artur74 25.05.10, 09:05 Próbuje się Nam wmówić, że jedynie Bronek będzie gwarantem demokracji w Polsce. Ale My nie musimy wybierać między dżumą a cholerą! Mamy wybór! Oddajmy swój na Napieralskiego! Już ponad 7 % wyborców tak uważa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an1005 "Nasz kraj tworzymy, zachowując się przyzwoicie" 25.05.10, 09:07 "Kościół jest tak naprawdę dosyć świecki, mało religijny, obrzędowy i polityczny. ...... To są urzędnicy, bardzo ładnie osadzeni na swoich urzędach, przyzwoicie prezentujący w swoich ubraniach, brzuchaci, ale nie ma w nich i obok nich powiewu świętości."" Szkoda ze tak niewielu to zauwaza a jeszcze niej ma odwage glosno to mowic. I tak jest nie tylko teraz, tak jest od dziesiatek lat. img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec "Nasz kraj tworzymy, zachowując się przyzwoicie" 25.05.10, 09:09 Jej, jaki mądry człowiek! Nie sądziłem że będą jeszcze poglądy takich tu pokazywać. Jego słowa powinny trafić na pierwsze strony GW i Naszego Dziennika, a świat stałby się z dnia na dzień zauważalnie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
wudugurus Re: "Nasz kraj tworzymy, zachowując się przyzwoic 25.05.10, 09:28 Tak a pan napieralski załatwi euro na śląskim i pootwiera nowe kopalnie :) Chciał bym prezydenta z lewicy jednak polska lewica to dziwny twór nie mający z lewicą nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Namawiam na Grześka w 1.turze! Mamy alternatywę! 25.05.10, 09:39 Najpierw nie chciałem iść na wybory, bo komu mam oddać swój głos? Obciachowemu Jarkowi czy Bronkowi, paradującemu w krótkich harcerskich galotach, robiącym w kampanii wyborczej za plecak Tuska? Teraz namawiam znajomych na Grześka. Bo? By pokazać PO, że Polacy mają dość zawistnych polityków i popierających ich komitetów honorowych, ziejących nie mniejszą agresją, niż sympatycy PiS na wiecu u o.Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec Re: "Nasz kraj tworzymy, zachowując się przyzwoic 25.05.10, 09:41 O naszej prawicy można powiedzieć bardzo podobnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cothbiro Ożywcze 25.05.10, 09:54 Zwłaszcza ten dzwonek na szyi barana. Pozdrawiam serdecznie, o ile Pan czyta komentarze na portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
netbard71 Re: Ożywcze 25.05.10, 10:00 "Wyłączyć telewizor, czyli JaroBronisława i posłuchać dzwonka na szyi barana." I za to kocham Stasiuka!. Pozdrawiam Panie Andrzeju , jeśli Pan to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzych Re: Ożywcze 25.05.10, 10:03 > Zwłaszcza ten dzwonek na szyi barana. :) Dzisiaj wyjeżdżając z domu zauważyłem pięknego bażanciego koguta stojącego na szczycie kopki zeszłorocznej słomy i głośno skrzeczącego (?) Fajny widok :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Wyłączyć telewizor... 25.05.10, 09:56 Kilka lat temu to "odkryłem" - przecież oni się kłócą (i nas antagonizują, niepokoją) tylko dlatego, że my (za pośrednictwem tv) tego słuchamy. Gdyby nie kamery w sejmie (komisje, obrady plenarne) to ich by te kłótnie nie interesowały (sala jest pustawa !). Ale gdy chodzi nasz "polski" los, los dzieci i wnuków, nie wystarczy wyłączenie tv. Jeśli chcemy uratowac Polskę (a jest dziś moment historyczny - szansa na dogonienia (średniaków) Europy - musimy sie zmobilizować, przekonać innych, aby szli na wybory ! Bo otumaniony ludek maryjny pójdzie w komplecie !! I będzie katastrofa gospodarcza, polityczna - znów kłótnie i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy no dobrze, iść na wybory... 25.05.10, 12:13 ale na kogo głosować, panie, na kogo...? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Stasiuk dla "Przekroju": Wyłączyć telewizor, cz... 25.05.10, 10:00 ja niem telewizji, moze dlatego bede glosowac na Napieralskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Stasiuk dla "Przekroju": Wyłączyć telewizor, cz... 25.05.10, 10:15 Lubię Andrzeja Stasiuka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Stasiuk dla "Przekroju": Wyłączyć telewizor, cz... 25.05.10, 10:28 Przyjemnie się czyta, rozsądne wypowiedzi. Żeby tak jeszcze moi sąsiedzi się zachowywali, to może przestałbym po raz dziesiąty czytać poradnik jak żyć na bezludnej wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabkamski Stasiuk dla "Przekroju": Wyłączyć telewizor, cz... 25.05.10, 10:32 Niestety ludek jest rak ciemny i zabobonny, że Polska - to środek średniowiecza! Co z tego, że mamy ipody, komórki, plazmę - jak w głowach sieczka, banał i kupa kompleksów!!! I ta nieodłączna nienawiść w głosie, słowach o czynach - skłócająca pokolenia, rodziny, dzieci!!! Skąd u nas tyle samozagłady i destrukcji! Zamiast budować - niszczymy związki dobra we wszystkich przejawach swojej egzystencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Przy calym szacunku dla Stasiuka. 25.05.10, 10:53 ..tym razem jest on w bledzie. Stasiuk podkreśla w wywiadzie, że spór, który obecnie się toczy w polityce przy okazji wyborów jest sporem fikcyjnym i medialnym Otoz nie; tym razem jest to jak najbardziej realny spor o model polskiego patriotyzmu, o stosunek do martylorogii oraz o role Kosciola w nowoczesnym spoleczenstwie. Nareszcie zadajemy sobie pytanie jacy bylismy, jacy jestesmy i czy aby nie nastal czas aby sie zmienic. pozdrawiam s. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: Przy calym szacunku dla Stasiuka. 25.05.10, 11:27 Ale mimo to spór o model patriotyzmu, rolę kościoła - łagiewnickiego (PO) czy toruńskiego (PiS), stosunek do martyrologii itd. to nie jest to, co elektryzuje zwykłego Polaka na co dzień. Ta kampania to spór dwóch panów konserwatystów z dawnego AWS. Mediom z TVP i TVN na czele, udało się w ciągu 5 lat przekonać Polaków, że prawica - PO i PiS to całe spektrum ideowo-polityczne we wrzechświecie. Ja rozumiem, że fani PO i PiS wciągnięci do tej wojenki na górze, przeżywają to mocno i wierzą że to wojna o wszystko, ale to naprawdę nie jest cały świat dla wielu normalnych Polaków, którzy teraz stoją z boku, na wewnętrznej emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy kościół łagiewnicki czy toruński? 25.05.10, 12:09 ja wybieram trzeci - nasz świat stworzyli kosmici :) i na kogo tu głosować? Odpowiedz Link Zgłoś