kot.behemot W Generalnej Guberni była legalna (dla Polaków) 04.03.10, 21:15 I taki, jak się łatwo domyślić, był kontekst tej akcji informacyjnej. Środa łże i ma nadzieję, że się to nie wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: W Generalnej Guberni była legalna (dla Polakó 04.03.10, 21:18 Organizator tej akcji również uważa Polaków za podludzi, tak jak Hitler? Można odnieść takie wrażenie skoro sięgnął po taki środek wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 W Generalnej Guberni była legalna (dla Polaków) 04.03.10, 21:23 Tak jak Hitler ułatwiał zabijanie małych Polek i Polaków tak teraz chcą ją ułatwić aborcjoniści- smutne ale prawdziwe. Ktoś kto to zauważa broni te maluchy a nie uważa je za podludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Re: W Generalnej Guberni była legalna (dla Polakó 04.03.10, 21:30 kot.behemot napisał: > I taki, jak się łatwo domyślić, był kontekst tej akcji informacyjnej. Środa > łże i ma nadzieję, że się to nie wyda. ----------------------------------------------------------------------- Temat jest bardzo poważny, ale ja zadam Tobie głupie pytanie . T Hitler osobiście dokonywał aborcji Polek .Podajesz takie argumenty to i pytanie głupie.Ale może mądrze odpowiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Adolf wprowadził prawo do aborcji dla Polek 04.03.10, 21:38 Adolf wprowadził takie prawo jak aborcja na życzenie dla Polek. I nie musiał robic potem tych aborcji osobiście- tak jak nigdy nikogo nie zabił w IIWW osobiście. Ale jest przecież odpowiedzialny za Holokaust? Odpowiesz czy jest odpowiedzialny za zabijanie Żydów choć nigdy OSOBIŚCIE nie zabił nikogo? Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Odpowiem Ci równie mądrym pytaniem: 04.03.10, 21:40 Czy Hitler osobiście mordował Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Re: Odpowiem Ci równie mądrym pytaniem: 04.03.10, 23:00 kot.behemot napisał: > Czy Hitler osobiście mordował Żydów? ----------------------------------------------------------------------- Odpowiadam - Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: Odpowiem Ci równie mądrym pytaniem: 05.03.10, 03:43 Odpowiedź: NIE Następne pytanie: czy mimo tego, że Hitler osobiście nie mordował Żydów, uprawnione jest zilustrowanie jego mordą dyskusji o Holocauście? Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:18 tutaj jest plakat dla normalnych kobiet i mężczyzn: 3.bp.blogspot.com/_DH2M5cRZnK4/S474aKhia6I/AAAAAAAAAEg/LWB7tRQUcHU/s1600-h/MASTERCARD.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:19 Raczej dla chorych i nie umiejących trzymać swojej chuci na wodzy. Seks służy do dawania życia. Każdy kto się z tym nie liczy sam tworzy sobie problem. Czemu dziecko ma cierpieć za brak odpowiedzialności rodzica? Odpowiedz Link Zgłoś
nicpon007 Poglądy poglądami, ale z Hitlerem przesadzili. 04.03.10, 21:27 Tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Odnoszę wrażenie, że ałtorytety moralne 04.03.10, 21:27 nie zrozumiały albo nie chcą zrozumieć (dysonans poznawczy) przesłania plakatu. A jest on niezwykle prosty. Po raz pierwszy na ziemiach polskich aborcję zalegalizował reżym hitlerowski. I czy to się podoba tym lewackim paranoikom czy nie takie są fakty i nic tego nie zmieni. żadne żenujące manipulacje, żadne idiotyczne interpretacje. Znamienne, że nikt nie pyta się fundacji o zdanie tylko jakichś lewackich kretynek w rodzaju środy i wysyła się te schizofreniczne pierdy na cały świat przynosząc Polsce wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster Hitler kojarzy się z prolaferstwem 04.03.10, 21:34 tyle udało się fundacji uzyskać bardzo inteligentne matołki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster prolajferstwem! 04.03.10, 21:36 doprawdy, lepiej nie mogli się podłożyć :))) co więcej, należy im się proces z urzędu za gebę Hitlera na polskiej ulicy zero wyczucia, jak to u prawactwa Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: prolajferstwem! 04.03.10, 22:03 To ekstremisci - a kazdy ekstremista z checia siega do repertuaru chwytow skrajnych - tacy juz sa - a przy tym wszystkim beda bredzic o tzw. wartosciach chrzescijanskich. To nasza wersja Talibow. Odpowiedz Link Zgłoś
eruduma Re: Odnoszę wrażenie, że ałtorytety moralne 04.03.10, 21:50 A zabronił Stalin. Poza tym u siebie dobrzy katolicy, jak Hitler, Musolini, Franco. aborcji zabronili! Odpowiedz Link Zgłoś
ulther I co? 04.03.10, 21:58 I co z tego? Hitler chcial zniszczenia Polakow, zakladasz, ze zwolennicy pogladu o prawie kobiet do decyzji dot. utrzymania ciazy czy jej przerwania rowniez kieruja sie checia zniszczenia naszego Narodu? Kwestia aborcji to delikatna sprawa, ktora nie powinna stac sie przedmiotem gorszacej kampanii katolickich fanatykow. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: I co? 04.03.10, 22:17 > Kwestia aborcji to delikatna sprawa, ktora nie powinna stac sie > przedmiotem gorszacej kampanii katolickich fanatykow. No pewnie, lepiej jak jest cicho i nikt nie burzy spokoju aborterów pokazując im jak wygląda ten "zlepek komórek" który usuwają. Naprawdę są lepsze sprawy do obrony niż prawo do zabijania dziecka w brzuchu matki- zastanów sie nim napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: I co? 04.03.10, 22:27 A Ty nie stawiaj sie w pozycji jakiegos medrca, ktory bedzie mnie pouczal zebym lepiej sie zastanowil nad tym co piszesz - sam sie zastanow nad tym co piszesz. Nie zgadzam sie z Twoimi pogladami, uwazam, ze nie masz prawa dyktowac komus jak ma zyc. Pilnuj swoich spraw i nie wtracaj sie ludziom w ich problemy, bo najwyrazniej ich nie rozumiesz. Co wpycha katolikow w taka pyche, bute i arogancje, ze wydaje im sie, ze maja prawo narzucac calemu spoleczenstwu swoje przekonania i poglady? Ja uwazam, ze aborcja jest ostatecznoscia - bo dotyczy potencjalnej osoby ludzkiej - nie zgadzam sie na aborcje po rozwinieciu sie ukladu nerwowego, ktory moim zdaniem wyznacza poczatek bycia czlowiekiem. Do tego momentu to zlepek komorek - z ktorym mimo wszystko nalezy sie obchodzic z wielka delikatnoscia - nie dlatego, ze to maly czlowieczek, tylko dlatego, ze to potencjalna osoba ludzka. Niemniej - tylko jakis glupi doktryner moze zaprzec sie i zakazac czegos kategorycznie - nie bo nie - bo tak mi nakazuje wiara oparta na tekstach napisanych kilka tysiecy lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Pytanie: i co z tego? 04.03.10, 22:09 Co z tego, ze Hitler 'zalegalizowal' aborcje w Polsce? Co ci do tego czy ktos chce usunac swoja ciaze czy zatrzymac? Co za zryte berety. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.guma.balonowa "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:41 Każdy dotknięty takim plakatem może mówić o złośliwym niepokojeniu i zawiadomić organa ścigania - dodaje. mnie złośliwie niepokoją plakaty z Tuskiem Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:06 Mnie PO tez nie bawi, ale wkurzaja mnie katoliccy fanatycy wywieszajacy na ulicach Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
legenda67 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:46 Obok, dla dobrego przykładu, powinni powiesić portret wielkiego autorytetu moralnego, wielkiego patrioty i zbawcy narodu - Bolesława Bieruta, który tejże aborcji zakazał całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia [...] 04.03.10, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:21 Bardzo wyszukane słownictwo. Pozazdrościć.... Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:28 Z pewnoscia nie tak szokujace jak zestawienie strzepow plodu na olowku z Hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:53 Z sześć lat temu widziałem plakat przedstawiający płód w słoiku. Widok mną wstrząsnął i od tamtej pory wiele myślałem o etyce aborcji. Plakat rzeczywiście może być zbyt krwawy ale moim zdaniem ma dobre meritum. Co do starego plakatu z płodem, nie pamiętam by wzbudził sensację podobną do tej mimo iż był rozczłonkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 10:56 Eeeh pozostane przy swoim zdanie: takie groteskowe misteria horrory nie powinny byc wystawiane na ulicach, to prowadzi do nadmiernej agresji i naparzania sie po ryjach zamiast rzetelnej debaty spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 12:31 > sześć lat temu widziałem plakat przedstawiający płód w słoiku. > Widok mną wstrząsnął Płodów w słoiku mozna się naoglądać całe mnóstwo w kazdym muzeum anatomii, nie mówiąc juz o studiach na Akademii Medycznej. To taka sama normalnosc , jak sekcje zwłok. Gdyby kazdym plód w słoiku w formalinie, albo innym roztworze wstrzasał tak jak tobą, to po dziś dzień nikt nie zostałby lekarzem i leczylibyśmy się za pomoca okadzań z dymu. Takze odpusc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 19:11 Wyobraź sobie że to nie fakt ciała martwego będącego w słoiku wywołał u mnie taki efekt. Po prostu zastanawiałem się kto to zrobił i kto mu na to pozwolił. Poza tym wyobraź sobie że jestem paramedykiem i nie boję się ciał ani krwi, fakt do tego można się przyzwyczaić. Poza tym nie każdy chodzi na Akademię Medyczną. I dalej nie wiem co mam sobie odpuścić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i panie Nowakowski 04.03.10, 21:53 To nie sala sądowa. Takie brednie to pan zachowaj dla swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther bmc3i 04.03.10, 22:00 Facet ma racje - plakat jest obrzydliwy. Nie widze powodu aby w powaznej dyskusji dot. wspolczesnego problemu powolywac sie na polityke ludobojcy, ktoremu z pewnoscia nie przyswiecal cel planowania rodziny czy ochrony matek przed porodem mogacym prowadzic do powaznego uszczerbku na ich zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: bmc3i 04.03.10, 22:14 Plakat zmusza ludzi do myślenia dlaczego Hitler połączył fakt dokonywania aborcji przez Polki a liczebnościa dzieci które mogą się urodzić. Skoro Adolf to wiedział to dlaczego teraz niektórzy udają, że zabicie małego dziecka to tylko zabieg? Bo tego dziecka nie widzą. Dlatego pokazanie wyabortowanego dziecka aborterów wścieka- muszą spojrzeć na zabite dziecko a nie na abstrakcyjny byt który chcą usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster plakat zmusza do wymiotów i wniosku, że bohaterem 04.03.10, 22:21 prolajferów jest Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: bmc3i 04.03.10, 22:22 MAmy do czynienia z powaznym problemem - nie jestem fanem aborcji, uwazam, ze powinna byc ostatecznoscia, ale sa przypadki kiedy trzeba jej dokonac i wtedy w Polsce na osobe, ktora powinna miec prawo do zabiegu napadaja wsciekle baby, ktore w mysl chrzescijanskiego milosierdzia wybatozylyby ja rozancami z drutu kolczastego. Zycie to nie starozytny tekst napisany przez szalenca w jaskini - bywa roznie i pelne pogardy potepienie ze strony psycholi nazywajacych sie katolikami to ostatnia rzecz, ktorej w tej dyskusji potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: bmc3i 04.03.10, 22:34 Tyle, że nikt nie batoży nikogo drutem kolczastym, za to wiele dzieci jest usuwanych bo rodzicom nie starcza odpowiedzialności: matce by urodzic a ojcu by wesprzeć matkę (psychicznie i materialnie). A ocenianie poglądów w skali "im starszy/starożytny/ tym gorszy" to Arystoteles jest gorszy niż Hitler z Mein Kampf. Skoro nie jestes fanem aborcji to nie bądź nim tak jak pewnie nie jestes fanem "rozwiązania kwesti Żydów przez Hitlera"- tu nie ma możliwości na zgodę na aborcję tak jak na zabijanie ze względów rasowych Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: bmc3i 04.03.10, 22:42 Aborcja czasem jest konieczna, niekiedy powinna byc dozwolona. Jest uznana procedura medyczna, ktora jest stodowana w okreslonych przypadkach. Tak jak nie prowadzi sie profilaktyki choroby wiencowej przeszczepami serca tak aborcja nie powinna byc wymowka nieodpowiedzialnych ludzi kiedy dojdzie do niechcianej ciazy - w niektorych krajach aborcja jest ekwiwalentem prezerwatywy - a to skrajnie nieodpowiedzialne. Nie jestem fanem aborcji, bo trudno byc fanem aborcji - jestem za to zdecydowanym zwolennikiem zdrowego rozsadku a przeciwnikiem religijnego doktrynerstwa. Zazwyczaj zaden poglad liczacy sobie kilka tysiecy lat nie znosi dobrze konfrontacji z rzeczywistoscia. Wielu starozytnych lekarzy, filozofow mylilo sie w wielu kwestiach - oni jednak probowali poznawac swiat rozumowo a nie uciekali sie do latwych wymowek na zasadzie: grzmi to gniewa sie bog/bogowie/zaraz zjedza nas demony - a to wlasnie domena religijnego postrzegania swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Bo zabójstwo nienarodzonego dziecka jest szokujące 04.03.10, 21:54 tak samo jak parady zboczeńców czy inne ryby lądowe jakie serwuje nam UE. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: lecz sie 04.03.10, 22:05 ulther coś dla Ciebie > www.psychoterapia-polska.info/ Dla Ciebie jeszcze jest czas, można nauczyć Cię widzenia tego co się dzieje wokoło. Ba! Może nawet zaczniesz myśleć za nim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: lecz sie 04.03.10, 22:12 Dzieki za rade;). Sam tez skorzystaj - szkoda zebys zaniedbal autoanalize skoro rzucasz sie na doradztwo psychologiczne. JEst takie stare przyslowie: lekarzy lecz sie sam:D Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: lecz sie 04.03.10, 22:12 sadam, a ja mam coś dla ciebie www.tworki.eu Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: lecz sie 04.03.10, 22:18 Myslisz, ze to taki ciezki przypadek;)? Mimo wszystko to chyba ten, ktory pisal, ze kazdy Polak zaczyna dzien wyrzucajac z siebie zawolanie: "Bog, honor, ojczyzna":P Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: lecz sie 04.03.10, 22:22 Nie mam zamiaru Cię odwiedzać. Wybacz :) Mam ciekawsze rzeczy do robienia. Wiesz, pracuję zakładam, rodzinę. Jak będę chciał obejrzeć małpę to pójdę ze swoimi dziećmi do zoo. Nie będę ich straszył Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: lecz sie 04.03.10, 22:29 Z dziecmi to ty bedziesz chodzil na terapie, bo pewnie beda skrzywione juz w lonie ich biednej matki, ktora bedziesz po katolicku okladal przy niedzielnym obiedzie:P. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: lecz sie 04.03.10, 22:38 ktora bedziesz po katolicku okladal przy > niedzielnym obiedzie:P. Dlaczego tak nie lubisz ludzi mających inne poglądy niż Ty, że musisz ich (kompletnie ich nie znając) że biją swoje żony. Nie wiesz , że np. większość domów samotnej matki (gdzie mogą się schronic ofiary przemocy domowej) prowadzi Kościół- bo właśnie przemoc wobec słabszych jest tym z czym każdy chrześcijanin musi walczyć. Dlatego spreciwiają sie aborcji- zresztą nie tylko chrześcijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: lecz sie 04.03.10, 22:45 Wiekszosc opieki na alkoholikami tez prowadzi kosciol i to b. zle - bo w zamian za wsparcie wymaga udzialu w praktykach religijnych a to juz nie fair. Nie wiem czy obowiazkowe dziekowanie bogu za powstrzymanie od picia to dobry pomysl - nie pije nie dzieki sobie a dzieki bogu - gdzie tu praca nad soba? Bardzo lubie ludzi o odmiennych pogladach, bo dzieki nim swiat nie jest nudny. Robi sie jednak przykro i niebezpiecznie gdy do swoich pogladow probuja kogos sklonic terrorem ideologicznym, sa agresywni, nie wykazuja zrozumienia dla pogladow innych i zakladaja swoja nieomylnosc i wydaje im sie, ze sa depozytariuszami prawd objawionych i jedynymi nieomylnymi w morzu bladzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: lecz sie 04.03.10, 23:05 Sorry, ale wydaje mi się że z tą agresją możesz się również odnieść do siebie. :) Powiem tak, uważam że jesteś inteligentnym i wykształconym człowiekiem. Mówisz o szacunku poglądów innych a sam chcesz wysyłać ludzi na leczenie właśnie za te poglądy. Co do okładania żony. Co to za chrześcijański zwyczaj? Bo jak chodzę do kościoła to o czymś takim nie słyszałem a chodzę dość długo. o.O Szanuję twoje poglądy i staram się po prostu zademonstrować swoje. Jak powiedział ktoś zacny, "Dyskusje rozwijają" tak więc dyskutujmy ale podnieśmy poziom tej dyskusji. :) Co do kościoła katolickiego. Większość ludzi widzi tylko Watykan, księży itp. W moim odczuciu częścią kościoła jestem ja i inni podobni mi wierni. Nie odpowiadamy za decyzje wydawane na górze. Tak jak Ty nie odpowiadasz za błędne decyzje rządu bądź prezydenta. W kościele nawet nie ma możliwości wyborów na biskupów. Tak więc nie traktuj każdego katolika pod szablon. Mogę Cię o to prosić? :) Ja umiem myśleć i nie wyszedłem spod kościelnego stempla tylko urodziła mnie matka jak każdego normalnego człowieka. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: lecz sie 05.03.10, 10:59 Za bardzo pojechalem z tym leczeniem - przepraszam. Ale wlasnie do takich pyskowek prowadza takie akcje - organizowane przez ludzi zaslepionych swoimi pogladami i niegotowych do debaty. Mam inne postrzeganie kosciola - wynika z odmiennego swiatopogladu niz ten prezentowany przez kosciol. Nie zgadzam sie z doktryna, zasadami wiary i hipokrycja, ktora moim zdaniem charakteryzuje kosciol i jego dzialania. Oczywiscie istnieja katolicy otwarci na debate o innym niz dewocyjno-autorytarnym postrzeganiu swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: lecz sie 05.03.10, 19:23 Ja się nie gniewam :) A co do osób zaślepionych swoimi poglądami: Z poglądami jest jak z dziećmi, każdy kocha własne i uważa je za naj naj naj. :P Z drugiej strony zdarzają się ludzie obarczeni siłą przebicia i inteligentnych za razem, niestety jest ich bardzo mało. Co do przygotowania do tematu zgodzę się z Tobą. Ja sam nie uważam się za dość dobrze przygotowanego. Brak mi wiedzy medycznej nawet mimo moich uprawnień ratowniczych :P (o ginekologi też nieco wiem chociaż z większym naciskiem na położnictwo :P ) Brak mi wiedzy teo-naukowej. Co do wiary każdy wybiera własną, a dodam że słysząc o księżach pedofilach, takim Rydzyku czy też innych dziwakach zastanawiam się nad metodami kontroli powołań. Kto dopuszcza takich ludzi do święceń? o.O Co do katolików, człowiek jest człowiekiem nie patrząc na religię. Wojny religijne w europie już się na szczęście skończyły:P Ja mam to szczęście że od urodzenia trafiałem pod skrzydła dobrych księży/sióstr/katechetów. Nie wpajano mi doktryn tylko rozwijano myślenie za pomocą wielu dyskusji. Religia w moim przekonaniu nie może ograniczać myśli. I to w sumie chyba wszystko co chciałem Ci napisać :) Ps. Jest na prawdę wielu "W porządku" katolików, jechowych, żydów czy nawet muzułmanów. Ps2. Nie raz nazywano mnie fanatykiem, ale jaki człowiek nie broni się jak jest atakowany on lub jego światopogląd a tę specyficzną wolność daje nam konstytucja :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: lecz sie 05.03.10, 19:28 no więc myśleć trzeba,rozważać rzecz z róznych punktów widzenia,za i przeciw czyli mieć sumienie i dokonywac wyboru po rozważeniu wszystkiego i to wszystko cała reszta jest biciem piany,klaką i polityką,publiką i pi-arem twoja decyzja,twój wybór,twoje sumienie a sąsiadowi nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: lecz sie 04.03.10, 22:45 z czym do ludzi? kościół prowadzi te domy bo to świetny biznes i pole do indoktrynacji nowych owieczek, tak samo jak i ośrodki opiekuńczo wychowawcze i hospicja, człowieku, skąd ty się urwałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 21:58 wszystkie systemy totalitarne(Hitler, Stalin, Ceausescu, Franco), państwa totalitaryzmu religijnego (Polska, Irlandia, Iran, Pakistan, Arabia) praktykują NIEWOLNICTWO REPRODUKCYJNE i odbierają kobietom prawo do aborcji Organizacjom antichoice wybraly sobie godnego siebie patrona. Hitler do nich pasuje jak ulał. Oszołom, fanatyk, psychol, dewiant, pierdolec. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Polska religijny kraj? w Trzech Króli się pracuje 04.03.10, 22:06 i tym samym tradycja towarzysza wiesława ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 22:14 To chore - powiedziała prof. Środa w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". Jak podkreśliła, Hitler domagał się od Niemek, by rodziły jak najwięcej dzieci. - Faszyzm, stalinizm, rządy Vichy zakazywały aborcji, często pod karą śmierci. To zatem zakaz aborcji łączy się silnie z totalitaryzmem - dodała. Sugeruje p. Profesor poduczyć się nieco historii. Prawo III Rzeszy istotnie zakazywało aborcji Niemkom. Natomiast wobec "podludzi" - Żydów, Polaków, Rosjan etc. - polityka była dokładnie odwrotna, tj. aborcja nie tylko była dozwolona i propagowana, ale w wielu przypadkach (np. "strategicznych" robotnic przymusowych) nawet obowiązkowa. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 12:39 Natomiast wobec "podludzi" - Żydów, > Polaków, Rosjan etc. - polityka była dokładnie odwrotna, tj. aborcja nie tylko > była dozwolona i propagowana, ale w wielu przypadkach (np. "strategicznych" > robotnic przymusowych) nawet obowiązkowa. Moja babka była na robotach przymusowaych w Niemczech. Byla Polką . Urodziła moją matkę w wojne. Ani jej, ani zadnej innej z 300 robotnic z jej fabryki klisz na tych robotach NIKT DO ABORCJI NIE ZMUSZAŁ , wiec nie bredż. Roboty przymusowe to nie były obozy koncentracyjne, gdzie dzieci zabijano po urodzeniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 17:07 Miały szczęście, i tyle. Albo też, na podstawie badania matki, uznano że dziecko będzie "rasowo prawidłowe" i zdatne do germanizacji lub stwierdzono, że jego ojcem był Niemiec - w takich przypadkach prawo nazistowskie czyniło wyjątek. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 22:21 A mnie jednak dziwi, że w katolickiej Polsce Hitler ma działać silniej na wierny lud, niż JP2. Daczego nie umieszczono tam wizerunku papieża i jego wypowiedzi na ten temat. Było ich mnóstwo. Nie działają ?. Na pokolenie JP2 nie działają ?. Hitler ma załatwić to, czego nie potrafił JP2 ?. No nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 22:33 dżejpitu jako głowa kościola rzymsko-pedofilskiego pozwalal się skrobać filipińskim zakonnicom, zgwałconym Serbkom odmawiał prawa do aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 04.03.10, 23:11 maura4 napisała: > A mnie jednak dziwi, że w katolickiej Polsce Hitler ma działać > silniej na wierny lud, niż JP2. Daczego nie umieszczono tam > wizerunku papieża i jego wypowiedzi na ten temat. Było ich mnóstwo. > Nie działają ?. Na pokolenie JP2 nie działają ?. Hitler ma załatwić > to, czego nie potrafił JP2 ?. No nieźle. -----------------------------------------------------------------------Od 3 godzin staram się tłumaczyć,że logo Hitlera nie pasuje zwolennikom zakazu aborcji a pozostałych Polaków, delikatnie piszą - bulwersuje( a mnie mocno wkur...) Odpowiedz Link Zgłoś
sydio Zły wybór 04.03.10, 23:11 Dlaczego Hitler, a nie marszałek Petain? W 1942 bodaj rząd Vichy wprowadził karę śmierci za aborcję. Myślę, że francuski patronat byłby bardziej odpowiedni dla usposobionych patriotycznie polskich antyaborcjonistów Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 04.03.10, 23:12 Od skrajności do skrajności, żadnego umiarkowanego środka poglądów, od wasalstwa do wasalstwa to jest domena Polski. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 05.03.10, 00:21 To nie jest zadne szokowanie. To jest po prostu przypomnienie nam kto pierwszy "zafundowal" Polakom aborcje. Wiadomo, ze dzis bardzo wielu takiej prawdy po prostu nienawidzi gdyz kole ona w slepia jak cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 05.03.10, 02:13 Drogie feministki! Przez najblizsze kilkadziesiat lat antyaborcyjne prawo i rzeczywistosc beda w Polsce istnialy. Ale ponoc 95% Polaczkow deklaruje sie jako katole. Katole w pelni zasluguja na to prawo, skoro wierza i czcza Kosciol i sw. Wojtyle od Prezerwatyw. Wezmy Alicje Tysiac. Martwi sie o pierwsza komunie swego postaborcyjnego ocalenca... A niekatole musza wyemigrowac, lub miec dosyc pieniedzy. I nie zanudzac troska o parszywe a glupie katolki, co zaszly. Odpowiedz Link Zgłoś
wdupe.online Wy zacofani Polacy! 05.03.10, 02:52 Pozwólmy na aborcję, rozdajmy broń społeczeństwu, ocenzurujmy internet - wszystko zgodnie z rządowym programem ,,przyjazne państwo". Zlikwidujmy jeszcze Kościół z tymi wszystkimi klechami, zalegalizujmy marihuanę, dopuśćmy do władzy kobiety z ich parytetem, zmieńmy TVP Kultura na MTV Cool, zlikwidujmy policję, bo to psiarnia, wybierzmy prezydenta, który ma piękną żonę, wybierzmy na papieża szwedzką biskup lesbijkę, wypłaćmy odszkodowania wszystkim pokrzywdzonym przez los ziomom spod bloku, zezwólmy na adopcję dzieci przez homoseksualistów i pedofilów, nie ograniczajmy praw konstytucyjnych! Wymarzmy sprejami wszystkie fasady, wyrzućmy piłkarzy ze stadionów i zasadźmy tam buraki, będzie rodzinnie. Kiedy spełnią się te nasze polskie marzenia Dzieci Neo? Odpowiedz Link Zgłoś
kordek_1 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 05.03.10, 08:32 Według zbrodniarzy aborcyjnych zabójstwo dziecka nienarodzonego nie jest szokujące. Ukazanie zabójstwa nienarodzonego dziecka w tle ze zbrodniarzem Hitlerem jest szokujące. A dla mnie szokujące jest to,że dokonuje się dziś ludobójstwa na nienarodzonych i uprawia się eutanazję na ludziach starych. I to jest ludobójstwo większe niż, ludobójstwo Hitlera. A warto by się sobie przyjrzeć i sprawdzić czy w naszym społeczeństwie ludobójstwo nienarodzonych nie pochodzi z ich serc - ze zdeprawowanego sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kordek_1 05.03.10, 16:09 kordek_1 napisał: > Według zbrodniarzy aborcyjnych zabójstwo dziecka nienarodzonego nie jest > szokujące. Ukazanie zabójstwa nienarodzonego dziecka w tle ze zbrodniarzem > Hitlerem jest szokujące. A dla mnie szokujące jest to,że dokonuje się dziś > ludobójstwa