tadekok 12.06.10, 22:01 "Ta istota" to pokolenie 26 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idonea Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 12.06.10, 22:04 I moje podatki idą na takie zabawy. Po historii z Farfałem myślało się, że będzie lepiej - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek o, świetny przykład 12.06.10, 23:05 ... na to, że jedni dojrzewają i nabierają rozumu na starość, inni - inaczej, jakoś... a, jesli chodzi o tytuł i zdjęcie - zaspokaja, jak najbardziej, gusta typowego czytelnika GW, rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Całe szczęście że to "Naszość", bo gdyby tak PO 13.06.10, 12:16 Całe szczęście że to "Naszość", bo gdy PO idzie po "swoje" do spółek wówczas w gazetach nie ma co czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jest tylko "zapominacie" o tych artykułach. 13.06.10, 12:41 Tyle, że artykuł nie jest o "marszu po swoje" ale o zakłamaniu młodzieżowych kadr PiSu. To są następcy i wychowankowie Kurskiego, na pokaz głośna ideowość i pryncypialność. Po cichu totalny brak kręgosłupa moralnego i gotowość na każde świństwo byle się dopchać do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: Jest tylko "zapominacie" o tych artykułach. 13.06.10, 14:31 Odpowiedz Link Zgłoś
baaku A twoje gusta co by sapokoiło? 13.06.10, 12:27 Pewnie zdjęcie Donka w tej pozycji zadowoliłoby twoje gusta, co? Odpowiedz Link Zgłoś
baaku A twoje gusta co by zaspokoiło? 13.06.10, 12:29 Pewnie zdjęcie Donka w tej pozycji zadowoliłoby twoje gusta, co? Odpowiedz Link Zgłoś
t154 Re: o, świetny przykład 13.06.10, 13:15 "zaspokaja, jak najbardziej, gusta typowego czytelnika GW, rewelka!" Czyli i Ciebie :). Czytasz, pisujesz na forum :) cóż za dawka schizofrenii:) Odpowiedz Link Zgłoś
kris1.a Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 12.06.10, 23:24 Oto przepis na dobrą robotę, Rób koło siebie dużo hałasu i nieważne kompetencje, w końcu ktoś cię zauważy i stołeczek gotowy, nieważne że wcześniej głosiło się dookoła z pomocą TV kamer jakieś poglądy, Pogląd zawsze można zmienić jak za tą zmianą stoi kasa, Takie zawsze były i są nadal tzw. Elyty Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Brawo PiS! 13.06.10, 00:27 Brawo pan Rdesiński i jego ukochany przywódca Kaczyński! I wy śmiecie nami rządzić????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Brawo GWno! 13.06.10, 02:55 Wiadomo, cała prawica to psychopaci, w kaftany ich. Wujek Stalin byłby dumny ze swych duchowych spadkobierców. (Wiem, wiem, waszym tru guru jest Trocki) Odpowiedz Link Zgłoś
pp.ptr Re: Brawo GWno! 13.06.10, 07:43 Wygląda na to, że Che Guevara jest też teraz guru Naszości. W końcu w Radio Merkury mamy piękny sojusz Naszości z poskomuną. Czy hasło "Naszość: nasz cel - głupota" nadal obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Brawo GWno! 13.06.10, 13:21 Jaka prawica to swietojebliwi narodowi bolszewicy. Kwintesencja catholicus homsovieticus w najczystszej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Brawo GWno! 13.06.10, 13:22 Jaka prawica to swietojebliwi narodowi bolszewicy. Kwintesencja catholicus homosovieticus w najczystszej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Lewarku odpierwistkuj się od guru skoro nie znasz 13.06.10, 14:30 się na tym kim jest guru a co do świrów, to przecież nie jest winą przeciwników prawicowych ekstremistów to że u nich świrów jak mrówków. I do tego jeszcze uprawiają goebbelsowską propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 03:28 to tylko jaskrawszy przyklad wojny gangow,nie daje swojego glosu na padline i myssle ze zbliza sie dzien w ktorym do wyborow pojdzie tylko ich rodzina i oni sami a normalni wyborcy oleja ich cieplym moczem,to zreszta tez nie zrobi wrazenia na partyjnych karierowiczach,pluj swini w oko a ona deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
restar Re: Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 06:57 "zbliza sie dzien w ktorym do wyborow pojdzie tylko ich rodzina i oni sami a normalni wyborcy oleja ich cieplym moczem," I kogo ty straszysz ??? Myślisz, że Twój piszczący głosik ma jakieś znaczenie ??? Jeśli nie pójdziesz na wybory to bez Ciebie też się odbędą i będą ważne a Ty nie głosując na nikogo tylko popierasz krzykaczy i nieudaczników którzy dorwali się do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Re: Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 08:12 restar napisał: > Jeśli nie pójdziesz na wybory to bez Ciebie też się odbędą i będą ważne a Ty ni > e > głosując na nikogo tylko popierasz krzykaczy i nieudaczników którzy dorwali się > do koryta. --------------------------------------------------------------------- A niby na kogo trzeba zagłosować, aby nie poprzeć jak to stwierdziłeś krzykaczy i nieudaczników. Własną rubrykę stworzyć i zagłosować na siebie? Takie twoje mlaskanie. Jak nie wiesz co pisać to pisz niewyraźnie? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 08:35 Ten człowiek został wybrany po to, aby to radio roz.... . To nie jest facet, który potrafi cokolwiek stworzyć, zbudować, naprawić. To nie jest jednostka konstruktywna. Z fragmentów przesłuchania wynika, że nie ma nawet podstawowej wiedzy, koniecznej do sprawowania takiej funkcji. Zastanawia mnie też jaka uczelnia wydała mu dyplom dziennikarza, bo dysponuje tak małym zasobem słów, jakby był absolwentem najsłabszej zawodówki. Sądzę tak z fragmentów jego "twórczości " zamieszczonych w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
tadekok Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 09:27 "Ta istota" to twarz IV RP o.dr Tadeusz Dyrektor Rydzyk prezes PiS Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek "fotel cudem śmierdzieć" 13.06.10, 11:03 - jakby to opowiadanie oczyścic z ploteczek, domysłów, teorii spiskowych, niedopowiedzeń. ponociów ("w poznańskim PiS szaleją teorie, jak Rdesiński...", "Szmajs z podciętymi skrzydłami ponoć nadal nie może...") - byłby z tego fajny reportaż Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Media publiczne ala PiS... 13.06.10, 11:52 Obsadzanie stanowisk kierowniczych w mediach publicznych przez bojówkarzy PiSowskich dowodzi bardzo krótkiej ławki personalnej tej "formacji". To tak, jakby przedszkolaka mianować dyrektorem departamentu żłobków i przedszkoli w ministerstwie. Oczywiście, pan Rdesiński zrobił biznes swojego życia. Przecież lada moment wyleci na zbity pysk, ale weźmie stosowną odprawę. Bo jest klasycznym, załganym hipokrytą PiSowskim, który będzie lamentował o spadku wpływów w firmie, ale okradnie ją pierwszy, biorąc odprawę. Ale kiedy już wyląduje na tym bruku, będzie miał tak zafajdane CV, że "Ichszość" może z czystym sumieniem tego koniunkturalistę kopnąć w zadek. Chyba, że ta cała otoczka walki z "establiszmentem" to pic na wodę, jak cała "prawa" Polska. Mocne w gębie, pięściach i nogach do kopania, ale całkowicie pozbawiona mózgów. PiSowski cud ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Media publiczne ala PiS... 13.06.10, 12:21 Byl juz taki jeden przykład z LPR - Piotr Farfał. Podpisał taką umowę z Rydzykiem że gdyby tego nie odkręcili archiwa TVP byłyby dla Rydzyka za darmo. I zrujnował publiczne media. Powinien za te numery siedziec ale na pewno mu sie upiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_zapracowany Wibrator w akcji 13.06.10, 12:03 W sumie da się zauważyc jak zwolennicy PO mają upodobanie do tłumaczenia sobie kwestii polityczno społecznych przy pomocy wibratorów, penisów, odbytu itd. Nawet zwolenników PISu nazywają: pisuarami, pisdzielcami, pisiorami itd. Ciekawe skąd są te upodobania analne. Ale jak ich Palikot i reszta pakują w du.pe i się młodzież cieszy to wiele to tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Typowe nieuctwo zwolennika PiSu 13.06.10, 12:59 Proponuje byś się najpierw zapoznał JAKIM narządem korzysta się z pisuaru i CO to jest pisuar, a potem jakiego narządu dotyczy nazwa "analne". Bo z postu wynika, że takie skojarzenia tzn. analne - są jedynie w twoim umyśle, a nie wśród tych co przekręcają nazwę PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_zapracowany Re: Typowe nieuctwo zwolennika PiSu 13.06.10, 14:08 Przepraszam nie chciałem obruszyc zwolennika PO. Nie kwestionuję waszej wiedzy o analu i wibratorach. Faktycznie w tej kwesti, jak piszesz, mam braki w nauce. Wibrator i anal są mi obce:)Całe szczęście jest PO więc mogę byc spokojny zawsze ktoś sprostuje czym jest, a czym nie jest anal i wibrator. Pozostaje mi życzyc dobrej zabawy zwolennikom PO. Wibratory w łapy i na Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Piszesz by pisać? 13.06.10, 14:33 Tzn piszesz o czymś o czym nie masz bladego pojęcia? W dodatku masz kłopoty z czytaniem. NIE pisałem o wibratorach i "analu", a o przymiotniku "analny" i przyrządzie zwanym pisuarem. To twoje myśli kręcą się wokół "analu" i wibratora. Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: do prawdziwiezapracowanego... 13.06.10, 23:07 Twoj post jest nie na temat, natomiast zdradza, ze za nim kryje sie czlowiek sfrustrowany i nic dziwnego gdyz niewatpliwie jestes zapracowanym bojowkarzem pisu i wielkim zwolennikiem Jaroslawa Patrioty Przynoszacego Polsce Nieszczescie. Napij sie wywaru z ziol i nie idz na wybory.... Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 12:04 Komu pomaga Kwaśniewski? Krótka retrospekcja – rok 1991, czas ujawnienia afery FOZZ. Aferę odkrywa 38 letni pracownik kontroli skarbowej Michał Falzmann, wkrótce zostaje kontrolerem NIK gdzie kontynuuje pracę nad tym tematem. W licznych notatkach służbowych wykazuje nieprawidłowości w obsłudze zadłużenia zagranicznego oraz osoby biorące udział w aferze – padają nazwiska prominentnych działaczy b. PZPR, oficerów SB oraz urzędników (m.in. Balcerowicza, Misiąga i Kawalca). Straty budżetu państwa sięgają miliardów dolarów. Falzmann spotyka się z licznymi groźbami ("umrzesz w dowolnie wybranym przez nas momencie"), jego działania próbują także blokować jego przełożeni z NIK – szef Falzmanna, Anatol Lawina, w końcu odsuwa go od sprawy (decyzję cofa prezes NIK, Walerian Pańko). Na marginesie warto zauważyć, że A.Lawina jeszcze raz "wraca do gry" w roku 2001 gdy tuż przed wyborami bierze udział w kampanii anty-kaczyńskiej. 18 lipca 1991 Falzmann umiera "na serce" mimo, że nigdy nie stwierdzono u niego najmniejszych problemów kardiologicznych. Niespełna 3 miesiące później (7.10.91) ginie "w wypadku" samochodowym prezes NIK – Walerian Pańko. Dzień później miał przedstawić Sejmowi wnioski ze śledztwa Falzmanna. Służbowa Lancia po zdarzeniu wygląda tak, jakby ktoś urwał tylną połowę auta (tam siedział prezes), przód prawie bez uszkodzeń - siedzący tam kierowca oraz żona prezesa zeznają, że w tylnej części samochodu doszło do eksplozji. Oficjalnie stwierdzono, że winnym jest kierowca prezesa, który… doprowadził do czołowego zderzenia z innym autem co było wyłączną przyczyną tragedii. Na miejsce wypadku jako pierwsi przybywają dwaj policjanci, którzy dokładnie opisują w swym raporcie to, co zobaczyli. Wkrótce potem "jadą na ryby" i toną. Ich raport znika. Odpowiedz Link Zgłoś
peet1906 Re: Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 12:28 Koles... a moze jeszcze dodaj te informacje: "... 15 marca 2001 roku na procesie FOZZ zeznawał w charakterze świadka Grzegorz Wójtowicz, członek Rady Polityki Pieniężnej. W szczegółowej relacji z procesu "Rzepa" pominęła milczeniem ważny wątek z zeznań byłego szefa NBP. Wójtowicz ujawnił, że w 1991 roku Wojciech Włodarczyk i Adam Glapiński, politycy Porozumienia Centrum ściśle związani z braćmi Kaczyńskimi, naciskali na powołanie Grzegorza Ż., głównego podejrzanego w aferze FOZZ, na wiceprezesa Narodowego Banku Polskiego. Miało to miejsce już po odwołaniu Grzegorza Ż. z funkcji dyrektora FOZZ. Ten passus z zeznań świadka Grzegorza Wójtowicza zasługiwał niewątpliwie na przytoczenie, gdyż pośrednio uwiarygodniał przynajmniej niektóre informacje zawarte w głośnej ostatnio książce Jakuba Kopcia i Cliffa Pineiro pt. "Po drugiej stronie lustracji". Pineiro, niegdyś blisko zakolegowany z politykami PC, uparcie twierdzi, że przekazał Kaczorom co najmniej kilkaset tysięcy dolarów wyprowadzonych przez Grzegorza Ż. z FOZZ. Lech Kaczyński idzie w zaparte i publicznie zapewnia, że zarówno on, jak i jego brat bliźniak nie mieli nic wspólnego z przekrętami w FOZZ. Telewizja publiczna i redakcje wszystkich gazet (z wyjątkiem "NIE" i "Trybuny") zbyły milczeniem rewelacje podane w książce Kopcia i Pineiry, uznając je za mało wiarygodne. Tymczasem w świetle zeznań Wójtowicza nie ulega żadnej wątpliwości, że Grzegorz Ż. był szykowany na wiceprezesa banku centralnego przez bliskich Kaczorom polityków PC. A przecież na tego rodzaju stanowisko rekomenduje się tylko osoby zaufane. Zresztą Grzegorz Ż. został aresztowany niedługo po rozmowie, którą odbył z Jarosławem Kaczyńskim w budynku Kancelarii Prezydenta Wałęsy." hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
ed.hopper1 Re: Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 12:21 jest kasa to i pokusy są marekszymaniak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Ten facet składa się z odbytu i kiszki stolcowej.. 13.06.10, 12:32 to szczurek szambowy, na podobienstwo "Dobro" Jarosława... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Ten facet składa się z odbytu i kiszki stolcowej.. 13.06.10, 12:58 olewus.1 napisał: > to szczurek szambowy, na podobienstwo "Dobro" Jarosława... -------------------------------------- Puściłem pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
moryc.iljicz.goethe Pisowska degrengolada 13.06.10, 12:25 Głosujcie na Kaczyńskiego Pisowskie półmózgi Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis Kaczyński coś wyście z tą Polską zrobili ! 13.06.10, 12:29 szambo dookoła reżim zamordyzm przejęcie wszelkich instytucji nieudacznictwo Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz powodzenia Filipie zyczę i konsekwencji 13.06.10, 12:29 w działaniu; tacy właśnie ludzie sa potrzebni Polsce do zminay jej oblicza.. p.s; ta sędzina z która chciałes się żenić to chociaz ładna była? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 swan_ganz.Pochodzisz z tego samego szamba ? 13.06.10, 12:34 asset.soup.io/asset/0864/0652_ecb3.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa Re: powodzenia Filipie zyczę i konsekwencji 13.06.10, 12:39 Debile sa potrzebni Polsce? Chyba debilom takim jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Konsekwencji w parciu do koryta po trupach. 13.06.10, 12:46 Nie ważne idee, nie ważne wartości. Jednego dnia można wielbić jednego idola, drugiego dnia innego. Byle być bezczelnym, chamskim i z tupetem. Postępować jak Ziobro, Wildstein, Ziemkiewicz, Semka, Kurski, Kaczyńscy. Ludzie zdolni sprzedać własną matkę, opluć to co najcenniejszego, zdradzić najbliższych przyjaciół by pójść wyżej. A to wszystko oblane sosem obłudy o prawie, sprawiedliwości, honorze, Bogu i Ojczyźnie - podczas gdy na co dzień się wykazuje czynem, że się ma w d**** te wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Konsekwencji w parciu do koryta po trupach. 13.06.10, 13:08 > Nie ważne idee, nie ważne wartości. Jednego dnia można wielbić jednego idola, drugiego dnia innego. Byle być bezczelnym, chamskim i z tupetem. Postępować jak Ziobro, Wildstein, Ziemkiewicz, Semka, Kurski, Kaczyńscy. Ludzie zdolni sprzedać własną matkę, opluć to co najcenniejszego, zdradzić najbliższych przyjaciół by pójść wyżej jak zwykle; walisz z grubej rury cienkim śrutem.... No to teraz napsiz jeszcze Maaacu czyją matkę ten Filip sprzedał a kogo zdradził a kogo opluł i jakie idee zszargał bo bez tych konkretów twoja wypowiedx jest jakby nieco niepełna... :-) ps; dasz wiarę, że ja potrafiłbym ułozyć zupełnie inna listę nazwisk obłudników, manipulatorów i oszustów? :-) tak na marginesie; pozew przeciwko Jarkaczowi juz napisany? Mam nadzieję, że nieskrewicie i faktycznie tak jak obiecaliście, jutro złozycie go w trybie wyborczym do sadu... Choc niespecjalnie się zdziwię jesli jednak się rozmyslicie tyle, że wtedy pewnie Jarkacz złozy swój pozew dot. publicznego pomawiania go o rzekome kłamstwa jakich miał sie dopuscic w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Konsekwencji w parciu do koryta po trupach. 13.06.10, 13:43 > jak zwykle; walisz z grubej rury cienkim śrutem.... Tak? Jak do tej pory to czyje opinie się okazywało bardziej prawdziwe? No? (Heheh - a z grubej rury WALI się cienkim śrutem - kartaczownica czy strzelba typu pump-action tak działa, z bliska są mordercze) > No to teraz napsiz jeszcze Maaacu czyją matkę ten Filip sprzedał a > kogo zdradził a kogo opluł i jakie idee zszargał bo bez tych > konkretów twoja wypowiedx jest jakby nieco niepełna... :-) A może tak byś przeczytał artykuł? To naprawdę pomaga w dyskusji. Wiem 4 strony to dużo - ale warto. Dostaniesz całą garść konkretów. > ps; dasz wiarę, że ja potrafiłbym ułozyć zupełnie inna listę > nazwisk obłudników, manipulatorów i oszustów? :-) Jasne. Tylko że nie byli by tacy nadęci swoim "patriotyzmem", "honorem" itd. itp. > tak na marginesie; pozew przeciwko Jarkaczowi juz napisany? Mam > nadzieję, że nieskrewicie i faktycznie tak jak obiecaliście, jutro > złozycie go w trybie wyborczym do sadu... Wy? Złożycie? Nagły objaw sklerozy jaki jest mój stosunek wobec PO? IMHO mam nadzieje że PO go złoży, a nie pójdzie drogą PiS, która jak mówi, że kogoś zaskarży to w 90% oznacza, że tylko mówi. Niestety PO jest coraz bardziej podobne do PiS więc może skończy się tak jak z PiSowymi hasełkami. > Choc niespecjalnie się zdziwię jesli jednak się > rozmyslicie tyle, że wtedy pewnie Jarkacz złozy swój pozew dot. > publicznego pomawiania go o rzekome kłamstwa jakich miał sie > dopuscic w Lublinie. A co do tego jestem spokojny. PiS tego nigdy nie zrobi. Oni się "jakoś takoś" sądów boją. Lubią grać tylko wtedy jak mają znaczną przewagę, inaczej ogon pod siebie i uciekają. Sądy były dla nich fajne jak potrafili zastraszać sędziów teczkami, lustracjami itp. - teraz się ich boją. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Konsekwencji w parciu do koryta po trupach. 13.06.10, 14:54 a z grubej rury WALI się cienkim śrutem - kartaczownica czy strzelba > typu pump-action tak działa, z bliska są mordercze tak; tylko, ze jest to taka rzecz, która od wieków ludzi najbardziej wkurza.. Jak widzisz gruba rurę to spodziewasz sie huku jak cholera i jesli potem wydobywa sie z niej cichy gwizd to ludzie sa rozczarowani takim strzałem... > A może tak byś przeczytał artykuł? ano przeczytałem i dalej jakos nie widzę by facet sprzeniewierzył sie swoim ideom; fakt, że tu nieco gimnastyki było ale pokaż mi kogos kto cos w zyciu osiagnął a nie poszedł sam ze sobą na jakis kompromis.. Wiem 4 strony to dużo i nie sil się na dowcipy; albo robimy sobie jajca albo powaznie dyskutujemy ... :-) > Jasne. Tylko że nie byli by tacy nadęci swoim "patriotyzmem", "honorem" itd. itp. jasne... Ale swojego pochodzenia mamy się wstydzić czy tez nie?. "Polskość" to obciach jak to mawiał jakis rudy facet czy tez da się z tym nie tylko żyć ale i byc z tego dumnym? > Wy? Złożycie? no dobra... Niech będzie; "oni"... istneije dostatecznie duzo dowodów w postaci wypowiedzi czołowych pacynek z PO, że wkładanie takich przekonań w usta jedengo z "liderów" (dziwne słowo w obliczu tych marnych postaci, nie?) PO jest całkowicie uzasadnione... Wiesz skąd się wzieła awantura o te słowa? PO dostało sie do włądzy dzięki tylko i wyłacznie polaryzacji społeczeństwa na fali medialnego antykaczyzmu i o ile mediom sie nie dziwię (oni maja tu swoje partykularne interesy do obrony) to dziwię sie społeczeństwu, że nie potrafi bronic swoich własnych interesów... A wystarczy przeciez zajrzec do włąsnego portfela i tam poszukać inspiracji do dokonania wyboru a nie poszukiwac go na stronach gazowni bądź ekranie szkiełka... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Konsekwencji w parciu do koryta po trupach. 13.06.10, 16:10 > tak; tylko, ze jest to taka rzecz, która od wieków ludzi najbardziej > wkurza.. > Jak widzisz gruba rurę to spodziewasz sie huku jak cholera i jesli > potem wydobywa sie z niej cichy gwizd to ludzie sa rozczarowani > takim strzałem... Naucz się stosować prawidłowe porównania ok? > > A może tak byś przeczytał artykuł? > ano przeczytałem i dalej jakos nie widzę by facet sprzeniewierzył > sie swoim ideom; fakt, że tu nieco gimnastyki było ale pokaż mi > kogos kto cos w zyciu osiagnął a nie poszedł sam ze sobą na jakis > kompromis.. Słuchaj tu mogę ci tylko zacytować twoją własną wypowiedź: > i nie sil się na dowcipy; albo robimy sobie jajca albo powaznie > dyskutujemy ... :-) Więc nie rób sobie jaj. "Trochę gimnastyki"? Te kolejne szukanie ideałów i opluwanie poprzednich? To pójście "na kompromis" które jest całkowitym zaprzeczeniem tego co głosił poprzednio? No wybacz. Jak się przedstawia SLD jako zło całego świata to jak się potem idzie z nimi na jakiś kompromis to się jest szmatą nie człowiekiem. Uczciwy człowiek albo nigdy nie złoży takich deklaracji wiedząc, że kiedyś będzie musiał z nimi współpracować, albo będzie konsekwentny w swoich deklaracjach. Jeszcze raz powtórzę - człowiek który składa tak kategoryczne deklaracje a potem spokojnie łamie TYLKO dla tego, że pojawiło się stanowisko TO SZMATA. Już jedną taką polityczną szmatę znamy - najpierw opluwał Samoobronę, a potem zrobił z jej przewodniczącego wicepremiera. > jasne... Ale swojego pochodzenia mamy się wstydzić czy tez nie?. > "Polskość" to obciach jak to mawiał jakis rudy facet czy tez da > się z tym nie tylko żyć ale i byc z tego dumnym? Pieprzenie w bambus. Jeden z drugim jest cholerny "patriota", a nic bez kasy dla tego kraju nie zrobi. Duma? Tak ale duma polegająca na "podczepianiu się" pod zasługi innych. Sam coś zrobi? Bynajmniej. Nawet pieprzonego kosza na śmieci nie podniesie, którego jakiś chuligan wywalił. Jak kogoś biją znika za rogiem - to są właśnie nasi polscy "bohaterowie" - ich odwaga ogranicza się tylko do pyszczenia do kamer - i to zawsze w grupie. > no dobra... Niech będzie; "oni"... istneije dostatecznie duzo > dowodów w postaci wypowiedzi czołowych pacynek z PO, że wkładanie > takich przekonań w usta jedengo z "liderów" (dziwne słowo w > obliczu tych marnych postaci, nie?) PO jest całkowicie > uzasadnione... ???????????????????????????????????????????????????????? > PO dostało sie do włądzy dzięki tylko i wyłacznie polaryzacji > społeczeństwa na fali medialnego antykaczyzmu i o ile mediom sie > nie dziwię (oni maja tu swoje partykularne interesy do obrony) to > dziwię sie społeczeństwu, że nie potrafi bronic swoich własnych > interesów... O następny co się "wczoraj urodził". Sklerozka? Myślisz że powtarzaniem haseł o "medialnym antykaczyźmie" zakłamiesz prawdę? Myślisz, że zapomnę hasełka o tym kto gdzie stał? Myślisz, że zapomnę jak opluwano tych którym "lustracja" (w cudzysłowie bo to miało g*** wspólnego z lustracją) się nie podobała? A może zapomnę o "kamaszach"? Co ktoś fałszował te wypowiedzi? A może CBA, szukające "najsłabszego ogniwa" w opozycyjnych i koalicyjnych partiach to medialne kłamstwo? A szef lotniska którego CBA chciało przyskrzynić za to, że pozwolił komuś za darmo kosić płytę lotniska? Też lipa? A ta współpraca z Samoobroną i LPRem - i firmowanie wyczynów tych typów. Np "mundurki w szkołach" na siłę? Kaczyńscy i PiS sobie nieźle u ludzi w 2007 nagrabili i za swoją "działalność" dostali wtedy słusznie po dziobach. Niestety ludzie z czasem zapominają. > A wystarczy przeciez zajrzec do włąsnego portfela i tam poszukać > inspiracji do dokonania wyboru a nie poszukiwac go na stronach > gazowni bądź ekranie szkiełka... Aleś "dowciapny" - "gazownia", "szkiełko" - ale już to że pomiędzy włądzuchnią PiS dopadł nas kryzys światowy - słabszy DZIĘKI olewaniu "dobrych rad" PiSu (chcieli tak samo szastać forsą jak inni) to już nie zauważyłeś? Najbardziej mnie rozkłada bezczelność PiSu i skleroza jego fanów jak dziś PO oskarżają o zbyt duży deficyt budżetowy. No pięknie.... tylko kto do jasnej cholery chciał go jeszcze tak niedawno zwiększać w celu "ratowania Polski przed kryzysem"? Duch Święty? Czy jednak oni biedne misie o małych rozumkach z PiSu? A wracając do głównego tematu. Też jesteś takim bezideowym "gimnastykiem" jak bohater tego artykułu? Czy jednak masz jakiś swój kręgosłup moralny? Czy nie widzisz że nie problem w kompromisach tego osobnika ale w różnicy pomiędzy "sztywnością" jego stanowisk kiedyś, a całkowitym zaprzeczeniem tego dziś? Więc jak - czy partia prawicowa może współpracować z SLD? Co to dla ciebie naprawdę dekomunizacja? Czy "deUBekizacja" kłóci się czy nie ze współpracą z UBekami? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz i jeszcze o sądach... 13.06.10, 15:04 dziwi Cię niechęć polityków PIS-u do polskiego wymiaru sprawiedliwości? To ja w takim razie dziwię sie Twojemu zdziwnieniu bo po tylko dowodach na głeboka patologie jaka drąży ten system okazywanie mu w dalszym ciagu zaufania jest ewenementem... :-) Polski system wymiaru sprawiedliwości jest pierwszym systemem który nalezy zaorać i zbudowac od nowa jesli mamy mieć szansę na zbudowanie w tym kraju czegokolwiek sensownego..... W każdym kraju wymiar sprawiedliwości robi za jego kręgosłup a z lekcji anatomii pewnie wiesz, że jak masz skoliozę to na pewno nie będziesz miał poważnej postawy tylko raczej taka nieco "śmieszną", tak? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: i jeszcze o sądach... 13.06.10, 16:20 wan_ganz napisał: > dziwi Cię niechęć polityków PIS-u do polskiego wymiaru > sprawiedliwości? Nie nie dziwi. Ci ludzie zawsze byli na bakier z prawem. > To ja w takim razie dziwię sie Twojemu zdziwnieniu bo po tylko > dowodach na głeboka patologie jaka drąży ten system okazywanie mu > w dalszym ciagu zaufania jest ewenementem... :-) Wiem "patologia" istnieje tylko wtedy jak PiS przegrywa. Ponieważ jest to zbyt często na ich oczekiwania (efekt pogardy dla prawa) stąd i wrażenie że prawo jest "be". > Polski system wymiaru sprawiedliwości jest pierwszym systemem > który nalezy zaorać i zbudowac od nowa jesli mamy mieć szansę na > zbudowanie w tym kraju czegokolwiek sensownego..... Wiem wiem "nowego wspaniałego świata" a'la PiS? Zgodnie z maksymą "Wielkiego Prawnika" (rzucił ją a'propo sprawy pani Trawny) - sądy nie mają działać zgodnie z literą prawa, ale zgodnie z "interesem państwa". To już kiedyś przerabialiśmy - za PRLu. > W każdym kraju wymiar sprawiedliwości robi za jego kręgosłup a z > lekcji anatomii pewnie wiesz, że jak masz skoliozę to na pewno nie > będziesz miał poważnej postawy tylko raczej taka nieco "śmieszną", > tak? I dlatego w celu opanowania pełnej władzy PiS postanowił ten kręgosłup złamać w Polsce? Tak by sądy realizowały "interes państwa" czyli interes partii aktualnie rządzącej krajem czytaj PiSu? Wybacz. W przeciwieństwie do ciebie mam dobrą pamięć i spore doświadczenie w obserwacji polityki. Wiem kto jest szmatą, a kto nie. Najbardziej boję się takich "młodych zdolnych-do wszystkiego". Tacy właśnie budowali wszelkie ustroje totalitarne. W imię idei, którą aktualnie przyjęli byli zdolni do największych świństw. A poczytaj jakim "dobrym" człowiekiem był twój idol w szkole - podoba ci się takie zachowanie? Imponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mam nadzieję że to żart z twojej strony, bo Polska 13.06.10, 13:07 z obliczem świra to jednak nie to czego Polacy oczekują. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Mam nadzieję że to żart z twojej strony, bo P 13.06.10, 13:13 > z obliczem świra to jednak nie to czego Polacy oczekują. skoro wolisz byc oszukiwany? to Twoja sprawa ale ja jednak wolę gdy mam prawdę podaną na talerzu... Twoim zdaniem pan Filip Rdesiński jest w czyms gorszy niz pan Bronisław Komorowski czy chociażby pan Donald Tusk? No to gratuluje dobrego samopoczucia bo ono w gruncie rzeczy jest najważniejsze.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Mam nadzieję że to żart z twojej strony, bo P 13.06.10, 13:52 > skoro wolisz byc oszukiwany? to Twoja sprawa ale ja jednak wolę gdy > mam prawdę podaną na talerzu... I dla tego na uszach stajesz by poprzeć oszusta? To jak w końcu uważasz, że która twarz twojego idola jest prawdziwa? Ta gdzie pluje na stołki, garnitury, układy? Czy ta gdzie gładko w nie wchodzi i je akceptuje? Ta gdzie pluje na SLD? Czy ta gdzie wchodzi w nimi w koalicje? > Twoim zdaniem pan Filip Rdesiński jest w czyms gorszy niz > pan Bronisław Komorowski czy chociażby pan Donald Tusk? Tak stopniem zakłamania. Rozrzut pomiędzy tym co mówił, a tym co robi jest o kilka klas większy niż u wymienionych panów. > No to gratuluje dobrego samopoczucia bo ono w gruncie rzeczy jest > najważniejsze.. :-) No właśnie - ty go prezentujesz. Facet wykazuje piramidalne zakłamanie a ty luzik. Bo inni rzekomo "tacy sami". Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jakoś ta "prawda"pana Redesińskiego jest coraz to 13.06.10, 14:22 inna ale twoje samopoczucie jest chyba już tak zdołowane że tego nie widzisz. Zycze powrotu do zdrowych zmysłów i poprawy samopoczucia:) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jacys małokumaci w niedziele jestescie.... 13.06.10, 14:38 ja po prostu wiem na co Pana Redesińskiego stać i facet nie jest w stanie mnie zaskoczyć niezaleznie od tego co zrobi; on po prostu nie jest w stanie mnie oszukać... :-) Sądząc po waszych (Maaaca i Twoich) postach wasze oczekiwania są jednak nieco inne niz moje; wy naprawde sądzicie, że media publiczne maja jakąs misje społeczną do realizacji? Panowie; to napiszcie, że w tym wątku robimy sobie jaja to sie dopasuje do waszej konwecji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: jacys małokumaci w niedziele jestescie.... 13.06.10, 16:27 To ty sobie robisz jaja. Z jednym się zgodzę: > ja po prostu wiem na co Pana Redesińskiego stać i facet nie jest w > stanie mnie zaskoczyć niezaleznie od tego co zrobi; on po prostu nie > jest w stanie mnie oszukać... :-) jasne, że wiesz - to sk***yn i jest zdolny do każdego sk**yństwa. Zaskoczyć może tylko człowiek porządny. Taki osobnik nie. Nikt niczego dobrego się po nim nie spodziewa. > Sądząc po waszych (Maaaca i Twoich) postach wasze oczekiwania są > jednak nieco inne niz moje; wy naprawde sądzicie, że media > publiczne maja jakąs misje społeczną do realizacji? A ty nie? Uważasz je za świetną synekurę za swojaków? Tzn - uważasz, że stan w którym obsadza się kolesiami to jest to o co w tym wszystkim chodzi? Wersja cyniczna? I uważasz, że to dobrze, że za NASZE pieniądze się tak niektórzy bawią? Będzie ci się to TEŻ podobało jak władze tam przejmie koalicja PSL-SLD? Czy się chlapniesz na zielono-czerwono i dalej będzie fajnie? A może jednak mają rację ci co twierdzą że media publiczne należy ograniczyć do niezbędnego minimum? Może warto przeprosić tych, których się oskarża o "chęć zniszczenia mediów publicznych"? No wybieraj - jesteś koniunkturalną świnią? Idiotą? Czy jednak PO ma rację w sprawie mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpastor nie to zdjęcie daliście lub nie ten opis 13.06.10, 12:43 Pod drugim zdjęciem jest zły opis. To jest akcja z Lotniska Ławica, sierpień 2004 roku. Komitet Wolny Kaukaz witał wtedy drużynę i kibiców Terek Grozny, którzy wpadli na mecz z Lechem... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Jeszcze nie ma takich swiń aby nie pchały 13.06.10, 12:43 sie do koryta. PS Jak to jest że z mojego abonamentu na RTV dają odprawy 12 miesięczne, w normalnej firmie takich pieniędzy na dają w przypadku zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Jeszcze nie ma takich swiń aby nie pchały 13.06.10, 13:38 zablokowany-obrazliwy-nick napisał: > sie do koryta. > PS Jak to jest że z mojego abonamentu na RTV dają odprawy 12 miesięczne, w > normalnej firmie takich pieniędzy na dają w przypadku zwolnienia. W mediach na stanowiskach kierowniczych to normalne. Nie jest to odprwa w sensie ścisłym, a raczej odszkodowanie za zakaz podjęcia przecy u konkurencji przez okres jednegom roku. Chodzi o to, że mógłby przejść do konkurencji i wykorzystując wiedze o planach dotychczasoowego pracodawcy, zaszkodzić mu. Inna sprawa,m że w firmach prywatych takie odszkodowanie kształtuje się raczej na poziomie 50% lub nieco wyżej dotychczasowego wynagrodzenia a nie 100% Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslawa.kaczynskego Za dużo palił zioła i jadł grzybków.Biedaczysko! 13.06.10, 12:53 To zupełny czub. Stawiam dolary przeciw kasztanom, że pali marychę jak smok a nie gardzi też innym badziewiem. Z mózgu została papka. PIS-owszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 12:55 Nie to jest najważniejsze, że "członkowie" Naszości z Lisiewiczem na czele to wyjątkowo parszywe szajbusy! Najgorsze jest to, że takich szajbusów jak Lisiewicz dopuszcza sie do państwowych mediów jak np. TVP-3 Poznań, gdzie obrzydliwą mordę Lisiewicza można było oglądać uiszczając państwowy abonament! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 12:56 I tak oto R-de-sin-ski:) z adhd został p-r-e-z-e-s-e-m; a to wszystko dzięki układom,a nie dzięki temu,że mądry... Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek Jak fotel cudem śmierdzieć przestał 13.06.10, 13:03 Przerazenie czlowieka ogarnia. Splunac nawet szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś