greges58 28.07.10, 01:50 Panie Autorze ! Nie wiem, kto to " Elmo " Dobry - Zły ? Nie znam " Yedi " Żaden wstyd ! Pański artykuł jest, naprawdę, nieczytelny. Może prościej, byłoby jaśniej... Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antenka_beretowa Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 02:35 greges58 napisał: > Panie Autorze ! > > Nie wiem, kto to " Elmo " > Dobry - Zły ? > Nie znam " Yedi " > Żaden wstyd ! > > Pański artykuł jest, naprawdę, nieczytelny. > Może prościej, byłoby jaśniej... > > Pozdrawiam ^ ^ > Grzesiek ___________________________________________________ Czytaj Pudelka, Claudię etc., Grzegorzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 11:02 Dziękuję ! Wolę Prousta i Dostojewskiego. Bajeczki dla Przedszkolaków i Fantasy dla Motłochu, mają być wyznacznikiem obycia ? ? ? Wolne żarty... Pozdrawiam gorąco ^ ^ Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 14:17 Jeśli na facabooku założysz konto jako Raskolnikow to możesz mieć problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 17:20 To proste - za Yodę i Jedi podstawiasz Barbarę Pietrownę i Stiepana Trofimowicza, za Elmo możesz podstawić Raskolnikowa albo proustowską magdalenkę np. Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 Dlaczego Ona puszcza oko? nie, to nie Ona 28.07.10, 08:33 i chodzi po mieście w mgle tajemniczości. Nie ten język. Kataryna jak mówią na mieście to facet z Przemyśla. Piastujący funkcję przewodniczącego. Szef Zespołu od Zbrodni zna "naszą prawdę" i Katarynę ? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Konto na Fb 28.07.10, 10:13 ...może mieć każdy. Może pisać, co mu sie chce ALE musi liczyć sie z "oflagowaniem", jeśli pisze bzdury albo coś obraźliwego. Bo my jeszcze nie nauczyliśmy sie korzystać z wolności słowa. Bo wolność nie oznacza zgody na bezmyślność, chamstwo i zwykłe kłamstwo. Nie interesują mnie profile osób o zdecydowanie obcych mi poglądach. Jednak zastanawiam się, jak to jest, że na np. profilu Br.Komorowskiego tyle chamskich, wulgarnych i obrzydliwych wpisów wyznawców PiS? Po co wchodzą na jego profil? Po to, żeby pokazać swoją "kulturę? Net nie jest anonimowy. Zresztą Lech Kaczyński udowodnił nam, że nawet w cyberprzestrzeni potrafi skutecznie ścigać swoich wrogów. Przypominam o tym nie bez powodu. Warto, żeby "Kataryny" czy inne osoby (?) pamiętały o tym... Bo wolność słowea jest dla rozumnych i znających znaczenie tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aariciaa Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 11:09 Panie redaktorze, to byly grupy osob, ktore sie zoorganizowaly aby zablokowac konto Kataryny przez wysylanie wiadomosci do administratora. Czylu ludzie (zwolennicy PO) zamaist dyskutowac banuja. piekny przyklad demokracji i pluralizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Katarynowe lobby zapomniało 28.07.10, 11:27 jak ich idolka donosiła na internautów na niektórych portalach (np. na niejakiego ketmana na salon24) w efekcie czego przepadały ich blogi. tak wygląda w praktyce uwielbienie kataryny i jej fanów dla pluralizmu i wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszgrynkiewicz Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 11:39 @aariciaa: przecież właśnie to napisałem w artykule, że tak mogło być. Czy tak było - nie wiem, dowodów nie mam, są poważne poszlaki. Jeśli to sprawka PO, czemu przecież nie zaprzeczam, to cóż - brudne, nieetyczne, ale wykorzystali regulamin, który Kataryna zaakceptowała. Równie dobrze zwolennicy PiS mogą się organizować w grupy i utrudniać komuś życia zgłaszając jego konto do zablokowania. A - za przeproszeniem - jakie dyskusje ma Pani/Pan ma myśli? Te z apelem 'ustąp gnoju'? wrzucanie zdjęcia Komorowskiego z podpisem heterofob? Po obu stronach można znaleźć żenujący poziom tzw. publicznej debaty i równie żenujące chwyty. Wcale mnie nie dziwi, że wśród zwolenników PO mogli się znaleźć tacy, którzy uznali zgłoszenie konta Kataryny do zbanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 14:15 aariciaa napisała: > (zwolennicy PO) zamaist dyskutowac > banuja. piekny przyklad demokracji i pluralizmu. A ja zostałem zabanowany na kilku blogach Salonu24. I nie narzekam, blogerzy maja prawo zabanować komentatora, który zadaje im kłopotliwe pytania. W tym przypadki blogerzy są entuzjastami PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 14:23 Sama kataryna donosiła na użytkowników salonu24 ale o tym jej mający kłopoty z pamięcią fani nie wspominają. Odpowiedz Link Zgłoś
2anexton Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 11:51 Ciągle czytam: "kataryna", "kataryna". A ja nawet nie wiem co to (kto to)? To coś ciekawego? Warto czytać? Czy to tylko zwykła polityczna pyskówka, jakich wszędzie pełno? Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Kataryna to największa konfabulantka 28.07.10, 11:58 która sama przyznała na swoim blogu że zmyśla i że na swoją pisaninę nie ma żadnych dowodów. Niestety otacza ją chór klakierów i jest pod ochroną mediów stąd co jakiś czas musimy czytać o jej martyrologii. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 12:02 czy zna ? chyba sie poznali, ze to co przechodzi w polskim necie bezkarnie /hate speeh / na fc nie przechodzi. Moim zdaniem to troche dziwne, ze ta pani prezes NGO boi sie wyrazac swoje opinie pod prawdziwmymi danymi osobowymi, co ma do ukrycia ? -przeciez te sa w necie znane. Czy chodzi tu o zmylenie opinii publicznej, ze kataryna to samoistny talent i wytwor blogerstwa w kraju ? Chyba nie, gdyby nie miala informacji z NGO pisalaby jak wiekszosc o mydle i powidle, a tak sponsorowana jest tylko anonimem piszacym na zlecenie ?. Czyje ? Moze i GW ?. No ale to nastepna teoria spiskowa jakich wiele napisanych przez pania prezes z dlugiej spodnicy i addidasach. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Nie wiem czy to on czy ona, ale zawsze, 28.07.10, 12:28 jeszcze jako halfliner, pędziłem to to na tutejszych forach jak tylko się dało. To coś, przynajmniej dla mnie, z daleka cuchnęło paranoją i antysemityzmem. Nie mogłem zrozumiećc dlaczego zaczęło się w pewnym momencie cieszyć uznaniem tzw. "poważnych", "prawicowych" publicystów. Szczerze mówiąc, prawdopodobnie dlatego, że mentalnie to oni są tacy sami tylko lepiej się kontrolują. Odpowiedz Link Zgłoś
komorowski1 Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 13:34 Tajna instrukcja ataku Platformy Obywatelskiej w internecie freeisoft.pl/?p=27189 Odpowiedz Link Zgłoś
maciejso Jedna partia, jeden ideowy nurt??? 28.07.10, 13:53 Zamierzone, czy przypadkowe byloby to spelnienie sie słow Żakowskiego o dorżnięciu zarazy. Wolałbym żeby sie okazało, że powód usunięcia konta był inny niz tylko protesty innych uzytkownikow fb, co by dobitnie wtedy świadczyło o niemożliwości zaistnienia pluralizmu, nawet na fb. Sa ludzie ktorzy popieraja Komorowskiego, sa ludzie ktorzy go krytkuja. I jedni i drudzy powinni miec mozliwosc wyrazenia swoich pogladow. Proponuje Panie Redaktorze, by Pan jako apologeta Demokracji i Pluralizmu stanal w obronie Kataryny oraz zazadal przywrocenia Katarynie dostepu do jej konta wykorzystujac do tego swoj autorytet, pozycje spoleczna oraz mozliwosc wplywania na opinie publiczną jaka praca w redakcji GW niewątpliwie Panu daje. Pozdrawiam Maciej Soczka Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Jedna partia, jeden ideowy nurt??? 28.07.10, 14:19 A ja apeluję do kataryny, która umiłowała pluralizm tak jak jej fani, by wystapiła do administracji portalu salon24 o przywrócenie bloga ketmana, o usunięcie którego swego czasu do administracji salonu24 wystąpiła szerząc umiłowaną przez siebie ideę pluralizmu poglądów i wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jedna partia, jeden ideowy nurt??? 28.07.10, 14:19 A ja proponuję aby ktoś kto zna Katarynę doradził jej aby przestrzegała reguł portali na których się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Jedna partia, jeden ideowy nurt??? 28.07.10, 14:24 Aj tam, katarynie wolno łamać reguly. A jakby co to np. red. mazurek po znajomości opisze jej martyrologię. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszgrynkiewicz Re: Jedna partia, jeden ideowy nurt??? 28.07.10, 14:23 @maciejso: >I jedni i drudzy powinni miec mozliwosc wyrazenia swoich pogladow. Rozumiem, że Facebook jest jedynym miejscem wyrażania swoich poglądów? Mam wrażenie, że Kataryna do większej liczby osób dociera poprzez blox i salon24 niż przez Fb. Na blox jest pluralizm czy go nie ma? A dopuszcza Pan taką abstrakcyjną i spiskową możliwość, że to zwolennicy PiS zablokowali konto Katarynie? No przecież wiedzieli, że kilka lat temu z takiego powodu (fikcyjne dane) zablokowano konto amerykańskiemu blogerowi. Ale później je odblokowano. I widzi Pan, niewiele trzeba, by sobie dopowiedzieć, że zrobili to zwolennicy PiS by móc naskoczyć na PO (a konto potem i tak się odblokuje). Mam nadzieję, że dostrzega Pan absurdalność wywodu i prowadzenia w ten sposób dyskusji. PS. Nie czuję się apologetą DiP. Sądzę, że konto prędzej czy później zostanie odblokowane. Prawdopodobnie Facebook już jest świadomy, że coś jest nie halo - i będzie podobnie jak ze Swiftem. Nie widzę powodu, by rozdzierać szaty z powodu nadgorliwości administratora jednego z serwisów, w których można ”wyrażać poglądy” Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 14:18 Dla tzw. salonu, to każdy, oceniający obiektywnie i umiejący samodzielnie myśleć, człowiek to prawicowiec, albo co najmniej PIS-wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 14:21 A dla kataryny osoby, których poglądy jej się nie podobają, nadają się do złożenia na nie donosu chociażby do administracji salonu24, tak jak to było z blogerem ketman. Jakoś wtedy fani kataryny i przeciwnicy salonu nie rozdzierali szat nad walką z pluralizmem i wolnością słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpeo Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 14:41 I miałem prawdziwe dane. I już nie mam, nie dostałem żadnego powiadomienia o usunięciu profilu nie mówiąc już o powodach takiej decyzji. Normalnie pyk i nima człowieka jak w "1984". Zwracam uwagę że wraz z usunięciem profilu znika wszystko co ten profil wytworzył czyli np wszystkie wpisy w jakichkolwiek dyskusjach. Normalnie identycznie jak u Orwella - ewaporacja. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 14:49 Jesteś chyba pierwszym człowiekiem, któremo to się zdarzyło. A jesteś pewny, że znasz swoje hasło? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpeo Re: Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 14:57 Założyłem nowy profil i sprawdziłem u ludzi których znam i o nie mają mnie w znajomych, sprawdziłem też miejsca gdzie coś pisałem i też nie ma moich tekstów. I nie jestem jedynym któremu się to przytrafiło. Podejrzewam że to z powodu dyskusji z ludźmi którzy chcieli położyć makaron obok krzyża pod pałacem. Też zamiast swojej fotki w awatarze miałem flagę UE z sierpem i młotem. I może stwierdzili że nieprawdziwe zdjęcie mam czy co. Nie wiem bo nic nie przychodzi, konto znika i cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 15:06 Dziwne to wszystko. Nie słyszałem o takim przypadku. Bez entuzjazmu założyłem niedawno konto na facebooku a zrobiłem to tylko dlatego, że prawie wszyscy znajomi już je mieli. Tego typu portale stają się częścią naszego życia tak jak telewizja, telefon itp. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpeo Re: Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 15:12 Poszukaj grupy "Oddawać Katarynę!" - tam dużo na ten temat ludzie dyskutują. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Też miałem profil na szajsbuku 28.07.10, 15:27 Poszukam. Dziekuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 15:03 Nakład GW spada, zamówienia reklam również. Ta sytuacja grozi dalszymi zwolnieniami w GW. W tej sytuacji, radziłbym niektórym dziennikarzom GW, by odważyli się wzorem Kataryny, na obiektywne informowanie czytelników i obiektywne komentarze. Może w ten sposób znajdą zatrudnienie w innych publikatorach, a może nawet nakład GW wzrośnie i w zachowają pracę. Oczywiście czołowemu plugawcowi Kurczyńskiemu, nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Czy Facebook zna Katarynę 28.07.10, 15:20 Hehehe nie ma to jak dobry żart o obiektywizmie kataryny. Ale skor już tu jesteśmy, czy mógłby pan, panie henryku, poprosić katarynę o linka do bloga Agaty, którą Pacewicz osobiście namówił do aborcji? Myślę że ostateczne i uczciwe podanie przez katarynę linka do tego bloga pokaże dziennikarzom GW na czym polega rzetelność i uczciwość w informowaniu czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
devilresident Regulamin czytac!--------- 28.07.10, 18:54 Blokuja od zawsze jak sie nie ma prawdziwego nazwiska(regulamin!), wystarczy ze ktos podkabluje. Proste. Bez chorych teori spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś