Dodaj do ulubionych

Sarkozy zostaw Romów

05.09.10, 11:24
zdjęcia tutaj poznajdate.com
Obserwuj wątek
    • nigero Cyganie są nierobami do n-tej potęgi 05.09.10, 11:40
      U nas też powinno się z tym zrobić porządek.
      A ciekawe czy Francja weźmie się też za wyznawców Allaha. Raczej wątpię.
      Romowie stanowią małą grupkę tam, nie mają odpowiedniego lobby. Chyba tylko
      lewactwo, Zieloni, czy tam inne ścierwo za nimi lobbuje, ale oni są
      upośledzeni i pójdą we wszystko co oznacza zatracenie tradycyjnego charakteru
      Europy. Muslimy mogą spać spokojnie i palić francuskie dzielnice bez skrępowania.
      • aaannemarie Re: Cyganie są nierobami do n-tej potęgi 05.09.10, 16:47
        Dlaczego Zieloni to "ścierwo"? We Francji ogromna ilość zwolenników zielonych
        zdaje sobie sprawę, z tego co wdychamy i jemy (mimo dużo lepszego powietrza
        dzięki elektrowniom atomowym i energiom alternatywnym). W Polsce skażenie jest
        horrendalne, masa ludzi w dużych miastach choruje i nikt nie domaga się poprawy
        warunków życia. Prosiłabym też uprzejmie nie obrzucać ekologów francuskich tak
        strasznymi słowami, bo znam kilku fajnych dzielnych społeczników. Nie zasłużyli
        sobie. Dziękuję . Lewaczka.
        • yamata Re: Cyganie są nierobami do n-tej potęgi 05.09.10, 17:26
          "W Polsce skażenie jest horrendalne"... Horrendalne to Ty wygadujesz brednie.
          Akurat mamy jedno ze zdrowszych siedlisk w Europie. W dodatku upadek przemysłu
          ciężkiego bardzo nam pomógł w odzyskaniu zdrowia. W Łodzi na przykład, parę lat
          temu nie widać było gwiazd na niebie, taki był syf z gilem. A teraz - proszę
          bardzo - nawet w Nerze coś żyje. Ryby, ptaki - w życiu bym nie pomyślał. Nawet
          woda ma kolor wody, nie barwników chemicznych. Powietrze też jakby lepsze, od
          kiedy nie stosujemy paliw zawierających ołów. Mogę coś o tym powiedzieć , bo
          mieszkam przy dużej, krajowej arterii. I jak się umie patrzeć, to w nocy
          zobaczysz i łasicę, i sowę i jeża. Na tej ulicy właśnie!
          A przecież "skażenie jest horrendalne"...
          Chyba głupotą. Wcale zresztą mnie to nie dziwi u "Lewaczki". Amen.
          • aaannemarie Re: Cyganie są nierobami do n-tej potęgi 05.09.10, 22:45
            No cóż, trudno dyskutować z ludźmi, którzy rzucają wyzwiskami. Ale dobrze, że
            podajesz argumenty. W dużym mieście, kiedy codziennie rano lewaczka udaje się do
            pracy, ma ochotę załozyć maseczkę na twarz, od spalin się kaszle. To samo
            stwierdzają mąż, syn i znajomi lewaczki. Od wody bolą nas żołądki i wystarczy
            opuścić miasto, żeby przeszło. Ale oczywiście, że widzimy czasem bażanty i a
            wiewióreczka się trafi. Nie jest złem podnosić sprawę skażenia środowiska i
            chcieć więcej, dla siebie i nerwowych rodaków z Łodzi. Dążyć do życia w czystym
            środowisku to też patriotyzm. Konkretniejszy niż patriotyczne zapiewania prawicy.
            • yamata Re: Cyganie są nierobami do n-tej potęgi 06.09.10, 14:19
              Ależ ja nie mam nic przeciwko "podnoszeniu sprawy skażenia środowiska" ;) Jest mi ono bardzo drogie.
              Natomiast jestem przeciwny przeginaniu pały przez ekologów w niektórych kwestiach.
              Warunki życia w miastach się różnią. Syfiasta woda w warszawskich wodociągach słynie na całą Polskę. U nas najlepsza ponoć w całym kraju ;) Ale to nie powód, żeby robić z Warszawy Czernobyl ;)

Jestem raczej bliżej centrum, niż wszelkich ekstremizmów. Zarówno z lewej jak i z prawej strony sceny politycznej. Ty natomiast określiłaś się wprost, stąd potraktowałem cię jak typowego ekstremistę ;)

Pozdrowienia dla ciebie, męża i dzieci. W sumie masz o co walczyć, a jak sama tego nie zrobisz - nikt cię nie wyręczy... ;) Amen.
      • ubiquitousghost88 Bo nie potrafią, jak nigero być niewolnikami... 05.09.10, 21:21
    • mistral75 Sarkozy nie zostawi Romów we Francji. 05.09.10, 12:19
      Podejrzewam ze wiekszosc z manifestujacych tam osob to sa po prostu przeciwnicy
      Sarkozyego,czyli stronnicy PS,Zielonych i PC,ktorzy szukaja najzwyklejszej okazji zeby pokazac swoja
      opozycje do Sarkozyego.
      Mysle ze zdecydowana wiekszosc z manifestujacych nigdy nie widziala na oczy squadow romskich
      pod Paryzem gdzie w przerazajacej biedzie i obskurnych warunkach koczuja Ci ludzie przywiezieni
      do zamoznych krajow Europy by nabijac kase swoim bosom i krolom.
      Problem powinny wziac na siebie Rumunia i Bulgaria poniewaz to te kraje po cichu wspieraja te
      dziwna emigracje.Ich ciche przyzwolenie jest zwyklym pozbyciem sie problemu na swoim podworku.
      Jedyne na co moga sie zdobyc obozy przeciwnikow Sarkozyego to proby oskazrzania o rasizm i
      ksenofobie.
      Jakos dziwnie nie slychac glosow przedstawicieli spolecznosci narodowosci Romskiej majacych
      obywatelstwo francuskie,a jest to kilkaset tysiecy osob.
      Dlaczego?
      Czyzby oni widzieli prawdziwa skale problemu przybyszow ze wschodu Europy,ktorzy dosc
      bezczelnie sobie uzywaja we Francji?
      • ufffaa Re: Sarkozy nie zostawi Romów we Francji. 05.09.10, 15:27
        Mistral75, myle, ze masz racje. W tej chwili chodzi tu o rozgrywki polityczne, a
        nie o szczere oburzenie przeciwnikow Sarko. Podobna sytuacja zaistniala w
        Niemczech, kiedy to przed paroma dniami T. Sarrazin zaprezentowal swoja ksiazke
        zatytulowana "Samounicestwienie Niemiec", w ktorej wypowiada prawdy, glownie o
        immigrantach muzulmanskich, z ktorymi to teoriami wiekszosc spoleczenstwa po
        cichu sie zgadza. Naturalnie, politycznie poprawni sa oburzeni, ale bez
        watpienia tytul w.w. ksiazki wyraza doskonale trend panujacy nie tylko w
        Niemczech, ale i w calej Europie Zachodniej: my jestesmy be, a inni sa cacy.
    • magda.72 Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 14:30
      Zaraz ksenofobia i rasizm- a moze po prostu zdrowy rozsadek i chec obrony panstwa przed
      problemami ktore sie wiazaj z tymi grupami?
      Badzimy szczerzy- nie chca pracowac, uczyc sie jezyka kraju w ktorym sa czy asymilowac.
      Dlaczego ja, ktora wstaje dzien w dzien do pracy ma kogos takiego utrzymywac?
      Dlaczego to ja mam byc ukarana za to ze wybralam pojscie do pracy a nie rodzenie dzieci i
      wymaganie zeby to panstwo sie nimi zajelo?
      • babaqba Re: Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 17:10
        Tylko jakie jest wyjście? Nie widzę żadnego. Gdyby zastosować w stosunku do nich obowiązujące (nas)
        prawo, to w krótkim czasie wszyscy znaleźli by się w więzieniach a dzieci w domach dziecka. W ten
        sposób tak czy inaczej oni wszyscy są i będą na naszym utrzymaniu - czy to (jak teraz) okradając nas,
        czy to na wikcie więziennym. Ktoś ma jakiś pomysł? Bo jak na razie NIKT żadnego nie przedstawił. W
        dzisiejszych czasach, w Europie, nie da się żyć bez dochodów z pracy, więc dla nich jedynym wyjściem
        są kradzieże i oszustwa. Nasze społeczeństwa tego nie tolerują, bo taka działalność nam szkodzi. Jak to
        pogodzić? Dać im własne państwo na nieużywanych terenach Kanady (Kanadyjczycy i tak go nie
        używają) i niech sobie radzą?
      • jeanlea Re: Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 17:16
        ja widzę problem gdzie indziej. po pierwsze - zastosowano winę zbiorową, bez uprzedniego
        zbadania konkretnych jednostek i ich pozycji w społeczeństwie francuskim. takie kwestie są z
        reguły stosunkowo dobrze określane przez przepisy dot. polityki migracyjnej (czyli jakie wymagania
        dana osoba ma spełniać żeby móc zostać.)warto również zauważyć że są to obywatele unii
        europejskiej. nei zbadałam tego na tyle - ale zastanawia mnie to czy nie dochodzi do łamania praw
        człowieka. w końcu to francja - jeden z krajów odpowiedzialnych za tworzenie norm prawnych
        dot. praw człowieka.
        po drugie - razi mnie to że akurat ta grupa została wybrana. nie rozumiem tego. zastanawia mnie
        tylko to czy nie był to najłatwiejszy cel.
        • aaannemarie Re: Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 23:05
          Tak to był spektakularny cel, dobry medialnie. Francja ma dużo poważniejsze
          problemy, niż Cyganie. Trzeba przeprowadzić trudne reformy (emerytury) i dla
          nich brak akceptacji społecznej. Sarkozy próbuje więc coś "ugrać" przed atakiem.
          Wielu Francuzów przyjmuje ze zdziwieniem te nagle wykreowaną deportację. Zwykle
          masowe deportacje źle się kojarzą, niczego dobrego nie wróżą i nie są skuteczne.
      • barbaan Re: Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 21:09
        Halo!

