adam_l27 Gwiazda show biznesu to nie polityczny autorytet. 16.05.10, 16:19 Pamiętajmy o tym i tyle. Chyra który przyznaje że nie zna się na polityce i Jackowska, która chce mieć święty spokój. Widać, że kompletnie nie rozumieją polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
i33il33 Re: Jackowska pewnie po marihuanie! 16.05.10, 17:03 A tam,po gadce bylo widac,ze bylo cos mocniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
janossik Wajda, nie rob wiochy 16.05.10, 16:24 To jakas kolejna żenada, już raz Wajdo wypaliłes z wawelem, a gazeta podchwyciła, zenada. Pod koniec zycia Bog Ci mózg odebrał Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Wajda, nie rob wiochy 16.05.10, 16:33 pewnie liczy że jakaś uczelnia niemiecka da mu tytuł profesora jak Władkowi B. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktojest2010 Re: Wajda, nie rob wiochy 16.05.10, 17:30 tak ratuje tyłek bezkarnej morderczyni Frykowskiego - córeczce Karolinie tatuś, kiedyś udający Polaka, niby wielki reżyser, niby patriota, tylko patriotyzmu nie starcza łachudrom kiedy idzie o kasę, syneczków, córeczki, kochanki i kolesiów Odpowiedz Link Zgłoś
olias "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:28 wojna domowa? szalik kibola? popierdoliło ich? A Tusk niech się złapie za jakąś robotę a nie lata za Panem Hrabią. Do rządzenia by się wziął, za to mu płacę (muszę, choć nie chcę). Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Wajdzie, Mazowieckiemu, Geremkowi chodziło o..... 16.05.10, 16:29 ....przejęcie władzy na wzór bolszewicki, a w momencie kiedy nareszcie dochodzi do głosu prawdziwy pluralizm (nie bolkowy "pruralyzm") zaczyna sie panika. Kwaszek był rodzajem transformatora do NOWEGO, ciągle jednak ZNANEGO, co jednak wyrwało się spod kontroli "wizjonerów", dlatego prezydentura Lecha Kaczyńskiego stała się możliwa. Lecz niezależność narodu wyartukułowana jego wyborem zaczęła doskwierać usatalonym koleinom myślowym wiadomego środowiska, stąd nastąpił frontalny atak na prezydenta, na naród (w USA przeciwnicy Obamy używają argumentu, że jego wyborcy w większości przypadków nie są w stanie przesylabizować słowa "vote") nazwany pejoratywnie "moherem". Mówienie o wojnie domowej, to próba odwrócenia historii, to histeria tetryka, który zaangażowaniem się resztami neuronków pod kopułką w jedną koleinę, chce wyrwać milionom ludzi z serc to, co stanowi o ich narodowej tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
babalu4 Re: Wajdzie, Mazowieckiemu, Geremkowi chodziło o. 16.05.10, 16:33 Hej autorytety Polska to nie zabawka do tzw strzelanego ,naród to nie grupa i bezmyślna masa.Naród to obowiązek i praca.To on wybierze a nie tzw czy byłe autorytety.Wy naród macie w czterech literach Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Wajdzie, Mazowieckiemu, Geremkowi chodziło o. 16.05.10, 16:38 ktoś dziadka podminował mówiąc że "Mazowsze ruszyło", a "kalisko- sieradzka uderza" zaś "małopolska broczy krwią". jakiś mlodzian żartował z dziadka Władka Sienkiewiczem, choć mogł przewidzieć że dziadek nie zajarzy bo mózg na wstecznym i dziadek wypalił. Odpowiedz Link Zgłoś
lismann Re: Wajdzie, Mazowieckiemu, Geremkowi chodziło o. 16.05.10, 17:36 Do oliasa. Już dawno tak bardzo się nie uśmiałem /do łez/ Wspaniałe.Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: RACJA! A wałęsa nie przemówił? 16.05.10, 17:06 Pewnie zakazali bo jest za a nawet przeciw i jakby siadl na Jarkacza to bylby wtedy news nawet w Kolumbii. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online On w okolicach Indonezji się szlaja 16.05.10, 19:22 Coś tam przemawia i od czasu do czasu wrzuca na swoje profile czy blogi fotki w samych gaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
karola9938 Re: On w okolicach Indonezji się szlaja 16.05.10, 19:24 Z PiSem mamy pewną 2 Grecję dlatego idiotom dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: On w okolicach Indonezji się szlaja 16.05.10, 20:57 Sam Kołodko przed 3 dniami ostrzegał,że zielona wyspa polska to ułuda.Tusek nam pokaże skąd wieją wiatry i to wcale nie pis mówi,że może być Grecja.Rząd się wyżywi. Do boju hej!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston "...Co sie komu w duszy sni... p.Wajda??!!!!!!!!!! 16.05.10, 16:31 "...Co sie komu w duszy sni...co kto w swoich widzi snach..." p.Wajda??!!!!!!!!!! Nie wiatpie ze w przypadku wyranej Jarka bedziacie chcieli POdpalic Polske szubracy!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strong.ben Wajda kompletnie ocipiał na starość, 16.05.10, 16:33 tak się facet nakręca, że pewnie będzie musiał leczyć się z depresji jak Bronek przegra Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:34 Buahaha a koziolek matolek poparl? A pacanow? zenada Jaki prezydent- rezydent takie poparcie-i takie slawy, gnoj. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph1963 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:35 To co ogladnalem to totalna zenada Wajda ,Bartoszewski ---to kompletne dno Odpowiedz Link Zgłoś
chodzaca_arogancja Wajda się kompromituje :( 16.05.10, 16:37 Skoro Depardieu może reklamować bank, to Wajda chce do polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
chmiel.p "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:37 donaldu tusku ty blaznie jednak chodzi tobie o czerwony dywan i zyrandol? Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Andrzej Wajda:Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas t 16.05.10, 16:45 Andrzej Wajda: To wojna domowa. (...) Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja. Władysław Bartoszewski:Póki sił, do ostatniego tchu będę głosił potrzebę powołania Komorowskiego , aby Polska nie zeszła w opinii świata na miejsce między Grecją a Bułgarią i Rumunią pod względem stabilizacji, zaufania, szacunku, możliwości. Bronisław Komorowski: Na pewno nie jesteś z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej nie jesteś Szkotem, skoro robisz taki cenny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
enow4 Panie wajda,Ameryki pan nie odkryłeś 16.05.10, 16:53 wiadomo nie od dziś że TVN jest wasza zapomniał pan jeszcze o gazecie wybiórczej i michniku Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski PiS pozbawil was praw a wy dyskutujecie?Szansa 16.05.10, 16:50 jest polityk,odwazny,ktory juz sie w roku 2007 sprzeciwial temu politycznemu skandalowi:B.Komorowski. Wlasnie w tej karcie PiS pozbawil Polakow praw ochronnych. Karta Praw Podstawowych pl.wikipedia.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych Informacje?Prosze.Tylko osoba wrogo nastawiona do Polski moze taka decyzje podejmowac.Aby dzieci w Polsce byly praw pozbawionych? "W szczególności i w celu uniknięcia wątpliwości nic, co zawarte jest w tytule IV Karty nie stwarza praw, które mogą być dochodzone na drodze sądowej...."16 marca 2008 roku prezydent Polski Lech Kaczyński stwierdził, że ograniczenie ochrony Karty Praw Podstawowych dla polskich obywateli to rozwiązanie, które będzie najlepsze dla narodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioh popieram p. Komorowskiego bo nie 16.05.10, 16:50 chcę się obudzić w skansenie nienawiści i pustych ksenofobicznych frazesów... Odpowiedz Link Zgłoś
i33il33 Re: popieram p. Komorowskiego bo nie 16.05.10, 17:11 studioh napisała: > chcę się obudzić w skansenie nienawiści i pustych ksenofobicznych frazesów... A kogo to obchodzi kogo ty popierasz? Ja na przyklad popieram myszke Miki i sie nie chwale,a mój kolega z roku kaczora Donalda(ale nie Donka). Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: popieram p. Komorowskiego bo nie 16.05.10, 21:01 może śpiączki dostaniesz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Sprostowanie. Prezent dla Bronka to nie "szalik" 16.05.10, 16:53 Donald wręczył Bronisławowi jedwabny sznur a nie żaden szalik. Tak załatwia się sprawy między ziomalami z Komorry Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: Sprostowanie. Prezent dla Bronka to nie "szal 16.05.10, 17:05 fakt, to wyglada na twarzowy sznut dla Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:54 Dlaczego gazeta nie napisze o - Waleniu "trumnami" i zawłaszczeniu tragedii smoleńskiej przez kandydata Komorowskiego kt. jako jedyny w trakcie kampanii wyborczej był w Smoleńsku? . P. Kaczyński nie może mówić o tragedii w kt. stracił brata? - Dlaczego nie piszecie o dzieleniu społeczeństwa przez waszą Gazetę na tych co są z wami i tych co przeciwko. -Dlaczego jaśnie panu Wajdzie może mówić o wojnie domowej (tzn dzieli społeczeństwo) a innym nie wolno -Dlaczego brak u was komentarza na temat nekrofilii o kt wspomniał pan Bartoszewskiego- wasza "elita" moze więcej? -Dzwna ta wasza gazeta. Uprawiacie propagandę ja kiedyś Trybuna Ludu, jak wam wygodnie to judzicie wasze elity aby popierały wasze teksty i walicie naokoło "pojednaniem". Może wreszcie przestaniecie p...... o pojednaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski PiS w r.2008 ukaral Polakow.Nie maja praw jak w EU 16.05.10, 16:55 To moze sie zmienic.Mam nadzieje.To zalezy od wyborcow. Za demokracje ktorej tak potrzebuje Polska i Europa.Polska i EU potrzebuja Stabilnosci w przepisach prawnych,kontynuacji,inwestorow, gwarancji prawnej dla gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:57 Kojarzę Kaczyńskiego jakiego człowieka konfliktowego, nadużywającego służb (CBA) do pogrążania przeciwników i zamęczającego Polaków bogoojczyźnianą retoryką, ale zamierzam udzielić mu kredytu i oddać na niego głos. Dlaczego?Nie wpisuję się w kreowany przez Rz i GW podział, staram się patrzeć na politykę z dystansu i oto co widzę: w 2007 głosowałem na PO. Za rok znowu wybory parlamentarne, a mój głos na Kaczyńskiego teraz to dla PO żółta kartka – nic nie zrobiliście, myślicie, że wystarczy się uśmiechać i wszyscy będą Was kochali, bo alternatywą jest PiS. Nic z tego. Rosnące problemy z długiem publicznym są zamiatane pod dywan, KRUS nietknięty, budowa dróg grzęźnie z powodu obstrukcji w urzędach, PKP przestają wozić pasażerów, korporacje prawnicze nietknięte, młodzi zdolni doktoranci często wybierają karierę za granicą i nikt ich nie chce zatrzymać, wydatki na badania należą do najniższych w Europie. Długo by wymieniać. Co robi rząd? Prezentację w PowerPoincie (tzw. “strategia” Boniego – ludzie kochani – co to za strategia? zbiór haseł, formułek, parę wykresów i pobożnych życzeń). Nie mam złudzeń, że PiS jest lepszy, ale niech PO poczuje się zagrożona, niech poczuje oddech rywali na karku. Za takie pieniądze – NASZE PIENIĄDZE – powinni zasuwać po 16h godzin na dobę dla dobra kraju. Mam w nosie obiecanki, liczą się dla mnie twarde fakty i konkretne dokonania, a tych brak, a na nadgonienie zaległości czasu coraz mniej. Dodam jeszcze, że sam wybieram sobie autorytety, wyrabiam wartości i staram się myśleć za siebie bez oglądania się na oberguru pokroju Michnika po jednej stronie, czy Krasnodębskiego po drugiej. Irytuje mnie nachalne lansowanie Bartoszewskiego i Geremka jako autorytetów z jednej strony i męczenie polityką historyczną z drugiej. Ubolewam, że Rz i GW okopały się jedna po jednej, druga po drugiej stronie frontu, do powstawnia którego same walnie się przyczyniły i nie można już liczyć na trzeźwy, obiektywny komentarz rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 16:58 Kojarzę Kaczyńskiego jakiego człowieka konfliktowego, nadużywającego służb (CBA) do pogrążania przeciwników i zamęczającego Polaków bogoojczyźnianą retoryką, ale zamierzam udzielić mu kredytu i oddać na niego głos. Dlaczego?Nie wpisuję się w kreowany przez Rz i GW podział, staram się patrzeć na politykę z dystansu i oto co widzę: w 2007 głosowałem na PO-SCIEMANIANYCH. Za rok znowu wybory parlamentarne, a mój głos na Kaczyńskiego teraz to dla PO żółta kartka – nic nie zrobiliście, myślicie, że wystarczy się uśmiechać i wszyscy będą Was kochali, bo alternatywą jest PiS. Nic z tego. Rosnące problemy z długiem publicznym są zamiatane pod dywan, KRUS nietknięty, budowa dróg grzęźnie z powodu obstrukcji w urzędach, PKP przestają wozić pasażerów, korporacje prawnicze nietknięte, młodzi zdolni doktoranci często wybierają karierę za granicą i nikt ich nie chce zatrzymać, wydatki na badania należą do najniższych w Europie. Długo by wymieniać. Co robi rząd? Prezentację w PowerPoincie (tzw. “strategia” Boniego – ludzie kochani – co to za strategia? zbiór haseł, formułek, parę wykresów i pobożnych życzeń). Nie mam złudzeń, że PiS jest lepszy, ale niech PO poczuje się zagrożona, niech poczuje oddech rywali na karku. Za takie pieniądze – NASZE PIENIĄDZE – powinni zasuwać po 16h godzin na dobę dla dobra kraju. Mam w nosie obiecanki, liczą się dla mnie twarde fakty i konkretne dokonania, a tych brak, a na nadgonienie zaległości czasu coraz mniej. Dodam jeszcze, że sam wybieram sobie autorytety, wyrabiam wartości i staram się myśleć za siebie bez oglądania się na oberguru pokroju Michnika po jednej stronie, czy Krasnodębskiego po drugiej. Irytuje mnie nachalne lansowanie Bartoszewskiego i Geremka jako autorytetów z jednej strony i męczenie polityką historyczną z drugiej. Ubolewam, że Rz i GW okopały się jedna po jednej, druga po drugiej stronie frontu, do powstawnia którego same walnie się przyczyniły i nie można już liczyć na trzeźwy, obiektywny komentarz rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 16:59 POscrance. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Spoko, wygra Komorowski 16.05.10, 16:59 Czytając złośliwe napady na PO i Komorowskiego, zastanawiam się czy to jest uzewnętrznianie własnych kompleksów czy zaściankowe zaciemnienie, a może mieszanina obydwu elementów. Polska widziana z zewnątrz wygląda ciągle bardzo innaczej niż wielu entuzjastów PiSu chciałoby sobie wyobrażać. Chociaż kraj zrobił olbrzymi postęp od lat 70-tych, jest to jednak ciągle społeczeństwo w dużej mierze zacofane choć materialnie ma się już lepiej. To jest Polska widziana z Nowego Jorku, Paryża, Londynu i innych wysoko rozwiniętych społeczeństw. Natomiast postęp który dokonano, nie jest zasługą sił które reprezentują PiS i Kaczyński. Ja rozumiem że wydobycie się z zapaści cywilizacyjnej nie jest sprawą prostą i nie może odbyć się z dnia na dzięń. Dotychczas siły ciemności i ciemnoty jednak nie przeważyły i ja wierzę że Polska XXI wieku wygra. Głosujmy na Bronisława Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Re: Spoko, wygra Kaczyński 16.05.10, 17:06 Czytając złośliwe napady na PiS i Kaczyńskiego, zastanawiam się czy to jest uzewnętrznianie własnych kompleksów czy zaściankowe zaciemnienie, a może mieszanina obydwu elementów. Polska widziana z zewnątrz wygląda ciągle bardzo innaczej niż wielu entuzjastów PO chciałoby sobie wyobrażać. Chociaż kraj zrobił olbrzymi postęp od lat 70-tych, jest to jednak ciągle społeczeństwo w dużej mierze zacofane choć materialnie ma się już lepiej. To jest Polska widziana z Nowego Jorku, Paryża, Londynu i innych wysoko rozwiniętych społeczeństw. Natomiast postęp który dokonano, nie jest zasługą sił które reprezentują PO i Komorowski. Ja rozumiem że wydobycie się z zapaści cywilizacyjnej nie jest sprawą prostą i nie może odbyć się z dnia na dzięń. Dotychczas siły ciemności i ciemnoty jednak nie przeważyły i ja wierzę że Polska XXI wieku wygra. Głosujmy na Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Odpowiedź poniżej 16.05.10, 17:23 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111531922,111542214,No_wlasnie_jak_mowilem.html Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Re: Spoko, wygra Kaczyński 16.05.10, 17:30 he he, wlasnie tak, zadnych merytorycznych argumentow ... tylko ciemnota, mohery ... same wyzwiska. Glosuje na JK. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Spoko, wygra Komorowski 16.05.10, 17:42 dzina-au napisała: > he he, wlasnie tak, zadnych merytorycznych argumentow ... tylko > ciemnota, mohery ... same wyzwiska. Glosuje na JK. ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Re: Spoko, wygra Komorowski 16.05.10, 17:24 Z tego samego ( przynajmniej jednego ) powodu co Pan, by nie zwyciezyly sily CIEMNOSCI, co na glowie staja by nam zafundowac prezydenta kukle ( do niedawna mowili o prezydencie "zyrandolu" ) ja zaglosuje na Jaroslawa Kaczynskiego. Na forach zlosliwosci sa po obu stronach prosze Pana, natomiast po ktorej stronie sa zlosliwosci "na gorze", to wystarczy przeczytac artykul pod ktorym sie wypowiadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: Spoko, wygra Komorowski 16.05.10, 21:05 ja Jarka!!!! Głosujcie Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 17:02 Wajda-Żołnierze PO nie są jednak w walce samotni. - Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja – powiedział znany reżyser. A o GW zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
enow4 To prawda, jak za kimś stoi KLIKA 16.05.10, 17:02 nie należy na niego głosować bo to sitwa, która dba tylko o swoje interesy! Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po "Drogi Bronku, niech wygra Polska'Schizofrenia!!! 16.05.10, 17:03 To prawda co powiedział Wajda - walczą ( bo oni nazywają to walką ) o wszystko - także o telewizję publiczną. Zeby już wszędzie manipulować i tumanić Polaków. Absolutnie nigdzie nie chcą być kontrolowani. Chcą mieć pełną władzę i wszystkie stołki. UWAGA: Prawdziwi Polacy dajcie odpór w wyborach - ZYDO-KOMUCHOM. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z niech wygra Polska zlodziei i zbrodniarzy 16.05.10, 17:04 z Polska ich ofiar. To walka Pazernych Oprychow o wszystko - czyli caly majatek Polakow i ich zniewolenie.;( Odpowiedz Link Zgłoś