matrioszka25 Stara szkloa komunistow 30.04.10, 16:16 jak na filmie z Janda :"Napluj mi w twarz, komunisci sa wszytkiemu winni". Syndrom falszywej placzki pogrzebowej, ktora ma na rekach krew Blidy, upokorzenie Sawickiej,smierc tysiecy ofiar okupowanych przez Kaczynskiego i PiS narodow, ktore Polske w ogole nigdy nie znaly. Juz wyciagli jaks Marte Kaczynska jako orendowniczke demokracji i zwolenniczek tradycji katolickiej, juz wyciagaja ojca kaczynskich jako tego ktory za gomulki wyjezdzal za granice, jako wolny czlowiek, nie muszacy podpisywac zadnej lojalki aby opuscic PRL. No i tak leci kabarecik, juz bez Grodzenskiej -bo sie nauczyli juz dawno od lenina. -m25 Odpowiedz Link Zgłoś
szweda58 Pospolite ruszenie PiS 30.04.10, 16:29 Pani Dominiko.!-nie sądzi Pani, że Ten Elektorat Pisu staje się jakby byli Wiernymi,niejakiego Kim DzongaII.Mam Płakać,czy się Śmiać,właśnie złamię Kod Koreańczyków nie będę Płakał,tylko Głośno Śmiał Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Pospolite ruszenie PiS 30.04.10, 16:29 Na wszystkich szlakach turystycznych zmienic nazwe z "Orle gniazdo" na " Kacze gniazdo". Odpowiedz Link Zgłoś
aariciaa Pospolite ruszenie PiS 30.04.10, 16:48 Wolne zraty. Pospolite ruszenie PiSu to nic prz pospolitym ruszeniu GW i TVN oraz TokFM od lat kilku lat. Czego sie boicie panowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl kto podniesie rękę na władzę temu GW 30.04.10, 16:55 ją.... Tak można podsumować te wściekle słowa redaktorów GW. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl dlaczego gazeta nie podliczy wspierających PO? 30.04.10, 16:57 czyżby statystyka była niewygodna? Czy nie okazałoby się że 90% mediów, dziennikarzy, publicystów, aktorów dzielnie wspiera władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl starzy czytelnicy GW czy wam nie wstyd 30.04.10, 16:58 jak widzicie w co się zamieniła wasza gazetka? Przecież to istny partyjny biuletyn. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl zabawne, wierna obrończyni Tusku rozlicza wrogów 30.04.10, 17:00 ukochanej partii. A jak ktoś chce zobaczyć jak GW wspiera PO-munę to polecam lekturę "obiektywnych" pracowników wyborcza.pl/0,76842.html wyborcza.pl/0,75968.html Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: zabawne, wierna obrończyni Tusku rozlicza wro 30.04.10, 21:21 > ukochanej partii. > > A jak ktoś chce zobaczyć jak GW wspiera PO-munę to polecam lekturę "obiektywnyc > h" pracowników > wyborcza.pl/0,76842.html > wyborcza.pl/0,75968.html Tak, na przyklad tekst, dostepny pod drugim linkiem, ktory krytykuje Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl dostaliście nakaz używania zwrotu "IV RP"? 30.04.10, 17:01 bo widać jak nachalnie i prostacko tym gracie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Pospolite ruszenie PiS 30.04.10, 17:41 PiS jest wyprany z humoru vide Pospieszalski & Kaczyńscy. Jest to banda neofitów vide Pospieszalski & Karski. Szukając dziadka z wermachtu zapomniano o tatusiu z AK leżącym /od niedawna /w kącie cmentarza ? Co można jeszcze dodać?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Pospolite ruszenie PiS 30.04.10, 17:52 Zastanawiająca jest tępota tych wszystkich, którzy przyrównują popieranie przez GW - prywatną gazetę, która może popierać (nawet w najmniej obiektywny sposób) każdego, kogo tylko zechce (właśnie dlatego, że jest prywatna) - z państwową telewizją, która w ogóle nie powinna mieć sympatii czy antypatii politycznych, bo jest utrzymywana przez wszystkich obywateli. I to nie tylko tych naiwniaków, którzy jeszcze płacą abonament (żeby TVP miała z czego płacić gwiazdorskie pensje kiepskim aktorzynom), ale również ci niepłacący - bo TVP jest również dotowana z budżetu. Czy ci "porównywacze" naprawdę są tacy tępi, czy może liczą na tępotę innych? Ale przecież mówiąc o "ciemnym ludzie" klasyk miał na myśli takich właśnie porównywaczy i równie jak oni "inteligentnych" - bo tylko oni "kupili" jego rewelacje i zagłosowali na Kaczyńskiego. Siebie samych chyba przekonywać nie muszą - a reszta jest na to jednak za mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa chcesz powiedzieć, że prywatna znaczy nierzetelna 30.04.10, 19:54 nieobiektywna, wspierająca władzę? Czy chcesz powiedzieć ze dziennikarz w prywatnym mediów istniejącym dzięki koncesji może nie przestrzegać zasad etycznych i rzetelności? A gdzie deklaracje dziennikarzy GW sprzed 4 lata że dziennikarz z zasady powinien wspierać opozycję i rozliczać, krytykować władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: chcesz powiedzieć, że prywatna znaczy nierzet 03.05.10, 00:37 To znaczy tylko tyle, ze zawlaszczanie wspolnego dobra jakim jest tv i radio publiczne przez jedna partie jest zwyczajnym zlodziejstwem. Chcialabym spytac zajadlych zwolennikow pisu co takiego dobrego ta partia dla nas zrobila. Miala cala wladze, jak ja wykorzystala? Jest dla mnie zupelnie niezrozumiale jak ludzie majac ta wiedze moga tak zajadle stawac w obronie braci kaczynskich?To wyglada na jakas sekte... Bardziej jestem w stanie zrozumiec politykow pisu, bo walcza o swoja pozycje w partii , o wladze, o pieniadze (swoja droga tez specyficzny typ ludzi gotowych na wszystko byle nie stracic poparcia prezesa..), ale zwykli ludzie??? Zobaczcie na spokojnie kogo popieracie, przeanalizujcie te lata od kiedy sa u wladzy... Te teorie spiskowe, wiem ,nie powiem, zakladanie pulapek, klamstwa i oszczerstwa, przerost ambicji, odznaczenia panstwowe(!)tylko dla wiernych braciom,po trupach do wladzy, przy tym mam na mysli nie tylko obecna kampanie Jaroslawa Kaczynskiego ale rowniez dobranie sobie samoobrony i lpru do wladzy, a potem wykanczanie ich? Naprawde tego wszystkiego nie pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Pospolite ruszenie płatnych klakierów 30.04.10, 18:01 O prawdziwości artykułu świadczy choćby to forum. PIS rzucił na front walki internetowej całe gromady płatnych klakierów, nie przebierających w słowach. Bo przecież to „głos ludu” a nie wypowiedzi polityków. Nawet w sprawach oczywistych dla każdego przeciętnie rozgarniętego Polaka klakierzy wmawiają, że białe jest czarne bo tak twierdzi jedyny wódz PIS. Drodzy najemnicy wasz wysiłek jest daremny, bo usiłujecie przekonać samych siebie. Polaków nie przekonacie. Widzieliśmy zbyt wiele przez ostatnich parę lat, żeby uwierzyć w cudowną przemianę Jarosława Kaczyńskiego i w nagły przypływ jego „troski” o naród… Odpowiedz Link Zgłoś
tadekpaczkowski Re: Pospolite ruszenie płatnych klakierów 01.05.10, 12:29 zgadzam sie w 150% Odpowiedz Link Zgłoś
opty-mist51 Wracają koszmary...wracają dni pełne nienawiści i 30.04.10, 18:22 brudnej walki.Mam nadzieję,że walka będzie na argumenty a nie na spoty i haki.Gdyby walczący nie rozumieli o czym piszę to przypominam...parasol ochronny będzie wkrótce zamknięty i wrócimy do normalności...zaczniemy pytać dlaczego i czyja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
miazmaty Ktoś się pokusi o listę? 30.04.10, 19:27 Ktoś się pokusi o listę oddanych PO publicystów, naukowców i artystów? Zobaczymy, czyja dłuższa:) Ps. Za ściągę może posłużyć archiwum GW. Jestem pewien, że na początek wystarczy lektura z tygodnia;) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa GW miała być gazetą całej opozycji 30.04.10, 19:49 ale jedna grupka ją zawłaszczyła i potem już poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte gdyby zawłaszczyła ja druga grupka 01.05.10, 11:42 GW juz by nie było Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Pospolite ruszenie PiS 01.05.10, 07:05 "oddane środowisko* - brzmi ładnie. komu ONI się oddali?! Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Pospolite ruszenie PiS 01.05.10, 07:43 Byłem dwa dni temu na wsi, u rodziny. Rozmawiałem z wielu ludźmi i jestem przerażony. Najgorsze i najbardziej bzdurne opinie dotyczące katastrofy pod Smoleńskiem i zdanie, że jedynym MĘŻEM OPATRZNOŚCIOWYM jest Jarosław Kaczyński upewnia mnie, że PIS, Radio Maryja itp.już wytworzyły taki mętlik w głowach tych ludzi, że wynik wyborów wcale nie jest taki pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Pospolite ruszenie PiS 01.05.10, 10:56 Cóż za geniusz polityczny. Czyli tylko Ty masz rację. A moim zdaniem Twój mózg wyprała TVN I GW. Jestem wieloletnią zwolenniczką kolejno: Mazowieckiego, UD, UW, PO i na koniec jakimś cudem przyszło opamiętanie. Pomogło czytanie innych gazet niż GW-prawda. Spróbuj, może Tobie też pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
miazmaty Prywatni czy nie - musza mówić PRAWDĘ! 01.05.10, 12:10 W wielu komentarzach pojawia się argument, że GW może sobie pisać co chce, bo jest gazetą prywatną, natomiast TVP musi być obiektywna, bo jest publiczna. Czy partyjniacka nienawiść do przeciwników politycznych całkiem wam odebrała rozum? Obowiązkiem dziennikarzy - niezależnie czy z mediów prywatnych, czy publicznych - jest mówić prawdę. Manipulować, ściemniać, prowadzić czarnego PR - nie wolno ani jednym ani drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
aretik 64 dowody upodlenia PO. 01.05.10, 14:17 To wy atakujecie. www.youtube.com/watch?v=fUjV6DLXrdQ&am... Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Blizej nieba 01.05.10, 14:38 Mam cicha nadzeje..ze sila wyzsza w niebie spowoduje znow jakies rzeczy co Polakom da do myslenia. Teraz kolej chyba na pelny samolot czarnych do Watykanu ze szczegolnym zaproszeniem przez Bene-dykta. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Nie zagłosuję na PiS 04.05.10, 09:34 ...bo stawiam na przyszłość, nie przeszłość. Bo stawiam na wspólnotę nie podział. Bo PiS nie odniósł żadnego sukcesu i ponosił same klęski z katastrofą lotniczą włącznie. Bo nie wierzę kandydatowi, który załatwia miejscówkę na Wawelu swojemu bratu i podpiera się bratanicą, na której ślubie nawet nie był, bo wyszła za mąż nie po jego myśli. Bo jest oderwanym od rzeczywistości człowiekiem, który nie wie, co to rodzina, dzieci, bieda, strach egzystencjalny, konto w banku i prawo jazdy. Bo mam dosyć obrzydzania mi flagi narodowej i udawania, że TO jest właśnie patriotyzm, a nie ciężka praca na codzień, płacenie podatków i uczciwe korzystanie z udziału w Uniii Europejskiej. Bo nie chcę iść na wojnę z Rosjanami i nie chcę popierać agresorów z Gruzji. Bo chcę oglądać PUBLICZNA telewizję, a nie zawłaszczoną przez oficerów politycznych i funkcjonariuszy jednej partii. Mało? Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 Re: Nie zagłosuję na PiS 05.05.10, 19:55 Pani Respiral, swietnie to Pani napisala,podpisuje sie pod kazdym zdaniem!Problem jest w tym,ze zyjemy w iluzji "demokratycznego internetu".To prawda,kazdy moze pisac co chce...i na tym konczy sie demokracja! Mozemy sie pwymieniac opiniami miedzy setka albo wiecej osob...I co? I nic.Jedyne,co jest demokratyczne winternecie,to mozliwosc budowania swiadomosci,to moze malo,ale i moze duzo...moze i jakis slad,tego co Pani napisala kiedys dotrze do Pana Kaczynskiego...Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Pospolite ruszenie PiS 06.05.10, 00:28 W PIS-e, publicyści, naukowcy, artyści? A gdzie podziały się mochery, ksenofoby, ciemnogród i gdzie zaścianek Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
mdobrowo Pospolite ruszenie PiS 09.05.10, 15:23 ...czy my musimy być tak konserwatywnie narodowi...i tępi na zrozumienie świata... Odpowiedz Link Zgłoś
mdobrowo Pospolite ruszenie PiS 09.05.10, 15:26 pospieszalski z elementami ciał ofiar z pod Smoleńska w kieszeniach...ociekający populistyczną krwią...brrr...głupota to coś strasznego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Barwy walki... 12.05.10, 16:48 Walka z "układem", walka o "wartosci", walka ze stonką ziemniaczaną, walka o "plan", walka z "bumelantami i spekulantami", walka z imperializmem, walka o kufajkę na zimę dla każdego obywatela. Może o.Rydzyk wymodli. Odpowiedz Link Zgłoś