Zwlaszcza nalezy panstwo bronic ale przed takimi jak ty!

Stajesz sie silna, krytykujac najslabszych i wyzywasz sie ze swoich frustracji!
        Wstyd!

A kto ci kaze isc do pracy?

Lepiej pozostan w domu, bo widac nasz problem…. ale sama z soba!
        • foid Re: Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 21:52
          obronca slabszych sie znalazl(a), nie kazdy nie nawidzi siebie i swojego gatunku
          tak jak ty, jezeli sie sam nie mozesz zniesc strzel se w ten zakuty leb, bedzie
          wiecej miejsca dla romow i innych.
        • magda.72 Re: Sarkozy zostaw Romów 06.09.10, 13:12
          Alez moja droga/drogi ja ci nie zabraniam byc altruistka - jesli o mnie chodzi to mozesz sobie jedna albo nawet dwie takie rodziny adoptowac i je utrzymywac. Choc z twojego postu wynika ze albo jestes bardzo mloda/mlody i malo o swiecie- albo nigdy w zyciu nie zhanbiles sie praca.
          Poza tym ja nie czepiam sie najslabszych - tylko leni i nierobow a to jest roznica.
    • ubiquitousghost88 Sarkozy jak Hitler, obaj podejrzanego pochodzenia 05.09.10, 18:30
      Ostatnio wydalono z Włoch jednego kryminalistę, Roma do jego rodzimej Rumunii.
      Sarkozy się nazywał.
      Włosi tarzają się ze śmiechu, bo niezbyt chlubią się Carlą...
    • elgregorius Sarkozy zostaw Romów 05.09.10, 18:50
      Sarkozy ewidentnie chce na gnębieniu Cyganów zbić kapitał polityczny. Co do sytuacji Cyganów
      we Francji to się nie wypowiadam bo się nie znam. Ciekaw jestem dlaczego w Polsce powszechnie
      używa się jako nazwę Rom, a nie Cygan? To tak jak by mówić na Niemców Dojcz.
      • ubiquitousghost88 Bo Cygan może ocyganić, a Rom oromić nie... 05.09.10, 21:17
        elgregorius napisał:

> Sarkozy ewidentnie chce na gnębieniu Cyganów zbić kapitał polityczny. Co do syt
        > uacji Cyganów
        > we Francji to się nie wypowiadam bo się nie znam. Ciekaw jestem dlaczego w Pols
        > ce powszechnie
        > używa się jako nazwę Rom, a nie Cygan? To tak jak by mówić na Niemców Dojcz.
    • foid Brawo Sarkozy 05.09.10, 21:30
      ..w dzisiejszych wypaczonych czasach nie wolno bronic sie przed dziadostwem,
      ani nygerstwem, bo lewactwu sie to nie podoba.

Niech sobie jada do Romowni i tam w swoim kraju robia b.rdel, won z
      cywilizowanych krai, to samo odnosi sie do muzeumanow, nygersow i innego robactwa.
      • ubiquitousghost88 Paszoł won sr...... pod krzyżem! 06.09.10, 09:18
        foid napisała:

> ..w dzisiejszych wypaczonych czasach nie wolno bronic sie przed dziadostwem,
        > ani nygerstwem, bo lewactwu sie to nie podoba.
        >
        > Niech sobie jada do Romowni i tam w swoim kraju robia b.rdel, won z
        > cywilizowanych krai, to samo odnosi sie do muzeumanow, nygersow i innego robact
        > wa.
        • ubiquitousghost88 Re: Paszła won sr-ać... pod krzyżem! 06.09.10, 09:19
      • quiconque Re: Brawo Sarkozy 06.09.10, 10:34
        ...i Polaków
      • aaannemarie Re: Brawo Sarkozy 06.09.10, 11:23
        Jaki milutki tekścik dobrego chrześcijanina...................................................................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka