r.maszkowski 18.03.10, 17:51 Ja mu wierzę. Biskup na pewno wie czy w ramach struktur zła umówił się z kolegami biskupami, że będą zgłaszać przestępstwa policji, czy przeciwnie - że nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norbertrabarbar Posyłajcie im swoje dzieci, oni gwałcą w imię Boga 18.03.10, 18:05 Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: Posyłajcie im swoje dzieci, oni gwałcą w imię 18.03.10, 18:10 "Posyłajcie im swoje dzieci, oni gwałcą w imię Boga" Nawet jeśli powtórzysz to z tysiąc razy, nie stanie się to prawdą. Będzie tylko zwykłym uogólnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Posyłajcie im swoje dzieci, oni gwałcą w imię 18.03.10, 18:22 Goebels twierdził ,że jeżeli coś się bez przerwy powtarza to ludzie w końcu w to uwierzą. Sądzę ,że dzisiaj sporo ludzi tak myśli. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 argument przedawnienia 18.03.10, 19:39 ciekawe, że do obrony ubeków też się używa argumentu przedawnienia i jakoś forumowicze to kupują Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: argument przedawnienia 18.03.10, 20:08 > ciekawe, że do obrony ubeków też się używa argumentu przedawnienia i jakoś > forumowicze to kupują jednak jest różnica między zdzieleniem kogoś pałą, a gwałtem na dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: argument przedawnienia 18.03.10, 20:30 martady napisała: > > ciekawe, że do obrony ubeków też się używa argumentu przedawnienia i jako > ś > > forumowicze to kupują > > jednak jest różnica między zdzieleniem kogoś pałą, a gwałtem na dziecku. tez przestepstwo. Moze po 5 latach ogladania TVN wydaje ci sie ze nie ma. Ci ubole/esbecy tacy sympatyczni... I tez ludzie jak nazisici maja rodziny - jak mawial pewien folksdojcz Odpowiedz Link Zgłoś
k1-1 Re: Posyłajcie im swoje dzieci, oni gwałcą w imię 18.03.10, 18:41 Oni...czytaj KK uwazaja sie sami za bogow...patrz cesarstwo rzymskie... cezar to bog...a bogom wszystko wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Można sobie wyobrazić jaka pedofilia 18.03.10, 18:09 panuje w Polskim kościele Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Można sobie wyobrazić jaka pedofilia 18.03.10, 23:02 miszczu.pl napisał: > panuje w Polskim kościele musisz sobie wyobrazac ? R.maszkowski nie ma zadnych tasm z penisami ? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 18:09 Jaka religia tacy wierni Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Zgorszenie-sterowane 18.03.10, 18:10 "Kapłan – pedofil niewątpliwie jest wielkim zgorszeniem. Ukrywanie jego czynów, a zwłaszcza nie izolowanie go od pracy z dziećmi, to co najmniej brak roztropności. Jednak zarzuty, jakie w związku z aferami stawia się Kościołowi są raczej wyrazem antykościelnej fobii niż trzeźwej oceny zjawiska." Polecam ciąg dalszy: info.wiara.pl/doc/471649.Zgorszenie-sterowane Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Re: Zgorszenie-sterowane????? -chyba przez Watykan 18.03.10, 19:44 To kościół tak wysterował swoich urzędników, że molestują dzieci. To Watykan wymyślił celibat i wymagał tego od księży bez względu na to, że: - jest to nie biblijne (np.: św. Piotr apostoł był żonaty) - księżą sobie z tym nie radzą Trudno dziwić się że media tym się zajmują i ludzie są zbulwersowani, bo okazuje się że jest to masowe zjawisko. W cywilizowanych krajach wszystkich obywateli traktuje się równo wobec prawa. Tylko w Polsce "czarni" są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek410 Re: Zgorszenie-sterowane 21.03.10, 18:43 Moze Twoj proboszcz, katoliku, tez jest pedofilem, a Ty tego wciaz jeszcze nie wiesz? Sprawdz, czy moze jest juz na liscie w Ameryce: bishop-accountability.org/priestdb/PriestDBbylastName-K.html Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 18:10 Hmm Ciekawe było to co powiedział o ofiarach które nie chcą rozgłosu. Jeżeli tak rzeczywiście jest to kościół i policja powinny to uszanować (tzn. dziennikarze nie powinni się o niczym dowiedzieć a nawet jak się dowiedzą nie powinni o tym pisać). Ale zgłoszenie na policję jest moim zdaniem konieczne Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Chyba nie ma jednak sensu odgrzebywanie spraw z .. 18.03.10, 18:13 lat 80-tych. Trzeba było skazać połowę belfrów z tego okresu na karę śmierci za prześladowanie uczniów. Na przykład niejaka Krystyna Cz.,polonistka z kilku warszawskich podstawówek, matka takiego aktorzyny nędznie imitującego głos kaczora Donalda, była sadystką bijącą uczniów plastikowym wskaźnikiem po wewnętrznej stronie dłoni. Babsko wielkie jak szafa sześciodrzwiowa ustawiała dzieci w rządku (najczęściej chłopców) i lała ich z całej siły po wystawionych dłoniach plastykowym wskaźnikiem. Ten babsztyl dawno powinien siedzieć za ten proceder w pierdlu, albo płacić odszkodowania za ból i stres dzieci. A jednak rapszla siedzi sobie wygodnie na emeryturze! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Chyba nie ma jednak sensu odgrzebywanie spraw 18.03.10, 18:33 >lat 80-tych. Trzeba było skazać połowę belfrów z tego okresu na >karę śmierci za prześladowanie uczniów Ciekawe. Sądzę ,że masz rację (przykładu nie oceniam bo nie znam). A działo się to w państwowych szkołach. Państwem rządził wtedy lewicowy rząd. Wiesz może jednak warto odgrzebać trochę spraw :). Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony nauczyciele to też niezłe ziółka 18.03.10, 21:34 mojego kolegę nauczyciel w ósmej klasie uderzył tak w twarz, że krew mu z nosa leciała mnie w piątej klasie nauczycielka przy całej klasie obrażała, że nic ze mnie nie będzie w życiu i dostałem przy klasie dziennikiem w głowę od niej albo inna w trzeciej klasie wymyśliła, że obaj z kolegą za złe zachowanie mamy zdjąć przy klasie spodnie żeby nam wymierzyła pasem ciekawe rzeczy mi się przypomniały Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 18:15 Wstyd mi za tego człowieka, wstyd mi za permisywnych hierarchów mojego Kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez 18.03.10, 18:25 A co to wszystko ma wspólnego z permisywizmem ?? Czy w ogóle rozumiesz to słowo ?? Czy przeczytałeś artykuł ze zrozumieniem ?? Czy wierzysz w to co mówisz ?? Bez pozdrowień V Odpowiedz Link Zgłoś
fakt_fakt To było już tak dawno - zgłaszanie jest ma sens!! 18.03.10, 18:17 do diabła z tobą! Sąd Ostateczny czeka..... Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk a gdyby tak użyć stalowej szczotki? 18.03.10, 18:18 A gdyby tak pana biskupa kopenhagi, który jest polskiego pochodzenia przerżnąć porządnie za pomocą szczotki stalowej? I tak 14 razy z rzędu aby mu dupa gardłem wylazła? Też nie byłoby sprawy i nie warto zgłaszać? Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz Re: a gdyby tak użyć stalowej szczotki? 18.03.10, 18:43 cezaryk napisał: > A gdyby tak pana biskupa kopenhagi, który jest polskiego pochodzenia przerżnąć > porządnie za pomocą szczotki stalowej? I tak 14 razy z rzędu aby mu dupa > gardłem wylazła? > > Też nie byłoby sprawy i nie warto zgłaszać? a na deser zafundowac mu dymanko rozgrzanym do bialosci pogrzebaczem ....... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk mógłby polubić, kto wie co ci zwyrole jeszcze lubi 18.03.10, 18:54 . Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Re: a gdyby tak użyć stalowej szczotki? 18.03.10, 18:48 ekstra pomysł - jestem za... RELIGIA-NATURALNE ŚRODOWISKO PSYCHOPATÓW www.youtube.com/watch?v=B_K33PBC-SY www.youtube.com/profile?user=liberalatheist&annotation_id=annotation_839267&feature=iv wyborcza.pl/1,75480,7015924,Bierz_cukierek_i_milcz.html Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 18:21 bo prawda jest tylko taka jaka pasuje klechom. reszta sie nie liczy, wogole nic sie nie liczy. mozna krasc, uprawiac seks z nieletnimi, palic na stosach i wszystko bedzie OK. jest tylko jeden warunek: trzeba byc ksiedzem. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 18:29 ?? Wierzysz w to co napisałaś ??? Zdajesz sobie sprawę ,że to mowa nienawiści ?? Byli już ludzie którzy w ten sposób pisali (tzn. uogulniali jednostkowe przykłady) o Żydach albo o czarnych. Wielu z nich skończyło naprawdę marnie. Bez pozdrowień V Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 Re: to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 18:38 nie nie wierze, ja to wiem to sa fakty. i jest to pewnie dla ciebie nie zrozumiale bo ty wierzysz a nie uzywasz mozgu. a wierzyc mozna we wszystko wlacznie z najwiekszymi glupotami. wiec powodzenia, niech cie twoja wiara zaprowadzi tam gdzie wierzysz, ze cie zaprowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 18:53 Fakty są takie ,że istnieją romowie którzy kradną są żydzi lichwiarze , czarni gwałcący białe kobiety i polacy-idioci. Nikt nie zaprzeczy istnienia takich pojedynczych przypadków ale uogólnienie na całą populację to po prostu rasizm a czasami szowinizm albo nazizm !!! (bo np. istnieją żydzi którzy są znanymi i bezinteresownymi działaczami społecznymi, są czarni którzy są cudownymi mężami i ojcami, istnieją uczciwi romscy biznesmeni i są intelignentni polacy) Zdejmij ideologiczne klapki z oczu i zobacz świat taki jakim jest z jego skomplikowaniem i ogromną ilością barw) Ps. A sprawa o której piszemy to nie kwestia religijna tylko społeczna. Moja wiara nic do tego nie ma podobnie jak moja płeć rasa i narodowość. PPs. Może się nawróć i zapisz do RM (jesteś na tyle fanatyczna ,że byś tam pasowała :) ) Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 o czym ty pie...isz za przeproszeniem? 18.03.10, 19:14 widac, ze niezle ci wyczyszczono mozg ta propaganda koscielna. zydzi, masoni, czarni a kogo tam jeszcze wrzucisz do wora? co to ma do rzeczy? pewnie ze sa wszedzie rozboje kradzieze i niesprawiedliwosc ale ty albo nie czytasz wypowiedzi albo nie chcesz zrozumiec tzn ruszyc glowa. to kosciol jest przynajmniej w teorii by naprawiac swiat. i co ? naprawia ? po przez pedofilstwo, palenie na stosach i kradzieze jakch sie dopuszcza od wiekow? to jest wlasnie cynizm. glosic jedno a robic drugie, zupelnie odwrotne. to juz bedzie moja ostatnia odpowiedz dla ciebie bo widze, ze mam do czynienia z moherowym betonem wpatrzonym w watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: o czym ty pie...isz za przeproszeniem? 18.03.10, 22:41 Odpowiem prościej. Każdy nawet najbardziej krzywdzący i nieprawdziwy stereotyp można uzasadnić przykładem. W kościele są ludzie , różni ludzie. Ale wiesz co w innych zbiorowościach też są ludzie i też są różni. Zapewniam ,Cię ,że podłych ludzi spotkasz wśród ateistów i lewicy (pedofile też tam się pewnie znajdą). Jeżeli chodzi o ocenę kościoła to oceniaj go jak chcesz (bo żyjemy w wolnym kraju) ale stanowczo odradzam zamykanie się na rzeczywistość (bo w końcu dojdziesz do tego ,że zaczniesz krzywdzić ludzi nie tylko słowami). Obelgi mogłaś sobie darować (albo wymyślić jakieś bardziej trafne) V Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 21:03 Kościół Katolicki to wroga, antyludzka, krwiożercza organizacja założona i kierowana przez Antychrysta. Wie i mówi o tym cały rozwinięty świat ale kościół szczuje ten cywilizowany świat milionami wściekłych, dzikich psów, których trenuje masowo w miejscach odosobnienia. Tam odbywa się gwałcenie psiarni, zarówno psychiczne jak i fizyczne. Potem psiarnia nakłada moher i szczeka na cywilizację człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 koniecznie musisz mi opowiedziec o tych 18.03.10, 18:51 jednostkowych przykladach, a zwlaszcza o tym jak sie te jednostkowe przyklady TOLERUJE w KK. Na przyklad Ojciec z Torunia - jest tu dobrym przykladem tolerancji dla wspomnianej przez ciebie MOWY NIENAWISCI. Wiec MOWA NIENAWISCI jest OK dla Polskiego KK bo ja toleruje. Czy sugerujesz ze skonczy ze KK skonczy marnie? ja dla odroznienia cie pozdrowie - podobno to po chrzescijansku ale to z klimatu posoborowego a tobie chyba blizej do sredniowiecza.. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: koniecznie musisz mi opowiedziec o tych 18.03.10, 18:59 :) > Na przyklad Ojciec z Torunia - jest tu dobrym przykladem tolerancji dla > wspomnianej przez ciebie MOWY NIENAWISCI. Zgoda ale wielu ateuszków zupełnie niczym się od niego nie różni :). Twój błąd polega na tym ,że mylisz ideologię z religią. W ramach KK mieści się bardzo dużo różnych ideologi i poglądów. Są tam (między innymi) konserwatyści, liberałowie i socjaldemokraci. RM to tylko jeden z odłamów który powstał i się wzmocnił dzięki ateistom (chociaż może trochę wbrew ich woli i dzięki ich głupocie :) ) Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz Re: to jest wlasnie ten cynizm kosciola 18.03.10, 18:46 perepere8 napisał: > bo prawda jest tylko taka jaka pasuje klechom. reszta sie nie liczy, > wogole nic sie nie liczy. mozna krasc, uprawiac seks z nieletnimi, > palic na stosach i wszystko bedzie OK. jest tylko jeden warunek: > trzeba byc ksiedzem. a czego Ty oczekujesz od tej bandy czarnych sqrwialych hipokryckich scierw papistowskich? przyznania sie do prawdy i winy??? hehehehe,"szybciej wielblad przez ucho igielne przelezie" nim ci szubrawcy vatykanscy uznaja swoje winy. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna a jak by zawołał -"jeszcze,jeszcze" to co wtedy? 18.03.10, 18:25 a jak by zawołał -"jeszcze,jeszcze" to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
scypio72 jezus sie w grobie przewraca 18.03.10, 18:26 Sa równi i równiejsi. Ci namaszczeni przez Boga mogą więcej oni są predetynowani. Ponad motłochem są naznaczeni przez Pana. Cokolwiek robią to robią w dla "dobra nas wszystkich". Nie smakuje im demokracja ,rowność i braterstwo wszystkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: jezus sie w grobie przewraca 18.03.10, 18:53 Gdzie ty widziałeś braterstwo wszystkich ludzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Ma racje czemu wtedy nie zgłoszono molestowania ? 18.03.10, 18:31 Czy nie było wtedy spenalizowane ? Mam przeczucie że tu nie chodzi o jakieś krzywdy i winy ale o kase Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Ma racje czemu wtedy nie zgłoszono molestowan 18.03.10, 18:44 Kosciół K powstał 2000 lat temu,to było tak dawno,założyciele nie żyją,więc po co jeszcze istnieje i ma się na razie dobrze/a wiara,w Boga,to coś innego/ Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 18:41 dobry koles z tego xianka , ma qrwa poczucie humoru zyeb. Niech idzie i to powie hamerykanskiemu sadowi scigajacemu polanskiego. ciekawe jak zareaguja na tekst ze to bylo dawno,polanski jest stary a ofiara dostala kase i czuje sie dobrze. widac te zasady obowiazuja tylko stulowych sqrwieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 18:44 Księża już nie żyją lub odeszli z Kościoła, a najważniejsze, że ofiary mają się dobrze, to jest dobre, ten padre nie wie co gada. Ten Polski export zle trafil, bo jest w Dani, niech sie mu do dupy dobiora.Wtedy jemu tez bedzie dobrze, tak jak ta glupia morda na zdjeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez 18.03.10, 18:51 Wszczęcie postępowania karnego czy dyscyplinarnego przeciwko osobie nieżyjącej jest przecież niemożliwe. A poza tym, istnieje coś takiego jak przedawnienie ścigania. Gdzie jak gdzie, ale w Danii chyba kościół rzym-kat nie sprawuje terroru? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Faktycznie, było bardzo dawno 18.03.10, 18:45 Ale ukrzyżowanie i zmartwychwstanie było jeszcze dawniej. A księża każą pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Jakiej opini oczekiwać po polskim kolaborancie 18.03.10, 18:49 Watykanu, będącycm podwładnym nazisty z Hitlerjugend używającego pseudonimu Benedykt??! Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan mentalność klechy 18.03.10, 18:49 Typowa mentalność klechy, niedobrze się robi wobec zakłamania, dwulicowości, moralnej zgnilizny tej grupy zawodowej, poza nielicznymi wyjątkami. Występowanie takich zjawisk jak wykorzystywanie seksualne osób zależnych nie ogranicza się tylko do klechów, ale u klechów najbardziej kontrastuje z ich pierwotnym powołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_ogorek Redakcja lubi takie newsy,.. 18.03.10, 18:51 Kosciol katolicki ble, muzulmanizm ble, a my wszyscy powinnismy sie wstydzic naszego antysemityzmu,.. Odpowiedz Link Zgłoś
cipuchna "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez sensu 18.03.10, 18:51 No, to sie pieknie skompromitowal, ale przy okazji to tez robil zla robote Polakom w Danii... :( Odpowiedz Link Zgłoś
etykietka Re:No, ale sie wkur...am!:( 18.03.10, 18:55 Zaraz po fakcie księża nie mogą zgłaszać prokuraturze takich przypadków bo zgodnie z instrukcją Watykanu obowiązuje ich śledztwo wewnętrzne. A później mówią; ...to było już tak dawno :( Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany jezusik niby tylko raz zmartwychstał i także nie 18.03.10, 18:59 wiadomo czy to PLOTKA czy prawda a jeszcze było to niby tak dawno temu więc po co to ogłaszać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczemirek "To było już tak dawno - zgłaszanie jest bez se... 18.03.10, 19:06 Polska szkoła! ... a raczej seminarium! Odpowiedz Link Zgłoś