katolik_polski1 28.03.10, 18:23 Vogelzang brzmi very british :) Chyba tylko dlatego wzmianka o nich . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor-53 Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 18:28 Cholera i to ma byc wolnosc?W swoim kraju, w swojej nieruchomosci,czlowiek nie moze powiedziec co chce!A swoja droga,nie wyobrazam sobie takiej sytuacji,ze w kraju muzulmanskim kogos scigala policja za obrazanie Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_porpoise Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 18:35 a to byś się zdziwił... Może nie wiesz, ale dla Muzułmanów Jezus jest prorokiem, równym np. Abrahamowi etc. Więc również jest osobą świętą, którą Muzułmanie kultywują. Ot i tyle. Oczywiście zgadzam się że to jakieś chore przegięcie, cała sprawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 18:43 Nie zdziwiles mnie,dobrze wiem o tym ,jak traktuje sie Jezus w islamie.To napewno nie byl dobry przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 29.03.10, 06:24 Do poprzedników co prawda Islam uznaje Jezusa za proroka to raczej nie ścigaliby muzułmanina za to ze źle się wypowiedział o Jezusie w obecności chrześcijanina. Nadmienię tylko że w chrześcijanie sa prześladowani w ten czy inny sposób w większości krajów arabskich, a skrajnym przypadkiem jes Arabia Saudyjska, gdzie za publiczne odprawienie nabożeństwa chrześcijańskiego grozi kara śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 18:44 stosujac wspołeczesne kryteria Machomet był pedofilem w dodatku morderca który zabijał swoich przeciwników Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk św.Mikołaj nie istnieje,teraz możecie mnie zamknąć 28.03.10, 19:33 za nienawiść przeciwko wierze :) Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Nie da rady. Jesteśmy w nietolerancyjnej Polsce. 28.03.10, 20:08 Ale jak np. w Egipcie powiesz to samo głośno o Allachu to nie licz na skuteczność ambasady w wyciąganiu cię z więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Re: św.Mikołaj nie istnieje,teraz możecie mnie za 28.03.10, 22:55 megasceptyk napisał: > za nienawiść przeciwko wierze :) Pozostalby Ci w mojej sobie wyznawca Twojej odwagi, a megasceptykowi celnej riposty. Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:02 machomed wymordowal cale wioski ktore nie chcialy byc muzulmanskie, tak byl watazka tej " pokojowej " religi Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:53 Jeszcze do niedawna mord i tortury nie znaczyły więcej niż puścić bąka. Nie wyolbrzymiajmy przesadnie wycinki paru wiosek bo to betka a nie mordowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jab-77 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:53 Bo też i islam jest przede wszystkim ideologią, systemem politycznym, społecznym, który nieuchronnie wkracza, wdziera się w każdy aspekt życia. Zachęcam do obejrzenia: www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o Odpowiedz Link Zgłoś
po-chwa_lony islam to przede wszystkim religia zboków! 29.03.10, 01:15 www.euroislam.pl/index.php/2010/02/ponury-swiat-islamskiego-seksu/ polecam to przeczytać... Napisane w miarę delikatnie przez kobietę, a qrde włos się jeży, a anus zaciska ze strachu.... ;) MASAKRA! po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus pif paf wystrzelac jak Indian ! no ewentualnie PO 29.03.10, 03:01 latach jakieś rezerwaty z prawem prowadzenia kasyna dla niewiernych lub może nawet skromna wersja "affirmative action" Odpowiedz Link Zgłoś
tomesio Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 29.03.10, 06:38 A nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 18:57 tak się kończy europejska tolerancja wobec muzułmanów i islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 19:02 venus99 napisał: > tak się kończy europejska tolerancja wobec muzułmanów i islamu <. A wczym ten koniec widac? W tym ze gosc zbankrutowal? Niedlugo to bedzie w strach przyznac sie,ze nie jestes wyznawcem Allaha i do tego, ze nie jestes gejem.Co za pieprzona "tolerancja". Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 19:57 i własnie o to mi chodzi.o nadmiar tolerancji dla ludzi nie uznających tolerancji.islam to religia terroru i agresji. czytając staraj się zrozumieć co przeczytałeś a pisząc myśl.to nie jest takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:13 venus nie wymadrzaj sie za bardzo,napisales dokladnie to-:"tak się kończy europejska tolerancja wobec muzułmanów i islamu". Z tego tekstu jednoznacznie wynika,ze wlasnie konczy sie europejska tolerancja.Nie jestem Polakiem ,ale mnie sie wydaje,ze bardziej zrozumialo bylo by napisac-: dzieki takim dzialaniam ,konczy sie europejska tolerancja wobec muzulmanow i islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:40 Igor-53 napisał: > venus nie wymadrzaj sie za bardzo,napisales dokladnie to-:"tak się kończy europejska tolerancja wobec muzułmanów i islamu". Z tego tekstu jednoznacznie wynika,ze wlasnie konczy sie europejska tolerancja.Nie jestem Polakiem ,ale mnie sie wydaje,ze bardziej zrozumialo bylo by napisac-: dzieki takim dzialaniam ,konczy sie europejska tolerancja wobec muzulmanow i islamu. j.polski lekcja 1 "tak się kończy europejska tolerancja wobec muzułmanów" to dokładnie znaczy to samo co: "takie są skutki europejskiej tolerancji wobec muzułmanów" podobnie w zdaniach: "tak się kończy zabawa zapałkami" - pożar "tak się kończy zabawa w doktora" - dzidziuś pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:46 jamnik ,dzieki za kekcje jezyka polskiego.A zwlaszcza za dzidziusia.Zaznaczylem-nie jestem Polakiem.Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 19:22 Polityczna poprawność... no i zeżarło własny ogon... i nadal głodne. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje kobiety 28.03.10, 19:42 Czy widzieliscie kiedys kobiete biskupa, arcybiskupa czy papieza? Kobiety nigdy nie sa dopuszczone do wladzy w kosciele. Dyskryminacja tam jest oficjalna. Nie mowie juz o dyskryminacji w zyciu codziennym i forsowaniu patriarchalnego modelu, tutaj Islam i Chrzescijanstwo rowniez sa potega. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 19:55 bezzebnypirat napisał: > Czy widzieliscie kiedys kobiete biskupa, arcybiskupa czy papieza? Kobiety nigdy > nie sa dopuszczone do wladzy w kosciele. Dyskryminacja tam jest oficjalna. > > Nie mowie juz o dyskryminacji w zyciu codziennym i forsowaniu patriarchalnego > modelu, tutaj Islam i Chrzescijanstwo rowniez sa potega. W kościołach protestanckich są biskupi kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:16 Toć niedawno był incydent z niemiecką panią prymas. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:20 Rzeczywiscie, odlam rzymskokatolicki jest mniej tolerancyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
takanohana Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:03 O ile pamiętam, jedna pani biskup ostatnio złożyła rezygnację, bo złapali ją na jeździe po pijanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 22:16 jakby w polsce jacyś policjanci złapali katolickiego biskupa na jeździe po pijanemu, to oni by 'złożyli rezygnację'. Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Bredzisz. 28.03.10, 20:05 Porównywanie chrześcijaństwa i islamu świadczy o twojej ignorancji. Kobieta w islamie równa jest połowie mężczyzny, co się przekłada na sprawy praktyczne, np. dziedziczenie, czy możność świadczenia w sądzie, dopuszczanie wydawania za mąż kilkuletnich dziewczynek, prawo do dzieci w razie rozwodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:17 To, ze w Islamie jest JESZCZE gorzej, ma dzialac na korzysc Chrzescijanstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:21 bezzebnypirat,czlowieku,nie idz w zaparte,porownywac stosunek do kobiet w Islamie i Christianstwie oczewiscie mozno,ale tylko dla kontrastu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:39 Hehe w duzej mierze owszem. Smieje sie po prostu, bo kosciol rzymskokatolicki to potezna korporacja, a szklany sufit u nich wcale nie jest szklany;-) Pomysl sobie, co dzialoby sie, gdyby np Unilever stwierdzil, ze CEO czy czlonkowie Board of Directors moga byc wylacznie mezczyznami, bo takie maja widzimisie;-) Spojrzenie na kosciol z nieco innej perspektywy... dla zabawy. Bo dzieki bogu kosciol utracil wieeeele ze swoich wplywow i moge zupelnie legalnie pozwolic sobie na takie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:40 igor-53 napisał: > bezzebnypirat,czlowieku,nie idz w zaparte,porownywac stosunek do kobiet w > Islamie i Christianstwie oczewiscie mozno,ale tylko dla kontrastu. stosunek muzułmańskiej i katolskiej holoty do kobiet jest identyczny, tylko, że obecnie w Europie katolstwo nie moze już sobie pozwolić na tyle ile by się mu marzyło traktowanie kobiet w islamie jest takie jak w katolstwie jeszcze 70, 60, 50 lat temu igor-53, bajki to takim jak ty ksiądz(pop) może wciskać, ale nie nam Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia [...] 28.03.10, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:49 pani_bozia ,mylisz sie,nie jest tak,ze kazda religija jest przeciw kobiet.Kazda religija jest ,ogolnie rzecz biorac,przeciw ludziam ,niezaleznie od plci. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Bredzisz. 28.03.10, 21:12 igor-53 napisał: > pani_bozia ,mylisz sie,nie jest tak,ze kazda religija jest przeciw kobiet.Kazda > religija jest ,ogolnie rzecz biorac,przeciw ludziam ,niezaleznie od plci. chyba kpisz zgadzam sie, ze kazda religia wykorzystuje i kobiety i mężczyzn, tyle ze kobiety są ofiarami religii w nieporównanie większym stopniu niż mężczyźni Twoje posty, w których twierdzisz, że jest inaczej, są po prostu obraźliwe w przeciwieństwie do ciebie wiem o czym pisze bo jestem kobietą i przekonuję się o tym na własnej dupie, w przenośni i doslownie, odkąd żyję plujesz mi w twarz, twierdząc inaczej- rozmowa skończona Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Bredzisz. 28.03.10, 21:26 pani_bozia,nie wiem co powiedziec.To ze jestes kobieta,napewno robi z ciebie wiekszego eksperta od krzywd doznanych przez kobiety od religii,ale co ma do tego twoja dupa,z tego co ostatnio tak glosno,mozno wnioskowac,ze to raczej dupa meska jest bardziej narazona na szykany kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Bredzisz. 28.03.10, 22:04 Czytam tak wasze wypociny religiach i chcialbym przypomniec jedna sprawe. Mianowicie po upadku Imperium Rzymskiego, przed nastaniem katolsko-chrzescijanskiego zniewolenia malzenstwo wygladalo tak, iz kobiete sie sprzedawalo, a przyszly maz mogl samemu,jednostronnie je zakonczyc (nie mogla tegokobieta sama zrobic, jedynym problemem byla reakcja rodziny kobiet [oczywiscie meskiej]). W zalozeniach malzenstwo chrzescijanskie zakladalo zgode dwoch stron i niemozliwosc zerwania. Ktora sytuacja byla dla kobiety korzystniejsza? Oczywiscie czasy sie zmienily i kosciol nie zmieniajac sie stal sie patriarchatem. Radzilbym nie naduzywac tego slowa w Polsce,bo u nas w XIX wieku kobieta zadziwiajaco duzo miala do powiedzenia (jak na owe czasy)[domyslam sie, ze wikszosc nie wierzy,ale myslalem, ze chociazby Chlopi sa lektura obowiazkowa,a ztej ksiegi mozna sie o tym dowiedziec.jak ktos nadal nie wierzy, to wydaje mi sie,ze Dmowski powiedzialcos w stylu: "jak ten narod ma odzyskac wolnosc, skoro baba ma tyle powiedzenia"] Odpowiedz Link Zgłoś
masturbator2000 Irneriusz ma rację 28.03.10, 22:40 Wypisujecie takie pierdoły że słabo się robi to czytając. Mimo wszystko dostęp do Wikipedii nie czyni jeszcze z nikogo wbrew jego wyobrażeniu inteligenta... A co do spraw dziedziczenia i uciemiężenia kobiet, weźmy na ten przykład sytuacje polskiej kobiety w wieku XV, zdawało by się że średniowiecze że ciemność, a tu okazuje się że kobieta miała identyczne prawa co mężczyzna. Dowolność dysponowania majątkiem, identyczne prawa przy dziedziczeniu itp, itd, mogę podać lektury gdyby ktoś twierdził ze było inaczej. Religia miała stosunkowo mało do tego, wbrew wszelkiej maści oszołomom wypisującym różne odkrywcze tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
porasieobudzic Re: Bredzisz. 28.03.10, 23:30 <pani_bozia napisała: > islam i katolstwo (wszystkie religie) - ubezwłasnowolnienie i niewolnictwo kobi > et pani bozu mysle ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. W polsce katolskiej mozesz wyjsc na dyskoteke ,pojsc do teatru nawet zrobic manifestacje pod kosciolem ,w islamie bedziesz zapierniczac okutana w burke i nawet nie bedziesz mogla pisnac slowa no chyba ze bedziesz chciala porozmawic o wiazaniu chusty lub ewentalnie porozmawiac o wielkosci allaha i na tym skonczy sie twoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Bredzisz. 28.03.10, 20:45 pani_bozia,nie mam zamiaru niczego nikomu wciskac.Nie jestem obronca zadnej religii-jestem ateistem,ale mieszkalem dluzszy czas w kraju muzulmanskim i wiem nie z opowiadan ,a z wlasnego doswiadczenia,jak tam jest.Ty z kolei ,oprocz kosciola katolickiego,nic w swojej zyzni nie doswiadczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Bredzisz. 28.03.10, 21:00 > Ty z kolei ,oprocz > kosciola katolickiego,nic w swojej zyzni nie doswiadczyl. ahaaaaaa, hmmmmm, ty już pokazałeś jakim mądrym i doświadczonym człowiekiem jesteś, a ile o mnie wiesz! kto by pomyślał, że aż tyleee jestem pod wrażeniem serio, yhy, tak Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Bredzisz. 28.03.10, 21:18 pani_bozia,i po cholere ten jad?Co nieco w swojej zyzni doswiadczyl i wiele ciekawego zobaczyl.W latach 80-ch w dawniej Tadzyckiej Republice Radzieckiej bylem swiadkem takiego zdarzenia.Facet wyprowdzil z domu zone i trzy razy cos powiedzial,a pozniej kopnal kobiete i wszedl z powrotem. Moj znajomy (Tadzyk,geolog z wyksztalcenia po Leningradkim instytutie) mnie wyjasnil o co chodzi,okazuje sie ja bylem swiadkiem rozwodu i tam ten facet trzy razy oglosil wszystkim,ze ta kobieta od dzis nie jest jego zona.Na moje pytanie,a jak kobieta moze rozwiesc sie z mezem,moj znajomy (czlowiek z wyzszym wyksztalceniem,moze nawet partyjny,tego nie wiem) byl bardzo zdziwiony,czegos takiego nie moze byc,kobieta nie moze zadac rozwodu,tego Allah nie dopusci.Czy ty wstanie wyobrazic cos takiego w Polsce?Aha,zeby bylo jasne,to nie bylo w jakims gorskim kiszlakie,a tylko w Leninabadzie . Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Bredzisz. 28.03.10, 21:42 pare lat temu był taki news pdawany w mediach ze w jednym z krajów islamskich gosciu rozwiodł sie ze swoja zona w snie powiedział formułke na głos przez sen i zostało to wprowadzone w zycie kompletny obłed Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Bredzisz. 28.03.10, 23:33 > stosunek muzułmańskiej i katolskiej holoty do kobiet jest identyczny, tylko, że > obecnie w Europie katolstwo nie moze już sobie pozwolić na tyle ile by się mu > marzyło > traktowanie kobiet w islamie jest takie jak w katolstwie jeszcze 70, 60, 50 lat > temu Uwierz - nawet nie zdajesz sobie sprawy jak daleka jesteś od prawdy. W wielu krajach muzułmańskich kobieta nawet nie jest człowiekiem. Jest własnością - najpierw ojca, później męża. A z własnością można zrobić cokolwiek się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Bredzisz. 28.03.10, 23:01 A kto powiedział, że wyłączność na piastowanie kościelnych urzędów dla mężczyzn w jakiś sposób krzywdzi kobiety? Czy naprawdę w prawach i przywilejach musi być symetria? Jesteśmy wspólnotą, gramy do jednej bramki i nie widzę powodu, by wybijać się przed szereg dla spełnienia swych indywidualnych marzeń. Każdy urodził się w konkretnym celu i tego się trzymajmy. Po co ta cała rewolucja? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Bredzisz. 29.03.10, 00:14 Jezeli chcesz miec sprawiedliwe spoleczenstwo, to prawa kobiet i mezczyzn powinny byc mozliwie rowne. Kosciol rz.k. jako instytucja dyskryminuje, czego przyklad dalem wczesniej. Czy musi byc symetria? Powinna, zeby kazdy mogl sie spelniac w wybranej sferze. Kobieta, ktora chce zostac gospodynia domowa powinna miec do tego pelne prawo, podobnie jak taka, ktora chce zostac CEO. W kosciele kobiety sa niedopuszczane do pewnych urzedow tylko i wylacznie dlatego, ze sa kobietami. To jawna dyskryminacja, jaka niedozwolona jest dla innych instytucji. Zastanawiajace... Odpowiedz Link Zgłoś
masturbator2000 Re: Bredzisz. 29.03.10, 00:40 Kosciol rz.k. jako instytucja dyskryminuje, czego przyklad dalem wczesniej. Z tego co zauważyłem nie wiedziałeś że w kościołach protestanckich kobiety są dopuszczone do wyższych urzędów kościelnych, w ten sposób termin chrześcijaństwo zastąpiłeś terminem kościół rzymsko-katolicki. nie dziw się zatem że mało kto chce z tobą dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Bredzisz. 29.03.10, 00:53 > Z tego co zauważyłem nie wiedziałeś że w kościołach protestanckich kobiety są > dopuszczone do wyższych urzędów kościelnych, w ten sposób termin chrześcijaństw > o > zastąpiłeś terminem kościół rzymsko-katolicki. Przyznaje, ze czesto jak mysle o kosciele, to widze Benka XVI i reszte ferajny. To chyba nalecialosc kulturowa, bo paradoksalnie tez czytalem ostatnio ten artykul o biskup co spowodowala wypadek po pijaku, co powinno mi przypomniec o innych odlamach. > nie dziw się zatem że mało kto > chce z tobą dyskutować. Moim celem nie jest zdobycie rzeszy wyznawcow czy oponentow. Jendak tym razem slabo trafiles, bo akurat w tym watku sporo osob chcialo ze mna dyskutowac. W tym ty. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Bredzisz. 28.03.10, 22:05 Jagiełło poślubił 13 letnią Jadwigę. Gdyby nie prawo świeckie Europa nie różniłaby się od islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:06 Będąc kobietom, gdzie wolałbyś żyć: na Sycylii czy w Maroku? Zamknij oczy i wyobraź to sobie? I co wybrałeś? No to teraz, już zrozumiałeś jaka jest różnica między "katolami" a muzułmanami. Szacunek dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:19 Bedac w wiezieniu wolalbys zyc we Wronkach czy w Starym Bornem?;-) Chcialbym zyc gdzies, gdzie kazdy pilnuje swojego nosa, a kobieta, ktora pragnie robic kariere nie jest dyskryminowana na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 20:44 @bezzebnypirat, "we Wronkach czy w Starym Bornem?" Nie wiem. Nie bywam, ale wszystko przede mną, bo nie lubię muzułmanów. W jakim innym kręgu cywilizacyjnym, kobiety miały więcej praw niż w naszym? Proszę pomiń Amazonki i matriarchalne wspólnoty pierwotne. Gdzie i kiedy były traktowane lepiej? Chętnie się douczę. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 21:08 Nie wiem, byc moze w zadnym. Niemniej prawa kobiet zrownywaly sie z prawami mezczyzn wraz ze spadkiem udzialu kosciola w zyciu panstwa. Tak wiec raczej nie ma powodu do wdziecznosci dla kosciola;-) I znowu: to, ze gdzie indziej jest gorzej nie znaczy, ze u nas jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 21:22 Ach, tu masz rację. Zawsze może być lepiej. Tylko, że w pewnych warunkach to utopia. Najlepszym ustrojem jest komunizm, tylko że nikomu się udało tam dojść. Wybacz, ale równanie Islamu z Chrześcijaństwem, jest głęboko niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 22:03 Na obecnym poziomie rozwoju cywilizacyjnego spoleczenstwa mozna juz dazyc do rownosci (ale nie w kategoriach finansowych;-)) i warto pokazywac, ze religia i zabobony to raczej hamulec na drodze postepu. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 22:25 Nie zgodzę się z Tobą. Na pewno instytucjonalna religia prowadzi do wielu nadużyć. Duch nauki Jezusa, jest jednak niezwykły. Gandhi też był pod wrażeniem. Zatem nie jest to tylko nasz krąg kulturowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 29.03.10, 00:10 Ponad 60% ludnosci swiata nie jest pod specjalnym wrazeniem ducha tej nauki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 29.03.10, 07:10 Na mnie Konfucjusz też nie robi wielkiego wrażenie, a dla 1 miliarda ludzi jest ważny. Pozostanę przy swoim zdaniu. Dobrego tygodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 23:03 > Chcialbym zyc gdzies, gdzie kazdy pilnuje swojego nosa, Czyli w społeczeństwie zdezintegrowanym, zatomizowanym, pełnym wyalienowanych szaleńców. Gratuluję poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 22:00 Będąc kobietą to po pierwsze. Po drugie cywilizacji europejskiej takiej jaką mamy nie stworzyli katoszmaciacy tylko wielcy ludzie wyprostowani roztropnie działający w czasach watykańskiego terroru. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 22:55 Dziwne. Ja zawsze myślałem, że rozpoczęli Egipcjanie, Grecy i Rzymianie. Czyżby już wtedy był Watykan? Pewnie tylko jako wzgórze, porośnięte lasem. No cóż, i tam może przebywać "katoszmianiak". Ale 500 czy 1500 lat przed Jezusem? Wierzysz w podróże w czasie? Poważnie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 23:05 Tak, to wolnomyśliciele pogonili saracenów spod Wiednia czy Poitiers. To ateiści byli autorami fresków w kaplicy sykstyńskiej czy budowniczymi gotyckich katedr. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Islam,tak jak Chrzescijanstwo,dyskryminuje ko 28.03.10, 23:34 Oczywiście, Michał Anioł by się w grobie przewrócił gdyby usłyszał, że mówi się o nim jako o bogistycznym ciemnym barbarzyńcy. Lepiej zacznij czytać a nie powtarzać klepaninę czarnuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
dragoman Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 19:42 hmmmmmmmmm mieli rację, człowiek powie coś o islamie ,a odrazu jest rasistą to że większość z nich jest p...a to sama prawda.. "Dobry muzułmanin to martwy muzułmanin" Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego W Polsce tez ściga się za obrazę uczuć religijnych 28.03.10, 19:59 Business oparli na pacjentach, żyli ponad stan (duże zadłużenie) i nie umieli dostosować się do nowej sytuacji. Wiec skąd ten płacz ? I co ma Mahomet do ich bankructwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Gdzie się kończy tolerancja a zaczyna głupota? 28.03.10, 20:00 Całe oskarżenie było po prostu absurdalne. W pale się nie mieści, że to Europa... Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp To przestają być tylko incydenty. To zaczyna być 28.03.10, 20:01 To przestają być tylko incydenty. Zaczynają się prześladowania chrześcijan nawet w Europie? Jeszcze nie prawne, ale już ekonomiczne?!? Przestaje być zabawnie, a zaczyna być strasznie. :o Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: To przestają być tylko incydenty. To zaczyna 28.03.10, 23:51 trudno jest pochwalać niepoczytalnych ludzi dlatego nie dziwi, że świat wyprostowanych istot kroczących próbuje pomóc upośledzonym istotom pełzającym. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:09 za 20 lat będą mieli w UK szariat i spokój. Za obrazę proroka kara smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A kto to był, ten Mahomet? 28.03.10, 20:19 zigzaur napisał: > Bo nie wiem <. zigzaur nie rob jaj ,przeciez doskonale wiesz,ze Mahomet to ojciec Putina i tworca KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A kto to był, ten Mahomet? 28.03.10, 20:58 Dziękuję. Jesteś pierwszym, który udzielił odpowiedzi. I jednocześnie była to chyba pierwsza autorytatywna odpowiedź na temat ojcostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Mahomet kochal dzieci;-) 28.03.10, 20:22 Taki troche w inna strone wykrecony Jezus;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Mahomet kochal dzieci;-) 28.03.10, 20:48 @bezzebnypirat, A swoja córkę, to dałbyś Jezusowi czy Mahometowi na wychowanie? Tylko szczerze, proszę. W razie wątpliwości, mogę ci dać linka do wersetów w koranie. I co już rozumiesz różnicę? I nie pisz mi o zboczkach w sutannach, bo mówimy teraz o Jezusie i Mahomecie, a nie zwykłych ludzikach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mahomet kochal dzieci;-) 28.03.10, 20:59 Jak "w inną stronę"? Nogami do góry? Odpowiedz Link Zgłoś
artx2 Re: Mahomet kochal dzieci;-) 28.03.10, 21:02 Jezus? - toz to raczej jego przeciwieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Mahomet kochal dzieci;-) 28.03.10, 21:51 artx2, Coś pieknego. Dlaczego sam na to nie wpadłem. Logika jest cudna! Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernik2009 Vogelsang znowu upadl ;) 28.03.10, 20:15 Pozdro dla kumatatych i oczytanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
zapach_werbeny Re: Vogelsang znowu upadl ;) 28.03.10, 22:53 e nie, jak przetrwał do tej pory, znaczy nie upadł wtedy, nie upadnie i teraz;) zakamuflują się i objawią w przyszłości;) Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Pora uznać religie za ideologie szkodliwe, 28.03.10, 20:17 najlepiej bez wyjątku, żeby nikt nie posądził o dyskryminację. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Pora uznać religie za ideologie szkodliwe, 28.03.10, 20:24 cyklista napisała: > najlepiej bez wyjątku, żeby nikt nie posądził o dyskryminację < i co to da? ludzi zaczna wierzyc w inny rzeczy,znajda sie nowe kaplany. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Re: Pora uznać religie za ideologie szkodliwe, 29.03.10, 06:19 Najśmieszniejsze jest to ze ateizm też jest formą religii (to znaczy nie można naukowo udowodnić jego prawdziwości i nieomylności, i opiera sie na wierze że we wszechświecie nie istnieje żadna siła sprawcza zwana przez niektórych Bogiem) Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:24 Pokorne ciele dwie matki ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
feral_kid Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:38 Ja pierdziele co to się porobiło z ta Anglią.Anglicy zostali wykastrowani.Milion brudasów dyktuje warunki 50 milionom angoli jak mają postępować. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:44 feral_kid napisał: > Ja pierdziele co to się porobiło z ta Anglią.Anglicy zostali wykastrowani.Milion brudasów dyktuje warunki 50 milionom angoli jak mają postępować. o przepraszam!! babka zachowała się bardziej jak Chrześcijanka niż jak Angielka obrażając swojego gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
artx2 Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:09 chrześcijanie to "w duchu pojednania" sa przeciw takim wypowiedziom i "obrazaniu wyanawców". Niepokoi że muzułmanom nie mozna powiedzieć swojego zdania o ich religii natomiast nie tylko wypowqiadanie swojego zdania ale i obrażanie chrzescijaństwa jest w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:42 Biorac pod uwage mozliwosc wylecenia z pracy za krzyzyk czy oferte modlitwy (chrzescijanskiej) oraz wytaczanie sprawy z oskarzenia publicznego za opinie o islamie to strach sie bac. Nierownowaga jest ogromna i przerazajaca. UK pretenduje do wprowadzenia szariatu? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 20:57 miejsce pracy to miejsce pracy a nie scena do epatowania swoimi poglądami religijnymi miejsce pracy to też miejsce pracy a nie pole do indoktrynacji i narzucania się innym ze swoimi debilnymi przekonaniami religijnymi: zrobie czary mary, hokus pokus w imie dżizaska i wyzdrowiejesz. To jest chamstwo, CHAMSTWO I PROSTACTWO zwłaszcza że nikt o to nie prosi Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug Był watażkę do tego pedofilem i jak na oświeconego 28.03.10, 20:47 mędrca wyjątkowo tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_judym Powiedzieli głupio 28.03.10, 20:58 Mahomet nie był watażką. Żył w czasach, w których trzeba było być uzbrojonym. Nie był, ani pierwszym, ani jedynym, który niewiernych chciał nawracać mieczem. Podobna mi się opinia o wadliwym 'business model' hotelu. Rzeczywiście uzależnienie od jednego klienta prowadzi do tego, że trzeba mieć ozór na łańcuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Powiedzieli głupio 28.03.10, 21:02 No to jak go mieli nazwać? Kondotierem? Atamanem? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:02 Przecież był watażką. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 to się nazywa angielska demokracja 28.03.10, 21:05 ten kraj jest w niewoli islamsko-israelskich mediów i klik i niedługo go czeka to samo co USA Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: to się nazywa angielska demokracja 29.03.10, 00:04 kenzoo3 napisał: > ten kraj jest w niewoli islamsko-israelskich mediów i klik i > niedługo go czeka to samo co USA Nie to,co Polska: opiera sie wszelkim trendom! Hahaha. I smialo buduje nowoczesne panstwo dobrobytu. Porownujac do Zimbabwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa W Polsce jest inaczej? tknięcie wiary katolickiej 28.03.10, 21:05 to zaraz napaśc na uczucia religijne, manifestacje i .... klątwa Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: W Polsce jest inaczej? tknięcie wiary katolic 28.03.10, 21:46 bacowa napisał: > to zaraz napaśc na uczucia religijne, manifestacje i .... klątwa kto w Polsce splajtował za obrazę uczuć religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:08 > oboje chrzescijanie > Ben i Sharon Vogelenzang Sami chyba konwertyci/neofici ...... Oczywiscie maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Ich się nie da uczłowieczyć,zupełnie jak Tytusa 28.03.10, 21:20 Nic nie wychodzi z prób asymilacji tych barbarzyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ich się nie da uczłowieczyć,zupełnie jak Tytu 28.03.10, 23:32 barbarzyńskie plemiona Polski tez się nie asymilują z cywilizowanym krajem posiadającym własną historię. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 28.03.10, 21:27 pani_bozia napisała: > stosunek muzułmańskiej i katolskiej holoty do kobiet jest identyczny, tylko, że > obecnie w Europie katolstwo nie moze już sobie pozwolić bezzebnypirat napisał: > To, ze w Islamie jest JESZCZE gorzej, ma dzialac na korzysc Chrzescijanstwa? A może by dzieci do szkoły wróciły? Historii się pouczyły? POczytały coś poza internetowymi forami? To może by dzieci takich bredni nie wypisywały? To, że w Kościele katolickim kobieta nie może być kapłanem, porównujecie z tym, jak kobieta jest traktowana w islamie? Z "honorowymi morderstwami", z kamienowaniem za to, że została zgwałcona, w przymusowym wydawaniem za mąż w wieku 10 lat? W dawnych czasach także w chrześcijaństwie kobiety miały "mniej do powiedzenia" - bo w ogóle, w całym świecie miały "mniej do powiedzenia". Bo świat w ogóle był znacznie bardziej patriarchalny niż dziś. Ale NAWET WTEDY kobiety w krajach chrześcijańskich miały lepiej i więcej wolności, niż w jakiejkolwiek (!) innej religii. To nie przypadek, że pierwsze próby dopominania się o prawa kobiet miały miejsce w krajach wyrosłych z tradycji chrześcijańskich, do licha! Czy sufrażystki działały w Arabii? Czy może w Chinach? Gdzie kobiety pierwsze dopuszczono do wyborów - w Europie i Ameryce, czy może w Indiach albo Turcji? I nie opowiadajcie mi dyrdymałów o "europejskiej tradycji demokracji starszej niż Kościół i chrześcijaństwo", bo każdy kto się w szkole historii uczył wie, że w demokracji greckiej prawo głosu mieli _wyłącznie_ wolni mężczyźni. Kobiety znaczyły tyle, co niewolnicy. Uczciwe się dzieci historii, książki czytajcie, to nie boli. A nade wszystko CZYTAJCIE na tematy, które komentujecie - nie będziecie pleść takich głupstw... Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_ateista Re: Nazwali Mahometa "watażką", zbankrutowali 29.03.10, 10:27 Sama prawda. Popieram w całej rozciągłości. Czasem jak czytam te niektóre brednie wypisywane na forum to mam wrażenie że faktycznie piszą to : albo dzieci, albo jakiś pismak pod różnymi nickami, który wypowiada brednie żeby podgrzać atmosferkę. Nie mam innego wytłumaczenia na całkowity brak znajomości tematów w których próbują zabierać głos w/w osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Mahometa byl ten pedofilem 28.03.10, 21:43 poslubil i zgwalcicl 7 letnia dziewczynke Odpowiedz Link Zgłoś