asraz 30.03.10, 07:10 I taki buc jest prezesem? Kara grzywny jest śmieszna, ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 07:16 Kolejny eksponat w galerii małych, zawistnych ludzików z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_polska [...] 30.03.10, 07:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier Re:Prezes Kurtyka nie jest PiSdowską Kurwą! 30.03.10, 09:18 Oczywiście że jest obiektywnym chistorykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pinderklak Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 07:24 Ciekawi mnie tylko czy zapłaci z własnej kieszeni, czy też z kasy IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko Re: Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 09:52 pinderklak napisał: > Ciekawi mnie tylko czy zapłaci z własnej kieszeni, czy też z kasy IPNu. jak Schetyna dostał taka karę to zapłacił z budżetu ministerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 10:34 Skąd masz tę wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 07:34 Nie jest to nic nadzwyczajnego, ot standardy pisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 08:52 No proszę jak to prezes jest prawy i sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 07:59 Symboliczna ta kara, ale fakt uwikłania politycznego i bimbania sobie z prawa nie jest symboliczny, a symptomatyczny dla aparatczyków pisowskich, którzy nagminnie uchylają się przed prawem i przed jego wyrokami. Czy aparatczyk L.Kaczyński przeprosił Wałęsę, choć ma taki wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 08:55 Prawo takim przeszkadza.Zresztą prawem powinno być wszystko co służy tępieniu komunizmu.ipn gdyby tylko mógł zamykałby esbeków bez jakiegokolwiek sądu i wyłby jakie to sprawiedliwe.Na dodatek publikowałby dalej książki o zbrodniach komunizmu ,które są jakże straszne i nieludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek rozpiżyć to całe tałatajstwo- czas najwyższy 30.03.10, 08:09 nie rozumie, co to "prokurator IPN" co to za byt ? czy IPN to organizacja prokuratorska ? czy wolno się zrzeszać prokuratorom pod szyldem politycznym ? Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 Re: rozpiżyć to całe tałatajstwo- czas najwyższy 30.03.10, 08:15 cierpliwosci juz blizej jak dalej jak te wszystkie lajzy pis-uaro klozetowe uwolnia nas od siebie .. tak on jak i jego kolezki sa juz skonczone na amen Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: rozpiżyć to całe tałatajstwo- czas najwyższy 30.03.10, 13:14 mrlusiek napisał: > nie rozumie, co to "prokurator IPN" > co to za byt ? Prokurator zatrudniony w IPN, konkretnie w pionie śledczym lub lustracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 08:15 Chciałbym nieśmiało dodać,że pan Kurtyka był rekomendowany na swoją zaszczytną funkcję nie przez PIS , ale PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 08:44 Nawet jak jest to prawda to czy zmienia to coś w ocenie jego "specyficznego" pojmowania prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 czy karany za łamanie prawa ma prawo być prezesem 30.03.10, 08:15 a może ma tu zastosowanie casus Kamińskiego - tj. brak kwalifikacji moralno-etycznych Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: czy karany za łamanie prawa ma prawo być prez 30.03.10, 08:58 Lecz do wystawiania tzw zajączków czyli dwóch paluchów w górę tacy zawsze mieli i mają "kwalifikacje". Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl CBA prywtna klinika psychiatryczna Kamińskiego 30.03.10, 08:33 IPN prywatna klinika Kurtyki, PiS zostało stworzone przez UBeków Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 08:42 pan prezydent podobnie jak inni tajni współpracownicy będzie mógł sobie oryginały tych dokumentów zażyczyć i zabrać na wieczną pamiątkę do domu. Nawet wykradać podstępnie nie będzie już musiał. _______________________ Z prac domowych forumowego tumaństwa, bezczelniactwa i bezbożnictwa z intelektualnymi aspiracjami i pretensjami. Nie, akurat ten ksiądz jest pod względem prawnym czysty. Jednak to nie wyczerpuje tematu z uwagi na to, że jak czytamy w oświadczeniu prokuratury, część zarzutów została umożona ze względu na przedawnienie. [tw_wielgus] Biorąc pod uwagę że do grona moich fanów mogę zaliczyć również Ciebie myśl jaka przebija z Twojego postu wprost mnie poraża. Można było się spodziewać pasjonujacej komisji śledczej która odsłoniłaby wstydliwe kulisy polityki. Przerzucania się dowodami, błyskawicznych ataków, brawórowej obrony, wspaniałych popisów oratorskich itd..A tymczasem mamy drewnianych aktorów klasy Ben Affek, którzy recytują swoje monologi napisane przez partyjnych speców od strategii. Żeby chociaż swoje role przerobili przed lustrem ale nie, twarz stężała bez wyrazu zarówno wodza szczepu Pisjenów o dzwięcznej ksywie "Pędzący królik" jak i indianina "Na 90% załatwie" z plemienia PO. Nuuuda, nie wiem czym się tak pasjonujecie, ja zmieniłem kanał. [tw_wielgus] Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 08:52 bydlo_prof_wb napisał: > pan prezydent podobnie jak inni tajni współpracownicy będzie mógł sobie > oryginały tych dokumentów zażyczyć i zabrać na wieczną pamiątkę do domu. Nawet > wykradać podstępnie nie będzie już musiał. > Tow. Jaroslaw K. sam osobiscie i publicznie oglosil "nieprawdziwosc" lojalki znalezionek w aktach sb. No coz, kiedys slowo Stalina bylo mocniejsze od praw fizyki, to i tow. Jarus na fali na szczescie nieudanej "reaktywacji" new wave bolszewii uznal, ze on tez tak jak Jozek moze. Kurtyka i jego jego publiczne migdalenie sie do cizi z bolszewickiego brukowca, na zasadzie "seks za teczke", pokazal, jakim to standardom jest wierny. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 08:59 Wielki ortograf się odezwał.Wyznania kartoflano-grzybicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 09:06 bydlo_prof_wb napisał: > pan prezydent podobnie jak inni tajni współpracownicy będzie mógł > sobie oryginały tych dokumentów zażyczyć i zabrać na wieczną > pamiątkę do domu. Nawet wykradać podstępnie nie będzie już musiał. Może ograniczysz się do swojej pracy, którą odziedziczyłeś po Maleszce? Przynajmniej wtedy piszesz prawdę jak się ograniczasz do adiustacji cudzych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Jakieś konkrety, czy jak zwykle? 30.03.10, 10:38 Poza tym mam takie wrażenie, że nowa ustawa sejmowa o IPN znana jest Ci wyłącznie na poziomie własnych wyobrażeń o niej oraz informacji z Gazety przeznaczonej dla "pożytecznych idiotów", a nie na podstawie rzeczywistości. Polecam Twej uwadze art. 30 tejże ustawy o IPN. Choć czy ja wiem, pewnie to i tak nazbyt wiele jak na Twoje możliwości percepcji. PS Jeśli chodzi o lekcje ortografii, to mam nadzieję że nadążasz. W razie nie - napisz. Zwolnię... ______________________ Z prac domowych forumowego tumaństwa, bezczelniactwa i bezbożnictwa z intelektualnymi aspiracjami i pretensjami. Znasz jakieś rewelacje z podsłuchó poza stenogramami opublikowanym w Rzepie? Podziel sie pls [tw_wielgus] Oczywiście, że mnie to w zasadzie nie obchodzi to iże 2 mln emerytów ledwo wiążących koniec z końcem postanowiło wziąść na utrzymanie kosztowne kaprysy pewnego toruńskiego klechy. Co do siły jaką tworzy ten układ utrzymywany za "wdowi grosz" to nie przesadzajmy. To domek z kart, który runie za parę lat jak tylko pokolenie wychowane w niewolniczym przywiązaniu do religii zacznie wąchać korzonki kwiatków. [tw_wielgus] Członkowsktwo w PiS przyspiesza proces stażenia. [tw_wielgus] Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jakieś konkrety, czy jak zwykle? 30.03.10, 10:52 Cóż…. Twoja wiedza opiera się na tym, co Wybranowski lub ludzie o podobnej konduicie raczyli napisać dla ciemnego moheru w ND. Jako że szczycisz się profesorskim tytułem, winneś zwrócić uwagę na to, iż jest to pismo przeinaczone dla najgorszego gatunku tumanów. Posłużenie się jednym artykułem w celu przeprowadzenia manipulacyjnej oceny całości ustawy jest chwytem tak często używanym przez publicystów tej gazety będącej "nota Benek" własnością Watykanu. Rozumiem, że to nie Twój "wynalazek", o taką kreatywność nie śmiałbym Cię podejrzewać, ale cytując może staraj się coś od siebie czasami do tekstu wrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac No własnie jakieś konkrety? 30.03.10, 11:02 Gdzie w ustawie jest napisane, że materiały w postaci oryginałów będą mogli zabierać do domów? Paragraf, ustęp i link do wersji ustawy na którą się powołujesz. > Poza tym mam takie wrażenie, że nowa ustawa sejmowa o IPN znana > jest Ci wyłącznie na poziomie własnych wyobrażeń o niej oraz > informacji z Gazety przeznaczonej dla "pożytecznych idiotów", a > nie na podstawie rzeczywistości. Ot klasyczny przykład projekcji. Wypisujesz głupoty na temat jej treści nawet jej nie przeczytawszy. Nie jest tak? To podaj odnośniki skąd masz te rewelacje o zabieraniu do domu oryginałów. > Polecam Twej uwadze art. 30 tejże ustawy o IPN. Choć czy ja wiem, > pewnie to i tak nazbyt wiele jak na Twoje możliwości percepcji. Ależ proszę bardzo - tu jest ustawa: orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/9625B1FBEEEF25D7C12576EF0039208C?OpenDocument Nie ma ona niestety art 30. Chodzi ci zapewne o art 1. pkt 9. ale niestety i tam nie ma słowa o powierzaniu do domu oryginałów. > PS > Jeśli chodzi o lekcje ortografii, to mam nadzieję że nadążasz. W > razie nie - napisz. Zwolnię... Jeżeli chodzi o ortografię to zwykle skupiają się na niej osoby, które nie potrafią intelektualnie pojąć treści dokumentu, który adiustują. Zajmują się wtedy tym co potrafi się zmieścić w ich umysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zamilkł...?! 30.03.10, 12:13 Może mu się baterie w radiu wyczerpały? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zamilkł...?! 30.03.10, 12:43 Tak już niestety jest z "obiektywnymi" czy "niezależnie myślącymi". Są dobrzy w pyszczeniu albo na własnym podwórku (ortografia). Jednak jak im udowodnisz niekompetencje znikają niczym Putin lub Kaczyński w obliczu kryzysu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zamilkł...?! 30.03.10, 13:18 Kiedy to wcale nie jest jego podwórko. Sam robi błędy, tylko tak jak zauważyłeś przyłapany pali głupa i udaje, że go nie ma. Typowe, wyuczone katechezą, zachowanie. Teraz siedzi na plebanii i gryzie myszkę z wsciekłości...;P Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zamilkł...?! 30.03.10, 15:06 O wywołany do tablicy się zjawił. Jednak zamiast konkretów znów bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zamilkł...?! 30.03.10, 15:26 Typowo koscielne pustosłowie, ogólniki i semantyczne zawijasy zamiast konkretów. Ale przyznał się, że ma problemy z rozumieniem czytanego tekstu i to jest dobry znak na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Jedni maja kłopoty z pisaniem... 30.03.10, 13:35 a inni nawet z czytaniem i rozumieniem. Ty należysz do tej drugiej grupy. Szkoda czasu. Jeśli chodzi o złote myśli człowieka z Twojej strony barykady to istotnie mam często problem z pojęciem treści dokumentów przez niego wytworzonych. Ale staram się... ______________________ Niech będzie pochwalony. A wyraz Polska pisze się z dużej litery. O czym każdy patriota wiedzieć powinien. Wolska zresztą też...;P [tw_wielgus] Poziom młodych i wykształconych rzeczywiście bezpardonowo bije po oczach i poraża swym intelektem [tw_wielgus] Racja, każdy członek pis to potencjalnie groźny przestępca. Powinno się ich wszystkich prewencyjnie pozamykać. [tw_wielgus] Z dużą uwagą zacząłęm obserwować swoją stopę. Obejrzałem ją pod wszystkimi możliwymi kątami ale nie dostrzegłem platfusa co skontestowaem[?] z dużym zadowoleniem. Także traktuję wezwanie do milczenia jako skierowane w innym kierunku... [tw_wielgus] Zapewne bogate doświadczenia w tej materii podpowiedziały Ci co masz napisać jak sądzę a rzadko się mylę [tw_wielgus] Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jedni maja kłopoty z pisaniem... 30.03.10, 15:05 bydlo_prof_wb napisał: > a inni nawet z czytaniem i rozumieniem. Ty należysz do tej drugiej > grupy. Szkoda czasu. Szkoda? Bo podałem ci dokładnie link treści ustawy? Przy czym wyszło, że się wcale z nią nie zapoznałeś, tylko posługiwałeś się tym co wyczytałeś po różnych portalach na temat tego jakie to ona straszne rzeczy ma zawierać? Wybacz - ale ty TYLKO potrafisz (i to jak niektórzy twierdzą nie tak aż super) poprawiać komuś błędy ortograficzne. Czytanie ze zrozumieniem i odpisywanie z sensem jest poza twoimi zdolnościami. Ot typowe kwalifikacje na stanowisko Maleszki. No może nawet nie Maleszki (on tylko poprawiał skłądnie i błędy ort. w tekstach) - bardziej na Mysią - bo potrafisz pilnowac by nikt nie zboczył z odpowiedniej linii partyjnej. > Jeśli chodzi o złote myśli człowieka z Twojej strony barykady to > istotnie mam często problem z pojęciem treści dokumentów przez > niego wytworzonych. Ale staram się... ?????????????????????????? Co to ma wspólnego z moim tekstem? Znów coś niedoczytałeś? Albo jakieś urojenia? Co ten tekst ma oznaczać? Prosze bardzo, a teraz trop błędy ort. jakie zrobiłem w tym tekście i poczuj swoje zwycięstwo moralne, bo na odpowiedź gdzie w treści ustawy jest, że oryginały można zabierać do domu nie liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ano wiemy to z praktyki... 30.03.10, 17:22 że kiedy udostępnia się oryginały dokumentów wytworzonych przez SB tajnym współpracownikom, to tak się to kończy jak z Wałęsą, czyli że znikają bezpotomnie i co najgorsze zupełnie bezwstydnie. Mamy precedens czy też nie? Pytanie brzmi, po co byłym SB-kom czy TW udostępniać oryginały? Czy po to, aby mogli osobiście i z całą pewnością stwierdzić co oryginalnego się ostało z tej masowej rzezi dokumentów, czy nawet tylko sprowokować ich, aby dokumenty w "niewyjaśnionych okolicznościach" zaginęły? Po co dawać tym ludziom wgląd w akta które sami wytworzyli i to w wersji niezanonimizowanej? Czy nie jest zasadne pytanie, czy chodzi o to, aby łatwiej mogli dotrzeć do swych ofiar? Które archiwum pozbywa się oryginałów czy nawet tylko je udostępnia na masową skalę? Pytań i zarzutów pod adresem nowelizowanej ustawy można postawić dziesiątki, a już śmiech budzi rzekome odpolitycznienie IPN i obietnica wydania dokumentów w 7 dni. Potem tylko zacznie się wielkie tłumaczenie dlaczego nie jest to możliwe. Czas pokaże, kto tu miał rację i ja jestem pewien że będzie dokładnie tak, jak było choćby z oświadczeniem A. Macierewicza o "większości" byłych szefów MSZ tak wyśmiewanej na tym forum, a o którym dziś wiemy już, że było ono smutną prawdą. Dokładnie tak jak z wieloma innymi podobnymi sytuacjami w których smutna prawda ujrzała światło dzienne z pewnym opóźnieniem... Jedno pewne, politycy z PO i SLD zgodnie mówią, że zmiany idą w "dobrym kierunku", zatem nie inaczej jak do jego likwidacji. To nie budzi wątpliwości, że pod rządami obecnej ekipy taki będzie koniec IPN. Zadekretowana przez obecne przy władzy siły polityczne "prawda" ma być niewzruszalna i trwać na wieki. Znamy dobrze z przeszłości ten tak sformułowany pęd do "prawdy". Na koniec wiedz człowieku, że nie tylko Ty potrafisz poszperać w necie i znaleźć to co interesujące. Twoje uwagi w tym temacie są zwyczajnie śmieszne. Chciałoby mi się zapytać Cię też, jaki to numer artykułu w znowelizowanej ustawie sejmowej o IPN w ust. 2 mówi o tym ze: "Instytut Pamięci udostępnia dokumenty, o których mowa w ust. 1, dotyczące wnioskodawcy lub kopie tych dokumentów [...]" czy aby nie numer 30, ale jakoś dziwnie przeszła mi już ochota... Błędy ortograficzne upatrzonych forumowych idiotów istotnie zaznaczam bez specjalnej wnikliwości i szczegółowości, bo wiem, że i te, słabo ten kwiat forumowego intelektu rozpoznaje. Cóż by to było, gdybym sięgnął po pisownie z "nie", po "literówki", czy nawet jeszcze bardziej wnikliwie niuanse. Efektem byłoby zaznaczenie u mego intelektualisty 95% jakże wybitnej i przemyślanej, odkrywczej wręcz treści pogrubioną czcionką, co byłoby już zupełnie nieczytelne nawet dla najbystrzejszych i najwybitniejszych tubylczych umysłów. No i drogi kolego, ja tych błędów nie poprawiam. To ponad moje siły. Ja je tylko zaznaczam z niewielką nadzieją na refleksję delikwentów i ich wrodzoną bystrość, że treść merytoryczna postów zbliżoną do poprawności ortograficznej ma wartość. Jak widać wstydu jednak nie mają i do serca nie biorą. Bo nie rozumieją... No i nie gorączkuj się w przyszłości i nie podniecaj. Parę innych jeszcze równie, albo i bardziej nawet ważnych spraw mam w tzw. międzyczasie do zrobienia. Roma locuta causa finita ______________________________ Z prac domowych forumowego tumaństwa, bezczelniactwa i bezbożnictwa z intelektualnymi aspiracjami i pretensjami . nie chce mi się nawet komentować bo mi rence opadli [tw_wielgus] Zaraz, zaraz Tutaj te mamy do czynienia z ideologią graniczącą z tą jaką morzemy zaobserwować w przypadku "Wiary". Kult jednostki, omalże bóstwa jakim cieszy się Kim niewiele rózni się od adoracji religijnej. Sowiety, Chiny, [tw_wielgus] No cóż skąś to się musiało u niego wziąść. Może to taka atawistyczna niechęć do rachunków, z uwzględnieniem rachunku sumienia? [tw_wielgus] Dlaczego nie na temat czytam sobie posty i obserwuję, że powoli robi się konkurs na hasła wyborcze. To chyba nic złego, że chcę w nim wsiąść udział. [tw_wielgus] Psyhodeliczny guru moherowej mniejszości, felietonista TV Trwam, Antoni Maciarewicz niechaj swoje teatralne wystąpienia zachowa dla słuchaczy RM. Bo sejm to nie studio toruńskiego oligarchy i magnata prasowego. [tw_wielgus] Łysiak niech no sobie przypomnę....a to ten bajkopisarz schyłkowej ery komunizmu, a Ziemkiewicz... zakompleksiony kieszonkowy intelektualista, napisze wszystko co mu partia karze, a jak nie każe to i tak napisze ( taka to już permanentna cecha czwarto-erpowego lizusa).. [tw_wielgus] Nie, akurat ten ksiądz jest pod względem prawnym czysty. Jednak to nie wyczerpuje tematu z uwagi na to, że jak czytamy w oświadczeniu prokuratury, część zarzutów została umożona ze względu na przedawnienie. [tw_wielgus] Biorąc pod uwagę że do grona moich fanów mogę zaliczyć również Ciebie myśl jaka przebija z Twojego postu wprost mnie poraża. Można było się spodziewać pasjonujacej komisji śledczej która odsłoniłaby wstydliwe kulisy polityki. Przerzucania się dowodami, błyskawicznych ataków, brawórowej obrony, wspaniałych popisów oratorskich itd..A tymczasem mamy drewnianych aktorów klasy Ben Affek, którzy recytują swoje monologi napisane przez partyjnych speców od strategii. Żeby chociaż swoje role przerobili przed lustrem ale nie, twarz stężała bez wyrazu zarówno wodza szczepu Pisjenów o dzwięcznej ksywie "Pędzący królik" jak i indianina "Na 90% załatwie" z plemienia PO. Nuuuda, nie wiem czym się tak pasjonujecie, ja zmieniłem kanał. [tw_wielgus] Znasz jakieś rewelacje z podsłuchó poza stenogramami opublikowanym w Rzepie? Podziel sie pls [tw_wielgus] Oczywiście, że mnie to w zasadzie nie obchodzi to iże 2 mln emerytów ledwo wiążących koniec z końcem postanowiło wziąść na utrzymanie kosztowne kaprysy pewnego toruńskiego klechy. Co do siły jaką tworzy ten układ utrzymywany za "wdowi grosz" to nie przesadzajmy. To domek z kart, który runie za parę lat jak tylko pokolenie wychowane w niewolniczym przywiązaniu do religii zacznie wąchać korzonki kwiatków. [tw_wielgus] Członkowsktwo w PiS przyspiesza proces stażenia. [tw_wielgus] Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ano wiemy to z praktyki... 30.03.10, 18:31 bydlo_prof_wb napisał: > że kiedy udostępnia się oryginały dokumentów wytworzonych przez SB tajnym > współpracownikom, to tak się to kończy jak z Wałęsą, czyli że znikają > bezpotomnie i co najgorsze zupełnie bezwstydnie. O tutaj się muszę z kolegą zgodzić. Do tej pory czuć smród z palonych teczek Depratamentu IV. Może właśnie stąd się bierze bezczelność klechów w tym ojczólka od geoterii... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ano nic nie wiesz. Pogrążasz się z postu na post. 30.03.10, 20:23 bydlo_prof_wb napisał: > że kiedy udostępnia się oryginały dokumentów wytworzonych przez SB > tajnym współpracownikom, to tak się to kończy jak z Wałęsą, czyli > że znikają bezpotomnie i co najgorsze zupełnie bezwstydnie. Mamy > precedens czy też nie? Na podstawie jednego wątpliwego (nie wiadomo czy w ogóle i kto ukradł) przypadku, nie reprezentatywnego dla reszty osób (nie każdy jest Prezydentem RP budujesz fałszywą teorię jakoby dawano te akta do domu. Nie nie dają. Dokładnie tak samo wgląd do oryginałów akt śledztwa mają wszyscy przestępcy i jakoś nikt nigdy się nie skarżył, że akta giną. Ustawy nie przeczytałeś. To już ustaliliśmy. Posługiwałeś się wyłącznie opiniami osób trzecich na temat tej ustawy. Inaczej byś wiedział, że nie ma jakiejś nowej ustawy tylko jest ustawa o poprawkach do starej. > Jedno pewne, politycy z PO i SLD zgodnie mówią, że zmiany idą w > "dobrym kierunku", zatem nie inaczej jak do jego likwidacji. Oczywiście następne hasło bez pokrycia jak to z możliwością zabierania akt do domu. > Na koniec wiedz człowieku, że nie tylko Ty potrafisz poszperać w > necie i znaleźć to co interesujące. Twoje uwagi w tym temacie są > zwyczajnie śmieszne. Śmieszny jest fakt, że się skompromitowałeś? Oskarżałeś mnie o nieznajomość treści ustawy podczas gdy okazało się, że to ty nie masz bladego pojęcia o niej. > Chciałoby mi się zapytać Cię też, jaki to numer artykułu w > znowelizowanej ustawie sejmowej o IPN w ust. 2 mówi o tym ze: > "Instytut Pamięci udostępnia dokumenty, o których > mowa w ust. 1, dotyczące wnioskodawcy lub kopie tych dokumentów > [...]" czy aby nie numer 30, ale jakoś dziwnie przeszła mi już > ochota... Bo by się kolejny raz ośmieszył ponieważ cały czas pisałeś o "nowej ustawie o IPN". Takiej ustawy nie ma i nie było. Jest tylko ustaw o nowelizacji ustawy o IPN. Ustawa która w art.1.p.9 zmienia artykuł 30 starej ustawy. To jednak jest coś "ciut" innego niż "nowa ustawa o IPN". By to wiedzieć trzeba jednak do niej sięgnąć, a nie do blogów różnych guru objaśniających jak należy "niezależnie" myśleć. > Błędy ortograficzne upatrzonych forumowych idiotów istotnie > zaznaczam bez specjalnej wnikliwości i szczegółowości, bo wiem, że > i te, słabo ten kwiat forumowego intelektu rozpoznaje. Ja forumowych idiotów poznaje za to po czymś innym. Na wiodący temat przeważnie nie potrafią z sensem dwóch zdań sklecić, za to potrafią rozebrać pod względem ortografii, składni itp itd. całą wypowiedź poprzednika. Jak już pisałem - idiota ponieważ nie potrafi zrozumieć tego co jest sensem wypowiedzi, zajmuje się tym co potrafi - formą wypowiedzi. > No i nie gorączkuj się w przyszłości i nie podniecaj. Parę innych > jeszcze równie, albo i bardziej nawet ważnych spraw mam w tzw. > międzyczasie do zrobienia. Na przykład polecieć po wskazówki jak odpowiedzieć. Niestety nie pomogli ci. > Roma locuta causa finita No tym mnie rozłożyłeś. Porównanie samego siebie do Papieża? No no! Ale brak samokrytycyzmu. Chyba, że kolejny raz piszesz coś nie wiedząc co, bo nawet w dalszym znaczeniu jest to nie na miejscu bo NIE jesteś jakimś autorytetem w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedni maja kłopoty z pisaniem... 30.03.10, 15:07 Oj jaka szkoda... No prosze, jak się nie udało zmanipulować klasycznym radiomarynijmym kłamstwem lub podszytą łgarstwem półprawdą to przechodzimy do innych klasycznych, radiomarynijnych środków retorycznych - zarzucamy adwersarzowi, że nie rozumie tekstu ustawy. Radyjko naprawione? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jedni maja kłopoty z pisaniem... 30.03.10, 15:56 > to przechodzimy do innych klasycznych, radiomarynijnych > środków retorycznych - zarzucamy adwersarzowi, że nie rozumie > tekstu ustawy. Ależ on tego mi nie zarzucił! Właściwie nie wiadomo w czym się wykazuje mój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Ot rzucił ogólnikiem i zwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedni maja kłopoty z pisaniem... 30.03.10, 16:28 Upierałbym się przy swoim stanowisku: "a inni nawet z czytaniem i rozumieniem. Ty należysz do tej drugiej grupy. Szkoda czasu." To ostatnie zdanie miało adwersarza dodatkowo pognębić. To sformułowanie można czytać: szkoda na Ciebie czasu bo i tak nie rokujesz nadziei na poprawę... Piękny przykład projekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 10:41 Maleszka w porównaniu z tym gościem to pryszcz na twarzy małolata. To były esbek, bo umówmy się, że tacy stanowią trzon słuchaczy RM. Stare przyzwyczajenie dają o sobie znać. Facet nie może zaprzestać gromadzenia materiałów na "urojoną opozycją"... Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość cuchnie (w tym wypadku bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 10:30 Z pewnym nieukrywanym zdumieniem obserwuję jak radiomarynijne bydło jest zafascynowany moimi tekstami z forum GW. He, He mało tego, przywołany podjął się trudu propagowania moich światłych myśli tak, aby nie umknęły one potomnym w mnogości wpisów na forum. Nie mam pojęcia jak Ci mógłbym wynagrodzić ten czekistowski trud profesorze Bydło. Wiem, że jesteś uczuciowo związany z RM może mógłbym ci przesłać trochę „marności” żebyś sobie kupił większy dysk do kompa, bo po jakimś czasie może Ci zabraknąć miejsca na prowadzenie kartoteki….;P A może wolałbyś jakiegoś młodego chłopca jak tak jak Twoi mocodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A zgodnie z nowa ustawa sejmową... 30.03.10, 11:09 On musi mieć mentora - no ewentualnie "anty-mentora" - bez takiej podpory nie może żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Jaki biznes ma lewak atakujac Prezesa IPN dr hab. 30.03.10, 08:56 Prezes IPN dr hab.J.Kurtyka znakomity naukowiec badacz histori nowozytnej Polski to jeden z najswietlejszych umyslow naszych dziejow. Przykladem tego jest wspaniala dzialanosc IPN, ktory jest prawdziwa instytucja polska. Komu sie to nie pOdoba lewakom, podkomuniston i wszelkiego rodzaju serwilistom Moskali. Tych problemow mamy duzo. Przykladem niech bedzie wielki problem z zaproszeniem czolowego serwiliste Moskali tworce stanu wojennego na Parade II WW w Moskwie generala w.Jaruzelskiego. Kombatanci natychmiast to oprotestowali i wskazali, ze powinien tam byc ostatni prawowity Prezydent RP Ryszard Kaczorowski, zolnierz II Korpusu, ktory sie wslawil w najwiekszym polskim zwyciestwem w II WW pod Monte Cassino. Mozna tez ujawnic kulisy oferty Amerykanom, ktorzy chcieli cala Polska Armie na Zachodzie odebrac Anglikom i wcielic na zold amerykanski (bez zwrotny). Weterani to popierali mowiac, ze "co moze dostac prosty zolnierz jak nie kulke" a zold amerykanski byl 10 razy wiekszy od angielskiego. To samo bylo z II Korpusem Generala Andersa, ktory sposobil sie do zbrojnego powrotu do kraju i osiagnal stan liczebny ponad 200.000-bojowych zolnierzy, ktorych trzeba bylo utrzymywac na poziomie racji zywnosciowych i skromnego zoldu stanu z lat poprzednich. IPN w obecnym stanie jest potrzebny Polsce a manipulacja lewakow moze byc rzecza niestrawna i fatalna. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek pudło 30.03.10, 13:15 opinia-pollpressagency napisała: > Prezes IPN dr hab.J.Kurtyka znakomity naukowiec badacz histori > nowozytnej Polski Pudło. Kurtyka jest mediewistą. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko jak Schetyna dostał karę za to samo to GW milczała 30.03.10, 09:50 Jak wysoki urzędnik z PZPO - G.Schetyna - wówczas minister dostał karę za to samo i to kolejną (10.000) to Gazeta wyborcza starannie to przemilczała ale cóż PZPO zawsze była pod ochroną w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: jak Schetyna dostał karę za to samo to GW mil 30.03.10, 10:22 A ty skąd wiesz o karze dla Schetyny? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ty trzeźwy, czy tak od rana piwkujesz a potem 30.03.10, 11:53 tak ci się już PiSze, PiSze i PiSze bądź co i byle jak? Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis ten pisbolszewicki sługa co za stebniki 30.03.10, 09:59 opluwał bohaterów narodowych nie godny urzędu państwowego żadnego ! Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 10:06 Bardzo dobrze!! A co z karą za intrygi przeciwko p.Przewoźnikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard34-dwa Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 10:20 Co ta kara znaczy dla szefa drogiej firmy jaką jest prześwietny Instytut Pogardy Narodu gdzie płace są astronomiczne.Po jest jedynie pryszcz dla Kurtyki.Chociaż warto podkreślić odwagę o wydaniu takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec zagadka: co to jest kurtyka? 30.03.10, 10:27 odpowiedź: ptrzyrząd Kaczyńskich do mieszania w szambie Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach No i co, Kurtyka, ty ćwoku ....! 30.03.10, 10:37 Kurtyka, to szemrany łobuz, z pod kieleckiej wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: zagadka: co to jest kurtyka? 30.03.10, 10:54 Kurtyka jest to taki rodzaj mężczyzny, który za sex płaci teczkami. Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec trafiłes w sedno 30.03.10, 11:07 chociaż w poście dałem inną odpowiedź ale ta tez jest słuszna Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To odkrywa jeszcze jedną prawdę. 30.03.10, 11:33 I tu druga w tym dniu zagadka. W jakim piśmie pracują dziennikarze, którzy osiągają orgazm przy pomocy teczek? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec Re: To odkrywa jeszcze jedną prawdę. 30.03.10, 11:46 to musi być jakis wspecjalizowany świerszczyk dla specyficznej grupy fetyszystów, może "Twoja Seksowna Teczka" lub "Orgazm w tekturze" Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To odkrywa jeszcze jedną prawdę. 30.03.10, 12:12 To pismo Macierewicza wiec musi być wiec coś wzniosłego i patriotycznego w tytule. Zgaduj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec Re: To odkrywa jeszcze jedną prawdę. 30.03.10, 12:37 "Teczkowy Penisista" "Prewdziwie Polski Onanista Zawsze Dziewica i Teczkowe Wystryski" "Bóg, Orgazm, Tektura" nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To odkrywa jeszcze jedną prawdę. 30.03.10, 13:19 Tygodnik - "Haft kurpiowski" Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 bardzo mnie to cieszy 30.03.10, 10:46 to podły człowiek,mierny moralnie.szkoda,że tak mało.jestem ciekaw kiedy go wyleją. Odpowiedz Link Zgłoś
applelove Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 10:55 Może ktoś Mi wyjaśnić dlaczego ja uczciwie zarabiający ciężką pracą Mam wyjąć 25000, czyli moją pensję z kieszeni i płacić za jakiegoś błazna prezesine. Ten pan zapewne zarabia kilka razy więcej. To ja qr..a z moich podatków funduje mu samochód, kierowce, sekretarkę, sprzęt, naukę jego dzieci, cygara i Bóg wie ci jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Plama dla Polski 30.03.10, 10:59 Janusz Kurtyka to plama dla całej Polski. Czy władze tego nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Po raz kolejny ta Kur..ka pokazała kim na przwdę 30.03.10, 11:50 jest. Miałki cwaniak i cienki Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Janusz Kurtyka ma karę 30.03.10, 12:56 Tylko tyle ??? Kpina... Ten pasożyt zainstalowany w IPN przez kurdupli powinien być puszczony z torbami za marnotrawienie grubych milionów z publicznej kasy. Wstyd i hańba. Zwykłemu człowiekowi za byle wykroczenie wciskają zaraz równowartość miesięcznej pensji, a taka kreatura za poważne machloje dostaje 2,5 tysiąca. Dla niego, to tyle, co dla zwykłego śmiertelnika na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś