Dodaj do ulubionych

Bezkarność Ziobry

28.09.10, 13:50
Zbigniew Ziobro jest w trudnej sytuacji towarzyskiej.

W Brukseli nie jest lubiany.

Dostał pocałunek śmierci politycznej od
o.dyr.Tadeusza Rydzyka.
Obserwuj wątek
    • jaga.28 Bezkarność Ziobry 28.09.10, 14:12
      Obserwując od lat a szczególnie po sprawie Blidy dwóch panów Jarosława i Zbigniewa coraz wyraźniej zauważam że panowie są w śmiertelnym uścisku i milczenie Jarosława zapewnia bezkarność Ziobrze jak i odwrotnie. Natomiast Ziobro zrobił z posiedzenia komisji wielki show aby pochwalić się jak to za jego rządów spadała przestępczość. Ta komisja nic nie wyjaśni i to głownie z winy Kalisza który nie wiem z jakich powodów robi wszystko aby tak się stało.
      • piglowacki „Zbyszek, trzymaj się prawdy” 28.09.10, 20:24

;-)))

Złote usta
        www.polityka.pl/kraj/opinie/1509060,1,zbigniew-ziobro-przed-komisja-sledcza.read

Więcej o „GRZE BLIDĄ” Donkowego „państwa miłości” & workers pl „wolnych mediów” w wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,113118742,,cd_GRY_Blida_Kublik_Czuchnowskiego_8230_.html?v=2

i dalej po linkach …

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• ossi-pol Bezkarność Ziobry 28.09.10, 14:16
      Wynik - O:O.
    • czyzyk331 Ziobro a posłanka Ostrowska w 2007.. 28.09.10, 14:31
      Rok 2007- minister Ziobro wnioskuje o uchylenie immunitetu posłanki Ostrowskiej z SLD. W liczącym kilkanaście stron wniosku prokuratura apelacyjna zarzuca posłance SLD co najmniej trzykrotne przyjęcie korzyści majątkowej w związku z pełnioną funkcją publiczną od jednego z
      bossów "mafii paliwowej" Piotra K. Wysokość łapówki określono na co najmniej 155 tys. zł. Według prokuratury w zamian posłanka miała ułatwić Piotrowi K. zakup atrakcyjnych nieruchomości w Malborku po upadłym zakładzie przemysłowym.
      • czyzyk331 Re: Ziobro a posłanka Ostrowska w 2010 28.09.10, 14:34
        <W trwającym procesie w październiku ub. roku, podczas pierwszej rozprawy w procesie przed gdańskim sądem, b. komendant malborskiej policji zaprzeczył jednak, że pomagał w korumpowaniu Ostrowskiej. Przeprosił przy tym b. posłankę. Wyjaśnił, że obciążył ją na skutek "psychicznych nacisków", jakie mieli wywierać na niego w czasie postępowania prokuratorzy z Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie. Przyznał, że dzięki takim zeznaniom opuścił szybciej areszt.>
        Czy minister Ziobro przeprosił panią Ostrowską?
        • czyzyk331 Re: Ziobro a posłanka Ostrowska w 2010 28.09.10, 14:37
          Warto przypominać i pisać jak działała ekipa ministra Ziobry!
          "Sensacyjne zeznania: nigdy nie dałem posłance łapówki
          - Za obietnicę wyjścia z aresztu zgodziłem się ześwinić. Kłamałem, żeby zaszkodzić posłance Ostrowskiej - zeznał w sądzie były komendant malborskiej policji, oskarżony w procesie mafii paliwowej
          miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,7194198,Sensacyjne_zeznania__nigdy_nie_dalem_poslance_lapowki.html
        • gspisak Re: Ziobro a posłanka Ostrowska w 2010 28.09.10, 22:53
          Odszczekał zeznania, bo podlegał naciskom, a nie na odwrót....
    • charliefrown Czuchnowski to jednak dyletant, przykład: 28.09.10, 14:44
      @"Ziobro atakując Blidę, pomija niewygodne dla siebie fakty: że nie doszło do zrealizowania tego, co za łapówkę miała załatwić posłanka. Mówi o tym wyraźnie obciążająca Blidę za pośrednictwo w przekazaniu pieniędzy Barbara Kmiecik- jej przyjaciółka."

A jakie to ma znaczenie niedouczony pismaku? Płatna protekcja jest przestępstwem formalnym, którego dokonanie następuje już w momencie podjęcia się przez pośrednika załatwienia sprawy w zamian za uzyskaną lub obiecaną korzyść majątkową lub osobistą. Jak to ujął Sąd Najwyższy w wyroku z 29 II 1984 r. (Rw 53/84, OSNKW 1984, nr 9-10, poz. 94), faktyczne osiągnięcie przez sprawcę korzyści, jak również to, czy i w jaki sposób sprawca realizuje pośrednictwo w załatwieniu sprawy, nie należą do znamion omawianego przestępstwa.
      • maaac Re: Czuchnowski to jednak dyletant, przykład: 28.09.10, 15:01
        > A jakie to ma znaczenie niedouczony pismaku?

Otóż takie, że wszystko się opiera wyłącznie na słowach Kmiecik. Gdyby doszło do czegoś podstawy by podejrzewać Blidę mogły by być silniejsze. Tak to można było by np Ciebie zamknąć za próbę zamordowania Komorowskiego. No i co z tego, że nawet broni nie kupiłeś, ba nawet nigdy katalogów z bronia nie oglądałeś i nie umiesz strzelać. Według jakiegoś kapusia "się zgodziłeś" (zeznał to w zamian za odstąpienie od karania jego osoby) więc już jesteś winny. Taki mniej wiecej prezentujesz sposób myślenia.
      • wujaszek_joe Re: Czuchnowski to jednak dyletant, przykład: 28.09.10, 16:11
        czy sąd najwyższy odniósł się także do zastosowania aresztu wydobywczego?
    • organmaster o bytach substancjalnych? 28.09.10, 14:56
      gdy ziobro - bezkarny, autor supozycji, niejaki czuchnowski , choć karny (ruki po szwam, w szeregu gazettwyrobników), to mierny, jak moje postępy w ósmej ogólnokształcącej, choć ją nawiedzam trzeci raz; panie c., tygodniowy inteligencki zarost, sugerujący intensywną pracę myślową, uniemożliwiającą prowadzenie życia w hygiene np., to stanowczo za mało by szerdolić w rodzaju - ziobro czuje się bezkarny w rzucaniu kolejnych oskarżeń, przeciw osobie, która nie może się bronić; dowiedz się pan, że jeśli już, to - nie może się bronić p a m i ę ć osoby; osoba zaś - jej nie ma, bowiem ciało w truchle, dusza - a bo ja wiem
      • bartoolo Re: o bytach substancjalnych? 28.09.10, 20:22
        ja pierdziu... a po jakiemu to??? Poziom forum GW niebezpiecznie zbliża się do WP. Coraz więcej tu PiSowczyków którzy ukończyli ledwie 3 klasy podstawówki a tylko jedyny prawdziwy Polak Jarosław K. jest im Bogiem. Szkoda mi was otumaniona maso:(
        • pal666 Re: o bytach substancjalnych? 29.09.10, 00:35
          Tak się akurat składa, że oglądałem dziś w TVP Info zeznania Ziobry. Widziałem zrównoważonego, logicznie argumentującego świadka i nieprofesjonalnie zachowującego się przewodniczącego komisji. Niektórzy tu, na tym forum, niejako "z klucza" zarzucają Ziobrze, że ten, z uporem maniaka, widzi wszędzie korupcję i aferzystów. To przypomina mi pewien wykład inauguracyjny, w październiku 1999 roku, na Wydziale Zarządzania ówczesnej Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Znalazło się w nim stwierdzenie, że UE postrzega korupcję w Polsce, jej skalę jako jedną z poważniejszych przeszkód stojących na drodze Polski do unii. Czy w Brukseli też jest PiS ? Pamiętam też, z czasów rządów SLD, kategorię ludzi, których nazywam "towarzysz prezes". Ci eseldowscy "fachowcy" od biznesu są mocni dzięki układom, układzikom, ludzie takiego pokroju byli dziś po części bohaterami zeznań Ziobry: taki pan prezes, który wziął łapówkę i się nie podzielił. A propos: o tym, już niedogolony krytyk Ziobry nie wspomina....
          Reasumując : korupcja była przed Ziobrą i po Ziobrze, Ziobro sobie jej nie wymyślił, tylko, w odróżnieniu od innych on przynajmniej próbował urwać łeb tej hydrze.
    • kociewiak2 Bezkarność Ziobry 28.09.10, 15:43
      Ziobro + Kaczynski =smierc Blidy, ci panowie maja prawo gleboko w d....i smieja sie ze to sprawa polityczna a jednak trzeba to wyjasnic.....................
    • viptocat Re: Bezkarność Ziobry 28.09.10, 16:10
      "Gdyby Blidę też wezwano, nie doszłoby do tragedii"

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,8435858,Bezkarnosc_Ziobry.html#ixzz10pi0vhlL

Ciekawe na jakiej podstawie to sobie autor artykułu "wykoncypował". Żadnych dowodów nie przedstawił a traktować tego co mówi GW jako prawdę objawioną zupełnie nie zamierzam.
      Prawda jest taka ,że na wezwanie do prokuratury Barbara Blida mogła zareagować w taki sam sposób jak na aresztowanie.
      Chyba ,że ktoś ma jakieś dowody ,że było inaczej

Pozdrawiam
      V

• maaac Potrafie pojśc dalej. 28.09.10, 16:31
        A skąd wogóle wniosek, że sprawa zainteresowania jej osobą przez prokuraturę miała związek z jej śmiercią?

Ma ktokolwiek dowód, że nie wzięła by kiedyś pięknego dnia na ulicy broni i ot tak strzeliła sobie w brzuch bezpieczną amunicją?

To oczywiście ironia by wykazać idiotyczność tego typu wyciągania wniosków.
    • nigero Cuchnący broni kryminalistów 28.09.10, 16:35
      Ale czego się spodziewać po środowisku GW. Gdzie mafia tam i GW, bynajmniej nie w celu demaskowania przestępstw.
      No, a Blida oczywiście była niewinna hahaha.
      • maxik-g Sam jesteś kryminalistą. 28.09.10, 17:50
        • nigero A ne bo ty, zalas sie poskalze mamie 28.09.10, 18:44
          Tylko takie piaskownicowe argumenty ze środowiskiem GW.
          • maxik-g Mam to gdzieś. Masz problem, to dorośnij. 01.10.10, 00:38
    • jurber1 Bezkarność Ziobry 28.09.10, 17:43
      Nie było na polskiej scenie politycznej bardziej cynicznej, bezczelnej a niebezpiecznej postaci. Nawet Jacek Kurski ("ten głupi lud wszystko kupi", autor "dziadka z Wehrmachtu", "co najmniej pani poseł") wykazuje czasem cechy człowiecze...
    • krawat.ok Kuba Wojewódzki 28.09.10, 18:14
      Kuba zaprosił Ryszarda Kalisza.
      dzisiaj - tvn

będzie się działo
    • hieronim_kowalski Słuchając bezczelnych wypowiedzi Ziobry 28.09.10, 18:30
      Słuchając bezczelnych wypowiedzi Ziobry można dojść do wniosku, że stalinowscy prokuratorzy i sędziowie mieli całkowitą rację. Przecież wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Byli oskarżeni, byli oskarzyciele w imieniu tamtej władzy, były dowody (nieważne, że sfingowane ale kto by sobie takimi bzdetami głowę zawracał), był sąd teoretycznie niezawisły, były więc jedynie słuszne wyroki. A prokuratorzy i sędziowie byli wtedy nawet młodsi od Ziobry. Groza !!! Niczego to Ziobry nie nauczyło???
    • franek-k-imono Polska to chory kraj 28.09.10, 20:23
      Jedno mnie zastanawia jak była niewinna , to dlaczego popełniła samobójstwo...
      Blida kręciła lody , a Ziobro jest winień , taki system jest w Polsce..
      Wystarczy zrobić sztuczne zamęt i odwrócić sytuacje..
      Ale mnie to już nic nie zdziwi co się dzieje w Polsce , po prostu koszmar.
      • buttercuo Re: Polska to chory kraj 28.09.10, 21:13
        Witam

Takim jak ty i pojawiajacym sie na forum maac-owi -wnioskujacym o winie Blidy na podstawie faktu popelnienia samobojstwa warto przypomniec jedno nazwisko - Wojciech Sumliński.

Koszmarem jest prawicowy poziom empatii.

Pozdrawiam
    • yigael Re: Bezkarność Ziobry 28.09.10, 20:36
      www.facebook.com/pages/Polska-nie-jest-kondominium/107021032691872
    • misio18315 Bezkarność Ziobry 28.09.10, 21:03
      To jest taka mała jeb...na zawistna gnida
    • erte2 Bezkarność Ziobry 28.09.10, 21:49
      Zbigniew Ziobro to jedna z bardziej odrażających postaci w polskiej polityce. Przerósł nawet mistrza (Jarosława) w umiejętności rzucania bezpodstawnych oskarżeń, grający rolę dzielnego szeryfa i obrońcy prawa, a w rzeczywistości obrzydliwy karierowicz i krętacz, człowiek który bez jakichkolwiek kwalifikacji i doświadczenia prawniczego ("wymęczona" aplikacja prokuratorska) został ministrem sprawiedliwości. Jako prokurator generalny absolutnie dyspozycyjny wobec Kaczyńskiego (meldowanie o śledztwach prezesowi PiS-u który nie był wtedy jeszcze premierem) czy niszczenie dr. G. wobec którego zdecydowana większość zarzutów została przez sąd odrzucona, a pozostałe zapewne czeka ten sam los. Na dokładkę leń i nierób inkasujący ciężkie pieniądze za nicnierobienie w Brukseli , bo tak naprawdę niczego robić nie umie.
    • pfg Re: Bezkarność Ziobry 28.09.10, 21:52
      Ziobro to postać jeszcze bardziej ponura od Kaczyńskiego. Kaczyńskiemu przynajmniej o coś w polityce chodzi - żywiołowo się z dążeniami Kaczyńskiego, ale on przynajmniej ma (no dobra, do końca kampanii prezydenckiej miał) jakiś cel mający choć pozory sensu. Ziobrze (Zbigniewu Ziobru) chodziło i chodzi tylko o wywyższenie własnej osoby.
    • oka-ba Bezkarność Ziobry 28.09.10, 22:20
      Ziobro to wyszczekana miernota,przylizany,łysiejący nieudacznik,którego celem jest zastąpienie na stanowisku prezesa pis dotychczasowego nieudacznika.To taka jadowita mendeczka w swoim mniemaniu prawa i sprawiedliwa.Cieszy tylko,że i sobie z własnej głupoty "świnie"podkładał.Najwyższ pora takich pociągnąć do odpowiedzialności karnej,finansowej i pozbawić możliwości pełnienia stanowisk w państwie i reprezentowania na zewnątrz bo przynosi tylko wstyd.
    • franek-k-imono Bezkarność Ziobry 28.09.10, 22:43

A ty za kogo się uważasz, żeby mi uwagę zwracać?
      Właśnie w stosunku do Ziobro są tylko domysły , że jest winien śmierci p. Blidy .
      I nie wciskaj mi ciemnoty , że kobieta popełnia samobójstwo, bo była nie winna.

' Tragizm rodu ludzkiego : na ogół człowiek jest mądry jednostronnie , ale głupi wielostronnie
    • gspisak Bezkarność Ziobry 28.09.10, 22:52
      Nierozumiem tego tekstu. Jak sobie to wyobrażacie? Czy Ziobro ma stanąć przed kamerami i ze spuszczoną głową przyznać się, że tak, "to ja zastrzeliłem Blidę"?
      A Kalisz, stary komuch, mnie nie przekonuje w roli anioła sprawiedliwości....
      • ponte_aronte a to, że Blida nie żyje 28.09.10, 23:11
        to też nic takiego, przecież to tylko komuch, prawda?
    • ciemny_lud Bezkarność Ziobry 28.09.10, 23:37
      Byłem zdumiony relacja TVN z przesłuchania Ziobry. Zero infiormacji o sprawie, zero refleksji, zebrane ciekawostkowe odzywki w oderwaniu od istoty rzeczy.

Tymczasem w dniu śmierci posłanki sam słyszałem - w transmisji radiowej - jak Ziobro twierdził w sejmie, że jak dotąd nic nie wie o wypadku Blidy. W 48 godzin juz przyznawał, że wiedział. To wszystko było rejestrowane przez wszystkie duże stacje TV. Wystarczyłoby zestawić materiały leżące w archiwum. Wtedu jasne stanie sie pytanie Kalisza: dlaczego Ziobro kłamał. Bo sam fakt kłamstwa jest poza dyskusją. Powtórzę: wystarczy wyciągnąć z archiwum materiały. Ale to już by nie był beztroski kabaret na poziomie telewizyjnegio newsroomu.

Ziobro rzekomo chce skarżyć Kalisza... Warto przypomnieć sobie skomlenie Ziobry, kiedy przegrał proces o oszczerstwo i płakał, że mu się zabiera "dorobek życia".
      • fanpanajurka Re: Bezkarność Ziobry 29.09.10, 01:31
        do więzienia z tą zakłamaną qrwą!
        to zero wygląda, mówi i postępuje jak najgorszy bolszewicko/faszystowski sqrwysyn.
        Plujesz mu w ryj a ta menda udaje że deszcz pada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka