s.im.123 23.03.10, 16:38 IPN to tajna.stronnicza policja,która jest poza wszelką kontrolą.To rak,który nizczy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanuss Czas UW i Czecha minal duzo wczesniej... 23.03.10, 16:57 Czego sie po tym UW-olu spodziewac ? Dla niego nic sie nie liczy poza checia zniszczenia Kurtyki i IPN-u. Nie jest wazne, ze nowelizacja PO zawiera np. mozliwosc dostepu do oryginalow dokumentow dla agentow i UB-ekow. "Czas moralnych rewolucjonistów minął." Czyzby mieli jednak racje ? Trzeba ich uciszyc za kazda cene, chocby w sojuszu z postkomuchami...Do takiego poziomu stoczyli sie dawni UW-ole... Odpowiedz Link Zgłoś
barometr_nastrojow Re: Czas UW i Czecha minal duzo wczesniej... 23.03.10, 19:02 > Czyzby mieli jednak racje ? Ale kto? PO, agenci i ubecy? > Trzeba ich uciszyc za kazda cene, chocby w sojuszu z postkomuchami O, widze, ze trwa przygotowywanie gruntu pod koalicje parlamentarna PiSLD. No rozumiem, trzeba wyborcow oswajac z ta mysla. Pomalutku, pomalutku, wszystko sie tym cwokom wmowi. Tak jak wmowilo sie im Tyminskiego w 1990, Macierewicza w 92, Kaczynskich w 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czas UW i Czecha minal duzo wczesniej... 23.03.10, 20:54 yanuss napisał: > Czego sie po tym UW-olu spodziewac ? Dla niego nic sie nie liczy > poza checia zniszczenia Kurtyki i IPN-u. Jakby Kurtyka był jakimś krawcem czy malarzem też by go chciał "zniszczyć"? Czy jednak ma pretensję do Kurtyki z powodu jego działalności? Tak samo "zniszczyć" IPN czy zniszczyć obecną konstrukcję zwaną IPNem? > Nie jest wazne, ze nowelizacja PO zawiera np. mozliwosc dostepu do > oryginalow dokumentow dla agentow i UB-ekow. Och i cóż takiego się stanie? Odkryją nagle że dowody jakoby byli agentami są mocno naciągane? Tego się boisz? Czy okaże się, że agenci odkryją innych agentów pilnie ukrywanych przez IPN? Czy przypadkiem TO nie jest największym powodem wrzasków przeciwko nowej ustawie? Że już nie wybrane osoby ale WSZYSCY będą mieli dostęp do akt? I nagle wyjdzie na jaw, że IPN starannie "zapominał" z przyczyn politycznych o wielu TW? > "Czas moralnych rewolucjonistów minął." Bo większość z nich głównie żądała moralności od innych sami zaś każde własne świństwo potrafili usprawiedliwić. Ot Kurtyka wykańczający Przewoźnika. Dziwnie "niepełne" dane posła Mularczyka na temat sędziów TK. > Trzeba ich uciszyc za kazda cene, chocby w sojuszu z > postkomuchami... Kali przejmować PR&TVP z komuchami Kali dobrze robić. Ktoś Kalemu robić koło pióra z komuchami (nic nie dając im w zamian, ot komuchy mają po prostu identyczne zdanie) to dla Kalego skandal. Kali z Samoobroną agenturą specsłużb tworzyć rząd, Kali bohater. Kali święty PiSu? > Do takiego poziomu stoczyli sie dawni UW-ole... Ot typowy PiS-język o odwrotnym znaczeniu dla powszechnego. Stoczyli się - są znacznie bardziej honorowi. Zawsze to samo twierdzili. Nie to co PiS dla którego jedyną wykładnią słuszności działań jest TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Czas UW i Czecha minal duzo wczesniej... 24.03.10, 07:29 Trudno sie wyleczyc. Kiedys przeciez IPN-em kierowal Kieres, nie przyszlo jednak nikomu do tzw. glowy by wprowadzac tak glupie przepisy. A Kurtyke nie wybral sam PiS, takze PO-wcy. Tak to juz jest, ze zacietrzewienie polityczne szkodzi na glowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Czas UW minal duzo wczesniej. Teraz mija czas 24.03.10, 11:40 Też miałem i mam do PO pretensję, że dali się zrobić w jajo kaczorkowi i głosowali jak barany za przyjęciem złych ustaw o CBA i IPN. Ale nie oznacza to, że błędów nie należy poprawić i tkwić w nieskończoność w tym szambie. Przyznanie się do błędów i ich naprawienie to nie zacietrzewienie polityczne a coś zupełnie odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czas UW i Czecha minal duzo wczesniej... 24.03.10, 15:16 yanuss napisał: > Trudno sie wyleczyc. Kiedys przeciez IPN-em kierowal Kieres, nie > przyszlo jednak nikomu do tzw. glowy by wprowadzac tak glupie > przepisy. Czyżby stosunek byłych działaczy UW do "specjalnej" działalności IPN się zmienił? Jednak za Kieresa IPN, nie stanowił, aż tak "zbrojnego w historię" (w przeciwieństwie do zbrojnego w podsłuch i prowokację CBA) ramienia PiSu. Kurtyka całkowicie ośmieszył charakter IPNu. Przy mądrym kierownictwie zła ustawa nie będzie przeszkadzała realizować mądre zadania. Mądre prawo jest potrzebne dopiero wtedy gdy nie ma gwarancji jaki dureń czy zły człowiek będzie z tego prawa korzystał. Gdyby ludzie byli tylko mądrzy i dobrzy staraczało by samo sumienie - prawo by nie było potrzebne. > A Kurtyke nie wybral sam PiS, takze PO-wcy. Genialne odkrycie... A co Czech jest PO-wcem? A może ja nim jestem? > Tak to juz jest, ze zacietrzewienie polityczne szkodzi na glowe.. O właśnie. Mądre motto. Szkoda, że do niego się nie stosujesz. Nie wpadłbyś na "genialny" pomysł poruszania głupoty PO popierającej PiS zarówno w wypadku Kurtyki jak i utworzenia niepotrzebnego, a wręcz szkodliwego CBA gdy dyskutujesz opinie ludzi nie związanych z tą partią. Równie dobrze mógłbyś pisać o pomysłach KPNu - tez nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 radość Czecha dziwnie podejrzana 23.03.10, 17:03 spoko, p. Czech - prawda i tak wyjdzie na jaw, zwykle wtedy, gdy... patrzy się w lustro Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Czas IV RP w IPN minął 23.03.10, 19:46 W państwie minął, to i w IPN musi minąć - prędzej, czy później, tak samo zresztą, jak i w publicznych mediach. Niech mija i żeby nawet smród po tym g...ie nie został. Niczym dobrym IV RP nie była, a jej "twórcy" byli tak samo chamowaci i głupi, jak wpisy niektórych ich lizusów na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bret.2 Re: Czas IV RP w IPN minął 23.03.10, 22:01 antropoid napisał: > W państwie minął, to i w IPN musi minąć - prędzej, czy później, tak samo > zresztą, jak i w publicznych mediach. Niech mija i żeby nawet smród po tym > g...ie nie został. Niczym dobrym IV RP nie była, a jej "twórcy" byli tak samo > chamowaci i głupi, jak wpisy niektórych ich lizusów na tym forum... Przeczytałem to wszystko. Kosiło mnie rąbnąć coś celnego.Ale krócej i celniej nic bym nie wymyślił. Pozostaje mi wiec z satysfakcja podpisać się pod Twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 00:56 antropoid napisał: > W państwie minął, to i w IPN musi minąć - prędzej, czy później, tak samo > zresztą, jak i w publicznych mediach. Niech mija i żeby nawet smród po tym > g...ie nie został. Niczym dobrym IV RP nie była, a jej "twórcy" byli tak samo > chamowaci i głupi, jak wpisy niektórych ich lizusów na tym forum... ************************ Jest jeszcze kilka miejsc, które trzeba odwszawić. A mniej ich zostanie, tym głośniej będą histeryzować zwolennicy RP IV kat. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Czas IV RP w IPN minął 23.03.10, 20:12 To nie PO boi się prawdy,a IPN. Instytutu nie interesuje pamięć narodu,nie interesują go przekręty na narodzie.Napisałem im świętą prawdę jak było,a oni mi na to,że w świętych księgach MO i SB tego nie ma. Jak ja sam,bez wsparcia ze strony tych, którym rzekomo zależy na prawdzie i mają na ten cel siły i środki mam dowieść prawdy nie mojej a faktycznej. Dostałem za swoje od komuny,a IPN dołożył od siebie. Szlag z ich pieniędzmi,gdyż na stare lata są one mi niepotrzebne, ale ponowne bezprawne wpychanie mnie do SB z którego samo SB mnie w pażdzierniku 1984 roku wyrzuciło za mój protest przeciwko zamordowaniu śp.ks.Jerzego Popiełuszki to zbyt dużo jak na jedną osobę. IPN w moich teczkach personalnych nie widzi nic co by potwierdzało moją prawdę.Jeżeli tego nie zrobią sami, to ja postaram się im oczy otworzyć.To co ja przeżyłem od 11-07-1981 praktycznie do dzisiaj to temat na książkę. Będzie trzeba, to pod patronatem IPN czy też bez niego ją napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czas IV RP w IPN minął 23.03.10, 22:12 najbardziej mnie rozśmieszył histeryczny argument przeciwników nowej ustawy o ipn który dzisiaj chyba zajął pół propisowskich wiadomosci w propisowskiej tvp ze teraz to ipn bedzie, uwaga! " upolityczniony" , he he!. Odpowiedz Link Zgłoś
wojteksniec Czas IV RP w IPN minął 23.03.10, 22:20 Gierek, wróć, błagamy! Kto do Q-rwy nędzy usuwa tutaj komentarze. Pachnie ostro komuną! Może tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
olszymow Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 07:17 Zmowa obecnie pracujących w IPN z pseudonaukowcami pragnie dalej prowadzic intrygi polityczne Wstyd ,że mamy naukowców o tak niskim poziomie moralnym Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Czas IV RP w IPN minął-naukowcy bez kwitów 24.03.10, 11:49 A co by robili i czym by byli bez tych kwitów? Pokaż mi wybitne dzieła historyczne powstałe w ostatnich 20 latach. Palców jednej ręki pewnie wystarczy. Całe tabuny "naukowców" zajmują się 5- rzędnymi bzdetami, spekulują, rozważają hipotezy, snują podejrzenia itd. itp. Tylko kogo to obchodzi i co to naprawdę wnosi do dorobku nauki? Kiedyś o historykach mówiło się przy okazji jakiegoś odkrycia, ukazania się ważnej pozycji książkowej. Teraz jest ich pełno wszędzie: w IPN, prokuraturze, dziennikarstwie. Gdzie zajrzysz tam historyka znajdziesz. Niedługo w naszych lodówkach się pojawią... Tego właśnie im brakuje: zaistnienia za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
max9916 Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 10:44 Kurtyką i tą całą zgraję pseudohistoryków należy wyrzucić za robienie kwitów na zamówienie a Instytut Pamięci Niepotrzebnej zlikwidować.. Odpowiedz Link Zgłoś
bret.2 Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 11:46 max9916 napisał: > Kurtyką i tą całą zgraję pseudohistoryków należy wyrzucić za > robienie kwitów na zamówienie a Instytut Pamięci Niepotrzebnej > zlikwidować.. A tym naukowcom to dal bym dodatkowo status T.W. IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 12:22 "IPN to sterta lipnych śmieci, zostawiona po to, żeby te palanty miały się czym brandzlować przy okazji wyborów" Cytat z filmu/serialu "Glina". Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 12:41 > "IPN to sterta lipnych śmieci, zostawiona po to, żeby te palanty miały się czym brandzlować przy okazji wyborów" > > Cytat z filmu/serialu "Glina". Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to prawda... Koniecznie napisz o tym do profesora Friszke oraz Adama Michnika. Myślisz, że oni uprawiają samogwałt nad książką, którą na podstawie "sterty lipnych śmieci" napisał ten pierwszy, a drugi się nią zachwyca? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 14:02 rotholc - nie wiem i nie interesuje mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 14:12 antropoid napisał: > rotholc - nie wiem i nie interesuje mnie to. Jak to? Przecież nieco wcześniej coś pisałeś na temat archiwalnej onanii. A teraz? Unik. Odpowiedz Link Zgłoś
bret.2 Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 15:43 rotholc. Powiedz chociaż o jaka książkę chodzi a potem Pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Czas IV RP w IPN minął 24.03.10, 16:37 Żaden unik, tylko prawda. Po prostu nie wiem i nie obchodzi mnie to, co Friszke i Michnik wyprawiają nad tą książką, bo nie ich miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś