asasello_krakow 17.09.10, 12:35 najwyższy czas. ten szkodnik kładący polską edukacje powinien był już dawno polecieć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foofer Bardzo dobry pomysł 17.09.10, 13:10 Ogladając tegoroczna maturę z matematyki nie mam wątpliwości, że każdy zestaw wylosowany spośród zadań nadesłanych byłby lepszy. Mieliby wtedy niezobowiazująca mozliwość wysłac jedno czy dwa zadanka pracownicy naukowi i pasjonaci. Zadania na pewno byłyby lepszej jakosci niż ułozone przez "zqawodowych" "metodyków edukacji". Olimpiady przedmiotowe funkcjonują tak od zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
mrkn6 Re: Bardzo dobry pomysł 17.09.10, 13:56 > Mieliby wtedy niezobowiazująca mozliwość wysłac jedno czy dwa zadanka pracownic > y naukowi i pasjonaci. Zadania na pewno byłyby lepszej jakosci niż ułozone prze > z "zqawodowych" "metodyków edukacji". Całkowicie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: Bardzo dobry pomysł 17.09.10, 14:51 Zgadzam się. Jeden z lepszych pomysłów w dziedzinie edukacji powszchnej, o jaki ostatnio słyszałem. Niżej jest komentarz o "krewnych i znajomych". Oczywiście, od lat w ministerstwie siedzą te same osoby o problematycznych kompetencjach, które zostałyby pozbawione swoich zleceń. Pewnie to lobby wymogło dymisję. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus.edax Re: Bardzo dobry pomysł 17.09.10, 16:39 Widać, że panowie/panie nie mają najmniejszego pojęcia kto i gdzie pisze zadania, i co ma z tym wspólnego MEN. Na temat olimpiad zdaje się, że też wiedzę macie mizerną (a co najmniej bardzo ograniczoną) sądząc, że wszystko było idealne. Cóż. Mamy w Polsce 99% mędrków od wszystkiego. Coś wiedzą. Akurat tyle, żeby gadać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: Bardzo dobry pomysł 17.09.10, 22:23 To może, zamiast nas obrażać, objaśnisz, jak i gdzie się tworzy zadania egzaminacyjne i jaka jest Twoja opinia na poruszony temat, czyli zmiany obecnej formy tej twórczości na inną? Inwektywy nie niosą takiej informacji, co najwyżej informują o Twoim wzburzeniu emocjonalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jandalf A dlaczego nikt nie pisze o jego wpadkach finansow 21.09.10, 09:18 i o tym ze kosztem instytucji ktorej jeste szefem promuje instytucje z którą jest zwiazany finansowo j Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 13:18 asasello_krakow napisał: ....... Sz.P. jest prawdopodobnie ostatnią osobą, która mogłaby zabrać głos (jako że jest zainteresowany i uwikłany), a nie omieszkał się wypowiedzieć jako pierwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
selerr Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 13:23 Szkoda, że nie został usunięty, zanim podał terminy egzaminów - znów egzamin gimnazjalny jest na ponad dwa miesiące przed końcem roku szkolnego, a program realizuje się do końca. Nikt mi nie wmówi, że sprawdzanie egzaminów, w których wiekszość pytań jest w formie testu względnie zadań na 2-3 linijki trwa 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
boldietorun Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 13:38 nie wiem co złego w pomyśle z bankami zadań - przy negatywnej selekcji do zawodu nauczyciela chyba czas otworzyć furtkę innym specjalistom - może ta wypowiedź o kurach domowych była niefortunna (bo to już lekka przesada), ale czy przygotowany zawodowo lektor, który nie pracuje w szkole publicznej, za to współpracuje z sukcesem z wydawnictwami edukacyjnymi, prowadzi zajęcia dla młodzieży itp nie może też się wykazać i wnieść trochę "świeżości"? czytałam regulamin konkursu na zadania, mają być oceniane przez ekspertów, więc jest odpowiednia weryfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 15:36 To zlego, ze lamiesz monopol okreslony grupy ludzi. Do tej pory tylko oni mogli ukladac zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus.edax Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 16:42 Dobry kawał. I pewnie myślisz, że ktoś robił na tym fortunę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 18:14 Tak. Ktos mial miejsce pracy, a teraz moglby je stracic. Swietny kawal: utrata miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
p6464 Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 18.09.10, 19:59 malikali - Przeglądanie profilu - Audiostereo.pl malikali: Witam mam na imię Marcin z zawodu mechanik elektronik moje zainteresowania to oczywiście audio gó...e kino domowe i wszystko z tym związane ale ... www.audiostereo.pl/user/22200-malikali/page__tab__aboutme - J tam cie też poniosło. forum.gazeta.pl/forum/w,904,113990465,114253665,Re_A_coz_to_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 20.09.10, 16:21 Ja nie wiem? Smiac sie, czy plakac? Tak lubisz mnie sledzic? I jakie odkrycie zrobiles(as)? Ze niby ktos ma taki sam nick na jakiejs innej stronie? To teraz Cie olsnie! Nicki internetowe nie podlegaja patentowaniu! Nikt nie jest w stanie zablokowac jednego, okreslonego nicka na innych forach internetowyc. Jezeli chcesz wiedziec, to ten czlowiek nie ma ze mna nic wspolnego, poniewaz na kazdym portalu, gdzie sie wypowiadam uzywam zupelnie innego nicka. Taka mam zasade, zeby zachowac maksymalna anonimowosc. Takze przykro mi, ale nic nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mrkn6 Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 13:55 szkodnik? Wy chyba nie wiecie co piszecie. Myślicie, że powodem odwołania mogłyby być komptetencje etc.? Zresztą wcale nie był szkodnikiem, jego pomysły były dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wu67er taaa...pomysły miał zaiste fantastyczne... 17.09.10, 16:02 ...mnie najbardziej podobało się zmienianie treści zadań maturalnych na dwa dni przed przesłaniem arkuszy do druku... bez konsultowania z kimkolwiek... ot, tak, z bańki wymyślał lepsze wersje istniejących zadań... Takie "ulepszenia" pojawiły się w 2009 roku na maturze m.in. z polskiego i z wos-u. Konarzewski sam się tym chwalił w TV... A jak sprawdziło się to w praktyce..... tu litościwie urwę wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Krewni Królika się wystraszyli? 17.09.10, 14:00 Różne Zbychy i Zdzichy przestraszyły się, że już nie dostaną zleceń? Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Krewni Królika się wystraszyli? 17.09.10, 14:10 Przecież i gospodynie domowe mogą być inteligentne i wykształcone. Mogą to być nawet nauczyciele. a przy tym mają więcej wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 14:06 asasello_krakow napisał: > najwyższy czas. ten szkodnik kładący polską edukacje powinien był już dawno pol > ecieć... Jeśli szkodził, to chyba głównie "starym wyjadaczom", którzy boją się stracić stałego dochodu. Wśród "kur domowych" nie brak wykształconych kobiet z dobrymi pomysłami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej od 17.09.10, 14:27 Pomysł z nadsyłanymi zadaniami bardzo ciekawy. I nic złego nie potrafię dostrzec w tym, że autorkami niektórych miałyby być gospodynie domowe. Ale chyba rzeczywiście ktoś przestraszył się, że kończą się złote (dla wybranych) czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
asasello_krakow Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 14:56 z żenującym poziomem zadań na maturach i innych egzaminach oczywiście nie miał nic wspólnego?... choć główną odpowiedzialną jest rzecz jasna sama minister, która wyznaje ten sam katastrofalny model. BTW. niedługo dobrze wyedukować dziecko będzie można tylko w szkole prywatnej. i pewnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adammichnikoff Szaleniec 17.09.10, 15:10 Najwyższy czas, ale to i tak juz nic nie zmieni! Tylko w chorym kraju mógł taki oszołom pełnić taką funkcję. Od 21 lat popaprańcy ze styropianu demontują polski system edukacyjny. Już osiągnęli pełny sukces: szkoły produkują funkcjonalnych analfabetów, jak w ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
wezyronly Re: Szaleniec 17.09.10, 16:13 Niestety prawda! to tyko jeszcze jeden dowód na stan systemu edukacji w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
pnti Popaprańcy ze styropianu ? 17.09.10, 20:33 Zapomniałeś jeszcze dodać Żydów, gejów i liberałów :-) . Odpowiedz Link Zgłoś
apparent Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 15:18 Istnienie tego idiotycznego urzędu niczego nie gwarantuje, kosztuje dużo pieniędzy i przyciąga miernoty z klucza politycznego pragnące koniecznie zostać dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pnti CKE jest OK 17.09.10, 20:36 Ten urząd był przez lata jedynym autentycznym i niezaprzeczalnie pozytywnym efektem "reformy Buzka" w oświacie. Do czasu, gdy Giertych nie zaczął jego demontażu. Odpowiedz Link Zgłoś
edynburg2010 Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 15:22 Kocham ten kraj....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oza47 Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 16:30 Co roku w arkuszach egzaminacyjnych są błędy! Eksperci pracują nad zadaniami po kilka miesięcy, a testy najwyraźniej nie są weryfikowane! Co do zmian w oświacie- co roku coraz więcej zmian, coraz więcej papierów, których nauczyciele na rozkaz "góry" produkują tonami w sensie dosłownym, a poziom nauczania spada na pysk! I nikt w MEN dotąd nie zauważył, że tzw. "poznawanie świata na nowo", o czym z dumą powtarza pani minister psu na budę pójdzie, jeśli czas poświęcony na naukę czytania, pisania i liczenia trzeba przeznaczać na idiotyczne projekty! Nauczycielami rządzą biurokraci, którzy nigdy nie pracowali w szkole i nie dociera do nich, że dziecko jest jak dzbanek, jak się za dużo che w nie wlać, to się raczej przeleje i mało co zostanie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sofiowka_elitarska Dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej odwo... 17.09.10, 18:07 Dobrze się stało. To rzeczywiście byl szkodnik. Odwołali go (również) szkodnicy. Czy następca (następczyni) będzie mniej szkodzić? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra165 Konarzewski jest super! 17.09.10, 23:03 Jestem absolwentką pedagogiki i miałam wykłady z profesorem Konarzewskim. Jest to człowiek o szerokim spojrzeniu i ciekawych, czasem nowatorskich poglądach. Jest też człowiekiem o specyficznym poczuciu humoru stąd pewnie "kury domowe" :) Niestety 90% polaków nie ma zielonego pojęcia o pedagogice, metodyce itp. A to co prezentują nauczyciele w polskich szkołach to niestety nie jest odzwierciedleniem mądrej i świeżej pedagogiki.... Odpowiedz Link Zgłoś
jandalf Re: Konarzewski jest super! 21.09.10, 09:20 co innego wykład a co innego zycie ten wykształcony Pan mobingował podwładnych a kierowaną przez siebie instytucje ośmieszał, o finansach nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Pan Mosiek rzucony na nowy odcinek 21.07.11, 13:41 Został Dyrektorem VI LO w Białymstoku. Czemu tam i jako Dyrektor ? Oto tajemnica wiary Odpowiedz Link Zgłoś