fichtel1 11.03.10, 07:04 Dziewiataja Rota!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lichttrager Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 07:06 Za Naszą wolność i Waszą!!! Huuurrrraaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Marzę o dniu... 11.03.10, 08:22 Marze o dniu, w którym jakiś ważny polityk wszystko jedno z jakiej partii - szczerze i otwarcie, odpowie na pytanie: dlaczego i po co tam pojechaliśmy? --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 09:05 > dlaczego i po co > tam pojechaliśmy? Bo jesteśmy w NATO i kochamy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
werato2 Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 09:22 Wiesz czego nam brakowało przed 2 wojną światową ?? jak nie to się domyśl .Czy myślisz że mielibyśmy taki sprzęt jak teraz siedząc na dupie w Polsce ,A nasi żołnierze takie doświadczenie bojowe ?? myślę że nie .Owszem zysków materialnych zero ale nie wszystko da się przeliczyć na ojro jak mówią nasi zachodni sąsiedzi .Przemyśl to proszę i nie wyciągaj pochopnych wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 09:30 Szkoda tylko ze jesteśmy w tej sytuacji okupantem obcego terytorium, doświadczenie bojowe i sprzęt (za który zapłaciliśmy) to zbyt wysoka cena jak za neutralność w konflikcie który nas kompletnie nie dotyczy. W bajki o terrorystach można między bajki włożyć, pomagamy jedynie Amerykanom szybciej pozbyć się przestarzałej broni, zabijając niewinnych ludzi, którzy mają pełne prawo bronić swojej suwerenności. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 09:59 werato2: > A nasi żołnierze takie doświadczenie bojowe ?? Ale po co nam doświadczenie mundurowych zbirów w mordowaniu ludności cywilnej obcego kraju, który w niczym nam nie zawinił? Lepiej, żeby przestępcza mafia była jak najmniej doświadczona. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 To wina talibów 11.03.10, 11:26 To wina talibów. Powinni byli wychodzić przed dom, stawać pod ścianą i prosić okupacyjnych żołnierzy aby ich zastrzelili. Strzelanie przez okna do okupantów to skandal i słusznie te domy zbombardowano. Niemcy w czasie okupacji to nawet całą Warszawę zniszczyli za to, że Polacy stawiali opór, a nie tylko pojedyncze domy. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 09:33 > Marze o dniu, w którym jakiś ważny polityk wszystko jedno z jakiej partii - szczerze i otwarcie, odpowie na pytanie: dlaczego i po co tam pojechaliśmy? nie jestem politykiem ale mogę na to pytanie odpowiedzieć; w Iraku w zeszłą niedziele odbyły się demokratyczne wybory w kórych wzieło udział 62% uprawnionych do głosowania co jest olbrzymim sukcesem Busha bo trzeba pamietać, że tamtejsi religijni radykałowie sa stanowczo przeciwni takim wyborom co zreszta jest zrozumiałe bo demokracja znacznie ogranicza ich wpływy a o to przeciez idzie by religini przywódcy mieli goowno do powiedzenia, tak? Analogicznie; po to samo pojechali do Afganistanu... Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy ale superpoliticalcorrectness :) 11.03.10, 09:48 moje najszczersze gratulacje... nawet na WUMLu trudno byłoby znaleźć podobnie zdolnego ucznia... ciekawe co widzisz jak patrzysz w lustro :) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz teraz to mnie obraziłeś... 11.03.10, 10:05 superpoliticalcorrectness żeby mi cos takiego jak wyżej zarzucać...?!!! Chłopie - otwórz oczy i przestań podpierać się ideologią.. Skoro w kraju w którym udział w głosowaniu jest obarczony ryzykiem utraty zycia do urn przychodzi 62% uprawnionych to jest to kuziwa sukces jankesów i innych "okupantów", tak? Popatrz jaka jest frekwencja w naszym kraju gdzie przeciez nikt ci łba nie rozwali za to, że oddałes głos "szatanowi" demokracji a tam mimo to ludzie poszli... I oddając sprawiedliwość trzeba napisać to co ja napisałem ale ty możesz dalej powielać schematy w mysleniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy ciebie nic nie jest w stanie obrazic 11.03.10, 10:13 jako że obraza ima się tylko myślących :) W Polsce w latach 1945-1990 do urn chodziło ponad 90 proc. uprawnionych, ale nie bardzo rozumiem czego ma to niby dowodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: ciebie nic nie jest w stanie obrazic 11.03.10, 10:16 > W Polsce w latach 1945-1990 do urn chodziło ponad 90 proc. skor nie widzisz różnicy między modelami stalinowskiej demokracji a nasza (zachodnia) demokracją to jedyne co mogę to pozdrowić Cie środkowym palcem.. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy podtrzymuję niestety swoją tezę 11.03.10, 10:22 bo nie widzę różnicy między modelami narzuconej demokracji, która nie jest systemem, który można narzucić. W Polsce frekwencja była większa niż w Iraku, mimo że nikt do nas nie strzelał. Po prostu tak działa PRESJA siły - u nas siły komunistów, od których wszystko zależało, w Iraku - siły zwycięskiego okupanta, od któego wszystko zależy. W obu wypadkach nie możemy mówić o demokracji, czyli systemie z własnego wyboru i z własnej potrzeby. Jeśli czujesz brak zajęcia dla środkowego palca (mam nadzieję że u ręki), to sobie go umieść w jakimś ciepłym choć niekoniecznie wonnym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Marzę o dniu... 12.03.10, 09:57 > nie jestem politykiem ale mogę na to pytanie odpowiedzieć; w Iraku w > zeszłą niedziele odbyły się demokratyczne wybory w kórych wzieło > udział 62% uprawnionych do głosowania co jest olbrzymim sukcesem > Busha bo trzeba pamietać, że tamtejsi religijni radykałowie sa > stanowczo przeciwni takim wyborom co zreszta jest zrozumiałe bo > demokracja znacznie ogranicza ich wpływy a o to przeciez idzie by > religini przywódcy mieli goowno do powiedzenia, tak? > Analogicznie; po to samo pojechali do Afganistanu... Struktura spoleczna Afganistanu, oparta o plemiona, nie pozwala na wprowadzenie demokracji parlamentarnej. W Iraku jest podobnie, aczkolwiek nie az tak tragicznie. Lata Saddama pozostawilo to spoleczenstwie nieco bardziej zmodernizowane. Ale mimo tego, klany, przynaleznosc religijna i zaleznosci gospodarcze wciaz oznaczaja ograniczenia. Szyita nie bedzie glosowal na Sunnite, a Kurd na Szyite. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 10:18 szarak_44 napisał: > > Marze o dniu, w którym jakiś ważny polityk wszystko jedno z jakiej > partii - szczerze i otwarcie, odpowie na pytanie: dlaczego i po co > tam pojechaliśmy? Ano po to, by nam samoloty nie wlatywały do okien. A opowieści jak to tylko USA było wrogiem terrorystów wsadź sobie w buty. Bo cała cywilizacja chrześcijańska jest ich wrogiem. I najwyżej bylibyśmy następni w kolejce. A o to właśnie muzułmanom chodzi. O walkę z nami pojednyczo, bo w kupie jesteśmy zbyt silni... > --- > Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas > Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. > Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... > Jesteśmy Słowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 10:23 masz na myśli oczywiście afgańskie samoloty? Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 10:49 afganskie latawce niewidzialne dla radarow.. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Marzę o dniu... 11.03.10, 13:21 > było wrogiem terrorystów wsadź sobie w buty. Bo cała cywilizacja chrześcijańska > jest ich wrogiem nie tylko ich, większości ludzi myślących również, bo chrześcijanie to bezmózgie marionetki co zresztą widać po twoim wpisie, zaprowadzacie porządek krwią a tych co nie chcą palicie na stosie, czy na pewno ci ludzie byli takim zagrożeniem, siedzieli tam sobie spokojnie, za to wy chrześcijanie, na wszelki wypadek ich nawrócicie? ciekawe jak długo będą się opierać nim przyjmą waszą jedynie słuszną "demokratyczną" wiarę, terrorystów to akurat usa wymyśliło i samo ich opłacało vide saddam husain Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:21 Amerykańcy mordują cywilów, a Polacy będą za to zbierać baty. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:03 I prawidłowo,że będą zbierać baty.Jesteśmy w Afganistanie agresorami a co za tym idzie powinniśmy być zwalczani wszelkimi sposobami przez Afgańczyków,i niech później Polacy lamentują nad zabitymi polskimi żołnierzami.Polscy żołnierze zgłaszają się do zabijania niewinnych ludzi na ochotnika,dlatego nie współczuję rodzinom,których bliscy nie wracają żywi,lub wracają okaleczeni z tej okrutnej i bezsensownej wojny.Zdaję sobie sprawę z tego,że gdyby takich ochotników nie było,byłby rozkaz wyjazdu,ale póki co,robią wszystko by się na wyjazd załapać.Największa odpowiedzialność spada jednak na nasz rząd,który jest głównym odpowiedzialnym za ten dramat ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 10:04 mus-zek0: > nie współczuję rodzinom,których bliscy nie wracają żywi,lub wracają okaleczeni > z tej okrutnej i bezsensownej wojny. Lepiej, żeby wracali zabici niż okaleczeni. Oburzające spoleczeństwo odszkodowanie dla wdowy po oprychu są jednak niższe niż koszty rehabilitacji i resocjalizacji zbrodniarza-kaleki. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 07:08 Bestialskie zbrodnie plugawych bydlaków! Jeszcze nie tak dawno, Niemcy w Polsce podobnym Talibom terrorystów, nazywali Polnishe Banditen! I bez skrupółów wieszali! Historia uczy, że Polaka nigdy niczego nie nauczy! Odpowiedz Link Zgłoś
maka777 Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 07:48 > Bestialskie zbrodnie plugawych bydlaków! Jeszcze nie tak dawno, > Niemcy w Polsce podobnym Talibom terrorystów, nazywali Polnishe > Banditen! I bez skrupółów wieszali! Historia uczy, że Polaka nigdy niczego nie nauczy! Koleś Troche się zagalopowałeś. Nasi jak to nazwałeś 'polscy talibowie' w czasie wojny nie jeździeli po świecie i nie wysadzali budynków publicznych w powietrze albo nie porywali samolotów czy też statków dla okupu. Jeśli nadal nie widzisz różnicy to proponuję jeszcze raz wrócić do szkoły albo pozostać w niej dłużej i się douczyć. A tak na marginesie to z tego co widać na zdjęciu to ciemni wieśniacy palą raczej flagę Monako Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:02 niezorientowanym polecam film "zeitgeist" i inne nt 11 wrzesnia, powiazan rodziny bushow z rodzina bin ladena itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:22 Nie masz jakichś ciekawych filmów o UFO? Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:37 Taliby z brodami na osiolkach wysadzaja WTC (przy czym WTC7 sam z siebie sie zapada :))) ). PS Szczesliwi niewolnicy sa najwiekszym zagrozeniem wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tzn_xenna Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:07 no tak, zetigaist, cale gimnazjum i wczesne liceum pasjonuje sie tym "dokumentem" na modle tabloidu... Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:26 zeitgeist to klamliwa propaganda, a rzady, amerykanski, polski i inne mowia swoim obywatelom prawde, sama prawde i tylko prawde. politycy sa uczciwi i odpowiedzialni, nie kradna, nie biora lapowek, a policja pilnuje porzadku...a afganscy wiesniacy chcieli zniszczyc swiat bomba atomowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:34 33mirka napisała: > zeitgeist to klamliwa propaganda, a rzady, amerykanski, polski i inne mowia > swoim obywatelom prawde, sama prawde i tylko prawde. politycy sa uczciwi i > odpowiedzialni, nie kradna, nie biora lapowek, a policja pilnuje porzadku...a > afganscy wiesniacy chcieli zniszczyc swiat bomba atomowa. Nie potrzebują bomby, wystarczy że zalewają Europę imigracją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:46 a ja myslalem, ze to polacy zalewaja swiat, uciekajac ze swojej mlekiem i miodem plynacej ojczyzny....ilu ich ucieklo? 2?3?miliony? tylko przez ostatnie kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:53 33mirka napisała: > a ja myslalem, ze to polacy zalewaja swiat, uciekajac ze swojej mlekiem i miode > m > plynacej ojczyzny....ilu ich ucieklo? 2?3?miliony? tylko przez ostatnie kilka l > at... Ale Polacy się nie rozmnażają w tych krajach w tempie geometrycznym!! Mają po jednym, dwoje dzieci, a tacy muzułmańscy imigranci po 8!!!! To jest inwazja. Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 11:03 rozmnazaja sie, oj rozmnazaja...lepiej polakowi sie porzadnie rozmnozyc za granica niz w ojczyznie...a jak juz polacy swiat zaleja to dopiero bedzie porzadek...taki jak w polsce porzadek wszedzie bedzie i nas popamietaja! Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 11:11 33mirka napisała: > rozmnazaja sie, oj rozmnazaja...lepiej polakowi sie porzadnie rozmnozyc za > granica niz w ojczyznie...a jak juz polacy swiat zaleja to dopiero bedzie > porzadek...taki jak w polsce porzadek wszedzie bedzie i nas popamietaja! Nieprawda, na pewno nie rozmnażają się w takim tempie jak muzułmanie, ich kobiety to takie krowy dojne, nic nie robią tylko rodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:37 33mirka napisała: > zeitgeist to klamliwa propaganda, a rzady, amerykanski, polski i inne mowia > swoim obywatelom prawde, sama prawde i tylko prawde. politycy sa uczciwi i > odpowiedzialni, nie kradna, nie biora lapowek, a policja pilnuje porzadku...a > afganscy wiesniacy chcieli zniszczyc swiat bomba atomowa. Daj spokój, przecież oni wierzą w to co chcą wierzyć. Są przekonani ,że są wolni do dnia, w którym obudzą się z ręka w nocniku z chipem pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 09:36 Pomyśl, kogo z tych biedaków byloby stać na zorganizowanie działań terrorystycznych. Oczywistym faktem jest (o czym mówił też Wołoszański), że działalność terrorystyczna jest na tyle kosztowna, że w praktyce na finansowanie tego typu akcji stać jedynie rządy innych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:47 A to przypadkiem nie afgański rząd przed wojną w Afganistanie sponsorował terrorystów? Na dodatek uzyskując dochody dzięki produkcji i sprzedaży narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:55 pan taki bardziej niezorientowany...karzaj sponsoruje miedzynarodowy terroryzm? a ja myslalem, ze tylko siebie i swoja rodzine...doradzam wiecej lektur...zanim dostane w leb w ciemnej ulicy..od pana? Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:18 To Karzaj rządził Afganistanem przed wojną w Afganistanie? I ty mi coś doradzasz?? Czytać już umiesz, teraz poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:22 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > To Karzaj rządził Afganistanem przed wojną w Afganistanie? > I ty mi coś doradzasz?? > Czytać już umiesz, teraz poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Ty zaś poćwicz myślenie, bo do tej pory chyba udawałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:43 A bardziej merytorycznie potrafisz? Czy tylko potrafisz się wcinać jak majtki w d... Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:47 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > A bardziej merytorycznie potrafisz? > Czy tylko potrafisz się wcinać jak majtki w d... O widzę, że wyłazi buraczana kultura, moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 13:00 Czy potrafisz powiedzieć coś merytorycznie, czy tylko prowokujesz obrażając, trollu. "poćwicz myślenie, bo do tej pory chyba udawałeś. " Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 13:13 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > Czy potrafisz powiedzieć coś merytorycznie, czy tylko prowokujesz obrażając, tr > ollu. > "poćwicz myślenie, bo do tej pory chyba udawałeś. " Prowokować do dysputy mógłbym tylko równego sobie, Buraku. Wolę być trollem niż megalomanem panem_początku z przerośniętym ego. Na tym skończyłem dialog(?) z Tobą. Myślę, że dotarło! Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 14:03 "Prowokować ... mógłbym tylko równego sobie..." I kto tu ma przerośnięte ego, ćwoku wsiowy? Jak na razie nie dodałeś do tej dyskusji nic merytorycznego. Kompa i dostęp do sieci starzy kupili ci jako rekompensatę, za to, że zrobili cię po dragach, albo wódzie. Jestem w stanie to zrozumieć. Niestety, wpatrywanie się w literki nie naprawi uszkodzonych dendrytów, nie naprodukuje nowych neuronów i poprawi przewodzenia synaptycznego:) EOT, kmiotku. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 14:38 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > Niestety, wpatrywanie się w literki nie naprawi uszkodzonych dendrytów, nie > naprodukuje nowych neuronów i poprawi przewodzenia synaptycznego:) > EOT, kmiotku. Niczego innego się po tobie zmarnowany plemniku nie spodziewałem. Dałeś świadectwo swojej miernoty, a te wypociny o neuronach i synapsach przepisałeś ze swojego wypisu ze szpitala, bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 15:06 A już obiecywałeś, że zamkniesz jadaczkę. Widzę, że długo trwało, zanim sprawdziłeś w Wiki o czym piszę. To tylko potwierdza moją tezę, że jesteś niczym więcej niż produktem upojnej nocy po ciężkiej menelskiej balandze. Jeśli zechcesz nazwać mnie chamem, zgodzę się pokornie. Wyśmiewałem się przecież ze sprawnego intelektualnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:40 przed karzajem rzadzili talibowie,kolegialnie. pierwszym prezydentem "demokratycznego afganistanu" zostal lapowkarz karzaj. cos przeoczylem? nie doczytalem? Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 12:58 Owszem w moim poście pisałem o czasach przed wojną afgańską, gdy rządzili talibowie i produkcją narkotyków sponsorowali światowy terroryzm. forum.gazeta.pl/forum/w,904,108531668,108540999,Re_Bestialskie_zbrodnie_.html hyperreal.info/node/1562 Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:58 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > A to przypadkiem nie afgański rząd przed wojną w Afganistanie sponsorował > terrorystów? Na dodatek uzyskując dochody dzięki produkcji i sprzedaży narkotyk > ów. Jakich terrorystów ? A te dochody ze sprzedaży narkotyków to pod egidą CIA. To była i jest część większego planu. Proponuję obejrzeć Terrorstorm. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Ignorancja podstawą ksenofobii 11.03.10, 11:41 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > A to przypadkiem nie afgański rząd przed wojną w Afganistanie > sponsorował terrorystów? Na dodatek uzyskując dochody dzięki > produkcji i sprzedaży narkotyków. Nie. Afgański rząd nie sponsorował ani terroryzmu, ani narkotyków. Islam zabrania zarówno alkoholu jak i narkotyków. W muzułmańskim Iranie i Arabii Saudyjskiej ścinają głowy handlarzom narkotyków. Afganistan przekształcił się w śwatową potęgę w produkcji heroiny po zajęciu tego kraju przez obecnych okupantów - Amerykanów, Polaków itp. Inna sprawa, że afgański rząd ma niewielki wpływ na to co dzieje się w całym kraju. W efekcie przed wojną były tam obozy treningowe terrorystów. Wiele biednych krajów ma słabe rządy centralne. Przykładem jest Somalia gdzie oficjalny rząd nie panuje nawet nad całą stolicą. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Ignorancja podstawą ksenofobii 11.03.10, 12:12 Islam zabrania handlu i zażywania narkotyków muzułmanom. Poczytaj sobie Koran, to dowiesz się, co w ramach tej religii pokoju może ci zrobić muzułmanin i będzie chodził w glorii prawowitego wiernego. Zakłamanie chrześcijan to mały pikuś w porównaniu z zakłamaniem islamu. hyperreal.info/node/1562 Zwróć uwagę na datę. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:04 czasy się zmieniły, wojna się zmieniła i metody też, ale efekt jest ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
samktos Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:15 > Koleś > Troche się zagalopowałeś. Nasi jak to nazwałeś 'polscy talibowie' w > czasie wojny nie jeździeli po świecie i nie wysadzali budynków > publicznych w powietrze albo nie porywali samolotów czy też statków > dla okupu. > Jeśli nadal nie widzisz różnicy to proponuję jeszcze raz wrócić do > szkoły albo pozostać w niej dłużej i się douczyć. > > A tak na marginesie to z tego co widać na zdjęciu to ciemni > wieśniacy palą raczej flagę Monako Polacy nie wysadzali? To co mi powiesz na akcje polskiego ruchu oporu typu wysadzanie bomb na dworcach kolejowych w Berlinie ? trzeba czasem doglebniej badac historie...Przy okazji tych zamachow zginelo wielu cywilow... Na "obrone" kontyngentu polskiego w A. jest fakt ze, nie prowadza masowej eksterminacji ludnosci jak to robili Niemcy na terenach okupowanych. Zreszta ogolnie raczej takie sytuacje nie maja miejsca .Jednak z drugiej strony proby zmainy stosukow spolecznych w taki sposob jak to robia alianci niema sensesu jak pokazuje doswiadczenie i widac ze cele sa zupelnie inne niz wlasnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 08:33 maka 777 popieram. Masz racje w zupelnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 09:49 Poczytaj o akcjach komórki łódzkiej AK "Zagra-Lin". Zorganizowali kilka zamachów bombowych na dworcach kolejowych Berlina i Hamburga zabijając około sto cywili i raniąc kilkaset. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 09:58 "Nasi w czasie wojny nie jeździeli po świecie i nie wysadzali budynków" ........................ Hm... w czasie wojny pewnie jeździli i wysadzali, np. w Niemczech, bo wcześniej zostali przez Niemców, których tu nikt nie zapraszał, napadnięci :) A teraz też jeżdżą i strzelają, choć nikt ich tam nie zaprasza... i na tym polega cała różnica. Zawsze jest agresor (zapomniane słowo) i obrońca ojczyzny (choćby to był tylko "jakiś" Afganistan czy Irak). I żaden terroryzm tych praw nie podważył, jak sądzę. A załóżmy, że jakiś Polak wysadził kremlowskie kuranty, zgodziłbyś się wtedy bez walki na bombardowanie Warszawy? Albo na bombardowanie jej z tego powodu, że rządzi u nas np. Jaruzelski? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Bestialskie zbrodnie! 11.03.10, 10:50 maka777 napisał: > > Bestialskie zbrodnie plugawych bydlaków! Jeszcze nie tak dawno, > > Niemcy w Polsce podobnym Talibom terrorystów, nazywali Polnishe > > Banditen! I bez skrupółów wieszali! Historia uczy, że Polaka > nigdy niczego nie nauczy! > > Koleś > Troche się zagalopowałeś. Nasi jak to nazwałeś 'polscy talibowie' w > czasie wojny nie jeździeli po świecie i nie wysadzali budynków > publicznych w powietrze albo nie porywali samolotów czy też statków > dla okupu. Oj jezdzili, palili, mordowali, a jakze! Zapytaj we Lwowie, Wilnie, Moskwie,... Przedwojenna polska armia miala wiecej na sumieniu niz ci disiejsi tzw. terrorysci. > Jeśli nadal nie widzisz różnicy to proponuję jeszcze raz wrócić do > szkoły albo pozostać w niej dłużej i się douczyć. > Do tej szkoly, do której ty chodziles (historia pisana wg. dziadów Bieruta i Gomulki), nie warto zajrzec. do rezszty mozna by zglupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Biało-czerwoni, olejcie USA,tak jak.. 11.03.10, 07:14 ...oni nas olewają.. Czy ciągle Polacy muszą być czyimiś pachołkami? Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy który to jeszcze kraj, prócz Rumunii 11.03.10, 10:08 musi w upokarzających kolejkach i odpowiadając na upokarzające pytania prosić o Jaśnie Wielmożną Amerykańską Wizę? Popieram, traktujmy ich tak, jak oni nas... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Biało-czerwona w ogniu.....no, pieknie. 11.03.10, 07:14 a w szkole to mnie zawsze uczyli, ze my to tylko "za wolnosc wasza i nasza" i ze wszyscy nas kochaja, he, he, he.... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Biało-czerwona w ogniu.....no, pieknie. 11.03.10, 08:19 1zorro-bis napisał: "a w szkole to mnie zawsze uczyli, ze my to tylko "za wolnosc wasza i nasza" - Pod Somosierrą, w ziemi włoskiej czy na Haiti? No to wróć do szkoły i się poducz. Odpowiedz Link Zgłoś
gmbajb Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 07:21 z takim podejściem nigdy nie uda się zakończyć tej wojny. oni do nas strzelają a my poźniej przepraszamy, że odpowiedzieliśmy ogniem. powinno się postawić sprawę jasno, zgineli przez waszą głupotę i koniec. żadnych odszkodowań czy przepraszania. moze następnym razem by się dwa razy zastanowili jeśli chcieliby stzrelać. Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:12 Dokładnie, tak samo jak Niemcy robili. Partyzanci zaatakowali wojsko? Spalić wieś w odwecie, może następnym razem dwa razy się zastanowią. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:00 Dokładnie to pieprzysz głupoty. Partyzanci strzelali z okien wiejskich chałup? Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:09 A gdzie ja tak napisałem? Wyraziłem tylko poparcie dla jego idei odwetu na ludności cywilnej za działanie przeciwko naszym wojskom. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:23 Po pierwsze, chodzi o Amerykanów, a nie o nasze wojsko. Po drugie, ostrzelano ich z chałupy, odpowiedzieli ogniem. Po trzecie, wygląda na to, że 15 latek chciał zostać bohaterem. Nie wiedział tylko, że medal dostanie pośmiertnie. Po czwarte, jak gość z dowcipu, który przyszedł na strzelaninę z nożem, ten wybrał się z kałachem na helikopter szturmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 07:22 Tylko patrzec jak zaczna sie zamachy bombowe w galeriach handlowych w Polsce. Pamietacie jak Sowieci ze zwieszonymi glowami wycofywali sie z afganistanu? Wolnego narodu zdusic sie nie da. A my, okupanci poniesieniemy za to cene. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi-0001 Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:22 Szkoda, że nie zapłacą za to wyłącznie ci co wysłali tam wojsko. Ale przecież „po” miało wycofać wojska z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:25 „PO” nie miało wycofać wojsk z zagranicy, tylko z Iraku do Afganistanu i Czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 naiwny :) 11.03.10, 08:35 Wolnego narodu zdusic sie nie da. Da się i to bez większych problemów. Np. Rosjanie i Chińczycy mają w tym spore doświadczenie. To tylko kwestia ilości użytych środków i wymordowanych cywilów w tym narodzie. Z Afganistanem też by sobie Sowieci poradzili, po prostu nie zastosowali starych sprawdzonych stalinowskich metod. Terror i zbrodnie były nie dość masowe. Stalin wysłałby tam 10 x więcej wojska, połowę Afgańczyków wymordował, a drugą wysiedlił na Syberię i już byłoby po wolnym niezwyciężonym afgańskim "narodzie". Piszę w cudzysłowie, bo czegoś takiego jak naród afgański w ogóle nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Flaga na zdjęciu jest czerwono-biała czyli Monako. 11.03.10, 07:23 Dramatyczna pomyłka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 07:26 Nie przesadzajcie, drodzy forumowicze. Przecież Polacy są w Afganistanie po to, by tamtejszych ludzi uszczęśliwić...a że na siłę? Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 07:29 czy oni nie rozumieja, ze polscy katoliccy zolnierze okupuja ich kraj czyli przyniesli im demokracje i prawdziwa wolnosc?? za spalenie naszej ukochanej flagi powinni zostac sprawiedliwie ukarani. moze by tak wymordowac w jakiejs cichej wioseczce starcow, kobiety i dzieci? tylko trzeba koniecznie wczesniej sprawdzic, czy nie beda stawiac oporu. Niech zyje Wolnosc! Niech zyje demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:05 A ,może tobie ktoś dałby w łeb w ciemnej ulicy? Nie pisałabyś więcej głupot na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:16 rzuc jakas zlota mysl, madra sentencje Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:29 Po co. Przy twoich głupotach najmądrzejsza sentencja blednie. Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 09:35 UN: 346 Afghan children killed in 2009, more than half by NATO Feb 24, 2010, 13:14 GMT Kabul - The United Nations said Wednesday that 346 children were killed in Afghanistan last year, more than half of them by NATO forces, mostly in airstrikes. 'In 2009, 346 children were killed,' Radhika Coomaraswamy, the special representative of the UN secretary general for children and armed conflict, said in Kabul after a seven-day visit the country. She said 131 children were killed in airstrikes, while 22 were killed in nighttime raids by international special forces. Taliban militants were responsible for the deaths of 128 children last year, with seven of the children used by militants as suicide bombers, she said. In 38 cases, it was not possible to determine who had killed the children. milej lektury mundralo Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 10:20 Dlatego: pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_z_11_wrze%C5%9Bnia_2001 en.wikipedia.org/wiki/2004_Madrid_train_bombings en.wikipedia.org/wiki/7_July_2005_London_bombings en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings A tu poszukaj sobie starców, kobiety i dzieci: news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4668245.stm www.cnn.com/SPECIALS/2001/memorial/lists/by-name/ www.indo.com/bali121002/inmemoriam.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason To teraz jeszcze kilka wybuchów bomb 11.03.10, 07:30 w centrum Warszawy. Może wówczas konus prezydent i chamidło premier zorientują się, że przeginają i przestaną na siłę wciskać się w du.... amerykanów. Juz w całej Polsce zabrakło wazeliny z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonagownie Re: To teraz jeszcze kilka wybuchów bomb 11.03.10, 08:29 Sądze, że taka tragedia byłaby wręcz na rękę naszym rządzącym. Powstał by pewnie "dla bezpieczeństwa" jakiś globalny system monitoringu. Kto z kim i o czym rozmawia, gdzie jeździ, gdzie przelewa kasę itd.itp. Wszystko zmierza przecież na świecie do coraz większej kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Armia wyzwolicielka, biało-czerwona... 11.03.10, 07:35 A mieli polaków kochać i miało być tak pięknie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: A może to była flaga Monako? 11.03.10, 10:02 Raczej to była flaga Malty: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/73/Flag_of_Malta.svg/300px-Flag_of_Malta.svg.png Tylko że bez krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
ri-pi My walczymy o wolnosc Waszą i Naszą 11.03.10, 07:51 Czemuż Ci Afgańczycy nie mogą zrozumieć , ze my walczymy o wolnosc waszą i Naszą. Jesteśmy tak tępym narodem , ze historia nas niczego nie nauczyła z wyjatkiem włazidupstwa Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo a pies i m morde lizal 11.03.10, 07:57 Co za roznica ze to cywile. Dzis cywile jutro partyzanci czy wojownicy czy tez terrorysci itd. Oni maja swoja prawde za ktora warto jest ginac. Zginac za ojczyzne to mazenie kazdego obywatela. Ja cale zycie maze aby mi jaja oberwalo w obronie naszej ukochanej ojczyzny i ukochanego Prezydenta. A jeszcze lepiej nogi i rece. Prawda jest ze zawsze lepiej sie strzela do dzieci i kobiet lub starcow niz po zeby uzbrojonych wojownikow. Zreszta polskie wojsko jest slynne w swiecie z walecznosci tylko ze kint tego nie docenia bo zawsze mielismy pecha.Albo przeciwnik byl za silny.Albo zdradliwie nas zaatakowal.Albo sie za szybko przemieszczal i na koniach lub na piechote nie mozna bylo go dogonic. Albo wiatr byl za duzy albo kac meczyl itd. Pech nas nie opuszcza ale w imie Boga i Matki Boskiej bedziemy rznac innowiercow. Nie zapominamy ze i dzieci za pare lat moga zostac terorystami.A wiec jutro atakujemy zlobki i przedszkola. A propos amerykanw. Kochamy was i zawsze damy dupy.Wejdziemy wam w d... bez wazeliny.Taka jest nasza milosc. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy pech nas opuszcza tylko wtedy 11.03.10, 11:21 gdy ktoś obcy przejmuje dowództwo nad naszą armią... (przedsiębiorstwem, bankiem... aż strach dalej ciągnąć tę myśl) Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 08:00 Polacy pojechali tam w ramach umowy NATO. Pojechali na wojne a nie na pitigril ! Taktyka arabskich terrorystow polega ze kamufluja gniazda ognowe w szkolach, szpitalach. i cywilnych osiedlach. Po zniszczeniu tych "osrdkow ognia " wykrzykuja ze zabito cywilow. Stara propaganda np Palestynczykow. Jedynie w Polsce karze sie wojskowych za to ze poszki na wojne i zabili ludzi cywilnych ( moze agentow a moze cywilnych terrorystow. LUDZIE niedajcie sie zidjociec. Ten skandal sadowy sprzed dwoch lat o hanba polskiego sadownictwa. Pamietajcie ze i na wojnie sa pomylki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 08:08 Ta cala wojna jest wielka pomylka i wszystkie inne tez!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 09:35 do 33mirka! Dziekuje za typ. Zeitgeist ogladalam juz wczesniej, dzis obejrzalam jeszcze raz i utwierdzilam sie w moich pogladach...!! Odpowiedz Link Zgłoś
33mirka Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 09:46 te wojny...te dziwne, niezrozumiale zdarzenia...nie moglem sie pozbyc wrazenia, ze cos tu nie gra, cos nie pasuje. ten film zrobil na mnie, wielu moich znajomych wielkie wrazenie...okropne to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 10:10 Mialam podobne odczucia....zastraszajace i smutne!! Dajemy sie manipulowac poczawszy od drobnostek w stylu "modnego koloru tego sezonu" a skonczywszy na religii, polityce i "innych niezbednych do przezycia dodatkach". Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Do bosco -ewy ! 11.03.10, 08:30 Wojna zawsze jest straszna i cierpia cywile i dzieci . Wymien choc jedna "ludzka" wojne w ktorej byloby inaczej. A ludzie sie tlukli miedzy soba od zarania dziejow (patrz Pismo Swiete !!!) i cala historie !! Dlaczego ta ma byc inna ? wlasnie inna taktyka o ktorej pisalem (armaty w szpitalach ). Jestesmy w NATO czy nie mamy zobowiazania. To nazywa sie pacholectwem ????? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Jaki jest obecny kurs? 11.03.10, 08:40 Ile US Army płaci teraz kóz za jedno zabite dziecko? "amerykański dowódca zapłacił odszkodowanie za czterech zabitych: przekazał pieniądze, zwierzęta i żywność." Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Do bosco -ewy !...do slmako!! 11.03.10, 09:24 Zgadzam sie z Toba. Mialam rowniez inne wojny " na mysli" i zreszta tak napisalam. "...Ta cala wojna jest wielka pomylka i wszystkie inne tez!!!!!!!!!!!..." Jestesmy manipulowani i to "od zarania ludzkosci" przez polityke i religie (ujmujac problem krotko i powierzchownie). Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 08:31 skanadal skandalem ale o co ci chodzi z tymi Arabami? Od lat opowiadam dowcip: -Tata, jadę do Afganistanu, zabić paru Arabusów. -A jak pni zabiją cię pierwsi? -Mnie? A za co, co ja im zrobiłem. I nikt się nie śmieje we właściwym momencie: "paru Arabusów". Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi-0001 Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 08:32 Widząc to co się w Polsce dzieje, to ja jestem przekonana, że całe nasze sądownictwo i państwo to hańba i kolesiostwo Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 09:18 Wszyscy,którzy są odpowiedzialni za tą wojnę,jak i ci którzy tam pojechali,powinni stanąć przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Wielu z nich zginęło w atkach dronów 11.03.10, 10:20 Zgadzam się, że "wszyscy, którzy są odopwiedzialni za tę wojnę powinni stanąć przed sądem". Niestety, jak to w życiu bywa, postulat ten można zrealizować tylko częściowo. Wielu winnych tej wojny zginęło już w atakach amerykańskich samolotów bezzałogowych, z niektórymi NATO i rząd Afganistanu pewnie zawrze jakieś układy gwarantujące im faktyczną nietykalność. Dobrze - jak piszesz - byłoby postawić całe kierownictwo talibów i Al-Kaidy przed sądem, ale praktyczna realizacja tego moralnego postulatu kosztowałaby życie wielu żołnierzy koalicji i wielu afgańskich cywilów. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 10:15 Nie jest prawdą, że "tylko w Polsce karze się wojskowych za to, że poszli na wojnę i zabili ludzi cywilnych". W krajach zachodnich standardem w takich sytuacjach jest postępowanie sądowe - z tym że nikt nie orzeka o winie, ZANIM zapadnie wyrok, a tak niestety działo się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy drobna kwestia 11.03.10, 11:23 a odróżniasz wojnę napastniczą od wojny obronnej? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ludzie pierdzielicie !!!!!! 11.03.10, 14:33 slmako: > Polacy pojechali tam w ramach umowy NATO. Umowy?! Umowa na popełnienie zbrodni jest prawnie nieważna. W szczególności, jeśli zastrzelisz kogoś, to tłumaczyć się, że tylko wypełniałeś umowę zleceniodawcy, mozesz tylko przed sądem wojskowym. Każdy inny Cię skaże. slmako: > Taktyka arabskich terrorystow Byli już polnische Banditen, były już ,,zaplute karły imperializmu'', teraz są ,,arabscy terroryści''. Proszę Cię, używaj argumentów a nie obelg dotyczących ludzi, których nawet nie znasz. slmako: > Po zniszczeniu tych "osrdkow ognia " wykrzykuja ze zabito cywilow. A co mają wykrzykiwać, skoro zabito cywilów? slmako: > Jedynie w Polsce karze sie wojskowych za to ze poszki na wojne i zabili ludzi cywilnych Niestety, nikogo nie ukarano. Gdyby ukarano, może ich kumple z jednostki zastanowili się głębiej nad wstąpieniem na drogę przestępstwa. slmako: > Pamietajcie ze i na wojnie sa pomylki !!!! Główną ,,pomyłką'' jest samo rozpętanie wojny napastniczej, potem są już tylko nieuniknione konsekwencje. Ale taką ,,pomyłkę'' polski kodeks karny zalicza do najcięższych zbrodni przeciwko ludzkości. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Kalech Jebara 11.03.10, 08:03 Czy ta wieś nazywała się Jebara jeszcze przed przyjazdem naszych, czy też nazwano ją tak w ciągu ostatnich lat na pamiątkę jakichś szczególnych wydarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz Dobrze że jest jeszcze mało muzułmanów w Polsce 11.03.10, 08:06 Dobrze że jest jeszcze mało muzułmanów w Polsce bo już bysmy mili wybuchy pod warzywniakami ;) bo u nas metra to nie uswiadczysz poza wawą :) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Olać dzikusów 11.03.10, 08:09 Szkoda na nich pieniędzy i ludzi, im i tak już nic nie pomoże. Spakować manatki i patrzeć, jak się dzikusy wzajemnie wyżynają. Tylko dobrze zabezpieczyć granice przez muzułmanami. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Olać dzikusów 11.03.10, 08:21 A potem, jak wszyscy wyjadą, będziecie krzyczeć: Co się tam tam dzieje?! Dlaczego nikt nie reaguje?! Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Olać dzikusów 11.03.10, 08:22 patman napisał: > Szkoda na nich pieniędzy i ludzi, im i tak już nic nie pomoże. > Spakować manatki i patrzeć, jak się dzikusy wzajemnie wyżynają. > Tylko dobrze zabezpieczyć granice przez muzułmanami. > a ropka? a amerykańskie interesy? nie po to kwach z kaczorem włazili buszmenowi bez wazeliny aby teraz wojsko wracało do domu. A co z orginałami kwitow na naszych przywódców ?( w tym orginał słynnej lojalki jarka mlaskacza) Nawet dzieci wiedza ze ubecy przekazali kwity CIA w zamian za nietykalność. Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Olać dzikusów 11.03.10, 08:49 Tak, ropka. Ze względu na ciągle toczące sie wojny i brak kontroli rządu w Kabulu nad wieloma prowincjami tereny Afganistanu są slabo zbadane. Jak myślisz? co tam robil Polski geolog inż Piotr Stańczak? Ale amerykańskie firmy juz wiedza swoje- korzystając z najnowocześniejszych technik- w tym satelitarnych określily teren Afganistanu jako potencjalne żródło znaczących złóz ropy i gazu. Aby przejąc kontrolę nad tymi złożami należy zainstalować w Kabulu rząd zależny od amerykanów i dlatego toczy sie ta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Olać dzikusów 11.03.10, 13:32 Piotr Stańczak był w Pakistanie. W Afganistanie ropy jest tyle, co w Polsce, czyli tyle, co kot napłakał. Są kraje, w których wiadomo, że jest ropa i nie trzeba jej szukać ani kraju najeżdżać. Afganistan jest istotny TYLKO jako kraj tranzytowy dla ropy. Ropa-sropa, se znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Olać dzikusów 11.03.10, 10:34 > Szkoda na nich pieniędzy i ludzi, im i tak już nic nie pomoże. > Spakować manatki i patrzeć, jak się dzikusy wzajemnie wyżynają. > Tylko dobrze zabezpieczyć granice przez muzułmanami. :) Hitlerowcy, jak podbijali nasze ziemie w czasie II wojny światowej, też nazywali nas Polaków/Słowian dzikusami. Z twojej wypowiedzi wynika, że wierzysz że pojechaliśmy tam z jakąś misją cywilizacyjną? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Olać dzikusów 11.03.10, 12:58 szukasz najeżdźcy - buduj wielki mur od 2300 lat się nie spradza, od wielkiego muru do linii Maginota kosztuje barbarzyńcy przechodzą kiedy chcą i informuje: jestem bogaty, napadnij mnie, opłaca się Odpowiedz Link Zgłoś
makoto Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:57 Ludzie na zdjęciu palą flagę Malty. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Wioska "Jebara"? Inwestujcie w seks turystykę! 11.03.10, 08:23 ha ha ha leniuch.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:26 Logiczne następstwo decyzji wysłania tam wojska. Przecież Amerykanom na gwizdek jest potrzebna polska siła militarna, w całej tej historii chodzi o rozłożenie odpowiedzialności. No to ją rozkładają. Czasami podpalają. Czasami wysadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
frankafiranka1 Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:31 Jakim trzeba być debilem, żeby iść na wojnę, jak się ma normalne życie i wszystkiego pod dostatkiem? Pewnie sami psychole albo zmanipulowane matoły. Zabijać innych ludzi i znęcać się nad nimi, bo nie chcą robić tego co my chcemy no i dla pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 13:33 Ludzie tak mają, lubią się zabijać, jak nie wyjedziesz zabijać ich u nich to przyjadą zabujać do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Biało-czerwona w ogniu 11.03.10, 08:45 Duży wysyp agentury dziś na forum. Nawet specjalnie o język nie dbają. Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon A na yahoo cisza 11.03.10, 08:49 Ciekawe czemu tego newsa nie ma na yahoo... Odpowiedz Link Zgłoś
lililajka przeciez to nie jest flaga Polski..:// 11.03.10, 09:05 o ile pamietam to w Polskiej fladze kolory biały i czerony sa w dwoch rzedach a nie kolumnowo...czy nikt tego nie widzi?;/// Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: przeciez to nie jest flaga Polski..:// 11.03.10, 10:02 lililajka napisała: > o ile pamietam to w Polskiej fladze kolory biały i czerony sa w dwoch rzedach a > nie kolumnowo...czy nikt tego nie widzi?;/// No... wypisz wymaluj flaga Monako, ale krzyża brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: przeciez to nie jest flaga Polski..:// 11.03.10, 10:04 ptr0 napisała: > lililajka napisała: > > > o ile pamietam to w Polskiej fladze kolory biały i czerony sa w dwoch rze > dach a > > nie kolumnowo...czy nikt tego nie widzi?;/// > No... wypisz wymaluj flaga Monako, ale krzyża brakuje. Tfuuu nie Monako tylko Malty Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: przeciez to nie jest flaga Polski..:// 11.03.10, 11:00 tak między nami - nasza jest "biel i amarant" Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: przeciez to nie jest flaga Polski..:// 11.03.10, 13:35 najpierw przeczytaj konstytucję a potem wpisuj "amarant" Odpowiedz Link Zgłoś