tentutaj Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 22:40 Jeżeli jeszcze przedstawi główne cele do osiągnięcia przez lewicę na najbliższe 20 lat, 10 lat i na teraz poparte programem działania, to może dam się namówić. Odpowiedz Link Zgłoś
matthew.z Idę na wybory 22.04.10, 22:46 Nigdy nie oddałem głosu w wyborach przeciwko komuś. Jeżeli nie mam swojego kandydata nie głosuję. Poprę Napieralskiego, gdyż jest on prawdziwie lewicowym kandydatem. Nie robi maślanych oczu do przedstawicieli skrajnej prawicy, która ma teraz największe poparcie w Polsce. Jest człowiekiem odważnym w wyrażaniu poglądów, prawdziwym. Oczywiście w kampanii będzie musiał lizać dupy wyborców, którzy wolą piękne obietnice od rzeczywistości, ale taka jest polityka. O to chodzi w kampanii wyborczej, żeby zdobyć głosy niezdecydowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dzambii Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 22:52 Świetnie "koledzy" go wrobili. Ale skoro przyjął to "z pokorą", to nie ma kręgosłupa, czyli faktycznie nie nadaje się do niczego. Tyle, że elektorat SLD ma do wyboru: Komorowski lub Kaczyński. Mały wybór, ale to nie wybory prezydenckie są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
rekinygieldy Dupa zbita... 22.04.10, 23:21 No to dupa zbita - SLD może nie wydawać na kampanię ani centa, bo to nie ma najmniejszczego sensu! Jedyny, który móglby choć powalczyć to aktualnie jedynie Kalisz... Jedno miasto z pewnością zaglosowałoby na niego w całości - wszak mieliby wtedy darmową reklamę... ;-) No i ludziki lubią rubasznego grubaska - poza tym ma sporą wiedzę nt. prawa... Niestety, ostatnio pogonił swoją niedoszłą "pierwszą damę" i pewnie to decydowało, że nie został kandydatem... Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Grzegorz Napieralski gwoździem do trumny SLD? 22.04.10, 23:59 Wybór Grzegorza Napieralskiego jako kandydata na Prezydenta R.P., to chyba gwóźdź do trumny dla tej formacji. To jest samobójczy akt rozpaczy. Jeżeli już nie postawiono na Andrzeja Olechowskiego, to jedynym racjonalnym wyborem byłby Bartosz Arłukowicz wschodząca niepartyjna gwiazda młodego pokolenia polityków, który nawet przegrywając te wybory, zyskiwałby w perspektywie młody ( i nie tylko)elektorat Polaków. To chyba cichy chichot Ryszarda Kalisza! Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda to dal sie Napieralski wypuscic - po wyborach SLD 23.04.10, 04:50 obudzi sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Napierniczak z Olejarskim na prezydenta... 23.04.10, 06:41 Powinni ich obu wystawić, obu na jedno stanowisko - Napierniczak z Olejarskim. Jeden mógłby sprawować urząd w dni parzyste, drugi - w nieparzyste. O tym który w które zadecyduje rzut monetą. Pensją i obstawą niech się podzielą. Żonami, zgodnie z komunistyczną wizją społeczeństwa - też. Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 07:52 Najbardziej mnie rozśmieszył argument, ze elektorat SLD zagłosuje na PO, bo boi się powrotu PiS. Już widzę, jak elektorat socjalny SLD głosuje na PO, by PO żyło się lepiej. Takie opinie mogą wygłaszać osoby o liberalnych poglądach, które uważają, że pierwszy milion należy ukraść a drugi przekazać sukienkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Oj nie nadajesz sie do polityki panie Napierniczak 23.04.10, 08:07 Utopili cie glupcze kumple i to na oczach calej Polski.Na najblizszym zebraniu sprawozdawczo-wyborczym jestes skasowany,mozesz juz mówic o sobie jezykiem glównego ideologa jajakobyly przewowodniczacy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
aap.sa Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 08:08 PANIE GRZEGORZU, PAN JAK ŚIĄTECZNY KARP, PRZYŚPIESZYŁ PAN SOBIE WIGILIĘ. WSPÓŁCZUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
lachimski Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 09:11 Wielkie nieporozumienie.Klęska socjaldemokracji w Polsce.Ostateczny upadek partii która miała dziejową misję do spełnienia, jest chwila której nie wykorzystano .Tragedii nie będzie ale partia utraci stały elektorat, na który zawsze mogła liczyć ,komu zależy ? Co sobą przedstawia ten młody, bez doswiadczenia polityk,Złe rokowania dla wielu wartościowych ludzi lewicy ,prywata i osobiste ambicje ROZPACZ Odpowiedz Link Zgłoś
wwtomek Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 09:34 Jestem centrolewicowcem, nie należę do żadnej partii. Darzę albo raczej darzyłem sympatią SLD. Moje "uczucie" osłabło po objęciu przywództwa w SLD przez Pana Olejniczaka. Ponieważ nie o nim, to powiem krótko - był słabiutkim politykiem. A teraz moja sympatia do SLD już zupełnie wygasła ale mi żal, że członkowie SLD dają przyzwolenie by partia staczała się po równi pochyłej. Nastał Pan Napieralski. Czego jeszcze nie stracił wśród sympatyków SLD Pan Olejniczak, to Pan Napieralski go godnie zastąpił. Obecna sytuacja SLD pokazuje nad wyraz dobitnie jakiej klasy politykiem jest Pan Napieralski. Jego wypowiedzi nt. istotnych zdarzeń politycznych pokazują, jak nie umie znaleźć żadnego rozwiązania. A teraz jeszcze kompromituje się brakiem samokrytyki i dystansu wobec swojej pozycji politycznej. Sięgając czasów kiedy starał się o wybór na Przewodniczącego SLD możemy sobie przypomnieć co obiecywał. Kiepskie był te propozycje i mocno populistyczne – już wtedy było widać, że to puste, czcze obietnice. Ktoś mu jednak uwierzył, no i został na nieszczęście SLD jego szefem. Z obietnic nic nie zrealizował, partię rozłożył na łopatki. Zajmuje się tylko przetrwaniem na stanowisku – dba by nie narazić się nikomu, nie wychylić się -przetrwać za wszelką cenę. W SLD nie ma już popularnych polityków, frontmenów zdobywających przyczółki i sympatyków. Jest Pan Napieralski - chwiejny, bez charyzmy, bez własnego zdania, nie spełniający obietnic, nie zajmujący żadnego stanowiska w sprawach ważnych dla kraju,zawierający partykularne, wątpliwe sojusze, nie mający czytelnego planu działania. Człowiek nijaki, bardzo dbający by był on, a potem długo, dłuuuugo nikt. To widać!!! Jeszcze dzięki Panu Kaliszowi kołaczą w narodzie resztki sympatii do Sojuszu. Dlaczego członkowie SLD dają przyzwolenie by po raz kolejny w ważnym politycznym dla Polski i partii momencie słabość Pana Napieralskiego jeszcze bardziej marginalizowała Sojusz??? Za chwilę może nastąpić nieodwracalna polaryzacja sceny politycznej, a SLD znajdzie się w politycznym niebycie.Bo Pan Napieralski oczywiście nie wygra wyborów prezydenckich. Jest kilku polityków lewicowych, którzy mają coś do powiedzenia, sporo zrobili, mają konkretne propozycje - mogliby zawalczyć o prezydenturę. A jeśli nie o nią, to o SLD. Mam na myśli Pana Marka Borowskiego, Pana Dariusza Rosatiego, Pana Ryszarda Kalisza - nie zapominałbym o Panu Leszku Millerze - to bardzo dobry i mądry polityk. Miałem nadzieję, że Sojusz sobie z tym poradzi, ale po wybraniu Pana Napieralskiego jako kandydata SLD na Prezydenta RP straciłem nadzieję. Panie Napieralski "znaj proporcją, mocium panie"! Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 11:34 wwtomek napisał: > > Jestem centrolewicowcem, nie należę do żadnej partii. > Darzę albo raczej darzyłem sympatią SLD. Moje "uczucie" osłabło po objęciu > przywództwa w SLD przez Pana Olejniczaka. > Ponieważ nie o nim, to powiem krótko - był słabiutkim politykiem. A teraz moja > sympatia do SLD już zupełnie wygasła ale mi żal, że członkowie SLD dają > przyzwolenie by partia staczała się po równi pochyłej. > Nastał Pan Napieralski. Czego jeszcze nie stracił wśród sympatyków SLD Pan > Olejniczak, to Pan Napieralski go godnie zastąpił. > Obecna sytuacja SLD pokazuje nad wyraz dobitnie jakiej klasy politykiem jest > Pan Napieralski. Jego wypowiedzi nt. istotnych zdarzeń politycznych pokazują, > jak nie umie znaleźć żadnego rozwiązania. A teraz jeszcze kompromituje się > brakiem samokrytyki i dystansu wobec swojej pozycji politycznej. Sięgając > czasów kiedy starał się o wybór na Przewodniczącego SLD możemy sobie > przypomnieć co obiecywał. Kiepskie był te propozycje i mocno populistyczne R > 11; > już wtedy było widać, że to puste, czcze obietnice. Ktoś mu jednak uwierzył, > no i został na nieszczęście SLD jego szefem. Z obietnic nic nie zrealizował, > partię rozłożył na łopatki. Zajmuje się tylko przetrwaniem na stanowisku – > ; dba > by nie narazić się nikomu, nie wychylić się -przetrwać za wszelką cenę. W SLD > nie ma już popularnych polityków, frontmenów zdobywających przyczółki i > sympatyków. Jest Pan Napieralski - chwiejny, bez charyzmy, bez własnego > zdania, nie spełniający obietnic, nie zajmujący żadnego stanowiska w sprawach > ważnych dla kraju,zawierający partykularne, wątpliwe sojusze, nie mający > czytelnego planu działania. Człowiek nijaki, bardzo dbający by był on, a potem > długo, dłuuuugo nikt. To widać!!! Jeszcze dzięki Panu Kaliszowi kołaczą w > narodzie resztki sympatii do Sojuszu. Dlaczego członkowie SLD dają > przyzwolenie by po raz kolejny w ważnym politycznym dla Polski i partii > momencie słabość Pana Napieralskiego jeszcze bardziej marginalizowała Sojusz??? > Za chwilę może nastąpić nieodwracalna polaryzacja sceny politycznej, a SLD > znajdzie się w politycznym niebycie.Bo Pan Napieralski oczywiście nie wygra > wyborów prezydenckich. > Jest kilku polityków lewicowych, którzy mają coś do powiedzenia, sporo > zrobili, mają konkretne propozycje - mogliby zawalczyć o prezydenturę. A jeśli > nie o nią, to o SLD. > Mam na myśli Pana Marka Borowskiego, Pana Dariusza Rosatiego, Pana Ryszarda > Kalisza - nie zapominałbym o Panu Leszku Millerze - to bardzo dobry i mądry > polityk. > Miałem nadzieję, że Sojusz sobie z tym poradzi, ale po wybraniu Pana > Napieralskiego jako kandydata SLD na Prezydenta RP straciłem nadzieję. > Panie Napieralski "znaj proporcją, mocium panie"! I po co te wywody rodem z magla. Nie chcesz to nie głosuj . Masz szanse zaglosować na Komorowskiego który w porównaniu do Napieralskiego nie ma żadnego kręgosłupa lub na Kaczyńskiego który stworzy ci IV RP lub na takiego sirotę jak Olechowski. A Borowskiego portret możesz sobie powiesić nad łóżkiem żebyś nie zapomniał kto podzielił lewicę. Już wkrótce tacy jak ty się przekonają do czego doprowadziły kraj rządy prawicy. Czy ktoś jeszcze pamięta o kotwicy budżetowej wprowadzonej przez rząd Leszka Milera? Nie prawicowe dupki wolą pogrążać kraj zadłużając go do granic bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wwtomek Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 14:02 Hi, hi... czytaj ze zrozumieniem. Chyba że jesteś z zarządu SLD - to nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 21:54 wwtomek napisał: > Hi, hi... czytaj ze zrozumieniem. Chyba że jesteś z zarządu SLD - to nie musisz > . Chyba ty sam nie rozumiesz tego co napisałeś. Borowski rozbił lewicę , Miler (choć jak piszesz mądry człowiek ) skompromitował się z Lepperem .Został Kalisz i oczywiście Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_wrona Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 10:17 posłuchaj kilka słów o Napieralski radzsobie.pl/filmy/przewodniczacy-sld-o-tym-jak-wpadl-w-pulapke-kredytowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
a5tre Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 10:35 Na Olejniczaka bym zagłosowała, na Napieralskiego nigdy. Czemu Lewica nie potrafi wystawić w wyborach kogoś wiarygodnego?;-( Przez to będę musiała wybrać mniejsze zło - Komorowskiego. Wolałabym Olechowskiego, ale co on sobą reprezentuje? Nie ma go od kilku lat w polityce, jest niewidoczny, gdyby związał się z platformą miałby duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 23.04.10, 15:17 I to jest PRZEBÓJ SEZONU...:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś