cynglisciplujajademnienawisci eSBecy dostają małpiego rozumu 08.06.10, 11:08 Psychoza strachu w postsowieckich kręgach salonowo-liberalno-platformowych "Nastrój panujący dziś w kręgach liberalno-platformowych przypomina do złudzenia psychozę strachu" — pisze ks. prof. Bajda — "jaka opanowała komunistów w roku 1980, kiedy okazało się, że 'lud pracujący miast i wsi' nie kłania się już Leninowi, lecz czuje się zjednoczony wokół Chrystusa i Madonny Częstochowskiej oraz widzialnej Głowy Kościoła katolickiego, czyli Papieża. Komuniści musieli wówczas przeżyć trwogę duchową, skoro niezafałszowany głos sumienia mówił im, że nie są prawowitymi władcami Polski i rządzą jedynie jako banda zbirów nasłanych przez 'przewodnią siłę rewolucyjną', czyli Armię Czerwoną." Teraz także bolszewiccy wyrobnicy medialni pod kierunkiem głównego trockistowskiego demagoga III RP zaostrzają propagandową walkę z polskością i polskim patriotyzmem — zgodnie ze słowami Stalina, że walka klas się zaostrza w miarę postępu rewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 11:19 Chłopców z zapałkami pamiętamy z palenia kukły prezydenta Wałęsy, a palili ją bracia Kaczyńscy i ta hołota z PC, Dziś po swojemu sugeruje, że to kloś inny (KLD), hipokryta. Czy chcecie takiego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 14:53 Nie, nie chcemy - żegnamy go słynnym staropolskim i patriotycznym "spieprzaj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
pozdrowienia_z_peruu To nawet Cuchnący nie chciał pisać i tego dekla 08.06.10, 11:34 musieli wynająć? Widać Kaczor prawdę powiedział, że nawet ostatni cyngiel Szechtera nie był w stanie `dać odpór'... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Szkoda ze nie tak jak u Andersena... 08.06.10, 12:08 Szkoda ze nie tak jak u Andersena, jednak z mala zmiana. Teraz Kaczynskiemu ciezko bylo by zamarznac, mogl sie jednak utopic. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Poważne państwo 08.06.10, 12:10 Na takie podobno zasłużyliśmy jako naród. Mieliśmy już próbkę tego "poważnego państwa" za rządów PiS-u. Natchniony Ziobro pod rękę z Kaczmarkiem (do czasu), nawiedzony Macierewicz, totalna ... gospodyni domowa (chciałem napisać coś innego)jako minister spraw zagranicznych, do tego premier i rząd dający wyłączność TV Trwam. Wicepremierzy - no sami pamiętacie, co to były za osobistości, a jeszcze młodzi faszyści jako pomniejsi ministrowie. Prezydent chory na żołądek, żeby rozwalić trójkąt weimarski i tek dalej i tym podobnie. To faktycznie było "poważne państwo". Jak nie mogli znaleźć prawdziwej afery, to sami tworzyli warunki do jej powstania i mieli "sukcesa". Cudowne rozmnożenie kartofli. W cholerę z takim "poważnym państwem"! Nie kocham PO, ale przynajmniej nie są podobni do kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 12:13 Skoro tak wybitny cyngiel twierdzi, że Kaczyński się nia zminił, to ja sie bardzo cieszę, ze projekt IV RP jest nadal aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdef.7 Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 12:30 Najprawdopodobie tym chłopcem z zapałkami był jego braciszek Lechu,który bawił się dotąd ogniem, aż sam się spalił.Szkoda tylko że przy tej zabawie pozbawił życia tylu mądrych i wielkich ludzi. Ta zabawa ze skutkiem z pod Smoleńska jest nie do wybaczenia przez wiele pokoleń Polaków.Po latach historia to ujwni.I wtedy młode pokolenia zdadzą sobie sprawę z zakłmania i małości ówczesnego "prezydenta"Szkoda tylko że teraz nikt nie mówi o tym wprost czyja to wina.Do dzis nie mogę się pogodzić z tym wielkim szoł pogrzebowym i wywyższaniem osoby P L.Kaczyńskiego jakim to był zacnym prezydentem.A ja twierdzę że był to najgorszy prezydent w całej historii naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dorzbi Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 12:34 Jest szansa aby zwolennicy i przeciwnicy PIS-u zawarli kompromis.Postawmy na Kaczyńskiego.Polska wizerunkowo straci,jednak po poprzedniku nie będzie dużo gorzej.Natomiast osiągniemy ważny efekt ostateczny:kolejna dawka wirusa PIS-u może nas na długo wyleczyć.Wielu z nas potrzebuje tej kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 12:37 fachowiec od biale jest czarne, tfu-rca IV rp, mierweszy spiewak humnu narodowego, nie wytrzymal parcia na szkolo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parch_jabloni Dlaczego Tuska nie było na cmentarzu polskich 08.06.10, 12:50 oficerów w Katyniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gudek83 mazowieckiemu odbiło; to co ma robic opzycja? 08.06.10, 13:41 Mazowiecki nie jest poważnym dziennikarzem, najwyżej jakąś zabłąkaną tubą propagandową ( choć na tym portalu znalazł swoje miejsce). Widocznie Mazowiecki i reszta, uważają, że jeśli Kaczyński dokonuje zmiany wizerunkowej, to nagle stanie się jakimś ślicznym pluszowym misiem z wielgaśnym serduchem, że powinien oddać pokłon dziękczynny Tuskowi. Rozumiem takie myślenie, ale wśród 6 letnich dzieciaków, a nie dziennikarzy.... Czy rolą opozycji w DEMOKRATYCZNYM kraju jest mniej lub bardziej konstruktywna krytyka poczynań rządu. Oczekiwanie od prezesa największej partii opozycyjnej, w dodatku tuż przed świętem demokracji, jakim są wybory, by siedział cicho, w przypadku ewidentnych zaniechań rządu, to koszmarne nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Rostowski z zapałkami 08.06.10, 13:53 "Państwo polskie musi być na poważnie, ono nam jest potrzebne. I to nie może być zabawa chłopców z zapałkami, ta już się w jednej sprawie bardzo źle skończyła, tylko to ma być poważne państwo" - rugał rząd i premiera Jarosław Kaczyński wśród powodzian. Wrócił stary, dobrze znany Jarosław Kaczyński. Wracają także dobrze znani komuniści oraz agentura. Po co ciąć wydatki na komunistyczne organizację takie OHP - sprawdźcie sami ten syf dalej istnieje. Po co walczyć z dziurą budżetową - lepiej zmienić jej definicję. To wszystko można robić bezkarnie bo dziennikarze zamiast być dziennikarzami są cynglami. Kuglarze z czerskiej odgrywają role tych co to strzegą nas przed złem jak w tym przypadku, a z drugiej strony zawzięcie całują po dupie - Tusku musisz - technokratę który jest przeciwieństwem normalnego polityka. Zamiast robić swoje - realizować program wyborczy PO - powywalał porządnych ludzi i zostawił kuglarzy. Czerska od razu pojęła że należy spotkać przypadkiem 5 razy dzienne i zapytać o co się tylko półgłówka bez okularów bądź z okularami. W taki sposób istnieje prawdziwa polityka ekonomiczna której jakoś nikt nie kwapi się w GW opisać i ta opisywana. O zapałkach, o ZOMO, o celebrytach z TVN którzy czują lęk na widok obcego samochodu - tyle złego Kaczyński zrobił. Na koniec wystawili do wyborów mało bystrego Bronka - ale moim zdaniem nie mieli wyjścia - bo taka jest teraz cała "elita" PO. Będzie miernie i wiernie wobec Donaldu no i GW zapoda PR także miernie ale zawsze wiernie - jak w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 08.06.10, 15:43 Państwo będzie poważne jeżeli obywatele są poważni, a Ty nie jesteś. Jeżeli mnie nie przeprosisz na łamach GW (3 strona) za to co wczoraj napisałeś o mnie to spotkamy się w sądzie, daje Ci 24 godziny. Nie żartuje!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 08.06.10, 15:51 henryk-sikora napisał: > Państwo będzie poważne jeżeli obywatele są poważni, a Ty nie jesteś. > Jeżeli mnie nie przeprosisz na łamach GW (3 strona) za to co wczoraj > napisałeś o mnie to spotkamy się w sądzie, daje Ci 24 godziny. Nie > żartuje!!!!!!!! Tak się nie robi, panie Henryku. Kibicuję panu często, chociaż nie ze wszystkim się zgadzam, ale nie warto nosić urazy osobistej. Tu przecież dość często wszyscy wyzywają wszystkich, jest to jakiś sposób na odreagowanie codziennego stresu. Nawet ja - pisujący z rzadka i dość mało agresywnie - spotykam się z wyzwiskami różnego poziomu. A zaperzać się nie warto. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "outsider44" 08.06.10, 15:59 No to proszę sobie przeczytać co ten barak wczoraj napisał: Autor: barakkobamaa 07.06.10, 20:13 Sikora bardzo by chciał stać tam gdzie stało ZOMO. Ale faktycznie stoi tam gdzie stał Adolf Eichmann. To jest właśnie mentalność obsługi kory gazowej ... Mam skulić uszy po sobie i pozwolic się oblewać takimi pomyjami? Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Re: odpowiedź dla "outsider44" 08.06.10, 16:14 Faktycznie - jestem niemile zaskoczony. Uważałem Bar.. za przeciwnika politycznego, ale na pewnym poziomie intelektu i kultury. Przecież możemy się diaqmetralnie różnić w pogladach bez obrażania się nawzajem. Nie potrafię powiedzieć, czy warto to ciągnąć - przecież, jeżeli sam nie ma takiej potrzeby - nie przeprosi. Wtedy zrówna się niestety z tymi, z którymi nie warto nawet polemizować. Zdaje się, że nie ma swojej wizytówki, więc i tak zginie w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "outsider44" 08.06.10, 16:32 Inteligentny to ten barak jest, wiec tym bardziej można oczekiwać od niego zachowania pewnych granic, których przekraczac nie wolno, a on je przekracza niemal codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa Re: odpowiedź dla "outsider44" 08.06.10, 16:34 sikora i ty outsider44 możecie mnie w dupe pocałować głupie dupki. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 08.06.10, 16:37 Pokazujesz całą swoją klase, czyli zupelne dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 08.06.10, 17:26 Ja już tobie nie odpowiadam. tobie - z małej litery pisze celowo. Wylazła z ciebie mentalność strażnika nazistowskiego obozu zagłady. Kogoś takiego jak ty należy wykluczyć z kręgu ludzi cywilizowanych bez względu na to jak się rozumie cywilizację. Twierdzisz że ludzi którzy np. skończyli 50 lat należy pozbawić praw ? Stoisz tam gdzie stał Adolf Eichmann. Jesteś neonazistą ! Odpowiedz Link Zgłoś
barakkoobamaa Jezu, ludzie, co ja wypisuje, odbija mi!!!!!!!!! 08.06.10, 21:05 Przepraszam Pana Henryka za te wszystkie kalumnie, mam nadzieję, że mi Pan wybaczy. Pan wie, że jestem chorym czlowiekiem i cierpie na schizofrenie. Przepraszam wszystkich internautów za to, że zaśmiecam swoją parszywą osobą to zacne forum GW, najlepszego polskiego dziennika opiniotwórczego. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Barakkobamaa - niecyngiel 08.06.10, 16:38 Może on faktycznie pracował albo współpracował kiedyś z GW i teraz z jakiś powodów nienawiść go ciśnie? Może zresztą i pisze do dziś w "Naszym Dzienniku" czy czymś takim, w czym piszą brońbożeniecyngle.Przecież wielki prawicowiec Richard (nie żaden Ryszard - widziałem jego dowód) Czarniecki zgłaszał się niegdyś do SLD, tylko od razu chciał być we władzach - jak go wyśmiali, to się obraził. A Kaczyński mówiąc o zabawach chłopców z zapałkami miał przecież na myśli swoich chłopaków - Macierewicza i Ziobrę. Jednen z powodów ideolo rozpieprzył przy okazji cały wywiad, drugi robił głupotę za głupotą, inna rzecz, że mam tu rodzinne porachunki, bo czepił się między innymi mojego kuzyna - więc tu mogę być nieobiektywny. Chłopaki bawią się zapałkami, a braki nadrabiają tupetem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: chyba skończę z prenumeratą GW 08.06.10, 18:08 Jeśli będzie puszczać takie syfy. Jarkacz jest przywódcą opozycji więc korzysta z prawa do krytyki rządu. Ja rozumiem, że p. Mazowiecki uważa, że rządowi nie należy przeszkadzać a media powinny patrzeć na ręce opozycji, no ale to nie jest demokracja. Jak rozumiem gdy jesienią 2008 Tusk porównał PiS i SLD do szabrowników to było O.K. Jeżeli Kaczyński zarzuca rządowi nieodpowiedzialność to uczciwy publicysta przeprowadził analizę działań rządu w walce z powodzią, zastanowiłby się czy pewnych sytuacji można było uniknąć, kto zawalił i czy państwo działa sprawnie. Ale nie niezalezny publicysta MAzowiecki. On już wie - rząd jest wspaniały a Kaczyński jątrzy. No i oczywiście wcale się nie zmienił, bo gdyby się zmienił toby nie atakował rządu. A swoją drogą czy kiedykolwiek JArkacz powiedział, że się zmienił? Jeśli GW chce obrzydzić Jarkacza to boję się, że efekt będzie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Kaczyński z zapałkami 08.06.10, 19:48 jeden chlopiec podpalil ,a drugi zwala na konkurenta .taka jest moralnosc kaczynskich z partyjnego rodu rajmunda . Odpowiedz Link Zgłoś
tuskolini.benito Tłuk zawsze był głupi. Piłeczka itp... 08.06.10, 20:42 a teraz ma coś na rękach... Odpowiedz Link Zgłoś