tetradrachma Kaczyński, Rydzyk, Gniadek to sedno polskiego 22.05.10, 14:01 kołtuna. Mają gęby pełne wzniosłych haseł "Bóg, Honor, Ojczyzna, Rodzina, Mama". Odwoływanie się do patriotyzmu, ta zaduma nad grobami bohaterów to tylko perfidna gra, która ma przysłonić rzeczywisty cel... zdobycie władzy. Po co ? Aby urzeczywistnić ich chore ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
slask383 Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 14:02 "Mój brat politykę zagraniczną prowadził w sposób, który zapewniał Polsce podmiotowość" Tak prowadzil,ze wszystkich sklocil,a te wysmiewania sie z niego to efekt jego "poczucia humoru i dystansu do siebie" ZENADA z tymi KACZYNSKIMI! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 14:06 Naród jest tak postrzegany na świecie,jak prezentuje się jego prezydent.I to by było na tyle nt.Jarosława i jego Brata śp.Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec mamuskę powiadomi jak sondaze spadną 22.05.10, 14:05 wtedy znowu będzie miał oficjalnie kogo opłakiwać i wzbudzać litość Odpowiedz Link Zgłoś
krikett Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 14:05 ale bredzicie, facet chyba ma prawo odczuwać ból, zachowuje się całkiem normalnie, pytali go na ten temat, więc odpowiadał. czemu go tak opluwacie? nigdy nie bylem delikatnie mowiąc fanem Kaczynskich, ale wy przeginacie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami domu 22.05.10, 14:40 jego, warszawiacy ustawili górę kwiatów i zniczy. A On mówi, że "zawiadomi mamę o śmierci brata". Czy p. Jadwiga już jest rośliną, że nie pyta co się dzieje, gdzie Lech U ? Kaczyński cynicznie skamle i żeruje na naszej empatii. To gracz. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 14:58 tetradrachma napisał: > jego, warszawiacy ustawili górę kwiatów i zniczy. A On mówi, że > "zawiadomi mamę o śmierci brata". Czy p. Jadwiga już jest rośliną, że > nie pyta co się dzieje, gdzie Lech U ? Kaczyński cynicznie skamle i > żeruje na naszej empatii. To gracz. Wisz? Jak mój tata był w szpitalu i zmarł jego brat...także powiedzieliśmy mu tą przykrą wiadomość dopiero gdy stan zdrowia się ustabilizował. Nawet lekarze nam przytaknęli. A gdy pytał o brata mówiliśmy, że stan bez zmian. Jeśli się kogos kocgha to należy go chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:10 masz świętą rację. Tylko to co piszesz nie zmienia faktu, że Kaczyński to cynik. Odrzucił alians z PO, a wszedł w koalicję z Lepperem, wiedział, kim jest Lepper, nastepnie - dla politycznych celów - zastawić na niego pułapkę. Polityka to brudna sprawa, ale sa granice, które ten człowiek zawsze przekracza. To można by mu wybaczyć. Jednak obaj bracia udowodnili, że w sprawach gospodarczych, międzynarodowych to dyletanci i, dla Polski, nie byli w stanie nic dobrego uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture7777 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:31 Odrzucił alians z PO? Nie było tak, że w Końcu PiS proponował PO nawet stanowisko premiera (dla Jana Rokity), ale PO odmówiło?? Nie było tak, że PiS chciał potem rozwiązać parlament, ale PO głosowało przeciw? Czy Kaczyński w czasie kampanii z Tuskiem przed wyborami w 2007 roku nie mówił, że chciałby koalicji z PO? Czy nawet teraz w statusie PiS przed tygodniem nie pojawiła się informacja o chęci koalicji z PO? Człowieku - jesteś ignorantem czy kłamcą? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:37 vulture7777 napisał: > Odrzucił alians z PO? Nie było tak, że w Końcu PiS proponował PO nawet > stanowisko premiera (dla Jana Rokity), ale PO odmówiło?? Nie było tak, > że PiS chciał potem rozwiązać parlament, ale PO głosowało przeciw? Czy > Kaczyński w czasie kampanii z Tuskiem przed wyborami w 2007 roku nie > mówił, że chciałby koalicji z PO? Czy nawet teraz w statusie PiS przed > tygodniem nie pojawiła się informacja o chęci koalicji z PO? Człowieku > - jesteś ignorantem czy kłamcą? ale tej maszyny manipulacji nie jest nawet w tym momencie ztrzymać Tusk :), więc po co się kłopoczesz i naszym Rodakom tłumaczysz rzeczy oczywiste?... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:48 to co Kaczyński mówił a robił to dwie różne sprawy. PO chciało marszałka Sejmu dla Komorowskiego, a Kaczyński odpowiedział NIE. "Proponował premiera dla Rokity" piszesz. Zwycięska partia proponuje koalicjantowi stanowisko premiera ? Było jedynie luźna propozycja "wice". Układał się z PO, a w tym samym czasie podpisywał porozumienie z Lepperemi i Giertychem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:28 modraczek.2 napisała: > Wisz? Jak mój tata był w szpitalu i zmarł jego brat...także > powiedzieliśmy mu tą przykrą wiadomość dopiero gdy stan zdrowia się > ustabilizował. Nawet lekarze nam przytaknęli. > A gdy pytał o brata mówiliśmy, że stan bez zmian. > Jeśli się kogos kocgha to należy go chronić. I święta racja. Mam tylko pytanie: czy tatuś też miał pod oknem górę kwiatów i się nie zaciekawił skąd tam ona i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:35 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > Wisz? Jak mój tata był w szpitalu i zmarł jego brat...także > > powiedzieliśmy mu tą przykrą wiadomość dopiero gdy stan zdrowia się > > ustabilizował. Nawet lekarze nam przytaknęli. > > A gdy pytał o brata mówiliśmy, że stan bez zmian. > > Jeśli się kogos kocgha to należy go chronić. > > I święta racja. > Mam tylko pytanie: czy tatuś też miał pod oknem górę kwiatów i się nie zaciekaw > ił skąd tam ona i po co? a myślisz,że jego mama o to zapytała? Lub jest w stanie wyjrzeć przez okno? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:51 modraczek.2 napisała: > a myślisz,że jego mama o to zapytała? Lub jest w stanie wyjrzeć > przez okno? Ogłuchła również? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:57 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > a myślisz,że jego mama o to zapytała? Lub jest w stanie wyjrzeć > > przez okno? > > Ogłuchła również? aż tak wnikliwie nie znam jej chorób :), a Ty znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 23.05.10, 10:14 modraczek.2 napisała: > koloratura1 napisała: > > > modraczek.2 napisała: > > > > > a myślisz,że jego mama o to zapytała? Lub jest w stanie wyjrzeć > > > przez okno? > > > > Ogłuchła również? > aż tak wnikliwie nie znam jej chorób :), Szkoda... > a Ty znasz? Jak bym znała, to bym nie pytała. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka001 Re: krykiett, jestem jego sąsiadem. Pod oknami do 22.05.10, 15:39 Tuż po katastrofie jakaś gazeta pisała, że LK dzwonił do mamy codziennie ok. 10 i że jak nie zadzwonił to mama czuła się dziwnie i niepokoiła się. A teraz jak od 10.04. LK się do mamy nie odzywa to wszystko jest OK? Sorry, ale przez tyle czasu to chyba trudno jest utrzymać to w tajemnicy, szczególnie przy tak związanej ze sobą emocjonalnie rodzinie, jak rodzina Kaczyńskich (mama + bracia, bo osobista rodzina Lecha już się na tak bliskie więzi nie łapała). Odpowiedz Link Zgłoś
71c Klon II: Uczynię Leppera Pierwszą Damą! 22.05.10, 14:07 Drżyj służbo zdrowia, Klon II zajmie się Wami i wszystkich Was upaństwowi. Polacy, chowajcie swoje dobra, bo Klon II chce Waszego dobra. PiSbolszewia i IV Rzesza czai się zza winkla. P.S. PiSuarowcy powinni ochoczo nabierać wody powodziowej w usta i spuszczać do PiSuaru. W ten sposób może by wreszcie coś pożytecznego dla powodzian i dla kraju zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
barej Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 14:22 Ja pierdzielę,ale on jest brzydszy od palnika acetylenowego i bębna Czerwonych Gitar. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 14:23 Cytat: "nie ukrywa, że ma pewne obiektywne ograniczenia związane z sytuacją rodzinną". Na pytanie o swoje plany na prezydenturę, odpowiada, że chce zająć się "sprawami modernizacji kraju, likwidowania sfer niemożności i reformą służby zdrowia". W sprawach dotyczących polityki zagranicznej odwołuje się do działań podejmowanych przez Lecha Kaczyńskiego: - Mój brat politykę zagraniczną prowadził w sposób, który zapewniał Polsce podmiotowość . Ciekawe, co też to jest te "sfery niemożności"? No, no, Jarosławie, żeby tak się ze wszystkiego zwierzać... Lech Kaczyński zapewniał Polsce taką "podmiotowość", że najpierw on był przedmiotem zasłużonych kpin. Jeszcze trochę takiej polityki, czyli wybranie J. Kaczyńskiego a sama Polska stałaby się w świecie przedmiotem kpin i poirytowania. Kaczyński wciska sobie ciemnemu ludowi nową definicję podmiotowości. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 15:34 vaterunser napisała: Jeszcze trochę takiej > polityki, czyli wybranie J. Kaczyńskiego a sama Polska stałaby się w > świecie przedmiotem kpin i poirytowania. Już, poniekąd, była. Wystarczało czytywać zachodnia prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 15:38 koloratura1 napisała: > vaterunser napisała: > > Jeszcze trochę takiej > > polityki, czyli wybranie J. Kaczyńskiego a sama Polska stałaby się w > > świecie przedmiotem kpin i poirytowania. > > Już, poniekąd, była. > Wystarczało czytywać zachodnia prasę. To jeszcze zależy , którą zachodnią prasę? Masz na mysli brukowce? W niektórych pisywano o stronniczości dziennikarskiej i działalności PełO , ale takie drobiażdżki to pewnie umknęły Twoim oczętom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 16:01 modraczek.2 napisała: > To jeszcze zależy , którą zachodnią prasę? Masz na mysli brukowce? Mam na myśli (regularnie) NYT, FT, Guardian, Newsweek, The Washington Post, Scotsman. Czy to "brukowce"? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 16:16 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > To jeszcze zależy , którą zachodnią prasę? Masz na mysli brukowce? > > Mam na myśli (regularnie) NYT, FT, Guardian, Newsweek, The Washington Post, > Scotsman. > > Czy to "brukowce"? WIELKA BRYTANIA The Guardian - „Przekleństwo Katynia” "Przekleństwo Katynia” napisał w nagłówku jednego z artykułów "Guardian”. Publicysta brytyjskiego "Guardiana" Denis McShane zwraca uwagę, że nigdy wcześniej we współczesnej historii Europy nie doszło do tak nagłej śmierci elity jednego kraju. Polacy będą musieli odpowiedzieć na pytanie dlaczego prezydent wraz z delegacją złożoną z najważniejszych osób w kraju lecieli na uroczystości 20-letnim tupolewem - czytamy w gazecie. "Guardian" przyznaje, że choć Lech Kaczyński miał wielu przeciwników, to na pewno był polskim patriotą i zawsze starał się bronić honoru swojego kraju. "Guardian” przestrzega, aby widmo zbrodni katyńskiej nie zaciążyło na stosunkach polsko-rosyjskich, gdyż najgorszym skutkiem katastrofy pod Smoleńskiem byłby powrót do nienawiści. Podobnie pisał "The Independent”. The Financial Times – oznaki „nowego ocieplenia” "Tragedia, która wykaże, że Polska jest silna” – to tytuł komentarza redakcyjnego w "Financial Times”. Natomiast "Financial Times” zauważa oznaki "nowego ocieplenia” w stosunkach Polski i Rosji. Wskazuje również na gest Władimira Putina, który objął Donalda Tuska. Kolejna tragedia w stosunkach polsko -rosyjskich – podkreśla "The Independent”. Neal Ascherson z „The Guardian” - Katastrofa pod Smoleńskiem to więcej niż tragedia, niż narodowy kataklizm Polacy mogą się czuć tak, jakby znów dopadły ich duchy z przeszłości, a kraj znalazł się w zaklętym kręgu tragedii – pisze Neal Ascherson w „The Guardian”. Katastrofa pod Smoleńskiem jest czymś więcej niż tylko tragedią, w której zginął prezydent, jego żona i najbliżsi współpracownicy. Czymś więcej niż narodowym kataklizmem. To także próba nerwów dla Polaków na całym świecie, którzy zadają sobie dziś pytanie: czy Polsce rzeczywiście udało się uciec przed duchami z przeszłości? Czy te pokrwawione demony niszczące od dwustu lat pokolenie za pokoleniem nie wyszły ponownie z lasu? - nad tym zastanawia się dziennikarz. W dalszej części artykułu pisze o historii Polski, która po upadku komunizmu żyła w pokoju z sąsiadami, a zamożność narodu ciągle rosła. Właśnie wtedy Polska zdaniem dziennikarza zaczęła być „normalnym krajem”, ...którym nigdy wcześniej nie była, zwłaszcza w czasach, gdy los skazywał ją na kolejne inwazje rosyjskich i niemieckich armii, a jedyną nadzieją były samobójcze, lecz nieskuteczne powstania. Stara Polska żyła w hermetycznie zamkniętych cyklach historii naznaczonych represjami, zdradami, oporem i rebeliami. Wszyscy pamiętali o datach i miejscach (narodowych) tragedii oraz powstań: szlachetnego „zrywu styczniowego” czy budzącego współczucie „polskiego września” – nazwy, które cudzoziemcom mówiły tyle co nic. - tłumaczy Ascherson na łamach "The Guardian". Zdaniem publicysty „normalność” czyli zapomnienie o trudnych datach i klątwach, które ciążyły nad nimi, zakończyła się wraz z tragedią polskiego samolotu pod Smoleńskiem. Radość ta trwała do chwili, gdy w drodze do Katynia, gdzie Stalin wymordował w 1940 r. polskie elity, w katastrofie lotniczej rosyjskiego samolotu zginął prezydent wolnej Polski. A także jego żona, najwyżsi dowódcy wojskowi, przywódcy religijni i polityczni, którzy także lecieli złożyć hołd zmarłym spoczywającym w rosyjskiej ziemi. Teraz do nich dołączyli, by 70 lat później stać się częścią tej samej tragedii – pisze dalej. NIEMCY Süddeutsche Zeitung – Lech Kaczyński bojownikiem o prawdę Niemiecka prasa zazwyczaj krytyczna wobec Lecha Kaczyńskiego, od tygodnia pisze o prezydencie w inny sposób: Także jego zapiekli przeciwnicy przyznają dziś, że jego bezdyskusyjna uczciwość i odwaga w czasach dyktatury przyczyniły się do tego, że Polska jest dziś wolnym krajem – napisała "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Prawy, wierny swoim przekonaniom, dążący do prawdy – tak niemieccy dziennikarze mówią o polskim prezydencie. "Süddeutsche Zeitung” pisze w tym kontekście o podwójnej tragedii: Bojownik o prawdę o Katyniu zginął w drodze na uroczystości upamiętniające największą narodową katastrofę. i na koniec o tych krytykach dziennikarskich: CZECHY Polskie łzy Wszystkie czeskie dzienniki relacjonują wydarzenia z Warszawy po sobotniej tragedii pod Smoleńskiem. Publiczne radio i telewizja zastanawiają się nad skalą i symboliką tragedii między Smoleńskiem a Katyniem. Podkreślają, jak trudne jest dla Polaków zrozumienie ogromu tragedii, że w jednej chwili stracili tyle ważnych dla życia publicznego postaci. Niektóre tytuły artykułów mówią: "Polskie łzy”, "Zdruzgotana Polska opłakuje prezydenta” czy "Polska klątwa”. Najwięcej miejsca i uwagi tragedii poświęca dziennik "Mlada Fronta Dnes” – aż 9czeskich gazet stron. Dla Polaków słowo Katyń będzie od teraz podwójnie porażającym symbolem – pisze inny dziennik "Lidove nowiny”. Martin Ehl, ekspert ds. Europy Środkowej, analizuje w dzienniku ekonomicznym „Hospodářské noviny” kwestię, jak katastrofa w Smoleńsku zmieni polską politykę zastanawiając się: Czy kampania przed wyborami prezydenckimi będzie mniej zacięta? Czy media będą teraz mniej krytykowały Jarosława Kaczyńskiego, brata nieżyjącego prezydenta? Czy polscy dziennikarze będą pisać takie same artykuły jak do tej pory, nie zważając na żadne tabu? Jeden z moich przyjaciół, wpływowy komentator, powiedział mi, że debata publiczna nie będzie już taka jak przedtem – oznajmia na koniec dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 16:27 modraczek.2 napisała: > WIELKA BRYTANIA > The Guardian (itd. ...) W końcu oni też hołdują zasadzie: de mortuis nil nisi bene; zwłaszcza w okolicznościowych artykułach... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 16:36 wiedziałam,że to napiszesz :) ...tylko proszę dokładnie przeczytać końcówkę ;) CZECHY Polskie łzy Wszystkie czeskie dzienniki relacjonują wydarzenia z Warszawy po sobotniej tragedii pod Smoleńskiem. Publiczne radio i telewizja zastanawiają się nad skalą i symboliką tragedii między Smoleńskiem a Katyniem. Podkreślają, jak trudne jest dla Polaków zrozumienie ogromu tragedii, że w jednej chwili stracili tyle ważnych dla życia publicznego postaci. Niektóre tytuły artykułów mówią: "Polskie łzy”, "Zdruzgotana Polska opłakuje prezydenta” czy "Polska klątwa”. Najwięcej miejsca i uwagi tragedii poświęca dziennik "Mlada Fronta Dnes” – aż 9czeskich gazet stron. Dla Polaków słowo Katyń będzie od teraz podwójnie porażającym symbolem – pisze inny dziennik "Lidove nowiny”. Martin Ehl, ekspert ds. Europy Środkowej, analizuje w dzienniku ekonomicznym „Hospodářské noviny” kwestię, jak katastrofa w Smoleńsku zmieni polską politykę zastanawiając się: Czy kampania przed wyborami prezydenckimi będzie mniej zacięta? Czy media będą teraz mniej krytykowały Jarosława Kaczyńskiego, brata nieżyjącego prezydenta? Czy polscy dziennikarze będą pisać takie same artykuły jak do tej pory, nie zważając na żadne tabu? Jeden z moich przyjaciół, wpływowy komentator, powiedział mi, że debata publiczna nie będzie już taka jak przedtem – oznajmia na koniec dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 23.05.10, 10:16 modraczek.2 napisała: > wiedziałam,że to napiszesz :) To po co dalej zawracasz głowę? > CZECHY (...) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 23.05.10, 10:28 modraczek.2 napisała: > wiedziałam,że to napiszesz :) > CZECHY (...) To po co w kółko zawracasz głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
baster22 Gnidy POwskie sługusy GRU 22.05.10, 14:37 Wasze wieliczestwo Tusk usiłuje się zbratać z ruskami instaluje na UW piątą kolumnę Gazpromu. A ruscy odpłacają mu dziadkiem w SS. Będziecie sługami Targowicy. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 brak tolerancji 22.05.10, 14:47 nie mówi Źle mówi Źle o czymkolwiek by nie powiedział Źle nawet jeśli opowiada nie historię życia tylko odpowiada na pytania zadane przez dziennikarzy. Ćóż tylko Bronek może afiszować się z rodziną, robic wiece i ze swoim sztabem i elektoratem ubliżać Kaczyńskiemu. Wtedy to jest frajda, nie? Jest miło, rodzinnie (z 5 ką dzieci) i tak uszczypliwie. Widać takich relacji potrzebuje część Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
barej Re: brak tolerancji 22.05.10, 15:00 modraczek.2 napisała: > nie mówi Źle > mówi Źle > o czymkolwiek by nie powiedział Źle > nawet jeśli opowiada nie historię życia tylko odpowiada na pytania > zadane przez dziennikarzy. > Ćóż tylko Bronek może afiszować się z rodziną, robic wiece i ze > swoim sztabem i elektoratem ubliżać Kaczyńskiemu. > Wtedy to jest frajda, nie? > Jest miło, rodzinnie (z 5 ką dzieci) i tak uszczypliwie. > Widać takich relacji potrzebuje część Polaków. Ale masz problem - to oddaj głos na mlaskacza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 modraczek.2 .A co z twoją tolerancją,kołtunko? 22.05.10, 15:11 O Komorowskim wyrażasz sie "Bronek" z pogardą i chhamstwem.. Tylko gdy Komorowski walczył, narażał życie,klepał biede, bo SB go prześladowało, to J.Kaczynski żył bezpiecznie w dobrobycie ! Gdzie jest żona,dzieci J.Kaczynskiego? Nie sztuka chwalić sie cudzym, sztuka samemu założyć rodzine,zapracować i wychować ! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: modraczek.2 .A co z twoją tolerancją,kołtunko 22.05.10, 15:21 olewus.1 napisał: > O Komorowskim wyrażasz sie "Bronek" z pogardą i chhamstwem.. > Tylko gdy Komorowski walczył, narażał życie,klepał biede, bo SB go > prześladowało, to J.Kaczynski żył bezpiecznie w dobrobycie ! > Gdzie jest żona,dzieci J.Kaczynskiego? Nie sztuka chwalić sie cudzym, > sztuka samemu założyć rodzine,zapracować i wychować ! 1. modraczek.2 .A co z twoją tolerancją,kołtunko odp.czasami braku tolerancji uczę się od Was, no może to nawet nie brak torelancji, ale brak cierpliwości do ciągłego odpierania Waszych beznadziejnych ataków. 2. pogardy nauczyliscie mnie Wy :) w w tym wypadku "Bronek' to raczej wyraz lekcewazenia Waszego podejscia do sprawy i ludzi, na przykładzie Komorowskiego, u którego są przejawy kpinii i ironi w stosunku do Jarka, i pycha z tego,że posiada dzieci, a Jarek kota. - beznadzieja 3. Nie każdy musi mieć rodzinę, to nie jest wymiernikiem dobrego prezydenta. powiedziałabym przeciwnie, będąc samotnym może więcej poświęcić się sprawie Państwa i nie musi ustawiać swojej rodziny :) i to by było na tyle...moich odpowiedzi dla Twoich dywagacji Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: brak tolerancji 22.05.10, 15:41 modraczek.2 mylisz brak tolerancji z brakiem zaufania. Sam jestem facetem, lubię kobitki i uważam taki stan za normalny. A prezes kobitki ani dzieci nie ma. Że zacytuję "jest to obiektywny fakt". I dopóki prezes pozostaje tylko prezesem to mi to serdecznie wisi czy się pieprzy z kotem czy też ma pokątne romanse z kolejnymi asystentami. Ale od prezydenta wymam czegoś więcej - między innymi tego, abym był całkowicie pewien, że nie ma odchyleń od normy. A w przypadku prezesa takiej pewności nie mam. A przy całej mojej tolerancji nie będę marnował głosu na potencjalnego pedała. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: brak tolerancji 22.05.10, 15:47 fagusp napisał: > modraczek.2 mylisz brak tolerancji z brakiem zaufania. Sam jestem facetem, lubi > ę > kobitki i uważam taki stan za normalny. A prezes kobitki ani dzieci nie ma. Że > zacytuję "jest to obiektywny fakt". I dopóki prezes pozostaje tylko prezesem to > mi to serdecznie wisi czy się pieprzy z kotem czy też ma pokątne romanse z > kolejnymi asystentami. Ale od prezydenta wymam czegoś więcej - między innymi > tego, abym był całkowicie pewien, że nie ma odchyleń od normy. A w przypadku > prezesa takiej pewności nie mam. A przy całej mojej tolerancji nie będę marnowa > ł > głosu na potencjalnego pedała. To teraz powiedz mi dlaczego nazywasz Prezesa pedałem, a nie starym kawalerem? Fakt,że nie mam uprzedzeń do osób o innej orientacji , pytam poprostu z ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Niigdy więcej! 22.05.10, 15:43 modraczek.2 napisała: > Ćóż tylko Bronek może afiszować się z rodziną, > Jest miło, rodzinnie (z 5 ką dzieci) i tak uszczypliwie. Mam w nosie dzieci Bronka, podobnie jak kota Kaczyńskiego, ale nigdy nie zapomnę lat 2005 - 2007 i próby uszczęśliwienia nas "4-tą RP." A w cudowną odmianę faceta po sześćdziesiątce - po prostu - nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Niigdy więcej! 22.05.10, 15:53 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > Ćóż tylko Bronek może afiszować się z rodziną, > > Jest miło, rodzinnie (z 5 ką dzieci) i tak uszczypliwie. > > Mam w nosie dzieci Bronka, podobnie jak kota Kaczyńskiego, ale nigdy nie zapomn > ę lat 2005 - 2007 i próby uszczęśliwienia nas "4-tą RP." > > A w cudowną odmianę faceta po sześćdziesiątce - po prostu - nie wierzę. Widzisz,masz inne zdanie od mojego i w jakiś sposób Cię cenię. Wiesz za co? Za to,że mówisz konkretnie i nie zasłaniasz się dziećmi,rodziną i kotem :) > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niigdy więcej! 22.05.10, 16:22 modraczek.2 napisała: > Widzisz,masz inne zdanie od mojego i w jakiś sposób Cię cenię. Dziękuję! Chyba to normalne, że ludzie są różni? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Niigdy więcej! 22.05.10, 16:33 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > Widzisz,masz inne zdanie od mojego i w jakiś sposób Cię cenię. > > Dziękuję! > Chyba to normalne, że ludzie są różni? Tak...tylko żeby wszycsy to rozumieli :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niigdy więcej! 23.05.10, 10:18 modraczek.2 napisała: > pozdrawiam Wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niigdy więcej! 23.05.10, 10:30 modraczek.2 napisała: > pozdrawiam I nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
whalerinne Re: Niigdy więcej! 22.05.10, 17:08 wszystkich kandydatow mozna o d... potluc, tylko do koryta sie chca dorwac, pis, po, xyz - co to ma za znaczenie ktora to partia - i tak nic dobrego nie zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
megalcarven Re: brak tolerancji 22.05.10, 16:55 Problem w tym, że po takiej wielkiej tragedii zamiast zajmować się polityką, wiecami itp itd powinien zająć się rodziną, która podobno jest tak ważna. A nie żalić się w tabloidach i nabijać tym samym poparcie ludzi, którzy mu współczują. Gdzie on ma sumienie, że pcha się do polityki w takiej chwili? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: brak tolerancji 22.05.10, 16:58 megalcarven napisała: > Problem w tym, że po takiej wielkiej tragedii zamiast zajmować się polityką, > wiecami itp itd powinien zająć się rodziną, która podobno jest tak ważna. A nie > żalić się w tabloidach i nabijać tym samym poparcie ludzi, którzy mu współczują > . > Gdzie on ma sumienie, że pcha się do polityki w takiej chwili? a pomyślałeś,że to jedyna rzecz jaką może zrobić dla nieżyjącego już brata? Czy nie powinniśmy mysleć o bliskich którzy odeszli w ten właśnie sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
megalcarven Re: brak tolerancji 22.05.10, 17:56 modraczek.2 napisała: > a pomyślałeś,że to jedyna rzecz jaką może zrobić dla nieżyjącego już > brata? Znaczy ważniejszy nieżyjący brat niż żyjąca matka, dla której jest najbliższą osobą? Mógłby nadal aktywnie działać na rzecz partii, nic nie mówię o odchodzeniu z polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 15:04 Jako premier sie juz "sprawdzil", najlepsze referencje moze mu wystawic Leper. Jako prezydent chce kontynuowac linie brata. W tym momencie podziwiam go za szczerosc i zycze wszystkiego najlepszego i jak najdalej od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_basia Kaczyński o kampanii a Ty o czym? 22.05.10, 15:36 Wyczytałeś to w artykule, który komentujesz, czy masz w głowie taki szablon wypowiedzi, niezależnie od tematu, który jest poruszany? Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 15:51 Nie rozumiem dlaczego się przejmujecie tą przemianą.Jeszcze stary dobry Jarosław wróci,zobaczycie po wyborach i to bez względu czy wygra czy przegra.Jak ktoś przez całe życie tylko opluwał i opluwał to nic innego już nie potrafi.Żadne zdarzenia,nawet tragiczne, go nie zmienią. Czekam więc do drugiej tury i powitam normalnego Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Gwiazda tabloidów 22.05.10, 16:00 Jarosław Kaczyński prowadzi swoją kampanię prezydencką głównie w tabloidach. Chyba za to mu "dziękowali" dziś na Placu Teatralnym wdzięczni czytelnicy tych poczytnych i opiniotwórczych gazet :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazik-1308 Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 16:01 Jarek juz nisko upadl bo nie tak dawno krytykowal tez i ta gazete ze to zachodnie media. Co nie moze kampania czlowiek juz nizej nie moze upasc. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 16:06 kazik-1308 napisał: > Jarek juz nisko upadl bo nie tak dawno krytykowal tez i ta gazete ze > to zachodnie media. Co nie moze kampania czlowiek juz nizej nie moze > upasc. nie mam wiedzy na temat czy krytykował, ale jesli tak? To całkim ludzki odruch miał :D wiele osób (nie tylko pisuniów) krytykuje GW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_x Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 16:10 Tylko dlaczego ja mu absolutnie nie ufam ??? Może dlatego, że ten pan pokazał już wielokrotnie swoją "jedną stronę księżyca" - to ja tej drugiej nawet nie jestem ciekawa. Jak mawia moja znajoma; "Ludzie mówią nam, że chcą nam zrobić krzywdę. Tylko nam przeważnie trudno w to uwierzyć" W tym wypadku ja już wierzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
dobro1 matką to niech opiekuje się w domu pobyt w 22.05.10, 16:20 szpitalu jako przechowalnia to koszt z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: matką to niech opiekuje się w domu pobyt w 22.05.10, 16:28 dobro1 napisał: > szpitalu jako przechowalnia to koszt z naszych podatków. Dobroci Ty nasza :) leczenia nie opłaca się z podatków :) każdy ma odprowadzaną składkę zdrowotną do ZUS i prócz tego składkę na tzw Narodowy Fundusz Zdrowia. W związku z powyższym tak rencistom, emerytom jak i pracującym oraz osobom uczącym się przysługuje bezpłatne leczenie. KPW? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f kurde, to naprawde nie on, tylko ten inny.... 22.05.10, 16:32 Kiedy ktos napisze thrillera politycznego, ajk dwaj bracia zamieniali sie miejscami stale - w miare potrzeb roznych - i nagle, niestety przytrafila sie katastrofa... i ten jeden zostal jako "nieon". A wszyscy sie zastanawiali czemu tak sie zmienil itp itd....? Odpowiedz Link Zgłoś
whalerinne Re: kurde, to naprawde nie on, tylko ten inny.... 22.05.10, 17:25 jacek1f napisał: > Kiedy ktos napisze thrillera politycznego, ajk dwaj bracia zamieniali sie miejs > cami stale - w miare potrzeb roznych - i nagle, niestety przytrafila sie katast > rofa... i ten jeden zostal jako "nieon". > A wszyscy sie zastanawiali czemu tak sie zmienil itp itd....? hahah, dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: matką to niech opiekuje się w domu pobyt w 22.05.10, 16:44 dobro1 napisał: > szpitalu jako przechowalnia to koszt z naszych podatków. no nie ,jestem wyborcą(na dzień dzisiejszy) PO,ale takie pisanie to trochę poniżej,matkę zostawmy w spokoju Nie zniżajmy się do ich poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 i jeszcze 22.05.10, 16:38 ...jedno z pantoflarza ( nie ubliżając panom) za pomocą mediów można zrobić salonowego lwa, Rasputina itd Pomyslcie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Inni - także i nasi, nie tylko ... 22.05.10, 16:39 ...światowi - celebryci nie mają takiego szczęścia do paparazzich, jak prezes PiS. "...wcześniejsze zdjęcia prezesa PiS to nie "ustawka", lecz zdjęcia zrobione przez paparazzich." Cóż za przemili "paparazzi"! Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: Inni - także i nasi, nie tylko ... 22.05.10, 16:57 "paparazzi" z Wyborczej, Polsatu, czy TVN dostali by od ochrony Kaczyńskiego po ryju :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Taż mówię: tacy to i "paparazzi"... 23.05.10, 10:23 ...fotografowali Kaczyńskiego w rozkosznych ujęciach, dla jakiejś gazety... mroowa49 napisała: > "paparazzi" z Wyborczej, Polsatu, czy TVN dostali by od ochrony > Kaczyńskiego po ryju :) Chyba nieporozumienie: paparazzi nie są "z...". Jeśli fotograf jest "z...", to - automatycznie - nie jest "paparazi". Odpowiedz Link Zgłoś
camelino1 Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 16:53 www.youtube.com/watch?v=M7cC-SRhqNU&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 17:03 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
chysek.litrusek Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 17:00 Podstepny,klamliwy czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna nie poinformował jak dotąd swojej matki o śmierci 22.05.10, 17:01 syna i synowej. to prawdziwe barbarzyństwo. Matka ma prawo wiedzieć o śmierci syna, bez względu na stan zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: nie poinformował jak dotąd swojej matki o śmi 22.05.10, 17:04 warszawianka_jedna napisała: > syna i synowej. > > > to prawdziwe barbarzyństwo. > Matka ma prawo wiedzieć o śmierci syna, bez względu na stan zdrowia. > > a ja uważam,że zdrowie chorej jest ważniejsze...taka wiedza nikomu już nie pomoże, co najwyżej może zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir To był jeden mały spacerek. 22.05.10, 17:07 Więcej nie będzie, paparazzi zrobili swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 17:12 zabili_prezydenta_zdrajcy napisał-a właściwie skopiował <Jan Dziedziczak: <Teraz najważniejsza jest pomoc poszkodowanym. Ale później PiS będzie <rozliczać rządzących z tego, <co zaniechali w sprawach powodzi. Pisałem Ci już abyś zjadł tą głupią ściągawkę od Bielana. Myśmy już rozliczyli PiS za ich rządy i dlatego żeśmy ich wyp.....li!!! Właśnie dlatego że nie wprowadzali żadnych ustaw tylko szukali układu. A taką ustawę to nawet głupi napisze(i tacy ją chyba pisali),gdzie koszty są równe 400 mld euro.W kraju gdzie budżet wynosi niecałe 700 mld ,w dodatku PLN Niech napiszą jeszcze skąd wziąć pieniądze na to. A o ustawach które miał na myśli ś.p. L.K. to już nie będę pisał. Ciekawe co robił przez prawie 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Pomyliłeś miliardy z milionami... 22.05.10, 17:33 z wysokością budżetu też masz problem.. o czym tu dyskutować... Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywniejszy 22.05.10, 17:15 POpaprańcy znów jazgoczą i pampersy swoje moczą. Smoczki w gęby im powkładać, to przestaną bzdety gadać. Pluć,opluwać zaprzestaną, jak w swych żłobkach pozostaną. I tak dalej i tak dalej, na osiołków lepiej nalej. I to dla nich było by na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Kaczyński o kampanii: Oczywiście będę aktywni 22.05.10, 17:25 fan-po napisała: > > POpaprańcy znów jazgoczą > i pampersy swoje moczą. > Smoczki w gęby im powkładać, > to przestaną bzdety gadać. > Pluć,opluwać zaprzestaną, > jak w swych żłobkach pozostaną. > I tak dalej i tak dalej, > na osiołków lepiej nalej. > > I to dla nich było by na tyle. dobre,a co bierzesz? też chciałbym tak odlecieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Czy Super Express jest gazetą O.Rydzyka ? 22.05.10, 17:45 ...tego to nawet nie spodziewał się abp Dziwisz, czy naczelny redaktor Super Expressu szykuje się na Wawel ? Odpowiedz Link Zgłoś