henryk_49 Czuwają i bronią 03.08.10, 17:20 Akcja przeniesienia krzyża, przygotowana została niechlujnie i kłamliwie. GW kombinuje teraz, na kogo by zwalić winę. To przypominam że PIS trzy lata już nie rządzi i za wszystko odpowiada PO. Przypominam również, że Prezydent Elekt gdy był w opozycji do legalnej władzy, to stał całymi dniami a czasem i w nocy i do nieposłuszeństwa obywatelskiego nawoływał. Właśnie w TVP-INFO wysłuchałem wypowiedzi red. GW p. Blumsztajna który za głupi i przedwczesny pomysł p. Komorowskiego obciążył polskie społeczeństwo. Wyrażał się o naszym kraju , ten kraj , o społeczeństwie to społeczeństwo, itp. Zrozumiałem zatem , że pan Blumsztajn zna jakiś bliższy sobie i swoim wyobrażeniom kraj, no to niech się do niego wyprowadzi, a nam pozwoli żyć tak jak my chcemy. Pan Blumsztajn martwił się również co o tym kraju pomyśli sobie Europa. To chciałem zapytać Go ,która Europa, czy ta od połamanego krzyża i holokaustu, czy tylko ta co w holokauście pomagała / np. Francuzi/, czy ta od Gułagów i Katynia? A może ta co nas bolszewikom sprzedała? Odpowiedz Link Zgłoś
bukraba Czuwają i bronią 03.08.10, 18:33 A ja mam taki prosty sposób na rozwiązanie problemu. ZHR i ZHP są na garnuszku Państwa. Ktoś kompetentny, wzywa obu harcmistrzów i proponuje im ustanowienie nowej specjalności harcerskiej- USUNIĘCIE KRZYŻA. Jak nie to ZERO dotacji .Kto tego dokona przejmuje pieniądze konkurenta. Dwa dni i po problemie. Wierzę w harcerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziuniek Czuwają i bronią 03.08.10, 20:58 Pragnę zauważyć, że kościół w osobach biskupów NIE PRZYZNAJE SIĘ DO KRZYŻA, A NAWET SIE GO WYPIERA PRZEZ MILCZENIE W TAK WAŻNYM MOMENCIE! - od tej chwili krzyż nie jest już symbolem religijnym, a tylko znakiem fanatyzmu, kawałkiem złożonego drzewa. Kościół nie chce szanować tego znaku, nie chce go cenić, woli burdy. Kościół się WYPARŁ KRZYŻA. Odpowiedz Link Zgłoś
stangor Czuwają i bronią 03.08.10, 21:02 Zacofanie można nadrobić jeśli się tego chce ale w połączeniu z głupotą i fanatyzmem to nawet wyleczyć się nie da. Najlepiej ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Czuwają i bronią 04.08.10, 01:01 W SUMIE NAJWIEKSZA PRZYKROSC WYRZADZILI HARCERZE DRUHOWI PREZYDENTOWI KOMOROWSKIEMU NA WEJSCIU JEGO PREZYDENTURY ,A NAJBARDZIEJ "CHRZESCIJANSKIE" ZDANIE DZISIEJSZEGO WIECZORU TO : TEN PREZYDENT DLUGO NIE POZYJE " .NIE CHCE TAKIEGO CHRZESCIJANSTWA I BISKUPA WARSZAWY TCHORZA,KTORY ZAPOMNIAL,PO CO ZOSTAL BISKUPEM STOLICY .MEZCZYZNA - KSIADZ NIE KSIADZ JAJA MIEC MUSI I CHARAKTER OCZYWISCIE . Odpowiedz Link Zgłoś