grisza14 03.05.10, 14:53 Slusznie nas ostrzegaja Starsi Bracia na lamach Gazety Wyborczej.Oni juz przerabiali epizody balwochwalstwa i straszliwe kary zsylane przez Jahwe.Doceniam przysluge i z calego serca dziekuje za ostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajakzupa no, no, no 03.05.10, 17:06 No, no! Sanktuaria, kult w nich zagrożeniem religijności! Fiu, fiu. To ci Pan Ksiądz, hu, hu. Śmiało, Panie Księże, jest jeszcze wiele możliwości opisania tych przybytków zła. Ciekawe, czy Pan Ksiądz do nich też uczęszcza. Zapewne tak, z autopsji pisze. Może by tak Pan Ksiądz zaczął nawiedzać domy dobra, np. mauzoleum Lenina. Ileż to trzeba się natrudzić, aby u innych znaleźć winę, byle nie u siebie, nieprawdaż, Wielka "GW"? Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Żydowskie życzenia świąteczne 03.05.10, 17:34 "Gazeta Wyborcza" nie zdzierżyła, i musiała Polakom złożyć swoje "życzenia". A potem się dziwi, dlaczego nikt nie lubi żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Żydowskie życzenia świąteczne 03.05.10, 20:04 A Matka Boska to ponoć z Poronina pochodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Re: Żydowskie życzenia świąteczne 03.05.10, 20:10 Wszystko wskazuje na to, że w "GW" tak właśnie uważają... Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Królowa z tego kraju 03.05.10, 18:31 ..dlaczego jest kul Maryjny???przeciez to kluci sie z naukami Bibli, ,Jezus jest Panem i tylko ON syn bozy jest jedynym posrednikiem miedzy Ojcem a nami,chwal Jezusowi a nie matce jego... Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Królowa z tego kraju 03.05.10, 18:56 Ale o co właściwie dziennikarce chodzi? Nie podobają się jej majowe nabożeństwa maryjne po kościołach i przed umajonymi kapliczkami na wsiach? To niech na nie nie chodzi , nie patrzy i nie słucha śpiewu litanii. Wiem.że są ludzie których razi nawet bicie dzwonów w południe . bo to też ma związek z wiarą Przecież napisano wiersz Na Anioł Pański bują dzwony...Niech będzie Chrystus pochwalony... Wzruszało mnie to w dzieciństwie. Miłe mi jest i teraz. Powiedział ktoś z ludzi morza, że wystarczy twardego ateistę wsadzić na sztormową pogodę do otwartej łódki, a za chwilę przypomni sobie modlitwy do Boga i może nawet do tej obśmianej Matki Boskiej by westchnął o ratunek. Dziewczyno, małą łódką na morze bym Cię nie wysłała, ale trochę tolerancji dla wierzących i modlących się do Matki Boskiej Królowej Polski poproszę , nieduzo, tak z dziesięć deko wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Królowa z tego kraju 03.05.10, 20:31 Bicie dzwonow przeszkadza mi rano i w poludnie bo widzisz kobiecino ja pracuje rowniez w nocy ratujac zycie innym a nie jak katabas wtedy gdy mu pasuje .Rozumiesz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Re: Królowa z tego kraju 03.05.10, 22:14 O Boże, a tu jeszcze i ptacy śpiewają od wschodu słońca i dzielnemu ratownikowi spać nie dają. Dzwony to małe piwo.graja krótko, ale z tymi ptakami to by należało zrobić porzadek.Taki kos na przykład to śpiewa i rano i wieczorem z godzinę albo i dłuzej. A jeszcze na trzepaku sąsiedzi trzepią dywany . Nie, to nie do wytrzymania, rozumiem, przepraszam . Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Królowa z tej gazety 03.05.10, 19:25 a jakos konkretniej, jak to sie teraz ma majowe odbywac, czy wszystkie nabożeństwa będą monitorowane przez GW??? w kosciele nic nie mówili... królowo moja, Pani Katarzyno, radź, co będzie??? _________________ zakłopotany trajkotek pozdrawia uniżenie Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Przez autorkę chyba przemawia zazdrość 03.05.10, 20:09 Prawdopodobnie sama nie chodziła na nabożeństwa majowe, a jak chodziła to nikt jej nie podrywał. A tak, na znajomych wsiach powrót z majówki bywa do dziś do tego okazją. Jeśli panna urodziwa i nie jędza, of course. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Królowa z tego kraju i po naszemu gada 03.05.10, 23:36 a przed chwilą rozmawialem z Matką Boska (po POLSKU!), mówiła, żeby tym, co piszą w GW się nie przejmować. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Królowa z tego kraju i po naszemu gada 04.05.10, 00:35 Ja też rozmawiałem, przed chwilą. Mówiła, że sobie z Ciebie żartowała. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik Michnik na majowym 04.05.10, 13:58 Jest dowód, że nadredaktor Michnik chodzi na nabożeństwa majowe. Jest przypuszczenie, że już wyczuł, że nadchodzą nowe czasy, więc "Paryż wart jest mszy" Odpowiedz Link Zgłoś