flyhalf 16.04.10, 07:57 Chyba nie teczką tym razem... ale kundel z Gazowni ma szablon uchwalony przez starszych i mądrzejszych a jego rola go wypełnic brakujące pola, typu bieżąca data Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donpedro1968 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 08:21 BOLEK JAK BYŁ PREZYDENTEM, TO KAZAŁ WSZYSTKIE DOKUMENTY NA NIEGO ZNISZCZYĆ I MIECIO WACHOWSKI TO POLECENIE WYKONAŁ BARDZO DOBRZE.ZOSTALI ŚWIATKOWIE, ALE KTO UWIERZY BYŁYM ESBEKOM.JEDNAK PRAWDA KIEDYŚ WYJDZIE O LECHU "BOLESŁAWIE" WAŁĘSIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:44 To jak to się stało,ze pan Wałęsa ma 50 segregatorów a w teczkach jego zawziętych politycznych wrogów znaleziono parę kartek w tym niby sfałszowaną lojalkę!? Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz ale waleczny ten SBek dziwne że nie jest generałem 16.04.10, 13:37 Proste jak konstrukcja cepa, ci 'zawzięci wrogowie' nie walczyli tak jak Wałęsa, tylko udawali, że walczą - SB takimi ludźmi się nie interesowało. Przeciwnikiem SB był Wałęsa i Jego legenda. Stąd 50 teczek. SB robiło absolutnie wszystko, żeby zniszczyć wizerunek Wałęsy, łącznie z tworzeniem fałszywych dokumentów, tylko, że wtedy Polacy wiedzieli dobrze o co chodzi SB. Walka się jednak skończyła i z ukrycia wyszły chwasty, które później utworzyły ten tzw. PiS, czyli PR dla emerytowanych ludzi z wyrzutami sumienia. PiS mówi takim ludziom: "słuchajcie, wy nic nie robiliście w czasie lat 70-tych i 80-tych podobnie jak i my, bo się baliśmy, bo mieliśmy inne plany niż spędzanie weekendów w areszcie, ale wyobraźcie sobie, że Wałęsa też nie jest taki idealny, są na Niego kwity z SB. Co jest lepsze: nic nie robić, czy mieć teczkę z kwitami SB? Pewnie, że nic nie robić, nie jesteście więc takim kompletnym dnem a ten wspaniały bojownik nie są takim aniołem". To czysty PR ludzi, którzy w mojej opinii są moralnymi śmieciami. Powtórzę to jeszcze raz: PiS to w zdecydowanej większości MORALNE ŚMIECI!!! > To jak to się stało,ze pan Wałęsa ma 50 segregatorów a > w teczkach jego zawziętych politycznych wrogów znaleziono > parę kartek w tym niby sfałszowaną lojalkę!? Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Agent "Bolek" 16.04.10, 08:36 ...Lech Wałęsa w 1970 r. został zwerbowany jako tajny współpracownik SB o pseudonimie "Bolek" - twierdzi b. funkcjonariusz Janusz S. Ewelina Wolańska, pełnomocnik Wałęsy: - Nie ma na to żadnych dowodów poza fałszywkami esbecji... Nieprawda. Twardym sądowym dowodem są jasne i jednoznaczne zeznania tego świadka. Stanisław Remuszko www.remuszko.pl/akta_bolka/bolek.php Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 08:57 Złodziej złapany na kradzieży: Ludzie, co wy chcecie, to nie moja ręka! Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:30 Ale trzeba mieć tupet,zniszczyć dokumenty,a teraz mówić,że nie ma żadnych dokumentów,że się było kapusiem.A pani Wolińska niech mnie nie rozśmiesza.W 1974 lub wcześniej sb miała sfałszować teczkę jakiegoś nikomu nieznanego robola. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:42 Dzięki temu "robolowi" żyjesz w demokratycznym państwie i możesz bez trudu poznać historię własnej ojczyzny bez bojaźni, że ktoś Cię zakabluje ale trzeba chcieć!. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:20 kuma1 napisał: > Dzięki temu "robolowi" żyjesz w demokratycznym państwie i możesz bez > trudu poznać historię własnej ojczyzny bez bojaźni, że ktoś Cię > zakabluje ale trzeba chcieć!. Jeżeli wierzysz do tego w takie głupoty jak demokracja, wolność i historia to naprawdę jesteś ciężko upośledzony umysłowo. Już Boy Żeleński pisał, że "demokracja to wariacja" i zapamiętaj, że nikt tak nie zmienia historii jak historycy. A co do wolności to cóż zwierzątko urodzone w klatce też myśli, że to jego cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:27 Tę akurat historię mam wypisaną na własnych plecach więc żaden historyk ani polityk czy sędzia nie jest mi do niczego potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:39 kuma1 napisał: > Tę akurat historię mam wypisaną na własnych plecach więc żaden > historyk ani polityk czy sędzia nie jest mi do niczego potrzebny. Przepraszam, ale jak wypisaną ? Dziary na plerach z pod celi czy ślady po zomowskich pałach, bo jeżeli to drugie to nie jesteś osamotniony więc nie rozczulaj się nad sobą i gównem pt. Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal9 Bolek 16.04.10, 09:28 Tak myślałem, co zrobią. Mieli trzy wyjscia: a/ SBkowi wierzycie????? b/W czasie ŻAŁOBY??????? c/ nic nie powiedzieć. jak widze wariant a. Ten sbek tez zeznaje pod przysiega. narazalby sie na wiezienie, a moze i na smierc w wypadku samochodowym, albo utopienie? czemu Bolek ukradl, po prostu chamsko wyrwal z teczki ponumerowane strony tak, ze strzepki zostaly? Odpowiedz Link Zgłoś
mariapisg Re: Bolek 16.04.10, 11:54 thorgal9 napisała: > Tak myślałem, co zrobią. Mieli trzy wyjscia: > > a/ SBkowi wierzycie????? > b/W czasie ŻAŁOBY??????? > c/ nic nie powiedzieć. > jak widze wariant a. > > Ten sbek tez zeznaje pod przysiega. narazalby sie na wiezienie, a moze > i na smierc w wypadku samochodowym, albo utopienie? > > czemu Bolek ukradl, po prostu chamsko wyrwal z teczki ponumerowane > strony tak, ze strzepki zostaly? > proszę czytać ze zrozumieniem - Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:30 To Polska wlaśnie.Człowieka który jako przywódca był nieroztropny i z tej przczyny doszło do katastrofy tragicznej i bolesnej w skutkach jest za sprawą medii i politycznych knowań wyniesiony na Wawel .Przywódca o światowym zasięgu,bohater walki o niepodległość ,przywódca I Solidarności i I Prezydent Rzeczpospolitej jest opluwany,gnębiony,krytykowany , pogardzany i ciągany po sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin kuma1.... 16.04.10, 09:45 kuma1 napisał: > To Polska wlaśnie.Człowieka który jako przywódca był nieroztropny i > z tej przczyny doszło do katastrofy tragicznej i bolesnej w skutkach > jest za sprawą medii i politycznych knowań wyniesiony na > Wawel .Przywódca o światowym zasięgu,bohater walki o > niepodległość ,przywódca I Solidarności i I Prezydent > Rzeczpospolitej jest opluwany,gnębiony,krytykowany , pogardzany i > ciągany po sądach. Jaki światowy zasięg, jaki bohater(?). Wyniesiono osła na piedestał i zrobili ze zdrajcy bohatera. To głupia marionetka, której wydawało się, że rządzi krajem. Takie gówno co przykleiło się do statku i mówi - płyniemy(!) Ot taki żałosny Boluś, który naprawdę uwierzył w to, że walczył i jest bohaterem. Obejrzyj sobie jego zdjęcia z Kiszczakiem, Jaruzelskim i innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: kuma1.... 16.04.10, 09:53 Cala pańska treść świadczy o tym kim pan jest.A tak naprawdę ,panu potrzebny jest dobry lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: kuma1.... 16.04.10, 10:15 kuma1 napisał: > Cala pańska treść świadczy o tym kim pan jest.A tak naprawdę ,panu > potrzebny jest dobry lekarz. To pan niech zmieni lekarza, bo ten pana oszukuje. A do życia w takiej malignie potrzebne są potężne psychotropy. o czym świadczy wiara w Bolka jak w Matkę Boską. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: kuma1.... 16.04.10, 10:26 kuma1 napisał: > I tak jest wierzę w Matkę Boską. I bardzo ładnie z Twojej strony, ale zanim coś napiszesz to najpierw pomyśl i pokoloruj sześciolatku. Co prawda nie wiem ile masz lat, ale poziom pasuje, chociaż sześciolatki nie są zakłamane. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: kuma1.... 16.04.10, 10:58 Dziękuję za pociechę.Warto żyć w tak miłym i kulturalnym ojczystym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapisg Re: kuma1.... 16.04.10, 11:47 a co Kaczyńskich na tych zdjęciach nie ma ????????? a kto to jest WALESA Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: kuma1.... 16.04.10, 12:14 mariapisg napisała: > a co Kaczyńskich na tych zdjęciach nie ma ????????? > a kto to jest WALESA Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:48 Bolek to Drugi prezydent. Elektryk z cesarzy rzymskich. Pierwszy to prawdziwa znakomitość, to jenerał Jaruzelski. Poza tym po sądach to Bolek ciąga ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:56 Pierwszego nie wybrano w powszechnych wyborach.! Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:06 Wybrało go zgromadzenie "narodowe" - przy czym trzeba zaznaczyć że część PZPR nie chciała jenerała ale oczywiście Michnik i Wałęsa pomogli i tak jenerał prezydentem został. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:11 Ja pamiętam komu wręczył Prezydent Kaczorowski insygnia Prezydenta II RP. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 13:13 kuma1 napisał: > Ja pamiętam komu wręczył Prezydent Kaczorowski insygnia Prezydenta > II RP. kuma1, gratuluję opanowania i kultury dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapisg Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 11:50 kuma1 napisał: > To Polska wlaśnie.Człowieka który jako przywódca był nieroztropny i > z tej przczyny doszło do katastrofy tragicznej i bolesnej w skutkach > jest za sprawą medii i politycznych knowań wyniesiony na > Wawel .Przywódca o światowym zasięgu,bohater walki o > niepodległość ,przywódca I Solidarności i I Prezydent > Rzeczpospolitej jest opluwany,gnębiony,krytykowany , pogardzany i > ciągany po sądach. zgadzam się z tobą w całej rozciągłości, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 13:14 kuma1 napisał: > To Polska wlaśnie.Człowieka który jako przywódca był nieroztropny > i z tej przczyny doszło do katastrofy tragicznej i bolesnej w > skutkach jest za sprawą medii i politycznych knowań wyniesiony na > Wawel.... A w poniższych postach radzi Sz.P. swojemu oponentowi wizytę u lekarza. Sz.P. się łaskawie zastanowi, co pisze, bo to są sugestie do prowadzących dochodzenie (tak dla strony rosyjskiej jak i POlskiej) jak ma wyglądać raport. A o stanie umysłu innych lepiej niech się Sz.P. nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 09:57 .kto jest zleceniodawca pana Wyszkowskiego,to zadziwiajace z jaka determinacja ten pan koniecznie chce zniszczyc L.Walese. To zaczyna miec obiawy choroby psychicznej,pan Wyszkowski powinien zostac zbadany przez psychiatrow. Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:19 Wyszkowski sam był TW. Widziałem jego lojalkę i pokwitowania odbioru kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 10:36 I tak jeszcze będziemy się bawić z 50 lat, kto kogo, dlaczego, czy, a może,..... Czy nie możecie zamknąć tego rozdziału historii najnowszej do czasu aż będzie to dla historyków prehistoria, a przynajmniej średniowiecze?? Dla kogo są te procesy?? Bo dla mnie to jest zwykłe okradanie obywatel z jego pieniędzy dla zaspokojenia czyiś zasranych ambicji, że komuś dowalę. Spadać na drzewo i mruczeć jak koty wszyscy ci których bawi takie rozgrzebywanie gówien!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 12:08 JA Z KOMUNIZMEM WALCZYŁEM,JA KOMUNIZM OBALIŁEM,JA NA KOLEGÓW DONOSIŁEM, BO BOLKIEM BYŁEM, ALE SIĘ ROZMYŚLIŁEM I STRAJK UTWORZYŁEM,JA ZWYCIĘŻYŁEM BO MĄDRY BYŁEM,JA PRZEWIDZIAŁEM DLATEGO WYGRAŁEM,I RUSKICH WYGNAŁEM,JA TO WIEDZIAŁEM I PRZEWIDZIAŁEM........... LECH "bolek" WAŁĘSA. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 12:18 donpedro1968 napisał: > JA Z KOMUNIZMEM WALCZYŁEM,JA KOMUNIZM OBALIŁEM,JA NA KOLEGÓW > DONOSIŁEM, BO BOLKIEM BYŁEM, ALE SIĘ ROZMYŚLIŁEM I STRAJK > UTWORZYŁEM,JA ZWYCIĘŻYŁEM BO MĄDRY BYŁEM,JA PRZEWIDZIAŁEM DLATEGO > WYGRAŁEM,I RUSKICH WYGNAŁEM,JA TO WIEDZIAŁEM I > PRZEWIDZIAŁEM........... LECH "bolek" WAŁĘSA. Ja od wszystkich brałem w łapę Teraz mam instytut i niezłą chatę. Sprzedawczykiem nie byłem Taki się urodziłem ! (A szkoda) Odpowiedz Link Zgłoś
filozof1981 Teczką w Wałęsę 16.04.10, 12:08 ciekawe po co SB podrabiałoby dowody, bo moze liczyli, ze kiedys system upadnie i... sranie w banie! gdyby otworzyć wszystkie archiwa to się okazało, tak jak w rumunii, że 90proc opozycji to byli agenci Odpowiedz Link Zgłoś
filozof1981 Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 12:09 ps. nie popieram PIS-u, ani żadnej innej partii! by była jasność! Odpowiedz Link Zgłoś
kambea Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 13:01 Bo tak jest. Gdzie jest interes tam wszyscy pójdą. Szczególnie gdy pisząc bzdury, śledząc sąsiada i dowalając mu (takie polskie wszystkim dobrze znane hobby) mozna zarobić. Czego chcieć więcej? Poprzedni system żerował na najniższych ludzkich instynktach i 20 lat niby-demokracji tego nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 14:01 Jacy ci sb-cy byli przewidujący.10 lat przed wydarzeniami na wybrzeżu i nagrodą Nobla wiedzieli,że trzeba na niego zrobić kwity.Wiedzieli ,że to będzie bohater, ktoś ważny.Normalnie jasnowidze. Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Teczką w Wałęsę 16.04.10, 14:12 10 lat przed strajkami w Gdańsku wiedzieć,że Wałęsa będzie nimi kierował i bedzie jedną z ważniejszych postaci opozycji to trzeba byc jasnowidzem.Ktoś kto według pani Wolańskiej sfałszował dokumenty dla mnie jest drugim Nostradamusem. Odpowiedz Link Zgłoś