boykotka 04.09.10, 12:40 Powtórzę swój komentarz : 13.grudnia 1981r Jaruzelski zafundował nam podobną sytuację - nie było teleranka. Jak widać TVP PiS nie odbiega od tych standardów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarneta8 Pisanocka 04.09.10, 12:40 Licze na to, zxe nowa RADA, zajmie sie naciagaczami TVP, kt, kusza naiwnych ,biednych wygrana 25 tys zl, za tylko jes=den SMS. Zlitujcie sie, to wiecej niz HAZARD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Pytanie 05.09.10, 22:17 Ludzie czy wy jeszcze ogladacie telewizje? zwlaszcza polska - po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Pytanie 05.09.10, 22:57 No właśnie na TVP1 to ja oglądam już tylko dobranockę. I jeszcze Teleeksspres. Ostatnio jeszcze w niedziele po północy puszczają coś ciekawego ale wszyscy wtedy śpią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
caleebius Re: Pytanie 06.09.10, 11:35 Po co? Dlaczego? Dlatego że płacę za ten bajzel. Po to żeby widzieć jak czarno na białym jaki jest PiS i jego wyznawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku pewno cichcem wprowadzą Misia Specjalnego 06.09.10, 06:47 z dialogami pisanymi przez Ziemkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Pisanocka 04.09.10, 13:03 Pan Gadowski i Janecki to zwykli komisarze polityczni PiSu na Woronicza. W stanie wojennym było identycznie - nad zespołami dziennikarskimi czuwał supercenzor w postaci komisarza właśnie. Ale jest różnica - komisarze w stanie wojennym mieli ośrodek dyspozycyjny w KC. PiSowscy - na Nowogrodzkiej, u Kaczyńskiego. Zakres ich wpływów jest więc mniejszy. Na co czekać? Czas na prawdziwą lustrację i wywalenie na zbity pysk wszystkich komisarzy politycznych, narzuconych telewizji przez PiS. Rozkradli telewizję, sprowadzili ją do poziomu szamba więc - panie Ławniczak! Do roboty. A 3/4 społeczeństwa za to panu podziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny Cały ten artykuł to idiotyzm. 04.09.10, 13:26 Robienie zasłony dymnej rządowi to jak widzę naczelny cel GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 05.09.10, 22:31 Muszę przekląć bo inaczej nie da się tego wyrazić słowami: Ja pie... tak tendencyjnego artykułu to jak żyje jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
orson_lol Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 05.09.10, 23:12 najlepsze ze do tej pory gw przyynajmniej starala sie pozory zachowac a teraz? Paaaanie, jedziemy z koksem bez ogrodek, jak w broszurce wyborczej (no prosze, nawet pasuje). Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 03:15 Zgadzam się - tendencyjnie, trochę infantylnie, generalnie wiadomo kogo popierają - tylko co z tego? Agora jest firmą prywatną, w odróżnieniu od TVP, która powinna być telewizją publiczną. I jeszcze kilka słów do redaktora Janeckiego - ch. ci w d. - dobranocka po wsze czasy będzie o 19:00 i twoje pra, pra, prawnuczki będą ją o tej porze oglądać wstydząc się za dziadka. Założysz się? Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 12:56 Widać nie czytasz prasy zachodniej. Tam podczas wyborów prasa prywatna JAWNIE popiera wybraną sobie opcję polityczną nawet poprzez napisanie na pierwszej stronie wielkimi czcionkami np. 'Dlaczego konserwatyści muszą wygrać' itp. Prywatnie możesz robić co ci się podoba, to nie komuna. Media publiczne muszą być obiektywne a tak w Polsce nie jest. Oddajcie dzieciom dobranockę! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku aha, czyli jak napiszą o Tajwanie to też? 06.09.10, 07:25 a o delfinach mogą? czy to już zbyt zasłania donalda i kolegów jego? co wam się jeszcze kojarzy? restauratorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Cały ten artykuł to idiotyzm. 06.09.10, 07:47 Muszę przekląć bo inaczej nie da się tego wyrazić słowami: Ja pie... tak tendencyjnego artykułu to jak żyje jeszcze nie widziałem. Widać mało wybiórczej czytasz.... Co artykuł to żenada... Co do odebrania dobranocki - pomysł cholernie idiotyczny, ale daję głowę, że niezależnie od tego, kto byłby u steru TVP, wpadłby na to samo. Bo "oglądalność" bo "rankingi" bo "udział". Wszystko teraz musi być dyktowane "oglądalnością", ale jak ją mierzą to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Pisanocka 04.09.10, 13:35 Właśnie się zastanawiałem, co trzeba mieć w głowie, żeby wpaść na taki pomysł. Otóż trzeba mieć nasrane przez kozę, która zeźre najgorsze śmieci więc i jakość tego co z niej wylatuje jest odpowiednio "wysoka" nawt jak na totalne odpady. Odpowiedz Link Zgłoś
askold Pisanocka 04.09.10, 15:05 Widzę, że od dziś zaczniemy, czarnosecinny, faszystowski PIS potępiać za niezrealizowane chęci. A kiedy zaczniemy za to karać ? Czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:51 Nie wiem od kiedy zaczną karać (a powinni), ale z resztą Twojej wypowiedzi należy się zgodzić - PiS to partia faszystowska i jako taka powinna zostać rozgoniona na cztery wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Pisanocka 05.09.10, 23:01 według mnie PiS to taka symbioza faszyzmu i bolszewizmu. Taka dyktatura jednopartyjna czyli jak mawiał poeta: "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy". Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Pisanocka 04.09.10, 15:09 Proponuję na dobranockę 4 pancernych, szarika a potem blok "Stawka większa niż życie", STIRLIZ I w nocy coś o Al i Gl! Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:48 To bardzo ciekawe co piszesz. Szkoda tylko,że zupełnie nie na temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pisanocka 05.09.10, 04:04 pioro111 napisał: > Proponuję na dobranockę 4 pancernych, szarika a potem blok "Stawka większa niż > życie", STIRLIZ I w nocy coś o Al i Gl! Może wtedy TVPiS miałaby wreszcie jaką-taką oglądalność... Odpowiedz Link Zgłoś
pe-so Pisanocka 04.09.10, 15:35 W Polsce od 3 lat rządzi PIS, premierem jest Kaczyński, podatki podwyższa Kaczyński? DLACZEGO W TEJ GADZINÓWCE JEST CIĄGLE PIS I KACZYŃSKI?! Dlaczego nie zajmujecie się rządem i jego poczynaniami? Zasadniczą rolą poważnych mediów jest kontrola rządu, a nie maniakalne pisanie o opozycji! Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 15:49 Jest na to bardzo prosta rada. O ile mi wiadomo GW nie jest jedyną gazetą ukazującą się w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
pe-so Re: Pisanocka 04.09.10, 15:59 Analogicznie - jest na to rada. TVP1 nie jest jedynym programem telewizyjnym. Ale nie o to tu chodzi. Wyborcza uchodzi za bezstronną i poważną gazetę, a jest bardzo stronniczą, niepoważną, acz poczytną gazetką. Oczywiście zaraz pod tym wpisem ukażą się wypowiedzi, że zasadnicza różnica jest tak, że TVP jest publiczna, zaś GW prywatna. Ale czyż kapitał założycielski GW nie pochodził ze składek Solidarności? Dla mnie media publiczne są do niczego nie potrzebne. Poza TVP Kulturą nie ma w nich nic, co by mnie interesowało. No, może poza Wiadomościami, które są jedynym poważnym serwisem informacyjnym, który nie liże tyłka Tuskowi. Do czasu. Bo teraz idzie nowe i bezstronne :) Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Pisanocka 04.09.10, 16:52 pe-so napisał: > Analogicznie - jest na to rada. TVP1 nie jest jedynym programem telewizyjnym. Ale jest z publicznych pieniędzy - a to chyba robi różnicę ??? Jeżeli mam płacić haracz na TVP PiS to proszę tam nadawać programy dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 17:06 Wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale GW to gazeta prywatna, a TVP to telewizja państwowa. Już tylko ta trudna do przełknięcia prawda unieważnia twój zupełnie niepotrzebny wywód w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
pe-so Re: Pisanocka 04.09.10, 18:09 To dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=7hE7YgycajM Miłego życia, pożyteczny idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Pisanocka 04.09.10, 18:27 Czyżbyś wpisywał się w poetykę prezesa. To pewnie skutek lektury jego słów o chamstwie? O mnie się nie martw... ja sobię radę dam. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Pisanocka 05.09.10, 22:42 A dlaczego tak brzydko? Przecież PiSowcy sa wzorem elegancji i kultury osobistej, więc prosze nie zaniżać poziomu swojej partii-mateczki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek trudno zrozumieć 04.09.10, 20:33 gw jest prywatna, ale nasze państwo jest też prywatne - należy do nas i jego tvp1 to nasza prywatna, bo państwowa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: trudno zrozumieć 04.09.10, 21:23 Tak, tylko widzisz, kolego, nasza to nie znaczy twoja, tylko nasza. Rozumiem, że uważasz TVP za bardzo obiektywną. Gratuluję dobrego samopoczucia. A tak na marginesie - była kiedyś całkiem przyzwoita gazeta, wielu nawet porównywało ją (chyba słusznie do BBC). Gazeta została sprywatyzowana i stała się przytułkiem dla różnych postrzeleńców z oczywistymi zaburzeniami osobowości, prowadzącymi osobiste wojenki, typu Ziemkiewicz. Ta gazeta to "Rzeczpospolita". Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Co za brednie! 05.09.10, 21:50 Miałem nie zabierać głosu w tej tu waszej dyskusji. Wasze trajkotanie tu na GW to chore brednie zmanipulowanych ludzików, jest was może kilkaset, może parę tysięcy... co to jest w porównaniu z 40-tomilionowym narodem? Ślina.... Ale jeżeli ktoś pisze, że "Rzeczpospolita" to zła gazeta to ja nie mogę tego czytać bez oburzenia, gdyż uważam, że tylko dzięki Niej dowiadujemy się obiektywnie, co się dzieje wokół nas. Tylko! dzięki niej. Jak można obrażać jej twórców, mistrzów polskiego dziennikarstwa i mistrzów prawdy!? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Co za brednie! 05.09.10, 22:45 Ale to chyba jakis żart, prawda? Nieźle sie uśmiałam na zakończenie dnia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nastawionyanty Re: Co za brednie! 05.09.10, 23:27 "mistrzów polskiego dziennikarstwa i mistrzów prawdy!?" .... humor się ciebie trzyma po nocy kolego... idź spać w prawdzie, posłuchaj jeszcze radyja to sobie tę prawdę utrwalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Co za brednie! 06.09.10, 03:26 Dwie rzeczy: po pierwsze - kilkaset, parę tysięcy, taką samą gadkę słyszałem przed ostatnimi wyborami. Przyjmij do wiadomości, że liczby, które podajesz są, za przeproszeniem, prosto z dupy wyjęte. Dowód znajdziesz na www.pkw.gov.pl , po drugie zaś, zresztą nie istotne... Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Pisanocka 05.09.10, 22:35 O kurde. Banda niepiśmiennych nie doczytała postu kolegi do końca i krytykuje go za to co już wyjaśnił powyżej. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
chomskybornagain1 Re: Pisanocka 05.09.10, 23:02 nie ma bezstronnych mediów, każde media mają właściciela, a właściciel ma poglądy i interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Pisanocka 06.09.10, 07:38 Od lat powtarzam ,ze bracia Kaczynscy i T. Rydzyk to najgorsze zlo jakie przytrafilo sie nam po 89r.do tego dolacza ostatnio Sniadek ze swoja solidarnoscia.Narodowa komuna katolicka w akcji.Jeszcze nie raz sie przekonamy o tym."Laduj dziadu -po trupach do celu". Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek błąd 04.09.10, 15:53 - można przecież, nie rezygnując z dobranocki, przekazywać publicystykę i komentarze ... Należy reanimować Jacka i Agatkę, mogliby w sposób przystępny dla maluchów opowiadać o bieżących wydarzeniach politycznych, gospodarczych i kulturalnych. Upiekłyby się 2 pieczenie na jednym ogniu: dzieci zasnęłyby przed końcem programu i "misja informacyjna" w ramach konkurencji zostałaby zrealizowana. Czemu znów nikt nie zapytał mnie o radę?! Odpowiedz Link Zgłoś
rf-a Pisanocka 04.09.10, 15:53 Pomysl likwidacji "Dobranocki" to chory pomysl, a pomysl aby w zamian TVP nadawala jeszcze jedna agitke publicystyczna to jest nastepne przegiecie, jesli nie gorsze: "Wiadomosciom" daleko jeszcze do normalnosci: W piatek 3ciego wrzesnia informacja o pierwszej, udanej i waznej dla Polski wizycie Prezydenta Komorowskiego w Niemczech zostala nadana po 16 minutach po kojenych kretynskich dywagacjach o ``losie" biednego jakiegos tam Migalskiego - o ktorym mowiono wiele i 2giego wrzesnia --, po kolejnym przypomnieniu jak to "S" gwizdala na prezydenta i premiera i innych takich bzdurach Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Pisanocka 04.09.10, 16:55 Najlepsze jest to, że w czasie komuny ojciec nie pozwalał nam oglądać Dziennika, by nam się poglądy nie spaczyły. Dziś się nie da oglądać Wiadomości. Niech Dobranocka przynajmniej zostanie taka jak jest - dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Pisanocka 04.09.10, 20:46 Na szczęście niedługo te wszystkie GADowskie,, Janeckie i cała reszta tego tałatajstwa zamiast ramówki TVP, będą mogli układać co najwyżej grafik dnia swojemu nędznemu hersztowi... Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski 04.09.10, 20:50 nihil novi, teraz wygląda, że byłby Kaczyński, jednego tylko nie wiem czy ten żywy Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski 04.09.10, 21:25 do100jnik napisał: > pamiętam jak zamiast teleranka był Jaruzelski > nihil novi, teraz wygląda, że byłby Kaczyński, jednego tylko nie wiem czy ten > żywy ------------------------- Obaj... Odpowiedz Link Zgłoś
olszymow Pisanocka 05.09.10, 08:05 Panie Janecki! Głupoty jakie pan głosisz przekonywującym głosem przechodzą pojęcie pańskiego wzrostu.Ten kto pana zatrudnia też nie błyszczy mądrością Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa iranizacja 05.09.10, 11:00 Dziękuję "GW" za ostry protest przeciwko iranizacji Polski. Gdy fanatycy religijni z PO wysłali listy do ponad 800 proboszczów z prośbą o wsparcie w wyborach w zamian za korzyści polityczne, "GW" zdecydowanie zaprotestowała, publikując listy czytelników, dziesiątki artykułów czołowych publicystów i ludzi kultury. Michnik, Kurski, Milewicz, Wroński, Wajda, Kutz, Fedorowicz itd. przeciwstawili się iranizacji Polski. Gdyby taką prośbę złożyli proboszczom fanatycy religijni z PiS-u, "GW" byłaby mniej ostra. To świadczy, że "GW" nie zajmuje się propagandą prorządową, a jest rzetelnym pismem publicystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Pisanocka 05.09.10, 15:23 Na szczęście wcześniej z telewizji wylecą z hukiem Gadowski i Janecki, niż Dobranocka. Po Tejkowskim jest już tylko wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
samoglow tabloidowością? toż to o Gazecie Wyborczej! 05.09.10, 22:30 jeśli taki program miałby się charakteryzować tabloidowością, politycznym ekscentryzmem, niewybrednym stylem ------> to jedynie ci z GW zrobią to fachowo. Nagonka na Kaczyńskiego gratis Odpowiedz Link Zgłoś
smokull Dobranocka to bzdura ! 05.09.10, 22:38 Jakie niby reklamy mozna nadawać w tym paśmie ? Kto to ogląda, biorąc pod uwagę , że dzieci jest coraz mniej ? Ale nie uważam też , że program publicystyczny to dobry pomysł. Postawiłbym na jakis show rozrywkowy typu gwiazdy tańczą i spiewają. Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Re: Dobranocka to bzdura ! 05.09.10, 22:51 sam jestes jak te "gwiazdy" od siedmiu bolesci, za to ludzie płacą abonament żeby ogladac tańczace dupy? a może nieuku jakis program popularnonaukowy? Odpowiedz Link Zgłoś
esteta50 Pisanocka 05.09.10, 22:43 Panowie prezesi, wydaje mi sie, ze zapomnieliscie jakie zadania ma TVP 1 - jest to telewizja ogólnopolska, a dzieci sa przyszloscia narodu. Takie zAGRANIA kradna i znieksztalcaja dziecinstwo. Na to nie dostaniecie zezwolenia ani przyzwolenia narodu. Mysle, ze na takie zagryweki powinni ludzie zareagowac calkowitym nieplaceniem abonamentu, a was wywiezc na taczkach. Chyba wasze dziecinstwo bylo porabane i chcecie innym dzieciom je zabrac. Rodzice zas powinni twardo zAREAGOWAC I WAS WYWIEZC NA SMIETNIK. ze spolecznego punktu widzenia :NIE NADAJECIE SIE NA szefostwo tv. Do diabla z tak glupimi pomyslami. Takie lby powinno sie przerobic na spluwaczki w WC a nie na prezesów TV Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Pisanocka 05.09.10, 22:48 przegrywacie bo jedynka to chamski organ pisuarów i nikt normalny was nie oglada, jak zlikwidujecie dobranocke to juz całkiem bedziecie miec przes.... Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Osły i barany 05.09.10, 23:06 Znowu ktoś zdolny jak baran mianował kogos - talent osła!!! Rządźta tak dalej zobaczymy jak długo! Odpowiedz Link Zgłoś
jasna0ster Pisanocka 05.09.10, 23:13 Mój apel: zostawcie chociaż kawałek programu TVP dla dzieci. Bez bajki dzieci nie będą chciały zasnąć Odpowiedz Link Zgłoś
orson_lol Dzisiejsze dobranocki 05.09.10, 23:13 to boby budownicze i inne kretynstwa w animacji 3d tego pokroju. Wiec abstrachujac czyja wina i jak bardzo to - akurat dobranocki bym nie zalowal. Odpowiedz Link Zgłoś