Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ...

21.04.10, 12:07
Coś podobnego,to będzie CYRK jeśli Leper wystartuje w wyborach.
Obserwuj wątek
    • aluska111 Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 12:19
      Jeśli Jarosław Kaczyński wygra te wybory to się okaże jacy to Polacy są
      dwulicowi, naiwni, nieperspektywiczni.... Przez większość prezydentury pół
      Polski śmiała się z Lecha Kaczyńskiego a teraz co, brat zostanie prezydentem
      bo... tak wypada by uczcić ofiary spod Smoleńska?? Bo jaki on biedny??? jest
      mi jak najbardziej przykro z tragedii i współczuje mu ale to nie powód by od
      razu został prezydentem....
      • adam_l27 A może okaże się że media kłamały ? 21.04.10, 17:47
        I że Polacy to zrozumieli i odruchowo próbują dokonać rekompensaty ?
      • 12.12a1 Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 17:48
        aluska111 napisała:

> Jeśli Jarosław Kaczyński wygra te wybory to się okaże jacy to Polacy są
        > dwulicowi, naiwni, nieperspektywiczni.... Przez większość prezydentury pół
        > Polski śmiała się z Lecha Kaczyńskiego a teraz co, brat zostanie prezydentem
        > bo... tak wypada by uczcić ofiary spod Smoleńska?? Bo jaki on biedny??? jest
        > mi jak najbardziej przykro z tragedii i współczuje mu ale to nie powód by od
        > razu został prezydentem....
        ----------------------------------------------------------------
      • epupecki Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 17:48
        Jarosław Jaczyński nie zostanie prezydentem! Ludzie nie są naiwni.
        Pamiętają jak pis szkodził jak poprzedni prezydent wetował. Z
        litości się nie wybiera!
        • 12.12a1 Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 19:05
          epupecki napisał:

> Jarosław Jaczyński nie zostanie prezydentem! Ludzie nie są naiwni.
          > Pamiętają jak pis szkodził jak poprzedni prezydent wetował. Z
          > litości się nie wybiera!
          --------------------------------------------------------------------
          • jupiter116 Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 19:09
            Polegamy na wypowiedzi samego ś.p. Prezydenta, który publicznie zapowiedział, że
            będzie wetował wszystkie ustawy koalicji PO-PSL
    • zigzaur Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 12:19
      A może tak jest lepiej, aby odsiać plankton?
      Swego czasu na prezydenta kandydowali tacy jak np. Koźluk, Bubel i tradycyjnie
      Pawlak.
    • ni-e osoba mająca poparcie .... 21.04.10, 13:02
      Obywateli nie potrzebuje aparatu partyjnego
    • adam_l27 Elektorat Komorowskiego widział już zonę ?? 21.04.10, 17:46
      Ja dziś ją poznałem:
      www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634003801403226455.jpg
      Pozdrawiam ;)
      • epupecki Re: Elektorat Komorowskiego widział już zonę ?? 21.04.10, 17:50
        Pokaż lepiej żonę Kaczyńskiego.
        • adam_l27 Ooo anty-fan Kempy się odezwał :) 21.04.10, 17:57
          Zaczynasz doceniać ukryte piękno :) ?
          • jupiter116 Re: Ooo anty-fan Kempy się odezwał :) 21.04.10, 19:08
            Jeszcze napisz coś o dziadku z Wehrmachtu i będzie komplet.
      • tepetoja Re: Elektorat Komorowskiego widział już zonę ?? 21.04.10, 18:28
        adam_l27 napisał:

> Ja dziś ją poznałem:
        > www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634003801403226455.jpg
        > Pozdrawiam ;)

to może pokażesz żone Jarosława? jak będzie wglądała pierwsza para jeśli wybiorą Twojego guru - Kaczyńskiego? pochwal sie proszę - chce zobaczyć jego kobiete - z pewnością jest piękniejsza niż to sobie wyobrażamy

• adam_l27 Dlaczego moderator ukrywa żonę Komorowskiego ?? 21.04.10, 17:48
      W interesie PiS chyba ? :)

www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634003801403226455.jpg
      • y-ost Na Forum Kraj również foty tej 21.04.10, 17:58
        Komorowskiej rusałki gorliwie wycinają. A przecież piękno jest w nas, liczą się
        walory intelektualne no i każda kobieta jest ładna, tylko czasem wina deficyt,
        czy jakoś tak.
      • konigin Re: Dlaczego moderator ukrywa żonę Komorowskiego 21.04.10, 18:57
        Komorowska wyglada jak 2/3 Polek w jej wieku, zwlaszcza takich,
        ktore maja za soba wiecej niz jedna ciaze. Szpetna byla tez s.p.
        Maryja Kaczynska. I wole Komorowska, ciemny ludzie, esteto od
        siedmiu bolesci, niz kryptogeja z kotem.
        • adam_l27 masz taki wybór na jaki zasługujesz 21.04.10, 19:09
          platformersie :)
    • y-ost Na kogo ma głosować liberał? 21.04.10, 17:57
      Żałobny Jarek odpada. Drewniany Bronek, fan eugeniki, delikwent z partii, która
      chce cenzurować neta, partii, której dorobek ostatnich dwóch i pół roku to
      więcej socjalizmu, więcej populizmu, więcej rozdawnictwa, więcej biurokracji i
      gigantyczne długi... szkoda gadać. Mając swojego kieszonkowego prezia towarzysze
      z PO dopiero się rozhulają. Zostają Olechowski i Korwin. Ten drugi to mało
      śmieszny kabaret, a więc Andriej? Ino tyle się liberałom ostało?
      • free.mind Liberał nie ma na kogo głosować 21.04.10, 18:34
        y-ost napisał:

(...)
        > Zostają Olechowski i Korwin. Ten drugi to mało
        > śmieszny kabaret, a więc Andriej? Ino tyle się liberałom ostało?

Olechowski to chrześcijański demokrata, a Korwin to konserwatysta z zacięciem rozrywkowym. Nie przypominam sobie polskich wyborów prezydenckich, począwszy od 1990, w których startowałby jakiś poważny kandydat liberalny. Tak więc znowu trzeba będzie głosować na mniejsze zło.
    • josif47 Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 17:59
      Pan Siwiec jest czlowiekiem niepowaznym....pamietam jak parodiowal papieza...i on ma byc prezydentem?...nigdy....
      • free.mind Pan Siwiec... 21.04.10, 18:22
        osif47 napisał:

> Pan Siwiec jest czlowiekiem niepowaznym....pamietam jak parodiowal papieza...i
        > on ma byc prezydentem?...nigdy....

Papież miał poczucie humoru i myślę, że spodobałaby mu się ta parodia. Ale jednym z nieszczęść Polski jest to, że wielu z nas jest bardziej papieskich od papieża.
    • maadzik3 Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 17:59
      Przeciez Lepper jest skazany prawomocnym wyrokiem i zgodnie z prawem nie moze
      kandydowac?!
      • marinellla Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 18:23
        Wiecie co, ale jesteście świnie jeśli chodzi o panią Komorowską.
        Po pierwsze, na zdjęciu w roboczych ciuchach, z zamkniętymi oczami i
        niezrobioną fryzurą każdy wygląda średnio.
        Po drugie, nikt nie patrzy na urodę samych KANDYDATÓW NA
        PREZYDENTA.
        Kaczyński?Kalisz?Lepper....?!
        Prymitywy z was i to na tyle.
        I jeszcze Fakt czytają.FUJ
    • push.sp Zbigniew Romaszewski - prezydentem Polski 21.04.10, 18:24
      to jest najlepsza kandydatura - gdyby tylko zechciał kandydować...
    • jogibaboo A inteligentna buźka Leppera nie przeszkadzała? 21.04.10, 18:33
      Ani innych rodzynków z Samoobrony? PiS współtworząc koalicję z Samoobroną i
      LPR samo wystawiło sobie laurkę: chodzi tylko o to, aby RZĄDZIĆ!!!!! SLD
      raczej strzeli samobója wystawiając Siwca, jakby nie było w tej partii innych
      ludzi z autorytetem społecznym (Kalisz też nie). Przyjdzie znów głosować na
      PO...Osobiście moim kandydatem ponad cały ten brud jest Marek Borowski.
      • adam_l27 Przepraszam a PO o co chodzi :) ? 21.04.10, 20:09
        Nie bądź śmieszny.
    • mikado111 Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 18:33
      Nie zdziwię się, jeśli PiS ogłosi, że Jarosław wprawdzie kandyduje,
      ale nie będzie prowadził ŻADNEJ czynnej kampanii. Tylko parę
      billboardów i spotów w czerni i bieli, z poważnymi, nie agresywnymi
      hasłami o tradycji, ojczyźnie itp

W ten sposób PiS upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu: po pierwsze
      Jarosław nie zostanie odebrany jako potwór, który zamiast wyciszyć
      się po śmierci brata, rozpętuje kolejne polityczne wojny, a po
      drugie - milczenie w jego przypadku jest najlepszym sposobem na
      zyskanie poparcia, bo jak pamiętamy, PiS-owi sondaże rosły tylko
      wtedy, gdy prezes przez dłuższy czas nie udzielał się publicznie.
    • szeregowy_agent Marysia? Znowu? 21.04.10, 18:35
      Bronisław Maria Komorowski
    • tosinonakh Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 18:36
      Mam już dość wszystkich matactw, kłamstw, niespełnionych obietnic,
      skandali i afer. Istnieje człowiek, który jest najlepszym kandydatem
      na stanowisko prezydenta RP. Jest nim doskonale wszystkim znany
      polityk, Janusz Korwin - Mikke. Człowiek niezwykle inteligentny
      mający wszechstronną wiedzę, specjalista od ekonomii i gospodarki.
      Człowiek, który od 20 lat trzyma się swoich poglądów, ma zasady i co
      najważniejsze, wie jak naprawić ten kraj, zepsuty przez PoPisiorów i
      innych temu podobnych. Tusk i reszta bandy mowią to CO CHCECIE
      USŁYSZEĆ, Janusz Korwin - Mikke mówi co myśli. Mój głos ma na pewno.
      A Twój?
      • konukera Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 18:43
        Mój nie
        • jupiter116 Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 20:55
          Może w pierwszej turze - tak dla jaj :)
      • kasiulek70 Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 18:53
        a mój tak jeśli będzie taki wybór a raczej jego brak to nie mam wyjścia gdyż
        wszyscy pozostali kandydaci już dość mocno majstrowały u "sterów" i nic z tego
        aż tak dobrego nie wynikło by dać im jeszcze jedną szansę.:(
        A tak właściwie życzyłabym sobie wymienić całe to rządowe towarzystwo na nowe,
        /nie opatrzone/ może wtedy nam się powiedzie lepiej.
      • ancaa Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 19:04
        Również poza p. Januszem nie widzę innego kandydata, który byłby w stanie
        potrząsnąć tym całym bałaganem i który by posiadał na tyle odwagi, by zrobić z
        tym porządek. Dlatego oddam mu z chęcią swój głos.
        • zweglony_pazur Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 19:21
          Korwin niestety nie ma szans. stanowi poważne zagrożenie dla aktualnie panującej nam dyktatury "demokracji", która zawłaszczyła władzę w Polsce za pomocą ordynacji, progów wyborczych i systemu finansowania partii politycznych. budowa socjalizmu musi trwać! i trwa wspólnie z ministerstwem propagandy złożonym z "wolnych, niezależnych" mediów. tak a-propos: proszę mi powiedzieć jak media (np. elektroniczne) mogą być niezależne, skoro ich funkcjonowanie jest zależne od koncesji wydawanej przez władzę?
          gdyby tylko Korwin-Mikke, WiP czy UPR zaczęły zdobywać większa ilość głosów dającą szanse na przekroczenie blokady czyli tzw. progu wyborczego ruszyłaby gigantyczna akcja w celu spacyfikowania ich. na razie (media głównie) trzymają się lini opartej na bojkotowaniu tego środowiska.
          powyższe jednak nie zmienia faktu, iż jeśli ktoś posiada poglądy zbliżone do klasycznego liberalizmu i wolnościowe, oraz chce być fair w stosunku do tychże poglądów, to pozostaje tylko Korwin, WiP i UPR. i nie ma co słuchać pierdół o "straconym głosie" (jak demokrata jeden z drugim ma czelność w ogóle mówić coś takiego osobie, która oddaje głos w wyborach? jaki k...a "stracony głos"??
      • boncza Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 19:21
        Może i trzyma się swoich poglądów (doceniam) ale są one mocno odmienne od moich
        więc niestety nie zagłosuje na niego:).
      • dabooboo Re: Korwin Mikke moim prezydentem. 21.04.10, 20:20
        To chyba rzeczywiście najlepszy i paradoksalnie, najbardziej rozsądny i trzeźwo
        myślący kandydat.

Gdyby jednak ździebko zmienił ten swój styl, na, bo ja wiem, bardziej
        powściągliwy, a mniej dasadny i kontrowersyjny, to miałby spore szanse... Ale
        mimo jego wad i tak ma mój głos:)

No bo, jeśliby się głębiej nad tym zastanowić, to w gruncie rzeczy na kogo
        głosować? Można wybrać nudziarza Komorowskiego czyli takiego Tuska w wersji
        light (który na każde skinienie tego ostatniego zrobiłby wszystko, ale nie
        "meldowałby wykonania zadanie" publicznie), kłótliwego Jarosława Kaczyńskiego,
        który niby chce zmian na lepsze (patriotyzmu mu nie odmawiam) i tej jego
        czwartej RP, którą już przecież przerabialiśmy (z twarzami Giertycha i Leppera
        jako bonusami owej "odnowy moralnej") lub można też wybrać Olechowskiego, który
        wygląda nie tylko na znudzonego tą kampanią, ale ogólnie na znudzonego życiem...
        Mówi i zachowuje się tak, jakby cała energia uleciała z niego jakiś czas temu.
        Byłby strasznie du...watym prezydentem.

A jak słydzę, że lewica myśli o Marku Siwcu, kabareciarzu parodiującym papieża,
        to aż scyzoryk mi się otwiera w kieszeni. Lewica to już naprawdę zmierza
        szczęśliwie do samozagłady :)

Tylko Korwin pozostał. A ma on też znaczną przewagę nad nimi wszystkimi, bo WIE
        co mówi i myli się rzadko: czy to w sprawie Gruzji, podatków, bankrutującego
        ZUSu (wystarczy przeczytać w necie jego bloga, albo jakieś jego starsze
        wypowiedzi), czy w sprawie niby Globalnego Ocieplenia, czy nawet w sprawie tego
        nieszczęsnego wulkanu na Islandii z powodu którego niepotrzebnie odwołali
        wszystkie loty; jakiś holenderski naukowiec nawet o tym mówił, że było to
        pochopnym dmuchaniem na zimne.

Jak na to wszystko patrzę to nie mam juz żadnych wątpliwości, kto zasłużył na
        mój głos. No bo niby kto, jak nie on????
    • chrishamilton Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 19:00
      Myślę że ta tragedia w Smoleńsku przełożyła się na tragedię tych wyborów i nie
      dlatego że brakuje czołowych kandydatów z niektórych partii ale dlatego że na
      prawdę nie ma kogo wybrać. Żaden z tych kandydatów nie jest ani trochę
      reprezentatywny. A i bez tej tragedii w Smoleńsku nie widziałbym kandydata na
      stanowisko prezydenta. Nadal uważam że prezydent w Polsce nie jest potrzebny i
      to dokładnie widać po kandydatach co jeszcze bardziej mnie w tym zdaniu utwierdza.
    • leeloo2002 BUZEK na prezydenta 21.04.10, 19:50
      A może w tych tragicznych okolicznościach PIS i PO by się dogadało i
      wystawiłoby wspólnego kandydata Jerzego Buzka.
      Może Buzek w tych tragicznych okolicznościach zgodziłby się zrezygnować z
      posady w UE i zostałby wymarzonym prezydentem Polaków?
      Bo na razie nie ma dobrego kandydata
    • tuberfit Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 19:51
      Kandydatka zgody: Anna Streżyńska, szefowa Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
      Pani która wyzwoliła nas z monopolu Tepsy, umiałaby wyzwolić nas z monopolu
      partii. Gazeto poprzyj, partie zgódźcie się!
      • tuberfit Anna Streżyńska 21.04.10, 20:03
        Up!
      • adam_l27 Nie wiem czy wiesz ale PO jej nie trawi. 21.04.10, 20:08
        Poza tym ta Pani nie musi mieć orientacji w polityce zagranicznej, obronności
        itp. Po prostu dobrze zajmuje się swoimi obowiązkami. Do prezydentury byłaby po
        prostu nie przygotowana.
        • tuberfit Re: Nie wiem czy wiesz ale PO jej nie trawi. 21.04.10, 20:22
          Każdy kogoś nie trawi (PO, jak sądzę, jeszcze mniej trawi Jarka czy Zbyszka) ale
          to mogłaby być kandydatka kompromisu.
    • model.testowy Termin wypadł niestety kiepski 21.04.10, 20:03
      Termin wypadł niestety kiepski. Szczególnie ewentualnej drugiej tury: 4 lipca - wakacje.
    • polskiznawca Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 20:13
      Mówcie ci chcecie ale ja uważam, że Komorowski godnie by nas
      reprezentował na arenie międzynarodowej jako prezydent. Komorowski
      ma mój głos.
    • ulanzalasem Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów. ... 21.04.10, 20:20
      SLD z Napieralskim idzie na dno, czy to źle dla Polski? POPiS na pewno nie jest "czymś" co powinno ciągle ( najpierw PiS teraz PO - od 5 lat mamy POPiS dwie złodziejskie partie, które udają prawice) mieć monopol na władzę.
      Realnych kontrkandydatów dla Komorowskiego/Kaczyńskiego nie ma, SLD musiałoby wystawić kogoś 2-3 miesiące temu i zainwestować ogromną kasę w kampanię i pewnie weszliby z taką osobą do drugiej tury, a to już duży sukces oraz lepszy wynik w wyborach parlamentarnych.

P.s. Liczę, że Janusz Ryszard Korwin-Mikke zbierze 100 000 podpisów i zobaczymy go w debatach z Kaczyńskich i Komorowskim ;D

partiawip.pl/m/files/formularz_na_podpisy_pdf.pdf
      partiawip.pl/sztab/
      • dabooboo Re: Wybory 2010. Duże partie wybierają kandydatów 21.04.10, 21:57
        Faktycznie, taką debatę chciałbym obejrzeć:)
    • jupiter116 Re: korwin-mikke.info 21.04.10, 20:53
      Ej, na kampanię wyborczą to chyba nieco za wcześnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka