otis_tarda Oho! Klasyka nagonki. 22.09.10, 10:03 GW w dobrej formie, artykuł raczej z tych używanych wcześniej do bicia PiS. Paskudne zdjęcie u góry (bo wiadomo - wróg GW jest nie tylko moralnie niższy, ale i szpetny), wypowiedzi wszystkich, ale z Radziszewskiej zacytowano tylko jakieś zdanie ni przypiął, ni przyłatał (zresztą, to też słodkie: Radziszewska "brnie"), no i klasyka ostatnich miesięcy: "na fejsbuku powstała grupa", z podanym tytułem i liczbą. Innymi słowy - typowy poranek w Gazecie Wyborczej. Niby mam szadenfrojnda, że na peowca padło, z drugiej zaś strony, padło właściwie za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
bawarska Jesteśmy pośmiewiskiem europy! 22.09.10, 10:05 Takie zachowanie to skandal, ta Pani powinna natychmiast odejść, sama podać się do dymisji lub zostać odwołana. W tych sprawach, niestety, nie ma dużej różnicy między PO i PIS. A powinna! Dlaczego na to stanowisko nie powoła si kogoś, kto naprawdę wie, o co chodzi. Ta pani zapewne twierdzi, że miejsce kobiety jest przy garach, że powinna dawać mężowi pięć razy w tygodniu, kazać dzieciom za karę klęczeć na grochu... I ktoś taki został powołany na to stanowisko. Panie Tusk, już NIGDY na pana nie zagłosuję! I wielu moich znajomych też. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak1 "Donald Tusk jest na urlopie. " 22.09.10, 10:05 Ten to wogole kiedys pracuje? Ilez urlopu ma nasze Slonce-Nierob? Ze tez na niego glosowalem, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.delarte nie dowartościowuj się 22.09.10, 10:16 wiem że się wstydzisz że głosowałeś na Kaczyńskiego, ale nie musisz od razu podszywać się pod wyborcę tuska Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard-2 Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:10 Może ta Pani uzgodniła swoją wypowiedź z Episkopaten tak jak ostatnio projekt ustawy w sprawie równego traktowania kobiet.Tusk ma rozmodlonego ministra.My za to płacimy mu pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.delarte przerost formy nad treścią 22.09.10, 10:13 poglądy pani R. kwalifikują ją co najwyżej na stanowisko gospodyni proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek ale w czym problem 22.09.10, 10:23 to jest smieszne podwojnie. bo i pani Radziszewska gada glupoty i pan Smiszek teraz robi cos idiotycznego mowiac ze poda ja do sadu. przeciez jesli chce rownego statusu to niech sie przyzwyczai, ze w swiecie heteroseksualistow to raczej normalne, ze ktos mowi: znam twojego chlopaka/faceta/meza, dziewczyne/zone itp. wiec to tez normalne powiedziec: poznalam pana smiszka przez jego partnera. wyluzujmy wszyscy. dla jasnosci - jestem gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.delarte Re: ale w czym problem 22.09.10, 10:38 nie wiem czy to jest śmieszne - ja nie jestem gejem, ale wydaje mi się że wywlekanie komuś jego życia seksualnego publicznie na antenie i to przez pełnomocnika ds.równego traktowania to jest co najmniej pomyłka -pomyłka w obsadzaniu kogoś na tym stanowisku. ja bym nie chciał aby ktoś mi wypominał z ilu partnerkami spałem i w jaki sposób się kochaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
schto Przykre, 22.09.10, 10:18 Przede wszystkim ilustrowanie tekstu takim obrazkiem jest wstrętne. Zabrakło argumentów? Po drugie czy powiedzenie publicznie, że gejem jest ktoś, kto nim jest w jakiś sposób go dyskryminuje? Z jednym się zgadzam: to kto z kim sypia nie powinno być w żaden sposób tematem zainteresowania organów państwa i tematem publicznej dyskusji. Sęk tylko w tym, że zazwyczaj to właśnie organizacje gejowskie lubiły ten temat poruszać, chwalić się i nawet czasami sugerować, że geje to są "ci kulturalniejsi", czy bardziej inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowski.piotr Minister Radziszewska musi zostać! 22.09.10, 10:25 Powiedziała prawdę i co się stało? Aż tak GW nie lubi prawdy? Całe media agory i iti rozkazują PO tego zwolnić tego zatrudnić. Przy takiej polityce nigdy w tym kraju nie będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g To ja publicznie ogłoszę twoją orientację. 22.09.10, 10:45 I to, z kim sypiasz, panie prawaku. Pasuje? Mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:32 Pani Radziszewska nie ma prawa wypowiadać się publicznie kto jaką ma orientację, czy ma męża czy kochanka bo g...o ją to powinno obchodzić. Tutaj doszło do poważnego naruszenia dóbr osobistych i to przez ministra. Ja bym się domagał bardzo wysokiego odszkodowania. Skąd PO wytrzasnęła taką "mózgownicę" doprawdy nie mam pojęcia. Na katechetkę może by się nadawała, ale nawet w to wątpię. Radziszewska out! Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:40 > Pani Radziszewska nie ma prawa wypowiadać się publicznie kto jaką ma orientację > , czy ma męża czy kochanka bo g...o ją to powinno obchodzić ================ Zauważ, że cała dyskusja o "prawach gejów" dotyczy właśnie tego - kto ma męża, kto kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
milosniktrojki Już wkrótce wszystkich was zamkną! 22.09.10, 10:35 W planach jest ustawa o równości płci ras, która jako pierwsza w historii nie przewiduje domniemania niewinności. Wystarczy poskarżyć się, że ktoś się popatrzył z byka na naszą opaleniznę i będzie miał przechlapane... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek490 Gej obraż się, że nazywa się go gejem? 22.09.10, 10:37 Porąbany facet. Albo jest dumny z tego, że jest gejem, albo się tego wstydzi! Chciałby zjeść ciastko i je mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tjaryma6 Może się tak zastanowicie co stwierdzenie "Jest 22.09.10, 10:45 Pan gejem" robi a nie co opisuje. Merytoryczna dyskusja zamienia się wtedy w połajankę na tle osobistym. Jest Pan gejem oznacza, że nie ma Pan prawa występować tutaj , bo nie jest Pan exspertem tylko robi Pan politykę (tak jakby to nie była polityka z definicji). Jest Pan gejem poza tym ustawia go w złym świetle dla tych, którzy są homofobiczni. Prawie nikt natomiast nie zauważa, że Pani Radziszewska pokazała tutaj swoją absolutna bezradność. Odpowiedz Link Zgłoś
7_of_9 Re: Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:48 Czekam na pozwy pana Śmieszka wobec właścicieli portali piszących o jego orientacji. I jeszcze wobec googla, dzięki któremu dowiedziałem się, z kim aktualnie sypia. Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:49 Po czymś takim dymisja tej Pani już powinna być faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Minister Radziszewska musi odejść! 22.09.10, 10:54 Sorry, ale niech pani się poda do dymisji, bo jest pani zwyczajnie za głupia na to stanowisko. Sprawy dotyczące dyskryminacji to są sprawy delikatne, wymagające wiele dyskrecji i taktu a pani się zachowuje już nawet nie jak słoń, ale jak wieloryb w składzie porcelany. Nie służą rozwiązaniu problemów dyskryminacji codzienne sensacje, bo osoba która ma je rozwiązywać chlapie jęzorem na prawo i lewo kompletnie bezmyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
odbieracz p*alska schizofrenia... 22.09.10, 10:59 Ciągle utrzymują że "są normalni", domagają się równego traktowania. A kiedy ktoś stwierdza fakt oczywisty że ktoś jest homoseksualistą (homoseksualistą, nie "pedałem" co mogłoby być uznane za obrażanie) on domaga się odszkodowanie za "naruszenie dóbr"... Jakich dóbr? Za stwierdzenie faktu? To tak jakby mnie ktoś obraził nazywając heteroseksualistą :D Litości... schizofrenia "obrońców praw wszelakich" sięga już zenitu.... Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Re: p*alska schizofrenia... 22.09.10, 11:05 Pierniczysz od rzeczy mój przyjacielu. Radziszewska się wygłupiła, bo nie jest jej rolą wytykać ludziom publicznie z kim sypiają. Gdyby jej ktoś wytknął publicznie, że uprawia seks ze swoim mężem codziennie dwa razy też by się wnerwiła i żądała przeprosin i zadośćuczynienia. Aha powodem dla którego geje zastanowią się w tym kraju trzy razy nim ujawnią swoją orientację są takie schizofreniczne mądrale jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 GW chce aby Jarkacz wrócił!!! 22.09.10, 11:57 Ten ma przynajmniej właściwą orientację seksualną, ale o tym też cicho-sza, bo outing będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik-on-line Spuśćcie ne te kobietę zasłonę milczenia. 22.09.10, 16:36 Jeśli tu chodzi tylko o to, ze powiedziala, ze jest gejem - jesli to jest "publicznie wiadome" - to chyba nie ma się czym przejmować. Ale całej wypowiedzi nie słuchałem, także nie wiem jak było napewno. Ale jesli tylko to... dajcie kobiecince spokój, sama się błaźni co chwila, po co jeszcze kopać leżącego? Nieladnie, ze publicznie mowi "kto z kim", jeszcze gorzej, że używa tego jako "argumentu" - no ale to tylko o niej świadczy. Dajcie jej spokój. Niech tylko odejdzie. dominik-gay.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kuwra1 Baba z jajami i bezpostaciowa ciota 22.09.10, 19:45 Skoro pedał udziela się publicznie to wszyscy mają prawo wiedzieć, że to ciota. Tym bardziej, że ta ciota ma chyba sporo za uszami - pogrzebałam w sieci i znalazłam ciekawy artykuł sprzed dwóch lat na stronie Gaylife.pl. Można się z niego dowiedzieć, że preferencje seksualne pana Śmieszka nie są tajemnicą i coś jeszcze znacznie bardziej ciekawego: Kilka dni temu otrzymaliśmy z sądu odpis pozwu Kampanii Przeciw Homofobii. Pozew KPH przeciwko Gaylife.pl z 21.10.,2008 r. dotyczy publikacji na portalu opisujących różne nieprawidłowości w tej organizacji, m.in.: Zarzutu zmarnowania publicznych pieniędzy, jaki Ministerstwo Edukacji Narodowej wysunęło pod adresem KPH w maju 2006 roku. We wrześniu 2005 r. KPH zorganizowała za państwowe dofinansowanie na kwotę ponad 70 tys. zł kilkudniowe warsztaty w Rycerce Górnej. Jak poinformował wiceminister edukacji narodowej na konferencji prasowej 19 maja 2006 r. na miejscu szkolenia pojawiła się kontrolerka ministerstwa, która stwierdziła, że żadne szkolenie się nie odbywa, nikogo z organizatorów nie ma. (Ministerstwa KPH nie pozwała). Kumoterstwa polegającego na tym, że partner szefa KPH – Roberta Biedronia – Krzysztof Śmiszek pracujący w biurze Pełnomocnika rządu ds. Równego statusu – brał udział w rozpatrywaniu wniosków o dofinansowanie składanych przez KPH w biurze pełnomocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Radziszewska powiedziała tylko tyle 22.09.10, 19:49 ...że szkoła katolicka ma prawo nie zatrudnić lesbijki na etacie nauczycielki. I trudno się z tym nie zgodzić. Ja rozumiem, że zyjemy w czasach obłąkańczej politpoprawności, ale niech chociaż Polska będzie normalnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
green-ola Dymisja!!! gdzie jest lista do podpisania? 23.09.10, 06:00 Gdzie jest lista na ktorej mozna sie podpisac by mozna w swietle prawa i jak najszybciej Pania Minister Zdymisjonowac? Z hukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Minister Radziszewska musi odejść! 23.09.10, 07:07 Ten śmieszek to idiota i pedał zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Minister Radziszewska musi odejść! 23.09.10, 08:00 powinna natychmiast wyleciec z hukiem, to w ogole skandal, ze tyle lat marnowala miejsce ministerialne bardzo przeciez potrzebne. Niech pracuje w gosciu niedzielnym, czy czyms tam takim, przynajmniej bedzie zrozumiale, ze tak po chrzescijansku i katolicku gardzi ludzmi nastawionymi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
frutas2010 Aktywiści gejowscy to Pedały-reszta geji to geje 23.09.10, 22:26 Aktywiści gejowscy to Pedały-reszta geji to po prostu geje i to nie jest czysta homofobia to raczej homopedalstwo mnie denerwuje i nie tylko mnie. Polacy mają dość tego bałaganu z tymi pedałami (czytaj: aktywiści gejowscy) Odpowiedz Link Zgłoś