną, po kraju jeżdzą jakies
            chorobliwe wystawy flaków - a mamy najnizszy przyrost
            demograficzny w XX wieku i wiekszosc kobiet stad wyjeżdza, tak wiec
            opowiesci o ekterminacji narodu polskeigo nikogo normalnego nie
            ruszają...
      • andrzejo52 Re: Aborcja była legalna 04.03.10, 21:40

-conrad11 napisał:

> Histeria wokół tego plakatu wywołana została prze skojarzenie, że Hitler i
        > zwolennik aborcji to tacy sami zbrodniarze.
        Aborcja za okupacji była legalna, ale nie przymusowa.
        Dzisiaj zwolennik aborcji też nikomu nic nie nakazuje.
    • xolaptop "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:01
      Czytam i widzę, że Środa chce konkurować z Dodą.
      • andrzejo52 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:49
        xolaptop napisał:

> Czytam i widzę, że Środa chce konkurować z Dodą.
        -----------------------------------------------------------------------
        Może i Środa chce, ale Ty już wygrałeś
    • ptr0 Wyjaśnienie 04.03.10, 21:07
      Tu nie chodzi o to żeby powiedzieć że "dokonując aborcji jesteś jak Hitler",
      ale żeby powiedzieć "dokonując aborcji spełniasz wolę Hitlera. Szkodzisz sobie".
    • tw_wielgus Osobiście bardzie cenię akcję 04.03.10, 21:07
      świństwo za świństwo...
      "Oddaj nam swoją Biblię, a damy ci pornola..."
      www.pardon.pl/artykul/11016/ateisci_oddaj_nam_swoja_biblie_a_d
      amy_ci_pornola_zobacz
    • a_weasley Od Niemek chciał dzieci, Polkom dał skrobanki 04.03.10, 21:07
      a nam to powinno dać do myślenia.
    • xanatos7 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:08
      Ależ Hitler był "wielkim obrońcą" nienarodzony dzieci. Przecież chciał żeby
      Niemcy były aż po Ural a do tego trzeba było dzieci. Może niech przeciwnicy
      aborcji dołączą do neonazistów. Obydwie grupy lubią portrety Adolfa w
      miejscach publicznych, obydwie są przeciwnikami aborcji.... A że przeciwnicy
      aborcji to w większości zapaleni Katolicy którzy nie lubią żydów i murzynów to
      znajdzie się kolejne podobieństwo.
      • a_weasley Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:22
        xanatos7 napisał:

> Ależ Hitler był "wielkim obrońcą" nienarodzony dzieci.

Niemieckich.

> Przecież chciał żeby
        > Niemcy były aż po Ural a
        > do tego trzeba było dzieci.

Niemieckich. A słowiańskiego bydła im mniej tam się będzie rodziło, tym lepiej.
    • bluex "szokują plakatem z hitlerem". skandal 04.03.10, 21:10
      SKANDAL !!! A co z kobietami zgwalconymi, ktore usunely ciaze ?
      A co z kobietami chorymi, ktore musialy usunac ciaze zeby zyc ?

Poknijcie sie w czolo zanim rozpoczniecie tak krzywdzaca kampanie !!!

A tak w ogole aborcja do 10 tygodnia powinna byc w pelni legalna !!!
      Mamy prawo decydowac o naszym zyciu i ciele, a kazdy z nas i tak
      odpowie za to przed wlasnym Bogiem. Moj wybor !!!!

Glupi, koscielny, zasciankowy kraj.
      • ande77 Re: "szokują plakatem z hitlerem"- bo trzeba 04.03.10, 21:30
        Z własnym ciałem możesz robić co chcesz (choćbym nawet żałował, że sobie je
        niszczysz) ale z cudzym ciałem tego Tobie (ani nikomu innemu) nie wolno robić.
        A małe dziecko nie może być zlikwidowane przez matke tylko dlatego, że nie może
        przeżyć samo przez pierwszych kilka miesięcy życia.
        • full_kit_monster jakie małe dziecko??? 04.03.10, 21:40
          co ty pleciesz? mózgi wam kompletnie powypalało
          • ande77 Re: jakie małe dziecko? To w brzuchu matki 04.03.10, 21:55
            Chodzi o to dziecko w brzuchu matki- no bo czym są te "zlepki komórek"?
            Nowotworem czy nowym człowiekiem?
            Jeśli nowotworem to trzeba usuwać wszystkie, jesli dzieckiem to żadnego nie powinno się zabijać!
            • ulther Re: jakie małe dziecko? To w brzuchu matki 04.03.10, 22:37
              W brzuchu matki jest plod. Jak sie urodzi jest dzieckiem. Plod nalezy
              szanowac - nie jest nowotworem.
    • andrzejo52 "Uwaga - szokujące.Od lat 18 ! 04.03.10, 21:11
      Na poboczach autostrady A-4 można umieścić bilbordy z uśmiechniętym szeroko
      Adolfem i napisem "Jam tu kładł podwaliny pod polskie autostrady" Czyż ktoś
      zaprzeczy? Cel takich bilbordów???
      Świat wie, że co niemieckie to w większości solidne, więc turyści zagraniczni
      będą mieli ten komfort psychiczny, że jadą po porządnej autostradzie.I jeszcze
      podobne zdjęcia nad bramami obo............
      Nie kończę ostatniego wyrazu z szacunku dla ludzi, którzy ............
      I tu też nie kończę zdania .
      Jeżeli napisałem za ostro, to każdego kto poczuł się urażony - przepraszam !!!!!
      Ale nie rozumiem bezradności organów państwowych wobec takiego debilizmu .
      ,
    • latajacydywan "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:13
      tak. tylko powinni dac twarz stalina bo to on w 54 wprowadzil
      aborcje w Polsce.
      • hajota Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:41
        latajacydywan napisała:

> tak. tylko powinni dac twarz stalina bo to on w 54 wprowadzil
        > aborcje w Polsce.

Dwie brednie w jednym zdaniu. Stalin w 1954 roku już nie żył, a aborcję
        zalegalizowano w 1956 r. w ramach odchodzenia od stalinizmu.
    • zielono.mi79 Sprzeciw aborcji wyrazem polskości 04.03.10, 21:13
      W naszym pięknym kraju jest inaczej niż w krajach zachodnich. Wartości chrześcijańskie zawsze określały naszą kulturę. Jesteśmy narodem, który szczyci się zawołaniem "Bóg, Honor, Ojczyzna" i tak pozostanie, choćby nie wiadomo ilu eksportowych specjalistów od "wolności", "tolerancji" oraz "estetyki" próbowało swych sił przeciw nam.
      • asraz Re: Sprzeciw aborcji wyrazem polskości 04.03.10, 21:33

Zapomniałeś dodać, Polacy to naród wybrany.
        Polacy mają Królowę Maryję zawsze Dziewicę.
        Lubią używać zawołania" Bóg,Honor,Ojczyzna ", ale slogan ten mają
        w tzw. wielkim poważaniu.

" Tylko pod krzyżem,tylko pod tym znakiem
        Polska będzie szambem, a Polak żebrakiem"

• ulther buuuu hahaha! 04.03.10, 21:55
        Jestem Polakiem i nie wierze w boga a katolicyzm uznaje za skrajnie
        szkodliwa doktryne. Twoje poglady to potwierdzaja.
      • andrzejo52 Re: Sprzeciw aborcji wyrazem polskości 04.03.10, 21:58
        zielono.mi79 napisał:

> W naszym pięknym kraju jest inaczej niż w krajach zachodnich. Wartości chrześci
        > jańskie zawsze określały naszą kulturę. Jesteśmy narodem, który szczyci się zaw
        > ołaniem "Bóg, Honor, Ojczyzna" i tak pozostanie, choćby nie wiadomo ilu eksport
        > owych specjalistów od "wolności", "tolerancji" oraz "estetyki" próbowało swych
        > sił przeciw nam.
        Umieść na swoim kościele potężny plakat, a na nim posiekane mieczami ciała
        kobiet i dzieci -(Prusów,Bałtów,Jaćwingów itd) i daj napis :
        "Tak krzewiliśmy chrześcijaństwo i kulturę europejską .
        Mogą być na plakacie również Litwini,Mazurzy, Kurpie,Wieleci et cetera
      • kylax1 W Polsce prawie najnizsza dzietnosc w Europie. 04.03.10, 22:26
        Taki to katolycki kraj zakazu aborcji. Buehehehe.
    • pani_bozia "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:14
      Prawo do przerwania ciąży na życzenie kobiety:

Albania, Austria, Białoruś, Belgia, Bośnia, Bułgaria, Chorwacja, Czechy,
      Dania, Estonia,Finlandia*, Francja , Grecja, Hiszpania, Holandia, Jugosławia,
      Litwa, Łotwa, Macedonia, Mołdawia, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Rumunia,
      Rosja, Słowacja, Słowenia**, Szwajcaria, Szwecja, Ukraina, Węgry,Wielka
      Brytania, Włochy.

Finlandia*-prawo do przerwania ciąży z przyczyn społeczno-ekonomicznych
      (stwarza kobietom realną możliwość zadecydowania o swoim macierzyństwie.
      Zwłaszcza, że wskazania te są szeroko rozumiane)

Słowenia**: prawo kobiet do przerwania ciąży zapisano
      w konstytucji!!!

Jedyne państwa na całym kontynencie europejskim, w których w XXI wieku
      praktykuje się NIEWOLNICTWO REPRODUKCYJNE, gdzie kobieta nie ma prawa
      decydować o własnym zdrowiu,ciele i życiu to państwa katolickiego
      totalitaryzmu, ostatnie skanseny we władaniu Koscioła Rzymsko-Pedofilskiego:
      Polska i Irlandia.
      • ptr0 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:42
        pani_bozia napisała:

> Jedyne państwa na całym kontynencie europejskim, w których w XXI wieku
        > praktykuje się NIEWOLNICTWO REPRODUKCYJNE, gdzie kobieta nie ma prawa
        > decydować o własnym zdrowiu,ciele i życiu to państwa katolickiego
        > totalitaryzmu, ostatnie skanseny we władaniu Koscioła Rzymsko-Pedofilskiego:
        > Polska i Irlandia.
        Jeszcze Malta. Z tym że tam w ogóle nie można, nawet jak stanowi zagrożenie dla
        życia matki... A w Irlandii tylko gdy jest zagrożenie dla życia matki, w
        przypadku gwałtu już nie... Tak więc Polska jest na trzecim miejscu.
        • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:54
          Malta to taki wypierdek watykanu, o którym nie warto wspominać, kto by tych
          pachołków watykanu traktowal poważnie?
          • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 21:54
            nikt poważny, najwyzej ty, czyli dalej nikt
            • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:13
              O! To Ty już jesteś Ktoś i Wszyscy? A ktoś kto ma odmienne zdanie to już nikt?
              Wesoła babeczka z ciebie. Przypominasz mi trochę królową śniegu. Tylko ona miała
              serce, mimo że z lodu.
              Ps. Wykazujesz bardzo ciekawe przejawy wybiórczej tolerancji.
              • ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:19
                Ekstremisci katoliccy nie chca tolerancji, akceptacji odmiennosci, oni
                chca wolnosci do obrazania i lzenia wszystkich o odmiennych pogladach,
                prawa do zakazywania i przesladowania - a jak slusznie tego nie dostaja
                to dra ryje, ze ktos ich dyskryminuje.
                • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:29
                  Poczytaj dobrze to forum i zauważ kto z kogo lży. Ja nikogo nie staram się
                  oceniać wedle wiary. Znam wielu ateistów i szanuję ich jako ludzi jak i również
                  szanuję ich poglądy. Za to uważam że każdy człowiek powinien mieć wbudowany
                  kompas moralny a to już etyka a nie religia.
                  "Życie ludzkie nie ma ceny". Zgodzisz się z tym czy nie?
                  • ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:36
                    Zgodze sie - ale zycie stawia przed ludzmi sytuacje, w ktorych takie
                    proste haselka sa poddawane sprawdzianowi. Czasami trzeba dokonac
                    aborcji - i tego czasami wymaga etyka. Lepiej przerwac ciaze niz
                    doprowadzic do smierci matki - ktora ma prawo podjac decyzje o
                    kontynuowaniu wlasnego zycia kosztem ciazy - nikt wspolczesnie nie
                    musi regulowac swoich poczynan w oparciu o starotestamentowe zakazy i
                    surowa filozofie prawa plemiennego!!!!

Poza tym katolicy nie maja prawa narzucac swojego sposobu pojmowania
                    swiata i swoich wartosci niekatolikom, ateista, agnostykom - a ich
                    agresywna ofensywa ideologiczna ma na celu pozbawienie ludzi prawa do
                    podejmowania decyzji o sobie samym. TO niedopuszczalne.
                    • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:50
                      Owszem, zagrożenie życia matki jest sytuacją powiedzmy łagodzącą. Mówię
                      powiedzmy, ponieważ wątpię by zawsze było to jedyne wyjście.
                      Ale mówimy tu ogólnie o aborcji!
                      Wyobrażasz sobie kraj w którym 12 latki puszczają się wszędzie i z każdym bo
                      wiedzą że w razie wpadki mogą poskrobać?
                      Nie uważasz że takie ustanowienie prawa by każda kobieta mogła usunąć ciążę na
                      własne życzenie jest zbyt szerokie?
                      Wiesz ile aborcji rocznie byłoby przeprowadzanych? Ludzie kompletnie przestali
                      się przejmować czymś takim jak chociażby planowanie rodziny, a aborcję mogliby
                      zacząć traktować z obojętnością jak przy braniu antybiotyku. Nie uważam że
                      potrzebujemy czegoś takiego.
                      Co do kościoła, nie mam tu własnego zdania gdyż nie znam materiałów na temat
                      "chamskiego" wchodzenia i mieszania się w tę sprawę. O aborcji piszę ze względów
                      (jak mi się wydaje) czysto etycznych.
                      Nie chcę by ciąża stała się chorobą a morderstwo lekiem na nią.
                      • ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 10:55
                        Ja tez nie uwazam, ze aborcja na zyczenie to najlepszy z mozliwych
                        pomysl. Aborcja powinna byc ostatecznoscia, a zeby ludzie nie
                        uciekali sie do tej drastycznej metody radzenia sobie z niechciana
                        ciaza potrzebna jest rzetelna edukacja seksualna i wyuczenie
                        nastolatkow i starszych odpowiedzialnych postaw wzgledem seksu. To
                        zadanie dla rodziny i szkoly. Tylko, ze zarowno rodzice jak i
                        nauczyciele (czy tez MEN) uciekaja od problemu ze wstydu, niewiedzy
                        (rodzice) albo lenistwa i obawy przed kosciolem (ministerstwo/rzad).

Jednym slowem podziemie aborcyjne bedzie w Polsce jeszcze dlugo
                        istnialo a sprawa Alicji Tysiac nie bedzie ostatnia.
                        • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 19:28
                          ulther napisał:

> Ja tez nie uwazam, ze aborcja na zyczenie to najlepszy z mozliwych
                          > pomysl. Aborcja powinna byc ostatecznoscia, a zeby ludzie nie
                          > uciekali sie do tej drastycznej metody radzenia sobie z niechciana
                          > ciaza potrzebna jest rzetelna edukacja seksualna i wyuczenie
                          > nastolatkow i starszych odpowiedzialnych postaw wzgledem seksu.

Zgadzam się w 100%. Niestety znając życie skończy się na tym że aborcja będzie
                          ogólnie dostępna. Ciekawe czego będą wtedy uczyć na "wychowaniu do życia w
                          rodzinie".
                          Niestety nikt nie chce wziąć przykładu z japoni gdzie edukacja seksualna jest na
                          prawdziwie wysokim poziomie a i przestępstwa seksualne są bardzo, ale to bardzo
                          rzadkie!!!!
                      • hermina5 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 12:16
                        >Nie uważasz że takie ustanowienie prawa by każda kobieta mogła
                        usunąć ciążę na
                        > własne życzenie jest zbyt szerokie?
                        > Wiesz ile aborcji rocznie byłoby przeprowadzanych? Ludzie
                        kompletnie przestali
                        > się przejmować czymś takim jak chociażby planowanie rodziny

Nie, nie jest zbyt szerokie. Jest normalne. Aborcja była dostepna
                        przez cały PRL, a jakos masowo tabuny kobiet nie skrobały się po 45
                        razy w zyciu po 45 stosunkach w dni płodne. Co wiecej, w tym PRL-u
                        przy pełnej dostepnosci aborcji mielismy dwa ogromne wyze
                        demograficzne - lata 60. i przełom lat 70/80.

Obecnie przy całkowitym niemalze zakazie aborcji mamy najnizszy
                        przyrost demograficzny w Polsce w XX wieku. Gdzie sie podziewają te
                        dzieic? W beczkach?

>Wiesz ile aborcji rocznie byłoby przeprowadzanych?

A wiesz ile jest teraz? Osobiscie znam 4 kobiety po aborcji. One nie
                        znajdują sie w statystykach, za nie ginekolofdzy kupują sobie
                        swietne samochody. I to jest twoim zdaniem normalna sytuacja?

Kobiety nie są tak tępe jak ci sie wydaje - aborcja ZAWSZe je
                        obarcza fizycznie - nie robią jej zamaist antykoncpecji, ale kiedy
                        antykoncepcja zawiodła - to najpopularniejsza aborcja w Polsce po 93
                        roku.
      • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:11
        Może po prostu jako jedyni daliśmy się oprzeć złej modzie?
        Jakoś 10, 20, 30 lat temu nie było wielkich problemów z brakiem aborcji.
        Dlaczego teraz jest?
        Bo moim zdaniem ludziom zaczęło się w D#$% przewracać.
        Człowiek nie jest Bogiem... Nie powinien podejmować takich decyzji. Owszem
        czasem trzeba, ale są to skrajne przypadki. Większość aborcji jest
        przeprowadzana zupełnie bez sensu.
        To moje zdanie i będę się go trzymał. Ja się cieszę z tego powodu że podobnie
        jak moi rodzice nawet nie myślę o tej opcji.
        • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:24

> Może po prostu jako jedyni daliśmy się oprzeć złej modzie?
          modzie? MODZIE? jesteś niepoważnym gówniarzem

> Jakoś 10, 20, 30 lat temu nie było wielkich problemów z brakiem aborcji.
          > Dlaczego teraz jest?
          bo 20 i 30 lat temu kobiety w Polsce miały prawo do aborcji!

> Bo moim zdaniem ludziom zaczęło się w D#$% przewracać.
          > Człowiek nie jest Bogiem... Nie powinien podejmować takich
          > decyzji.
          dziecko, to nie podejmuj, a od innych kobiet i mężczyzn - wara!
          > Owszem
          > czasem trzeba, ale są to skrajne przypadki. Większość aborcji jest
          > przeprowadzana zupełnie bez sensu.
          > To moje zdanie i będę się go trzymał. Ja się cieszę z tego powodu że podobnie
          > jak moi rodzice nawet nie myślę o tej opcji.

życzę tobie jedenaściorga dzieci, ANTYKONCEPCJA BYWA ZAWODNA
          albo trzynaściorga

• cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:39

> życzę tobie jedenaściorga dzieci, ANTYKONCEPCJA BYWA ZAWODNA
            > albo trzynaściorga
            >
            Wiem że jest zawodna, więc jej nie stosuję :)
            Co do dzieci dziękuję :) Życzysz mi wiele szczęścia, acz planują dwójkę bądź
            czwórkę. Jak wyjdzie zobaczę, ale jeśli moim rodzicom się udało to czemu miałbym
            być gorszy? :)
            Tobie również wesołej 11 bądź 13 małych aniołków życzę! :)
            • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:55
              >
              > > życzę tobie jedenaściorga dzieci, ANTYKONCEPCJA BYWA ZAWODNA
              > > albo trzynaściorga
              > >
              > Wiem że jest zawodna, więc jej nie stosuję :)
              ooooooo, to życzę ci jako osobie odbierającej prawo do aborcji innym ludziom niż
              ty, 14 dzieci!

> Co do dzieci dziękuję :) Życzysz mi wiele szczęścia, acz planują >dwójkę bądź
              czwórkę.
              Ale ja ci życzę czternaściorga dzieci! co to jest? kobieta jest płodna przez
              około 30 lat zycia, wiek reprodukcyjny to okres między ok 15-45 lat!

>Jak wyjdzie zobaczę, ale jeśli moim rodzicom się udało to czemu >miałby
              > m
              > być gorszy? :)
              ?????????

> Tobie również wesołej 11 bądź 13 małych aniołków życzę! :)
              nie, dzięki, aniołki to zatrzymaj dla siebie, ja jestem normalna

także twoje życzenia niech się spelnią tobie, mam jedno i więcej nie zamierzam,
              ja stosuję antykoncepcję, a jesli mnie zawiedzie, mam w odwodzie aborcje

ale tobie zyczę tyle dzieci ile bog da, najlepiej 14, niech ci bozia za twą
              mądrość, którą się tu z nami podzielileś, wynagrodzi cztternastką dzieci
              (żywych, nie aniołków, aniołków w postaci płodów z wadą letalną, umierających w
              pierwszej dobie życia lub podczas porodu oczywiście też ci życzę i twojej
              narzeczonej,ale dodatkowo poza tą 14, nie ważcie się ich wyskrobać, takie
              bezmózgie to przecież też dar od boga i prawdziwa polka katoliczka donosi trupa
              i "urodzi" :)
              • cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 23:11
                > > Tobie również wesołej 11 bądź 13 małych aniołków życzę! :)
                > nie, dzięki, aniołki to zatrzymaj dla siebie, ja jestem normalna
                >
                > także twoje życzenia niech się spelnią tobie, mam jedno i więcej nie zamierzam,
                > ja stosuję antykoncepcję, a jesli mnie zawiedzie, mam w odwodzie aborcje
                >
                > ale tobie zyczę tyle dzieci ile bog da, najlepiej 14, niech ci bozia za twą
                > mądrość, którą się tu z nami podzielileś, wynagrodzi cztternastką dzieci
                > (żywych, nie aniołków, aniołków w postaci płodów z wadą letalną, umierających w
                > pierwszej dobie życia lub podczas porodu oczywiście też ci życzę i twojej
                > narzeczonej,ale dodatkowo poza tą 14, nie ważcie się ich wyskrobać, takie
                > bezmózgie to przecież też dar od boga i prawdziwa polka katoliczka donosi trupa
                > i "urodzi" :)

Zdefiniuj słowo normalna. Bo wielu ludzi może poczuć się urażonych tą formą
                wypowiedzi. Co do ilości to dobrze powiedziałaś. Ile Bóg da tyloma się zajmę. Co
                do wad letalnych, szanse ich wystąpienia są małe, trzeba na prawdę mieć niefart.
                Jeśli dobrze pamiętam wynikają z wad genetycznych. I w mojej rodzinie jak i w
                rodzinie mojej narzeczonej nie było "martwych" porodów. Podobnie jak raka czy
                chorób genetycznych. Tak więc myślę że nie mam czym się martwić na dzień dzisiejszy.
        • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:28
          > Może po prostu jako jedyni daliśmy się oprzeć złej modzie?
          nikt Polaków i Polek nie pytal o zdanie, mimo że zebrano ponad milion podpisów
          za referendum w tej sprawie
          pachołki watykanu, katobeton i bydło twojego pokroju narzucilo siłą wszystkim
          Polakom zbrodniczą ustawę antyaborcyjną i wprowadzili na ziemiach polskich
          NIEWOLNICTWO REPRODUKCYJNE odbierające kobietom człowieczeństwo, godność, prawo
          do decydowania o własnym ciele i życiu

• cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:42
            Sorry bardzo, jak już mówiłem wcześniej kobieta powinna liczyć się z faktem że w
            wyniku pożycia może postać dziecko.
            Już tego nie uczą na biologi? o.O
            I co Ty tak z tym niewolnictwem? Aborcja to ucieczka od odpowiedzialności (nie
            mówię tu o gwałtach).
            Poza tym jakie referendum? Masz na myśli kilka petycji w większych miastach?
            • pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:58
              już ci pustaku pisałam, średnio 5 stosunkow na sto, mimo antykoncepcji kończy
              się ciążą, dlatego kobiety w całej Europie maja dostęp do legalnej, bezpiecznej,
              taniej, często refundowanej aborcji

• hermina5 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 12:21
          >Jakoś 10, 20, 30 lat temu nie było wielkich problemów z brakiem
          >aborcji

Jak już o czyms piszesz, drogi młodzieńcze, to choć sprawdz
          postawowe fakty!

30 lat temu ABORCJA BYŁA W POLSCE CAŁKOWICIE DOSTEPNA, wiec nie
          mogło byc problemu z jej brakiem!

20 lat temu ABORCJA BYŁA W POLSCE CAŁKOWICIE DOSTEPNA, wiec- patrz
          punkt wyżej.

Tę idiotyczną ustawę wprowadzono w 1993 roku, a przyklepano w 1997.
          Mimo prostestów narodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka