dyktator_bolandy 25.05.10, 18:05 jak to możliwe by gen. Błasik znalazł się w kabinie pilotów bez wiedzy prezydenta? Niemozliwe, przeciez musiał przechodzic przez jego salonik. Zatem, co tam robił, czego chciał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alternatywna.opowiesc Czarne skrzynki już dawno miały być u nas! 25.05.10, 18:05 Nie rozumiem dlaczego jeszcze ich nie ma?! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Czarne skrzynki już dawno miały być u nas! 25.05.10, 18:10 alternatywna.opowiesc napisała: > Nie rozumiem dlaczego jeszcze ich nie ma?! I juz nie zrozumiesz. Tak, jak nie zrozumiesz ich zawartosci. Po co ci ona? Dla zaspokojenia gapiowskiej ciekawosci?! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus myslisz opowiesc ze tak latwo nagrac 4 rozne skrzy 25.05.10, 18:37 nki wszystko zsynchronizowac i jeszcze Putler pieczatke musial przybic Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek czekamy na ujadanie pis-psów pu ujawnieniu zapisów 25.05.10, 18:48 pis-psy szykują już jadaczki, żeby odszczekiwać na pytania, które padną po upublicznieniu nagrań ze skrzynek. Już oni wiedzą o co chodzi :) Prezio ich poinformował... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick P Y T A N I A nadal aktualne 25.05.10, 19:28 smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html Pseudopolski rząd sięga właśnie DNA, gdyby nie usłużne media już dawno staliby się pośmiewiskiem całej Europy. Na ale Tusk musi być ideałem skoro nie można znaleźć o nim ani jednego negatywnego materiału w podobno niezależnym Polsacie czy WSI24. Jak za komuny. Stalinowska tradycja zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll wiesz kmiocie co to jest DNA? 25.05.10, 19:41 do szkoły i na forum ciemnoty belzebuba z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: wiesz misiu 25.05.10, 19:53 dno - dopełniacz kogo? czego? dna Tak jak w twoim przypadku: czego nie mamy - 'rozumku' Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll nie jestem twoim gejem pisowskim 25.05.10, 20:14 "DNA" znaczy "DeeNA" kołku używaj rozumu tępoto pisowska od tego on jest Odpowiedz Link Zgłoś
ventus_historicus Pytania, ktorych PiS boi się jak ognia 25.05.10, 19:51 Teoria dotycząca przyczyn prowadzących do katastrofy – forsowanie decyzji o próbie podejścia z powodu presji czasu. I. Podjęto próbę podejścia do lądowania w warunkach znacznie ograniczonej widoczności, we mgle, pomimo przekroczenia minimów dopuszczających podejście. Dopuszczalne minimum dla podejścia nieprecyzyjnego na dwie NDB, a takie podejście było wykonywane, wynosi 1200m widoczności poziomej i 120m podstawy chmur (wid. pionowa) Załoga PLF101 był informowana jak złe są warunki na lotnisku: 1. Po nawiązaniu łączności z lotniskiem Smoleńsk-Siewiernyj załoga PLF101 dwa razy otrzymała informację, że na lotnisku jest mgła, widoczność wynosi 400 metrów i nie ma warunków do bezpiecznego lądowania. 2. Na 16 minut przed katastrofą załoga polskiego Jaka-40 informowała załogę PLF101, że widoczność wynosi 400 metrów, a widoczność pionowa 50 metrów. 3. Na około 4 minuty przed katastrofą załoga Jaka-40 poinformowała załogę Tu-154, że ocenia widoczność na 200 metrów. II. Załoga PLF101 otrzymała prawidłową wartość ciśnienia QFE Edmund Klich 21 maja w TVN24, w programie "Piaskiem po oczach" poinformował, że kontrola lotów podała załodze PLF101 prawidłową wartość ciśnienia QFE. wywiad do odsłuchania: www.tvn24.pl/-1,1657365,0,1,na-minute-przed-katastrofa-w-kabinie-byl-ktos-spoza-zalogi,wiadomosc.html III. Załoga PLF101 świadomie zeszła poniżej wysokości decyzji Edmund Klich 24 maja w TVN, w programie "Teraz My" "Proszę panów: Jest wysokość sto metrów. Powinno być odejście, załoga zniża się dalej. Sa kolejne komendy: 90, 80 i tak dalej... - Czyli są świadomi, że schodzą tak nisko? - Tak - potwierdził Edmund Klich." Reasumując: 1. Samolot osiąga wysokość decyzyjną 100m (na wysokości decyzji w przypadku widoczności pasa można kontynuować podejście, jeśli pasa nie widać podejście MUSI zostać przerwane) 2. W zapisie CVR nie ma informacji by ktokolwiek z załogi potwierdził widoczność pasa. (a przynajmniej E. Klich nic nie mów o TAK istotnej okoliczności) 3. Samolot zniża się dalej "90, 80 i tak dalej..." "Czyli są świadomi, że schodzą tak nisko? Tak - potwierdził Edmund Klich." źródło cytatu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7930486,Szef_sil_lotniczych_byl_w_kabinie_Tu_154_w_momencie.html IV. Zagadnienie presji na pilotów - zadano pytanie o możliwość opóźnienia i przysłano do kokpitu dowódcę lotnictwa RP by dopilnował lądowania. Więcej komentarza nie potrzeba. Edmund Klich 24 maja w TVN, w programie "Teraz My": "Klich relacjonował, że z odczytanych zapisów czarnych skrzynek wynika, iż do kabiny pilotów Tu-154 przychodziły co najmniej dwie osoby. Kilkanaście minut przed rozbiciem maszyny przyszła nierozpoznana na razie osoba. - Osoba, która interesowała się, czy będzie opóźnienie, czy nie. Takimi sprawami - mówił Klich. Później, najprawdopodobniej po kilku minutach, w kabinie pilotów pojawił się ich zwierzchnik - generał Błasik. Został w kabinie aż do momentu katastrofy." źródło cytatu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7930486,Szef_sil_lotniczych_byl_w_kabinie_Tu_154_w_momencie.html Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick ależ kochany 25.05.10, 19:57 Wystarczy upublicznić nagranie z czarnej skrzynki, wystarczy ostatnie 120sek. i będziemy mogli dyskutować. I już będziemy wiedzieli czy były naciski i w ogóle czemu ten samolot spadł sobie na prawie 1000m przed lotniskiem. :) Bo rozumiem, że to normalne, że samoloty na 1000m przed lotniskiem są 15 m poniżej poziomu lotniska :) Normalka, nie ma co wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: ależ kochany? jednak gej 25.05.10, 20:16 nadal nie używasz rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: ależ kochany? jednak gej 25.05.10, 20:34 wiem, wiem... przyjmowanie wszystko na wiarę to ostatnio nowa moda wśród hmm... no właśnie jak by tu was określić... a już wiem 'pożyteczni idioci', pasuje idealnie. Kard. Dziwisz musi być bardzo szczęśliwy, tyle wiary w Polsacie i TVNie, fiu fiu. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: ależ kochany? jednak gej 25.05.10, 20:50 słusznie Dziwsz się nadaje dla ciebie, ostatnio mu odbiło od normy Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: ależ kochany? jednak gej 25.05.10, 20:58 gej i Dziwisz, wielka siła twoich argumentów zwaliła zapewne wszystkich z nóg, --- teraz musisz dodać, że z takim debilem nie będziesz rozmawiał, bo nie ma sensu, dodasz coś o Pisiorach i wachlarz twoich możliwości zapewne zostanie wyczerpany Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: ależ kochany? jednak gej 25.05.10, 20:59 gej i Dziwisz, wielka siła twoich argumentów zwaliła zapewne wszystkich z nóg --- Teraz musisz dodać, że z takim debilem nie będziesz rozmawiał, bo nie ma sensu, wspomnisz coś o Pisiorach i wachlarz twoich możliwości zapewne zostanie wyczerpany, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Ty psychiatre lepiej pokochaj, a nie jego 25.05.10, 20:32 Jakim psychopata trzeba byc, by piszac o tak wielkiej i bolesnej tragedii, komentowac ja idiotycznymi smileyami? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: no dokładnie jakim psychopatą 25.05.10, 20:47 No dokładnie jakim psychopatą trzeba być przez przez wiele dni siedzieć na forum i obrażać i naśmiewać się z ofiar, i to tylko dlatego, że te nie potrafią się bronić. WSI wiecznie żywe. --------- Lubię latać tupolewem 5 m nad ziemią we mgle, fajnie jest jest kilka wysokich drzew, lubię też jak jestem odrobinkę (tylko troszkę) poniżej płyty lotniska. Zapach lasu, huczące silniki, to jest to. No i ta adrenalina, stary. Kocham to. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Zapisy KOPII czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:44 Rudemu zabrakło JEDNEGO słowa Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Zapisy KOPII czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:49 tekameka napisał: > Rudemu zabrakło JEDNEGO słowa przeciez skrzynki od Putlera sa - to nie moga byc kopie. no i w TVN PO wiedzieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Megaobciach nadchodzi! 25.05.10, 19:08 Ale i tak PiS może liczyć na te swoje 20% - oni i tak nie uwierzą, że ich histeria psu na buty. Pospieszalski z Wildsteinem wymyślą jakiś zestaw kretyńskich pytań i będą domagać sie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Megaobciach nadchodzi! 25.05.10, 20:27 PiS postępuje wg zasady: jeżeli fakty nie pasują do założonej tezy (rosyjsko/tuskowa zbrodnia na santo subito), to biada faktom. Im nie chodzi o fakty, lecz punkciki w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Megaobciach nadchodzi! 25.05.10, 21:35 zrozumze ze fakty w tvn to jest tylko nazwa propagandowej papki informacyjnej dla was wyksztalciuchow a nie fakty. tak samo jakbys napisal prawda na kupie ale to dalej bedzie kupa i nic tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: Megaobciach nadchodzi! 25.05.10, 22:00 aplus napisał: > zrozumze ze fakty w tvn to jest tylko nazwa propagandowej papki > informacyjnej dla was wyksztalciuchow a nie fakty. Ciekawa arytmetyka. Jako typowy wykształciuch pozostaję przy 2+2=4. > tak samo jakbys napisal prawda na kupie ale to dalej bedzie kupa i > nic tego nie zmieni To straszna kupa, że mieliśmy takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Nooo pisemna kopia nagrania z rąk KGB 25.05.10, 19:22 pan Thusk bardzo, ale to bardzo mnie uspokoił... A jak tam w ogóle idzie przekazywanie dokumentów w sprawie Katynia? Jak tam idzie wydawania pozwolenia dla polskich archeologów? Jak tam idzie podpisywanie złodziejskiego kontraktu gazowego, który uzależni Polskę na kolejne 30 lat od Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Nooo pisemna kopia nagrania z rąk KGB 25.05.10, 22:15 KGB nie istnieje od prawie 20 lat ps. w PiS wszyscy tacy głupi, czy tylko na to forum wysyłają wybranych tępaków? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Nooo pisemna kopia nagrania z rąk KGB 25.05.10, 22:31 kzet69 napisał: > KGB nie istnieje od prawie 20 lat > > ps. w PiS wszyscy tacy głupi, czy tylko na to forum wysyłają > wybranych tępaków? KGB mędrze nie istniej, ale istnieja jego uczniowie, i to ucznowie postawieni na stanowiskach. Taka nauka jest głęboko zakorzeniona, tak głęboko jatk Ty uważasz,że zakorzeniona jest głupota PiS. Ale nie w tym rzecz abyśmy się wyzywali i ublizali sobie. Każdy z nas ma inny pogląd na ludzi i świat. Powiedz co byłoby Waszym argumentem, gdyby walnięty Rydzyk nie wcinał się w politykę? No czyją manipulację bys nam zarzucał? Poprostu jesteśmy skazani na życie pomiędzy sobą, bez względu na nasze poglady i jako,że jestesmy jednym narodem , Polakami winniśmy się szanować. Góra jesli nie potrafi inaczej niech skacze sobie do gardeł, ale dlaczego my? I piszę to zarówno do PO jak i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Kolejna obietnica Tuska 25.05.10, 19:18 Kolejna obietnica Tuska. Żadnej nie spełnił. Już mu nie wierzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:06 "pilot nie może być lękliwy"to chciał im powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:11 dyktator_bolandy napisał: > "pilot nie może być lękliwy"to chciał im powiedzieć? dowiesz się juz wkrótce (mam nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 19:32 trzymaj się zdrowo modraczku -------------------------------- Never give up. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Właśnie ujawniono dane ze skrzynki!! 25.05.10, 19:48 Pilot podobno tak przestawia ostatnie minuty: Lecę sobie Tupolewem, 100 os. na pokładzie, same szychy, do tego szefowie armii, masakra mgła, nawet własnych stóp nie widzę. Ale Kaczyńskie wydały rozkaz, żeby lądować. To lądujemy. Dla pewności nie będę robił kontrolnego przelotu nad lotniskiem, wyląduje na czuja. To śmiertelnie niebezpieczne, ale co tam. Mam dzisiaj dobry dzień. Jestem 1000m nad poziomem ziemi, a wiem, zacznę spadać 2-3 razy szybciej niż gdybym normalnie podchodził do lądowania, będzie zabawniej. Mam 4 czujniki wysokości, tak sobie myślę... a może zejdę poniżej poziomu płyty i przelecę 5 metrów nad ziemią, ciekawe czy uda mi się złapać jakaś szyszkę z drzewa, albo chociaż listek? No tak jak tu łapać spokojnie listki brzozy jak od 100m włączył mi się ten cholerny TAWS, krzyczy żeby zaczął się wznosić, do tego na mapie mam zaznaczone jakieś przeszkody... a na pewno przesadzają. Głowa mnie od tego rozbolała. Nareszcie jesteśmy w lesie, udało się zejść na 5m, jesteśmy pomiędzy drzewami, uwielbiam tak lądować. W końcu odbyłem tylko kilkaset lotów, więc się znam na rzeczy. ------------ A teraz pytanie JAKIM DEBILEM TRZEBA BYĆ, żeby wierzyć w taki scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Właśnie ujawniono dane ze skrzynki!! 25.05.10, 20:38 wypadek lotniczy to na ogół seria drobnych błędów. I może zdarzyć się zawsze bo jesteśmy tylko ludźmi. Tyle że jeśli faktycznie były tam naciski i piloci działali pod presją to będzie wstyd na cały świat, a krypty wawelskie trzeba będzie na nowo wyświęcać Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Re: Właśnie ujawniono dane ze skrzynki!! 25.05.10, 20:53 Masz racje seria drobnych, ale nie seria działań, z których każde było świadomym samobójstwem. A teraz proszę o dowód na to, że samolot nie uległ katastrofie z powodu awarii, na 1-2 min. przed lądowaniem. Zabawne nie ma ani jednego dowodu... podobnie jak na to, że były jakiekolwiek naciski, no ale wersja z naciskami jest praktycznie oficjalna, a wersja z awarią (mimo, że wiele za nią przemawia) nie była w ogóle brana pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
sukces44 Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:06 Wszystko jest jasne od samego początku.. Polecieli wylądowali najlepiej jak nie umieli, tylko jakby zapomnieli, że to nie symulator. Szkoda, bo taki był śliczny i nawet nie amerykański Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Oni nie ćwiczyli na symulatorze, bo go nie mieli. 25.05.10, 18:17 Oni latali na podstawie bryku ...Braci Wraith ! Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Oni nie ćwiczyli na symulatorze, bo go nie mi 25.05.10, 20:36 Wcześniej piloci TU ćwiczyli na symulatorze w Rosji. Kontrakt zerwał śp Szczygło. Nie honor mu było? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick straszna słabizna ten Pilot... 25.05.10, 21:21 tylko 2500 wylatanych godzin, to ile tego... coś pod tysiąc lotów, rany kto mu pozwolił siedzieć za sterami tego samolotu, ledwie tysiąc startów i lądowań, w sumie nic dziwnego, że świadomie rozwalił ten samolot, proste Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:09 Szkoda, ze nie ma zapisu, kto sie tak bardzo pchal do Katynia. Szkoda, ze nie ma zapisane, kto sie spoznil na lotnisko w Warszawie (jak zwykle zreszta). Szkoda, ze stressu pilotow nie zapisano, gdy "zwierzchnik" dyszal im za plecami, ze swojej salonki. Szkoda, ze nigdzie nie zapisano, dlaczego w wyniku pogmatwanej osobowosci jednej osoby musialo zginac 95 innych fajnych w wiekszosci ludzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:15 a czytałes wypowiedź pilota JAKA? Stwierdził,że godzinę wcześniej była taka sama mgła, zaczęła szybko narastać po ich wylądowaniu. A z Witebska i tak byłoby niewielkie spóxnienie, nic nie znaczące w zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 20:46 taka sama mgła zaczęła narastać? Poza tym JAK jest mniejszy, bardziej sterowny i ma mniejsze wymagania pogodowe. I wyraźnie ostrzegał załogę Tupolewa Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick tyle, że nawet piloci JAKa 25.05.10, 21:05 tyle, że nawet piloci JAKa stwierdzili, że Tutka nie lądowała. Biorąc pod uwagę fakty byłoby to podejście do lądowania do lotniska znajdującego się 1000m przez prawdziwym lotniskiem. Ciekawe, nie? Jak by tak się na spokojnie zastanowić to jedyne logiczne wytłumaczenie to to, że oni lądowali awaryjnie. Dlatego starali się wylądować na kilometr przed lotniskiem. Chyba ma to sens, nie? Ale, żeby to ustalić trzeba by przeprowadzić prawdziwe śledztwo. Odzyskać skrzynki, posłuchać nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:21 No nie, zwierzchnik był w porządku. Jest równy królom (o Marszałku nie wspominając), ale o tym jeszcze wtedy nie było wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Rozkaz naczelnego wodza "Ląduj dziadu" też 25.05.10, 18:09 upublicznią? Odpowiedz Link Zgłoś
porque Czym sie ten Tusk poobwieszal? 25.05.10, 18:10 Czym sie tusk tak poobwieszal na tym zdjeciu, ze wyglada jak czarny aniol. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 zaznaczył także 25.05.10, 18:10 Tusk stwierdził,ze upublicznienie zapisów czarnych skrzynek będzie w formie pisemnej. Przy odczycie ma byc Rada Bezpieczeństwa ze względu na jej skład. Jesli będą wszystkie te osoby przyodczycie, to mam nadzieję,że będzie to wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 18:13 Po co dzwonił J.Kaczynski, do brata Lecha, tuż przed katastrofą ? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 18:17 olewus.1 napisał: > Po co dzwonił J.Kaczynski, do brata Lecha, tuż przed katastrofą ? zawsze kontaktowali sie, cóz w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 modraczek.2 cóz w tym dziwnego? 25.05.10, 18:21 czy zdarza ci sie nieraz pomyśleć ? Nawet nie warto z tobą polemizować, to obraza rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 19:14 modraczek.2 napisała: > olewus.1 napisał: > > > Po co dzwonił J.Kaczynski, do brata Lecha, tuż przed katastrofą ? > > zawsze kontaktowali sie, cóz w tym dziwnego? A to w tym dziwnego, ze Lech Kaczynski byl prezydentem RP, a nie prezydentem partii swojego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 20:15 modraczek przyślesz mi w końcu to ksero kwalifikacji eksperta lotniczego o które cię prosiłem Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick to trzeba mieć ksero kwalifikacji lotniczych 25.05.10, 21:18 żeby wypowiadać się na temat latania dużym samolotem pasażerskim po ruskim lesie? Może zażyczysz sobie też kwalifikacji do dyskusji na temat samobójstwa pilota Tupolewa, no przecież w myśl serwowanych nam przez media faktów mamy tu do czynienia z samobójstwem, niczym innym. Rozumiem, że sam jesteś ekspertem od wszystkiego i masz na to papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 18:19 Po co dzwonił ? Jeśli to była rozmowa prywatna - między braćmi - to co cię obchodzi ?! Odpowiedz Link Zgłoś
mtsk1 Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 18:39 Jezeli komisja sledcza (rosyjska lub polska) jest powazna, to nie moze nie przesluchac Jaroslawa. Bedzie to swietny test czy Komisja jest stronnicza i chce rzeczywiscie ujawnic przyczyny katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 20:51 mtsk1 napisał: > Jezeli komisja sledcza (rosyjska lub polska) jest powazna, to nie > moze nie przesluchac Jaroslawa. > Bedzie to swietny test czy Komisja jest stronnicza i chce > rzeczywiscie ujawnic przyczyny katastrofy. komisja to już wie co było przyczyną katastrofy i przesłuchiwanie JarKacza nie ma dla nich znaczenia!Na samym początku kilka dni po katastrofie gdzieś mi się trafiło czytać na rosyjskich forach że ktoś z osób będacych blisko przy komisji powiedział że rosyjskie władze dały do zrozumienia Polskiemu rządowi iż sprawę podania przyczyn katastrofy pozostawiają w gestii Polskiej strony i podpiszą się pod wszystkim co strona Polska uzna za potrzebne do ogłoszenia.Coś mi się wydaje że nie była to plotka wtedy,z dzisiejszej sytuacji widać że Rosjanie znają prawdę i przekazali ją Polsce lecz zadanie upublicznienia wyników dochodzenia pozostawili Polsce,stąd to kręcenie jak koń pod górę Tuska,E.Klicha itd.Prawda widocznie jest taka że przed ujawnieniem jej można pograć na nerwach konkurencji(która pewnie też ją zna)trzymając ją w napięciu;ujawnią przed wyborami czy po? Samo zaś dozowanie jest dla uspokojenia ciemnego ludu,rzucą ochłap i ten na jakiś czas ma zajęcie,bo jednak goła prawda może w przedwyborczej gonitwie spełniać rolę kija o dwóch końcach z jednej strony bije JarKacza z drugiej moralny aspekt podania tej wiadomości w przedwyborczej walce uderza w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Kiedy ujawnią rozmowe braci Kaczynskich ? 25.05.10, 18:45 tetradrachma napisał: > Po co dzwonił ? Jeśli to była rozmowa prywatna - między braćmi - to co > cię obchodzi ?! Jak to co obchodzi? Jeśli mówili o tym, że Leszek miał zaparcie a mama gorzej się czuje to faktycznie nic mnie to nie obchodzi, ale jeśli Jarek wydawał polecenia bratu w stylu "mają lądowac i basta!" to chciałabym to wiedziec.. w końcu mówimy o kandydacie na najwyższe stanowisko w RP. Jarek cicho siedzi bo boi się, że ktoś się dokopie do tej rozmowy a wtedy nastąpi koniec jego kariery politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sukces44 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:13 dyktator_bolandy napisał: > jak to możliwe by gen. Błasik znalazł się w kabinie pilotów bez > wiedzy prezydenta? Niemozliwe, przeciez musiał przechodzic przez > jego salonik. Zatem, co tam robił, czego chciał? Wykonywał rozkaz zwierzchnika sił zbrojnych i wylądował jak umiał - zgodnie z rozkazem Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:13 dyktator_bolandy napisał: > jak to możliwe by gen. Błasik znalazł się w kabinie pilotów bez > wiedzy prezydenta? Niemozliwe, przeciez musiał przechodzic przez > jego salonik. Zatem, co tam robił, czego chciał? myslisz,ze jak szedł siusiu to także za wiedzą i zgodą prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:17 siusiu robi się w kabinie pilotów? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Prawda jest prozaiczna,ale i bardzo bolesna... 25.05.10, 18:17 Głupota i pycha, prezydenta i generalicji, to przyczyny katastrofy.. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Re: Prawda jest prozaiczna,ale i bardzo bolesna.. 25.05.10, 18:27 olewus.1 napisał: > Głupota i pycha, prezydenta i generalicji, to przyczyny katastrofy.. ........... A główny winowajca na Wawelu ! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick Masz na to jakieś dowody? 25.05.10, 19:35 Idź na pobliski cmentarz będziesz mógł szczać na groby, wyjdzie na to samo. Buractwo osiąga masę krytyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Masz na to jakieś dowody? 25.05.10, 21:31 To nie fantazja, to sa omamy, urojenia i zwidy. Paranoja i Schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 modraczek.2, dopadło cie już klimakterium ? 25.05.10, 18:23 jesteś jedna taka w rodzinie, czy u was durnota,to genetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:47 modraczek.2 napisała: > dyktator_bolandy napisał: > > > jak to możliwe by gen. Błasik znalazł się w kabinie pilotów bez > > wiedzy prezydenta? Niemozliwe, przeciez musiał przechodzic przez > > jego salonik. Zatem, co tam robił, czego chciał? > > myslisz,ze jak szedł siusiu to także za wiedzą i zgodą prezydenta? tak, do kabiny pilotów tuż przed lądowaniem idzie się na siusiu lub herbatkę ... po prostu wpadł bez powodu, przypadkiem przechodząc przez salonik prezydenta. Zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:48 Przestań się ośmieszać, bo Twoje wpisy są coraz głupsze. Idąc do toalety nie trzeba przechodzić przez salonik prezydenta, ale do kabiny pilotów nie ma innej drogi. Niestety waszym żądaniom stanie się zadość i zapisy zostana ujawnione. Ciekawe co wtedy powiecie? Będziecie chyba wyć do księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
emterabel Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 19:37 Ciekawe co wtedy powiecie? Że orginalne nagrania z czarnej skrzynki zostały zniszczone a to co mamy to fałszywki sfabrykowane przez Rosjan Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 20:00 Też tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 21:34 We wszystkich polskich samolotach trzeba bedzie zamiescic napisy "VIPOM ZBRANIA SIE SIKANIA W KABINIE PILOTOW". Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 22:10 Będziecie chyba wyć do > księżyca. eee nie da się bo już tacy dwaj go ukradli Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 20:31 modraczek.2 napisała: > dyktator_bolandy napisał: > > > jak to możliwe by gen. Błasik znalazł się w kabinie pilotów bez > > wiedzy prezydenta? Niemozliwe, przeciez musiał przechodzic przez > > jego salonik. Zatem, co tam robił, czego chciał? > > myslisz,ze jak szedł siusiu to także za wiedzą i zgodą prezydenta? Zawsze robisz siusiu w kokpicie...? BUA HA HA H AH A H H A H AH A H AH A H AH AH AH A HA H Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:15 Tak jak "Pan Tadeusz" był ostatnim zajazdem na Litwie, tak i ta ponura wycieczka jest, mam nadzieję, ostatnim zajazdem w Polsce. My ze Szczygłą na przedzie i jakoś to będzie, a przecież On nie może nam nas skrzywdzić, bo na mszę śpieszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
sukces44 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:19 BBN doskonale zadbał o bezpieczeństwo jak na szefa przystało, a wyszło szydło... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:16 jeszcze się okaże, że tym samolotem ciężka głupota leciała (a przy tak śp znamienitych pasażerach się nie godzi) Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:18 vomitorium1 napisał: > jeszcze się okaże, > że tym samolotem ciężka głupota leciała > (a przy tak śp znamienitych pasażerach się nie godzi) i własnie dlatego powinny być upublicznione, żeby chociaż jedna tezę odrzucic lub potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:18 Przecież tam się mówi po polsku więc chyba Polacy a nie Moskwa się wsłuchuje w te szumy?? Odpowiedz Link Zgłoś
sukces44 Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:20 koballt napisał: > Przecież tam się mówi po polsku więc chyba Polacy a nie Moskwa się > wsłuchuje w te szumy?? nie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upubliczn 25.05.10, 18:41 Te zapisy już powinny być znane. Tydzien temu czytałem na Gazecie że gen. Błasik.... Ile ten Klich ma mówic - wiem ale nie powiem??? Rząd się spóźnił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c I tak każdy usłyszy to co będzie chciał usłyszeć. 25.05.10, 18:19 Prawda jest jak dupa,każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 18:20 Naprawdę trzeba usłyszeć jak krzyczeli umierając? Tych, co wiedzą lepiej (Salon24, Rydzyki, Maciary, Pospieszalskie) i tak to nie przekona, a ci, którzy mają odrobinę przyzwoitości chyba nie muszą tego słuchać. Wystarczy streszczenie tego co najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 18:30 "niezależni" dziennikarze Gazety w ciągu 24 godzin ustalili "prawdę" i mało tego, rozesłali tę "wiedzę" do dzienników europejskich Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Re: Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 18:35 tw.zenek napisał: > Naprawdę trzeba usłyszeć jak krzyczeli umierając? Tych, co wiedzą lepiej > (Salon24, Rydzyki, Maciary, Pospieszalskie) i tak to nie przekona, a ci, > którzy mają odrobinę przyzwoitości chyba nie muszą tego słuchać. Wystarczy > streszczenie tego co najważniejsze. Słusznie! To jest żenujące. Nie bardzo sobie wyobrażam słuchanie reakcji ludzi w ostanich sekundach życia. Tak naprawdę to interesujące by było upublicznienie rozmowy obu braci przed katastrofą. W pewnym sensie tu się dopatruję metamorfozy tego który ocalał. > Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 19:01 alan.ski napisał: > tw.zenek napisał: > > > Naprawdę trzeba usłyszeć jak krzyczeli umierając? Tych, co wiedzą > lepiej > > (Salon24, Rydzyki, Maciary, Pospieszalskie) i tak to nie przekona, > a ci, > > którzy mają odrobinę przyzwoitości chyba nie muszą tego słuchać. > Wystarczy > > streszczenie tego co najważniejsze. > > > Słusznie! To jest żenujące. Nie bardzo sobie wyobrażam słuchanie > reakcji ludzi w ostanich sekundach życia. Tak naprawdę to > interesujące by było upublicznienie rozmowy obu braci przed > katastrofą. W pewnym sensie tu się dopatruję metamorfozy tego który > ocalał. to samo napisalam wyżej.. Jarek jest łagodny jak baranek bo boi się śmiertelnie, że dokopią się do tej rozmowy. A co do nagrania, to też uważam, że społeczeństwu należy się transkrypt a nie nagranie. Upublicznianie nagrania byłoby koszmarnym nadużyciem i pożywką dla tabloidów. Wystarczy by komisyjnie odsłuchano w ścisłym gronie (Rada Bezpieczeństwa) i potwierdzono zgodnośc treści przekazanej do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 20:07 I tak wlasnie mowi Tusk ze bedzie: w formie pisemnej. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ale właściwie, to po co ??? 25.05.10, 20:16 Chyba żartujesz albo osłabł ci mózg skoro widzisz jakąś metamorfozę. Nie daj się zwieść, chyba już jesteś duży czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Kopie upublicznione ????? farsy wyborczej cd. 25.05.10, 18:21 www.rp.pl/artykul/482731.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Wybitny "ekspert" lotniczy - Wildstein dał głos? 25.05.10, 18:25 On, to by dopiero Putinowi pokazał. Ho ho! "Lance do boku, szable w dłoń!" Odpowiedz Link Zgłoś
hdtvpolska było: Ląduj Dziadu 25.05.10, 18:23 11 kwietnia ustaliłem harmonogram ... Od tyłu: 20 czerwiec - wybory (pierwsza i ostatnia tura), 18 czerwiec - cisza przedwyborcza, 10 czerwiec - poblikacja stenogramów na żądanie opozycji (Lepper - Girtych), 09 czerwiec - J.Kaczyński wycofuje się na znak protestu z wyborów, 08 czerwiec - posiedzenie sejmowej komisji i zapoznanie opozycji ze stenogramami, 07 czerwiec - rząd kończy 2 tyg. badanie skrzynek, 31 maj - rząd otrzymuje materiały i je bada 14 dni = 2 tyg 10 kwietnia, godzina 8.30 - Ląduj Dziadu ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz. 25.05.10, 18:27 To nie jest uwaga polityczna, tylko czysto kalendarzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_aniol_saskiej_kepy Opublikowac wraz ze sciezka dzwiekowa! 25.05.10, 18:25 Skoncza sie spekulacje, manipulacje i falszywe hipotezy! Jesli mozliwe, to wskazac winnego tej katastrofy! Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Re: Opublikowac wraz ze sciezka dzwiekowa! 25.05.10, 19:01 Tu już dawno nie chodzi o przyczynę. Jest szansa rozegrać to po mistrzowsku, wystarczy nie ogłaszać stanu klęski żywiołowej (wtedy wybory musiałby się odbyć najmniej 90 dni po jej odwołaniu, a tu przecież czerwiec za pasem...). Mało tego, jeśli się okaże ze w przyczynieniu się do wypadku dużą (jeśli nie główną ) rolę miał Kaczyński, taka informacja na 3 dni przed wyborami pogrąży komitet pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:25 Ujawnienie treści czarnych skrzynek = czarny dzień dla Rydzyka, Pośpieszalskiego, Jarosława i PIS. Wyjdzie "szydło z worka". Ciekawe co też wymyślą, jaką nową teorię ? Pewnie: "zapisy zostały zmanipulowane w Moskwie"; i znów "ten ciemny naród wszystko kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Pospieszalski z Rydzykiem sie szczepią, jak psy... 25.05.10, 18:29 ale będzie ujadanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Ale z czego będą te zapisy? 25.05.10, 18:27 a) Z tego co przywiózł E. Klich? (bo może więcej nie dostaniemy?) b) Z kopii czarnych skrzynek, które to kopie wręczą Rosjanie. c) Z czarnych skrzynek, których nie dostaniemy do łapek. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
demaskator30 Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:31 o jakim my w ogóle poziomie szkolenia mówimy skoro w kokpicie siedzi sobie generał Błasik dowódca Sił Powietrznych (były pilot) i spokojnie sobie patrzy jak łamane są wszystkie minima dla samolotu ,lotniska i załogi , pytania czy była presja czy nie też są idiotyczne ....przeciez gdyby nie było na ich działaniie pozwolenia to taki generał powinien ich zdegradowac za taki igranie życiem ludzkim a on spokojnie sobie siedział w kabinie pilotów ...mniejmy nadziej tylko że nie za sterami bo jak czytam jak to wszystko było zorganizowane to nie zdziwiło by mnie nawet jak to generał w przypływie ułańskeij fantazji pokazuje młodym żolnierzą jak sie ląduje .... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:31 przede wszyskim wysłać ten materiał doktorowi rydzykowi (może swoim pracodawcom uwierzy (?)) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Tusk: Zapisy czarnych skrzynek będą upublicznione 25.05.10, 18:33 I bardzo dobrze:) Dosyć niedomówień. Czekamy na upublicznienie rozmowy Kaczyńskich z pokładu samolotu.Obecnie wszystko jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: Wybitny "ekspert" lotniczy - Wildstein dał gł 25.05.10, 18:49 A Ty co pokazałeś? Chyba tylko typową pisowską głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Wybory... 25.05.10, 19:01 Tu już dawno nie chodzi o przyczynę. Jest szansa rozegrać to po mistrzowsku, wystarczy nie ogłaszać stanu klęski żywiołowej (wtedy wybory musiałby się odbyć najmniej 90 dni po jej odwołaniu, a tu przecież czerwiec za pasem...). Mało tego, jeśli się okaże ze w przyczynieniu się do wypadku dużą (jeśli nie główną ) rolę miał Kaczyński, taka informacja na 3 dni przed wyborami pogrąży komitet pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Wybory... 25.05.10, 19:15 filipinski-wirus napisał: > Tu już dawno nie chodzi o przyczynę. Jest szansa rozegrać to po mistrzowsku, > wystarczy nie ogłaszać stanu klęski żywiołowej (wtedy wybory musiałby się > odbyć najmniej 90 dni po jej odwołaniu, a tu przecież czerwiec za pasem...). > Mało tego, jeśli się okaże ze w przyczynieniu się do wypadku dużą (jeśli nie > główną ) rolę miał Kaczyński, taka informacja na 3 dni przed wyborami pogrąży > komitet pisu. Mylisz się, tu chodzi o przyczynę...informacja, że powodem katastrofy i śmierci 96 osób była arogancja, brak wyobraźni i zwykłe nadużywanie urzędu przez Prezydenta to nie zagrywka polityczna wobec faktu, ze jego brat bliźniak, byc może również współodpowiedzialny za śmierc tylu ludzi, jest obecnie kandydatem na to samo stanowisko... Ale nie ma obawy, ojciec dyrektor jeszcze przetłumaczy swoim owieczkom że czarne skrzynki były podrobione przez Ruskich a głosy to Tusk z Palikotem nagrali. I ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś