bogdan331 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 30.05.10, 23:21 Rydzyk:"Glemp to dla mnie mały fiut.Taki zabawny.No i nie jest oratorem bo pierdoli trzypotrzy." Odpowiedz Link Zgłoś
gonet12 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 30.05.10, 23:35 Ciekawe, gdzie - kiedy - i przed kim składał śluby kapłańskie zakonnik Rydzyk i jak to jest z tym ślubem posłuszeństwa kapłańskiego ? To gdzie tu problem ? Nie można tego "posłuszeństwa " wyegzekwować ? Odpowiedz Link Zgłoś
newira Re: Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 30.05.10, 23:58 gonet12 napisała: > Ciekawe, gdzie - kiedy - i przed kim składał śluby kapłańskie zakonnik Rydzyk > i jak to jest z tym ślubem posłuszeństwa kapłańskiego ? To gdzie tu problem > ? Nie można tego "posłuszeństwa " wyegzekwować ? o.Rydzyk zakonnik(nie ksiądz) nie podlega hierarchii kościelnej i odpowiada tylko przed prowincjałem, generałem zakonu i papieżem. Tylko te trzy osoby mogą coś od niego wyegzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Komorowski będzie gościł w Radiu Maryja?? 31.05.10, 00:25 W polityce nie ma rzeczy niemożliwych. Dzisiaj Komorowski był w Licheniu, a stąd już blisko do Rydzyka. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7952126,Wybory_2010__Kaczynski_u_Mielczarkow__Komorowski_w.html Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ojciec Rydzyk to nie jest problem. To jest 31.05.10, 01:54 ropiejący wrzód na ciele narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.nie.komorowski Prymas Glemp to duży problem 31.05.10, 03:48 Poważny problem! Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 31.05.10, 05:10 JAKI PROBLEM?TOĆ ,TO "ASCETYCZNY".SŁUGA PANA!A,ŻE DURNIE PŁACĄ?NIC TYLKO BRAĆ!(SĄ .JESZCZE LEPSZE I DROŻSZE FURY NIŻ MAYBACH) Odpowiedz Link Zgłoś
antek0611 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 31.05.10, 07:24 Każy czlowiek na etacie ma swego przełozonego,a na Rydzyka nie ma leszcza,robi co chce,wszedzie się wtrąca i nikt mu nie może nic zrobic.To naprawde mocy czlowiek i do tego ma tyle wspierająch grzeszników /ramoli/ Odpowiedz Link Zgłoś
antek0611 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 31.05.10, 07:30 Czy ojciec Rydzyk mając tyle waznych soraw do zrobienia ma jeszcze czas iść do kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski bp Glemp ma złe informacje 31.05.10, 15:36 > Ojciec Rydzyk jest w tej dziedzinie sprytny. Większość założonych > przez niego instytucji kryje się za osobowością prawną zgromadzenia > zakonnego. Kiedyś zapytałem go o status telewizji "Trwam". Dał mi > delikatnie do zrozumienia, że to nie jest dziedzina, którą miałbym > prawo się interesować - dodaje. Przecież właśnie TV Trwam to prywatna telewizja należąca do fundacji Lux Veritatis, która z kolei należy do obywateli T. Rydzyka i J. Króla. Do tej samej fundacji należy WSKSiM. Nie ma ona nic wspólnego z Kościołem, podobnie jak fundacja Nasza Przyszłość T. Rydzyka czy firmy Geotermia Toruń albo Bonum J. Króla. Tylko czy ksiądz ma prawo opluwać wszystkich w swojej prywatnej telewizji? Myślę, że władze kościelne również w tej sprawie mogłyby mieć coś do powiedzenia, również w kwestii posiadania przez księży tak znacznego majątku. Z przedsięwzięć oo. Rydzyka i Króla tylko RM nie jest ich prywatną własnością - w tym przypadku też władze kościelne mogłyby się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 03.07.10, 12:01 Cóż to za kościelne bzdety? Raz Glemp nie jest już prymasem dwa typowa ściema,by mydlić oczy katolikom.Miał dość czasu by załatwić problem tego kłamliwego radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.prymas Prymas Glemp to duży problem dla Polski 03.07.10, 13:13 Zawistny, wrogi wiernym prymas, ktory nie moze zniesc, ze w oczach Polakow jest nikim, a RM jest niezalezna polska instytucja, z ktora identyfikuja sie miliony Polakow. Wstyd dla prymasa! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka2010 Prymas Glemp: Radio Maryja to duży problem 03.07.10, 13:26 "W związku z wyborami na urząd Prezydenta RP i wyborami uzupełniającymi do Senatu RP informujemy, iż w okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny." (Art.76b,76c i 77 ustawy o wyborze Prezydenta RP z dnia 27 września 1990 roku, t.j. DZ.U. 2000 Nr 47 poz. 544 z późn. zm. i art. 85,86 i 87 ustawy z dnia 12 kwietnia 2001 r. Ordynacja wyborcza do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej - t.j. Dz. U. 2007 nr 190 poz. 1360 z późn. zm.) Odpowiedz Link Zgłoś
aazzali.ja exPrymas Glemp to duży problem 03.07.10, 23:34 o. Rydzyk Polakom sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś