freeskawiniak 16.06.10, 07:36 Mnie też jest przykro że część lewicy jest dalej przeciwna samodzielnemu myśleniu nie wyciągacie wniosków z historii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makaron1234 Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 07:58 A nam jest przykro za Grzegorza Napieralskiego. Typwego "kacyka", konikturalisty i karierowicza. Faceta, ktorego bardziej intersuje osobista kariera medialna niz kondycja panstwa polskiego. Dla osiagniecia wlasnych korzysci jest w stanie zrobic wszytko, nawet "pojsc na uklad" z prezesm Kaczynskim. A Polska, stan finansow publicznych, jakie to ma znaczenie. Znaczenie ma tylko to aby samemu sie dobrze "ustawic" i dorwac sie do zlobu. Nazre sie on sam , a i dla rozizny, znajomych, roznych pociotkow tez wystarczy. a rezsta niech sie martwi sama. Dlatego uwazam, ze jedynym wysjciem sa tylko i wylacznie jednososbowe okregi wyborcze. Wowczas wiekszosc tych brylujacych w telewizjach i radio darmozjadow i populistow zniknela by raz na zawsze z zycia politycznego. Dlatego jedynym rozsadanym glosem w calej tej tzw. kampani prezydenskiej to glos Korwnia. Ale jak to w poslkim syfie bywa - ludzie rozsadni sa marginalizowani. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 08:03 Pan Kalisz z jednej strony ma rację, z drugiej Cimoszewicz mógł nic nie mówić. Ale zwróćmy uwagę, że to wszystko jest gra pod tych, którzy sami nie potrafią wybrać. Oby takich ludzi było jak najmniej, wtedy takie gesty stracą na znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gloszzaszafy Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 08:08 Ano przykro. Lecz niech się uczy że interesy finansowe są interesami ponadpartyjnymi. Kasa wyznacza kierunek i cel. Sentymenty nic tu nie zmienią. Tusk zarzucił wędkę z marchewą i zaśliniony Cimoszenko wyrwał się z zaprzęgu jak wiecznie głody pies. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 08:35 To że Napieralski to klasyczny kacyk i że poparcie Cimoszewicza dla Komorowskiego to poprostu racjonalne posunięcie to jedno. Ale nie przeceniałbym tego kroku poza jego symboiliczną wymową, ponieważ nie sądzę, aby miał się przełożyć na pozyskanie znacznej ilości głosów. Jeżeli już, to Cimoszewicz przeciągnie kilkaset głosów tych sympatyków lewicy, którzy ze względów estetycznych nie mogli głosować na Napieralskiego. Nie będą to na pewno tysiące. Jest też druga strona medalu. Poparcie Cimoszewicza mogło zniesmaczyć konserwatywnych wyborców Komorowskiego i mogą go "ukarać" za flirt z lewicą przerzucając swoje głosy na Kaczyńskiego. W sumie w rachunku matematyycznym to poparcie nic nie przynosi, w politycznym również, co najwyżej może tworzyć fundament pod przyszłą konieczną koalicją PO - SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Nowak jest świetny! 16.06.10, 08:40 "Głosowanie w pierwszej turze na kandydata SLD Grzegorza Napieralskiego, który nie ma szans wejść do drugiej tury, jest de facto głosowaniem na Jarosława Kaczyńskiego..." Niech pan Nowak przypomni nam w II turze te słowa, żebyśmy się nie pomylili w głosowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Nowak jest świetny! 16.06.10, 14:41 oj, oj, żebyśmy się jako lewicowcy nie pomylili... Odpowiedz Link Zgłoś
qracjuszzqrortu Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 08:45 to ostatnie podrygi starego wygi cimoszewicza. on już nie ma nic do stracenia. ostatnia prosta. ostatnia szansa na skok na kasę. czysty partykularyzm. i jeszcze mieszanie do własnych interesików i finansowych żądz imienia śp. Barbary Blidy. Ohyda. Nie jestem małolatem, jestem starszy od Napieralskiego, ale zachowanie cimoszewicza utwierdza mnie w przekonaniu, że warto głosować na młodych, na tych, którzy rzeczywiście myślą o Polsce, a nie tylko o własnych doopach i o tym, jak sobie zapewnić spokojną starość. cimoszewicz już raz wystawił lewicę, zmarnował energię wielu, wielu ludzi, zaangażowanych w jego kampanię prezydencką w 2005 roku, wystawił ich do wiatru ze strachu o własną doope.Nie słyszalem, żeby kiedykolwiek ich za to przeprosił. a teraz pokazał swoją postawą dno dna moralnego upadku. Panie Napieralski, wielu ludzi jest z Panem. Zagłosujemy na Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 09:06 Co ma do stracenia Cimoszewicz? Tylko własną twarz. To co ma to sam na to zapracował. Wszedł do Senatu sam, bez pomocy SLD. Starczy? Ludzie go wybrali. A teraz robi zgodnie z własnym sumieniem i taki Napieralski nie będzie nim chyba rządził. Do dzisiaj są opowieści jak to Prezydent Olek zjechał ze switą do Szczecina a mały studencik Napieralski błagał by go na kelnera wzieli podczas popijawy. Wyczuł już wtedy gdzie stoją konfitury.... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 09:26 flat-ower napisał: > Co ma do stracenia Cimoszewicz? Tylko własną twarz. To co ma to sam > na to zapracował. Wszedł do Senatu sam, bez pomocy SLD. Starczy? > Ludzie go wybrali. A teraz robi zgodnie z własnym sumieniem i taki > Napieralski nie będzie nim chyba rządził. Do dzisiaj są opowieści > jak to Prezydent Olek zjechał ze switą do Szczecina a mały studencik > Napieralski błagał by go na kelnera wzieli podczas popijawy. Wyczuł > już wtedy gdzie stoją konfitury.... flat-ower jesteś g....em Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 10:22 Taaa, argument nie do zbicia... Jak nie wierzysz to spytaj Olka, on nie zaprzeczy bo mu wtedy Grzesio wódeczki nalewał. A Grzesio do przodu, nawet po plecach kolegów do władzy się pcha! A spytaj jeszcze swojego idola jaką on książkę przeczytał. Nie w tym roku, tak z ostatnich pięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 12:14 tylko kretynie ile on miał lat - 19 Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 09:22 qracjuszzqrortu napisał: > to ostatnie podrygi starego wygi cimoszewicza. on już nie ma nic do > stracenia. ostatnia prosta. ostatnia szansa na skok na kasę. czysty > partykularyzm. i jeszcze mieszanie do własnych interesików i > finansowych żądz imienia śp. Barbary Blidy. Ohyda. Nie jestem > małolatem, jestem starszy od Napieralskiego, ale zachowanie > cimoszewicza utwierdza mnie w przekonaniu, że warto głosować na > młodych, na tych, którzy rzeczywiście myślą o Polsce, a nie tylko o > własnych doopach i o tym, jak sobie zapewnić spokojną starość. > cimoszewicz już raz wystawił lewicę, zmarnował energię wielu, wielu > ludzi, zaangażowanych w jego kampanię prezydencką w 2005 roku, > wystawił ich do wiatru ze strachu o własną doope.Nie słyszalem, żeby > kiedykolwiek ich za to przeprosił. a teraz pokazał swoją postawą dno > dna moralnego upadku. > > Panie Napieralski, wielu ludzi jest z Panem. Zagłosujemy na Pana. #### Masz rację. Przefarbowanie we własnym interesie. Cimoszewicz to lewicowiec, który dla kariery skoczył do żłobu PO mając nadzieję na intratny stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 09:01 Sztabowcom Komorowskiego odpowiada zrobienie komus swinstwa,a to juz swiadczy o ich poziomie moralnym.Czytajac komentarze,juz jest pewne,ze Napieralski na tej podlosci zyska.Polacy nie lubia fauli i zawsze sa po stronie faulowanego,tak bedzie i teraz.W wywiadzie z 13.06. w Fakcie -Cimoszewicz nazwal Komrowskiego ignorantem-wiec swoim poparciem chce Polakom i Polsce zafundowac Prezydenta-IGNORANTA.Glosuje na Napieralskiego,bo moze jest mlody,ale napewno nie jest ignorantem.Jego wizja na Polske jest jasna i jednoznaczna i wlasnie z taka wizja sie utozsamiam.Polska wyzwolona spod kleru,stawiajaca zapore jego pazernosci,Polska nowoczesna,Polska silna w strukturach Unii,Polska opiekuncza dla najbiedniejszych,Polska z Karta Praw Podstawowych-jest Polska jaka chce,dlatego Napieralski ma moj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
verity89 Cimoszce PO naplulo w twarz,a on mowi,ze to deszcz 16.06.10, 09:20 Oto prawdziwe podwojne oblicza herr Tuska i Cimoszewicza syna funkcjonariusza NKWD ! Tatuś zza grobu chroni synusia. Ciekawy jestem, czy sprawa niewyjaśnionej dolarowej pożyczki na zakup akcji (?) oraz od swojej córki zamieszkałej w USA i niezgłoszenia tego faktu odpowiedniemu organowi podatkowemu też już została zakopana ? Przeciez to z polecenia Tuska jego nadworny agenciak Konstanty Miodowicz, wrobil Jarucka w nieczysta sprawe przeciwko Cimoszewicza! Glowny sprawca tej afery Tusk / przy pomocy brudnych chwytow, pozbyl sie jednego z konkurentow do prezydentury , chociaz i tak to mu nic nie pomoglo / zamiast spotkac sie z ostracyzmem ze strony Cimoszki, przyjmuje od niego poklony wiernego slugi, czekajacego na intratna synekure ! Jak musi byc Cimoszewicz wyzuty z honoru , skoro tak sie sluzalco plaszczy przed Tuskiem , popierajac teraz WSI Bronka wiedzac doskonale o tym , ze to wlasnie herr Tusk pozbawil go prawie pewnej prezydentury w 2005 roku ! Tfu , ale Cimoszewicz to po prostu czlowiek o twarzy i charakterze hipokryty ! Obrzydzenie bierze na tego kosmopolitycznego karierowicza ! Gra wstępna z Żubrem o poparciu WSI Bronka toczyla się już na pewno od dłuższego czasu. A może Żubr wie, że oskarżenia Jaruckiej mogą być jeszcze jednak wykorzystane w jakis sposob przez mafie herr Tuska do wymuszania na nim posłuszeństwa. Rezygnując z kandydowania w 2005 roku uniknął dochodzeń izby skarbowej.Tym razem ponownie ulega naciskom i bierze udzial w perfidnych posunieciach Tuska oglaszajac oficjalnie , ze popiera WSI Bronka , mimo iz zdaje sobie sprawe , ze tym samym " wbija noz w plecy " komunistycznemu babe Grzegorzowi Napieralskiemu, ktorego nie cierpi mafijny establishment POszalbierzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Rysiu niech też spada do swoich 16.06.10, 09:48 liberalno-konserwatywnych kumpli z PO. SLD znacznie więcej zyska gdy skręci w lewo a TV jako przedstawiciele lewicy zaczną pojawiać się Ikonowicz, Ziętek czy Foltyn. Takie łajzy jak Cimoszewicz, Kalisz czy te żałosne pseudo-lewicowe kanapy to bezidowe wydmuszki, którymi kieruje tylko i wyłącznie parcie na stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Rysiu niech też spada do swoich 16.06.10, 10:24 a Ikonowicz już wytrzeźwiał? Co go spotkam na ulicy to pijany jest jak świnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 10:02 Napieralski powinien się zastanowić, dlaczego nie chcą na niego głosować ludzie z klasy średniej młodzi i w średnim wieku, którzy niczym kania dżdżu wypatrywali nie -prawicowego kandydata na prezydenta, o liberalnych poglądach światopoglądowych. Kandydata, który w przeciwieństwie do pisuarowców zerwie z populistycznymi działaczami związkowymi, a w zamian za to weźmie się za sprawy naprawdę poważne: hamowanie przez biurokrację rozwoju przedsiębiorczości, rozwalanie przez rzesze darmozjadów systemu emerytalno-rentowego, problemy ze spadającą dzietnością (z powodu dyskryminacji kobiet na rynku pracy oraz przez system emerytalny, braku żłobków, przedszkoli, opieki lekarskiej, zbyt wysokiego VAT-u na ubranka dziecięce), a chociażby - walki z okradaniem naszego społeczeństwa przez administrację RKR, nie mówiąc o zawłaszczaniu neutralnej przestrzeni publicznej przez tenże kościół. itd. itd. Cóż za piękny popis dla polityka, który zaliczą się do lewicy! I co na to pan Napieralski - ano jedno wielkie NIC!!! I dlatego pan Napieralski nie ma bladych szans na prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 10:25 i to jest prawidłowa odpowiedź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 11:35 Komorowski idealnym kandydatem nie jest, ale Cimoszewicz wolał poprzeć jego, niż Napieralskiego, który jest niepoważnym chłystkiem pozbawionym własnego zdania. Zresztą Grzesio chyba nie wygrałby z tym krętaczem i szkodnikiem Kłamczyńskim, a ktoś to zrobić musi, bo nie można znowu wpychać Polski w łapy tego psychopaty z pis. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 12:16 widać Szanowny Pan albo kłamie, albo odsyłam do materiałów i setki wypowiedzi Napieralskiego, i potem dopiero wrócił do pieprzenia że nie ma własnego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski niech Kalisz 16.06.10, 12:11 idzie z SLD razem z innymi i dołączy do zdrajców Cimoszewicza i Borowskiego, wyborcy tego ostatniego ocenili, ocenią i postawę i słowa Cimoszewicza. Komorowski się przeliczył, bo lewica jest pamiętliwa na zdrady i nie aż tak głupia by na skompromitowanego nieudacznika głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: niech Kalisz 17.06.10, 12:26 bartlomiej.jasinski napisał: > ...lewica jest pamiętliwa na zdrady i nie aż tak > głupia by na skompromitowanego nieudacznika głosować. Idealnie podsumowałeś Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Grzegorz Napieralski: Jest mi przykro 16.06.10, 13:50 Grzegorzu nie powinno być ci przykro, zawsze lżej jak tzw. lewicowcy odejdą wcześnie. Najszybciej trzeba się pozbyć z SLD Kalisza i Olejniczaka to są "targowiczanie" w sojuszu . Grzegorz tylko ty możesz powstrzymać tą zarazę !!!!!!!!!! Dziś rząd Tuska i Komorowski tworzą z CBA super inwigilatora! Po dwóch latach narzekań na Centralne Biuro Antykorupcyjne i bezkarność agentów rząd Donalda Tuska robi z CBA supersłużbę. O takich uprawnieniach Mariusz Kamiński za czasów PiS mógł pomarzyć. Wbrew wyrokowi Trybunału Konstytucyjnego PO robi zamach na wolności obywatelskie. Biuro ma teraz zbierać bez kontroli dane o chorobach, przekonaniach politycznych i religijnych oraz preferencjach seksualnych obywateli. Nie będzie się ograniczać do korupcji urzędników. Teraz ma ścigać wszystkich i wszystkie rodzaje przestępstw. Czy może zostać wolne od nacisków polityków? Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Jest mi przykro i czuję niesmak 16.06.10, 13:59 Cimoszewicz, ostatni z grabarzy lewicy zawiódł po raz kolejny. Czuję głęboki niesmak, bo kiedyś uważałem go za kogoś z klasą. Swoją drogą PO musi mieć pełne portki strachu przed Jarkaczem, że sięgnęła po Cimoszewicza. Wydaje się, że w obecnej sytuacji, większość ludzi o poglądach lewicowych wybrała i będzie jednak głosować na Napieralskiego, albo na Ziętka. Stąd ostatnio, wyraźny wzrost poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Mentalnosc sarmackich demokratow 16.06.10, 14:15 W obecnej Polsce obowiazuje lojalnosc wobec partyjnych bossow a nie wzglad na interes Panstwa. Bez tego w ogole nie istnialby PiS, ktory opiera sie na kulcie Wodza, nawet jesli ten milczy i dopiero zastanawia sie co dalej robic. Popierac nalezy "swoich", inaczej jest sie "zdrajca" jak Radek Sikorski. Jak mozna stworzyc Panstwo prawa, jestesmy podobni do Afganow i Irakczykow. Odpowiedz Link Zgłoś