Dodaj do ulubionych

Na SGH kolejka po studia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 02:35
Nie zazdroszczę - zwłaszcza, że rok temu o ile pamiętam było na to dużo
więcej czasu i w ogóle w kolejkach nie stałem. Życzę powodzenia i do
zobaczenia w październiku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ox Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.timplus.net 14.07.06, 08:19
      Wlasciwe studia skonczylem juz pare lat temu ale widze, ze jest nadal tak jak
      bylo. Nikt nic nie wie, a studenci sa traktowani jak bydlo i 5 kolo u wozu. I
      nie zmienia tego fakt uzywania internetu do rekrutacji. Na SGH nie uzywaja i
      widac co sie dzieje, z kolei na SGGW uzywaja, ale lepiej by bylo gdyby
      prowadzili rekrutacje w tradycyjny sposob, bo sposob w jaki ona dziala wola o
      pomste do nieba. Osobna sprawa to strony internetowe uczelni. Nieprzejrzyste i
      nieaktualne, zawsze trzeba isc (lub jechac kilkaset km) do dziekanatu, w ktorym
      jasnie wielmozne panie laskawie racza poinformowac kandydata na studia, albo i
      nie... A pozniej Ci wszyscy naukowcy (czesto z SGH) zostaja ministrami i rzadza
      krajem przenoszac styl dzialania uczelni na wlasne rzady.
    • Gość: Paweł Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.epstein.com.pl 14.07.06, 08:26
      Stara polska zasada: to uczniowie są dla uczelni, a nie na odwrót... :-)
      SGH kultywuje tradycje.
    • Gość: kanar Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.acn.waw.pl 14.07.06, 08:47
      to jest chamstwo
      te dziekany czy rektory to jakaś ciemna masa!
      traktują ludzi jak bydło, i i sobie zycia nie ulatwiajają.
      komuna tkwi w tych profesorkach
      nic sie nie zmienilo
      • Gość: gngbn Teczka z gumką IP: *.hrk.pl / *.hrk.pl 14.07.06, 08:51
        Skoro powodem jest tylko brak zaufania do systemu internetowego, to po co chcą
        dokumentów w "biełej teczce z gumką"??!!!
        • Gość: lele Re: Teczka z gumką IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 14.07.06, 09:00
          PO to, że te teczki się archiwizuje, a przy tysiącach teczek w archiwum w
          kwiatki ciapki i puchatki (a takie są przez kandydatów uwielbiane) zapanowałby
          nieziemski burdel. Zrozumiano?
          • dawid_madian Re: Teczka z gumką 14.07.06, 10:42
            Teczka ma format A4, jak niby kolor bądź wzorek miałby zmienić układ teczek?
      • Gość: lele Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 14.07.06, 09:08
        Ciemną masą są Ci, którzy nie zorientowali się, ze dokumenty mozna przesyłać
        pocztą lub za pomocą kuriera. A jeżeli kandydat się nie dostanie, to szkoła
        przesyła mu dokumenty poleconym do domu i w żadnej kolejce stać nie musi (ani
        znienawidzonego SGH oglądać).
        • Gość: Fan ZDM Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.coconet.pl 14.07.06, 09:43
          Twój styl jako żywo przypomina mi przysłowiową panią z dziekanatu (i dowcip o tym, jak do lekarza przyszła żaba ze studentem w d...).
          • Gość: qw Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 14.07.06, 10:21
            Osoba, która Tobie odpowiedziała, sama w zeszłym roku była kandydatem do SGH,
            obecnie jest studentką i częściowo pomaga opanować chaos wprowadzony głównie
            przez głupotę kandydatów, którzy bardzo często nie są w stanie zrozumieć
            prostego zdania napisanego na kartce i umieszczonego przed ich nosem: "dokumenty
            składamy tu i tu".
            • Gość: Fan ZDM Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.coconet.pl 14.07.06, 10:41
              Nieco więcej zaufania do systemu KReM wydatnie pomogłoby w opanowaniu tego chaosu. Na pewno bardziej, niż białe teczki i gumeczki (ok, wiem że też uważasz to za absurd). Naprawdę nie sądzę, żeby dr JM-D firmowała swoim nazwiskiem coś, co nie nadawałoby się do użytku.

I jeszcze jedna uwaga do przemądrzałej przedpiszczyni: "Ciemną masą są Ci, którzy nie zorientowali się, ze dokumenty mozna przesyłać
              pocztą lub za pomocą kuriera. "
              Domyślam się, że jeśli poczta (lub kurier) nie dostarczy tych dokumentów w terminie, uczelni nie będzie to nic obchodziło, a inna przemądrzała osoba powie wtedy: "trzeba było przywieźć osobiście"?
              • Gość: qw Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 14.07.06, 10:50
                > Nieco więcej zaufania do systemu KReM wydatnie pomogłoby w opanowaniu tego chao
                > su.

O tym nie decydują w żadnej mierze pracownicy dziekanatu.

> I jeszcze jedna uwaga do przemądrzałej przedpiszczyni: "Ciemną masą są Ci, któr
                > zy nie zorientowali się, ze dokumenty mozna przesyłać
                > pocztą lub za pomocą kuriera. "
                > Domyślam się, że jeśli poczta (lub kurier) nie dostarczy tych dokumentów w term
                > inie, uczelni nie będzie to nic obchodziło, a inna przemądrzała osoba powie wte
                > dy: "trzeba było przywieźć osobiście"?

Jeszcze nigdy nie było takiej sytuacji. I to Ty jesteś przemądrzały.
                • Gość: Fan ZDM Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.coconet.pl 14.07.06, 12:16
                  > > Nieco więcej zaufania do systemu KReM wydatnie pomogłoby w opanowaniu teg
                  > o chao
                  > > su.
                  >
                  > O tym nie decydują w żadnej mierze pracownicy dziekanatu.

W którym miejscu napisałem, że decydują?

> > Domyślam się, że jeśli poczta (lub kurier) nie dostarczy tych dokumentów
                  > w term
                  > > inie, uczelni nie będzie to nic obchodziło, a inna przemądrzała osoba pow
                  > ie wte
                  > > dy: "trzeba było przywieźć osobiście"?
                  >
                  > Jeszcze nigdy nie było takiej sytuacji.

Ha, ha, ha, mam uwierzyć w to, że jeszcze nigdy nie zaginęła/nie opóźniła się znacznie żadna adresowana do SGH przesyłka pocztowa? A nawet jeśli takie cuda się zdarzają, to do czasu. I co zrobi uczelnia, kiedy wysłane pocztą świadectwo nie dotrze na czas?

> I to Ty jesteś przemądrzały.

O przepraszam, ja o nikim nie wyrażam się per "ciemna masa".
    • dawid_madian Re: Na SGH kolejka po studia 14.07.06, 10:48
      No to już raczej wiadomo, którą uczelnię należy omijać łukiem. Jak mają problemy
      przy zgłaszaniu się kandydatów, to co będzie ze studiowaniem?
      • Gość: qw Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 14.07.06, 10:53
        Wybierasz uczelnię na podstawie długości kolejek w dziekanatach? Liczba chętnych
        do studiowania w esgiehu wzrosła o 30% w ciągu roku, możesz spokojnie omijać.
        • dawid_madian Re: Na SGH kolejka po studia 15.07.06, 16:31
          Uczelnia która utrzymuje wysoki poziom nie pojawia się w gazetach z powodu
          gigantycznych kolejek, ale w związku z sukcesami edukacyjnymi i naukowymi. A co
          można powiedzieć o uczelni, która nie potrafi nawet zorganizować rekrutacji? Że
          jest cudowna i wspaniała?
    • Gość: ola Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:49
      na sgh nic sie nie zmienia. w dziekanatach zawsze byl balagan i balagan bedzie.
      zalatwienie jakiejkolwiek sprawy z paniami z okienka to prawdziwy koszmar.
      chyba, ze panie z okinka wymieni sie na nowe, zreformowane.
      wstyd!
      • Gość: qw Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 14.07.06, 11:04
        > na sgh nic sie nie zmienia.

Bredzisz.
        • Gość: ms Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:13
          Polecam porównanie dziekanatu SGH i podejścia wykładowców - np. z UW albo PW, i zobaczysz, jaki w SGH jest komfort.
          A jak się nie chce stać w kolejce, to przecież nie musisz, studiować na SGH też nie. Wolna wola.
          • Gość: qp Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:47
            Japiszonki z SGH daja odpor na forum. ;]
            • Gość: ja... Re: Na SGH kolejka po studia IP: 217.153.163.* 14.07.06, 13:43
              ke?

no dobra - kolejki moze z dupy ale coz

natomiast wyzlosliwianie sie na temat teczek to przesada
              wszytsko ale to wsyztsko jest w regulaminie - wymog teczki tez - i jesli ktos
              nagle w kolejce dowaiduje sie ze takowa mila byc no to ja nie wiem jak on sobie
              wyobraza to studiowanie
              juz nie laska przygotowac sie do rekrutacji?
              tak samo jak slysze ze ktos nie wiedzial ze ma byc ksero dowodu albo cos...

dtudent to osoba dorosla odpowiedzialna i samodzielna
              jesli kogos przerasta rekrutacja to moze nie powinien studiowac?

--
              ja
              ...
      • megasia Re: Na SGH kolejka po studia 14.07.06, 15:46
        Panie w dziekanacie na SGH to kochane kobiety! zawsze chciały pomóc, nawet tym
        generującym problemy.a może zwłaszcza takim :)jak się szanuje osobę po 2
        stronie okienka - można liczyć na wzajemność

bardzo miło wspominam ekipę SD, a po mojej obronie razem z dziekanem,
        recenzentem i promotorką uczciliśmy to epokowe wydarzenie szampanem i
        ciachami :)))

Pozdrowienia dla Pań z Dziekanatu!
    • Gość: ania 5 rok sgh Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.localdomain / *.wierzbowski.pl 14.07.06, 13:00
      SGH jest najlepszą uczelnia w Polsce wiec bardzo dobrze trzeba sie potrudzic,
      zeby sie do niej dostac. Wczesniej byl 4- dniowy bardzo ciezki maraton
      egzaminacyjny, teraz macie szczescie, ze mozecie narzekac tylko na kolejki, a
      nie np. na super ciezkie egzaminy.
    • Gość: zc Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.qub.ac.uk / *.qub.ac.uk 14.07.06, 13:43
      uczelnia beznadziejna! kolejki w dziekanatach to juz norma!
      • Gość: ja... Re: Na SGH kolejka po studia IP: 217.153.163.* 14.07.06, 13:44
        jaka norma?

zdefiniuj...
    • Gość: Gosia Re: Na SGH kolejka po studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:03
      Ja jakos bylam tam w srode ok. 8 i wcale nie stalam dlugo w kolejce. wszyscy
      byli mili i kolorowe teczki byly tez przyjmowane...chyba ten artykul troche
      ubarwiony zostal...
    • Gość: bezrobotny po SGH i tak potem zasilą szeregi bezrobotnych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:54
      i po co to się tak pchać na te studia jak i tak pracy nie będzie ?
      • Gość: Zdziwko Re: i tak potem zasilą szeregi bezrobotnych.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.07.06, 17:09
        Jestes pierwszy bezrobotny po SGH. Musisz sie wyjatkowo starac, aby tak bylo. A
        moze chcesz od razu zarabiac krocie? A moze za pozno zczales starac sie o
        prace? Sukcesow w dalszych poszukiwaniach.
      • Gość: mg wawa Wow, nie wiedziałem że istnieją bezrobotni po SGH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.06, 02:24
        Ale na dziesiątki tysięcy absolwentów musi się znaleźć jeden przypadek, prawda?

P.S. Większość ma pracę jeszcze przed skończeniem SGH...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka