04.09.10, 12:40
Powtórzę swój komentarz : 13.grudnia 1981r Jaruzelski zafundował nam podobną sytuację - nie było
teleranka.
Jak widać TVP PiS nie odbiega od tych standardów.
Obserwuj wątek
    • klarneta8 Pisanocka 04.09.10, 12:40
      Licze na to, zxe nowa RADA, zajmie sie naciagaczami TVP, kt, kusza naiwnych ,biednych wygrana
      25 tys zl, za tylko jes=den SMS. Zlitujcie sie, to wiecej niz HAZARD!!!!
      • oloros Pytanie 05.09.10, 22:17
        Ludzie czy wy jeszcze ogladacie telewizje?
        zwlaszcza polska - po co ?
        • megasceptyk Re: Pytanie 05.09.10, 22:57
          No właśnie na TVP1 to ja oglądam już tylko dobranockę.
          I jeszcze Teleeksspres.
          Ostatnio jeszcze w niedziele po północy puszczają coś ciekawego
          ale wszyscy wtedy śpią. :)
        • caleebius Re: Pytanie 06.09.10, 11:35
          Po co? Dlaczego? Dlatego że płacę za ten bajzel. Po to żeby widzieć jak czarno na białym jaki jest PiS i jego wyznawcy.
    • ubiquitousghost88 Fakt. Przegrywają. Ze zdrowym rozsądkiem. 04.09.10, 12:51
      • q-ku pewno cichcem wprowadzą Misia Specjalnego 06.09.10, 06:47
        z dialogami pisanymi przez Ziemkiewicza
    • mela_1 Pisanocka 04.09.10, 13:03
      Pan Gadowski i Janecki to zwykli komisarze polityczni PiSu na Woronicza. W stanie wojennym
      było identycznie - nad zespołami dziennikarskimi czuwał supercenzor w postaci komisarza właśnie.
      Ale jest różnica - komisarze w stanie wojennym mieli ośrodek dyspozycyjny w KC. PiSowscy - na
      Nowogrodzkiej, u Kaczyńskiego. Zakres ich wpływów jest więc mniejszy. Na co czekać?
      Czas na prawdziwą lustrację i wywalenie na zbity pysk wszystkich komisarzy politycznych,
      narzuconych telewizji przez PiS. Rozkradli telewizję, sprowadzili ją do poziomu szamba więc - panie
      Ławniczak! Do roboty. A 3/4 społeczeństwa za to panu podziękuje.
    • przedwieczorny Cały ten artykuł to idiotyzm. 04.09.10, 13:26
      Robienie zasłony dymnej rządowi to jak widzę naczelny cel GW.
      • pawko13 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 05.09.10, 22:31
        Muszę przekląć bo inaczej nie da się tego wyrazić słowami: Ja pie... tak tendencyjnego artykułu to jak żyje jeszcze nie widziałem.
        • orson_lol Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 05.09.10, 23:12
          najlepsze ze do tej pory gw przyynajmniej starala sie pozory zachowac a teraz? Paaaanie, jedziemy z
          koksem bez ogrodek, jak w broszurce wyborczej (no prosze, nawet pasuje).
          • dziczku Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 03:15
            Zgadzam się - tendencyjnie, trochę infantylnie, generalnie wiadomo kogo
            popierają - tylko co z tego? Agora jest firmą prywatną, w odróżnieniu od TVP,
            która powinna być telewizją publiczną. I jeszcze kilka słów do redaktora
            Janeckiego - ch. ci w d. - dobranocka po wsze czasy będzie o 19:00 i twoje pra,
            pra, prawnuczki będą ją o tej porze oglądać wstydząc się za dziadka. Założysz się?
          • pm987 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 12:56
            Widać nie czytasz prasy zachodniej. Tam podczas wyborów prasa prywatna JAWNIE popiera wybraną sobie opcję polityczną nawet poprzez napisanie na pierwszej stronie wielkimi czcionkami np. 'Dlaczego konserwatyści muszą wygrać' itp.

Prywatnie możesz robić co ci się podoba, to nie komuna. Media publiczne muszą być obiektywne a tak w Polsce nie jest.

Oddajcie dzieciom dobranockę!
        • q-ku aha, czyli jak napiszą o Tajwanie to też? 06.09.10, 07:25
          a o delfinach mogą?
          czy to już zbyt zasłania donalda i kolegów jego?

co wam się jeszcze kojarzy?
          restauratorzy?
        • szuwarek75 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 07:47
          Muszę przekląć bo inaczej nie da się tego wyrazić słowami: Ja pie... tak tendencyjnego artykułu to
          jak żyje jeszcze nie widziałem.

Widać mało wybiórczej czytasz.... Co artykuł to żenada...

Co do odebrania dobranocki - pomysł cholernie idiotyczny, ale daję głowę, że niezależnie od tego, kto
          byłby u steru TVP, wpadłby na to samo. Bo "oglądalność" bo "rankingi" bo "udział". Wszystko teraz
          musi być dyktowane "oglądalnością", ale jak ją mierzą to inna sprawa.
    • aramba Pisanocka 04.09.10, 13:35
      Właśnie się zastanawiałem, co trzeba mieć w głowie, żeby wpaść na taki pomysł. Otóż trzeba mieć
      nasrane przez kozę, która zeźre najgorsze śmieci więc i jakość tego co z niej wylatuje jest
      odpowiednio "wysoka" nawt jak na totalne odpady.
    • askold Pisanocka 04.09.10, 15:05
      Widzę, że od dziś zaczniemy, czarnosecinny, faszystowski PIS potępiać za niezrealizowane chęci.
      A kiedy zaczniemy za to karać ? Czekam niecierpliwie.
      • aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:51
        Nie wiem od kiedy zaczną karać (a powinni), ale z resztą Twojej wypowiedzi należy się zgodzić - PiS
        to partia faszystowska i jako taka powinna zostać rozgoniona na cztery wiatry.
        • megasceptyk Re: Pisanocka 05.09.10, 23:01
          według mnie PiS to taka symbioza
          faszyzmu i bolszewizmu.
          Taka dyktatura jednopartyjna
          czyli jak mawiał poeta:
          "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy".
    • pioro111 Pisanocka 04.09.10, 15:09
      Proponuję na dobranockę 4 pancernych, szarika a potem blok "Stawka większa niż
      życie", STIRLIZ I w nocy coś o Al i Gl!
      • aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:48
        To bardzo ciekawe co piszesz. Szkoda tylko,że zupełnie nie na temat....
      • koloratura1 Re: Pisanocka 05.09.10, 04:04
        pioro111 napisał:

> Proponuję na dobranockę 4 pancernych, szarika a potem blok "Stawka większa niż
        > życie", STIRLIZ I w nocy coś o Al i Gl!

Może wtedy TVPiS miałaby wreszcie jaką-taką oglądalność...
    • pe-so Pisanocka 04.09.10, 15:35
      W Polsce od 3 lat rządzi PIS, premierem jest Kaczyński, podatki podwyższa
      Kaczyński? DLACZEGO W TEJ GADZINÓWCE JEST CIĄGLE PIS I KACZYŃSKI?! Dlaczego
      nie zajmujecie się rządem i jego poczynaniami? Zasadniczą rolą poważnych
      mediów jest kontrola rządu, a nie maniakalne pisanie o opozycji!
      • aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:49
        Jest na to bardzo prosta rada. O ile mi wiadomo GW nie jest jedyną gazetą ukazującą się w
        Polsce...
        • pe-so Re: Pisanocka 04.09.10, 15:59
          Analogicznie - jest na to rada. TVP1 nie jest jedynym programem telewizyjnym.
          Ale nie o to tu chodzi. Wyborcza uchodzi za bezstronną i poważną gazetę, a jest
          bardzo stronniczą, niepoważną, acz poczytną gazetką. Oczywiście zaraz pod tym
          wpisem ukażą się wypowiedzi, że zasadnicza różnica jest tak, że TVP jest
          publiczna, zaś GW prywatna. Ale czyż kapitał założycielski GW nie pochodził ze
          składek Solidarności? Dla mnie media publiczne są do niczego nie potrzebne. Poza
          TVP Kulturą nie ma w nich nic, co by mnie interesowało. No, może poza
          Wiadomościami, które są jedynym poważnym serwisem informacyjnym, który nie liże
          tyłka Tuskowi. Do czasu. Bo teraz idzie nowe i bezstronne :)
          • boykotka Re: Pisanocka 04.09.10, 16:52
            pe-so napisał:

> Analogicznie - jest na to rada. TVP1 nie jest jedynym programem telewizyjnym.

Ale jest z publicznych pieniędzy - a to chyba robi różnicę ??? Jeżeli mam płacić haracz na TVP PiS to
            proszę tam nadawać programy dla wszystkich.
          • aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 17:06
            Wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale GW to gazeta prywatna, a TVP to telewizja państwowa. Już
            tylko ta trudna do przełknięcia prawda unieważnia twój zupełnie niepotrzebny wywód w całości.
            • pe-so Re: Pisanocka 04.09.10, 18:09
              To dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=7hE7YgycajM
              Miłego życia, pożyteczny idioto.
              • aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 18:27
                Czyżbyś wpisywał się w poetykę prezesa. To pewnie skutek lektury jego słów o chamstwie? O
                mnie się nie martw... ja sobię radę dam.
              • mela_1 Re: Pisanocka 05.09.10, 22:42
                A dlaczego tak brzydko? Przecież PiSowcy sa wzorem elegancji i kultury osobistej, więc prosze
                nie zaniżać poziomu swojej partii-mateczki:)))
            • trajkotek trudno zrozumieć 04.09.10, 20:33
              gw jest prywatna, ale nasze państwo jest też prywatne - należy do nas i jego
              tvp1 to nasza prywatna, bo państwowa sprawa
              • aramba Re: trudno zrozumieć 04.09.10, 21:23
                Tak, tylko widzisz, kolego, nasza to nie znaczy twoja, tylko nasza. Rozumiem, że uważasz TVP za
                bardzo obiektywną. Gratuluję dobrego samopoczucia. A tak na marginesie - była kiedyś całkiem
                przyzwoita gazeta, wielu nawet porównywało ją (chyba słusznie do BBC). Gazeta została
                sprywatyzowana i stała się przytułkiem dla różnych postrzeleńców z oczywistymi zaburzeniami
                osobowości, prowadzącymi osobiste wojenki, typu Ziemkiewicz. Ta gazeta to "Rzeczpospolita".
                • janlol Co za brednie! 05.09.10, 21:50
                  Miałem nie zabierać głosu w tej tu waszej dyskusji. Wasze trajkotanie tu na GW
                  to chore brednie zmanipulowanych ludzików, jest was może kilkaset, może parę
                  tysięcy... co to jest w porównaniu z 40-tomilionowym narodem? Ślina.... Ale
                  jeżeli ktoś pisze, że "Rzeczpospolita" to zła gazeta to ja nie mogę tego czytać
                  bez oburzenia, gdyż uważam, że tylko dzięki Niej dowiadujemy się obiektywnie, co
                  się dzieje wokół nas. Tylko! dzięki niej. Jak można obrażać jej twórców,
                  mistrzów polskiego dziennikarstwa i mistrzów prawdy!?
                  • mela_1 Re: Co za brednie! 05.09.10, 22:45
                    Ale to chyba jakis żart, prawda? Nieźle sie uśmiałam na zakończenie dnia:)))
                  • nastawionyanty Re: Co za brednie! 05.09.10, 23:27
                    "mistrzów polskiego dziennikarstwa i mistrzów prawdy!?" .... humor się ciebie
                    trzyma po nocy kolego... idź spać w prawdzie, posłuchaj jeszcze radyja to sobie
                    tę prawdę utrwalisz.
                  • dziczku Re: Co za brednie! 06.09.10, 03:26
                    Dwie rzeczy: po pierwsze - kilkaset, parę tysięcy, taką samą gadkę słyszałem
                    przed ostatnimi wyborami. Przyjmij do wiadomości, że liczby, które podajesz są,
                    za przeproszeniem, prosto z dupy wyjęte. Dowód znajdziesz na www.pkw.gov.pl , po
                    drugie zaś, zresztą nie istotne...
            • pawko13 Re: Pisanocka 05.09.10, 22:35
              O kurde. Banda niepiśmiennych nie doczytała postu kolegi do końca i krytykuje go za to co już wyjaśnił powyżej. Gratuluje!
          • chomskybornagain1 Re: Pisanocka 05.09.10, 23:02
            nie ma bezstronnych mediów, każde media mają właściciela, a właściciel ma
            poglądy i interesy.
      • jwasz1952 Re: Pisanocka 06.09.10, 07:38
        Od lat powtarzam ,ze bracia Kaczynscy i T. Rydzyk to najgorsze zlo jakie przytrafilo sie nam po 89r.do
        tego dolacza ostatnio Sniadek ze swoja solidarnoscia.Narodowa komuna katolicka w akcji.Jeszcze nie raz
        sie przekonamy o tym."Laduj dziadu -po trupach do celu".
    • trajkotek błąd 04.09.10, 15:53
      - można przecież, nie rezygnując z dobranocki, przekazywać publicystykę i komentarze ...
      Należy reanimować Jacka i Agatkę, mogliby w sposób przystępny dla maluchów opowiadać o bieżących wydarzeniach politycznych, gospodarczych i kulturalnych.
      Upiekłyby się 2 pieczenie na jednym ogniu: dzieci zasnęłyby przed końcem programu i "misja informacyjna" w ramach konkurencji zostałaby zrealizowana.
      Czemu znów nikt nie zapytał mnie o radę?!
    • rf-a Pisanocka 04.09.10, 15:53
      Pomysl likwidacji "Dobranocki" to chory pomysl, a pomysl aby w zamian TVP nadawala jeszcze jedna agitke publicystyczna to jest nastepne przegiecie, jesli nie gorsze: "Wiadomosciom" daleko jeszcze do normalnosci: W piatek 3ciego wrzesnia informacja o pierwszej, udanej i waznej dla Polski wizycie Prezydenta Komorowskiego w Niemczech zostala nadana po 16 minutach po kojenych kretynskich dywagacjach o ``losie" biednego jakiegos tam Migalskiego - o ktorym mowiono wiele i 2giego wrzesnia --, po kolejnym przypomnieniu jak to "S" gwizdala na prezydenta i premiera i innych takich bzdurach
      • boykotka Re: Pisanocka 04.09.10, 16:55
        Najlepsze jest to, że w czasie komuny ojciec nie pozwalał nam oglądać Dziennika, by nam się poglądy
        nie spaczyły. Dziś się nie da oglądać Wiadomości.
        Niech Dobranocka przynajmniej zostanie taka jak jest - dla dzieci.
    • antropoid Pisanocka 04.09.10, 20:46
      Na szczęście niedługo te wszystkie GADowskie,, Janeckie i cała reszta tego
      tałatajstwa zamiast ramówki TVP, będą mogli układać co najwyżej grafik dnia
      swojemu nędznemu hersztowi...
    • do100jnik pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski 04.09.10, 20:50
      nihil novi, teraz wygląda, że byłby Kaczyński, jednego tylko nie wiem czy ten żywy
      • antropoid Re: pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski 04.09.10, 21:25
        do100jnik napisał:

> pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski
        > nihil novi, teraz wygląda, że byłby Kaczyński, jednego tylko nie wiem czy ten
        > żywy
        -------------------------

Obaj...
    • olszymow Pisanocka 05.09.10, 08:05
      Panie Janecki! Głupoty jakie pan głosisz przekonywującym głosem przechodzą pojęcie pańskiego
      wzrostu.Ten kto pana zatrudnia też nie błyszczy mądrością
    • ajakzupa iranizacja 05.09.10, 11:00
      Dziękuję "GW" za ostry protest przeciwko iranizacji Polski.

Gdy fanatycy religijni z PO wysłali listy do ponad 800 proboszczów z prośbą o
      wsparcie w wyborach w zamian za korzyści polityczne, "GW" zdecydowanie
      zaprotestowała, publikując listy czytelników, dziesiątki artykułów czołowych
      publicystów i ludzi kultury.

Michnik, Kurski, Milewicz, Wroński, Wajda, Kutz, Fedorowicz itd.
      przeciwstawili się iranizacji Polski. Gdyby taką prośbę złożyli proboszczom
      fanatycy religijni z PiS-u, "GW" byłaby mniej ostra. To świadczy, że "GW" nie
      zajmuje się propagandą prorządową, a jest rzetelnym pismem publicystycznym.
    • rita.1 Pisanocka 05.09.10, 15:23
      Na szczęście wcześniej z telewizji wylecą z hukiem Gadowski i Janecki, niż
      Dobranocka. Po Tejkowskim jest już tylko wspomnienie.
    • samoglow tabloidowością? toż to o Gazecie Wyborczej! 05.09.10, 22:30
      jeśli taki program miałby się charakteryzować tabloidowością, politycznym ekscentryzmem,
      niewybrednym stylem ------> to jedynie ci z GW zrobią to fachowo.
      Nagonka na Kaczyńskiego gratis
    • smokull Dobranocka to bzdura ! 05.09.10, 22:38
      Jakie niby reklamy mozna nadawać w tym paśmie ? Kto to ogląda, biorąc pod uwagę , że dzieci
      jest coraz mniej ? Ale nie uważam też , że program publicystyczny to dobry pomysł. Postawiłbym
      na jakis show rozrywkowy typu gwiazdy tańczą i spiewają.
      • 3-kuleczka Re: Dobranocka to bzdura ! 05.09.10, 22:51
        sam jestes jak te "gwiazdy" od siedmiu bolesci, za to ludzie płacą abonament żeby ogladac
        tańczace dupy? a może nieuku jakis program popularnonaukowy?
    • esteta50 Pisanocka 05.09.10, 22:43
      Panowie prezesi, wydaje mi sie, ze zapomnieliscie jakie zadania ma TVP 1 - jest to telewizja
      ogólnopolska, a dzieci sa przyszloscia narodu. Takie zAGRANIA kradna i znieksztalcaja dziecinstwo. Na to
      nie dostaniecie zezwolenia ani przyzwolenia narodu. Mysle, ze na takie zagryweki powinni ludzie
      zareagowac calkowitym nieplaceniem abonamentu, a was wywiezc na taczkach. Chyba wasze
      dziecinstwo bylo porabane i chcecie innym dzieciom je zabrac. Rodzice zas powinni twardo
      zAREAGOWAC I WAS WYWIEZC NA SMIETNIK. ze spolecznego punktu widzenia :NIE NADAJECIE SIE
      NA szefostwo tv. Do diabla z tak glupimi pomyslami. Takie lby powinno sie przerobic na spluwaczki w
      WC a nie na prezesów TV
    • 3-kuleczka Pisanocka 05.09.10, 22:48
      przegrywacie bo jedynka to chamski organ pisuarów i nikt normalny was nie oglada, jak
      zlikwidujecie dobranocke to juz całkiem bedziecie miec przes....
    • askt Pisanocka 05.09.10, 23:03
      Debile 2 szt
    • azeta7 Osły i barany 05.09.10, 23:06
      Znowu ktoś zdolny jak baran mianował kogos - talent osła!!! Rządźta tak dalej zobaczymy jak długo!
    • krzysq90.1 Pisanocka 05.09.10, 23:07
      To nie jest TVP to TVPIS !!!!!!!!
    • jasna0ster Pisanocka 05.09.10, 23:13
      Mój apel: zostawcie chociaż kawałek programu TVP dla dzieci.
      Bez bajki dzieci nie będą chciały zasnąć
    • orson_lol Dzisiejsze dobranocki 05.09.10, 23:13
      to boby budownicze i inne kretynstwa w animacji 3d tego pokroju. Wiec abstrachujac czyja wina i jak
      bardzo to - akurat dobranocki bym nie zalowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka