fan-po Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 18:01 Następny forsowany problem - oczywiście zastępczy - niech gawiedż się nakręca - Niech zapomni o obietnicach przedwyborczych. Zasłona dymna dla ważnych spraw! Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 18:04 brawo moi mili popierający zakaz palenia - koniecznie chcecie żeby jacyś ludzie mówili wam co macie robić? następną ustawą będzie która ręką się podcierać itd itp. LUDZIE sejm ma się zajmować sprawami kraju nie wolności obywateli. Aborcje ; palenie, to są wybory jednostek a kto jak nie jeden swobodny obywatel coś wymyśli - vide Einsten Odpowiedz Link Zgłoś
jopor Re: Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawi 16.03.10, 18:29 0721x napisał: > brawo moi mili popierający zakaz palenia - koniecznie chcecie żeby jacyś > ludzie mówili wam co macie robić? następną ustawą będzie która ręką się > podcierać itd itp. LUDZIE sejm ma się zajmować sprawami kraju nie wolności > obywateli. Aborcje ; palenie, to są wybory jednostek > a kto jak nie jeden swobodny obywatel coś wymyśli - vide Einsten U ciebie słuszność - u władzy gnuśność. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawi 16.03.10, 19:25 0721x napisał: > brawo moi mili popierający zakaz palenia - koniecznie chcecie żeby jacyś > ludzie mówili wam co macie robić? następną ustawą będzie która ręką się > podcierać itd itp. LUDZIE sejm ma się zajmować sprawami kraju nie wolności > obywateli. Aborcje ; palenie, to są wybory jednostek > a kto jak nie jeden swobodny obywatel coś wymyśli - vide Einsten Nie łapiesz o co chodzi. Do szkoły było pod górkę? Tłumaczę i pomagam w zrozumieniu: gdy ktoś pali w miejscu gdzie są inni ludzie niepalący to oni też muszą wdychać ten syfiasty dym. I TEŻ się trują chociaż nie chcą tego bo nie są uzależnieni. Pomogłem? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 PiS jak zwykle chce zakazywac. 16.03.10, 18:08 Typowo katolycka mentalnosc pedofila JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 18:15 Jak tak można pod nieobecność marszałka Borusewicza, który przebywa w Japonii. Pan Marszałek może być zły jak wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
cloudofunknowing Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 18:16 tu nie chodzi o frakcje politycza, a o zdrowy rozsadek. takie przepisy funkcjonuja w wielu pozytywnych krajach na swiecie i cywilizowani palacze moga skoczyc sobie na fajke na swieze powietrze, nie zatruwajac zycia niepalaczom, a wciaz palac z wlasnej potrzeby i przyjemosci. problem rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz1977 kasa sie liczy 16.03.10, 18:25 a niech sobie palą w knajpach - tyle ze knajpa winna na rzecz miasta odprowadzić np 30 tys zł(na sprzątanie po palaczach - taki fundusz) i 30 tys na jakiś NFZ na leczenie palących i nie palących skoro znalazłby by się pieniądze na w/w cele sądzę że właściciel knajpy miałby sam zadecydować czy knajpa ma być dla palaczy czy też nie Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: kasa sie liczy 16.03.10, 20:08 palacz1977 napisał: > a niech sobie palą w knajpach - tyle ze knajpa winna na rzecz miasta odprowadzi > ć > np 30 tys zł(na sprzątanie po palaczach - taki fundusz) i 30 tys na jakiś NFZ n > a > leczenie palących i nie palących > skoro znalazłby by się pieniądze na w/w cele sądzę że właściciel knajpy miałby > sam zadecydować czy knajpa ma być dla palaczy czy też nie Co Ty chrzanisz, czlowieku? Kupujemy fajki za 9.30 za paczke (LM), z czego 8 zeta to akcyza. Co jeszcze mamy wplacac do budzetu? I tak finansujemy leczenie niepalacych. Wiesz, jakie sa roczne dochody z akcyzy z fajek? 15mld zlotych. Policz sobie dokladnie i powiedz mi, do czego jeszcze niby palacze maja doplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Kopacz zachowała się haniebnie. 16.03.10, 18:26 Pani Kopacz posiada jeszcze Prawo Wykonywania Zawodu Lekarza. W głosowaniu w Sejmie opowiedziała się za złagodzeniem przepisów ograniczających w sposób radykalny swobodę palenia tytoniu na rzecz PRIORYTETU OCHRONY OSÓB NIEPALĄCYCH PRZED DYMEM TYTONIOWYM. To było zachowanie haniebne, niegodnie Lekarza. Na szczęście w Senacie są ludzie kierujący się ponadpartyjnym interesem i Polska nie będzie śmierdzącą papierochami wyspą w UE. Żeby się przekonać, jak wygląda codzienność w tej kwestii, wystarczy się przejechać polskimi kolejami (produktem kolejopodobnym) i wytrzymać kilka godzin w smrodzie papierochów, które palą wszędzie, nawet w korytarzach i w przedsionkach wagonów, gdzie podobno nie wolno (no ale są popielniczki!). Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Kopacz zachowała się haniebnie. 16.03.10, 20:18 Zachowała się rozsądnie. Ona wie że to głupota. Dali nam paszporty żeby jeździć i szukać miejsca do palenia? Oddajcie nam wolność, komuno wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Czy zamiast palenia, będzie sobie można wciągnąć 16.03.10, 18:35 bezkarnie ścieżkę jak senator Piesiewicz? Czas zlikwidować senat! Donek - obiecałeś! u. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Czy zamiast palenia, będzie sobie można wciąg 16.03.10, 20:16 Ciekawe ile mu dali za reklamę? Czy to etycznie jak senator reklamuje paprochy? Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Czy zamiast palenia, będzie sobie można wciąg 16.03.10, 22:24 W platformie wszystko jest etyczne. Za jakiś czas GW poda ich 115% POparcie! Na POhybel nieudacznikom! u. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 18:48 i bardzo dobrze.Zakaz palenia powinien obowiązywać.Dlaczego mam wdychać czyjąś zachciewajkę tytoniową. Precz z paleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
washner Jakiś Idiota napisał,,kto każe niepalącym iść do 16.03.10, 19:17 lokalu dla palących. Idzie taki ulica dla niepalących i pali a peta rzuca na chodnik. W autobusach nabuzowani fajkami śmierdzą na kilometr. Staniesz w kolejce w supermarkcie a przed tobą stoi smród i zionie wypalonymi petami. Idiota robi sobie z gęby popielniczkę a to poparło PO bo bliżej im do biznesmenów i przemytu petów. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwyskrzat Re: Jakiś Idiota napisał,,kto każe niepalącym iść 16.03.10, 20:04 A JA myślałem, że ulica jest wszystkich obywateli płacących podatki - palacze płacą więcej nadmieniam - a nie tych niepalących. Jeśli zdejmiesz ze mnie obowiązek płacenia podatków na owe ulice to obiecuję, że nie zapalę papierosa nigdzie, indziej, niż we własnym domu, tudzież lokalu, czytaj na Mojej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jakiś Idiota napisał,,kto każe niepalącym iść 16.03.10, 21:06 zlosliwyskrzat napisał: > A JA myślałem, że ulica jest wszystkich obywateli płacących podatki - palacze > płacą więcej nadmieniam ale to palacze trują i zabijają swoim dymem niepalących a nie odwrotnie, co z tego, że płacą większe podatki - zdrowia zatrutym to nie zwróci i właśnie o to trucie chodzi - zabijanie innych ludzi w imię własnej przyjemności jest najwyższą formą chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
siwy19469 Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 19:30 Dymek z papierosa to zasłona dymna nad ważnymi problemami kraju. A jakie to problemy:Ostateczne wysprzedanie majątku narodowego,dziura w budrzecie, rosnące bezrobocie,nierówność społeczna- (wyzyskiwacze i wyzyskiwani} (ZUS i KRUS} (t/z emerytury mundurowe} dostęp do opieki zdrowotnej,równość w/g prawa itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawi 16.03.10, 19:38 siwy19469 napisał: > Dymek z papierosa to zasłona dymna nad ważnymi problemami kraju. > A jakie to problemy:Ostateczne wysprzedanie majątku narodowego,dziura w budrze > cie, > rosnące bezrobocie,nierówność społeczna- (wyzyskiwacze i wyzyskiwani} (ZUS i K > RUS} > (t/z emerytury mundurowe} dostęp do opieki zdrowotnej,równość w/g prawa itd.it > d. Według Ciebie nie należy poruszać innych tematów niż te, które Ty uważasz za najważniejsze? Nie jesteś w tym kraju jedynym obywatelem, i postaraj się zrozumieć, że są inne problemy. Nie tylko te, które Ty uważasz za najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Re: Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawi 16.03.10, 19:53 tempus napisał: > siwy19469 napisał: > > > Dymek z papierosa to zasłona dymna nad ważnymi problemami kraju. > > A jakie to problemy:Ostateczne wysprzedanie majątku narodowego,dziura w b > udrze > > cie, > > rosnące bezrobocie,nierówność społeczna- (wyzyskiwacze i wyzyskiwani} (ZU > S i K > > RUS} > > (t/z emerytury mundurowe} dostęp do opieki zdrowotnej,równość w/g prawa i > td.it > > d. > > > Dobrałeś sobie ksywę (tępus)- moim zdaniem bardzo trafnie. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kwia Senacie, w Tobie cała nadzieja 16.03.10, 19:40 mam nadzieję, że podarujesz nam i czyste i niezatrute miejsca relaksu, odpoczynku, ale i pracy Odpowiedz Link Zgłoś
claudiiin TAK dla zakazu palenia! 16.03.10, 19:43 sama palilam w LO, ale rzucilam i dopiero wtedy sobie uswiadomilam, jak bardzo palacze smierdza, jak meczacy jest dym, ktory leci w moja strone z ich zapalonego papierosa i przede wszystkim zniechecajaca jest wizja tego dymu niszczacego moje pluca. nie zgadzam sie z tymi z Was, ktorzy uwazaja, ze niepalacy powinni sobie znalezc swoje puby i restauracje i nie mieszac sie do "wolnosci" palaczy. w takim poznaniu, w ktorym mieszkam, mam kilka swoich ulubionych klubow (i knajp), dla ktorych nie widze osobiscie zadnej ciekawej alternatywy i chcialabym zeby zakaz palenia zostal tam wprowadzony, poniewaz chce tam chodzic ale nie truc sie przy okazji i nie smierdziec po wyjsciu stamtad tytoniem jak ostatni zul... dlatego jestem za tym, aby zakazac tam palenia. mozna zrobic jakas palarnie w takim miejscu, ale niech mi buraki nie chuchaja dymem w twarz gdy czekam na drinka przy barze albo tancze na dancefloorze! potem mam ciuchy poprzypalane :/ moje prawo do swiezego, czystego powietrza jest prawem pierwotnym i wazniejszym, niz prawo palacza do kopcenia gdzie mu sie zywnie podoba. jesli chodzi natomiast o placowki sluzby zdrowia i edukacyjne to uwazam, ze palenie tytoniu zaprzecza zarowno uczeniu dzieciakow o szkodliwosci dymu tytoniowego ("skoro moj nauczyciel pali to chyba nie moze to byc takie zle"), jak rowniez prozdrowotnej postawie, jaka powinni reprezentowac pracownicy szpitali i przychodni, dlatego sprawa jest prosta - wolnoc tomku w swoim domku a w miejscach publicznych zachowuj sie tak jak nakazuje Twoja funkcja zawodowa i nie truj innych swoim smierdzacym dymem. art 71 kodeksu etyki lekarskiej: "Swoim postępowaniem, również poza pracą zawodową, lekarz nie może propagować postaw antyzdrowotnych." Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: TAK dla zakazu palenia! 16.03.10, 20:14 claudiiin napisała: > nie zgadzam sie z tymi z Was, ktorzy uwazaja, ze niepalacy powinni > sobie znalezc swoje puby i restauracje i nie mieszac sie > do "wolnosci" palaczy. w takim poznaniu, w ktorym mieszkam, mam > kilka swoich ulubionych klubow (i knajp), dla ktorych nie widze > osobiscie zadnej ciekawej alternatywy i chcialabym zeby zakaz > palenia zostal tam wprowadzony, poniewaz chce tam chodzic ale nie > truc sie przy okazji i nie smierdziec po wyjsciu stamtad tytoniem > jak ostatni zul... dlatego jestem za tym, aby zakazac tam palenia. A wiesz, ze czesc z tych miejsc zniknie z powodu zakazu palenia? Ze bedzie zbyt malo klientow? Taka sama sytuacja miala miejsce we wszystkich krajach, w ktorych wprowadzono zakaz. Z roznym skutkiem, ale do 30% knajp/dyskotek/pubow znika, bo nie ma klientow. > mozna zrobic jakas palarnie w takim miejscu, ale niech mi buraki nie > chuchaja dymem w twarz gdy czekam na drinka przy barze albo tancze > na dancefloorze! potem mam ciuchy poprzypalane :/ To sie po polsku nazywa parkiet. Ma trzy zalety: po polsku, latwiej i krocej. Palenie na parkiecie jest w wiekszosci dyskotek/klubow tanecznych zakazane. Z reguly siedzi ochroniarz, ktory patrzy, czy ktos nie kopci na parkiecie i takie osoby wyprasza albo z parkietu albo z knajpy w ogole. > moje prawo do swiezego, czystego powietrza jest prawem pierwotnym i > wazniejszym, niz prawo palacza do kopcenia gdzie mu sie zywnie > podoba. > jesli chodzi natomiast o placowki sluzby zdrowia i edukacyjne to > uwazam, ze palenie tytoniu zaprzecza zarowno uczeniu dzieciakow o > szkodliwosci dymu tytoniowego ("skoro moj nauczyciel pali to chyba > nie moze to byc takie zle"), jak rowniez prozdrowotnej postawie, > jaka powinni reprezentowac pracownicy szpitali i przychodni, dlatego > sprawa jest prosta - wolnoc tomku w swoim domku a w miejscach > publicznych zachowuj sie tak jak nakazuje Twoja funkcja zawodowa i > nie truj innych swoim smierdzacym dymem. Knajpa to nie jest miejsce publiczne, tylko prywatne miejsce, gdzie sie prowadzi interesy. Zalozmy, ze mam 60m2 przestrzeni do wynajecia. Z jakiego powodu ma to byc nagle miejsce publiczne, bo wynajalem ja restauratorowi? Miejsce publiczne, to miejsce wspolnego uzytku. Nikt nie zmusza Cie, zeby tam wchodzic. Zakazujac palenia grupom zawodowym lamiesz konstytucje, bo dyskryminujesz grupe obywateli. > art 71 kodeksu etyki lekarskiej: "Swoim postępowaniem, również poza > pracą zawodową, lekarz nie może propagować postaw antyzdrowotnych." Dlatego lekarz nie pali przy pacjencie. Propagowanie = publicznie. W palarni w szpitalu pacjentow nie ma (chyba ze sami pala). Poza tym propagowanie byloby wtedy, gdyby nie tylko palil, ale rowniez wmawial pacjentom, ze jest to nieszkodliwe. Jesli zas ma inna postawe "pale, bo jestem uzalezniony, zaluje, ale nie potrafie rzucic", bo nie propaguje postawy antyzdrowotnej. Kazdy ma prawo byc czlowiekiem i miec swoje slabosci. Odpowiedz Link Zgłoś
claudiiin Re: TAK dla zakazu palenia! 18.03.10, 19:14 > A wiesz, ze czesc z tych miejsc zniknie z powodu zakazu palenia? Ze bedzie zbyt > malo klientow? Taka sama sytuacja miala miejsce we wszystkich krajach, w ktoryc > h > wprowadzono zakaz. Z roznym skutkiem, ale do 30% knajp/dyskotek/pubow znika, bo > nie ma klientow. nie wydaje mi sie, zeby ludzie zniechecili sie brakiem mozliwosci palenia w takim lokalu do tego stopnia, ze przestaliby wychodzic na imprezy czy jesc poza domem... to dziala w dwie strony - rownie dobrze cala masa ludzi niepalacych moglaby obecnie stwierdzic, ze zamykaja sie w domach, bo zniecheca ich dym i smrod. a jednak klientow wciaz jest sporo prawda? mimo ze dym nie jest dla nich przyjemny. zreszta jezeli powstawalyby palarnie to mysle ze pomimo kiepskiej kondycji przecietnego palacza nie jest dla niego nadludzkim wysilkiem pojsc do takiego miejsca zeby zapalic. > To sie po polsku nazywa parkiet. Ma trzy zalety: po polsku, latwiej i krocej. > Palenie na parkiecie jest w wiekszosci dyskotek/klubow tanecznych zakazane. Z > reguly siedzi ochroniarz, ktory patrzy, czy ktos nie kopci na parkiecie i takie > osoby wyprasza albo z parkietu albo z knajpy w ogole. celna uwaga, zaiste jestem Ci niewymownie wdzieczna, iz mi ten fakt uswiadomiles. co do ochroniarza - szczerze mowiac chodzac do klubow (roznych i zaznaczam ze do uwazanych za te "z wyzszej polki", nie do jakichs spelunek), co krok natykam sie na ludzi wymachujacych papierosami na parkiecie i nie spotkalam sie nigdy z interwencja ochroniarza. uwierz. > Knajpa to nie jest miejsce publiczne, tylko prywatne miejsce, gdzie sie prowadz > i > interesy. Zalozmy, ze mam 60m2 przestrzeni do wynajecia. Z jakiego powodu ma to > byc nagle miejsce publiczne, bo wynajalem ja restauratorowi? Miejsce publiczne, > to miejsce wspolnego uzytku. Nikt nie zmusza Cie, zeby tam wchodzic. Zakazujac > palenia grupom zawodowym lamiesz konstytucje, bo dyskryminujesz grupe obywateli wiem, ze pojecie "miejsca publicznego" tak na upartego chcialbys sobie interpretowac tak jak Ci wygodnie, ale knajpa jest miejscem publicznym. przestaje byc terenem prywatnym w momencie gdy ta swoja powierzchnie udostepnisz praktycznie kazdemu - bo do restauracji kazdy sobie moze przyjsc, nie potrzebuje Twojego zaproszenia ani nie dzwoni do drzwi. jest to jakas tam forma lokalu uslugowego. i zakazanie palenia w takich miejscach nie jest zadna dyskryminacja, ja nie wnosze do restauracji substancji cuchnacych ani nie grilluje pod oknem sasiada bo zaraz ktos by sie do mnie przyczepil, ale jednak nie uwazam tego za dyskryminacje tylko za objaw zdrowego rozsadku. jedynym powodem, dla ktorego wciaz mozna palic w miejscach publicznych w naszym kraju, jest glupie przyzwyczajenie i tradycja,a wszystko zaczelo sie dawno temu, kiedy jeszcze nikt sobie nie zdawal za bardzo sprawy ze szkodliwosci palenia (a juz w ogole biernego), co nie znaczy, ze w XXI wieku nie mozemy tego zmienic! mysle, ze kiedy zakazywano picia alkoholu w miejscach publicznych tez wznoszono protesty, ze to ograniczanie swobod, a zauwaz, ze sama czynnoscia spozywania alkoholu na ulicy czlowiek nie szkodzi innym, a paleniem juz tak. dlaczego wiec nie mozna z tym skonczyc?? > Dlatego lekarz nie pali przy pacjencie. Propagowanie = publicznie. W palarni w > szpitalu pacjentow nie ma (chyba ze sami pala). Poza tym propagowanie byloby > wtedy, gdyby nie tylko palil, ale rowniez wmawial pacjentom, ze jest to > nieszkodliwe. Jesli zas ma inna postawe "pale, bo jestem uzalezniony, zaluje, > ale nie potrafie rzucic", bo nie propaguje postawy antyzdrowotnej. Kazdy ma > prawo byc czlowiekiem i miec swoje slabosci. wmawianie pacjentowi ze palenie jest nieszkodliwe jest mowieniem pacjentowi nieprawdy, wprowadzaniem go z premedytacja w blad odnosnie czegos wybitnie oczywistego co lekarz wiedzial zapewne juz bedac w przedszkolu. obowiazkiem lekarza jest sluzenie swoja wiedza pacjentowi i wykorzystywanie jej wylacznie w dobry sposob i mysle ze zle by sie to dla takiego lekarza skonczylo, a to co napisales, z calym szacunkiem, jest spora nadinterpretacja - uczylam sie o tym i wiem, ze lekarz musi dawac przyklad innym i o ile ten zapis "poza praca zawodowa" rzeczywiscie nieco ogranicza jego prawa i absolutnie nie czepiam sie lekarza palacego sobie w swoim czasie wolnym w palarni w restauracji czy klubie czy w domu, tak niestety w pracy nie powinien tego z cala pewnoscia robic i dlatego dla mnie naprawde zakaz palenia w szpitalu jest sluszny. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to proponuję jeszcze tak dla 16.03.10, 21:20 zakazów: 1. Wypuszczania do atmosfery spalin samochodowych. 2. Wypuszczania do atmosfery spalin przemysłowych. Spaliny te są jeszcze bardziej szkodliwe dla ludzi niż dym papierosowy. Więc do dzieła bohaterscy senatorowie. Ojczyzna czeka na świeże powietrze! Odpowiedz Link Zgłoś
claudiiin Re: No to proponuję jeszcze tak dla 18.03.10, 19:16 przeciez istnieja regulacje unijne dotyczace poziomu zanieczyszczenia powietrza, nie uwazasz, ze sa one uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś
dert21 kolejny etap SKOKU NA KASĘ koncernów farmaceutyczn 16.03.10, 20:10 ciekawy komentarz z wp.pl: Czyli tak jak pisało Wprost (o lobbingu firm farmaceutycznych przy zakazie palenia) zaczyna się wielki skok na kasę. Tu zakaz a tu kolejna 'ciekawostka': 'Główny inspektor sanitarny chce, by kobietom w ciąży, które nie potrafią rzucić palenia, lekarze mogli zapisywać REFUNDOWANE plastry, gumy i inhalatory' Grube miliony refundacji z kieszeni podatników. Nie dają chorym na raka, zbierają kasę na leki dla dzieci a tu taki prezencik dla koncernów... Nie udało się wcisnąć szczepionek przeciw grypie to teraz odbiją sobie na plasterkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: kolejny etap SKOKU NA KASĘ koncernów farmaceu 16.03.10, 20:20 dert21 napisał: > ciekawy komentarz z wp.pl: > > Czyli tak jak pisało Wprost (o lobbingu firm farmaceutycznych przy zakazie > palenia) zaczyna się wielki skok na kasę. > Tu zakaz a tu kolejna 'ciekawostka': > 'Główny inspektor sanitarny chce, by kobietom w ciąży, które nie potrafią > rzucić palenia, lekarze mogli zapisywać REFUNDOWANE plastry, gumy i inhalatory' > Grube miliony refundacji z kieszeni podatników. > Nie dają chorym na raka, zbierają kasę na leki dla dzieci a tu taki prezencik > dla koncernów... > Nie udało się wcisnąć szczepionek przeciw grypie to teraz odbiją sobie na > plasterkach. Najlepsze jest to, ze te plasterki mozna sobie w dupe wsadzic dowolna strona (lepka albo sliska, albo nawet w rulonik, jak sie komus podoba), bo nic nie daja. Zdecydowana wiekszosc palaczy jest uzalezniona psychicznie, a plasterek nie ukoi pragnienia zaciagniecia sie dymem. Poza tym czy to aby na pewno zdrowe? Przeciez w plasterkach jest nikotyna. To nie zaszkodzi dziecku? Moze ktos sie puknie w ten pusty leb i jednak pomysli chwile? Jesli juz cos bym refundowal to e-papierosy z zerowymi wkladami... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Przyjdzie koza do woza, senatorowie po głosy. 16.03.10, 20:14 Dam im popalić, oj dam. Odpowiedz Link Zgłoś
alka-only Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 21:08 I bardzo dobrze. Nie znoszę jak na każdym kroku muszę wdychać dym z papierosów. Wygląda na to, że coraz więcej ludzi pali papierosy na ulicy. Nie przejmując się innymi. Natomiast w restauracjach - co to jest za dzielenie sali dla palących i dla niepalących?! Poroniony pomysł. Dym i tak przechodzi na cały lokal. I kto jest usprawiedliwiony? Szanowny SENACIE wprowadź jak najszybciej pozytywne poprawki dla nie palaczy. Z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawi 16.03.10, 21:16 Najbardziej wkurzajacy jest fakt,ze palacze maja czesto niepalaczy w nosie. Pala sobie i ignoruja, rujnuja zdrowie swoje i innych. Dodatkowo stwarzaja skrajny dyskomfort szanujacym higiene antypalaczom.Moja propozycja to zakaz palenia we wszystkich miejscach publicznych.Co to ma znaczyc oblesne kopcenie na ulicach? Albo podzial restauracji dla palcych i niepalacych.Nalezy cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
nik.1 Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 21:36 Nasi wybrańcy narodu nigdy nie potrafią mieć własnego zdania. Coś na wzór 'chciałaby a boi się". Pewnie , że zakaz palenia wszędzie i bez wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
peta_0 Zakazac.. nie zakazac.. o to jest pytanie.. 16.03.10, 21:44 To zawsze pozostanie kwestia sporna. Społecznosc dzieli się na palących i niepalących więc zdania w ten sprawie będą zawsze podzielone. Oczywiste jest, że ta pierwsza grupa będzie za nie sprowadzaniem zakazu druga zaś za jego całkowitym wprowadzeniem. Faktem jest, że palenie to nałóg, który szkodzi zdrowiu nie tylko palących i na tej podstawie powinno się wprowadzic całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych. Jeśli ktoś ma życzenie się podtruwac to niech to robi w zaciszu własnych 4kątów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_b23 Jednak całkowity zakaz palenia? Senat poprawia ... 16.03.10, 21:52 Może zamiast zakazywać palenia, wycofajmy je całkiem z produkcji i będzie po problemie!! Odpowiedz Link Zgłoś