j666 01.05.10, 19:59 Męskie gacie z flagi amerykańskiej bądź brytyjskiej można w tamtych krajach zobaczyć i kupić bez trudu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wozi-woda Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 12:22 Głupiś jak but. Zrób se gacie biało-czerwone i dyskutuj o gaciach. Widziałeś, żeby Ci chodzący w gaciach o barwach flagi państwowej amerykanie i brytyjczycy wymachiwali flagami z nagryzmolonymi nazwami wiosek czy głupawymi hasłami? Ja nie. Głównie Polacy są takimi przygłupami, którzy mają gęby pełne frazesów o patriotyźmie a nawet nie potrafią swojej flagi uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 21:37 Oczywiście. Na całym świecie jest to niewyobrażalne, haniebne i niepatriotyczne. A tylko Polacy są głupi i nie potrafią uszanować Własnej Świętości: champions-league-betting.com/images/sexy/german_fan2.jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Topless_body-painted_female_football_fans_at_World_Cup_in_Germany-24June2006.jpg i.thisislondon.co.uk/i/pix/2009/06/england-fan-415x485.jpg i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/10/article-1192127-054B87FD000005DC-405_468x296.jpg images.icnetwork.co.uk/upl/birmmail/mar2010/8/8/image-8-for-aston-villa-carling-cup-final-fans-at-wembley-part-two-gallery- 684997630.jpg Nie umiesz używać głowy, to sobie chociaż poćwicz używanie google. Mądry jak but się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek66 Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 13:26 a , ja szanuję ten kraj tak samo jak on mnie .czyli mam go w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 15:39 ferdek66 napisał: > a , ja szanuję ten kraj tak samo jak on mnie .czyli mam go w dupie ______________________________________________________________________ Lakonicznie i prawdziwie.Jakiś normalny głos wśród tych plemiennych, ochrypłych stękań nad wyrobem tekstylnym.Rzecz w tym,że większość - Tam - ma - i słusznie.Sięganie po porównania do krajów zachodnich jest bałamutnym nadużyciem, bo rozumienie tam państwa nie ma nic wspólnego z Polskim "modelem" azjatycko-feudalnym czy jakimś wręcz ruskim, gdzie spolegliowść tegoż państwa polega jedynie na łasce umozliwienia obywatelowi zamienienie się w rozerwane szrapnelem zwłoki w obronie jego zasranego abstrakcyjnego majestatu oferując w zamian kopa w d. i dowód osobisty.Podpisuję się pod postem.Państwo i narodowość nie muszą być monopolistami osobistych "narracji".Powietrze, niebo , drzewo woda nie są polskie, niemieckie czy hinduskie, jak gloszą niektórzy wieszcze - demagodzy popychając tłumy do skoków w zbiorowe - święte niewątpliwie - mogiły służace do celebrowania państwa przez samo siebie.NIC poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 23:54 brawo ! hehe hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 03.05.10, 16:51 rtoip1 napisał: > brawo ! hehe hehe ### Rechoczesz ze Swojej głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
maga164 Dura lex sed lex 03.05.10, 12:49 To szanowania flagi, godła i hymnu zobowiązuje nas prawo. Nie jest to więc równy innym tkaninom wyrób tekstylny. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 03.05.10, 16:42 ferdek66 napisał: > a , ja szanuję ten kraj tak samo jak on mnie .czyli mam go w dupie ### To co w nim jeszcze szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Flaga w psich odchodach 02.05.10, 16:29 Jak zwykle, "GW" jako jedyna sprawiedliwa wśród sprawiedliwych, bierze w obronę przed Polakami polską flagę, tak, jak przed katolikami broni Kościoła świętego, a PiS przed pisowcami. I tylko ten, co polską flagę umieszcza w psich odchodach idolem "GW" pozostaje niezmiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemicha Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 16:54 dokładnie! o tym samym pomyslałem! odwołanie sie do innych nacji to jak kulą w płot. tam jest jeszcze gorzej. nie znaczy to, że mamy tak samo sie zachowywać... ten chłopak z fotki maszerujący z flaga... co to w ogóle jest? po co mu to? ta flaga to dla niego taki sam gadżet jak komóra? niech patriotyzm ma w sobie! podobnie jak żałobę Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 21:24 W UK na spodniach z tyłu na dupie jest naszyta flaga - i użytkownik siada dupą na fladze. W ASDA można kupić papier toaletowy, który przy rozwijaniu się jest flagą GB Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Szacunek dla flagi ale bez przesady... 02.05.10, 22:46 W Ameryce w czasie kampani wyborczch czy innych zgromadzen i meczy uzywa sie flagi na rozne zposoby. Majtki,satniki i koszulki w kolarach narodowych mozna spotkac na porzedku dziennym. Od lat nie mieszkam w Polsce i kiedy zza oceanu patrze na to jak instrumentalnie traktuje sie flage i patriotyzm. Jak falszywie pojmiuje sie szacunek dla tego co polskie,narodowe,swiete itd. Oto kilka przykladow na szarganie swietosci narodowych. Kandydat PiS na prezydenta w swojej chorej wyobrazni mowi ze moze uda wrocic sie do Polski.Co to ma znaczyc tylko on wie. Polski premier ma krew na rekach czyli jest morderca polskiego prezydenta.Taka konkluzje mozna sobie wyrobic po filmie zrealizowanym za panstwowe pieniadze w polskiej publicznej tv. Czy to nie jest farsa z polskosci i rowniez symboli nadodowych????? Byly prezydent nigdy nie podogzil sie z istnieniem IIIRP chiciaz sam sie przyczynil do jej stworzenia i pelnil w niej wysokie funkcje panstwowe. Jak mozna okazywac szacunek dla barw narodowych kiedy najwyzsi urzednicy w panstwie nie potrafi sie okreslic w jakim kraju zyja. Brat bylego prezydenta oglasza publicznie ze Polska to panstwo bezprawia,ukladow,szarych sieci i innych niezidentyfikowanych sil ktore z zaswiatow manipuluja polskim rzadem. Byly minister polskiego rzadu nazywa Poske dzikim krajem czyli zwyczajnie pomniejsza znaczenie panstwa a w tym rowniez jego symboli tylko dlatego ze dal sie wciagnac w jakies niejasne interesy, ktore zaowocowaly utrata ministerialnego stanowiska. Pewnie takich przykladwo mozna monozyc. Szacunek dla flagi i powagi panstwa jest i bedzie wynkimem zadowolenia z przynaleznosci do narodu i panstwa w ktorym sie mieszka.Taka postawe panstwo zapisuje w sercach i umyslach obywateli przez rowne traktowanie wszystkich i tworzenie szans rozwoju dla kazdego obywatela. Mowienie o fladze i patriotyzmie bez konkretnch czynow to hipokryzja. Hipokryzja do kwadratu jest zaslanianie flaga i patriotyzmem natypolskiej dzialalnosci. Dzialalnoscia antypolska jest sklocanie Polski z nalblizszymi sasiadami,zawieranie nierealnych sojuszy,dzielenie polskiego spoleczensta na prawych i nieprawych patriotow,dobrych i zlych zalobnikow. Antypolska i antynarodowa akcja wykazal sie tez kard.Dziwisz udostepniajac bardzo niepopularnemu prezydentowi miejce na Wawelu. Osobiscie odczulem to jako policzek wymierzony wiekszosci spoleczensta polskiego. Byla to decyzja dzielaca narod czyli antypolska. W dniu flagi trzeba sobie uswiadomic ze bialo-czerwona powinna nas jednoczyc wokol ogolnie uznanych wartosci. Flaga nie mozna kneblowac ust tym ktorzy maja inne wyobrazenie polskosci,dumy narodowej i swietosci narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Flaga to nie płótno transparentowe - list 02.05.10, 23:00 Ludzie, co wy piszecie, że Rydzyk ma coś wspólnego z religia chrześcijańską?! Takich bzdur tonie przyjmie nikt, kto był do Pierwszej Komunii Św. i jeszcze go nie dopadł Alzheimer. Podstawą chrześcijaństwa jest nie 10 przykazań, bo one pochodzą ze Starego testamentu, ale przykazanie miłości "Będziesz miłował Pana Boga swego ze wszystkich sił swoich, ciała swego, duszy swojej, a bliźniego swego jak siebie samego". I tu nie ma, że tylko jednego, czy kilku - bliźniego jako każdego -czyli WSZYSTKICH. Pan Rydzyk niczego takiego nie głosi, wręcz przeciwnie - ciągle szczuje tych biednych starców na kogoś i sieje nienawiść, czyli z Kościołem katolickim, zbudowanym na tym przykazaniu nic wspólnego mieć nie może. Zrozumiały jest tu więc brak jakichkolwiek wypowiedzi na jego temat ze strony duchownych Kościoła katolickiego. Nic także nie mówią o wystąpieniach prawosławnych, muzułmanów czy buddystów. Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 03.05.10, 11:33 Wyraźnie jest napisane bliźniego, a nie bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
maga164 Re: Flaga to nie płótno transparentowe - list 03.05.10, 13:02 Misiu, ale przykazania miłości również są w Starym Testamencie - są podpisem pod 10 przykazaniami - sprawdź sobie. W Nowym Testamencie Jezus przywołuje je jako te najważniejsze - kwintesencję wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk W polsce flaga to wytrych do patriotyzmu 03.05.10, 03:16 Napisy na naszych flagach są dla mnie czymś obrzydliwym. Wiem jednak, że Brytyjczycy czy Amerykanie chętnie zrobią z flagi swego państwa majtki albo ręcznik kąpielowy. Jednak byłoby chyba trudno zarzucić Amerykanom brak patriotyzmu. A swoją drogą nie wyobrażam sobie aby w Indonezji na prezydenckim budynku ktoś powiesił flagę odwrotnie, w Polsce to miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemny_lud Sprytni patrioci 03.05.10, 11:39 W Kartuzach na Pomorzu nad stolikiem PiSu wisi biało-czerwona flaga z logo PiS ulokowanym jak godło państwowe. Normalka, czy bezczelność? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Sprytni patrioci 03.05.10, 16:46 ciemny_lud napisał: > W Kartuzach na Pomorzu nad stolikiem PiSu wisi biało-czerwona flaga > z logo PiS ulokowanym jak godło państwowe. Normalka, czy > bezczelność? ### Raczej głupota, a nawet tępota umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś