michu-najlepszy Propaganda dla PO jest włączona 24 godziny na dobę 12.05.10, 16:53 wszystkie stacje tv prywatne i gazety i uważacie że to za mało, a nie wpadło Wam do tych pustych głów że za dużo i dlatego Was elektorat olał,na dodatek ujawniliście że komuchy są Waszymi autorytetami o 20 lat za wcześnie,pośpiech jest bardzo często zgubny,jesteście na równi pochyłej. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Propaganda dla PO jest włączona 24 godziny na 13.05.10, 00:33 Ten prl-owski bełkot niech sie przynajmniej nie kończy "z poważaniem" pisowski sługusie, bo nikogo nie poważasz. Wy nikogo nie szanujecie, tylko władzę. Obrzydliwi jesteście i niczego nie wygracie już nigdy. Choć bajzel w kraju, szczucie i donosy uprawiać będziecie jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Prywatny folwark PiS za państwowe pieniądze. 12.05.10, 16:58 Prawie dwa miliardy złotych, o ile dobrze pamiętam, wyrzucamy na ten 'szczytny' cel.. Odpowiedz Link Zgłoś
publicyst TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 17:13 1. Spoko, choć głuchoniemy nasilenia propagandy katonarodowej w TVP (publiczna!!!) nie ma szans nie nie zauważyć, numer im nie wyjdzie. Ta ponura formacja nie ma więcej nad ok. 30% ogółu elektoratu. Przy odpowiednio dużej frekwencji w wyborach pozostaną tam, gdzie są, czyli w opozycji. 2. Mam nadzieję, że w tym wypadku pozostawi się ich w spokoju i obejdzie się bez triumfalizmu i szyderstw. Już nie mogę się doczekać ich komentarzy powyborczych. Z niecierpliwością czekam na Wiadomości w dniu 21.06.2010. 3. W obliczu tej bezczelnej propagandy Komorowski wygra w pierwszym podejściu, bo Polacy nie będą chcieli przedłużenia tych podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 19:28 Propaganda w TVP to sobie moze lecieć na okrągło. Mam pilota do TV i na szczęscie nie ma obowiązku ogladania tego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
bleblecz Większość widząc red-aktorów 12.05.10, 19:35 Większość widząc red-aktorów i tak przełącza na telezakupy czy inne seriale. Żeby słuchać bzdetów marudzonych przez dupoustego trzeba być pijanym lub chorować na podobną paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Re: Większość widząc red-aktorów 12.05.10, 19:56 bleblecz napisał: > Większość widząc red-aktorów i tak przełącza na telezakupy czy inne seriale. > Żeby słuchać bzdetów marudzonych przez dupoustego trzeba być pijanym lub > chorować na podobną paranoję. Przejrzałem wpisy i w zasadzie obie strony nie mają pełnej racji. Prywatna prasa moze pisać w zasadzie co chce (a właściwie, czego chce jej właściciel) byleby zgodnie z prawem prasowym. Zwolennicy PiS-u wylewając kubły pomyj na GW jakoś zapominają, że Rzplita, Nasz Dziennik i masa innych tytułów piszących absolutnie jednostronnie jakoś im to nie przeszkadza. Z kolei telewizja jest jednak ciągle publicznai jako taka zobowiązana do obiektywizmu!oraz przedstawiania (jeżeli już zajmuje się bieżącą polityką) racji wszystkich stron. Dlaczego ja mam przełączać na inne programy, ja powinienem oglądać wiadomości bez obrzydzenia. Akurat nie kibicuję PO (nikomu niestety!), ale nawet patrząc z boku widzę przegięcie w stronę PiS-u w większości mediów. Nic tu nie zmieni wyzywanie oponentów od esbecji i inne pieszczoty. Odpowiedz Link Zgłoś
chakal85 Re: Większość widząc red-aktorów 13.05.10, 00:11 "Rzplita, Nasz > Dziennik i masa innych tytułów piszących absolutnie jednostronnie > jakoś im to nie przeszkadza." Jednostronnie? A to by tłumaczyło co Wołek dzisiaj robił na ich łamach :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek777 TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 20:06 Mam swoje lata i ta propaganda obecnej pseudo "telewizji publicznej" przypomina mi czasy zatwardziałej komuny, i tego co podawał ówczesny "dziennik telewizyjny". Niestety,wtedy wielu wierzyło w oszczerstwa i kłamstwa o tzw "wrogach ludu". Teraz jest bardzo podobnie - co widać po sondażach. Kaczyński w ukryciu ćwiczy "dobrotliwy" uśmieszek, język nieagresji i obłudne słowa niby przebaczenia. Takiego zobaczą go niezdecydowani wyborcy. Jestem pełen obaw, że się nabiorą... Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 23:49 kaczyńscy zawsze byli na wojnie, taka jest mentarlność tej partii,szukanie wroga i konfliktowość, natomiast program pierwszy ma obowiążek zachowac bezstronność i t.zw. zimne oko - skandal nie do pomyslenia aby za pieniądze podatników i nieziemsko wysokie pensje uprawiali propagandę Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 00:51 3-kuleczka napisała: > kaczyńscy zawsze byli na wojnie, taka jest mentarlność tej > partii,szukanie wroga i konfliktowość, natomiast program pierwszy ma > obowiążek zachowac bezstronność i t.zw. zimne oko - skandal nie do > pomyslenia aby za pieniądze podatników i nieziemsko wysokie pensje > uprawiali propagandę Ostatnią wojnę publicznie wypowiedział Tusk PiS-owi. Olechowski powiedział, że przezorny Polak nosi pasek i spodnie, nie może być prezydent i premier z jednej partii, czyli z PO. I to jest dobre podsumowanie - bądź przezorny i myśl samodzielnie, nie poddawaj się manipulacji mass mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 13:04 nirelle napisała: > 3-kuleczka napisała: > > > kaczyńscy zawsze byli na wojnie, taka jest mentarlność tej > > partii,szukanie wroga i konfliktowość, natomiast program pierwszy ma > > obowiążek zachowac bezstronność i t.zw. zimne oko - skandal nie do > > pomyslenia aby za pieniądze podatników i nieziemsko wysokie pensje > > uprawiali propagandę > > Ostatnią wojnę publicznie wypowiedział Tusk PiS-owi. > Olechowski powiedział, że przezorny Polak nosi pasek i spodnie, nie może by > ć prezydent i premier z jednej partii, czyli z PO. I to jest dobre podsumow > anie - bądź przezorny i myśl samodzielnie, nie poddawaj się manipulacji mass me > diów. MASS MEDIÓW ??!! TVP1, TV Trwam, TV Puls, Rzeczpospolita, Gazeta Polska, ambona kościelna ??!! O tych mówisz ?? mają największy zasięg na "terytorium" typowego wyborcy PiS !!! "Przeniesienie" to wasza broń "kobieca"??;) Odpowiedz Link Zgłoś
saueliossol Cynglica w akcji. 12.05.10, 23:50 Jak miło czytać, że ciska bezsilne klątwy:-). Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_defekator Niezawodny cyngiel kublik 12.05.10, 23:57 Co Rada Etyki Mediów powie na tak szmatławy artykuł? Przecież to gorsze od kawałka wojewódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
milena1002 TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 23:58 Napewno przestane ogladac wiadomosci wTVP co za glupoty wygaduja dlaczego on popieraja pisowcow wiadomosci powinne sie nic nie oddzywac i siedziec cicho zenada szkoda slow co PiS im placi duze kieszonkowe,bo wiem ze to robia mam w rodzinie kuzynke ktora pracuje w gminie na podkarpaciu i on mi cos nieco opowiada ze ich wojt popiera PiS za lapowki i oni jako pracownicy terz mosza popierac aby nie stracic pracy i to ma byc sprawiedliwosc taka wlasnie jest pisowska natura a jak nie wierzycie to iddzcie do kosciolow na podkarpaciu to sie przekonacie co mowia ksieza na kazaniach jak nie zaglosuja na Pis to sie ma wielki grzech i ludzie beda przekleci PiS robi metlik starszym osobom w glowie no i oczywiscie zrobia ta jak ksiadz nakazuje to jest wszystko chore.Zapraszam dzennikarzy z Wiadomosci na podkaroacie do kosciola w niedziele to sie sami przekonaja w okolicach Przemysla.Moze w wiadomosciach powiedza cos innego moze wtedy prawda wyjdzie na wierzch Odpowiedz Link Zgłoś
timiy2 Re: TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 10:27 milena1002 napisała: > Napewno przestane ogladac wiadomosci wTVP co za glupoty wygaduja > dlaczego on popieraja pisowcow wiadomosci powinne sie nic nie > oddzywac i siedziec cicho zenada szkoda slow co PiS im placi duze > kieszonkowe,bo wiem ze to robia mam w rodzinie kuzynke ktora pracuje > w gminie na podkarpaciu i on mi cos nieco opowiada ze ich wojt > popiera PiS za lapowki i oni jako pracownicy terz mosza popierac > aby nie stracic pracy i to ma byc sprawiedliwosc taka wlasnie jest > pisowska natura a jak nie wierzycie to iddzcie do kosciolow na > podkarpaciu to sie przekonacie co mowia ksieza na kazaniach jak nie > zaglosuja na Pis to sie ma wielki grzech i ludzie beda przekleci PiS > robi metlik starszym osobom w glowie no i oczywiscie zrobia ta jak > ksiadz nakazuje to jest wszystko chore.Zapraszam dzennikarzy z > Wiadomosci na podkaroacie do kosciola w niedziele to sie sami > przekonaja w okolicach Przemysla.Moze w wiadomosciach powiedza cos > innego moze wtedy prawda wyjdzie na wierzch skąd się tacy ludzie biorą...? tragedia... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wd87457 TVP 1 wyborcza misja specjalna 12.05.10, 23:59 W dniu kiedy po żałobie wypuszczono znowuż Palikota (a tak - czas najwyższy!)Zastanawiam się jak niektórzy dziennikarze mogą kłamać w żywe oczy.Czy taka np. pani Agnieszka Kublik nie widzi propagandy Pacewicza (kretyński pociag osobowy), nieustannej agresji Środy Magdaleny, idiotyzmów Senyszyn, nihilizmu i draństwa Wojewódzkiego i Figurskiego. Tego nie widzi! ale nawet zdjęcia bohaterów artykułu wybrała - jedne z najgorszych.Tak się cieszę, że TVP1 nie boi się GW. Czekam na dzień kiedy GW padnie jak nieboszczka UW zresztą nie tylko ja...och jak słusznie napisał o redaktorach GW - Marek Król - bardzo słusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
timiy2 Re: TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 00:03 buhahaa..., żałosna GW, rzygać się chce od takich artykułów... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 GW też jest na wojnie. 13.05.10, 00:06 Którą musi wygrać Tusk i desygnowany przez niego Komorowski. A że TVP to media publiczne ? GW gdy powstawała też miała być obiektywna i służyć dobru publicznemu. To tylko kwestia własności. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: GW też jest na wojnie. 13.05.10, 07:19 GW jest prywatna, tvp publiczna debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW też jest na wojnie. 13.05.10, 07:54 adam_l27 napisał: > A że TVP to media publiczne ? GW gdy powstawała też miała być obiektywna i > służyć dobru publicznemu. To tylko kwestia własności (podkreśl. moje). Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 GW wyborcza misja specjalna 13.05.10, 00:08 Za to Gazeta jest do bólu obiektywna i niezależna. Jak to dobrze, że mamy dostęp do tak wspaniałego źródła informacji. Bez GW nie wiedzielibyśmy co się dzieje i co myśleć. Czy to takie dziwne, że każda partia wykorzystuje podległe sobie media do swoich celów? Kiedy ostatni raz GW opublikowała tekst pochlebny w stosunku do Jarosława Kaczyńskiego? Zanim pojawią się ataki POlszewików pragnę poinformować, że nie jestem zwolennikiem moheru, PiSu i Kaczora. Co więcej uważam wybór pomiędzy Komorowskim i Kaczyńskim za pozorny i porównywalny do wybierania pomiędzy Hitlerem i Stalinem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW wyborcza misja specjalna 13.05.10, 08:00 gelerth0 napisał: > Czy to takie dziwne, że każda partia wykorzystuje podległe sobie media do > swoich celów? Ani trochę. Tylko - czy możesz ujawnić, na jakiej zasadzie i w myśl jakich przepisów telewizja publiczna (utrzymująca się z obowiązkowego abonamentu) miałaby być "podległa" jakiejkolwiek partii? Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: GW wyborcza misja specjalna 20.05.10, 13:02 To bardzo proste. Władze TVP są wybierane przez polityków. Zatem nie ma szansy by były obiektywne i zawsze będą stronnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
taaja mam dość.... ;-( 13.05.10, 00:09 Mam tego na prawdę dosyć. Nie mogę patrzeć na to co wyprawia TVP, na tych wszystkich, chorych z nienawiści publicystów. Nie wierzę w idee, nie wierzę w patriotyzm. Widzę tylko knucie i snucie planów o własnej pozycji po wyborach. Robią krzywdę wszystkim naiwnym, których w to wciągają. Ludzim, którzy nie są świadomi, że stają się pionkami w politycznej grze. Boję się tego co widzę - widzę to czego się boję. Fanatyzm, kłamstwo, manipulacja. Obrzydliwe, groźne, złe...Smutno mi... Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: mam dość.... ;-( 13.05.10, 02:04 a to co inne media czynią, cię nie niepokoi, nie budzi tych samych negatywnych emocji i lęku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: mam dość.... ;-( 13.05.10, 08:06 ohayoo napisał: > a to co inne media czynią, cię nie niepokoi, nie budzi tych samych negatywnych > emocji i lęku ?? Nie, bo "inne media" nie próbują utrzymywać się z obowiązkowego abonamentu, ustawowo płaconego przez wszystkich obywateli, niezależnie od ich światopoglądu i sympatii politycznych . Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: mam dość.... ;-( 13.05.10, 10:55 ciekawe, że emocje wywołane przekazem medialnym zależą od tego - czy płacony jest abonament, czy nie ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: mam dość.... ;-( 13.05.10, 15:21 ohayoo napisał: > ciekawe, że emocje wywołane przekazem medialnym zależą od tego - czy płacony > jest abonament, czy nie ... ;) To chyba oczywiste? Odpowiedz Link Zgłoś
ft7sj Czy ktoś rozróżnia? 13.05.10, 00:09 Oczywiście to do pisiątek? Wszelkie tefałeny i polszmaty są PRYWATNE, i jako takie mogą sobie popierać tuska, ruska i etruska. TVP jest PUBLICZNA, i jako taka ma być BEZSTRONNA I OBIEKTYWNA Zrozumieli? Odpowiedz Link Zgłoś
faryn.qat Re: Czy ktoś rozróżnia? 13.05.10, 00:34 tia tylko do POpaprańców wszystkie tvmisie i polmatki mają pasma ogólnopolskie, czy ktoś to odróżnia??? czemu nie ma więcej tv ogólnopolskich? czemu 2 tv prywatne mają na to monopol? co, pasm brakuje???????? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Czy ktoś rozróżnia? 13.05.10, 11:09 ft7sj napisała: TVP jest PUBLICZNA, i jako taka ma być BEZSTRONNA I OBIEKTYWNA Kurski już dawno to pisiątkom wytłumaczył. Publiczne czyli Wolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 00:15 Trudno z tym wszystkim sie pogodzic i przejsc nad tym do porzadku. Czy rzeczywiscie nie ma zadnego sposobu na zatrzymanie wylewu tych pomyj, kalumni i klamstw? Nie ma odwaznych prawnikow ktorzy poradziliby sobie z tym i doprowadzili do ukarania znieslawiajacych polski rzad, siejacych zamet i nienawisc? Czy statut TVP S.A. pozwala na taka "dzialalnosc". To jest porownywalne z sabotazem majacym na celu sporowokowanie wojny polsko-polskiej. Brak slow... Odpowiedz Link Zgłoś
zbynio315 TVP 1 wyborcza misja specjalna 13.05.10, 00:17 i za to trzeba płacić abonament??dla tych intymnych części ciała?? (chyba te części nie obrażą się takim porównaniem) skoro żerują na naszych pieniądzach.NIGDY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Cenzura? 13.05.10, 00:21 Przepraszam, że nie na temat, ale... Ile trzeba napisać postów na tym forum, aby jakiś się pojawił? Odpowiedz Link Zgłoś
faryn.qat tia, szkoda że tego samego nie da się powiedzieć o 13.05.10, 00:22 TvNie ;) ciągła nagonka na PIS od 6 lat razy minium 4 h dziennie = xxxx takiej propagandy świat nie widział i jeszcze stadion legii prezent od bufetowej... NO COMMENT Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: szkoda że tego samego nie da się powiedzieć 13.05.10, 08:11 faryn.qat napisał: > o TvNie ;) ciągła nagonka na PIS od 6 lat razy minium 4 h dziennie = xxxx Wolno im; nie żądają od Ciebie (ani od nikogo) pieniędzy za abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
biuroaz Mało wpisów PIS-owców 13.05.10, 00:23 Zauważyliście, jak mało jest wpisów "prawdziwych Polaków" - "sympatyków" PISU(..). W ciągu dnia na każdy artykuł pojawią się setki komentarzy obrażających pozostałych Polaków. A teraz zaledwie kilka. Mam takie przeczucie że sztabowcy "ukochanego przyszłego przywódcy" już nie pracują o tej porze bo im nie płacą za godziny nadliczbowe Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Mało wpisów PIS-owców 13.05.10, 00:27 Gdybym mial wybierac Kaczynski vs Napieralski , nie mialbym watpliwosci . Zadnych . Wszystko trzeba zrobic ,zeby ten biedny naroc mogl przetrwac. Wszystko .Tylko nie Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Lech Kaczyński rzeczywiście był prześladowany 13.05.10, 00:29 Trzeba być wyjątkowo bezczelnym, aby stwierdzenie o bezprecedensowej nagonce na Lecha Kaczyńskiego, prowadzonej zarówno przez media liberalne, jak i polityków liberalno-lewicowych typu Sikorski, Palikot, Niesiołowski, Senyszyn, jak też przez zboczonych internautów na forum chociażby gazeta.pl (nawet teraz jest wyzwisko na tym tu forum : "piskanalie") - uważać za przykład braku obiektywizmu, czy też za rodzaj propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy TVN und TVN24h open for platWORMa , spasiba 13.05.10, 00:30 danke śwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
iandi jedni mają 5h TVP a inni TVN24 13.05.10, 00:35 5h dla PiS w TVP vs. 24h dla PO w TVN24 kto ma więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Sprywatyzować badziewie, tj.TVPiS! 13.05.10, 08:29 iandi napisał: > 5h dla PiS w TVP Jakim prawem, skoro to telewizja publiczna? > vs. 24h dla PO w TVN24 Wolno im, to telewizja prywatna, abonamentu nie biorą. A takie bydlaki, będące tubą PiSu, mają czelność domagać się pieniędzy z abonamentu! A niech ich sobie na utrzymanie wezmą Jarek i spółka, ze wszystkimi Gargasami i Pospieszalskimi oraz Wildsteinami na dokładkę. Tylko wcześniej - niech ją sobie sprywatyzują, płacąc ciężkie pieniądze Skarbowi Państwa, zarówno jednorazowo (za otrzymanie koncesji), jak i corocznie - podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh A gdzie jest Rada Etyki Mediów ? Za co ci ludzie 13.05.10, 00:37 biorą pieniądze ? jak można było dopuscic do utworzenia tuby pisowskiej propagandy za pieniadze podatników ? Odpowiedz Link Zgłoś