drmuras 15.05.10, 10:05 Jeżeli to prawda To Polański powinien ponieść karę. Zdolny artysta ale człon mu odebrał rozum... niestety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomlis Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 latach 15.05.10, 10:46 znani rezyserzy to robia nagminnie, w tej brazy to wszystko zalatwia sie przez lózko, jest duzo wiecej takich przypadków jak Polanskiego, to dopiero wychodzi po latach, ofiary poprosu wstydza sie tego i boja ujawnic, teraz zacznie sie i duzo wiecej kobiet zacznie to zglaszac, ale tez trzeba miec pieniadze na adwokata, co utrudnia to tym biedniejszym, popatrzcie co robil nasz slynny Lepper, pedofilstwo wystepuje wszedzie, nawet w kosciele katolickim i innych wiarach... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Polański - zwyrodniały, zezwierzęcony, pedofil !!! 15.05.10, 13:09 Lobby pedofilskie Gazety Wyborczej robi co może , że by wybielić tego parszywego gwałciciela dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Polański - zwyrodniały, zezwierzęcony, pedofi 16.05.10, 16:13 ty masz chłopie wyraźnie jakieś problemy ze sobą... To, że Polański lubi współżyć nie z dojrzałymi, ale nstoletnimi pannami, nie oznacza jeszcze ani gwałtu, ani pedofilii. Akurat wybierane przez niego panny (czy też te, które mu się do łóżka wpychały, bo pewnie i kilka takich było), mimo niewielkiej ilości lat, jednak wizualnie na dzieci nie wyglądały. Więc o pedofilii nie ma mowy. Bo on jednak młode, ale dojrzałe preferował zdaje sie... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_mis_ochodzki a dlaczego ta piękna pani ma wątpliwą reputację??? 16.05.10, 18:51 troche zadziera nosa (tak mi sie zdaje) ale mysle ze taka uroda musi odrobine wykrzywiac psychike w tym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 15.05.10, 14:06 Mi się wydaje że w takcie pierwszej debaty o Polańskim dowiedzieliśmy się z opini publicznej co tak naprawdę kobiety myślą o samym gwałcie ... i odbiega to od tego za co ludzie uważają czyn karalny. Ja powiem że babka ta pewne zmyśla ... a co do samej sprawy Polańskiego to ja się ciesze że wypłyneła ona na wierzch i mogłem się dowiedzieć czym jest gwałt w oczach kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
nnsss Gwałt w oczach KOBIET? 15.05.10, 20:22 Idiotyczne, uważasz że każda kobieta się z tym identyfikuje? Ja nie popieram takiego nikczemnego sposobu na wyciąganie pieniędzy.. Poza tym jeśli chciała dać du*y, nawet jeśli miała 16 lat to choćby była dziewicą nikt jej nie może tego zabronić. Jest to jej własna wina. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.331 Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 17.05.10, 10:20 sadowski.l napisał: > Mi się wydaje że w takcie pierwszej debaty o Polańskim dowiedzieliśmy się z opi > ni publicznej co tak naprawdę kobiety myślą o samym gwałcie ... i odbiega to od > tego za co ludzie uważają czyn karalny. Ja powiem że babka ta pewne zmyśla ... > a co do samej sprawy Polańskiego to ja się ciesze że wypłyneła ona na wierzch > i mogłem się dowiedzieć czym jest gwałt w oczach kobiet. To,bez Polanskiego bys sie nie domyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
gemelar Przekwitanie 15.05.10, 11:02 Proszę wybaczyć, ale jedyny komentarz, który ciśnie mi się na usta, gdy czytam takie wynurzenia brzmi - Głupie dupy! Czy na prawdę wierzyć naukowcom, że najlepszym przyjacielem człowieka nie jesto pies, lecz kobieta, bo ich kości znajdowano bliżej osiedli ludzkich niż psie ? Polityką jest błędną czytać panie, co więdną... Odpowiedz Link Zgłoś
gemelar Poprawka i przeprosiny 15.05.10, 11:08 powyższ parafraza powinna brzmieć: "czytać o laskach, co więdną" Bo - jak Boga kocham - mało co jeszcze mi imponuje tak, jak "dorosłe" już -0 wytrawne - żurnalistki. Bywają znacznie lepsze od swoich kolegów. Podobnie zresztą jak terrorystki od terrorystów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 latach 15.05.10, 11:24 Teraz wszystkie dawne "galerianki" będą skakać, jak kozy na pochyłe drzewo. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać Polańskiego, ale dziwne, że ona zgłasza się po tylu latach i akurat w tej sytuacji. A w ogóle, to ciekawe ilu takich Polańskich zabawia się w tej i pokrewnych reżyserii branżach... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 15.05.10, 13:05 A ja w to nie wierze.U nas jest tez "kultowy" reżyser,jeden z bohaterów afery pedofilskiej z Dworca Centralnego,oraz filmu Sylwestra Latkowskiego "Pedofile" i jakoś szczerzy zeby jak gdyby nigdy nic,a tego "Oskara" sie czepili.Chyba karę juz poniósł.W kraju mamy mnóstwo pedofili w spódnicach i jakos wszystko uchodzi im płazem.Więc jakaś nagonka na Polańskiego,nie? drmuras napisał: > Jeżeli to prawda To Polański powinien ponieść karę. Zdolny artysta ale człon > mu odebrał rozum... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 15.05.10, 17:22 kochana, ty nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka 'kultowa' postac dymala chlopcow na centralnym ... ale to szanowany, liberalny, dziennikarz, wiec ani mru mru ... Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 latach 15.05.10, 13:28 13-letnia Amanda czy jak jej tam w czasie zeznania w sądzie stwierdziła, że Polański nie był jej 1szym facet, z który odbyła stosunek. Współżyła od 8 roku życia za zgodą mamusi..... Mamusia wiedziała, że córeczka jedzie na rozbieraną sesję zdjęciową, a mimo to pozwoliła córeczce pojechać z Polańskim??? Dobra mamusia i córeczka. Teraz ta Pani nagle po 28 latach zdała sobie sprawę, że jest zdruzgotana. Hmmm... No cóż taka afera pewnie pozwoli wrócić na pierwsze strony gazet, może jakaś nowa rola w jakimś filmie wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_alex Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 15.05.10, 16:18 Telewizja niemiecka przedstawila dosc dlugi program poswiecony ofiarom pedofilli wsrod ksiezy w latach siedemdziesiatych i osiemdziesiatych. Naturalnie postawiono wielokrotnie ofiarom to twoje pytanie, dlaczego wlasnie po 30 i wiecej latach ludzie zdecydowali sie upublicznic te historie. Wiekszosc twierdzila , ze robi to bo ma szczerze dosc zaklamania nieuczciwosci, hipokryzji i tego ze moralne zera obnosza sie w chwale. Z twojej wypowiedzi mozna wnioskowac, ze ty bys to zrobil na miejscu ofiar dla rozglosu, stad przypisujesz taka motywacje innym, bo ta rozumiesz i jest ci bliska. A inna trudno ci pojac. Twoja wypowiedz swiadczy o tobie a nie o tej atorce co po 28 latach postanowila przerwac milczenie Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 To że nie był pierwszy nie ma znaczenia. 15.05.10, 18:51 Znawcom prawa z gatunku prof.Kruszewicza warto powiedzieć, że to system anglosaski. Polański przyznał się, co do tego nie ma wątpliwości. Gdyby zgodził się na proces w stanach, dawno byłoby po wszystkim. światowe akcje mediane powodują to że odzywają się osoby które milczały. Jeżeli to oszczerstwo to adwokaci zamiast insynuacji powinni skierować sprawę do sądu. Ta Pani nie powiedziała, że Polański ją zgwałcił. Nikt nie oskarża Polańskiego o pedofilię. Filmowcem jest wybitnym, człowiekiem normalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Adwokaci: Polański jej nie zgwałcił, to szantaż 15.05.10, 16:11 Nie jestem kobieta, ale niniejszym oswiadczam, ze Polanski mnie wykorzystywal regularnie. To nic ze on byl poza Polaka a ja w Polsce! Zrobil ze mnie wraka psychicznego! Podajcie mi numer telefonu do tej adwokatki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinova14 Re: Adwokaci: Polański jej nie zgwałcił, to szant 15.05.10, 16:43 Niewierze jakos w te afery. Teraz ta aktorka dzieki naglemu oskarzeniu zyskuje na popularnosci!!I Moze w koncu zostanie bardzioej dostrzezona ,doceniona a kolejny film w ktorym zagra zyska na ogladalnosci. Ciekawe za jej adwokatka juz prowadzila inne