funny5 06.04.10, 18:03 Z moich podatkow???Nie zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mouse_m Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 18:11 Prywatne długi białoruskiej obywatelki z kasy mpolskiego ministerstwa a pośrednio z kieszeni polskiego podatnika - czy też prywatne długi białoruskiej obywatelki na określonych usługach polskich służb powiedzmy - dyplomatycznych? Jak to zostanie zaksięgowane po stronie kosztów MSZ? Polska dyplomacja w swojej głupocie przekraczaj wszelkie granice i na dodatek publicznie tym się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 18:25 Panowie krzyczący, jak wiele razy byliście na Białorusi? Ja byłem wielokrotnie, i dokładnie wiem co tam się dzieje.. Zabierzcie te swoje pseudopodatki do swoich małych norek. A gdybyście żyli jako Polacy w hitlerowskim Wolnym Mieście Gdańsku i Wasza II RP by się o Was upominała, to co wtedy? Też byście byli na nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 19:14 Jarkoni, ale p. Borys nie jest żadną polska obywatelką ale Białorusinką z matki Polki a ojca Białorusina. Nawet Karty Polaka nie posiada! Nawet jeśli p. Borys jest na usługach polskiego rządu, to i tak za swoje prywatne długi powinna sama płacić. A nie MSZ. Swoją prośbą skierowaną do białoruskiej ambasady - polskie MSZ potwierdziło na piśmie, z pieczątkami i podpisami - że p. Borys, obywatelka białoruska wysługuje się za pieniądze obcemu państwu. I to obce państwo jest gotowe pokrywać szkody jakie wyrządza w jego imieniu - u siebie, na Białorusi. To tak, jakby prokuratorowi na talerzu wraz z bukiecikiem wiosennych fiołków - podać na piśmie uwiarygodnione dowody winy. Nadal twierdzę, że głupota polskiego MSZ jest nie do ogarnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Tam u was w Mińsku tak dobrze internet chodzi? 06.04.10, 19:27 Tam u was w Mińsku tak dobrze internet chodzi? Naprawdę podziwiam! Nie dziwię się za to skąd masz tyle wiadomości na temat pani Andżeliki - w końcu to twoja praca... Pamiętaj tylko, że reżimy dość szybko upadają, a numery IP zostaną, oj zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Tam u was w Mińsku tak dobrze internet chodzi 06.04.10, 19:33 Informacje są od samej p. Borys. Lubi udzielać się medialnie i dużo o sobie mówi. Nie odkrywam żadnej Ameryki. Co do internetu, to u nas chodzi nie najgorzej, jak sam widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Do kolegi Białorusina 06.04.10, 19:57 No widzisz! Przynajmniej sytuacja się nieco przejaśnia. Nadajesz z Mińska, choć po polsku. Wiesz zatem jak wygląda sytuacja na Białorusi, a jak w Polsce. I wcale nie chodzi tu o dysproporcje gospodarcze. Chodzi o wolność. Możesz sobie pisać bzdury na dowolnym polskim forum i nikt cię nie ocenzuruje. Możesz krytykować polski rząd i prezydenta - niezależnie, czy robisz to z Mińska, czy z Poznania. A czy możesz sobie pozwolić na napisanie czegokolwiek przeciw swojemu Łukaszence? Czy odważysz się skomentować jego wystąpienie telewizyjne, albo sytuację rodzinną? Nie doczekałbyś do rana... Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Do kolegi Białorusina 06.04.10, 21:10 Rozumie ze tekst "wiadomosc usunieta za niezgodnosc z regulaminem" nie jest cenzura, a takich "usunietych" wiadomosci jest mnostwo nawet na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Re: Do kolegi Białorusina 06.04.10, 21:45 Kolego Białorusinie! Do tej godziny [21:32] nie zauważyłem jeszcze ani jednego usuniętego wpisu, a szkoda. Niektórzy Białorusini (np. szabelka50) poza używaniem wulgaryzmów nie maja nic do powiedzenia. Oczywiście - szabelka50, panbramkarz, eva15 i inni (a może to ten sam?) obcokrajowcy mają prawo nie lubić pani Andżeliki Borys. Mogą to wyrażać nawet za pieniądze lub na zlecenie. Muszą jednak przestrzegać pewnych reguł (wyciąg z regulaminu): "Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety. Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych." Jasne i proste? Panowie Białorusini, niestety, wielokrotnie łamiecie te podstawowe reguły. Dlatego trochę się dziwię powściągliwości moderatorów tego Forum. Wciąż jednak nie mam odpowiedzi, co do wypowiadania w Mińsku opinii n.t. pana Łukaszenki... Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Do kolegi Białorusina 07.04.10, 00:44 ggwn67 Pudło. Nie jestem Białorusinem. I nie "nadaję" z Mińska. Twoim kolegą też nie jestem. Wolność jest wtedy, gdy polskie MSZ zechce wysłuchać drugiej, tej "reżimowej" strony i przestanie szykanować tych Polaków na Białorusi, którzy nie popierają p. Borys a mieszkając na Białorusi uznają tamtejsze władze. Nie ma przymusu w UE, do której należy Polska - być w opozycji wobec legalnych władz jakiegokolwiek państwa europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do kolegi Białorusina 07.04.10, 09:38 ggen67 napisał: > Możesz sobie pisać bzdury na dowolnym polskim forum i nikt cię nie ocenzuruje. > Możesz krytykować polski rząd i prezydenta - niezależnie, czy robisz to z Mińsk > a, czy z Poznania. A czy możesz sobie pozwolić na napisanie czegokolwiek prz > eciw swojemu Łukaszence? Czy odważysz się skomentować jego wystąpienie tele > wizyjne, albo sytuację rodzinną? Nie doczekałbyś do rana... Ja, wprawdzie, nie - "kolega" (ewentualnie - koleżanka), ani nie Białorusin (a nawet nie Białorusinka), ale czy - mimo to - mogę zadać pytanie? I doczekać się odpowiedzi? Co ma Twój - przeze mnie zacytowany - wywód, wspólnego z dyskutowanym tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 ^^^ --- Popierajmy Andżelikę Borys !!!!! --- ^^^ 06.04.10, 19:21 Ta kobieta już wielokrotnie dała wyraz prawdziwego heroizmu. Niejeden "twardziel" by się załamał wobec takich nieustannych represji. Dowodem zaciekłości reżimu Łukaszenki jest to, że nawet na fora internetowe powysyłali swoich agentów, by pisać głupoty i siać dezinformację. Panowie! Nie dajmy się zwieść! Żaden normalnie myślący polak nie będzie wypisywał bzdur o "agenturalnych korzeniach" i "prawie państwa białoruskiego". Wspierajmy Andżelikę Borys i niezależny Związek Polaków na Białorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
przedsiebiorstwo_katyn Popierajmy Andżelikę Borys 06.04.10, 19:52 > Wspierajmy Andżelikę Borys i podległy Warzawie obwód Grodzieński. Krzyż kawalerski męczennika odrodzenia obojga narodów już w przygotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: ^^^ --- Popierajmy Andżelikę Borys !!!!! --- 06.04.10, 21:11 A mi sie zawsze wydawalo ze miejsce Polakow jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldthedean Re: ^^^ --- Popierajmy Andżelikę Borys !!!!! --- 07.04.10, 14:08 Wspierajcie sobie, byle nie za moje podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
szabelka50 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 19:31 Jarkoni, ciach i Ciebie już nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
donaldthedean Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 14:07 Piszesz z MSZu? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 18:44 O tym, że Polska da kasę pisałam już parę godzin temu. To oczywista oczywistość, wszak i tak Borysową i jej towarzystwo utrzymuje i to jak na warunki białoruskie hojnie. Pytanie jest, czy władze białoruskie się zgodzą, by za długi ich obywatelki płacił obcy rząd? Ciekawe jak zareagowałyby władze Polski, gdyby po nielegalnych i antyrządowych działaniach jakiegoś Schmidta z Opola zgłosił się Berlin gotów pokryć jego grzywny? Państwo, które przyjmuje od obcego państwa pieniądze za wykroczenia swego własnego obywatela nie jest państwem suwerennym. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 19:11 jak się białoruski rząd będzie stawiał, to POlska zamknie przejścia graniczne z Białorusią i białoruski rząd poniesie koszty na tranzyt przez Ukrainę i Słowację Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 21:42 A my nie poniesiemy zadnych kosztow.......... uszczelnienie granic ze wschodem zaszkodzilo Polsce bo "wschod" wykupowal polskie badziewiaste towary co nakrecalo koniunkture. Za czasow komuny celnicy "zachodni" praktycznie nie kontrolowali Polakow wracajacych do Polski bo to bylo w interesie tych krajow Polacy wtedy przywozili najgorsze badziewie ale z "zachodnia" metka, owszem trzepali ale polscy celnicy. Co nam szkodzilo ze "ruskie" (chodzi mi o wschodnie kraje bylego ZSRR) wywozili od nas badziewie ktorego nikt u nas by nie kupil a dla nich byla to namiastka luksusu dzieki temu wiele firm a wszystkie miasta przygraniczne zyly sobie w dostatku. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czy to się opłaci? 07.04.10, 09:44 aron2004 napisał: > jak się białoruski rząd będzie stawiał, to POlska zamknie przejścia > graniczne z Białorusią i białoruski rząd poniesie koszty na tranzyt > przez Ukrainę i Słowację A my - w drugą stronę - to nie poniesiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Polska to sobie może,Bruksela na to nie przystanie 07.04.10, 09:46 aron2004 napisał: > jak się białoruski rząd będzie stawiał, to POlska zamknie przejścia > graniczne z Białorusią i białoruski rząd poniesie koszty na tranzyt > przez Ukrainę i Słowację > Odpowiedz Link Zgłoś
dukat999 Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 19:24 - człowieku; poszukaj klucza by odkręcić satrapę od prezydentury , apotem mów o suwerennym Państwie Białoruskim - takie stawianie sprawy to obraza rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 21:17 Tu sie z toba niezgodze co kogo obchodzi kto za kogo placi, co najwyzej polski rzad moze przekazac odpowiednia kwote tej "oszolomce" tytulem darowizny z czego po oplaceniu tamtejszego podatku moze ona zaplacic grzywne. Nie znaczy to ze nie uwazam placenia przez polski rzad za ku ***** placenie kasy za badz co badz prywatna obywatelke obcego panstwa w sytuacji gdy w panstwie polskim panuje bieda a emeryci wegetuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Co to jest bieda? 06.04.10, 21:58 Gdy chcesz się dowiedzieć, co to bieda - rozejrzyj się na Białorusi, a także na Ukrainie. Ja już się trochę naoglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Co to jest bieda? 07.04.10, 10:00 ggen67 napisał: > Gdy chcesz się dowiedzieć, co to bieda - rozejrzyj się na Białorusi, a także na > Ukrainie. Ja już się trochę naoglądałem. Tak się składa że na Białorusi nie ma nędzy, tam rozpiętość dochodów społeczeństwa jest najmniejsza w Europie. Prawdziwą nędzę można zobaczyć w Polsce, gdzie garstka żyje sobie jak paniska, a większość społeczeństwa ma problem by wyżyć do pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 06.04.10, 21:33 > Państwo, które przyjmuje od obcego państwa pieniądze za wykroczenia swego > własnego obywatela nie jest państwem suwerennym. Tak... Republika Białoruś... Państwo suwerenne... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Ciekawe co na to rząd Białorusi? 07.04.10, 10:00 gale napisał: > Tak... Republika Białoruś... Państwo suwerenne... Nie to co nadwiślański dupowłaz na smyczy Waszyngtonu i Watykanu... Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 prywatny folwark?ja się nie zgadzam!ze swoich zaro 06.04.10, 18:55 bków ją spłaccie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "prezydent" Sikorski liże własne rany? 07.04.10, 09:48 Kolejny wpis bałwana. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.wielonickowiec No, zaraz - a co z zasadą, że... 06.04.10, 19:06 ...terrorystom się nie płaci?... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: No, zaraz - a co z zasadą, że... 07.04.10, 09:51 wredny.wielonickowiec napisał: > ...terrorystom się nie płaci?... ;-> Zasada ze wszech miar słuszna, ale ja się już pogubiłam: Kto tu jest kto: Borys - terrorystka czy Łukaszenko - terrorysta? I dlaczego tak, a nie siak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Spokojnie! - to nie twoje! 06.04.10, 19:09 Spokojnie funny5! - tu chodzi tylko o polskich podatników. Białorusini mogą spać spokojnie. W każdym razie ja, jako polski obywatel nie mam nic przeciwko temu, aby wspierać naszą rodaczkę, która walczy z nieobliczalnym reżimem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Spokojnie! - to nie twoje! 06.04.10, 21:59 ggen67 napisał: W każdym razie ja, jako polski obywatel nie mam nic przeciwko temu, aby wspierać naszą rodaczkę, która walczy z nieobliczalnym reżimem. A kto jej każe walczyć? Tak się składa, że obecne władze naszych sąsiadów są bardzo obliczalne i przewidywalne z czego biorąc pod uwagę ich potencjał militarny powinniśmy się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
acucell polska dyktatura jest zeszmacona 06.04.10, 19:12 Borys to cwaniara nie wspomne o jej dzialanosci agenturalnej.Sama oszukiwala mowiac,ze prowadzi darmowa szkole jezyka polskiego a w jej reklamie oferowal kutsy jezykowe za odpowiednik 200 zl. Bialoruski wymiar sprawiedliwoscie nie ukaral jej bez powodu i o tym wie tez polska dykratura z Warzawy. Ten przyklad pokazuje jak bardzo polska dyktatura jest zeszmacona.To zupelne dno Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 uwaga na agentów reżimu 06.04.10, 19:32 Słuchaj stary! Czy naprawdę masz choć cień nadziei, że ktoś uzna cię za polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: uwaga na agentów reżimu 06.04.10, 20:06 ggen67 napisał: > Słuchaj stary! Czy naprawdę masz choć cień nadziei, że ktoś uzna cię za polaka? Pisze sie "Polaka". Odpowiedz Link Zgłoś
dukat999 MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 19:14 Zapłacimy - z każdej polskiej kieszeni w kraju i zagranicą - W swoim czasie rozliczymy satrapę. Kary nie ujdzie on i jego siepacze. (a dokumentacja pęcznieje) Andżeliko nie martw się. - Jesteśmy z Tobą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 09:55 dukat999 napisał: > Andżeliko nie martw się. - Jesteśmy z Tobą !!! My, czyli kto? Nie, żebym tak na pewno - nie była... Ale lubię wiedzieć dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldthedean Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 14:10 My, czyli polski MSZ oraz jego amerykanscy i izraelscy mocodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 08.04.10, 06:31 donaldthedean napisała: > My, czyli polski MSZ oraz jego amerykanscy i izraelscy mocodawcy. Aha. Czyli ja - nie muszę? Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode potężna gafa MSZ 06.04.10, 19:25 Tym posunięcie MSZ przyznaje, że pani Borys nie jest samodzielna ale sterowana przez RP i jeszcze prze RP na dodatek finansowana. Co za gafa Sikorskiego. Po drugie jako podatnik nie życzę sobie finansowania awanturniczych działań grupy pani Borys. Odpowiedz Link Zgłoś
juzmasz Brawo polskie MSZ! 06.04.10, 19:41 W ten sposób otwarcie przyznajecie, że p. Borys jest na waszym żołdzie. Wam kury szczać wyprowadzać, a nie polską polityką zagraniczną się zajmować! Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 A co na to białoruskie media? 06.04.10, 21:19 juzmasz napisał: > W ten sposób otwarcie przyznajecie, że p. Borys jest na waszym żołdzie. No cóż cały czas znamy tylko jedną wersję tego serialu. Tak więc warto się zapoznać również z wersją kołchoźnika. www.ont.by/news/our_news/0054363/ «Суть такова, что «Полоника» получала от иностранной польской организации денежные средства и, в общем-то, использовала не на цели, которые были предусмотрены договором. Например, организовала выставку польских художников и семинар для учителей польского языка. Проверки никаких документальных подтверждений, тому, что эти события имели место не нашли. Провели опрос учителей польского языка, и эти факты не подтвердились. В другом случае «Полоника» организовала курсы по обучению польскому языку, люди платили деньги, но на это перечислялись деньги. Короче получилось, что деньги фирма тратила на свои цели». Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A co na to białoruskie media? 07.04.10, 10:00 walter622 napisał: > No cóż cały czas znamy tylko jedną wersję tego serialu. > Tak więc warto się zapoznać również z wersją kołchoźnika. > > www.ont.by/news/our_news/0054363/ (...) O to to! Ale - co z tego: nie rozróżniam ruskich liter, choć mówiony rosyjski rozumiem całkiem dobrze. Może mi ktoś to przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
szabelka50 Re: Brawo polskie MSZ! 06.04.10, 21:24 pięknie to powiedziałeś, ale i tak nie zrozumieja te kurwy Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Jedna strona tylko 06.04.10, 19:44 Kiedyś nauczycielka z Polski, co mieszka na Białorusi i uczy dzieci polskiego powiedziała mi, że tamtejsi Polacy wcale nie są tak przychylni Pani Anżelice. Uważają, że ona haniebnie miesza w ich sprawach. Nie wiem ile w tym prawdy, ale... zwróciliście uwagę, że w naszych mediach tylko jedna strona sporu ma głos? Tylko Pani Borys komentuje wydarzenia i nie słychać jej oponentów. Przy takiej "wolności mediów" szczytem hipokryzji jest utrzymywanie sympatycznego, bądź co badź, kanału Biełsat TV, jako "tuby wolności". Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Re: Jedna strona tylko 06.04.10, 22:15 dyngos napisał: > Kiedyś nauczycielka z Polski, co mieszka na Białorusi i uczy dzieci > polskiego powiedziała mi, że tamtejsi Polacy wcale nie są tak > przychylni Pani Anżelice. Uważają, że ona haniebnie miesza w ich > sprawach. > > Nie wiem ile w tym prawdy, ale... zwróciliście uwagę, że w naszych > mediach tylko jedna strona sporu ma głos? Tylko Pani Borys komentuje > wydarzenia i nie słychać jej oponentów. > > Przy takiej "wolności mediów" szczytem hipokryzji jest utrzymywanie > sympatycznego, bądź co badź, kanału Biełsat TV, jako "tuby wolności". Kiedyś TVP chciała zrobić wywiad z członkami związku popieranego przez kgb to uciekali przed polskimi dziennikarzami, ale co się dziwić jak nawet siemaszko po polsku nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 19:45 Pani Borys bedzie musiala opodatkowac te pieniadze jako dochod: wyplate w RP. Tak prynajmniej byloby w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
hdtvpolska Borysowej dać mieszkanie M 2 w Brześciu 06.04.10, 20:01 Borysowej dać mieszkanie M 2 w Brześciu ze składek narodowych. I będzie cicho. Bo tak Ona ma z założenia w JEJ PROJEKCIE !!! A dla mnie jako pomysłodawcy spokoju politycznego Naszego Kraju: premia: 120 m. kw. w Warszawie od MSZ. PLEASE ! Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Da, da, wy haraszo govorite pa polski 06.04.10, 20:11 Da, da, wy uże haraszo govorite pa polski, no nie vsio paniatno!!! Wam nużna jeszczio uczitsia! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A guzik! :) 07.04.10, 10:03 hdtvpolska napisał: > Borysowej dać mieszkanie M 2 w Brześciu ze składek narodowych. > A dla mnie jako pomysłodawcy spokoju politycznego Naszego Kraju: > premia: 120 m. kw. w Warszawie od MSZ. > PLEASE ! Chciałbyś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Płacenie za kogoś grzywny 06.04.10, 20:17 podobnie jak i odsiadka za kogoś w więzieniu jest w Polsce przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Znaczy się z naszych podatków opłacamy przestępcę? 06.04.10, 20:34 Ktoś tu mówi o państwie prawa? Pusty śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 20:35 Zwolennicy pi-wodza mają odzywki i pojęcie identyczne jak KCPZPR i SB w stosunku do polskiej opozycji.Ciekawe skąd pobierają lekcje.Kto ich kształci. Czy Wódz pozazdrościł zdobyczy i jedności W.KomParBol. Bo opinie jego zwolenników dziwnie tym pachną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 20:51 funny5 napisała: > Z moich podatkow???Nie zgadzam sie Jaki z ciebie Polak jak piszesz bez polskich znaków? Odpowiedz Link Zgłoś
szabelka50 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 21:19 SZAMACIARZE PACZKOWSKIE funny5 napisała: > Z moich podatkow???Nie zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Polskie prawo zabrania opłacania grzywien za osoby 06.04.10, 21:20 trzecie. Ale MSZ o tym rzecz jasna nic nie wie. Gdzie tam ludziom od Sikorskiego do znajomości prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 21:28 Czyzby ten zwiazek polakow na bialorusi to byla 1 baba? no moze jeszcze jej asysta .......... bo skoro zwiazek jest tak liczny to niech sami zrobia zrzute i pomoga swojej przywodczyni. Pozatym MSZ jak chce placic to niech placi ale nie z mojej kasy niech zrobia zrzute tusek niech sie dolozy a i kaczor nie bedzie chyba skapy maja przeciez pensje i prace to chyba stac ich na tak smieszna kase. Ale w calej sprawie chodzi o to zeby zrobic show medialny bo gdyby naprawde chodzilo o cos innego i naprawde nie miala by tej kasy to poprostu jej zwolennicy z polski powinni jechac bez szumu dac jej kase pod stolem zaplacilaby i po sprawie ......... no ale wtedy nie bylaby meczennica za sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 To nie twoje pieniądze 06.04.10, 21:53 Już tłumaczyłem, że nie są to twoje pieniądze! Reżim coś ci tam "odpala" za te posty i na pewno nie idzie to na ZPB. Ja, natomiast, nie mam nic przeciwko temu, że moje podatki idą m.in. na wsparcie Polaków za granicą. Tym bardziej, że życie na Białorusi jest naprawdę ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Mów za siebie i nie kłam. 06.04.10, 22:01 Te pieniądze nie idą na życie Polaków za granicą tylko na bezsensowną walkę z Łukaszenką. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: To nie twoje pieniądze 06.04.10, 22:09 Ty nie masz ale ja mam chcesz to popros ja o nr konta i przelej jej ta kase wtedy bede czul dla ciebie szacunek. A tak chcesz byc dobry za ulamek tego co dolozysz w podatkach i mozesz glosic wsparcie dla Borysowej za 1/no nie wiem ile osob placi podatki ale tak z 10 milionow napewno to zobacz za jak malo kasy starasz sie o status wojownika za wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
szabelka50 Re: To nie twoje pieniądze 06.04.10, 22:58 Dlatego, jak kurwa się sprzedajesz? Bo Ci ciężko żyć na Białorusi? No to inna sprawa i przymujemy Twoje usprawiedliwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chapeau bas! 07.04.10, 10:18 Albo, jak kto woli - czapki z głów! panbramkarz napisał: > Ale > w calej sprawie chodzi o to zeby zrobic show medialny bo gdyby > naprawde chodzilo o cos innego i naprawde nie miala by tej kasy to > poprostu jej zwolennicy z polski powinni jechac bez szumu dac jej > kase pod stolem zaplacilaby i po sprawie ......... no ale wtedy nie > bylaby meczennica za sprawe. Ty to mądrutki! Ja się tylko - dziwiłam, czemu nikt nie wpadł na pomysł dania jej forsy pod stołem. Dzięki Tobie - już wiem dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 czy pozwolimy też Niemcom ??? 06.04.10, 21:37 To jest polityka kresowa. Nie zgadzam sie z nia. Jesli Czaja dostanie grzywne w Polsce to pozwolimy Niemcom za niego zapłacic??? Ktos z kogos kpi tutaj. Na dodatek popierając Borys tracimy innych Białorusinów polskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Re: czy pozwolimy też Niemcom ??? 06.04.10, 21:48 menuet1 napisał: > To jest polityka kresowa. Nie zgadzam sie z nia. Jesli Czaja > dostanie grzywne w Polsce to pozwolimy Niemcom za niego zapłacic??? > Ktos z kogos kpi tutaj. > Na dodatek popierając Borys tracimy innych Białorusinów polskiego > pochodzenia. Słabo się przygotowałeś, H.Czaja zmarł w 1997r. Nie ma sprawy mogą za niego płacić. Tych innych Polaków to już straciliśmy bo są w kgb, co najwyżej można nauczyć Siemaszkę mówić po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: czy pozwolimy też Niemcom ??? 07.04.10, 10:23 menuet1 napisał: > To jest polityka kresowa. Nie zgadzam sie z nia. Jesli Czaja > dostanie grzywne w Polsce to pozwolimy Niemcom za niego zapłacic??? Ja bym pozwoliła... W końcu - co za różnica kto płaci? Ważne, że grzywna zapłacona... Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 21:51 Kompleksy polskich "wladcow" sa przerazajace wlazimy w du*** amerykanom z ktorych nie mamy zadnych korzysci bo nie jestesmy partnerami dla nich ani z technologia ani z "obronnoscia" jestesmy frajerami ktorych sie doji. Natomiast z bylym ZSRR majac dobre stosunki mielibysmy same korzysci bo dla krajow bylego ZSRR jestesmy "bogatym wujkiem" nasze produkty to u nich czesto szczyt marzen a kto w USA kupi cos made in Poland, w zamian za sluzalczosc wobec USA placimy wiecej za gaz za rope ograniczylismy na wlasne zyczenie rynki zbytu na wschodzie. No coz ale co z tego ze jestesmy goli i glodni wazne ze jestesmy w NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 21:55 panbramkarz napisał: > Kompleksy polskich "wladcow" sa przerazajace wlazimy w du*** > amerykanom z ktorych nie mamy zadnych korzysci bo nie jestesmy > partnerami dla nich ani z technologia ani z "obronnoscia" jestesmy > frajerami ktorych sie doji. Natomiast z bylym ZSRR majac dobre > stosunki mielibysmy same korzysci bo dla krajow bylego ZSRR > jestesmy "bogatym wujkiem" nasze produkty to u nich czesto szczyt > marzen a kto w USA kupi cos made in Poland, w zamian za sluzalczosc > wobec USA placimy wiecej za gaz za rope ograniczylismy na wlasne > zyczenie rynki zbytu na wschodzie. No coz ale co z tego ze jestesmy > goli i glodni wazne ze jestesmy w NATO. Taki z ciebie patriota to chociaż używaj polskich znaków, no chyba, że nie jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:05 czy znaki diakrytyczne,gloopku, sa dowodem na polskosc? Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:09 jankowski1960 napisał: > czy znaki diakrytyczne,gloopku, sa dowodem na polskosc? Głupek to cię spłodził młotku. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 00:47 no comments glupku. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:20 Dla tego mlodocianego idioty sa a mlodociany bo nie pamieta czasow kiedy zadna aplikacja komputerowa nie miala polskich znakow i nawet donos na sasiada pisany w wordzie nie mial polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:16 Moja eks zona na pewne swoje zachowania mowila "nawyki inteligencji" i miala do tego prawo bo byla z inteligencji od kilku pokolen. Ja na brak uzywania polskich znakow powiem "nawyki bycia w necie od zawsze" czyli od czasow kiedy zaden net ba co tu mowic net nawet word nie mial polskich znakow ba net nawet do dzis nie uznaje polskich znakow (widac gdzie swiat ma Polske) domene z poolskimi znakami mozesz miec ale zobacza ja tylko ci co zainstaluja odpowiednie "oprogramowanie" na swoim kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Coś w tym jest... 07.04.10, 10:46 panbramkarz napisał: > net nawet do dzis nie uznaje > polskich znakow Kiedyś próbowałam w jakiejś amerykańskiej księgarni internetowej kupić książkę. Polska była w spisie możliwych klientów (wysyłali do nas), moja Visa im nie wadziła, ale ni rusz mi się nie udawało dokończyć zakupów... Dopiero bardziej komputerowo "oblatana" koleżanka zasugerowała, że to może dlatego, że w adresie piszę "Wrocław". I - pomogło - wszystko było OK, gdy napisałam "Wroclaw". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 10:32 246toja napisał: > Taki z ciebie patriota to chociaż używaj polskich znaków, Ciekawy wyróżnik patriotyzmu: polskie znaki na klawiaturze komputera... Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:03 funny5 napisała: > Z moich podatkow???Nie zgadzam sie jestem fanem funny5! :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
studentk MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za An... 06.04.10, 22:07 Przeraża mnie ilość wpisów litewskiego KGB. Prawdziwi Polacy są za A. Borys i nigdy nie będą popierać Stalina czy Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 06.04.10, 22:28 Krytykujacy borysowne to agenci oplacani przez kgb........... jej zwolennicy to oplacani przez ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ do ambasady Białorusi: Zapłacimy karę za 07.04.10, 10:50 studentk napisał: > Przeraża mnie ilość wpisów litewskiego KGB. > > Prawdziwi Polacy są za A. Borys i nigdy nie będą popierać Stalina > czy Bieruta... ...nawet przy pomocy polskich znaków diakrytycznych! (Albo i bez...) Odpowiedz Link Zgłoś