pierwszywprawo 31.05.10, 13:34 "Ostry opór" to typowe kłamstwo wyborczej. Aktywiści byli szkoleni i zobowiązani do niestosowania przemocy. Znacznie lepszy (konkretniejszy) artykuł na WP: tinyurl.com/2esohfk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lungompa Re: Henning Mankell na statku z pomocą dla Gazy 31.05.10, 13:53 To co z tego, ze byli szkoleni ? To wcale nie oznacza, ze zachowywali sie pokojowo. A poza tym dlaczego tych 16 zabitych to Turcy ? Jesli ktos nie rozumie slowa BLOKADA to sam sie naraza na konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: Henning Mankell na statku z pomocą dla Gazy 31.05.10, 14:01 To były wody międzynarodowe, więc nie ma mowy o jakimś łamaniu blokady (arbitralnie ustanowionej przez jedno państwo przeciwko swoim arabskim mieszkańcom). A nawet jeśliby złamaliby blokadę (której nie złamali), to czy karą za to powinna być śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis To "pokojowi aktywisci" najpierw zaatakowali?! 31.05.10, 14:56 to skandal, ze komandosi izraelscy sie bronili! Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: To "pokojowi aktywisci" najpierw zaatakowali? 31.05.10, 15:45 1zorro-bis napisał: > to skandal, ze komandosi izraelscy sie bronili! kto do nich strzelal ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: To "pokojowi aktywisci" najpierw zaatakowali? 02.06.10, 04:58 1zorro-bis napisał: > to skandal, ze komandosi izraelscy sie bronili! 'BRONILI SIE"? tzn.dzialacze pokojowi przy pomocy helikopterow i szybkich lodzi,wdarli sie na poklady izraelskich okretow? Co za perfidia i w dodatku w nocy, a wszystkim glosili,ze jada z pomoca do Gazy,jestem oburzona. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Sa bardzo rozne formy antysemityzmu 31.05.10, 15:09 Jedna z jego odmian jest wspieranie wszelkimi sposobami terroryzmu arabskiego i fanatyczne wypisywanie roznych bzdur na temat praw palestynczykow.Paradoksalnie ten rodzaj antysemityzmu wspierany jest przez lewakow zydowskich, ktorym marzy sie druga ziemia obiecana gdzies na obszarach dawnych kresow Rzeczpospolitej.Zaleta teakiej drugiej ziemi obiecanej jest w oczach bezboznych lewakow to, ze nie trzeba sie bedzie o nia z nikim bic. Odpowiedz Link Zgłoś
marr3396 Re: Sa bardzo rozne formy antysemityzmu 01.06.10, 00:09 grisza14 napisał: > Jedna z jego odmian jest wspieranie wszelkimi sposobami terroryzmu > arabskiego i fanatyczne wypisywanie roznych bzdur na temat praw > palestynczykow.Paradoksalnie ten rodzaj antysemityzmu wspierany jest > przez lewakow zydowskich, ktorym marzy sie druga ziemia obiecana > gdzies na obszarach dawnych kresow Rzeczpospolitej.Zaleta teakiej > drugiej ziemi obiecanej jest w oczach bezboznych lewakow to, ze nie > trzeba sie bedzie o nia z nikim bic. Na zatrzymanych statkach sa i Zydzi, i Izraelczycy. Jednym z nich jest Dror Feiler, mieszkajacy w Szwecji Izraelczyk, podobno byly komandos armii izraelskiej, wszechstronny artysta, znany lewak i sympatyk propalestynski. Wslawil sie kilka lat temu w Sztokholmie instalacja, ktora pokazywala lodeczke z podobizna jednej z samobojczyn palestynskich plywajaca (lodeczke) po symbolicznym morzu krwi. Pamietajac o tym nie dziwi "Swedish connection", czyli obecnosc Henninga Mankella na jednym ze statkow. Swoja droga ciekawe, co zrobia Izraelczycy z Feilerem. Jesli ma podwojne obywatelstwo, to chyba dlugo z pierdla nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Sa bardzo rozne formy antysemityzmu 02.06.10, 05:01 grisza14 napisał: > Jedna z jego odmian jest wspieranie wszelkimi sposobami terroryzmu > arabskiego i fanatyczne wypisywanie roznych bzdur na temat praw > palestynczykow.Paradoksalnie ten rodzaj antysemityzmu wspierany jest > przez lewakow zydowskich, ktorym marzy sie druga ziemia obiecana > gdzies na obszarach dawnych kresow Rzeczpospolitej.Zaleta teakiej > drugiej ziemi obiecanej jest w oczach bezboznych lewakow to, ze nie > trzeba sie bedzie o nia z nikim bic. prosze merytorycznie napisac na temat tych 'bzdur" i je zacytowac, w przeciwnym razie wychodzisz na idiote Odpowiedz Link Zgłoś
marr3396 Mankell i inni "Szwedzi" 01.06.10, 00:11 Na zatrzymanych statkach sa i Zydzi, i Izraelczycy. Jednym z nich jest Dror Feiler, mieszkajacy w Szwecji Izraelczyk, podobno byly komandos armii izraelskiej, wszechstronny artysta, znany lewak i sympatyk propalestynski. Wslawil sie kilka lat temu w Sztokholmie instalacja, ktora pokazywala lodeczke z podobizna jednej z samobojczyn palestynskich plywajaca (lodeczke) po symbolicznym morzu krwi. Pamietajac o tym nie dziwi "Swedish connection", czyli obecnosc Henninga Mankella na jednym ze statkow. Mankell zawsze lewicowal i lewakowal. Swoja droga ciekawe, co zrobia Izraelczycy z Feilerem. Jesli ma podwojne obywatelstwo, to chyba dlugo z pierdla nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marr3396 Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. 01.06.10, 17:20 asiazlasu napisała: > www.israel-stop.com/ro Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. 01.06.10, 17:57 marr3396 napisał: > asiazlasu napisała: > > > www.israel-stop.com/ro > > Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. absolutnie nie, nie znajdziesz drugiej takiej jak ja : antyrasistka totalna. Nic nie mam do zadnej nacji ze z urodzenia taka czy owaka. Gdyby tak mozna bylo poszatkowac ludzi, ze ten to zlodziej, tamten terrorysta czy brudas, to zycie byloby ooo niebo latwiejsze. Ale tak nie jest. Za to idiotow jest masa wszedzie, mogli by sie o palme bic. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. 01.06.10, 17:58 I jeszcze jedno : gdy patrze na te mapy to przypomina mi sie historia Polski z rozbiorami i z wielokrotnie ponawianymi zapedami aby ja z map wymazac. Tobie nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. 02.06.10, 05:07 asiazlasu napisała: > marr3396 napisał: > > > asiazlasu napisała: > > > > > www.israel-stop.com/ro > > > > Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. > > > absolutnie nie, nie znajdziesz drugiej takiej jak ja : antyrasistka > totalna. Nic nie mam do zadnej nacji ze z urodzenia taka czy owaka. > Gdyby tak mozna bylo poszatkowac ludzi, ze ten to zlodziej, tamten > terrorysta czy brudas, to zycie byloby ooo niebo latwiejsze. Ale tak > nie jest. Za to idiotow jest masa wszedzie, mogli by sie o palme bic. >tzn. Niemcy to dobroduszny narod, gdyby nie tych kilku nazistow,a to ze wymordowali kilkadziesiat milionow ludzi w Europie, to tylko przypadek? itd.Mylisz sie,ale to przywilej naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: Antysemici wszystkich krajow, laczcie sie. 02.06.10, 10:31 to nie argument, twoja odpowiedz. Jedno powiem : Niemiec nie rowna sie faszysta. Gdy sie nie jest rasista tak jak ja(wiem wiem rzadki w Polsce fenomen) to sie rozumuje w sposob nastepujacy : aktualny rzad Izraela prowadzi od lat strajnie prawicowa polityke (faszystowska powiedzmy sobie prawde - zagladnac do CV Menahema Begina np) i terroryzm panstwowy ktorego absolutnie nie popieram. Lecz nie uwazam ze wszyscy zydzi sa ekstremalistami, ze sa nizsza rasa, ze trzeba ich wytrzebic do ostatniego. Gdy spotykam ludzi o pochodzeniu zydowskim nie mam uprzedzen. Bo nie mam powodu nienawidzic kogos ktory urodzil sie tam czy tu czy gdzie indziej. staralam sie wytlumaczyc jasno..., w kazdym razie dzieci to rozumieja Odpowiedz Link Zgłoś