ciekawe sprawy ,wiadomo od takich gwiazd mozna wyrwac niezla kase. Choc sma jestem kobieta wiem ze niektore z nas potrafia byc podle i wyrafinowane do granic przyzwoitosci(osobisci znam takie ze 3 typy);) Nawet wowczas jesli naprawde cos mialo miejsce to mogla nawet sama wskoczyc do lozka(wiadomo ze spora czesc aktoreczek to robi dla kariery)a teraz to moze wmawiac to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Cuda, panie cuda! 15.05.10, 16:48 stara dupa po 28 latach odzyskala pamiec? A raczej moze chce na "bajkach" kariere odswiezyc? Bo pewni juz nikt babska nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.wielonickowiec Re: stara dupa po 28 latach odzyskala pamiec? 15.05.10, 16:51 Z jednaj strony to straszne (Alzheimer w tak młodym wieku) z drugiej - budujące (bo jednak - najwyraźniej - się cofa) ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: stara dupa po 28 latach odzyskala pamiec? 15.05.10, 17:10 a moze jej znowu ochota na male sex party przyszla? Tylko, kto by takie babsko dzisiaj chcial? Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Z Wajdą na dno 15.05.10, 17:05 i to na własne życzenie. Marny koniec kariery w oczach uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Z Wajdą na dno 15.05.10, 17:12 "uczciwych ludzi"? Czli takich - walacych baby po ryju przez tydzien, w sobote do spowiedzi, w niedziele do komunii a w poniedzialek od nowa? Acha.... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Ale Ty niekulturalnie się odzywa 15.05.10, 17:37 A wiesz że odmówili wsparcia o łaskę i przedterminowe zwolnienie Susan Atkins? I to w momencie kiedy ciężko chora umierała na raka. Nawet z łóżka już nie wstawała. Tych parę dni z widokiem normalnego swiata za oknem jej odebrali. Poczytaj sobie na necie o "wrażliwości" Polańskiego w nie swojej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nnsss ta aktorzynka 15.05.10, 20:16 na świętobliwą nie wygląda, fakty nie wskazują również na jej rozwinięty rozumek.. adwokatka dziw*k Woods'a, świetnie.. podstarzała piękność chce wyciągnąć kasę teraz, kiedy już jej nic nie zostało z tej "pięknej" jędrnej du*y Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Polański. Kolejne oskarżenie o gwałt po 28 la 15.05.10, 20:42 Lewis w wieku 16 lat byla zgwalcona przez RP, a 2 lata pozniej grala w jego filmie. Potem zapomniala, ale nagle uswiadomila sobie szanse na zdobycie mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 15.05.10, 21:19 Odegrała rolę swojego życia. Większa już jej się nie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 15.05.10, 22:26 Urwanie człona!Taka laska robi wrażenie!A jeszcze 16-to letnia.Romek nie zdzierżył.No i ma nowy ambaras.Morał:Roman to trzeba robić jak lew.Na lewiźnie;)Nawiasem -stary zwiędły fiucie ,jak nie wykopyrtniesz to zgnijesz w pierdlu.Ukłony dla małżonki i dzieci;) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek gwałt niech się gwałtem odciska 16.05.10, 01:25 wiadomo, ludzie utalentowani, z większą wyobraźnią ... dajmy tej Pani szansę, wydajmy jej Polańskiego, niech zrobi z nim, co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nie wierzę w bajki 16.05.10, 01:58 Sprawa Polańskiego była głośna na zachodzie, a więc jeśli szesnastolatka pojawiła się u niego w mieszkaniu, to nie ma mowy ani o zbiegu okoliczności, ani o gwałcie. Aktorka nie mogła nie słyszeć plotek o Polańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie wierzę w bajki 16.05.10, 07:54 ja też w bajki nie wierzę. Tyle lat cierpiało dziewczę, nikomu słówkiem nie wspomniało, nagle przemówiła... Chce zaistnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 16.05.10, 03:12 Na to wyglada ze Polanski zgwalcil wszystkie szesnastoletnie aktorki. Dopiero teraz po 30-tu latach wszystkie odzyskaly pamiec. To tak jak z porwaniem przez UFO. Trzeba po prostu uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 16.05.10, 09:42 Tak sie sklada, ze mieszkam w tej mitycznej Kalifornii i znam troche kulisy swiata filmowego. Stwierdzenie, ze kiedys , czyli np.28 lat temu, angaz do filmu rzeczywiscie przechodzil przez t.zw. rezyseska kanape / casting couch( bowiem w poczekalniach i biurach rezyserow czesto staly kanapy)jest absolutnie prawda i zdarzalo sie to duzo czesciej niz sie sadzi, tak, ze twierdzenie aktorki, ze zostala zgwalcona przez p. Polanskiego jest zupelnie mozliwa, nawet jezeli mialo to miejsce w Paryzu ( kultura zachowania sie i scisle zwiazki filmowcow francuzkich i amerykanskich jest powszechnie znana). Nie jest to jego ani pierwszy ani ostatni wystepek jezeli chodzi o mlodociane aktorki - przykladem Nastasia Kinsky ktora rowniez byla w tym wieku kiedy miala romans z Polanskim , a wiec mamy juz przynajmniej trzy kobiety z ktorymi Polanski mial niewatpliwie stosunki, i w zwiazku z tym mam tendencje do uwierzenia tym paniom.Z drugiej strony mam bardzo mierne mniemanie o p.Olred, kiepskiej adwokatce, ktora "specjalizuje" sie w wymuszaniu pieniedzy od mezczyzn na rzecz swoich "klientek" wlasnie w podobnych okolicznosciach - przykladem niech bedzie wlasnie jej reprezentacja kilku kobiet w aferze Tiger'a Woods, gdzie zadna z pan nie byla ani nieletnia , znana ani z cnoty ani dobrej reputacji. Co do sprawy Polanskiego - oswiadczenie tej angielskiej aktorki tworzy tylko smrodek wokol sprawy, natomiast nie ma zadnego znaczenia dla prawnej strony oskarzenia przeciwko p. Polanskiemu - sprawa jest prosta - p. Polanski uciekl jak kazdy pospolity przestepca przed odpowiedzialnoscia karna i wczesniej czy pozniej stanie ponownie przed sadem w Los Angeles, gdzie otrzyma wyrok za " gwalt", i nie wykluczone, ze otrzyma drugi rowniez za ucieczke,czego jego prawnicy sie boja, bo jezeli za "gwalt" dostanie maksimum 2 lata, to za ucieczke moze dostac 5 lat pozbawienia wolnosci, i w amerykanskim systemie kary sie akumuluja i p. Polanski moze wsiaknac w wiezieniu na 5-6 lat, bowiem ani w jednym wypadku ani w drugim nie ma mowy o przedawnieniu. Wlodzimierz Rawa Odpowiedz Link Zgłoś
bibliokretynka Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 16.05.10, 10:08 kocham Michaela Douglasa! Jesteś Wielki,Michasiu! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Na szczescie odnalazl sie filmz premiery... 16.05.10, 13:19 ..."Piratow". Usmiechnieta "ofiara" tuli sie do swojego "gwalciciela", a potem obdarza czuloscia innego pana. Scena chyba przy wejsciu do budynku, w asyscie fotoreporterow. Jak zinterpretowac te scene w kontekcie "rewelacji" tej aktorki? Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 Polański zwykla swinia 16.05.10, 18:40 A jego dom w Szwajcarii to zadna willa, to domek goralski! Odpowiedz Link Zgłoś
marooszka Adwokaci Polańskiego: To szantaż osoby o wątpli... 16.05.10, 23:04 Ja bym tylko chciała wiedzieć, dlaczego w artykule słowo gwałt jest w cudzysłowie. Bo rozumiem, że cudzysłów jest inwencją własną dziennikarza, a nie Charlotte Lewis. A argument, że poszkodowana oskarża tak późno, więc nie jest wiarygodna... Cóż... Ofiary z Irlandii też nie wnosiły spraw do sądu w dniu popełnienia przestępstwa, a jakoś oddaje im się sprawiedliwość po latach. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 Nie jest Roman pedofilem, tylko lowelasem 17.05.10, 00:01 Lubił ciupciać, co mu się nawinęło, nie jest żadnym pedofilem, tylko lowelasem. Pchały się laski różnej maści, bo laski ciągną do kasy i sławy. A te młodziutkie są szczególnie nachalne, gdy w grę wchodzą pieniądze i kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Stare laski nie są nachalne... A prawo to pies? 17.05.10, 12:16 hanna69 napisała: > Lubił ciupciać, co mu się nawinęło, nie jest żadnym pedofilem, tylko > lowelasem. Pchały się laski różnej maści, bo laski ciągną do kasy i > sławy. A te młodziutkie są szczególnie nachalne, gdy w grę wchodzą > pieniądze i kariera. Odpowiedz Link Zgłoś