henryk-sikora 17.06.10, 18:26 Pan Adam Wajrak wyznacza stanrdy to co Marszałek Sejmu powinien, a czego nie. Żenujące, niech się Pan zajmie zbieraniem grzybów i robienia fotografii na łonie przyrody, a nie wtrąca się w męskie sprawy:). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza.bel5 Komorowski w lesie 17.06.10, 18:30 Uff, doczytałam do końca i odetchnęłam z ulgą. Już się bałam, że nastepny redaktor mojej ukochanej Wyborczej będzie mnie przekonywał że TYLKO Komorowski i KONIECZNIE w pierwszej turze! Na szczęście są jeszcze w gazecie ludzie dla których warto wydać te 2 zl. dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Komorowski na lesnika 17.06.10, 18:52 Nie sądzę, żeby to leśnicy na siłę ściągali Komorowskiego - raczej sam się wprosił. Ale na trzęsienie ziemi w nadleśnictwach się nie zanosi - zmiana prezydenta niczego tu nie zmienia. To partie po wyborach sadzają na posady "swoich". Ale też nie wszystkich. Mieszkam na pograniczu dwu nadleśnictw. Pech chciał, że w jednym było dwu konkurentów - lewicowy i prawicowy. Przy kazdej zmianie zamieniali się rolami. Ten prawicowy jednak aż tak się zasłużył, że poszedł w dyrektory. W drugim jest fachowiec nie wtracający się do polityki. I trwa przy wszystkich rządach. A Komorowski - jeżeli zostanie prezydentem, a przecież (jako myśliwy powinien) kocha las, powinien zawalczyć o ratowanie puszczy - ostatniej takiej w Europie. Na szczęście trzy czwarte Puszczy Białowieskiej jest na terenie Białorusi - oni podobno lepiej o nią dbają. Las więc nie zginie - tylko w Polsce go już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera wajrak powinien sprawdzic czy nie użarł go kleszcz 17.06.10, 19:54 zarażony paskudną chorobą.Stałe przebywanie w lesie niesie z soba grozbe chorób przenoszonych przezs kleszcze.Drugi debilny tekst z lasu świadczy że jakieś zarazki czy bakterie sieja spustoszenie w organizmie redaktora.No chyba że spelnia tylko polecenie szefostwa-dostal prikaz i go wypelnia . Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska Re: wajrak powinien sprawdzic czy nie użarł go kl 18.06.10, 08:43 >No chyba że spelnia tylko polecenie szefostwa-dostal prikaz i go >wypelnia . Ciekawe, bo GW lansuje Bronka na prezydenta, tymczasem jedynie Wajrak z całego składu redakcyjnego potrafi powiedzieć że ten kandydat mu się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: wajrak powinien sprawdzic czy nie użarł go kl 18.06.10, 12:22 Wajrak,to Wajrak.Pamięć ma wybiórczą,bo kilka lat temu były plany prywatyzacji lasów i nawet na prośbę znajomego leśniczego podpisywałam petycję przeciwko temu. Huśtwaka partyjno-kadrowa dotyczy raczej naczalstwa w Warszawie,bo w terenie dobry leśniczy nie obawia się zmian politycznych. A polowania? Odkąd człowiek wziął do ręki kij są sposobem na życie. Tak jak teraz ubojnie,hodowla dla mięsa.A w lesie muszą być drapieżniki,żeby była równowaga .A ponieważ te pierwsze zlikwidowaliśmy,to myśliwi utrzymują równowagę,a jak trzeba dokarmiają trawożerców i płacą odszkodowania za szkody. Zabawnie się robi jak mieszczuchy wcinające schaboszczaki,drób,wołowinę bronią zwierzątek w lesie a nie myślą o tym w jakich warunkach żyją zwierzęta hodowane tylko po to żeby ktoś je zarżnął dla ich pełnych żołądków Odpowiedz Link Zgłoś
patinando Komorowski w lesie 17.06.10, 20:20 Widać, że autor trafił celnie, sądząc po wściekłości jaką wywołał u niektórych komentatorów. Korporacja leśno-myśliwska nie lubi krytyki, a lubi mieć wpływy. A takie odwiedzanie służb przez polityka, który może na tym coś skorzystać to się nazywa nepotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 A jakby Korwin-Mikke wygrał wybory 20.06.10, 18:09 to by lasy sprywatyzował, część ogrodził dla bogaczy, a drugą część wyciął. Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci Wał Komoruski w lesie? 17.06.10, 21:33 "Druga Wenecja". Dużo było o cudach, które miały się udać: autostrady, szpitale, stadiony... A tu ludzie pyskują i sondaże dołują, jeden Putin jest zadowolony. Ta perfidna optyka bardzo wielu dotyka, widać przecież z powietrza i z łodzi, w Sandomierzu i Płocku, we Wrocławiu, w Otwocku, że się ludziom zaczęło powodzić! Obraz krzepi wspaniały, rząd wychodzi na wały, aby ludziom otuchy dziś dodać, idą zwarci, gotowi, pragnąc służyć krajowi, aż krew naród zalewa jak woda. Tu pochylą się z troską nad miasteczkiem i wioską (choć od Unii szmal weźmie dziś Grecja). Gdy brak Drugiej Japonii, można rzec bez ironii, że udała się Druga Wenecja! Na gondoli powoli płynie rząd i... pomaga. I zachęca, by woda już wyschła. Świetne mają pomysły gondolierzy znad Wisły - Tusk i jego załącznik - Bronisław. Marcin Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Wał Komoruski w lesie? 17.06.10, 23:13 Marcin Wolski. Za komuny sekretarz POP PZPR w III Programie Polskiego Radia. Niewyobrażalny grafoman, czego próbkę właśnie zamieściłeś! W sam raz dla jak to powiedział Jacek Kurski dla "ciemnego ludu, który wszystko kupi"! Odpowiedz Link Zgłoś
szopad Re: Wał Komoruski w lesie? 17.06.10, 23:44 rymy kiepskie, tresc malo iteligentna wiec niestety tez jestem na nie, przykro mi marcinie ale nie przechodzisz dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ekoobywatel Pędzące Króliki w uzdrowiskach 18.06.10, 11:57 Lasy nie będziemy prywatyzować, ale uzdrowiska to insza inszość - klik Odpowiedz Link Zgłoś