avida Jazg1 - szanowny zakompleksiony pedagogu 01.07.10, 20:40 Szanowny zakompleksiony kolego Jazg1. Twoja działalność w tym temacie wydaje mi się wielce podejrzana. Pozwól, że zacytuję kilka Twoich wypowiedzi: "Nie uczyli się, kupili prezentacje, których nawet nie potrafili zaprezentować, a teraz mają pretensje wspierane przez gazetowego ćwierćinteligenta" "Dlatego za grosz nie wierzę tobie, ani GW. Zgadzam się z opinią, że te nieuki nie były łaskawe przygotować prezentację kupioną od kogoś tak, żeby załapać się na te nędzne 6 pkt" "Dlatego ich nagrania są bezwartościowe. Oni nie oblali, bo zrobili jakiś skecz, ale dlatego, że nie umieli zaprezentować kupionych przez siebie prezentacji" "Odpowiedz na pytanie, bo co do tego, że oni kupili prezentację to ja z tobą w ogóle nie dyskutuję, ponieważ to jest oczywiste." "Gdyby oni przygotowali samodzielnie prezentację, to nie oblaliby matury prze 3-osobową komisją, w której jest nauczyciel z innej szkoły oraz w obecności wizytatora" Jakoś tak na jedno kopyto kolego. Rozumiem, że boli cię do tej pory "buraczany" przytyk ale widocznie coś było na rzeczy skoro tak zabolało. Posługując się Gombrowiczowską stylistyką można powiedzieć, że uczniowie przyprawili ci gębę, której do tej pory nie możesz się pozbyć. Cip cip kurka..... Odpowiedz Link Zgłoś
tuluz-lotrek Re: Jazg1 - szanowny zakompleksiony pedagogu 01.07.10, 21:04 Ej, chyba niekoniecznie "pedagogu". Wyszukaj sobie, co jazg1 wypisuje na gazetowych forach na rozmaite tematy - on po prostu lubi swoje domniemania przedstawiać jako kategoryczne stwierdzenia faktów, a oponentów obrzucać inwektywami, niezależnie od tematu. Ten model tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marwlod Re: Jazg1 - szanowny zakompleksiony pedagogu 02.07.10, 21:49 Po prostu klasyczny TROL! Odpowiedz Link Zgłoś
helenak5 Profesor Pimko* bierze odwet 01.07.10, 21:44 Cóż, zemsta na uczniach to typowa rzecz. Zdarza się też zemsta na uczniach nielubianego kolegi-nauczyciela. Moja córka padła jej ofiarą (poprawkę przed inną komisją zdała bez trudu z dobrym wynikiem, ale straciła rok). Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Profesor Pimko* bierze odwet 02.07.10, 00:14 conrad11 napisał: > A po co wmieszaliście do tej historyjki ś.p. Marię Kaczyńską? Też bierzecie > odwet? Na zmarłych? Bo może sie ze wstydu w Krypcie Wawelskiej przewracać za taką szkołę i takie grono "pedagogiczne". W końcu to była jej szkoła, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
troophel Profesor Pimko* bierze odwet 02.07.10, 01:41 To ja z innej beczki. Jestem zdruzgotany poziomem nowego polskiego humo... tfu! "humoru". Kabaret? W jednym szeregu stawiać Kabaret (!) Potem, Kabaret (!) Zenona Laskowika i ten tutaj... "Kabaret"... Well, imo nie można było stoczyć się niżej. Ile oni mają lat, żeby nie potrafić wyjść poza schematyczne, infantylne i NAPRAWDĘ BEZNADZIEJNE dowcipy z nauczycieli? Bo to nie jest trudne, wystarczy włożyć w to więcej energii, niż w spotkanie tydzień przed studniówką, napisanie na kolanie scenariusza i "przedstawienie" go. Nawet jeśli zajęło im to więcej czasu - dokładnie tyle jest warte. Nie tak dawno, bo rok temu, moja klasa dostała za zadanie przygotować program artystyczny na studniówkę. I założenie było jedno, z góry i proste - "Zero chamstwa, zero nauczycieli, zero robienia z siebie i kogoś debila". Bo na tym dowcip dla masy jest zbudować najłatwiej - ośmieszyć, albo przeklinać. I udało się. Do tego stopnia, że jedna z części trafiła na główną wykopu - www.youtube.com/watch? v=h_aepD_LXmE . Naprawdę nie wiem co musiałoby się stać, żeby w końcu wzbudzić w tym kraju nieco kreatywności. Nieco ponad całą sztampę, kabarety z "Dwójki" i przebieranie się facetów za laski. I kiedy, mając zbyt dobry humor, wchodzę na demotywatory (bleh!), czy komixxy (bleh! x2) ukrywam tylko twarz w dłoniach i ku*wa nie widzę nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
bloom92 Re: Profesor Pimko* bierze odwet 02.07.10, 09:50 to powinno działać chyba w dwie strony i wychodzić od nauczycieli? o czymś świadczy takie naśmiewanie się i brak szacunku należytego mniej lub bardziej... PS Wykaż się sam inicjatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Profesor Pimko* bierze odwet 02.07.10, 17:37 Wstyd "nauczyciele" !!! PRL,ZNP, Karta Nauczyciela - sieroty po komunie. A ja nie zgadzam się na drwiny z mieszkańców wsi "w konwencji wiejskiej". Was załatwili w konwencji rabczańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.p Trafili swoi na swoich 03.07.10, 01:24 No cóż... Jednym się wydało, że są już dorośli i żeby to okazać zachowali się jak gó...arze. Drudzy z kolei mimo, że byli dorośli, mało tego, z racji zawodu powinni mieć umiejętności pozwalające sobie poradzić z taką sytuacją, również zachowali się jak gó...arze. Swoi na swoich trafili po prostu i tyle... Żadnej strony nie bronię, raczej obie obwiniam. Jednych za iście dziecinną bezmyślność czynienia sobie żartów z kogoś bez choćby krztyny zastanowienia, jak ów ktoś to odbierze, drugich za równie dziecinną mściwość, tym bardziej jednak naganną, że nie ograniczającą się do dziecinnego naplucia winnym do tornistra, a wykorzystującą wszelkie, niemałe niestety dostępne nauczycielowi metody, żeby dopiec. Czy uczniowie - autorzy tego kabaretu, jak wynika z artykułu, nadzieja inteligencji polskiej, naprawdę ani na moment nie mieli wątpliwości, czy żarty tego rodzaju aby nie będą śmieszne delikatnie mówiąc nie dla wszystkich? A nauczyciele - dlaczego tylko "ty, Kowalski, to na zdaną maturę nie licz, tak cię urządzę, że węgiel na kopalni będziesz przerzucał najwyżej"? Przecież można było jeszcze o kradzież oskarżyć (coś by się zaaranżowało), a niech zgniją w pierdlu! Za urażoną własną dumę przecież żadna kara nie będzie za mała, prawda? J. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak 3x3 sa 9 03.07.10, 04:29 udaliby ze sie bawili a tak wychodzi za sa matolkami i oglosili na cala Polske ze matolki ucza a moze uczom mlodziez dla profesorow :))) moje be be be be be Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 Rośnie pokolenie idiotów... 03.07.10, 08:08 Kończący licea mają co najmniej o 50% mniejszy zasób wiedzy niż dawniej. Pokolenie JP na 100% nie potrafi pisać i czytać a co dopiero myśleć. Teraz wystarczy zaświadczenie o dysgrafii.. Roszczeniowi rodzice, roszczeniowi uczniowie.. tak realnie patrzyć to powinno oblać tą śmieszną maturę ok 50%!! egzaminów na studia nie zdałoby pewnie 70% tych maturzystów. Najśmieszniejsze jest to, że lecą ze skargą do gazetki a ta wypisuje jacy to oni są biedni... Uczyć się do poprawki w sierpniu nieroby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tengu.bw Re: Rośnie pokolenie idiotów... 03.07.10, 13:03 To akurat nie wina uczniów żę się ich uczy mniej. Także nie nauczycieli. Jednak nieroby to nie były, no chyba że nierobami można nazawać osoby poszerzające swoją wiedzię matematyczną o materiał zawierający całki, pochodne, liczby zespolone, które w programie nie występują. Kolejny nie w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
quinc Teraz uczniowie zagłosują nogami 03.07.10, 09:02 Jeśli w Rabce jest jedno liceum, to nauczyciele są bezkarni, ale jeśli więcej, to uczniowie pewnie już zagłosowali nogami. W dodatku założę się o każde pieniądze, że w przyszłym roku każdy rodzic zrobi wszystko aby "ta pani" nie egzaminowała jego dziecka. W efekcie nauczyciel, który nie ma uczniów stanie się zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek85 Re: Teraz uczniowie zagłosują nogami 03.07.10, 12:37 To jest Polska, więc rodzice przyszłych uczniów lub maturzystów zapewne będą starali śię "Pani" jak najbardziej przypodować, w pełni współpracować, pokazać się z jak najlepszej strony. W domu będą dzieci "prostować" moralnie oraz światopoglądowo i wymuszać pełną uległość wobec "Pani nauczycielki", która ze względu na pozycje nadrzędną ma zawsze rację. W ten sposób wychowamy pierwsze pokolenie, które pomimo, że nie urodziło się w komunie, będzie schemat zachowań dla niej właściwy powielać. Budowa struktur demokratycznych nie jest możliwa, bez szansy na odwołanie się od decyzji danej instytucji lub jej podważenia. Egzamin na prawo jazdy jest nagrywany, co daje podstawę do odwołania, a przecież jego wynik ma w większości przypadków mniejszy wpływ na życie egzaminowanego niż matura. P.S. A w Rabce znalazłam w Google 3 licea, I(o którym mowa), II i katolickie, więc jakiś wybór jest, ale nie wiem jaką cieszą się opinią. P.S. 2 W tej historii, nikt najwyraźniej nikomu gęby nie przyprawił, tylko ją uwidocznił, a sama zainteresowana tylko potwierdziła jej prawdziwość swoim późniejszym zachowaniem. P.S. 3 Nigdy nie myślałam, że to powiem, ale jestem wdzięczna Giertychowi, (tylko) za wciągnięcie nauczycieli na listę urzędników państwowych, ponieważ teraz można pociągnąć państwo do odpowiedzialności prawnej i w sposób pośredni wpłynąć na kształt naszego systemu oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
z_klifow Profesor Pimko* bierze odwet 03.07.10, 16:14 Ta historia swiadczy o beznadziehjnym poziomie wielu nauczycieli w Polsce. Podczas gdy mlodzi ludzie na Zachodzie Europy zachecani sa do zartow, kpin i wyostrzaja swoj dowcip, w Polsce wyrasta kolejne pokolenie zastraszonych Zombies, ktore bedzie wszedzie dopatrywalo sie glupoty, zawisci, sztucznosci. Jak tacy nauczyciele moga wprowadzac mlodych ludzi w normalny swiat. Jak moga ich uczyc zycia poza barakiem, gdzie panuja totalitarne metody. To skandal i za tak prymitywne i agresywne zachowanie nauczycieli, powinni oni odpowiadac przed komisja dyscyplinarna, a mlodzi ludzie (tak mocno pokrzywdzeni i urazeni) powinni miec prawo domagac sie wysokiego odszkodowania w sadach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś