atsimer 05.10.10, 12:53 To SKANDAL, że środek psychotropowy, silnie uzależniający, powodujący śmierć po przedawkowaniu i agresywne zachowania, można dostać legalnie! Mowa o alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atsimer Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 12:58 To SKANDAL, że środek psychotropowy, silnie uzależniający, powodujący śmierć po przedawkowaniu i agresywne zachowania, można dostać legalnie! Mowa o alkoholu... Odpowiedz Link Zgłoś
adess09 Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 16:45 Na grzyby lepiej niech nie idą! Napieralski rozpoczął kampanię samorządową od niszczenia grzybni. Zamiast się schylić i sprawdzić palcami, czy grzyb ma blaszki, ścinał lub (co gorsza) zrywał grzyby. Widziałam w TVN. To, że grzyb jest trujący dla ludzi, nie znaczy, że zające, sarny czy robaczki go nie zjedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Rząd przespał dopalacze 06.10.10, 12:30 Napieralski mogł z czystym sumieniem iśc na grzyby,bo problem dopalaczy dostrzegł już na początku marca 2009r.gdy na rynku dzialalo niespełna 20 sklepow z tymi świnstwami.SLD złożyło stosowny projekt ustawy-eliminujący proceder handlu smiercia.Niestety wtedy dla Tuska i jego rzadu-nie bylo tego problemu/nie był dostatecznie medialny?/,a teraz się robi wielkie widowisko z szeryfem w roli głownej.Ostatecznie projekt SLD trafił do zamrazarki Marszałka Komorowskiego i przeleżał w niej połtora roku.Pani Zalewska niby to taka biegła,w artykule wykazała sie zupełna indolencją i wielką nienawiscia do Napieralskiego.No coz,dla redaktorow tej klasy nieważne są fakty,byleby przykopac nielubianemu politykowi.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 16:45 Pani Kasiu,czy nie za bardzo stara się pani wierzgać. Tak rząd i Tusk osobiście ma biegać po ulicach i sprawdzać co kto i ile bierze. Pani Kasiu od tego by nagłaśniać te i podobne sprawy jesteście wy jako media. Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss nastepna ktora dolacza do grona oburzonych 05.10.10, 16:55 Nie jestem fanem obecnego rzadu ale likwiduja to dziadostwo w normalnym momencie. Raczej krytyka pani Kolendy jest nieco spozniona, bo już cały zastep kolegow po fachu zdążył się w tym temacie krytycznie wypowiedziec. Co prawda moim zdaniem gdyby jakis czas temu nie pojechali po dopalaczach to dzisiaj nie byłoby takiego problemu. Wprowadzili na liste zakazanych te najbardziej znane, przetestowane i stosunkowo najbezpieczniejsze. Ludzie i tak wybierali najlepsze (stosunek fajnej jazdy/ do słabej jazdy z uwzględnieniem price ratio), a tak sa ograniczeni to jakis swinstw produkowanych na lapu capu w zapewne coraz gorszych warunkach. A kto ma brac brał będzie. Wszystko jest dla ludzi grunt żeby stosować z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: nastepna ktora dolacza do grona oburzonych 05.10.10, 17:01 sthoss napisał: > Raczej krytyka pani Kolendy jest nieco spozniona, bo już cały zastep kolegow > po fachu zdążył się w tym temacie krytycznie wypowiedziec. > Co prawda moim zdaniem gdyby jakis czas temu nie pojechali po dopalaczach to dz > isiaj nie byłoby takiego problemu. A ja chciałabym przypomnieć, że w międzyczasie mieliśmy tragedię Smoleńską, wybuch wulkanu i cztery powodzie. Rząd zajął się jako pierwszy sprawą, sam z siebie, bo w czasie kiedy trzeba było reagować pani wszechwiedząca wolała pokazywać oszołomów spod krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_wieniawa Jarek na dopalaczach jedzie!!! 12.10.10, 11:48 Rząd sobie uzmysłowił jakie to groźne substancje, gdy cała Polska zobaczyła jakie spustoszenie spowodowały w umyśle Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Lista zagrożeń na które powinnien zwrócić uwagę .. 05.10.10, 17:36 Donald: 1. Wódka - ile osób ginie przez nią corocznie ??? 2. Papierosy - powód jak wyżej. 3. Samochody. 4. Motocykle. 5. Noże w tym kuchenne. 6. SAMOLOTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 7. Zapałki. 8. Zimy - złania nóg, rąk, zamarźnięcia itd. 9. Życie - wszyscy na koniec ... umierają !!! 10. ...... dołóżcie jeszcze parę bo mi się już pisać nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
trzech_w_jednym Zwracam uwagę donkowi, że w Iraku i Afganistanie 05.10.10, 17:42 też umierają polscy obywatele !!! Kiedy premier tego kraju powstrzyma tę lawinę śmierci !!! Czyżby żaden rodzic nie alarmował, że jemu dziecku grozi śmierć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Proponuję prosty test na szkodliwość dopalaczy: 05.10.10, 17:50 Proponuję prosty test na szkodliwość dopalaczy: komisja złożona z kilku rosłych tatusiów perswaduje właścicielowi sklepu by przy nich spozył 10 opakowań. Jak przeżyje, znaczy się nieszkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss proponuje zebys spozyl na miejscu 05.10.10, 18:05 10 politrowek czystej. Jak przezyjesz, to znaczy ze bezpieczne, panie wielce sprytny. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: proponuje zebys spozyl na miejscu 05.10.10, 18:37 Że alkohol jest szkodliwy ja uczyłam się w 7-dmej klasie podstawówki. Na papierosach drukowane są ostrzeżenia, że palenie powoduje itd ( nie palę od kilku ładnych lat więc nie wiem dokładnie ) Nie porównuj więc tych dwóch sytuacji, bo to czysta demagogia. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: proponuje zebys spozyl na miejscu 05.10.10, 20:45 Mała różnica-ja nikomu nie wciskam ani wódy ani takiej trucizny. Zresztą można delikwentowi podawać po 1 torebce. Jak odkituje już po dwóch to więcej nie trzeba podawać... Odpowiedz Link Zgłoś
finrod_cz Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 18:43 Kdybyste legalizovali marihuanu jako u nás, nemuseli jste zakazovat "dopalacze" (český ekvivalent neznám, u nás se to nevyskytuje) a nemuseli jste mít mrtvé. Z trávy ještě nikdy nikdo neumřel. Holt zase typické polské pokrytectví... (česky píšu, abyste věřili, že jsem z ČR, ovšem dávám i polský překlad) Gdybyście zalegalizowali marihuanę jak u nas, to nie musielibyście zabraniać "dopalaczy" i nie musieliście mieć zmarłych. Z trawy jeszcze nikt nie umarł. Więc znów typowa polska hipokryzja (po czesku napisałem oryginał mojego komentarza, że by mnie ktoś nie podejrzewał, że jestem Polakiem, co udaje Czecha - sam nie mam żadnego pochodzenia polskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster SLD już rok temu złożył projekt 05.10.10, 18:53 ustawy w sprawie dopalaczy, pani Katarzyno! Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Pani chyba zartuje tym tekstem 05.10.10, 19:29 bo żeby to było na poważnie, to jest śmiesznie. Winny sprawie rzad, ale jednak opozycja może bardziej, a już na pewno PiS, ta wredna bestia. Pani przeczyta, co napisała. Ale pani nie umie czytać zdaje się tylko pisać. Zresztą, jak wszyscy w tej gazecie. Ten felietonik zachowam dla wnuków, by wiedzieli jak pisac, by nic nie napisac, by napisac o winie koogos, gdzie winny jest kto inny, niekontrolowany przez jeszcze innego. Super --- inspiracjademokracja.com/2010/09/08/potega-informacji/ Odpowiedz Link Zgłoś
inorycho Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 19:59 Czy ktoś z czytelników kupuje wysokoprocentowy alkohol i doprowadza się do stanu upojenia ? Czy nie jest tak, że po kilku tygodniach zażywania alkoholu traci się kontakt ze świtem realnym ? Czy w następstwie nadużywania alkoholu przychodzi czas na wizje , białe myszki itp ? Czy palenie papierosów nie jest przyczyną wieu groźnych chorób ? Ostateczne pytanie, czy Pan, Pani sięgają po wspomniane używki i korzystają z nich w sposób przedstawiony przeze mnie ? Nie ? No właśnie. Przecież znajdują się one na wyciągnięcie ręki w każdym markecie, osiedlowym, czy wiejskim sklepie. To samo można śmiało zrobić z narkotykami wszelkiej maści i dopalaczami. Przecież jeżeli człowiek przy zdrowych zmysłach nie upija się każdego dnia na umór, nie pali paczki lub więcej papierosów, to i po dopalacze nigdy nie sięgnie. Wywołując walkę z dopalaczami możemy równolegle zamknąć wytwórnie wódek i papierosów. Bo czyż nie wielu ludzi zatruło się śmiertelnie alkoholem, nabawiło się nowotworów w ich najgorszej postaci. Reasumując myślę, że miejsce dopalaczy jest na półce sklepowej, ogólnodostępne z zastrzeżeniem sprzedaży jak przy handlu alkoholem i tytoniem. Co zaś się tyczy stwierdzenia, że w aferę hazardową umoczonych było wielu polityków, a w dopalaczowe zamieszanie żaden, to chyba należy stwierdzić, że za wcześnie na takką tezę. Chyba nie wierzy Pani, że tylko jeden młody człowiek czerpie korzyści z tego złotodajnego interesu. Śmiało można stwierdzić, że gdzie duże, ba wielkie i błyskawiczne zyski, przy niedużych nakładach tam sięgają macki ośmiornicy. Czy tylko ośmiornicy ? Ciekawe jest też zaangażowanie rządu w spektakularną akcję. Dla każdego rządu z problemami, każdy temat zastępczy na wagę złota. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.4664 Rząd przespał dopalacze 05.10.10, 20:06 A pani redaktor to gdzie byla ? Na wakacjach, na urlopie okolicznosciowym czy moze w podrozy zycia ?? Paradne ! Odezwalo sie sumienie narodu co to wiedzialo, ale nie powiedzialo, ale chcialo by, zeby to opozycja zajela sie ta kwestia. Pani reprezentuje podobno niezalezne media , co to nie maja nic do roboty oprocz bycia obiektywnym i patrzacym sie rzadzacym na rece - oto jest wasze zadanie a szczegolnie , jak sie jest dziennikarzem politycznym. Pani jest doskonalym przykladem idiotki co to nawouje do glosowania na rzadzacych, straszy male dzieci J. Kaczynskim a na deser zada pani , aby to opozycja wziela na siebie odpowiedzialnosc za trudne decyzje, ktore powinny byc powinnoscia rzadzacych. Wracajac do pani tekstu to trzeba bylo sie nie zajmowac non stop J. Kaczynskim tylko zabrac sie do roboty. W pani przypadku radzilabym zmienic obiekt zainteresowan np. na p. Tuska a jesli nie ma pani zbyt duzej motywacji to prosze zajac sie np. przedstawianiem pogody po Faktach w wieczornym pasmie TWN. Moze Miszczak sie zgodzi..........??? Kto wie . Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Rząd podarowal dopalacze 05.10.10, 23:36 raczej POdarował nam dopalacze, Ziobro by ten interes zlikwidował w 5 minut ... wakacje z dopalaczami to wynik fajnej ustawy podarowanej młodzieży szkolnej wiosną ... Rząd nie śpi - rząd rządzi (twardą ręką) Odpowiedz Link Zgłoś
isn_plan14 Rząd przespał dopalacze 06.10.10, 01:41 Oczywiście jest winny rząd, ty głupia krowo komu ten twoje wypociny mają służyć???? Trzeba naprawdę Bala Bala mieć żeby takie głupoty głosić. Nic dziwnego u jszczochów. Pozdrowienie Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Rząd przespał dopalacze 06.10.10, 07:24 Rymkiewicz całą GW tak skomentował ;"Polacy, stając przy nim, mówią, że chcą pozostać Polakami. To właśnie budzi teraz taką wściekłość, taki gniew, taką nienawiść – na przykład w redaktorach »Gazety Wyborczej«, którzy pragną, żeby Polacy wreszcie przestali być Polakami”. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Rząd przespał dopalacze 06.10.10, 07:25 Natomiast Kolenda=Zalewska nie ośmieszając się stanęła na czele "trójki" zamykającej sklepy. Toż to pajdokratka ponoć demokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Rząd przespał dopalacze 11.10.10, 16:43 Doprawdy z podziwu wyjść nie mogę. Super Mimo że od trzech lat niepodzielnie rzadzi Tusk i P.O. to i tak najbardziej winni są Napieralski i Kaczyński I na dodatek zadnej refleksji na temat ; "Polska panstwem prawa" Tusk, z pełną premedytacją łamie obowiązujace prawo, zamykając legalnie działające interesy ale Pani Kasia nawet nie zająknie się na ten temat. Znacznie bardziej bolesne dla Pani Kasi są grzybobraniowe sukcesy Napieralskiego Odpowiedz Link Zgłoś
don-pedro-velasquez Rząd nie ma wyręczać obywateli!!! 12.10.10, 09:53 1. Obywatele zgłaszają potrzebę uregulowania problemu i wtedy wkracza rząd. W tej sprawie współpraca zadziałała wręcz modelowo. Rola mediów jest bardzo ważna. Jeśli jednak społeczeństwo zechce ćpać to rząd nic na to nie poradzi. Miejmy nadzieję że do tego nie dojdzie. 2. Urzędnik (nawet najmądrzejszy) nie ma pełnej informacji. Dlatego działania rządu niesprzężone z obywatelską inicjatywą są skazane na niepowodzenie. (Brak informacji jest przyczyną nieskuteczności rządowych programów "stymulujących" gospodarkę). Odpowiedz Link Zgłoś