na nienarodzonych i uprawia się eutanazję na ludziach starych. I > to jest ludobójstwo większe niż, ludobójstwo Hitlera. A warto by się sobie > przyjrzeć i sprawdzić czy w naszym społeczeństwie ludobójstwo nienarodzonych nie pochodzi z ich serc - ze zdeprawowanego sumienia. Prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne medi... 05.03.10, 10:24 jest to zwykłe propagowanie faszyzmu,zmuszanie do płodzenia dzieci które potem idą do adopcji,tak jak było za Hiltlera,zmuszano do rodzenia właściwej rasy,a nawet gwałcono i przetrzymywano do czasu porodu aby zapewnić urodzenie przyszłych Niemców. Cała reszta bajki o jakimś ratowaniu życia komórek jest fikcją reklamową,dla zamydle- nia oczu,podobnie jak rzekomo patriotyczne pobudki młodzieży wszech- polskiej chodzącej ze swastykami. Polak nigdy nie będzie nosił swas- tyki ani portretu Hitlera. Więc czas skończyć to wielkie oszustwo dla ogłupiałych ciotek i panienek. To jest biznes,i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
wdupe.online Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 15:18 Biznes na propagowaniu faszyzmu? Hehe;-) Może gdyby kiedyś było mniej takich ciemnych ludzi jak Ty maureen2 Szwedzi nie wycięliby naszej pijanej szlachty, nie byłoby 3 rozbiorów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 16:19 na adopcjach misiu,na pomocy i pośredniczeniu,misiu bury to jest biznes zawsze pośrednik zarabia,taka robota,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maureen2 05.03.10, 16:11 Masz zdrowo pomieszane pod deklem. Pewnie Hitler ci podyktowal co masz napisac! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Szokują plakatem z Hitlerem". Zagraniczne me 05.03.10, 19:07 maureen2 napisała: > jest to zwykłe propagowanie faszyzmu,zmuszanie do płodzenia dzieci > które potem idą do adopcji,tak jak było za Hiltlera,zmuszano do > rodzenia właściwej rasy,a nawet gwałcono i przetrzymywano do czasu > porodu aby zapewnić urodzenie przyszłych Niemców. Cała reszta bajki > o jakimś ratowaniu życia komórek jest fikcją reklamową,dla zamydle- > nia oczu,podobnie jak rzekomo patriotyczne pobudki młodzieży wszech- > polskiej chodzącej ze swastykami. Polak nigdy nie będzie nosił swas- > tyki ani portretu Hitlera. Więc czas skończyć to wielkie oszustwo > dla ogłupiałych ciotek i panienek. To jest biznes,i pieniądze. ********************** Stosuje się dwa standardy moralności, wysyła się żołnierzy na wojenki mordować ludzi z jednoczesnym zakazem aborcji w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wzruszyła mnie świętość życia Hitlera 05.03.10, 10:29 i całe szczęście że nikt go nie wyabortował. A jakież wzruszajace byly te jego nóżki i rączki... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Wzruszyła mnie świętość życia Hitlera 05.03.10, 12:44 Jesli ktoś w Polsce wizerunkiem Hitlera chce do czegokolwiek zniechecać lub przerazać - to powiem jedno- osiąga cel odwrotny do zamierzonego. Ludzie zaczynaja uwazać, z e facet, ktory to wystawia ma coś nie tak z głową. Morda Hitlera wisząca w Poznaniu w centrum dodatkowo fascynuje zapewne wycieczki niemieckie i kojarzy siez historia. Teraz jeszcze wywiescie wujka Adolfa we Wrocławiu i Gdańsku i zobaczycie co robią niemieckei wycieczki ... Odpowiedz Link Zgłoś
cosimo To kościół najwięcej skorzystał na Hitlerze 05.03.10, 17:44 i Musolinim, więc niech lepiej tak wiele nie szafuje faszyzmem, sam nie jest wiele lepszy (jeśli nie gorszy). Odpowiedz Link Zgłoś
grom52 Moralne dno " swietoszkow " 08.03.10, 04:58 - to przyklad do czego moze doprowadzic ekstremizm religijny. Zaslepienie i obled polaczony z nienawiscia. Leczcie sie swietoszki. Odpowiedz Link Zgłoś