john_coltrane 28.05.10, 14:21 Bełkot Wojcieszka, bełkot Sobolewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarco80 Nasza chora wspólnota 28.05.10, 19:58 Panie Przemysławie, dziękuję za mądre i odważne słowa. Mam tylko dwie uwagi : niesłusznie utożsamia Pan ogół Polaków z bohaterami filmu "Solidarni 2010". To jednak jest margines, tyle że bardzo głośny. A po drugie - to właśnie ludzie kultury i sztuki przez ostatnie 20 lat kreowali kościół na jedynego depozytariusza wartości narodowych i patriotycznych. Jak było o ojczyźnie, to z nieodłącznym Panem Bogiem w tle. Niestety , nie sprzyjało to budowaniu społeczeństwa obywatelskiego /cokolwiek by to znaczyło..../. Odpowiedz Link Zgłoś
uwr-02 Re: Nasza chora wspólnota 28.05.10, 20:04 Natomiast twoja wypowiedź to himalaje intelektu. Skończyła się taryfa ulgowa dla katotalibskiego oszołomstwa. No cóż, przynajmniej z wysokiego konia spadniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwr-02 Re: Nasza chora wspólnota 28.05.10, 20:08 Post skierowany do "john-coltrane". Żeby było jasne ! Odpowiedz Link Zgłoś
bobo791 Re: Nasza chora wspólnota 29.05.10, 01:10 z wypowiedzi Wojcieszka wynika raczej że nie tyle się skończyła co zaczęła Odpowiedz Link Zgłoś
uwr-02 Re: Nasza chora wspólnota 29.05.10, 10:19 Chyba jednak skończyła się, a mam na myśli ludzi którzy mają wpływ na kształtowanie opinii publicznej. Wypowiedzi Wajdy, Tokarczuk, Szumowskiej są dla mnie nowością i jaskółką zmian....... Odpowiedz Link Zgłoś
bobo791 Re: Nasza chora wspólnota 29.05.10, 15:26 no to obejrzyj sobie "Pokolenie" z 1954, albo "Lotną" 1958 i czy Wajda faktycznie odnalazł w sobie jakąś nowość.A co dwóch pozostałych to przecież zachodnioeuropejska lewica robiona głupio,bez sensu stricte koniunkturalistycznie(tamci w latach 60 tacy nie byli) Odpowiedz Link Zgłoś
net.darek71 Nasza chora wspólnota 29.05.10, 10:29 O jakim ogóle społeczeństwa mówi Wojcieszek? Mieszkam na wsi. Tu wszyscy byli zażenowani i zniesmaczeni tym cyrkiem żałobnym który odbywał się w Warszawie i innych miastach. Rzeczywiście żenada: nieopierzona , egzaltowana reżyserka i stary wyga - manipulator, skutecznie nas zahipnotyzowali. Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxx12 Panie Wojcieszek 29.05.10, 14:37 bądź se Pan jak ten lewak Moore, ale za własne pieniądze, a nie podatników. Odpowiedz Link Zgłoś