twiej Co robi ta grupka ludzi która stoi z krzyżem? 03.08.10, 12:11 O 3 w nocy odcięto ich od ulicy nie dopuszczając innych osób w pobliże krzyża. Czy ci ludzie mają co jeść i pić? Pewnie mają. Ale najciekawsze: gdzie oni się załatwiają? Ciekawe jak długo jeszcze tam wytrzymają :) Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Co robi ta grupka ludzi która stoi z krzyżem? 03.08.10, 13:14 Wiesz, może to ma być rekonstrukcja warunków w bydlęcych wagonach, którymi w latach 40stych wożono Polaków. Nie można normalnie pracować, żyć, stawiać pomników po konsultacjach społecznych w dostępnych i odpowiednich miejscach - w końcu polskie ulice noszą od dawna imiona bohaterów niejednej opcji politycznej. Takież i pomniki stoją w całej Polsce. Nie można jednak, trzeba cierpieć i rekonstruować. Albo latać w hełmach po ulicach Warszawy, albo udawać uciskanych przez ZOMO. To nic, że inteligencja, którą wybijano za okupacji by się obruszyła. Perwersja musi trwać, trupom niewinnym nic do tego. Nie znają się na współczesności. Walczyli o wolność rekonstrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
twiej Re: Co robi ta grupka ludzi która stoi z krzyżem? 03.08.10, 13:39 Zdaje się, że nie ma w tym kraju zakazu stawiania pomników. Tylko nie wszędzie i nie bez stosownych zezwoleń. Wolność to nie jest to samo co anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Co robi ta grupka ludzi która stoi z krzyżem? 03.08.10, 14:20 No właśnie, nie ma. Już Lech Kaczyński jest pochowany na Wawelu (choć podejrzewam, że zdaniem większości Polakó∑ - warto by zrobić badania w tej kwestii - niesłusznie, co nie ma nic wspólnego ze zwykłym ludzkim szacunkiem do zmarłego lub jego brakiem). Nie rozumiem, po co jeszcze kolejna symboliczna batalia? Dla mnie nie był w żadnym stopniu politykiem wybitnym, był pod względem politycznym w moim przekonaniu nieszczęściem (nie uznaję opozycji wypięta klata vs. mina koncyliacyjna, to bez znaczenia, jakie ktoś miny trzaska), ale jeśli ktoś, nawet republikanin, chce stawiać pomnik osobie, która miała gdzieś Realpolitik, bo uważała się za niosącego pomoc słabszym romantyka, to nie przeszkadza mi to. Skoro taki nurt mesjanistyczny jest w polityce polskiej, a mamy demokrację... Przedstawiciele tego nurtu jednak chcą postawić wszystkich Polaków w sytuacji: "kto się nie zgadza na fetyszową cepeliadę, ten moralnie niegodziwy". Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Czuwają i bronią 03.08.10, 12:16 "wyrazy uznania"dla GW "czujność rosła po słowach Ziobry i Kaczyńskiego",ani słowem o Komorowskim który wywołał burzę,zamiast uzgodnić po cichu z klerem,harcerzami o sposobie przeniesienia krzyża i jakiegoś upamiętnienia ofiar choćby tablicą(co jest oczywiste) i później to przekazać tym ludziom za pośrednictwem np. kościoła to nie,Komorek musiał wywołać kolejną wojnę a potem patrzeć jak oszołomstwo się bije,no ale kochane GWno tak tego nie przedstawi bo musi POpierać oświecony lud Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Szkoda harcerzy 03.08.10, 12:18 którzy podryguja w takt sekty Pis która postępuje właśnie w ten sposób jak działa p.Macierewicz:wykorzystuje wszystko i wszystkich, nawet najdrobniejsze źdźbło aby posiać nienawiść pomiędzy rodakami i w ogóle wszystkimi ludźmi. Dzięki tej sekcie i K.RK jesteśmy ostatnim dziadowskim krajem w Europie. Gdzie jest prokuratuta która powinna ścigać takie przestępstwa z urzędu? Konstytucja Nasza brzmi"Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa" "Art. 32. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne." "Art. 51.Każdy ma prawo do żądania sprostowania oraz usunięcia informacji nieprawdziwych, niepełnych lub zebranych w sposób sprzeczny z ustawą."Art. 53. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii." "Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji." "Art. 57. Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich" Kodeks Karny: "Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." i innych z sekty Pis? "Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3." Dlaczego - dlaczego prokuratura nie ściga pana Rydzyka? Dlaczego nie ściga za wypowiedzi w tv i radiu(masowe), pana Kaczyńskiego-zbrodnia rządu"zmieść rząd i polityków PO", pana Macierewicza? Dlaczego nie ściga innych z partii pis i nie tylko za nawoływanie przeciw władzy państwowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Harcerze? Stare konie w krotkich majtkach 03.08.10, 12:47 Czy o postawieniu krzyża zdecydowali 14 - 15 letni druhowie i druhny? Oczywiście że nie. Stare konie w wieku 19 - 20 lat, które zamiast zająć się czymś normalnym zakładają krótkie gacie. Dla mnie harcerz w wieku powyżej 15 lat to zboczony pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl I tak Trąbiński przeszedł do historii. Więcej 03.08.10, 12:26 takich informacji na czołówkach gazet i informacji TV Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszulc Czuwają i bronią 03.08.10, 12:42 Mam pomysł! Zróbmy w Pałacu Namiestnikowskim Mauzoleum! Tylko wtedy trzeba będzie przenieść ś.p. Prezydenta z Wawelu... Ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
leszyce "Krzyżowcy" > Bojówka Specjalna 03.08.10, 12:53 Stoi, na czatach, we dnie i w nocy, bojówka specjalna "PiSoszołomowcy": Nienawistne oczy, zaciekłe usta, żadnej rozmowy, bo głowa pusta. Krzyża, tak "bronią", ci nawiedzeni? Sami nie pojmują, bo .. zaślepieni. PiS - mydli im oczy o "patriotyźmie".. Ciemnota - wierzy głoszonej głupiźnie. To, oszołomiona zgraja: z "wiarą" - w Jarosława "męstwem" - kiedy w kupie, co "prawość" - ma w d.. Odpowiedz Link Zgłoś
irena0505 Czuwają i bronią 03.08.10, 13:08 to jest żenujące to zachowanie ludzi czy ktos rozwala ten krzyż >>>>>>>>>>>>>>> śmiech na całą europę HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_r10 Wszędzie w tym kraju uprawia się... 03.08.10, 13:12 ...tę samowolkę budowlaną, wystarczy sobie obejrzeć ile tego nastawiano przy drogach (bo ktoś tam zginął w wypadku). Sugerowałbym dać sobie jeszcze na czole, może nie tyle przybić ten krzyż, ale go wytatuować. To jest w końcu do wykonania i byłaby to jakaś demonstracja religijna, która nie jest tak psychologicznie tania, jak zebrać się w kupie i awanturować. Wymagałaby ona pewnego indywidualnego zaangażowania/przekonania i poświęcenia kawałka swojej skóry dla tego tak pożądanego symbolu. Byłby to znaczek, którego nikt nie mógłby im już przestawić - trwały i nieścieralny. No i w ogóle przecież tatuaże są teraz modne. Odpowiedz Link Zgłoś
kawiarniany.filozof Pozwolę sobie zapytać: a dlaczegóż to akurat krzyż 03.08.10, 13:17 ma "ponad podziałami jednoczyć wszystkich Polaków"?? Odpowiedz Link Zgłoś
twiej Re: Pozwolę sobie zapytać: a dlaczegóż to akurat 03.08.10, 13:34 Kiedy usłyszałem w TV fanatyka, twierdzącego, że TEN krzyż jest symbolem jedności wszystkich Polaków o mało nie zwymiotowałem. I wyłączyłem telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
djenn W 03.08.10, 13:31 jakim dziadowskim kraju ja żyję? Gdzie krzyż w państwie świeckim zwyciąża policje i prawo? TO NIE JEST jeszcze państwo wyznaniowe. Gdzie jest rząd który nie może dać sobie rady z tak błaha sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Czuwają i bronią 03.08.10, 13:40 mam taki kraj świecki który się nazywa Polska w dupie. 13.35 nie ma prawa w kraju gdie krzyż a właściwie Watykan rządzi Polska. Jestesmy najbardziej upodlonym przez życie narodem a to tylko dzięki kościołowiRK który dzisiaj właśnie pod pałacem prezydenckim odegrał swoją rolę aby pokazać kto w Polsce rzadzi. Gratuluję manipulacji kościołowi RK i bezczynności rządowi PO. I jedni i drudzy jesteście już skończeni w Naszym kraju. Rabunkowa wolność kościoła RK(rocznie kradniecie w Polsce ponad 15 miliardów pln) i kunktatorstwo PO się skończyło. Dzisiejszy dzień pokazał nam oblicze władzy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
djenn W 03.08.10, 13:41 mam taki kraj świecki który się nazywa Polska w dupie. 13.35 nie ma prawa w kraju gdie krzyż a właściwie Watykan rządzi Polska. Jestesmy najbardziej upodlonym przez życie narodem a to tylko dzięki kościołowiRK który dzisiaj właśnie pod pałacem prezydenckim odegrał swoją rolę aby pokazać kto w Polsce rzadzi. Gratuluję manipulacji kościołowi RK i bezczynności rządowi PO. I jedni i drudzy jesteście już skończeni w Naszym kraju. Rabunkowa wolność kościoła RK(rocznie kradniecie w Polsce ponad 15 miliardów pln) i kunktatorstwo PO się skończyło. Dzisiejszy dzień pokazał nam oblicze władzy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
szkolniak59 Czuwają i bronią...Obudziłem się w nowej 03.08.10, 13:50 rzeczywistości...wojna krzyżowa rozgorzała tak jak przed wieloma laty...walić krzyżem po łbie przeciwnika, walić krzyżem nawet w księży i tych wszystkich, którzy myślą inaczej. To co dzisiaj działo się pod pałacem TO PORAŻKA KOŚCIOŁA ! TO NAUCZKA, ŻEBY NIE PLĄTAĆ SIĘ W POLITYKĘ! KSIĘŻA, KTÓRZY TAK RADOŚNIE POPIERALI PRZEGRANEGO DZISIAJ POWINNI SIĘ WSTYDZIĆ! ONI SĄ WINNI TEGO CO DZISIAJ SIĘ DZIEJE! ZBEZCZESZCZONO SYMBOL KOŚCIOŁA - KRZYŻ... Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Ano 03.08.10, 13:52 [b]mam taki kraj świecki który się nazywa Polska w dupie. 13.35 nie ma prawa w kraju gdzie krzyż a właściwie Watykan rządzi Polska. Jestesmy najbardziej upodlonym przez życie narodem a to tylko dzięki kościołowi RK który dzisiaj właśnie pod pałacem prezydenckim odegrał swoją rolę aby pokazać kto w Polsce rzadzi. Gratuluję manipulacji kościołowi RK i bezczynności rządowi PO. I jedni i drudzy jesteście już skończeni w Naszym kraju. Rabunkowa wolność kościoła RK(rocznie kradniecie w Polsce ponad 15 miliardów pln) i kunktatorstwo PO się skończyło. Chciałbym aby ci co was teraz najbardziej popierali czyli emeryci, ukrzyżowali Was pod pałacem prezydenckim za zabieranie im większości emerytury z których pieniądze od 20 lat przekazuje się do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Czuwają i bronią 03.08.10, 14:08 trzeba zbadać zawartość Państwa w Państwie Odpowiedz Link Zgłoś
snowbird1 wiare w Boga mam niezagrozona 03.08.10, 14:22 ale zaczynam rozwazac swoje miejsce w kosciele Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Czuwają i bronią 03.08.10, 14:24 Działacz Stowarzyszenia Andrzej Melak, brat przewodniczącego Komitetu Katyńskiego Stefana Melaka, który zginął w katastrofie, mówi: - Mam nadzieję, że prezydent elekt wysłucha próśb tysięcy obywateli polskich i zadecyduje o postawieniu tam znaku upamiętniającego. I tak powinien zakończyć awanturę o krzyż, bo to jest hańbiące. Kościół zgodził się na przeniesienie, więc wie, co robi. Nie będę występował przeciwko temu porozumieniu. A ja mam nadzieję, że prezydent elekt wysłucha próśb milionów obywateli polskich i nie zgodzi się ani na krzyżyk ani na pomniczek. Koniec z zawłaszczaniem przestrzeni publicznej przez PIS i kościółek. Nie będzie byle ześwirowany katofaszysta z ZHP/KK/PIS pluł nam Polakom w twarz. Jeśli bedzie nadal to ten krzyżyk na wejściu będzie krzyżykiem na prezydenturze tego "prezydenta" komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Czuwają i bronią 03.08.10, 14:36 komorowski - prezydent fanatyków religijnych, bezmózgich dziadów i dewot - cieszę się że pociągnie za sobą włażącą w dupe klerowi platformę obywatelską. Dinozaury i debile wymierają - nie bedzie komu głosować na PO i komorowskiego - oj nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Czuwają i bronią 03.08.10, 15:19 prawdziwy_dobrze_poinformowany napisał: > Na czyje zlecenie wykonano ten krzyż ??? > Kto go wykonał ??? > Kto zapłacił ??? > Czy odprowadzono podatek etc. ??? ... ======================================================================= Zaden krzyz,zaden pomnik nie ma prawa stanac przed palacem. Skoro gawiedz szantazuje panstwo nalezy rozprawic sie z gawiedzia. Tu nie chodzi o krzyz. Chodzi o "demontaz demokracji w POLSCE". kOSCIOL TO ROBI swoim narzedziem ; PiS em,RM,harcerzami. wstydzcie sie pirpuraci.TAK NISKO UPADLISCIDE. PEDOFILII NIE POTRTAFOCOE WYTEPIC U SIEBIE, RZADZIC CHCECIE,KTO WAM POZWOLI NA TO? Odpowiedz Link Zgłoś
siffridus W śladach Baden- Powella 03.08.10, 15:23 Nagrobek Baden-Powella nie ma żadnego krzyża lub innych religijnych symboli. A,oprócz odznak harcerstwa, nosi koło z kropką w środku, oznaczenie szlaku dla "Wracamy do domu". Czy nie czas najwyższy, aby ci nasi "harcerze" też wrócili do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Czuwają i bronią 03.08.10, 15:31 Drogi biskupie Dziwisz! Czy Waść się nie dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Czuwają i bronią 03.08.10, 15:39 Bravo Krzyżacy! Wreszcie pełny rewanż za Grunwald. Dobrze okopcie się w Malborku i na Wawlu! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Przeprowadzić dochodzenie w sprawie pochodzenia lo 03.08.10, 16:41 go mafijnej korporacji i jak harcerzyki weszli w posiadanie tej reklamy !!! Kto płaci podatek za reklamę !!! Odpowiedz Link Zgłoś