gspisak 07.07.10, 07:42 Jasne... wyborcza wie najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazka58 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:09 Oni wiedzą swoje . Winny Prezydent i załoga. GWniana gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:51 "Wosztyl dodał: "No, nam się udało w ostatniej chwili wylądować. No, natomiast C. Dwa APM-y są [bardzo silne reflektory rozstawiane przed progiem pasa po obu jego stronach], bramkę zrobili, tak że możecie spróbować, ale... Jak wam się nie uda za drugim razem, to proponuję wam lecieć np. do Moskwy albo gdzieś". - por. Wosztyl więc odradzał lądowanie. Świadczą o tym słowa "powiem szczerze, że możecie spróbować, jak najbardziej." - przecież to oczywista oczywistość. No i o tych 50 metrach to sobie panowie przypomnieli blisko po trzech miesiącach. Co więcej, podobno komenda brzmiała "nie schodźcie poniżej 50m", co się tłumaczy, że Ruskie KAZALI zejść na 50m. Do tej katastrofy nie musiało dojść. Próbowali wylądować za wszelką cenę. I zapłacili najwyższą. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Przykład manupulacji gazety ktora ukrywa 07.07.10, 15:33 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html niewygodne treści gdzieś w zakamarkach portalu Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 czy jechałbyś autem 100 km/h... 07.07.10, 16:30 ... przy widoczności poziomej 100 metrów? Ja bym nie jechał, nawet najbardziej znaną mi drogą i z zestawem głośnomówiącym ostrzegającym o przeszkodach. O "dziurze" (jarze przed lotniskiem) - wiedzieli, o tym, że "w takiej mgle nie damy rady usiąść" - wiedzieli, mjr Protasiuk lądował w Smoleńsku kilka razy, a mimo to zaryzykowali. Każdy wie, kto im kazał/sugerował/radził... Szkoda, że nie postawili się jak kpt. Pietruczuk w 2008 w locie do Gruzji... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Michniki manipulują 07.07.10, 15:43 ukrywając ważne informacje w zakamarkach portalu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html Odpowiedz Link Zgłoś
jack_flash Re: Michniki manipulują 07.07.10, 19:41 Latwo mozna to znalezc. Trudno to nazwac manipulacja. Przyczyna katastorfy nie jest jedna. To wiele zdazen doprowadzilo to tragicznego konca. Chyba, ze sie wierzy w teorie spiskowa. Ta z reszta nie wytrzymuje podstawowych pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 10:21 grazka58 napisała: > Oni wiedzą swoje . Winny Prezydent i załoga. ********************************* To oczywiste. Zawsze jest winien przede wszystkim dowódca. Żeby to jednak widzieć, to najpierw trzeba nim być. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkakora Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:14 Gazeta oczywiście wie swoje i to już od 10.04.2010. Znane są redakcji zapisy Jaka,Iła,Tupolewa,"wieży" w Smoleńsku i zdjęcia z tejże wieży. Mało tego tuż po katastrofie rosyjscy eksperci wspólnie z polskimi dokonali wymaganego procedurą badania wypadków lotniczych oblotu lotniska w celu sprawdzenia jakości działania urządeń lotniskowych. Polacy mogli się przekonać że wcześniejsze dwukrotne nietrafienie w oś pasa Iła i takie same kłopoty Jaka to tylko braki w wyszkoleniu pilotów. Nie było tu nic do ukrycia. No co nie było tak?. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 15:26 A może udowodnij, że było! Przecież wszystko wiesz, a nawet wiedziałeś, to jeszcze przed wystartowaniem 101 do ostatniego lotu. Dla jasności udaj się natychmiast do Gazet Polskiej tam maja "kącik smoleński" dla adeptów lotnictwa IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!!! 07.07.10, 08:18 Jeżeli policjant stojący przy przejściu dla pieszych na czerwonym świetle, na bardzo ruchliwej ulicy, gdzie samochody pędzą jeden za drugim jak szalone, powie "idź pan" to powinienem przechodzić??? Ja mam swoja ocene sytuacji i po pierwsze wiem, że na czerwonym nie wolno i ponadto widze, że jeżeli wejde na ulice to zgine. Ale jeżeli będę w identycznej sytuacji w dużej grupie ludzi, której przewodnik przeprowadza nas za wszelką cenę to też wejde, bo tępieje moja zdolność indywidualnego myślenia i zgine razem z przewodnikiem - przywódcą i pozostałymi osobami. Bardzo więc proszę, aby nie upolityczniać sprawy tylko pomysleć przez moment i wnioski nasuną się same, że nastąpił w tym samolocie syndrom zbiorowego myslenia, bo wszyscy chcieli zrobić dobrze najważniejszemu pasażerowi, a piloci nie chcieli być ponownie oskarżani, że są tchórzami, nad czym czuwał naczelny dowódca sił powietrznych w kabinie pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!! 07.07.10, 08:32 Nic nie przekona, nieprzekonanych. Dla wiernych obozu Kaczyńskiego, jest tylko jedna teza: to był zamach! Dlatego tak zabolały ich słowa posła Palikota! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!! 07.07.10, 08:36 Katastrofę bardzo dobrze wykorzystuje do celów politycznych pisowskie środowisko. Powstają nowe komitety m.in:Stowarzyszenia Katyń 2010. Jednocześnie prawicowe media rozpowszechniają informację o źle prowadzonym śledztwie, tajnych umowach Tuska z Putinem. Dla nich to sprawa na pokolenia z której będzie się można utrzymać! "Ponieważ w swojej pracy zawodowej zajmuję się m.in. postępowaniami prokuratorskimi za czasów PRL, wiem, że prowadzono je właśnie w taki sposób, by nie ujawnić prawdy". Z Magdaleną Mertą, żoną Tomasza Merty, wiceministra kultury poległego w katastrofie smoleńskiej, rozmawia Dorota Kania ("Gazeta Polska"). Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!! 07.07.10, 08:39 Magdalena Merta:-Działamy za granicą, działamy też w Polsce. W najbliższym czasie na Jasnej Górze będą zbierane podpisy pod wnioskiem o powołanie międzynarodowej komisji. Dla mnie wzorem działania jest rodzina zamordowanego Krzysztofa Olewnika, która – mimo niechęci władz – robiła wszystko, by tę sprawę wyjaśnić. Członków Stowarzyszenia Katyń 2010 oskarża się o „smoleńską obsesję”, a przecież gdyby nie ta nasza „obsesja”, w sprawie katastrofy panowałaby cisza. Zdaję sobie sprawę, że wyjaśnienie smoleńskiej tragedii może trwać latami. Wiem jedno: jeżeli mnie zabraknie, zajmą się tym moje dzieci.> ps.pora na zimne piwo, bowiem już nikt nie zatrzyma tej obsesji.. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!! 07.07.10, 15:15 "Merta: przecież gdyby nie ta nasza „obsesja”, w sprawie katastrofy panowałaby cisza" No wlasnie, a to koniec PiS-u i Kaczynskiego. To ich glówny program polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Tu zadziałał syndrom zbiorowego Michnika 07.07.10, 08:38 Dal wiernych wyznawców Boskiego Adasia wiadomo wszystko od 10 IV. co by nie wyszło na jaw winien i tak jest Kaczynski bo ... no BO był Kaczyńskim!!! Wredne to i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Tu zadziałał syndrom zbiorowego Michnika 07.07.10, 08:45 Dlatego warto czytać "Gazetę Polską" i portal niezależni pl! Tam zostanie opublikowany każdy Twój komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Bo Michniki ukrywają niewygodne treści 07.07.10, 15:37 gdzieś w zakamarkach portalu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 A tu przykład jaki Michnika manupuluje 07.07.10, 15:41 ukrywając ważne i niewygodne informacje gdzieś na dnie portalu. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "myslacyszaryczlowiek1" 08.07.10, 16:01 więc manipuluje czy informuje, głupi obszczymurku!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "maciej48" 07.07.10, 08:59 Nie wiem co myśli o tej katastrofie "Boski Adaś". Napisałem powyżej to co mi podpowiada mój rozum (poniżej skopiowałem ten wpis) i proszę ustosunkuj się do tego, ale bez insynuacji. Czy wiesz, że istnieje w psychologii coś takiego jak "syndrom zbiorowego myślenia"?? Jeżeli policjant stojący przy przejściu dla pieszych na czerwonym świetle, na bardzo ruchliwej ulicy, gdzie samochody pędzą jeden za drugim jak szalone, powie "idź pan" to powinienem przechodzić??? Ja mam swoja ocene sytuacji i po pierwsze wiem, że na czerwonym nie wolno i ponadto widze, że jeżeli wejde na ulice to zgine. Ale jeżeli będę w identycznej sytuacji w dużej grupie ludzi, której przewodnik przeprowadza nas za wszelką cenę to też wejde, bo tępieje moja zdolność indywidualnego myślenia i zgine razem z przewodnikiem - przywódcą i pozostałymi osobami. Bardzo więc proszę, aby nie upolityczniać sprawy tylko pomysleć przez moment i wnioski nasuną się same, że nastąpił w tym samolocie syndrom zbiorowego myslenia, bo wszyscy chcieli zrobić dobrze najważniejszemu pasażerowi, a piloci nie chcieli być ponownie oskarżani, że są tchórzami, nad czym czuwał naczelny dowódca sił powietrznych w kabinie pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_flash Re: odpowiedź dla "maciej48" 07.07.10, 19:53 zgadzam sie z mysla tego postu w sensie ogolnym. jedyna uwaga, dotyczy podobienstwa sytuacji. Dobrze widoczna ulica/droga/jezdnia, do tego czerwone swiatlo, nie sa odpowiednikiem ladowania w mgle. Poza tym policjant jesli wlaczy sie do ruchu czyni podleglymi sobie - sygnalizacje swietlna i strumien pojazdow. Jesli sie nie widzi i nie slyszy niebezpieczenstwa nie mozna zweryfikowac dzialan policjanta. Pozostaje wiec doswiadczenie pieszego jako dodatkowe uwarunkowanie postepowania. Jak by na to nie patrzec, przyczyn wypadku w Smolensku nalezy szukac w bardzo wielu zadazeniach, ktore sie nalozyly. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_s_1 Re: odpowiedź dla "maciej48" 07.07.10, 20:27 Tak a'propos tchórzostwa warto poczytać: orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/ZAPop/02496?OpenDocument Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Miedzy bólem a mdłościami... 08.07.10, 01:14 ...jest pewna różnica, czyzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Re: zadziałał syndrom zbiorowego myślenia!!!!!!!! 08.07.10, 23:37 henryk-sikora napisał: Jeżeli policjant stojący przy przejściu dla pieszych na czerwonym świetle, na bardzo ruchliwej ulicy, gdzie samochody pędzą jeden za drugim jak szalone, powie "idź pan" to powinienem przechodzić??? Ja mam swoja ocene sytuacji i po pierwsze wiem, że na czerwonym nie wolno i ponadto widze, że jeżeli wejde na ulice to zgine. Ale jeżeli będę w identycznej sytuacji w dużej grupie ludzi, której przewodnik przeprowadza nas za wszelką cenę to też wejde, bo tępieje moja zdolność indywidualnego myślenia i zgine razem z przewodnikiem - przywódcą i pozostałymi osobami. Bardzo więc proszę, aby nie upolityczniać sprawy tylko pomysleć przez moment i wnioski nasuną się same, że nastąpił w tym samolocie syndrom zbiorowego myslenia, bo wszyscy chcieli zrobić dobrze najważniejszemu pasażerowi, a piloci nie chcieli być ponownie oskarżani, że są tchórzami, nad czym czuwał naczelny dowódca sił powietrznych w kabinie pilotów. __________________________________ Zgadzam się z tym .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starogowienny Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:42 Proponuję uważną lekturę: smolensk-2010.pl/ Obecny rząd polski to kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:45 nic nas nie przekona ze czarne jest czarne a biale jest biale,ruscy winni i koniec napadli magnesami slonce zoliborza,dzieki im za to,jeden walesa ktory wiedzial co zrobic z kaczorami zawolal mietka i kazal spuscic ze schodow, Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy a Gazeta to nie jest prawicowe medium? 07.07.10, 08:46 a Gazeta to nie jest prawicowe medium? Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 08:46 Dużo w mediach jest o 50 m. Gdy tam bezpieczna wysokość to 100 m. Na portalu TVN24 jest dużo o tym (więc jak się okazało TVN24 wg. GW jest prawicowy) Jest dużo tych informacji o tym, że piloci slyszeli o 50 metrach a w zapisach przekazanych Polsce nie ma tych informacji. Dziwnie zniknęły z czarnych skrzynek. Jest to dowód na fałszowanie zapisów przez Rosjan. Dlaczego piloci JAKa mieli by kłamać? Te informacje szkodzą GW-PO więc orderów ani podwyżek za to nie dostaną. I od rana się zastanawiam jak i czy wogóle GW się odniesie do tych informacji, a jeżeli się odniesie, jak będzie odwracać kota ogonem. I już wreszcie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 09:54 Z artykułu wynika, że jest to wyłącznie relacja mechanika pokładowego, który nie znał dobrze j rosyjskiego. Nie jest to bezpośrednia relacja pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 15:21 zapisy rozmów z wieza sa, wiec zeznania bez poparcia w zapisach sa bezwartosciowe. Zreszta mecznik mówi, ze rozmowe zapisal na magnetofonie i potem go wylaczyl - wiec niech da ten zapis do odsluchania. Jakies grube kretactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 Teraz mozna plesc wianki, wierze ekspertom=pilotom 07.07.10, 09:27 Wszystko inne jest na potrzeby ''tuszowania ''faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 Herr prof.Zdzisław Krasnodębski 07.07.10, 09:29 Wykładowca niemieckiego uniwersytetu w Bremen prof.Zdzisław Krasnodębski w TVP: "Ja bym chciał wierzyć,że to nie był wypadek" ps. czy katonacjonalista Krasnodębski nie jest problemem w stosunkach bilateralnych Niemcy - Polska? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Herr prof.Zdzisław Krasnodębski 07.07.10, 15:24 "Ja bym chciał wierzyć,że to nie był wypadek" To jest mysleniePiS-u. Nawet, jak fakty sa przeciw - tym gorzej dla faktów. Wiara jest najwazniejsza. "Wierzymy, ze wygramy!" - Jaroslaw Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Dla lotników oczywiste, nielotnicy "wiedzą lepiej" 07.07.10, 09:45 Od początku wiadomo było że to CFIT, minima dopuszczające do lądowania dla kapitana na tym lotnisku to 180m i 1000m,w rzeczywistości było 50m i 400m, bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Dla lotników oczywiste, nielotnicy "wiedzą le 07.07.10, 10:18 fajne :) żywcem zerżnięte z GW :))) "lotniku" :D Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Dla lotników oczywiste, nielotnicy "wiedzą le 07.07.10, 15:26 w rzeczywistości było 50m i 400m, bez komentarza. korekta, w rzeczywistosci, jak wynika z opowiesci tego mechanika Jaka - bylo "grubo ponizej 50m i 200m" Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Rozpaczliwe próby ratowania upadającej wersji GW 07.07.10, 09:54 GW staje na głowie, by podtrzymać lansowane już od 10 kwietnia twierdzenie o wyłącznej winie prezydenta i pilotów. Ciągle wychodzą nowe fakty, a w oczy pismaków GW zagląda strach przed kompromitacją. Nie mają dostatecznych podstaw, a mimo to stawiają śmiałe tezy o domniemanym przebiegu wypadków. Rozsądek nakazuje jednak poczekać na ujawnienie zapisów parametrów lotu i brakujących fragmentów nagrań. Mimo tylu nowych doniesień, GW zupełnie bagatelizuje niedociągnięcia i błędy po stronie rosyjskiej, za to z wielkim zaangażowaniem szuka nadal winy Polaków. Stronniczość i brak obiektywizmu widoczne są gołym okiem. Czy tak powinna czynić polska gazeta? A może ta gazeta nie reprezentuje polskich interesów, tylko wspiera interesy ościennego mocarstwa. To żałosne. Właśnie dowiedzieliśmy się o nowych wypowiedziach odczytanych z kopii taśm, ale tu jest problem prawny, bo prokuratura powinna mieć oryginały. Kto jest winien temu, że Polacy nie odzyskali swojej własności? Winien jest osobiście Tusk, który jak baran przystał na wszystkie warunki Rosjan. Jakimż trzeba być głupcem, żeby bratać się z Putinem, żeby ufać człowiekowi, który zlecił zamordowanie Litwinienki, Politkowskiej i wielu innych Rosjan pragnących żyć w wolności i PRAWDZIE. Taki mamy rząd i takiego teraz wybrano prezydenta. Hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka-amelka Rola mediów 07.07.10, 10:10 "Czy tak powinna czynić polska gazeta? A może ta gazeta nie reprezentuje polskich interesów, tylko wspiera interesy ościennego mocarstwa. To żałosne." Żałosne jest to jak niektórzy rozumieją rolę mediów w demokratycznym kraju - "polskie media wspierają polskie interesy" Ja cały czas myślałam, że po prostu powinny pisać prawdę. No ale te, które piszą prawdę to już nie są polskie ale "polskojęzyczne". I oczywiście "polski interes" według katonacjonalistów to "co złego to nie my tylko ruskie" (ew. niemcy) Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Rola mediów 07.07.10, 11:11 >Ja cały czas myślałam, że po prostu powinny pisać prawdę To dobrze myślałaś. GW jednak nie pisze prawdy, tylko manipuluje opinią publiczną. A jej motyw jest prosty: za wszelką cenę dokopać przeciwnikom politycznym, nawet kosztem polskiej racji stanu. Warto zapytać dlaczego 10 kwietnia podawano kłamliwe informacje o czterech podejściach do lądowania, o 130 ofiarach, o błędnej godzinie katastrofy, dlaczego szerzono przekonanie o sprawnym samolocie, o błędach załogi, o winie prezydenta, itp. W jednej z polskich stacji telewizyjnych wydano instrukcje informowania o katastrofie. Dziennikarka, która odmówiła podawania wersji o domniemanych naciskach prezydenta na pilotów, została odsunięta od prowadzenia programu. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Rola mediów 07.07.10, 11:28 powraca taktyka zamierzchłej komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Rola mediów 07.07.10, 15:01 representation1 napisał: > >Ja cały czas myślałam, że po prostu powinny pisać prawdę > > To dobrze myślałaś. GW jednak nie pisze prawdy, tylko manipuluje opinią > publiczną. A jej motyw jest prosty: za wszelką cenę dokopać przeciwnikom > politycznym, nawet kosztem polskiej racji stanu. > > Warto zapytać dlaczego 10 kwietnia podawano kłamliwe informacje o czterech > podejściach do lądowania, o 130 ofiarach, o błędnej godzinie katastrofy, > dlaczego szerzono przekonanie o sprawnym samolocie, o błędach załogi, o winie > prezydenta, itp. W jednej z polskich stacji telewizyjnych wydano instrukcje > informowania o katastrofie. Dziennikarka, która odmówiła podawania wersji o > domniemanych naciskach prezydenta na pilotów, została odsunięta od prowadzenia > programu. Leslaw, na weryfikacji tez zescie tak lgali? samolot byl sprawny, poki co nikt tego nie podwazyl, a zaloga popelnila ewidentne bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Przykład dziesiejszej manipulacji 07.07.10, 15:28 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html Tylko że to umieszczono w zakamarkach portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka-amelka Re: Rola mediów 07.07.10, 16:12 w swojej wypowiedzi nie oceniałam wiarygodności GW tylko odniosłam się do twojej definicji roli mediów. Po prostu nie uważam, że dziennikarze mają prawo przedkładać względny obiektywizm nad mętnie pojmowaną rację stanu, a to wynikało z twojej wypowiedzi. Piszę o względnym obiektywiźmie bo oczywiście nie da się perfekcyjnie wyważyć racji. Ale mozna się starać. Wiele mediów -chyba nie zaprzeczysz- forsuje niedorzeczne teorie spiskowe i nakręca emocje mniej wyrobionych lub bardziej ideologicznie zacietrzewionych odbiorców. Wiele prawicowych gazet po prostu kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka-amelka Re: Rola mediów 07.07.10, 16:16 Przepraszam, pomyliłam się. Oczywiście miałam na myśli że nie powinni przedkładać mętnie pojmowanej racji stanu nad obiektywizm Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Rola mediów 07.07.10, 23:10 Myślę, że nieco nadużyłaś tej mojej "definicji mediów". Bo ja wcale nie uważam, że dziennikarze powinni być nieobiektywni. Przecież napisałem wyraźnie: "stronniczość i brak obiektywizmu widoczne są gołym okiem" w przypadku GW. A "reprezentowanie polskiego interesu" to właśnie obiektywizm i mówienie prawdy polskiemu narodowi, a nie manipulacja w imię źle pojętej, sztucznie wykreowanej przyjaźni polsko-rosyjskiej. Twoje wnioski po prostu idą zbyt daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Rozpaczliwe próby ratowania upadającej wersji 07.07.10, 15:29 Mimo tylu nowych doniesień, GW zupełnie bagatelizuje niedociągnięcia i błędy po stronie rosyjskiej, za to z wielkim zaangażowaniem szuka nadal winy Polaków Niedociagniecia strony rosyjskiej to maly pikus przy nieodpowiedzialnosci kierownictwa wycieczki smolenskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Pogrobowcy konfederatów z Targowicy 07.07.10, 16:01 > Niedociagniecia strony rosyjskiej to maly pikus przy > nieodpowiedzialnosci kierownictwa wycieczki smolenskiej. Któryż to już raz czytam brednie o prywatnej wycieczce prezydenta RP? Przecież oficjalne obchody rocznicy zbrodni w katyńskiej odbywały się od wielu lat właśnie 10 kwietnia. A gdyby tak napisać, że Tusk zrobili sobie 7 kwietnia prywatną schadzkę? Pamiętam jeszcze wystąpienia nieszczęsnego rzecznika rządu WRONy, Jerzego Urbana, który kpił sobie z Wałęsy, określając go mianem osoby prywatnej. Widać niektórym to peerelowskie przyzwyczajenie do szydzenia ze znienawidzonego przeciwnika zostało do dziś. Czyż można spodziewać się po ludziach, którzy uważają prezydenta RP za osobę prywatną, obrony suwerenności kraju i patriotyzmu? Nie można. Oni tak samo dbają o Polskę, jak Szczęsny Potocki i jego kumple dwa wieki temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Pogrobowcy konfederatów z Targowicy 07.07.10, 20:48 Tragicznie zakonczona wyprawa smolenska byla elementem kampanii wyborczej PiS-u i Lecha Kaczynskiego, któremu popularnosc spadla do 15-20%. Jakos sie tak sklada, ze on do Katynia wybral sie przedtem tylko raz, z okazji poprzedniej kampanii. Tegoroczne oficjalne obchody Zbrodni Katynskiej odbyly sie trzy dni wczesniej, z udzialem polskiego premiera Tuska i premiera Rosji Putina (który oficjalnie Tuska zaprosil). Udzial Putina nadawal tej wizycie wielkie znaczenie i oznaczal przelom w stosunkach polsko-rosyjskich. Donioslosc tej wizyty chcial Lech Kaczynski przycmic za wszelka cene, organizujac swoja wlasna uroczystosc. Chcial, aby to te jego wizyte ludzie uwazali za wazniejsza. Dlatego zgromadzil na pokladzie samolotu tak ogromna ilosc dygnitarzy z prezydentem Kaczorowskim, poslami na sejm, calym dowództwem wojska i wielu wysokich przedstawicieli kleru. Zlamano wszelkie zasady bezpieczenstwa i zdrowego rozsadku. Nie byla to przeciez wizyta oficjalna - zadne oficjalne spotkania ze strona rosyjska nie byly planowane. Osoba prezydenta, bylego prezydenta Kaczorowskiego i grupy poslów na sejm na pokladzie miala sugerowac, ze byla to oficjalna wizyta, ale praktycznie byla to prywatna wycieczka Lecha Kaczynskiego, który "zalatwil" transport. Tak tez sie zachowywali - prezydent sie spóznil, na pokladzie rózne osoby wchodzily do kabiny pilotów, uzywano telefonów komórkowych, a najwazniejsze - kierownik wycieczki przez swoich ludzi dawal instrukcje pilotom co maja robic gdy ladowanie okazalo sie niemozliwe z powodu mgly. Dzieki jego "lepszemu" patriotyzmowi wszyscy zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Pogrobowcy konfederatów z Targowicy 07.07.10, 23:43 Ośmieszasz się. Szmajdziński też pracował dla Kaczyńskiego a z nim Szymanek-Deresz i Jaruga-Nowacka. Nawet marszałek Komorowski chciał pomóc Lechowi Kaczyńskiemu w rozpoczęciu kampanii wyborczej, prosząc na piśmie o miejsca w samolocie dla posłów. Zaiste prywatna wizyta Lecha z jego kampanią wyborczą na pierwszym planie. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 do GW 07.07.10, 10:02 Proszę wziąć pod uwagę,że Gazeta nie ma kontaktu tylko i wyłacznie z osobami zahpnotyzowanymi, ale także z osobami myslącymi, analizującymi rózne źródła informacji, a być może i takimi, którzy mają dostęp do pewnych informacji nie oglądających światła dziennego. Proszę więc nie robić wody z mózgu i nie zwalać winy na wszystkie wygodna dla tej "operacji" osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
komorowski1 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 10:14 Dla ciekawych:włączcie sobie Google Earth,znajdźcie Smoleńsk a następnie spróbujcie wylądować tam symulatorem lotu za pierwszym razem.PO-wodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Powtarzasz starocie, Wacuś. Rosja tęskni za tobą 07.07.10, 10:18 Odpowiedz Link Zgłoś
orgelmusik Typowy polski burdel!!! 07.07.10, 11:07 Wkurzający jest ten polski burdel... Ludziska nie odpowiadają dosłownie za nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lepus42 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 11:38 Już to pisałem ale muszę powtórzyć: Proszę uprzejmie aby ci co mieszają w sprawie jak najęci przyjęli do wiadomości co następuje: 1.CZARNA SKRZYNKA to jest rodzaj MAGNETOFONU. A zatem na czarnej skrzynce nie ma ŻADNEGO zapisu. A więc nie ma sensu żądanie zwrotu czarnych skrzynek do Polski. Takie żądanie wystawia świadectwo ignorancji piszącego. 2. TAŚMY na których zapisane są dane zostały wyjęte i skopiowane w obecności POLSKICH prokuratorów, a co za tym idzie kopie są uwiarygodnione przez naszą komisję. Dodatkowo w każdej chwili na nasze żądanie możemy porównać zapisy. Nie słyszałem aby ktoś z naszej komisji zarzucał Rosjanom manipulowanie przy TAŚMACH (a nie przy czarnych skrzynkach) Reasumując - Większość domorosłych "badaczy" czarnych skrzynek i samej katastrofy ma za zadanie podgrzanie atmosfery,wybielenie naszych decydentów i opluskwienie Moskwy. A że sami nie mają pojęcia o czym piszą to nie ważne. Ważne jest dobre samopoczucie piszącego. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 11:51 lepus42 napisał: > Już to pisałem ale muszę powtórzyć: > Proszę uprzejmie aby ci co mieszają w sprawie jak najęci przyjęli do > wiadomości co następuje: > 1.CZARNA SKRZYNKA to jest rodzaj MAGNETOFONU. A zatem na czarnej skrzynce nie każdy zdaje sobie sprawę z tego podziału :) "czarna skrzynka" to określenie w przenośni, i zapewne o tym wiesz :) > ma ŻADNEGO zapisu. A więc nie ma sensu żądanie zwrotu czarnych skrzynek do > Polski. Takie żądanie wystawia świadectwo ignorancji piszącego. > 2. TAŚMY na których zapisane są dane zostały wyjęte i skopiowane w obecności > POLSKICH prokuratorów, a co za tym idzie kopie są uwiarygodnione przez naszą > komisję. Dodatkowo w każdej chwili na nasze żądanie możemy porównać zapisy. > Nie słyszałem aby ktoś z naszej komisji zarzucał Rosjanom manipulowanie przy > TAŚMACH (a nie przy czarnych skrzynkach) nasza komisja czasami traci na wiarygodności i w tym cały problem. Widać to nawet w stenogramie rozmów gdzie brakuje podpisu jednego z członków komisji - czy takie zapisy są wiarygodne? Tym bardziej,że brakuje podpisu osoby z 36płk...? > Reasumując - Większość domorosłych "badaczy" czarnych skrzynek i samej > katastrofy ma za zadanie podgrzanie atmosfery,wybielenie naszych decydentów i > opluskwienie Moskwy. A że sami nie mają pojęcia o czym piszą to nie ważne. > Ważne jest dobre samopoczucie piszącego. Fakt,że wiele osób nie wie o czym pisze, ale wiele osób interesuje się tym z każdego pkt widzenia katastrofy...nie tylko odpowiada czytając tytuły tudzież słuchając sławetnego Radyja. Niektóre osoby mają zapewne wiadomości z tzw 1 ręki... dużo można w tym temacie pisać. Problemu w takiej skali by nie było gdyby rząd wystąpił o międzynarodowe śledztwo(nie mylić z międzypaństwowym). Odpowiedz Link Zgłoś
lepus42 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 12:08 <nasza komisja czasami traci na wiarygodności i w tym cały problem. Widać to nawet w stenogramie rozmów gdzie brakuje podpisu jednego z członków komisji - czy takie zapisy są wiarygodne? Tym bardziej,że brakuje podpisu osoby z 36płk...?> To co? Sugerujesz żeby polskim komisjom odebrać prawo badania tej sprawy? To kto w końcu ma temat wyjaśniać? Chińczycy? Amerykanie? Wyobrażasz sobie amerykańską komisję na wojskowym lotnisku w Rosji? Wszystkim rozsądnym ludziom nie trzeba już tłumaczyć,że wyjaśnianie przyczyn katastrofy trwa czasem kilka miesięcy a nawet lat. Obie komisje pracują,nie zgłaszają żadnych trudności więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać na wyniki. Chyba że koniecznie chcesz powołać speckomisję z PiS i ona będzie według Ciebie dopiero wiarygodna. Ja wszystkim niecierpliwym (a więc i Tobie) proponuję Stoperan i świeże powietrze. To dobrze robi na uspokojenie nerwów. A taka gorliwość z jaką tropisz spiski w tej sprawie na prawdę nie jest wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re:lepus42 07.07.10, 12:33 może ujmę to w ten sposób nie mam zaufania do obecnego rządu , w związku z tym nie muszę tłumaczyć dlaczego nie ufam w sposób bezgranicznie komisji. PiS nie mógłby prowadzić sam śledztwa ponieważ takze niebyłoby to dla mnie wiarygodne. Dlatego też wspomniałam o komisji międzynarodowej gdzie wyniki śledztwa byłyby najbardziej obiektywne (w rzeczy samej z udziałem Polaków i Rosjan - ponieważ tak by to wyglądało). Rzeczą całkiem naturalna jest to,ze tego typu śledztwa trwają długo, a inną rzeczą (nie do przyjęcia) staje się nakierowywanie różnych gazet umysłu ludzkiego na odpowiednie dla każdej z nich stronniczości. Do wiadomości publicznej powinny byc podawane fakty bez zbytniego sugerowania po czyjej stronie leży wina. Sam widzisz,że za sprawą Wyborczej czy np. Rydzyka śledztwo bije tam gdzie chcą uderzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re:lepus42 07.07.10, 15:54 może ujmę to w ten sposób nie mam zaufania do obecnego rządu , w związku z tym nie muszę tłumaczyć dlaczego nie ufam w sposób bezgranicznie komisji Co ma rzad do komisji? Prokuratura jest niezaleznym od rzadu organem, a szef prokuratury jest z nadania pisowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti Re:lepus42 08.07.10, 20:43 modraczek.2 napisała: > może ujmę to w ten sposób nie mam zaufania do obecnego rządu , w > związku z tym nie muszę tłumaczyć dlaczego nie ufam w sposób > bezgranicznie komisji. PiS nie mógłby prowadzić sam śledztwa > ponieważ takze niebyłoby to dla mnie wiarygodne. > Dlatego też wspomniałam o komisji międzynarodowej gdzie wyniki > śledztwa byłyby najbardziej obiektywne (w rzeczy samej z udziałem > Polaków i Rosjan - ponieważ tak by to wyglądało). > Rzeczą całkiem naturalna jest to,ze tego typu śledztwa trwają długo, > a inną rzeczą (nie do przyjęcia) staje się nakierowywanie różnych > gazet umysłu ludzkiego na odpowiednie dla każdej z nich > stronniczości. > Do wiadomości publicznej powinny byc podawane fakty bez zbytniego > sugerowania po czyjej stronie leży wina. > Sam widzisz,że za sprawą Wyborczej czy np. Rydzyka śledztwo bije tam > gdzie chcą uderzyć. Gdybym była posłem Palikotem, to po przeczytaniu tych Twoich wypocin powiedziałabym: nie piernicz! A może bardziej dosadnie;P. Teraz proszę: przeczytaj ze dwa razy tę swoją radosną twórczość, nadaj jej jakiś sens, choćby ogólny , wstaw przecinki i uczesz myśli, a może w Twoim przypadku - włosy. Przykro czytać rozważania wiejskiej filozofki. A niektórzy jeszcze biorą Cię na poważnie i próbują objaśniać świat, Nelly Rokito tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 12:34 > Obie komisje pracują,nie zgłaszają żadnych trudności więc trzeba się > uzbroić w cierpliwość i czekać na wyniki. Chyba kpisz. Jest wiele problemów z powodu utrudniania przez Rosjan dostępu do akt śledztwa i materiałów dowodowych. A co z zapowiadanym przez rząd wyjazdem polskich archeologów do Smoleńska? Warto posłuchać: www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/smolensk-co-wiemy-dwa-miesiace-po-katastrofie-24062010/1900584 Odpowiedz Link Zgłoś
lepus42 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 13:06 > Chyba kpisz. Jest wiele problemów z powodu utrudniania przez Rosjan dostępu do > akt śledztwa i materiałów dowodowych. A co z zapowiadanym przez rząd wyjazdem > polskich archeologów do Smoleńska? A czy słyszałeś z ust KOMPETENTNYCH osób o tych trudnościach? Jak słyszę to pismacy produkują te informacje (zwłaszcza te antyrosyjskie) A co do wyjazdu: Wyobraź sobie grupę rosyjskich archeologów(?) kopiących na lotnisku wojskowym w Krzesinach? Ja się wcale Rosjanom nie dziwię. A tego linka choćbyś wstawiał do każdego posta to już chyba nikt i tak nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 W pułapce białych plam 07.07.10, 13:15 Czasami można odnieść wrażenie, że w sprawie śledztwa dotyczącego przyczyn katastrofy smoleńskiej obowiązuje dyktat poprawności politycznej nakazujący mówić, iż dochodzenie przebiega szybko i sprawnie, a współpraca z Rosjanami układa się bardzo dobrze. Ba, wręcz wzorcowo Czy tak jest w istocie? Cóż, nie tylko fakty ujawniane niemal codziennie przez dziennikarzy “Rzeczpospolitej” i innych mediów, ale w gruncie rzeczy także niektóre oficjalne komunikaty władz w tej sprawie raczej nie skłaniają do podobnie optymistycznych ocen. W końcu mimo upływu już niemal trzech miesięcy od dnia tragedii dostaliśmy od strony rosyjskiej tylko kopię nagrań z czarnej skrzynki, stenogramy rozmów z kokpitu Tu-154 oraz 1300 stron akt zawierających protokoły z oględzin ciał, z miejsca katastrofy i znalezionych tam rzeczy oraz protokoły przesłuchania niektórych świadków. blog.rp.pl/gabryel/2010/07/06/w-pulapce-bialych-plam/ Odpowiedz Link Zgłoś
lepus42 Re: W pułapce białych plam 07.07.10, 13:42 I właśnie to należało udowodnić jak mówił pan od algebry. Właśnie Ty jesteś "w pułapce białych plam" Bez przerwy powołujesz się na to kto coś powiedział. Najlepiej Rzeczpospolita, Nasz dziennik lub salon 24.Nie bierzesz tego pod uwagę że źródła te mają podstawowy cel: szmal.Gazeta zresztą też. Im więcej wiatru będą robić a Ty za nimi, tym więcej szmalu skasują (Ty nie) A że przy okazji podzielą i skłócą naród to się naprawdę nie liczy. Prominentne osoby które stoją za źródłami tych wszystkich rewelacji też swoje utargują (a Ty nie). Ty możesz sobie najwyżej zarobić na miano pisowskiego albo kaczystowskiego oszołoma. Ja zresztą też, tylko w drugą stronę. NIE DAJMY SIĘ CWANIAKOM WPUSZCZAĆ W MALINY! :-)) (No chyba,że Ci za to płacą- to wtedy zwracam honor) Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: W pułapce białych plam 07.07.10, 14:46 > Bez przerwy powołujesz się na to kto coś powiedział. > Najlepiej Rzeczpospolita, Nasz dziennik lub salon 24. Gdybyś chciał zapoznać się ze wszystkimi doniesieniami, tobyś się dowiedział co mówią o śledztwie i współpracy z Rosją prawnicy i przedstawiciele prokuratury. Oni nie są zadowoleni z jego przebiegu. Ciekawe jak długo przyjdzie nam jeszcze czekać na obiecany przez Rosję wyjazd naszych archeologów do Smoleńska? Pewnie pojadą, jak buldożery zrobią rekultywację terenu. Drzewa już wycięte, a to przecież był ważny ślad do ustalenia trajektorii samolotu. Rosjanie robią nas w kuku, ale dla zaślepionych nienawiścią przeciwników PiS nie ma to żadnego znaczenia. No, bo skoro ma się już ustaloną z góry wersję wypadków, to wszelkie drobiazgowe śledztwa są tylko niepotrzebnym zawracaniem głowy i stratą czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dc99 A co niby mają znaleźć ci archeolodzy? 08.07.10, 10:38 > Ciekawe jak długo przyjdzie nam jeszcze czekać na obiecany przez > Rosję wyjazd naszych archeologów do Smoleńska? Pewnie pojadą, jak > buldożery zrobią rekultywację terenu. A czego spodziewasz się po tym wyjeździe archeologów? Co oni niby mieliby tam znaleźć? Trochę nakrętek, drutów i niezidentyfikowanych kawałków blachy, o których w ogóle nie będzie wiadomo czy pochodzą z katastrofy czy też są zwykłymi śmieciami które jak dobrze poszukać można znaleźć w każdym lesie? Zdaje się zresztą że nie ma archeologów specjalistów od kopalnych samolotów więc i tak jakiś specjalista musiał im palcem pokazać czego właściwie mają szukać. Po co niby wtedy jest potrzebny archeolog, ktokolwiek z łopatą wystarczy. Wyjazd archeologów miałby sens tylko gdyby nie udało się odnaleźć jakiejś konkretnej istotnej części (np. wysokościomierza z nastawioną wysokością) o czym na razie nic nie wiadomo. W przeciwnym wypadku cały ten wyjazd jest polityczną bzdurą i stratą czasu, robioną dla świętego spokoju. Nikt (oprócz PiSowców) z samymi archeologami na czele jakoś się do niego nie pali. A PiSowcy liczą pewnie że bombę jakąś znajdą (najlepiej z podpisami Tuska i Putina), bo czepianie się hipotezy zamachu jak tonący brzytwy jest jedynym sposobem żeby nie przyznać się do nieudolności ś.p. Prezydenta. Nawet jeżeli nie było nacisków na pilotów to organizacja wyjazdu świadczy niezbicie o niekompetencji Kancelarii Prezydenta (za późny wylot stawiający uczestników w sytuacji: albo lądowanie w Smoleńsku, albo odwołanie uroczystości). Odpowiedz Link Zgłoś
pak4 Re: W pułapce białych plam 07.07.10, 13:52 Słyszę wiele tych uwag. I praktycznie zawsze się okazuje, że można machnąć na nie ręką Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: W pułapce białych plam 07.07.10, 15:56 fakty ujawniane niemal codziennie przez dziennikarzy “Rzeczpospolitej” i innych mediów Zwlaszcza te "inne media" sa interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 12:18 Co wy tu głupie internauty i jacyś eksperci od lotnictwa będziecie się wymądrzać ! Posłuchajcie co mówi najmądrzejszy i najświętszy O. Redemptorysta dr. Rydzyk, oraz brat najmądrzejszego z prezydentów Polski - Jarosław i uwierzcie (a zbawieni będziecie). Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 12:37 jurber1 napisał: > Co wy tu głupie internauty i jacyś eksperci od lotnictwa będziecie > się wymądrzać ! Posłuchajcie co mówi najmądrzejszy i najświętszy > O. Redemptorysta dr. Rydzyk, oraz brat najmądrzejszego z prezydentów > Polski - Jarosław i uwierzcie (a zbawieni będziecie). akurat to co napisałes nie ma nic wspólnego z przedstawieniem swojego punktu widzenia. Jest to czysta prowokacja skierowana w kierunku zwolenników Kaczyńskiego czy też Rydzyka. I dzięki takim wpisom dochodzi do rujnowania hasła "zgoda buduje". Odpowiedz Link Zgłoś
podhajce Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 12:50 Jurbercie1 pozwól ,że się do ciebie dopiszę: -przecież każdy Polak wie ,że Lech POLEGŁ śmiercią MĘCZEŃSKĄ(szkoda tylko,że w swoją ostatnią podróż zabrał 95 niewinnych ludzi) -a i tak wszystkiemu Ruskie winni są.... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek2 A winowajca leży na Wawlu i wkurza Piłsudzkiego... 07.07.10, 13:05 www.schiz.pl/f/27/Hymn-w-wykonaniu-Jaroslawa-Kac Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 13:31 Głupich w Polsce nie sieją, sami się rodzą. Jako wystarczające za wszystkie podsumowania zacytuję słowa innego internauty: "Dyskusja o przyczynach się skończyła na wiadomości o widoczności poniżej 1000 metrów (i to nie 950 ale 400!). Dalsze szczeóły o wąwozach, autopilotach i wieżach nie mają już nic do rzeczy. Decyzja o samobójstwie już została podjęta wcześniej." forum.gazeta.pl/forum/w,904,111728374,111771239,Kamikadze_wsciekli_na_rosyjski_raport.html Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 13:59 Trzeba być kompletnym głupkiem i naiwniakiem, żeby wierzyć w te rosyjskie stenogramy w których nic się nia zgadza i nawet prokuratura polska przyznaje, że jest tam wiele nieścisłosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Czy obecne tu psdzielce uważnie przeczytały arta? 07.07.10, 14:05 Jeśli tak, to może przestańcie wreszcie pierd...ić, ok? Rozumiecie tekst pisany? Czy może jednak nic nie rozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 14:24 Winien jest Stalin. To on w 1940 roku rozkazał posadzić drzewo w okolicy lotniska w Smoleńsku po to, aby w 2010 roku podchodzący do lądowania polski samolot zawadził o nie skrzydłem. A w dodatku jeszcze umarł, żeby się wymigać od odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 16:02 e tam... ta brzoza miala 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Dlaczego gazeta manupuluje dostępem do informacji 07.07.10, 15:25 ukrywając ten niewygodne w zakamarkach portalu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80323,8109244,Katastrofa_smolenska__Radiolatarnie_byly_zle_rozmieszczone_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? 07.07.10, 16:03 Pomyśleliśmy: Co będzie z tupolewem? i poradzilismy: Mozecie spróbowac, nam sie udalo. Widocznosc grubo ponizej 50 i 200m. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Czy mgła na lotnisku była dziełem czlowieka?? 07.07.10, 18:32 Polska prokuratura prosi o pomoc Amerykanów. Pyta o możliwość wytworzenia sztucznej mgły. A to się porobiło. Zwolennicy Palikota dostaną szału. Jak można było uwierzyć w teorie sPiSkowe. Jak można powątpiewać w przyjaźń POlsko-rosyjską? Zgroza. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8111268,Polska_prokuratura_prosi_o_pomoc_amerykanow__Pytaja.html?skad=rss Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Czy mgła na lotnisku była dziełem czlowieka?? 07.07.10, 20:55 A jaka róznice robi charakter mgly i jej geneza? Jest mgla, widocznosc grubo ponize 50m w pionie i ponize 200m w poziomie, nie ladujemy, odlatujemy na lotnisko alternatywne. Prosta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś