jacek.osini 16.07.10, 16:09 PiS gra również na Forum... Niektórzy forumowicze to istny kłębek nerwów, wystarczy poczytać posty! Na szczęście Słońce Peru chłodzi nas swym wiatrem słonecznym...Uff! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opinia-pollpressagency mgr KAPUT - mgr hrabia Kuku - mgr Hazardus 16.07.10, 16:16 Ci trzej magistrowie od siedmiu bolesci spod latarni to jak "szwarc - mydlo i pOwidlo". Dzisiaj moralnie marni dmuchaja w trabe jerychonska ale jutro dla nich to marna karta. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: oszołomowi 16.07.10, 16:36 w/g OBOP-u; Masz ponad 55 lat,podstawowe wykształcenie i jesteś z malutkiej wiochy. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks dekalog PiS 16.07.10, 19:50 1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, tobysmy nigdy niczego nie mieli. 2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO. 3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ja mamy! 4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja najmojsza! 5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a czarne jest czarne. 6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow. 7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. 8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda. 9. Ciemny narod wszystko kupi. 10. Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
abalys a ty prochów nie wziął na pamięć? 16.07.10, 20:06 zdewociały pedałek Yaro zapomniał dać? Odpowiedz Link Zgłoś
noducks nie znasz slow prezesa? nie jestes godzien miana 16.07.10, 20:08 polaka-katolika Dekalog PiS 1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, tobysmy nigdy niczego nie mieli. 2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO. 3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ja mamy! 4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja najmojsza! 5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a czarne jest czarne. 6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow. 7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. 8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda. 9. Ciemny narod wszystko kupi. 10. Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A kto mówił o 2-giej Irlandii?? 16.07.10, 22:25 O drugiej Japonii to słyszałem ale o drugiej Irlandii nie. Te punkty to zbiór "honorowych" haseł prezesa PiS, uważasz że jest na tyle odważny by powiedzieć komuś z dawnego "podziemia" słowa o ZOMO w bezpośredniej, męskiej rozmowie? Została by zasikana kupka łachów, zapytaj go jak sie targował o przywileje z komuchami podczas przygotowań do Okrągłego Stołu i dlaczego namawiał Wałęsę do wojny na górze, wtedy zrozumiesz co to jest "prawdziwy patriotyzm". Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: dekalog PiS 16.07.10, 20:20 Napij się zimnej wody, bo się udławisz z nienawiści do PiSu. Będzie rozliczenie Platformy, tego rządu za całość: obiecanki wyborcze Tuska i Komorowskiego, pomoc dla powodzian, "fantastyczne" wyniki w gospodarce i głodujących ludzi bez pracy, katastrofę smoleńską.Będzie tego więcej niż jest w twoim idiotycznym dekalogu: będzie za chamstwo Palikota, raport z afery hazardowej przed zakończeniem prac komisji, drugą Irlandię, krzyż przed Pałacem Namiestnikowskim, itd., nie będę już wyliczać, bo normalni ludzie, nie nuworysze, wiedzą za co będą rozliczać ten rząd.Tak jak to robi prawdziwa opozycja. Nie jestem moherem, nie jestem z wiochy( proszę nie ubliżać ludziom ze wsi- mają więcej kultury niż filozof J.Palikot).Mam wyższe wykształcenie dobrej uczelni, nie licencjat,wysokie kwalifikacje, przy tym znajomość ekonomii i nauk społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: dekalog PiS 16.07.10, 23:02 To świetnie, że nie masz licencjatu (jak ja). Racz jednak zauważyć, że w pewnym sensie to rozliczenie odbyło się już przy okazji wyborów prezydenckich. I naród zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kto i kiedy obiecał drugą Irlandię? 16.07.10, 23:09 Zgadzam się by rozliczenie nastapiło, kazdego ugrupowania które sprawuje władze i to nic nowego. Powieszmy sobie tez prawdę, że w 2005 PiS "ustrzelił dublet", gdyby miał pojecie o rzadzeniu sprawowałby władze pełna kadencję, prezydent Kaczyński pewnikiem byłby na druga kadenxje został, brakło tylko pracy, zwyciężyła pycha i arogancja, zamiast zająć się sprawami istotnymi dla Polski starano sie zatopić Platformę z wdziękiem hieny przy padlinie samemu będąc zaledwie kundelkami łańcuchowymi (nie darmo ich Rydzyk w garści trzyma i PO uważa za zagrożenie), problem w tym, że społeczeństwo nie podzieliło radości z szarpania za nogawki i obsikiwania wszystkich wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: dekalog PiS 16.07.10, 20:27 noducks napisał: > 1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, tobysmy nigdy niczego > nie mieli. > 2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO. > 3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna > racja! I ja! My ja mamy! > 4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, > to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja > najmojsza! > 5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a > czarne jest czarne. > 6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow. > 7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. > 8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda. > 9. Ciemny narod wszystko kupi. > 10. Spieprzaj dziadu! Napij się zimnej wody, bo się udławisz z nienawiści do PiSu. Będzie rozliczenie Platformy, tego rządu za całość: obiecanki wyborcze Tuska i Komorowskiego, pomoc dla powodzian, "fantastyczne" wyniki w gospodarce i głodujących ludzi bez pracy, katastrofę smoleńską.Będzie tego więcej niż jest w twoim idiotycznym dekalogu: będzie za chamstwo Palikota, raport z afery hazardowej przed zakończeniem prac komisji, drugą Irlandię, krzyż przed Pałacem Namiestnikowskim, itd., nie będę już wyliczać, bo normalni ludzie, nie nuworysze, wiedzą za co będą rozliczać ten rząd.Tak jak to robi prawdziwa opozycja. Nie jestem moherem, nie jestem z wiochy( proszę nie ubliżać ludziom ze wsi- mają więcej kultury niż filozof J.Palikot).Mam wyższe wykształcenie dobrej uczelni, nie licencjat,wysokie kwalifikacje, przy tym znajomość ekonomii i nauk społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: dekalog PiS 16.07.10, 20:36 na ktorej "dobrej" uczelni ucza odpowiedzi na posta z cytatem juz w trzech probach? Dekalog PiS 1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, tobysmy nigdy niczego nie mieli. 2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO. 3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ja mamy! 4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja najmojsza! 5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a czarne jest czarne. 6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow. 7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. 8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda. 9. Ciemny narod wszystko kupi. 10. Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mam pytanie społeczno-ekonomiczne: 16.07.10, 23:17 Ile fura gnoju stoi po ostatnich wyborach na giełdzie rolniczej? Bo my tu w wiekszości po muzycznych, zaocznym, OHP ulicznym. Sformułowania masz jak Edzio ze Szmulek co podstawówke zdazył przed komisja wojskową ukończyć ale odnalzał się w handlu i na "Różycu" mu całkiem nieźle szło, niestety wątroba nie wytrzymała stresu i teraz na Bródnie darmo wysłuchuje żali, polecam, spokojnie jest, niekt nie pyskuje a nagadac mozna co się chce, to dobry cmentarz, wszystkie leza w jednym poziomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r Thusko - wechrmachtowi... 16.07.10, 19:55 ... wg drzewa genaoligficznego sluzyles w Wehrmachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Lepiej anizeli stekajacy, poliglota Dr.hab.jur 16.07.10, 19:45 i jego brat z dyplomami z WUMLU . Odpowiedz Link Zgłoś
lop_0 Re: mgr KAPUT - mgr hrabia Kuku - mgr Hazardus 16.07.10, 19:45 Otwieram konserwe a tam Palikot, otwieram lodowke a tam Palikot, budze sie rano, a w lozku Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: mgr KAPUT - mgr hrabia Kuku - mgr Hazardus 16.07.10, 20:20 lop_0 napisał: > Otwieram konserwe a tam Palikot, otwieram lodowke a tam Palikot, budze > sie rano, a w lozku Palikot. Teraz będziesz miał też po staremu, ale za to weselej. Otwierasz lodówkę, a tam ofiary katastrofy. Zamykasz lodówkę, a tu wita cię bajerem i wciskaniem ciemnoty "Tercet Egzotyczny" (POTuske, Szczetyna, Komórkowski). W konserwach znajdziesz zwapniałą, zjełczałą Lewicę, a w łóżku ujrzysz spragnionego miłości klechę. A Palikot będzie się dalej śmiał i naigrywał z pogiętego inwalidy Kwaczorka. Może wkrótce (jak go wywalą z tej poAWSowskiej koterii) także nie oszczędzi obecnych kumpli-dyktatorów z PO i ich brzydko pachnących sprawek tudzież dętych obiecanek. Fajnie będzie, co? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: mgr KAPUT - mgr hrabia Kuku - mgr Hazardus 16.07.10, 23:15 Nie wiem czy fajnie, ale może bez obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman otwieram lodówkę, tam normalnie - margaryna 16.07.10, 21:58 na więcej mnie nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: PiS gra dla Platformy 16.07.10, 16:19 jacek.osini napisał: > PiS gra również na Forum... Niektórzy forumowicze to istny kłębek nerwów, > wystarczy poczytać posty! Na szczęście Słońce Peru chłodzi nas swym wiatrem > słonecznym...Uff! ******************************* A dla równowagi rozgrzewają wiatry Słońca Mazowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r Kiedy znow Rywin przyjdzie do Michnika? 16.07.10, 19:46 Czy sa jeszcze jakies przeszkody, by sfinalozowac transakcje? CBA w rozsypce... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Kiedy znow Rywin przyjdzie do Michnika? 16.07.10, 23:01 A czy jakieś były, gdy przyszedł po raz pierwszy? Dla ułatwienia dodam, że CBA wtedy nie było w ogóle. A poza tym. Czy znakiem rozsypki tej służby jest fakt, że już nie produkuje programów typu reality show? Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Pani Grochal ma jaja których inny w GW brak 16.07.10, 19:47 Dziękuje za rzeczowy tekst, takich w GW jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r *** Trolle z GW nabijaja liczniki *** 16.07.10, 19:53 Zabawne, ze w licznikach zawsze +/- 50- 65. Trolle na etacie Schetyny leca po forum i nabijaja opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: *** Trolle z GW nabijaja liczniki *** 16.07.10, 20:30 maruda_r napisał: > Zabawne, ze w licznikach zawsze +/- 50- 65. Trolle na etacie > Schetyny leca po forum i nabijaja opinie. Ty nie potrafisz sobie wymyśleć coś nowego tylko maruda-r .Maruda jest spoko gość a ty pisowski posraniec. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah PiS ... 16.07.10, 19:54 Podcina "galaz " na ktorej sama siedzi,, NaglaSNIENIE PRZEZ pIs LEWICE ZAWSZE PRAWICZKE ma na celu z a g l u s z e n i e ostatnich wiadomosci z czarnych skrzynek,,,,niestety nie sa one dobre dla PiS,,,i chyba czeka kogos wyprowadzka z Wawelu,,, Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher PiS gra dla Platformy 16.07.10, 19:58 8 kwietnia.Rozmowa Dukaczewskiego z Komorowskim. Czy lista zapieta?-pyta Dukaczewski Prawie.Wycofalismy kilku z naszych-odpowiada Bronek-jednak zastrzega-to musi byc pewne, nikt nie moze ujsc z katastrofy. -Nie obawiaj sie-odpowiada Dukaczewski-to fachowcy najwyzszej klasy.Wasza robota to nie dopuscic na inne lotniska.Nie jestesmy w stanie , w trzech miejscach przygotowac roboty. -Sprawy dypolomatyczne zostaw nam,poinformuje sie zaloge ze na lotniskach zapasowych moze byc nawet gorzej-mowi Bronek-zebralismy ich do jednej kupy,problem z wsadzeniem dwoch braci, reszta na tacy. -Czy gadales z Donaldem?-pyta Dukaczewski. -Na czas tagedii schowamy go troche-odpowiada Bronek-pozniej moje wybory, bez obawy.Mam tylko jedno pytanie.Czy sie uda na 100 procent? Dukaczewski sie usmiechnal-Czy sie uda?.Nie znasz Igora ,nie wciagneli go do FSB, wiec maja problem.Nawet FSB wszystko ukryje.To ich byly czlowiek.Specjalista nie tylko od mokrej roboty.To geniusz w sprawie Tupolewow.Sam wiesz ze to nasze samoloty................. Pozniej wszystko potoczylo sie Tupolewem Jutro czesc druga.Z dreszczykiem.Reszta w ksiazke , ktora napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
abalys Yaro przygotował zamach na bliźniaka 16.07.10, 20:08 licząc na współczucie idiotów którzy mieli go wybrać głównym dyktatorem V RP bolszewickiej Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r Thuske pierwszy cieszyl ryja, do spolki z idiotami 16.07.10, 20:18 ... takimi jak abalys. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r No a Paliryj? GDzie Palicham? Gdzie ta PeOCiota? 16.07.10, 20:01 Pierwszy czlonek PO Palikot vel swinski ryj? Odpowiedz Link Zgłoś
abalys wchodzi Yaro do bar-geja a tam maruda_r 16.07.10, 20:10 z gołym tyłkiem czeka, uważaj bo zero IV RP jest pierwszy na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r wchodzi Thusko-ch*j do kibla a tam paszcza abalysa 16.07.10, 20:16 ... otwarta czeka i zacheca jezykiem. No to premier sie spuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
abalys premier Yaro? buhehehehehehehe 16.07.10, 20:26 dymaj go w kaczy kuper lubi to Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r kanclerza z Wehrmachtu dymaj na zelazny krzyz... 16.07.10, 20:40 ... jedyny krzyz wazny dla Thuskoch*ja to krzyz zelazny. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman hrabia por. LWP Zygmunt Komorowski 16.07.10, 22:17 z Armii Krajowej do 12 Kołobrzeskiego Pułku Piechoty i tak dobra służba że wybaczono ziemiańskie pochodzenie i awansowano do stopnia porucznika, a synek próbował dokleić go do Łupaszki, chociaż ani 3 ani 6 brygada Armii Krajowej nie miała nic wspólnego z dowódcą 5 Brygady Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Oto "święta" trójca. Nie do ruszenia! 16.07.10, 20:03 Tych trzech graczy, niczym Marks, Engels i Lenin będą budować "nową" (bo w rzeczywistości przecież starą) poetosową Polskę. Totalitaryzm pełną gębą, że komuchy mogliby od nich się uczyć. Zresztą, podobną nauczkę, tyle że wcześniej, "zafundowali nam kwaczyści. Co z tego wynikło, każdy wie, chociaż nikomu z elyty nie spadł nawet włos z głowy. Teraz, a możliwe że i w przyszłości, też nie będzie inaczej, tyle że na większą skalę i wykonaniu placformianych kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny PO obnazone 16.07.10, 20:08 "Bliski współpracownik Bronisława Komorowskiego kieruje żydowską lożą B’nai B’rith w Warszawie, skupiającą wpływowych naukowców, dziennikarzy i polityków. Gdy Dworaka w TVP zastąpił Bronisław Wildstein, Szczepański ostatecznie odszedł z telewizji. Niedługo potem, na początku 2007 r., jego nazwisko znalazło się w raporcie z likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych – jako niejawnego współpracownika WSI. Podczas pracy w TAI miał on informować WSI o „planach w zakresie zmian personalnych co do zagranicznych korespondentów TVP”, a po opuszczeniu telewizji „oferował WSI gotowość infiltracji „Rzeczpospolitej” lub „Wprost” bądź „innej związanej z jego profesją instytucji”". Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Teza słuszna, uzasadnienie niekompletne 16.07.10, 20:10 Dla PO największą korzyścią będzie robienie przez PiSowców z siebie i elektoratu bandy skretyniałych psycholi. PO nie musi nic robić, wystarczy pozwolić Kaczyńskiemu, Brudzińskiemu i paru innym mówić co chcą. Już teraz trudno wyobrazić sobie kogoś sprawnego umysłowo, kto wciąż wierzy, że przemiana po 10 kwietnia była prawdziwa. Jeszcze trochę ciekawych tez i PiS będzie wygrywał w szpitalach psychiatrycznych (i prawie tylko w nich) z większą przewagą, niż PO w więzieniach. W tej sytuacji rysuje się podział prominentnych działaczy PiSu na dwa obozy: głupawych paranoików, którzy wierzą w to, co opowiada prezes i łajdaków, którzy powtórzą każdą tezę prezesa, bo inaczej będzie piz..., znaczy będzie nieciekawie. PiS to już nie żadne Prawo i Sprawiedliwość, tylko Popier...ni i Skurw...ni. Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch3 Re: Teza słuszna, uzasadnienie niekompletne 16.07.10, 20:27 Twoje stękanie psu na budę jwojnar jak pogłębiający się kryzys gospodarczy oraz nędza obywateli wkrótce osiągnie swe apogeum. Wnuk dziadka z Wermachtu który jest teraz premierem i prezydent - potomek ruskiego popa skończą na śmietniku historii, tam gdzie miejsce zdrajców i sprzedawczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Teza słuszna, uzasadnienie niekompletne 16.07.10, 20:56 Gdzie wy macie tą nędzę? Każdy normalnie pracujący człowiek na życie zarabia. Chyba, że siedzi na czterech literach w swoim grajdole i czeka aż ktoś z rządu przyjdzie go błagać żeby raczył przyjść do pracy. Ale za to codziennie ma kasę na bełta. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Podziękowanie 16.07.10, 20:58 Dziękuję uprzejmie za egzemplifikację tezy o paranoizacji i skretynieniu PiSowskiego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Teza słuszna, uzasadnienie niekompletne 16.07.10, 23:20 Oczywiście pis ma złoty środek na europejski kryzys godpodarczy. Może mnie oświeciśz, jaki on jest? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Załóżmy że PiS stworzy rząd, mam pytanie: 17.07.10, 00:43 Jaki kierunek rozwoju proponuje PiS, jak go chce zrealizować i co na tym zyska przecietny Polak? Moje pytanie jest uniwersalne dla kazdej partii, gdyz nie interesuje mnie kto komu dokopie i jak ale jaka będzie kondycja naszego Państwa? W II Rzeczypospolitej potrafiono zbudowac państwo mimo iż większość urodziła sie pod różnymi zaborami, ba służąc i pracując dla zaborców, nie przeszkodziło to w stworzeniu państwowosci ani pielęgnowaniu tradycji patriotycznych, czyżby w czasie nam sprzyjajacym nie potrafimy ze soba rozmawiać i ku uciesze służb sąsiadów rozrabiamy jak pijany zając w kapuscie nie dostrzegając, że wycinaja kapustę? Zdrajca i sprzedawczyk to dla Polaka duże słowo, tak nagminnie teraz nadużywane, co konkretnie zarzucasz wymienionym panom, o jakiej nędzy mówisz, jakie rozwiazania widzisz po przejęciu władzy przez PiS? Oczekuje konkretów a nie wyliczanek, alleluja i do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Załóżmy że PiS stworzy rząd, mam pytanie: 17.07.10, 01:14 a.k.traper napisał: > Jaki kierunek rozwoju proponuje PiS, jak go chce zrealizować i co na > tym zyska przecietny Polak? > Moje pytanie jest uniwersalne dla kazdej partii, gdyz nie interesuje > mnie kto komu dokopie i jak ale jaka będzie kondycja naszego Państwa? > W II Rzeczypospolitej potrafiono zbudowac państwo mimo iż większość > urodziła sie pod różnymi zaborami, ba służąc i pracując dla > zaborców, nie przeszkodziło to w stworzeniu państwowosci ani > pielęgnowaniu tradycji patriotycznych, czyżby w czasie nam > sprzyjajacym nie potrafimy ze soba rozmawiać i ku uciesze służb > sąsiadów rozrabiamy jak pijany zając w kapuscie nie dostrzegając, że > wycinaja kapustę? > Zdrajca i sprzedawczyk to dla Polaka duże słowo, tak nagminnie teraz > nadużywane, co konkretnie zarzucasz wymienionym panom, o jakiej > nędzy mówisz, jakie rozwiazania widzisz po przejęciu władzy przez > PiS? Oczekuje konkretów a nie wyliczanek, alleluja i do przodu:) Pozwole sobie odpowiedziec na twoje pytanie chociaz wiem ze nie bylo skierowane do mnie. Zadna partia nie jest w stanie zrealizowac to co obiecuje w kampani wyborczej. Gdy slucham amerykanskich prezydentow wiem ze moze 25% bedzie zrobione. Polski problem jest w nas. Zachlysnelimy sie demokracja. Gdy jeszcze 25 lat temu trzeba bylo trzymac morde w kubel,teraz kazdy chcialby rzadzic krajem. Taka nasza natura,nie potrafimy uszanowac wolnosci i spokoju. Jesli nic sie nie dzie tzn,ze ktos cos kombinuje. Starsi ludzie nie maja zajecia,nie staraja sie go znalesc. Jakies hobby moze, cokolwiek. Najlatwiej usisc na lawce i opowiadac brednie o mafiach w rzadzie,zlodziejach i co tam jeszcze na mysl im przyjdzie. Tacy jestesmy,mozna powiedziec zacofani. Zmiana prezydenta napewno poprawi ta sytuacje ale to dlugi proces,napewno nie na jedna kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper dlatego pytam o realne działania 17.07.10, 02:18 Część społeczeństwa nigdy nie zrozumie co sie stało i jakie wyzwania przed nami, wolą kibicować i kopać. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wolałbym by PO jednak coś robiło 17.07.10, 00:26 a głównie skupiło się na rządzeniu i zapoczątkowało konieczne zmiany, nawet kosztem wyniku wyborczego. PiS miał niepowtarzalną szanse w 2005 by rządzic a nie wprowadzać idee, miał szansę mieć prezydenta przez dwie kadencje i nic dziwnego że ich frustracja narasta, zachowali sie bardzo niedojrzale skupiajac się na dokopywaniu przeciwnikowi zamiast tworzyć podwaliny pod nowoczesne i silne państwo. Obie partie wywodza się z jednego pnia i są skazane na współpracę co potwierdza poparcie w wyborach. Mąż stanu poświęca własne ambicje dla celów państwa, to co widziałem przypomniało mi raczej władzę magazyniera z byłego GS. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem PiS gra dla Platformy 16.07.10, 20:19 PO + PiS = POPiS...i tak od 5 lat Polacy dają się nabierać. Zresztą to są ci sami ludzie od... 21 lat! Bo czym jest POPiS? To odpadki, najgorsi z najgorszych z AWS, UW, UD, ZChN, PC czy KLD... Odpowiedz Link Zgłoś
kadruaw PIS gra tragedia Smolenska? 16.07.10, 20:28 Mysle, ze nie. Mysle, ze kto inny gra tragedia Smolenska. PIS slusznie domagasie w tej sprawie sledztwa, prawdziwego sledztwa. Bo pytan i niejasnosci jest wiele!!!! gdziejestkokpit.com/ gazetapolska.pl/artykuly/kategoria/54/3007 Odpowiedz Link Zgłoś
kadruaw Re: PIS gra tragedia Smolenska? 16.07.10, 20:29 www.niezalezna.pl/article/show/id/33094 sites.google.com/site/katynii/ gazetapolska.pl/artykuly/kategoria/51/3263/to-byl-wyrok-smierci-dla-tu-154 krzystofjaw.salon24.pl/151606,smierc-grzegorza-michniewicza-dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
kadruaw Re: PIS gra tragedia Smolenska? 16.07.10, 20:30 krzysztofjaw.blogspot.com/2010/01/dramatyczne-pytania.html www.rp.pl/artykul/9157,489762.html kataryna.salon24.pl/208445,kto-wycial-debesciakow wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw3Mjc5MzI0OCwxODkxNjg5MjYsOTI4MTg5NiwwLGZvcnVtMDAxLmpzwww.blogpress.pl/node/4974 Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: PIS gra tragedia Smolenska? 16.07.10, 21:31 stawiam teze, ze jestes sowieckim konfidentem. udowodnij, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman przecież to widać, slychać i czuć, tragedią gra 16.07.10, 21:34 sztukmistrz Palikot z Lublina nieodrodny syn swego ojca Mariana, mściwy i zawistny, i jak ojciec skończy porzucony przez możnych przyjaciół gdy już będzie nieprzydatny i niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Cieszy mnie że w Wyborczej uważnie czytają posty 16.07.10, 20:42 i co mnie jeszcze bardziej cieszy , że analizują i podchwytują czasem myśl ulotną co się przerzuci niechcący na ekran. Powiem Wam, że nie jedną godzinę poświęciłem na to żeby zrozumieć to co się u nas od kilkunastu lat dzieje. Najpierw monopol na władzę miała SLD. Był jej Prezydent i był jej Premier. To kolosalne zaufanie roztrwonione zostało w sposób całkowicie niezrozumiały. Odniosłem wrażenie , że towarzystwo już się nachapało i niejako celowo przerzuciło piłkę na stronę tzw. "prawicy", czyli polskiej socjaldemokracji, by na nią zrzucić teraz odpowiedzialność za trudne decyzje i wygodnie rozsiąść się w ławach sejmowych. Diagnoza państwa jaką postawił PiS była naprawdę trafna. Ten układ o jakim wspominali Kaczyńscy jest przecież widoczny gołym okiem. MY i ONI hasło nadal aktualne. I co? I PiS również oddał następnie władzę niczym bokser proszący na kolanach przeciwnika by nie bił za mocno. Niesłychane jaką liczbę wręcz szkolnych błędów popełnili "politycy" ze skrajnych podobno obozów politycznych. Powtórkę z rozrywki funduje nam teraz PO. Co Oni takiego robią że Nic dla nas nie robią ? Efekt w wyborach prezydenckich nadto widoczny. I kiedy wydawało się , że PiS skoczy PO do gardła i niczym rottweiler trzymać będzie i nie puści do wyborów kolejne kakafonia głupot i jakiś chocholi taniec i z jednej i drugiej strony. Co ciekawe obie partie ( PO i PiS ) w tę samą rurę dmuchają. Są tylko dwa wyjścia. Albo to stado idiotów i straszliwych debili, bo robić sobie pod nogi to już rzeczywiście psychiczna dewocja, albo co gorsza ten "spektakl" został przez niby zwaśnione partie dawno wyreżyserowany. Pisałem kiedyś że nie ma nic gorszego od sytuacji gdy przeciwnicy polityczni znajdą wspólny mianownik. Biada nam wtedy. Panie Michnik !! Potrzebna nam trzecia siła. Taki papierek lakmusowy tego układu zastanego w sejmie. Siła która zmusi do ujawnienia zmowy. Bojąc się kogoś niespodziewanego układ skonsoliduje swoje szyki i przestanie mówiąc po ludzku pie...ć od rzeczy. Zamiast siebie okładać skieruje wspólnie siły na tego trzeciego i właśnie nam o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks dekalog to dla ciebie za trudne slowo 16.07.10, 21:20 przecietny pisowski polak-katolik nie wi co to Dekalog PiS 1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, tobysmy nigdy niczego nie mieli. 2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO. 3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ja mamy! 4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja najmojsza! 5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a czarne jest czarne. 6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow. 7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. 8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda. 9. Ciemny narod wszystko kupi. 10. Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_r PO unowoczesnia dekalog... 16.07.10, 21:46 100.01 Nepotyzm, kolesiostwo i podział Polski między swoich »Tu i »Tu i 100.02 »Tu obsadzili agencje wojskowe 100.03 Koledzy Nowaka »Tu 100.04 KGHM »Tu 100.05 Radomski PKS »Tu 100.06 Inne spółki na Mazowszu »Tu 100.07 Lasy państwowe »Tu 100.08 Komorowski zaangażował autorytet marszałka Sejmu w obronę starego znajomego, uwikłanego w podejrzany obrót ziemią. »Tu 100.09 Kolejny wygrany przetarg. Tym razem poseł PO Halicki »Tu 100.10 Nepotyzm nie obcy PO »Tu 100.11 Z nominacji wojewody 12 spółek dla swoich »Tu a szczegóły »Tu 100.12 Posady przy rozdzielaniu funduszy unijnych »Tu 100.13 Doradcy, ministerstwo, prywatne interesy w MZ»Tu 100.14 Kryzys nie dotyczy „naszych” »Tu 100.15 Praca dla znajomej szefa NFZ bez kwalifikacji i ze skutkiem w milionach strat dla NFZ na Pomorzu. »Tu wcześniej »Tu i z TVP »Tu oraz »Tu 100.16 Tu w nadzorze ochrony środowiska »Tu 100.17 Afera w spółce zależnej od Skarbu Państwa. Weronika Marczuk – Pazura. Ktoś ją tam umieścił »Tu 100.18 A jednocześnie jakie oszczędności !!! »Tu 100p.19 No i oczywiście jest winny! Kto? Prezydent! »Tu))) 100.20 W Skarbówce zaufani ministra Andrzeja Parafianowicza »Tu 100.21 Wsparcie dla klubu kolegi z PO. Stal Kraśnik, Czubiński PO »Tu 100.22 Uprzywilejowana firma (ciągle Kraśnik) »Tu i z lokalnej prasy, Pitera nie zainteresowana? »Tu 100.23 Koledzy w Gryfinie wspomogą biednego senatora Olecha »Tu 100.24 Nepotyzm w kancelarii premiera. »Tu 100.25 Lech Adamczyk, zasiadający z rekomendacji PO w Trybunale Stanu, na początku lat dziewięćdziesiątych był członkiem rady nadzorczej spółki z branży hazardowej Golden Play związanej z Ryszardem Sobiesiakiem. »Tu 100.26 Awanse w resorcie Finansów min.Kapicy. Ścieżka specjalna? »Tu] 100.27 Rząd się wyżywi. Nagrody i premie (2009) w rządzie, a miało być oszczędnie. »Tu 100.28 Tusk gra w piłkę, a dowożą go trzy rządowe limuzyny »Tu 100.29 A to już najbardziej znana aferka z posadkami dla tracących pracę w instytucjach finansowych koleżków Tuska. Bielecki »Tu 100.30 Salon samochodowy Premiera Tuska i jego wojewodów. »Tu 101. Sekretarz warszawskiej PO z prokuratorskimi zarzutami. »Tu 102. Manipulacja sondażem unijnym na stronie PO Do obejrzenia 103. Nieudacznik z PO po narażeniu Ursynowa na gigantyczne straty dostał posadę w strategicznej firmie »Tu 104. Znowu bez przetargów. Promowanie agencji która obsługiwała kampanię PO »Tu 105. Partyjna propaganda za pieniądze rządu. »Tu 106. Afera z ustawą o SKOKach. Likwidacja niezależności tych instytucji, jedynych banków niezależnych od nomenklatury. »Tu 106.01 Irlandzkie banki nie udzielają kredytów. Irlandczycy mówią: Dzięki Bogu za spółdzielcze kasy oszczędnościowo-kredytowe! U nas również rośnie społeczna rola SKOK-ów, ale ustawa koalicji PO-PSL może te pożyteczne instytucje zniszczyć. »Tu 107. Publiczne pieniądze na noclegi syna Grasia »Tu 108. Aferalne orzechy ministra PO Macieja Trzeciaka, fikcyjne meldunki, fikcyjne dzierżawy i jednocześnie z ministerialną wiedzą pewny start w przetargu! »Tu i kupił 206 ha, by zarobić krocie na unijnych dopłatach »Tu 109. Wyciszona sprawa samobójstwa funkcjonariuszki ABW. Wielokrotnie miała być przesłuchiwana przez nowe kierownictwo służb, szukające dowodów na bezprawne działania szefów ABW w czasach rządów PiS »Tu 110. Pozbawienie opieki 80 tys. obłożnie chorych. Oszczędności. Eutanazja? Wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
www.zbok.tv PiS gra dla Platformy 16.07.10, 20:44 Najpierw całą kampanie przelulał na prochach uspakajających lub może i na psychotropach. Teraz już widać i staje się to oczywistą oczywistośćią,n gdzie stoi jarosław, a gdzie zdrowi. Myślę, że Jaroslaw Kaczyński powinien być po tak wilkiej traumie przebadany przez psychiatrów na zdolność do sprawowania wysokich funkcji partyjnych i państwowych i poczytalność ogólną jak i szczególną. Dla swojego i naszego dobra. /tatanka - www.zbok.tv www.zbok.tv/art12.html Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda im bardziej kaczy psychopata i jego kundle ujadaja 16.07.10, 20:47 na PO i normalna Polske, tym wieksza korzysc dla PO. Przed rzadem trudny czas, bo kacza wataha jeszcze ponad rok bedzie wisiala u nogawki, ale przez ten czas Polacy zobacza ile kto jest warty. Moja prognoza - za rok pisdziajstwo bedzie popierane tylko w lubelskiem i podkarpackiem i to tylko przez najwieksza ciemnote odmozgowiona przez czarna sotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: im bardziej kaczy psychopata i jego kundle uj 16.07.10, 21:00 Baaa, tylko, że PO wcale się specjalnie nie różni od PiS-u. Też uwiązani za nóżkę do KRK i "tradycji". Nigdy nie będzie normalnie, dopóki szału nie dostaną Ci, którzy dziś, pomimo politycznych zawieruch pracują ciężko i chcą mieszkać w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jkal PO co wataha z Tuskiem na czele na chama ścigała 16.07.10, 21:03 w drodze do Smoleńska Jarka, czyżby ten foryś nabył manier rodem z kacapii. Czyżby nie wiedział że w tym przypadku,tak jak w kondukcie rodzina ma pierwszeństwo i to w ustalonej hierarchii. Chamstwo i słoma z cholew wyłażą Sikorskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: PO co wataha z Tuskiem na czele na chama ścig 17.07.10, 00:29 jkal napisał: > w drodze do Smoleńska Jarka, czyżby ten foryś nabył manier rodem z kacapii. Cz > yżby nie wiedział że w tym przypadku,tak jak w kondukcie rodzina ma pierwszeńst > wo i to w ustalonej hierarchii. Chamstwo i słoma z cholew wyłażą Sikorskiemu Ok cwoku . Do wypadku pierwsze pogotowie straz i policja czy rodzina? Juz ci sie w tym saganie zaczyna przewracac na stare lata. Wez sie do jakies roboty bucu i przestan czekac na listonosza. ALBO LEPIEJ,ZACZNIJ NAWALAC SWOJA STARA ZA NIEPOWODZENIA W WYBORACH......moze wtedy ci ulzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman nic się nie zmieni 16.07.10, 21:29 tylko jeszcze bardziej wdzięczni będą musieli być SLD, nowym dyrektorem Łazienek został były kierownik Wydziału Kultury Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Lublinie - nominacja z wdzięczności Odpowiedz Link Zgłoś
3toto Re: im bardziej kaczy psychopata i jego kundle uj 16.07.10, 21:43 Pisząc taki komentarz udowadniasz, że nie ma większej, odmózgowionej ciemnoty od ciebie. Przydałoby się trochę samokrytyki, bo owszem pozjadałaś wszystkie rozumy ale dosłownie i dziś zostało z tego wielkie g.wno! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 No dobrze, dobrze, ale co z akcją "Tanie państwo"? 16.07.10, 21:30 No dobrze, dobrze, ale co z akcją "Tanie państwo"? Co z tysiącami synekur, drogimi jak ch...a i psującymi organizację państwa, co z nadprzywilejami pieszczochów władzy, co z największą w UE niesprawiedliwością społeczną? Co z rozrzutnym nonsensem buzkowskich pseudoreform: powiatowej, gimnazjalnej, zdrowotnej? Co z warszawocentryzmem, ścianą wschodnią, krainą PGR-ów? Przecież wodzowie PO nawet nie potrafili zdyskontować współodpowiedzialności Lecha Kaczyńskiego za katastrofę smoleńską i faktu, że ujawnienie treści rozmowy Braci Kaczyńskich przez telefon satelitarny o lądowaniu w Smoleńsku lub nie, musiałoby wobec znanych rezultatów, narazić go na poważne kłopoty. Doprawdy - dla Donalda Tuska to wstyd, że w walce o ujawnienie prawdy, wyręczać go musi Janusz Palikot! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1950 Re: No dobrze, dobrze, ale co z akcją "Tanie pańs 16.07.10, 22:01 ano własnie, o to chodzi, aby naród nie interesował sie sprawami ekonomicznymi, zapomniał o biedzie itp., dlatego właczaja zagłuszarki, opluwaczy i głupi naród rzuca się jak na padlinę m.in. na Kaczorów i po problemie.I próbują przekonać, że całe zło to jednego już człowieka. Oni sobie żyja jak paniska i nawet jednego z nich żonce przeszkadza hałas nad morzem i plywajace banany. Z tego co się orientuje,, wypoczywają tam rodziny pracodawców, a nie pracowników za 1.300 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
3toto Cd. otumaniania trwa! 16.07.10, 21:36 To żadne wytłumaczenie, że PO nic nie zrobi bo będzie toczyć "wojnę" o katastrofę. Ich obowiązkiem jest rządzić państwem i jednocześnie wyjaśniać przyczyny katastrofy. Przez 3 lata nie zrobili nic dla Polaków, a co zrobili ze śledztwem każdy wie. To banda nierobów, ktora tylko obiecywać potrafi. Gdyby nie było katastrofy też znalezliby sobie jakieś usprawiedliwienie na swą "próżność". Ich wewnętrzne wojenki to gra pozorów dla ciemnego narodu by nie myślał że tam "rączka rączkę myje". Prawdy o katastrofie nie domaga się PIS tylko cały naród! Rząd zamiast ją zakrzykiwać może wreszcie zacząłby ją ludziom przybliżac. Dziś karmią nas plotkami, a przecież są też fakty, które wymagają wyjaśnienia i nie przez MAK, nie przez Prokuraturę tylko zwykłego powiedzenia prawdy kto i dlaczego. Do dziś nie wiemy kto podał błędną godzinę katastrofy i dlaczego ją tak długo utrzymywano jako właściwą, co w tych brakujących minutach działo się z polskim samolotem, dlaczego z naszej strony tuż po katastrofie nie wysłano nikogo by zabezpieczył to miejsce? Tego MAK ani Prokuratura nie bada, a to są kluczowe pytania na które Polacy chcą znać odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Cd. otumaniania trwa! 16.07.10, 21:46 3toto , jest jedno wytłumaczenie - przegranej. PiS jak to pis, wzniesie się na przeszłości i jeszcze ruskiej trumnie. Może coś uszczknie lewica - ludzie będą rzygali :) tylko co to zmieni, nic, cofniemy się do wojny polsko-ruskiej. Nic więcej :( Jak PO nie weźmie się za robotę, to przegra z kretesem :( I więcej krzyży, i więcej związkowców :( tylko smutne dzisiaj miny robię, bo PO pójdzie w złym kierunku :( Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman w 2012 rocznica zdobycia Kremla 16.07.10, 22:12 to nas niechybnie podniesie na duchu, chyba że każą zapomnieć, jest nowa ustawa o ochronie informacji niejawnych, uchwalona cichcem i cichcem podpisze ją pełniący obowiązki w myśl tej ustawy kryteriami /jedynymi/ dla objęcia dokumentów klauzulami informacji niejawnych, będą między innymi takie przyczyny jak; zakłócenie porządku publicznego, wpływanie niekorzystnie na funkcjonowanie gospodarki, szkodliwy wpływ na wykonywanie przez organy władzy publicznej interesów ekonomicznych, wszystko będzie tajne - wiwat Prezydent, wiwat Premier, wiwat Platforma Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: w 2012 rocznica zdobycia Kremla 16.07.10, 22:19 jkredman, gdyby chceili coś ukryć, to by go załatwili w sraczu, gdzie spędzał większość czasu! Ja bym tak zrobił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Mali ludzie tak mają. 16.07.10, 21:48 Mali ludzie tak mają, że muszą sobie odreagować. Bądźmy wielkoduszni, spuśćmy zasłonę miłosierdzia i przeczekajmy. Cóż mu z życia zostało, i tak prędzej czy później skończy w kaftanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1950 PiS gra dla Platformy 16.07.10, 21:52 SMiejcie się, śmiejcie chamy. Naród w końcu się podniesie z kolan. I was pogoni razem z waszym paligłupem,stetryczałymi dziadkamiZajmijcie się powodzianami, reformami w kraju a nie głupa rżniecie i jedziecie na ludzkiej naiwności. Udaje wam się, ale do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: PiS gra dla Platformy 16.07.10, 22:20 podniesienie z kolan, to wymówienie władzy Kk. Coś ci się pierd..oli głowie, może upał, może pustka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman otwieram lodówkę, a tam normalnie - margaryna 16.07.10, 21:57 na masło mnie nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
5p-factory I O TO CHODZI :-) 16.07.10, 22:00 Jareczku, bardzo ci za to dziękuję :-) Pień się dalej, może się ostatecznie zmyjesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk To nie PiS rozkręca "wojnę" o katastrofę 16.07.10, 22:03 To POThuske ukrywa szczegóły okoliczności tego zdarzenia. Kwaczor doskonale zna te nieujawnione dla reszty plebsu okoliczności. Kwaczyści udają, że chcą poznać szczegóły, a placformiaki udają idiotów i grają na zwłokę. Pisuaria jazgocze, aby powołać kolejną "komisję" złożoną z (p)osłów-darmozjadów i niedouczonych półgłówków. Tylko po to, aby treść i wyniki "śledztwa", broń boziu, nie dostały się do wiadomości ciemnogrodzian. Było już tyle "politycznych" zatargów i pyskówek pomiędzy siostrzanymi koteriami, że tylko idiota gotów jest uwierzyć w bezinteresowne intencje POPiSowych politykierów. Obie te koterie udzielają sobie nawzajem olbrzymiego kredytu do robienia zamieszania i wciskania ciemnemu ludowi dyrdymałek i setek obiecanek-cacanek. Poniekąd jest to legitymacja udzielana sobie wzajemnie dla uzasadnienia istnienia jakiejkolwiek "konkurencyjnej" partyjki (za pieniądze podatników zresztą. I tak ten diabelski młyn kręci się od ponad 20 lat, dając możliwości dostatniego życia w poczuciu udziałowca we władzy, bez względu na koniunkturę polityczną. Kto jeszcze uwierzy, że Polacy byle na tyle otumanieni, że wybrali pomiędzy dżumą a cholerą, godząc się jednocześnie na brak perspektyw rozwoju społeczno-zawodowego??? Odpowiedz Link Zgłoś